Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πόνος του χαμού [video]





 Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο πιο κάτω...










Διαβάστε Περισσότερα »

Από τους 2.100 μόνο ΕΝΑΣ(!) αστυνομικός έρχεται στην Βοιωτία!!!!



- Αφήνουν τη Στερεά στο έλεος των αδίστακτων κακοποιών
- 4 ληστείες είχαμε μόνο χθες
-<<Ελλάδα = Αθήνα>> δηλώνει στο LR ο πρόεδρος των αστυνομικών της Βοιωτίας


Εδώ και καιρό, τόσο οι ίδιοι οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας στην περιφέρεια, όσο και οι βουλευτές και οι δήμαρχοι ζητούν ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας που είναι κυριολεκτικά αποδεκατισμένη σε όλους του νομούς της Στερεάς και φανταζόμαστε ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις υπόλοιπες περιφέρειες.

Πρόσφατα από τη σχολή αστυφυλάκων αποφοίτησαν 2.100 νέοι αστυφύλακες. Όταν ακούσαμε πόσοι από αυτούς θα έρθουν για να πληρώσουν τις κενές θέσεις που υπάρχουν στους 5 νομούς της Στερεάς κυριολεκτικά πέσαμε από τα σύννεφα.

Από τους δυο χιλιάδες εκατό (2.100) μόνο ΕΝΑΣ(!) αστυνομικός έρχεται για να ενισχύσει τη Βοιωτία... (ρόμποκοπ???)

<<Ελλάδα = Αθήνα! Οι υπόλοιποι χώρα στα χέρια αδίστακτων κακοποιών που καλούνται να πιάσουν οι λίγοι αστυνομικοί που έχουν απομείνει στην περιφέρεια. Χθες μόνο είχαμε 4 ληστείες στη Στερεά Ελλάδα. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο αφού, όχι μόνο δεν μας ενισχύουν με συναδέλφους, αλλά και πάρα πολλοί φεύγουν με σύνταξη>> δήλωσε μεταξύ άλλων στο LamiaReport ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Βοιωτίας κ. Ηλίας Τουλίτσης.

Το ρεπορτάζ του LamiaReport λέει ότι από τους 5 νομούς της Στερεάς (Φθιώτιδα-Εύβοια-Βοιωτία-Φωκίδα-Ευρυτανία), σύμφωνα με τις οργανικές θέσεις που προβλέπονται, έχουμε 350 αστυνομικούς λιγότερους και αν προσθέσουμε και τα κενά των ανώτερων αστυνομικών ξεπερνάμε τις 400 κενές θέσεις.

Άραγε για ποια Ελληνική Αστυνομία μιλάμε? Και τι έχουν να πουν οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης και οι τοπικοί άρχοντες για αυτή μας την κατάντια?
LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράξενη σχολή οδηγών στο Αφγανιστάν


Παράξενη σχολή οδηγών στο Αφγανιστάν (2)
Δείτε μια σχολή οδηγών στην Καμπούλ του Αφγανιστάν που δεν θυμίζει σε πολλά τις δικές μας, αλλά φαίνεται πως προσφέρει αρκετές γνώσεις στους μαθητές της!

Παράξενη σχολή οδηγών στο Αφγανιστάν (1)
Παράξενη σχολή οδηγών στο Αφγανιστάν (3)
Παράξενη σχολή οδηγών στο Αφγανιστάν (4)
Παράξενη σχολή οδηγών στο Αφγανιστάν (5)
Παράξενη σχολή οδηγών στο Αφγανιστάν (6)
Παράξενη σχολή οδηγών στο Αφγανιστάν (7)

otherside.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα όσα κρύβονται πίσω από τον..."αριθμό 7"!!!

Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός!!!

Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες. Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε…

7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.



Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο.

Οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!

Ο Φιλοκτήτης έπλευσε με 7 πάνοπλα καράβια στην Τροία με σκοπό να υπερασπιστεί τους Έλληνες κατά τον Τρωικό πόλεμο.

Η τραγωδία του Αισχύλου Επτά επί Θήβας εξιστορεί την εκστρατεία των 7 Ελλήνων βασιλιάδων κατά τις Θήβας, της Πόλης των 7 Πηλών!

Τα μέταλλα που γνώριζαν στην Αρχαιότητα ήταν 7: Χρυσός, χαλκός, μόλυβδος, κασσίτερος, υδράργυρος, ασήμι, σίδηρος. Σε αυτά βασίστηκε η εξέλιξη του Πολιτισμού!



Το 7 στην Αρχαιότητα! Στην Αρχαία Σπάρτη η εκπαίδευση των αγοριών ξεκινούσε από την ηλικία των 7 ετών!


Οι 7 πλανήτες που ήταν γνωστοί στην αρχαιότητα ήταν οι: Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ήλιος και Σελήνη.

Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Απόλλωνας είχε 7 αγέλες βοδιών.

Στην Αρχαία Αίγυπτο ένα από τα πρώτα μετεωρολογικά συστήματα περιέγραφε 7 διαφορετικά κλίματα, χωρίζοντας τον κόσμο σε μετεωρολογικές ζώνες.

Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν την ανατομία του ανθρώπινου σώματος σε 7 μέρη: Κεφάλι, στήθος, στομάχι, 2 χέρια, 2 πόδια.



Το 7 εμφανίζεται συχνά στην Μυθολογία: 7 είναι οι Πλειάδες, Κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης, που αντιστοιχούν στα 7 ορατά άστρα του αστερισμού των Πλειάδων!

Ο αριθμός 7 εμφανίζεται πολύ συχνά στην Ελληνική Μυθολογία: Η λύρα του Αρχαίου Θεού Απόλλωνα, είχε 7 χορδές.

Η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι αυτή της ανάπαυσης, της αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα! Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά και στη θρησκεία. 7 είναι οι Χριστιανικές αρετές: ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.

Το 7 στη θρησκεία! Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Νώε πήρε στην Κιβωτό του, 7 ζεύγη από κάθε είδος πτηνών.

Ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται 70 φορές στην Παλαιά Διαθήκη!

Οι Μουσουλμάνοι δικαιούνται να έχουν 7 γυναίκες σύμφωνα με το Κοράνι.

Το αυτόνομο κράτος του Βατικανού ιδρύθηκε στις 7/7 του 1929!

7 μέρη του σώματος διακοσμούνται με κοσμήματα: Το κεφάλι, ο λαιμός, τα χέρια, τα πόδια, τα αυτιά, η μύτη και η μέση.

Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν 7 ενεργειακά πεδία στο ανθρώπινο σώμα και βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης!


Κάθε φάση της Σελήνης, διαρκεί 7 ημέρες.

Στην Κίνα πιστεύουν ότι η 7η μέρα του πρώτου φεγγαριού του έτους, είναι τα γενέθλια της ανθρωπότητας και όλοι γιορτάζουν γενέθλια αυτή τη μέρα.

Η Κινέζικη Φιλοσοφία θεωρεί ως θεμελιώδη στοιχεία τα εξής 7: Αέρας, νερό, μέταλλο, αιθέρας, φωτιά, ξύλο, και γη.

Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά και στη Μυθολογία. Ο Οδυσσέας προτού επιστρέψει στην πατρίδα του στην Ιθάκη, έμεινε στο νησί της Καλυψούς 7 ολόκληρα χρόνια.



Το 7 στη Γεωγραφία! 7 είναι τα νησιά του Ιονίου πελάγους: Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Λευκάδα, Κύθηρα και Παξοί.

Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά με συμβολική σημασία στη γνωστή σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ – που μάλιστα θα αποτελείται από 7 βιβλία.

7 είναι οι Βυζαντινές μουσικές νότες: ΠΑ, ΒΟΥ, ΓΑ, ΔΕ, ΚΕ, ΖΩ, ΝΗ.

Τα 7 ονόματα που έχουν δοθεί στην Κωνσταντινούπολη είναι: Κωνσταντίνου Πόλη, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ, και Κωνσταντινούπολη.


Το μυαλό μας μπορεί να μετρήσει στιγμιαία και με ακρίβεια μέχρι και 7 αντικείμενα ακόμη και αν τα δούμε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Το ουράνιο τόξο αποτελείται από τα εξής 7 διαδοχικά χρώματα: Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ και βιολετί.

Βλέπουμε τελικά; πως ο αριθμός αυτός κρύβει κάτι το ξεχωριστό αλλά,,, σίγουρα και μυστήριο αφού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, σημαδεύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την ζωή μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Σαν σήμερα ο δεύτερος διωγμός των Ελλήνων της Πόλης



Ήταν απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, όταν στο κατά τα άλλα ήρεμο Κέντρο της Κωνσταντινούπολης ένα μικρό πλήθος Τούρκων φοιτητών ξεκίνησε να δημιουργεί κλίμα εναντίον των Ελλήνων. Άλλωστε, κάθε φορά που το κεμαλικό κατεστημένο της Τουρκίας ήθελε να διαμορφώσει μία δύσκολη κατάσταση εναντίον των «Ρωμιών», έβαζε μπροστά φοιτητές. Ο όχλος σιγά-σιγά μεγάλωνε και ξαφνικά τα στενά του Πέρα γέμιζαν από ομάδες οπλισμένων πολιτών με κάθε λογής αντικείμενα.
Μέσα σε λίγη ώρα και «σαν έτοιμοι από καιρό», 50.οοο κόσμου συνέθεσαν ένα ποτάμι οργής εναντίον των Ελλήνων της Πόλης. Το σύνθημα από ομάδες παρακρατικών είχε δοθεί. Πογκρόμ επιθέσεων σε κάθε τι που θύμιζε Έλληνες. Σπίτια, περιουσίες, μαγαζιά, εκκλησίες, άνθρωποι έγιναν μέσα σε ελάχιστο διάστημα στόχοι του μαινόμενου πλήθους. Η προτροπή «Kahrolsun giavourlar!» (Ανάθεμα στους γκιαούρηδες!) κυριαρχούσε ανάμεσα στους αλαλαγμούς, εντείνοντας το μίσος. Εκατό ομάδες παρακρατικών μέσα σε 6 ώρες κατέστρεψαν όλα όσα ο ελληνικός πληθυσμός δημιουργούσε για αιώνες από την περιοχή του Βοσπόρου έως τη θάλασσα του Μαρμαρά.
Ενδεικτικά, οι ιστορικοί της εποχής μιλούν για 4.340 ελληνικά καταστήματα λεηλατημένα, 2.600 σπίτια κατεστραμμένα, ενώ ισοπεδώθηκαν κυριολεκτικά 21 ελληνικά εργοστάσια, 110 ελληνικά εστιατόρια καί ξενοδοχεία. Αυτό, όμως, που σόκαρε ήταν η σύληση εκατοντάδων τάφων και η ατίμωση των νεκρών, των οποίων τα οστά σκορπίζονταν στους δρόμους. Όσο για τις δολοφονίες, τους βιασμούς και τους εξευτελισμούς παραμένουν ακόμα και σήμερα ανυπολόγιστοι…
Και παρόλα αυτά, στα ελληνικά σχολεία ελάχιστα διδάσκονται, αν και έχουν περάσει μόλις 56 χρόνια…
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή εννέα βουλευτών της Στερεάς για την ασθένεια του περονόσπορου…


Προς:
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών , κ. Φ. Σαχινίδη
Τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ι. Δριβελέγκα
Κοινοποίηση:
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , κ. Κ. Περγαντά
Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , κ. Ι. Καρνάβα
Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2011
Θέμα: «Ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες από την ασθένεια του περονόσπορου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας»
Κύριοι Υπουργοί,
Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε πως εξαιτίας των δυσμενών και άστατων καιρικών συνθηκών του Μαΐου, και παρά τους προληπτικούς ψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν από τους αμπελοκαλλιεργητές, παρατηρήθηκε η έντονη έξαρση της ασθένειας του περονόσπορου, με αποτέλεσμα την προσβολή των αμπελοκαλλιεργειών της Στερεάς Ελλάδας από επιδημική μορφή της εν λόγω ασθένειας και κατά συνέπεια την καταστροφή μεγάλου μέρους της παραγωγής.
Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Στερεάς Ελλάδας οι ζημίες ανά νομό εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα:
Νομός Έκταση αμπελλοκαλλιεργειών Ζημία
Βοιωτίας 41.000 στρ. 50%
Φθιώτιδας 13.000 στρ. 40%
Φωκίδας 2.200 στρ. 80-90%
Ευβοίας 15.000 στρ. 50%
Γνωρίζοντας πως σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής, οι ζημιές από περονόσπορο δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψιν σας αφενός τη δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των αμπελοκαλλιεργητών και αφότου γίνει εκτίμηση της ζημιάς και διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος
1. Να εξετάσετε τη δυνατότητα υπαγωγής των ζημιωθέντων περιοχών των Νομών της Στερεάς Ελλάδας σε προγράμματα αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ και
2. Να επισπευσθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες ένταξης και έγκρισης του προγράμματος προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα οι δικαιούχοι.
Με εκτίμηση,
Οι Βουλευτές
Παπαθανάση Αφροδίτη
Αγάτσα Άρια
Αντωνίου Αντωνία
Κεδίκογλου Συμεών
Μπατζελή Αικατερίνη
Περλεπέ-Σηφουνάκη Αικατερίνη
Τόγιας Βασίλης
Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική
Τσώνης Νίκος
Διαβάστε Περισσότερα »

Η απίστευτα χλιδάτη ζωή του «πρίγκηπα» κ. Γερουλάνου

Με έναν άκρως δεικτικό τρόπο και αφήνοντας υπονοούμενα για την οικονομική κατάσταση του υπουργού Πολιτισμού, οι Financial Times της Γερμανίας κάνουν εκτενή αναφορά στο πρόσωπο του Παύλου Γερουλάνου και του αφιερώνουν το σημερινό τους editorial, με τίτλο «Ενας Ελληνας υπουργός ανοίγει το θησαυροφυλάκιό του».
Ο δημοσιογράφος περιγράφει εικόνες απίστευτης χλιδής στο σπίτι του υπουργού… «Ένα ασανσέρ του προηγούμενου αιώνα σε οδηγεί στον τέταρτο όροφο, όπου σε υποδέχεται μια ασιάτισσα οικιακή βοηθός. Το διαμέρισμα είναι ένα θησαυροφυλάκιο γεμάτο με ελαιογραφίες, γκραβούρες και αφρικανικές μάσκες. Μπροστά στο τζάκι υπάρχουν στιλέτα κοσμημένα με ημιπολύτιμους λίθους και περίτεχνα ασημένια κουτάκια», ενώ σχολιάζει πως «είναι αδύνατον όλα αυτά να έχουν αγοραστεί από το μισθό που λαμβάνει από το ελληνικό κράτος»!
Κανείς δεν ξέρει τους λόγους, που ώθησαν τον «πρίγκηπα της Κεφαλλονιάς» να επιδείξει τους θησαυρούς του, αλλά έχουμε μια απορία… Δεν νομίζετε, κ. Γερουλάνε ότι είναι λιγάκι προκλητικό να κάνετε επίδειξη τέτοιας χλιδής, όταν ο κόσμος δεν έχει να φάει;
prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τούρκικες λέξεις στην Ελληνική γλώσσα!!

Άρα μιλάμε και Τούρκικα.....

Καθημερινά χρησιμοποιούμε ένα σωρό λέξεις οι οποίες είναι Τουρκικές και όμως δεν γνωρίζουμε την προέλευση τους και την αντίστοιχη ελληνική έννοια.
Εδώ θα σας δώσω μερικές από αυτές για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.


ΑΛΑΝΙ (αλήτης),
ΑΛΑΝΑ (ανοιχτός χώρος),
ΑΓΑΣ (δεσποτικός-αυταρχικός),
ΑΓΙΑΖΙ (πρωινό ή νυχτερινό κρύο),
ΓΙΑΟΥΡΤΙ (πηγμένο γάλα),
ΚΑΡΠΟΥΖΙ (υδροπέπων),
ΜΕΝΕΞΕΣ (εύοσμο λουλούδι),
ΣΟΥΓΙΑΣ (μαχαιράκι),
ΤΕΝΕΚΕΣ (δοχείο),
ΦΛΙΤΖΑΝΙ (κύπελλο),
ΤΣΕΠΗ (θυλάκιο),
ΤΑΒΑΝΙ (οροφή),
ΤΖΑΚΙ (παραγώνι),
ΚΑΙΚΙ (βάρκα),
ΜΕΛΤΕΜΙ (άνεμος ετησίας),
ΜΑΝΑΒΗΣ (οπωροπώλης),
ΜΠΑΚΑΛΗΣ (παντοπώλης),
ΓΛΕΝΤΙ (διασκέδαση),
ΚΑΒΓΑΣ (φιλονικία),
ΚΕΦΙ (ευδιαθεσία),
ΧΑΤΙΡΙ (χάρη),
ΝΤΕΡΤΙ (καημός),
ΝΤΑΒΑΝΤΟΥΡΙ (σύγχυση),
ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ (καπνοσύριγγα),
ΧΑΣΑΠΙΚΟ (κρεοπωλείο),
ΝΤΟΥΛΑΠΙ (ιματιοθήκη),
ΔΕΡΒΕΝΙ (κλεισούρα),
ΜΠΑΙΡΑΚΙ (σημαία),
ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ (βοσκός-ποιμένας),
ΓΙΛΕΚΟ (περιθωράκιον),
ΧΑΜΠΑΡΙΑ (αγγελία-νέα),
ΓΙΑΠΙ (οικοδομή),
ΓΙΑΚΑΣ (περιλαίμιο),
ΓΙΑΡΜΑΣ (ροδάκινο),
ΓΙΝΑΤΙ (πείσμα),
ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ  (επίθεση),
ΓΚΕΜΙ (χαλινάρι),
ΓΟΥΡΙ (τύχη),
ΓΡΟΥΣΟΥΖΗΣ (κακότυχος),
ΓΚΑΙΝΤΑ (άσκαυλος),
ΕΡΓΕΝΗΣ  (άγαμος),
ΖΑΜΑΝΙΑ (μεγάλο χρονικό διάστημα),
ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ (λαχανικά),
ΖΟΡΙ (δυσκολία),
ΖΟΥΜΠΟΥΛΙ  (υάκινθος),
ΚΑΒΟΥΚΙ (καύκαλο),
ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΩ(φρυγανίζω-ξεροψήνω),
ΚΑΖΑΝΙ (λέβητας),
ΚΑΣΜΑΣ (αξίνα-σκαπάνη),
ΚΑΛΕΜΙ (γραφίδα),
ΚΑΛΟΥΠΙ (μήτρα-πρότυπο),
ΚΑΛΠΙΚΟΣ (κίβδηλος),
ΚΑΠΑΚΙ (σκέπασμα- κάλυμμα),
ΚΑΡΑΟΥΛΙ (φρουρά-σκοπιά),
ΚΟΥΒΑΣ (κάδος-αγγείο),
ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ (ολωσδιόλου),
ΚΑΤΣΙΚΑ  (ερίφι-γίδα),
ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ (ανέλπιστο εύρημα),
ΚΙΜΑΣ (ψιλοκομμένο κρέας),
ΚΙΟΣΚΙ (περίπτερο),
ΚΟΛΑΙ (ευκολία-άνεση),
ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ (οδηγός),
ΚΟΠΙΤΣΑ (πόρπη),
ΚΟΤΖΑΜ (τεράστιος-πελώριος),
ΚΟΤΣΑΝΙ (μίσχος),
ΚΑΦΑΣΙ (κιβώτιο),
ΚΟΤΣΙ (αστράγαλος),
ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ (γενναιόδωρος-ανοιχτοχέρης),
ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ (δοχείο  χρημάτων),
ΚΟΥΣΟΥΡΙ (ελάττωμα-μειονέκτημα),
ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ (ασύνετα-απερίσκεπτα),
ΛΑΓΟΥΜΙ (υπόνομος-οχετός),
ΛΑΠΑΣ (χυλός),
ΛΕΒΕΝΤΗΣ (ανδρείος-ευσταλής),
ΛΕΚΕΣ (κηλίδα),
ΛΕΛΕΚΙ (πελαργός),
ΛΟΥΚΙ (υδροσωλήνας),
ΜΑΓΙΑ (προζύμη-ζυθοζύμη),
ΜΑΓΚΑΛΙ (πύραυνο),
ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ (έρημος),
ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ (πετροσέλινο-μακεδονίσι),
ΜΑΝΤΖΟΥΝΙ (φάρμακο),
ΜΑΟΥΝΑ (φορτηγίδα),
ΜΑΡΑΖΙ (φθίση),
ΜΑΡΑΦΕΤΙ (μικρό εργαλείο),
ΜΑΣΟΥΡΙ(μικρό ξύλο),
ΜΑΧΑΛΑΣ (συνοικία),
ΜΕΖΕΣ (ορεκτικά),
ΜΕΝΤΕΣΕΣ (στρόφιγγα),
ΜΕΡΑΚΙ (πόθος),
ΜΕΡΕΜΕΤΙ (επισκευή-επιδιόρθωση),
ΜΟΥΣΑΜΑΣ (κερωμένο-αδιάβροχο ύφασμα),
ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ(φιλοξενούμενος-επισκέπτης),
ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ (μη νωπό),
ΜΠΑΓΛΑΡΩΝΩ (δένω-φυλακίζω),
ΜΠΑΛΤΑΣ (πελέκι),
ΜΠΑΜΙΑ (ιβίσκος ο εδώδιμος),
ΜΠΑΜΠΑΣ (πατέρας),
ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ(ο πολύ γέρος),
ΜΠΑΞΕΣ (περιβόλι-κήπος),
ΜΠΑΡΟΥΤΙ (πυρίτιδα),
ΜΠΑΤΖΑΚΙ (κνήμη-σκέλη),
ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ (σύγαμπρος-συννυφάδα),
ΜΠΑΤΙΡΙΣΑ(πτωχεύω-χρεοκοπώ),
ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ (αρωματικό άρτυμα),
ΜΠΕΚΡΗΣ (μέθυσος),
ΜΠΕΛΑΣ(ενόχληση),
ΠΟΥΣΤΗΣ-ΜΠΙΝΕΣ (κίναιδος-ασελγής),
ΜΠΟΓΙΑ (βαφή-χρώμα),
ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ (ελαιοχρωματιστής)
ΜΠΟΙ (ανάστημα-ύψος),
ΜΠΟΛΙΚΟΣ (άφθονος),
ΜΠΟΣΤΑΝΙ (λαχανόκηπος),
ΜΠΟΣΙΚΟΣ (χαλαρός),
ΜΠΟΥΖΙ (πάγος-ψύχρα),
ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ (στίφος-άτακτο πλήθος),
ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ (καλοθρεμμένος-παχουλός),
ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ (κουτός-ανόητος),
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ (φυλακή),
ΜΠΟΥΡΙ (καπνοσωλήνας),
ΜΠΟΡΑ (καταιγίδα)
ΜΠΟΥΤΙ (μηρός),
ΜΠΟΥΧΤΙΣΜΑ (κορεσμός),
ΝΑΖΙ (κάμωμα-φιλαρέσκεια),
ΝΤΑΜΑΡΙ (φλέβα-λατομείο),
ΝΤΑΜΠΛΑΣ (αποπληξία),
ΝΤΑΝΤΑ (παραμάνα-τροφός),
ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ (συναλλαγή-αγοραπωλησία),
ΝΤΕΛΑΛΗΣ (διαλαλητής),
ΝΤΕΛΗΣ (παράφρονας),
ΝΤΙΒΑΝΙ (κρεβάτι),
ΝΤΟΥΒΑΡΙ (τοίχος),
ΝΤΟΥΜΑΝΙ (καταχνιά-καπνός),
ΝΤΟΥΝΙΑΣ (κόσμος-ανθρωπότητα),
ΠΑΖΑΡΙ (αγορά-διαπραγμάτευση),
ΠΑΝΤΖΑΡΙ (κοκκινογούλι-τεύτλο),
ΠΑΤΖΟΥΡΙ (παραθυρόφυλλο),
ΠΑΠΟΥΤΣΙ (υπόδημα),
ΠΕΡΒΑΖΙ (πλαίσιο θυρών),
ΠΙΛΑΦΙ (ρύζι),
ΡΑΧΑΤΙ (ησυχία)
ΣΑΚΑΤΗΣ (ανάπηρος),
ΣΑΜΑΤΑΣ (θόρυβος),
ΣΕΝΤΟΥΚΙ (κιβώτιο),
ΣΕΡΤΙΚΟ (τσουχτερό, βαρύ),
ΣΙΝΑΦΙ (συντεχνία, κοινωνική τάξη),
ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ(πίδακας),
ΣΙΡΟΠΙ (πυκνόρρευστο διάλυμα ζάχαρης),
ΣΑΙΝΙ (ευφυής),
ΡΟΥΣΦΕΤΙ (χαριστική εξυπηρέτηση),
ΣΟΒΑΣ (ασβεστοκονίαμα),
ΣΟΙ (καταγωγή-γένος),
ΣΟΚΑΚΙ (δρόμος),
ΣΟΜΠΑ (θερμάστρα),
ΣΟΥΛΟΥΠΙ (μορφή-σχήμα),
ΤΑΜΠΛΑΣ (αποπληξία-συγκοπή),
ΤΑΠΙ (χωρίς χρήματα),
ΤΑΡΑΜΑΣ (αυγοτάραχο),
ΤΑΣΑΚΙ (σταχτοδοχείο),
ΤΑΧΙΝΙ (αλεσμένο σουσάμι),
ΤΑΨΙ (μαγειρικό σκεύος),
ΤΕΚΕΣ (καταγώγιο),
TΕΜΠΕΛΗΣ (οκνηρός-ακαμάτης),
ΤΕΡΤΙΠΙ (τέχνασμα-απάτη),
ΤΕΦΑΡΙΚΙ (εκλεκτό-αριστούργημα),
ΤΕΦΤΕΡΙ(κατάστιχο),
ΤΖΑΜΙ (υαλοπίνακας-γυαλί),
ΤΣΑΜΠΑ (δωρεάν),
ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗΣ (κακότροπος-δύστροπος),
ΤΟΠΙ (σφαίρα),
ΤΟΥΛΟΥΜΙ (ασκός),
ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ (αντλία),
ΤΟΥΜΠΕΚΙ (σιωπή),
ΤΡΑΜΠΑ (ανταλλαγή),
ΤΣΑΙΡΙ (λιβάδι-βοσκοτόπι),
ΤΣΑΚΑΛΙ (θώς),
ΤΣΑΚΙΡΗΣ (γαλανομάτης),
ΤΣΑΚΜΑΚΙ (αναπτήρας),
ΤΣΑΝΤΑ (δερμάτινη θήκη),
ΤΣΑΝΤΙΡΙ (σκηνή),
ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΣ (ανοικοκύρευτος-άτσαλος),
ΤΣΑΡΚΑ (επιδρομή-περιπλάνηση),
ΤΣΑΝΤΙΖΩ (εξοργίζω-προσβάλω),
ΤΣΑΧΠΙΝΗΣ(κατεργάρης-πονηρός),
ΤΣΙΓΚΕΛΙ(αρπάγη-σιδερένιο άγκιστρο),
ΤΣΙΦΟΥΤΗΣ-ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ (φιλάργυρος),
ΤΣΙΡΑΚΙ (ακόλουθος),
ΤΣΙΣΑ(ούρα),
ΤΣΙΦΤΗΣ (άψογος-ικανός),
ΤΣΟΥΒΑΛΙ (σακί),
ΤΣΟΥΛΟΥΦΙ (δέσμη μαλλιών),
ΤΖΟΓΛΑΝΙ (νέος)
ΤΣΟΠΑΝΗΣ (βοσκός)
ΦΑΡΑΣΙ (φτυάρι-σκουπιδολόγος),
ΦΑΡΣΙ (τέλεια-άπταιστα),
ΦΥΝΤΑΝΙ(φυτώριο),
ΦΙΣΤΙΚΙ (πιστάκη),
ΦΥΤΙΛΙ (θρυαλλίδα),
ΦΟΥΚΑΡΑΣ (κακομοίρης-άθλιος),
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ (λεπτοκάρυο-λευτόκαρο),
ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ (ψωμί),
XABOYZA(δεξαμενή νερού),
ΧΑΖΙ (ευχαρίστηση),
ΧΑΛΑΛΙΖΩ (συγχωρώ),
ΧΑΛΙ (άθλιο),
ΧΑΛΙ (τάπητας),
ΧΑΛΚΑΣ (κρίκος),
ΧΑΜΑΛΗΣ(αχθοφόρος),
ΧΑΝΙ (πανδοχείο),
ΧΑΠΙ (καταπότι),
ΧΑΡΑΜΙ (άδικα),
ΧΑΡΜΑΝΗΣ (χασισοπότης),
ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ (μικρό χρηματικό ποσό),
ΧΑΒΑΣ (μουσικός σκοπός)
ΧΑΦΙΕΣ(καταδότης),
ΧΟΥΖΟΥΡΕΜΑ (ανάπαυση),
ΧΟΥΙ (ιδιοτροπία),
ΧΟΥΝΕΡΙ (πάθημα-εξαπάτηση).

: himaira.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Δοκάρι "καρμανιόλα" σε δημοτικό σχολείο



Το δοκάρι που βλέπετε στις φωτογραφίες, τις οποίες έστειλε στο LamiaReport γονιός μαθητή, βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του 16ου Δημοτικού σχολείου (παλιά Ακαδημία).

Στην κατάσταση αυτή βρίσκεται πολλά χρόνια, όπως μας ενημέρωσε, και κάθε χρόνο γίνεται και πιο επικίνδυνο, αφού στηρίζεται σε οξειδωμένα σίδερα.
Κάτω από το δοκάρι-"καρμανιόλα" παίζουν παιδιά, όχι μόνο στα διαλείμματα αλλά και όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, κλπ.

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί αν πέσει στα κεφάλια των αμέριμνων παιδιών?

LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Αθωώθηκαν Κεντέρης – Θάνου, καταδικάστηκε ο Τζέκος

Αθώοι κρίθηκαν σε δεύτερο βαθμό οι αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου ατυχήματος λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.
Αν και πρωτοδίκως οι δύο αθλητές είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 31 μηνών ο καθένας, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος τους και ως εκ τούτου δεν υπήρξε σκηνοθετημένο ατύχημα σύμφωνα με το σκεπτικό των συναδέλφων τους που τους καταδίκασαν.
Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται δικαστική επιτυχία που κατήγαγε ο γνωστός δικηγόρος κ.Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος κάτω από αντίξοες συνθήκες και το βαρύ κατηγορητήριο κατάφερε να αποδείξει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, την αθωότητα του πελάτη του. Αμέσως μετά ο συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Κεντέρη, δήλωσε ότι«οι ολυμπιονίκες μπορούν πλέον να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά» σημειώνοντας ότι «η δικαιοσύνη έπραξε αυτή τη φορά το καθήκον της».
Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο για κατοχή απαγορευμένων ουσιών και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.
Το δικαστήριο απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες και τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ που κάθισαν στο εδώλιο για παράβαση καθήκοντος όπως και τους δύο αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου.
Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάστηκε ο φόνος στον Πύργο Ορχομενού

Εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της διεύθυνσης Βοιωτίας, ο φόνος του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πύργου στον Ορχομενό τον περασμένο Απρίλιο και 15 ληστείες που διαπράχθηκαν το τελευταίο διάστημα στο νομό Βοιωτίας.
Αύριο στις 10.00 οι επίσημες ανακοινώσεις σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Α.Δ. Βοιωτίας και οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας Λιβαδειάς και Θήβας.
Συντάχθηκε απο τον/την Θανάσης Μερτζάνης   lamiastar.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Power Balance: Το βραχιόλι που δίνει ισορροπία. Μύθος ή πραγματικότητα


permisospress.blogspot.
Ο κατάλογος των προϊόντων που εμπορεύονται αέρα κοπανιστό και υπόσχονται τα πιο εξωφρενικά πράγματα μεγαλώνει διαρκώς στον τομέα της υγείας. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό. Μία τεράστια απάτη αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες στην Αυστραλία. Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και....Καταναλωτή (αντίστοιχο του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή) διέταξε την εταιρεία Power Balance να σταματήσει τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς για τα βραχιόλια τα οποία πουλά και τα οποία συνήθως απευθύνονταν σε άτομα κοντά στο χώρο του αθλητισμού.

Τα βραχιόλια αυτά έχουν γίνει αρκετά διάσημα σε πολλές χώρες του κόσμου. Η παραγωγός εταιρεία ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πώς:

“ Στην διαφήμιση των Power Balance βραχιολιών ισχυριζόμασταν πως βελτιώνουν τη δύναμη, τη ισορροπία και την ευλυγισία.

Παραδεχόμαστε πως δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη επιστημονική απόδειξη που να στηρίζει τους ισχυρισμούς μας και πως δημιουργήσαμε μία παραπλανητική διαφήμιση παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις.

Αν νιώθετε ότι έχετε παραπλανηθεί από τις διαφημίσεις μας, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη και να προσφέρουμε πλήρη αποζημίωση.

Για να πάρετε μία πλήρη αποζημίωση παρακαλούμε επισκεφτείτε τον ιστότοπο μας www.powerbalance.com.au ή καλέστε μας στο 1800 733 436 .“

Ως αποτέλεσμα των παραπλανητικών διαφημίσεων η Power Balance εξαναγκάστηκε να κάνει τις εξής κινήσεις στην αγορά της Αυστραλίας:

- Αφαίρεση των παραπλανητικών ισχυρισμών στον ιστότοπο και στα προϊόντα της
- Να δημοσιεύσει την ομολογία πως διατύπωσε αναπόδεικτους ισχυρισμούς
- Να αποζημιώσει όσους πελάτες της το επιθυμούν
- Να αφαιρέσει τη φράση “Τεχνολογία Επιδόσεων” από τα προϊόντα της

Το κομποσκοίνι του fitness είχε άδοξο τέλος. Τώρα που η απάτη αποκαλύφθηκε στην Αυστραλία, μένει να δούμε πότε οι Έλληνες καταναλωτές θα προστατευτούν από παρόμοια φαινόμενα.
http://to-kounavi.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκαν οι δολοφόνοι του 21χρονου οπαδού στην Κρήτη


Αναγνωρίστηκαν και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης

Τους δύο δράστες που δολοφόνησαν με μαχαίρι τον 21χρονο νεαρό στο Ηράκλειο, στη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ οπαδών, ταυτοποίησαν και αναγνώρισαν οι αστυνομικοί. Ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψής τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληρορορίες, οι δύο νεαροί είναι γνωστοί στις αρχές από το παρελθόν αφού είχαν συμμετάσχει και σε παλαιότερα επεισόδια.

Οι δύο δράστες θεωρούνται από την αστυνομία φυσικοί αυτουργοί και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες δολοφόνησαν τον άτυχο 21χρονο με δύο διαφορετικά μαχαίρια

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Οι περίπου 40 οπαδοί του ΟΦΗ, του Παναθηναϊκού και του Ηροδότου Αλικαρνασσού, έδωσαν ραντεβού προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

Η συμπλοκή ξέφυγε από τον έλεγχο και βγήκαν τα μαχαίρια με αποτέλεσμα ο 21χρονος Γιάννης Ρουσάκης από τα Μάλια- πληροφορίες τον θέλουν να είναι οπαδός του Παναθηναϊκού- να τραυματιστεί θανάσιμα από μαχαίρι στη δεξιά κοιλία και τον αριστερό θώρακα, ενώ όταν διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ήταν ήδη νεκρός.
Το απόγευμα η κηδεία
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο! Ο ΑΣΕΠ κάλεσε 76 μακαρίτες και συνταξιούχους να πιάσουν δουλειά στον ΟΔΙΕ !!


Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές 76 μακαρίτες και συνταξιούχους του ΟΔΙΕ σε σκηνοθεσία ΑΣΕΠ, την ώρα που η ανεργία καλπάζει και γίνεται προσπάθεια περιστολής των δημόσιων δαπανών!


Όπως δήλωσε ο Νίκος Κουτσιούκης...


"Πριν λίγες ημέρες, στα τέλη Αυγούστου, η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας), κατήγγειλε πως στις λίστες του ΑΣΕΠ, ανάμεσα στα 146 ονόματα των συμβασιούχων που κλήθηκαν να μονιμοποιηθούν βάση του προεδρικού διατάγματος και του νόμου Παυλόπουλου του 2004, υπάρχουν 76 ονόματα ανθρώπων που είτε έχουν πεθάνει, είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί από τον Οργανισμό, είτε έχουν πιάσει δουλειά σε κάποιες άλλες δημόσιες υπηρεσίες.


Αυτό δημιουργεί μια αλγεινή εντύπωση του ΑΣΕΠ. 


Προφανώς εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα σε σχέση με τον ΟΔΙΕ και τον ΑΣΕΠ. 


Προφανώς ο ΑΣΕΠ έπρεπε να ζητήσει από τον Οργανισμό να ξεκαθαρίσει τις λίστες των συμβασιούχων όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή να αφαιρέσει από μεσα αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί και αυτούς που έχουν πεθάνει. 


Γιατί εάν δεν ξέρει ο Οργανισμός ποιους έχει συνταξιοδοτήσει, ποιος θα το ξέρει;


Αντιλαμβάνεστε πως αυτό γίνεται είτε προς κωλυσιεργεία των προσλήψεων ή προς μαγείρεμα των πόσων θέσεων θα έπρεπε να έχει ο ΟΔΙΕ, κενών θέσεων δηλαδή, προκειμένου να προσλάβει κάποιους συμβασιούχους".
από 24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση από το Υπουργείο στον Αντιπεριφερειάρχη Στ. Καπελέρη για τις ζημιές από περονόσπορο


Απάντηση έστειλε ο ΕΛΓΑ, σε σχετικό αίτημα που απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Καπελέρης προς το Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την αποζημίωση των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές από τον περονόσπορο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στο σχετικό έγγραφο του ΕΛΓΑ αναφέρονται οι προϋποθέσεις υπαγωγής αμπελώνων που επλήγησαν από την ασθένεια του περονόσπορου, σε πρόγραμμα αποζημίωσης μέσω των Π.Σ.Ε.Α καθώς η σύσταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής η οποία θα συντάξει σχετική έκθεση – γνωμάτευση.  

Επιπλέον από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει πρόγραμμα επισκέψεων της επιτροπής στις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που επλήγησαν από τον περονόσπορο.


Η σχετική επιστολή του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:


ΕΛΓΑ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Τμήμα Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων Φυτικού Τομέα
Μεσογείων 45 – 11510 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες : Ι.Χασιώτης
Τηλ : 2107490541
fax : 2107488283
e-mail: j.hasiotis@elga.gr

ΠΡΟΣ:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
Υψηλάντη 1 Τ.Κ. 35100 Λαμία

ΚΟΙΝ. Υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης & Τροφίμων
Γραφείο Υπουργού
Αχαρνών 2 Τ.Κ. 10176 Αθήνα

ΘΕΜΑ : Ζημιές από περονόσπορο σε αμπελοκαλλιέργειες κατά την καλλιεργητική περίοδο 2011.

Σχετ: Διαβιβαστικό έγγραφο Γραφείου Υπουργού ΥΠΑΑΤ αριθ. πρωτ. 8425/24.6.2011

Σε απάντηση του με αριθ. πρωτ. 419/24.6.2011 εγγράφου σας, το οποίο μας διαβιβάστηκε με το ως άνω σχετικό έγγραφο του γραφείου Υπουργού ΥΠΑΑΤ, σχετικά με τις παρατηρούμενες ζημιές από περονόσπορο σε αμπελοκαλλιέργειες της Περιφέρειάς σας , σας γνωρίζουμε τα εξής:

Οι ζημιές από περονόσπορο δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής ΦΕΚ 1668/Β/27.7.2011.

Όπως είναι γνωστό για την αντιμετώπιση του περονόσπορου υπάρχουν τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά μέτρα. Στις περιπτώσεις, όμως, που παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, η οποία οφείλεται σε καιρικές συνθήκες, οι ζημιές μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να ενταχθούν σε πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα Ν414/2007 –(Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ΦΕΚ 628/Β΄/ 9.4.2008)- προκειμένου οι εν λόγω ζημιές να ενταχθούν σε πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων, θα πρέπει:

-Να τεκμηριώνεται επιστημονικά – γνωμάτευση ειδικευμένου φορέα- ότι οι προσβολές οφείλονται σε συγκεκριμένη φυτική ασθένεια, η οποία προήλθε από δεδομένες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

-Τα μετεωρολογικά δεδομένα να επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό των καιρικών συνθηκών ως δυσμενών, γεγονός το οποίο καθιστούσε αδύνατη την αντιμετώπιση της ασθένειας.

-Το επίπεδο ζημιών από την ασθένεια αυτή, να φθάνει ένα κατώτατο όριο 30% της κανονικής παραγωγής του Νομού (σύγκριση με τη μέση παραγωγή της τριετίας, πριν το έτος ζημιάς).

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει συσταθεί Ειδική Επιστημονική Επιτροπή η οποία θα εξετάσει το πρόβλημα και θα συντάξει σχετική έκθεση – γνωμάτευση αρχές Φθινοπώρου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο λειτουργίας των Περιφερειακών Επιτροπών που συστήθηκαν με την υπ’ αρ. πρωτ. 11004/05.08.2011 Απόφαση Προέδρου του ΕΛΓΑ, διενεργούνται επισημάνσεις στις αμπελοκαλλιέργειες, ώστε να καταγραφούν τα ποσοστά ζημιάς από την προσβολή και να διαπιστωθούν τυχόν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την ποικιλία.

Μετά τη συγκέντρωση όλου του απαραίτητου υλικού και εφόσον:

ι) τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις των Κοινοτικών Κατευθυντήριων Γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας 2007-2013 (2006/C 319/ΕΚ)

ιι) εγκριθεί η δαπάνη αντιστάθμισης των ζημιών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το αίτημα θα αποσταλεί προς έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε.


Η Προϊσταμένη της Δ/νσης

Κ. Σούλιου
lamiastereanews
Διαβάστε Περισσότερα »

Έβαψε το μαλλί και είναι έτοιμος για αγώνες..


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, έδωσε "ρέστα".. Ανανεωμένος, με καινούργιο "κομοδινί" μαλλί, μπαίνει στην πρώτη γραμμή και δηλώνει έτοιμος για αγώνες.. Δεν έλειψαν και οι χαρακτηρισμοί προς τον Ραγκούση, τον οποίο είπε «αγράμματο, ύπουλο και....






αφελή» επισημαίνοντας με νόημα ότι εφόσον περάσουν οι προτάσεις του από την κυβέρνηση, θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσα Σεπτεμβρίου τα πρώτα «ραβασάκια» της εφορίας


Μέσα Σεπτέμβρη αναμένονται να αποσταλούν τα πρώτα 2,3 εκατομμύρια «ραβασάκια» της εφορίας που θα περιλαμβάνουν την έκτακτη εισφορά εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες.
Πρόκειται για την πρώτη - και μεγαλύτερη - παρτίδα των εκκαθαριστικών αυτών σημειωμάτων από την οποία το δημόσιο προσδοκά να εισπράξει 1,6 δισ ευρώ και να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού τους επόμενους κρίσιμους μήνες.
Σημειώνεται ότι τα «ραβασάκια» αυτά έχουν προκύψει από την εκκαθάριση 4 εκατομμυρίων σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος.
Έτσι απομένουν να εκκαθαριστούν 1,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την αποστολή και νέας σειράς ειδοποιητηρίων που θα αφορούν στις δηλώσεις αυτές.
Σημειώνεται ότι το ποσό από τις έκτακτες εισφορές μπορούν οι φορολογούμενοι να το αποπληρώσουν σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Στο υπουργείο εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα και σε ότι αφορά την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο.
Ήδη τον Αύγουστο, λόγω των ειδοποιητηρίων που έχουν αποσταλεί στους οφειλέτες και της νέας αυστηρότερης νομοθεσίας (κατασχέσεις - αυτόφωρο κ.λπ.) σημειώθηκε αύξηση των εισπράξεων από την πηγή αυτή.
Ειδικότερα τον προηγούμενο μήνα 6.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προσήλθαν στις εφορίες και ρύθμισαν τα χρέη τους. Βεβαιώθηκαν έσοδα 100 εκατ. ευρώ εκ των οποίων εισπράχθηκαν ήδη 30 εκατ. ευρώ.
newscode.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Με σιδερένιους φράχτες και αντλίες αλλά χωρίς κάδους η φετινή ΔΕΘ

Με σιδερένιους φράχτες και αντλίες αλλά χωρίς κάδους η φετινή ΔΕΘ

Σιδερένιους φράχτες και αντλίες εκτόξευσης νερού θα έχουν στη διάθεσή τους οι περίπου 4.500 αστυνομικοί οι οποίοι θα αναλάβουν την προστασία του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών επιτελών αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ.
Με όλα τα κοινωνικά μέτωπα ανοικτά, τα πανεπιστήμια υπό κατάληψη, τους «Αγανακτισμένους» να απειλούν με αποκλεισμούς, τα συνδικάτα να έχουν αποφασίσει κινητοποιήσεις, η φετινή διοργάνωση αναμένεται να είναι η πιο... καυτή των τελευταίων δεκαετιών. Για το λόγο αυτό άλλωστε αποφασίστηκε να μαζευτούν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων από την ευρύτερη περιοχή γύρω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.
Ειδικότερα, για φέτος έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. με αρχικό στόχο αφενός να αποτρέψουν την παρεμπόδιση των επισήμων να προσέλθουν στις διάφορες εκδηλώσεις και αφετέρου να μην υπάρξει κανένα άλλο απρόοπτο, όπως προπηλακισμοί κ.λπ.
Τα μέτρα
Για το λόγο αυτό, εκτός των διμοιριών ΜΑΤ απ' όλη την Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν δυνάμεις δικυκλιστών από τις ειδικές μονάδες Δέλτα και ΔΙ.ΑΣ.
Στην είσοδο του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου και στην πλατεία μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ αναμένεται να τοποθετηθούν τα κιγκλιδώματα που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα.
Οι κάδοι απορριμμάτων θα απομακρυνθούν από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.
Από σήμερα 5 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, στις οδούς Εθνικής Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Συντριβανίου και Εγνατία, από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα δυτικά της πόλης.
Οι πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωση για φέτος είναι η κοινή συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει από κοινού η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 18:00 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στο άγαλμα του Βενιζέλου.
ΤΟ ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, έχει δώσει το ραντεβού του στις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους και από εκεί μέσω κεντρικών οδών θα κινηθεί προς το χώρο της ΔΕΘ. Οι αριστεριστές από τη δική τους πλευρά θα συγκεντρωθούν σε Σιντριβάνι και Καμάρα.
Οι «Αγανακτισμένοι»
Οι «Αγανακτισμένοι», σε συνέλευσή τους, ψήφισαν υπέρ του αποκλεισμού της ΔΕΘ και γι αυτό έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στη ΧΑΝΘ, στο Σύστημα Προσκόπων και στην Εγνατία, στο ύψος του Παλέ ντε Σπορ. Στόχος τους είναι τα τρία αυτά μπλοκ να περικυκλώσουν τη ΔΕΘ.
Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν απευθύνει κάλεσμα και στους φοιτητές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένουν «ενισχύσεις» και από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως από Αθήνα, Κρήτη ακόμη και Πελοπόννησο.
Στο μεταξύ αναμένεται η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί για τις δικές τους κινητοποιήσεις, ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η ένστολη διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών.
Ναυλώνουν τρένα
Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας θα ναυλώνει τρένο του ΟΣΕ για να μεταφέρει το πρωί του Σαββάτου διαδηλωτές από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από όπου έχει προγραμματιστεί να επιστρέψουν τα μεσάνυκτα της ίδιας ημέρας.
Έκκληση Μπουτάρη για ειρηνικές διαδηλώσεις στη ΔΕΘ
Θερμή έκκληση προς όλους τους φορείς που θα πραγματοποιήσουν πορείες διαμαρτυρίας κατά την περίοδο λειτουργίας της ΔΕΘ έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ώστε να μην υπάρξουν συμπλοκές και καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
«Κάνω θερμή έκκληση. Ο δυναμισμός που θα θελήσουν να προσδώσουν στις διεκδικήσεις τους να μην πάρει μορφές βίας, να μη φτάσει ως την καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας, ως τη διαταραχή της ομαλής λειτουργίας της πόλης. Η καταστροφική βία δεν βοηθάει τα όποια αιτήματα ή τους εργαζόμενους. Το αντίθετο, θα έλεγα», σημειώνει ο δήμαρχος στην έκκληση του την οποία συνυπέγραψαν οι εκπρόσωποι των δεκαεννέα παραγωγικών φορέων της πόλης που μετείχαν στην σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιάννης Μπουτάρης.
Ωστόσο, οι εξελίξεις τρέχουν και τα δύο μέτωπα που αναμένεται να ανοιχτούν στη Θεσσαλονίκη με το ένα να αφορά τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια και το άλλο τον οριστικό υποβιβασμό του Ηρακλή, μόνο προϋποθέσεις για ήρεμο κλίμα στις διαδηλώσεις δε δημιουργεί, αλλά απεναντίας προδιαθέτει για μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη αστυνόμευση των διαδηλώσεων
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιάννης Καραλής και Πέπη Θεοχάρη: συναυλία στα Άσπρα Σπίτια


Ο Γιάννης Καραλής και η Πέπη Θεοχάρη είναι δύο καλλιτέχνες που γεννήθηκαν και έζησαν τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια στη δυτική άκρη της Βοιωτίας (ο Γ. Καραλής στο Κυριάκι και η Π. Θεοχάρη στα Άσπρα Σπίτια).
Καλεσμένοι από το Σωματείο "Ένωση" των εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος θα τραγουδήσουν στον τόπο τους. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης

Γεννήθηκε το 1922 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Ποινικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου το 1953 και το 1955 εξελέγη υφηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το διάστημα 1962-1963 δίδασκε στο πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ της Γερμανίας ως επισκέπτης καθηγητής και το 1968 εξελέγη παμψηφεί έκτακτος καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου.
Παράλληλα, εργάστηκε ως δικηγόρος και υπερασπίστηκε φοιτητές, εργάτες και άλλους πολιτικά διωκόμενους, ιδιαίτερα την περίοδο του "ανένδοτου".
Το 1969 συνελήφθη από τη Χούντα, εξαιτίας όσων έλεγε στις παραδόσεις. Πέρασε πέντε μήνες στην απομόνωση, βασανίστηκε και το 1970 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών.  Συνέχισε την αντιδικτατορική του δράση από τη φυλακή, γράφοντας κείμενα που δημοσιεύτηκαν και από μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό.
Το 1972 αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, διέφυγε στη Γερμανία και ξεκίνησε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, το οποίο τον είχε εκλέξει τακτικό καθηγητή του Ποινικού Δικαίου και της Φιλοσοφίας του Δικαίου όταν ήταν ακόμη στη φυλακή. Συνέχισε την αντίσταση στη χούντα.
Με την πτώση της δικτατορίας επέστρεψε στην Αθήνα και μετείχε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως υπουργός Δημοσίων Έργων. Παράλληλα, άρχισε και πάλι να διδάσκει στη Νομική.
"Κύριοι, και τώρα συνεχίζουμε από εκεί που μας σταμάτησαν", ήταν τα πρώτα λόγια του προς τους φοιτητές.
Το Σεπτέμβριο του 1976, συμμετείχε στην ίδρυση της ''Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας'', η οποία το 1978, με εισήγησή του, συσπειρώθηκε με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.
Το 1980, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και το 1981 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 1982.
Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και υπουργός των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου.
Στις 13 Μαρτίου 1989, απείχε από την ψηφοφορία της πρότασης δυσπιστίας που είχε υποβάλει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ. Επανεντάχθηε στο κόμμα λίγους μήνες αργότερα, στις 5 Οκτωβρίου 1989.
Διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης (1982-84, 1984-85, 1985-86), Υγείας (1987) και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (1995).
Δημοσία δαπάνη η κηδεία του
Το υπουργείο Εσωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη και ανακοίνωσε πως η κηδεία τους θα γίνει Δημοσία Δαπάνη και με τιμές υπουργού Εν Ενεργεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ