Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελλάδα σήμερα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού…

Στην παρακάτω έκθεση μπορείτε να διαπιστώσετε πως ένας μαθητής της 6ης Δημοτικού, βιώνει την Δημοκρατία στην Ελλάδα του 2012...

Η Ελλάδα σήμερα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού…
Χωρίς πολλά σχόλια, σας παραθέτουμε την έκθεση του μαθητή της 6ης Δημοτικού Πέτρου Σαλ...
Σκέφτομαι και γράφω: «Η δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα».
Η δημοκρατία γεννήθηκε πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα και μετά απλώθηκε σ' όλο τον κόσμο πολύ γρήγορα, παρόλο που δεν υπήρχε Ιντερνετ. Η δημοκρατία είναι το πιο σπουδαίο από τα πολιτεύματα, είναι πολύ καλό πράγμα. Αν δεν ήταν, θα την είχαμε καταργήσει όπως τα θερμόμετρα με τον υδράργυρο.
Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα σημαίνει να μπορείς να λες ελεύθερα τη γνώμη σου, φτάνει να συμφωνεί μαζί σου ο Πρετεντέρης, η Τρέμη και ο Πρωτοσάλτης. Δημοκρατία επίσης είναι να μπορείς να διαδηλώνεις ελεύθερα για ό, τι πράγμα θέλεις.
Υπάρχουν χιλιάδες διαδηλώσεις για να πηγαίνεις κάθε τόσο. Θα ήθελα κι εγώ να πάω σε μια διαδήλωση που θα λέει ότι μπορούμε να τρώμε ελεύθερα σουβλάκια, τσίζμπουρκερ και άλλα σκατοφαγιά κάθε μέρα κι όχι 1 φορά το μήνα, αλλά δεν έχει φτιαχτεί ακόμα τέτοια διαδήλωση. Σ' αυτές που γίνονται σήμερα οι μεγάλοι διαδηλώνουν για το ίδιο πράγμα αλλά ξεχωριστά.
Άμα βρεθούνε όλοι αυτοί που κατεβαίνουν στους δρόμους μαζί, μπορεί να τσακωθούνε και να αρχίσουνε τις μπουνιές. Στις διαδηλώσεις περνάς ωραία, είναι σκέτη περιπέτεια, αρκεί να φοράς μάσκα, γυαλιά και να αντέχεις το ξύλο. Οι μεγάλοι που πηγαίνουν σ' αυτές καλά θα κάνουν να αγοράζουν δικά τους γυαλιά γιατί την τελευταία φορά που πήγε ο μπαμπάς μου, μου πήρε τα γυαλιά του κολυμβητηρίου για να μην τον τσούζουν τα μάτια του και μου τα έχασε. Εγώ νεύριασα και μετά ...τσακώθηκε με τη μαμά που τον έλεγε άχρηστο και πως αν ήταν άξιος θα έτρωγε κι αυτός μερικά λεφτά από αυτά που τρώγανε και οι άλλοι και τώρα δε θα αναγκαζόταν να τρέχει στις διαδηλώσεις, και να τρώει ξύλο, 40 χρονών άνθρωπος, αλλά δεν πολυκατάλαβα τι εννοούσε.
Στη Δημοκρατία ψηφίζεις όποιον θέλεις για να γίνει βουλευτής και μετά άμα δε σου αρέσει μπορείς να τον βρίσεις, να τον φασκελώσεις ή να του πετάξεις αυγό ελεύθερα. Αυτός όμως όσες βρισιές κι αν ακούσει δεν το κουνάει από τη θέση του, δεν καταλαβαίνει Χριστό. Οι διαφορετικοί βουλευτές μέσα στη Βουλή φωνάζουν, τσακώνονται, κάνουν τους εχθρούς και τους μαλωμένους και καμιά φορά βρίζουν ο ένας τον άλλο. Ένας είπε τους άλλους γαϊδούρια προκαιρού και μετά αυτοί τον κάνανε Υπουργό. Άρα στη Δημοκρατία μπορείς να βρίζεις ελεύθερα άμα είσαι μεγάλος. Άμα πάλι είσαι μικρός, μπορεί να σε βάλει η δασκάλα τιμωρία γιατί είπες το Θοδωρή, μαλακοπίτουρα.
Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία που είναι καλή. Το αντίθετο της Δημοκρατίας είναι η Χούντα που είναι κακή. Είναι αυτή που είχε ο μπαμπάς όταν ήταν μικρός. Στη Χούντα δεν κάνουν εκλογές και δεν κλείνουν τα σχολεία 4 μέρες. Ούτε τώρα κάνουμε εκλογές γιατί θα είναι καταστροφή για τον τόπο, λένε όλοι στις τηλεοράσεις, που δε θέλουν να χάνουμε μαθήματα και να μείνουμε αγράμματοι. Σήμερα έχουμε για πρωθυπουργό έναν πολύ καλό κύριο τον Παπαδήμο που αρέσει πολύ στη γιαγιά γιατί είναι σοβαρός, όμορφος, τα λέει ωραία απέξω χωρίς να τα διαβάζει σαν τον προηγούμενο, και έχει έρθει απ' το εξωτερικό. Η γιαγιά που έχει Αλσχάιμερ νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς και απορεί γιατί δε φοράει στολή. Το βασιλιά δεν τον είχε ψηφίσει κανείς για να μας κυβερνά, αλλά ούτε και τούτον τον έχει ψηφίσει κανείς, γι αυτό μπερδεύεται η γιαγιά.
Δημοκρατία ακόμα είναι να κάνεις ότι λένε οι πιο πολλοί. Στο σχολείο μου δεν έχουμε δημοκρατία γιατί ενώ είμαστε 25 παιδιά στην τάξη, κάνουμε πάντα αυτό που θέλει η δασκάλα μας. Στο σπίτι μας πάλι έχουμε δημοκρατία. Κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε ο αδερφός μου, η μαμά μου κι εγώ. Είμαστε πιο πολλοί απ' τον μπαμπά μου. Είμαστε ο λαός. Και ο μπαμπάς είναι ένας καλός κυβερνήτης που μας ακούει.
Και στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και στο σπίτι έχουμε δημοκρατία και θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι αν εκτός από δημοκρατία, ο μπαμπάς είχε και δουλειά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Τανγκό των Χριστουγέννων στη Θήβα




ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ
Από Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 ως Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 24,25,26/12, 31/12 ΚΑΙ 1/1 ΚΑΙ 2/1
ΩΡΑ 21:15
Το Τανγκό των Χριστουγέννων

- Συντελεστές :
Γιάννης Μπέζος ….Μανώλης Λόγγος
Αντίνοος Αλμπάνης ….Λάζαρος Λαζάρου
Γιάννης Στάνκογλου ….Στέφανος Καραμανίδης
Βίκυ Παπαδοπούλου ….Ζωή Λόγγου
Ελένη Κοκκίδου ….Παρασκευή
Γιάννης Ξανθούλης Συγγραφέας
Νίκος Κουτελιδάκης Σκηνοθετης
- Πλοκή:
Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου.
Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.
Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο ήρωας που ... παντρεύτηκε τη Μέρκελ


Τελικά ισχύει ότι για όλους τους ανθρώπους, υπάρχει κάπου το άλλο τους μισό. Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα βρέθηκε ένας άντρας σε αυτή την γη που όχι μόνο ερωτεύτηκε την Άνγκελα αλλά χώρισε και την πρώην γυναίκα του για να βρεθεί στην αγκαλιά της. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αν και...


 σε αυτή την περίπτωση δεν αντιλαμβανόμαστε τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια όρεξη.

Ο λόγος για τον Γιοακίμ Σάουερ ο οποίος είναι καθηγητής Φυσικής και Θεωρητικής Χημείας του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου ζευγαριού το πάνω χέρι έχει η Άνγκελα (αυτονόητο) ωστόσο η σχέση ξεκίνησε με πάθος καθώς και οι δύο συναντήθηκαν, ερωτεύτηκαν και πολύ γρήγορα πήραν διαζύγιο από τους πρώην συντρόφους τους. Όσον αφορά στον πρώην σύζυγο της Μερκελ η τύχη του χαμογέλασε το 1982 όταν η Ανγκελα αποφάσισε να τον χωρίσει.

Ο κύριος της Κυρίας γεννήθηκε το 1949 στην Ανατολική Γερμανία η Αγκελα τον ερωτεύτηκε όταν ήταν 27 ετών φοιτήτρια στην Ακαδημία Επιστημών του Βερολίνου. Χώρισε αρχικά εκείνη από τον γάμο της και 3 χρόνια το 1985 χώρισε εκείνος την δική του γυναίκα.

Ο έρωτας επισημοποιήθηκε το 1998 λίγες εβδομάδες μετά την πτώση του τείχους. Ο κύριος καθηγητής στις συνεντεύξεις του αποφεύγει να απαντά σε ερωτήσεις για την προσωπική ζωή του (ίσως θέλει να το ξεχάσει ή κάνει πώς δεν συμβαίνει) Ζουν τον έρωτα τους σε ένα εξαιρετικό διαμέρισμα του Βερολίνου με θεά το Μουσείο της Περγάμου. Και οι δυο τους λατρεύουν τις αποδράσεις στην φύση.

Η Άνγκελα λατρεύει τους δυο γιους του άντρα της και αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία τότε συνολικά μαζεύονται μια χούφτα άνθρωποι που την λατρεύουν και αυτοί.








.tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του κόσμου (βίντεο)



H Brooks Brothers, η μάρκα-θρύλος της Αμερικής στο χώρο του ανδρικού ρούχου δημιούργησε την καλύτερη ίσως χριστουγεννιάτικη διαφήμιση.


Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, επτά χαριτωμένα προβατάκια με το κατάλληλο χειμερινό αξεσουάρ τραγουδάνε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, το γνωστό Jingle Bells. 


Η διαφήμιση, με τα οπτικά εφέ για τον συγχρονισμό του τραγουδιού με τα προβατάκια που φαίνονται να ανοιγοκλείνουν το στόμα τους, είναι τόσο πετυχημένη που σπάει ταμεία στη Νέα Υόρκη.


Δείτε την...



Διαβάστε Περισσότερα »

"Χριστουγεννιάτικες Εικόνες"στην κεντρική πλατεία Δ.Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: "Ο κόσμος μας ζει το τέλος μίας εποχής"



Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα αναφέρεται στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Για υπέρβαση του ανθρωπίνως αδυνάτου κάνει λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος
Στο μήνυμά του ο κ. Ιερώνυμος αναφέρει, πως "τα φετινά Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε σε μέρες δύσκολες και σκοτεινές. Δεν διαφεύγει της προσοχής μας, ότι ο σύγχρονος βίος απειλείται όλο και περισσότερο από θλίψεις και δοκιμασίες. Ο κόσμος μας ζει το τέλος μιας εποχής και βιώνει την αγωνία ενός απειλητικού και αβέβαιου αύριο.
Με τα μάτια στραμμένα στο φως των Χριστουγέννων, θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους και τον καθένα προσωπικά, με όση δύναμη διαθέτω, ότι ο Θεός μας αγαπά όλους και κανείς δεν στερείται το δικαίωμα στην ελπίδα".
"Χριστούγεννα σημαίνει, ότι οι λύπες, οι δοκιμασίες, οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε, ακόμα και οι τραγωδίες που μας πληγώνουν, δεν μπορούν να νικήσουν την ελπίδα. Σήμερα η χαρά και η ελπίδα χτυπούν και πάλι τη θύρα της καρδιάς μας", σημειώνει.
Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ': "Φωνή διαμαρτυρίας από την Εκκλησία"
Στο μήνυμά του, ο κ. Θεόφιλος τονίζει, πως η Εκκλησία "ενεργώς και αθορύβως μετέχει εις την ανθρωπίνην ζωήν. Ακροάται μετά πλείστης ποιμαντικής φροντίδος και μερίμνης την ανθρωπίνην κραυγήν της αγωνίας και αβεβαιότητος, της ανεργίας και απελπισίας".
"Συμπάσχει με τον πάσχοντα άνθρωπον και συμπαραστέκεται ως φιλόστοργος μήτηρ, επιτελούσα έργον αγιαστικόν δια των μυστηρίων εις τα μέλη αυτής, έργον συμφιλιωτικόν και συνδιαλλακτικόν αναμέσον των διαφιλονεικούντων εθνών, έργον φιλανθρωπικόν και κοινωνικόν εις τους ενδεείς, θύματα της απληστίας και της οικονομικής διαφθοράς.
Υψώνει φωνήν διαμαρτυρίας δια το ότι και σήμερον ακόμη εις τον εικοστόν πρώτον αιώνα, υπάρχουν άνθρωποι, θύματα της πολεμικής και τρομοκρατικής βίας, άνθρωποι διακινούμενοι ως εμπορεύματα και ποικίλην εκμετάλλευσιν υφιστάμενοι, στερούμενοι θείων αγαθών της ζωής, ύδατος, άρτου, του δικαιώματος της θρησκευτικής και εθνικής ελευθερίας και της προσβάσεως εις τας πατρογονικάς αυτών εστίας".
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: "Υπέρβαση του ανθρωπίνως αδυνάτου"
Ο Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου καί πάσης Αλβανίας στο δικό του μήνυμα, τονίζει, πως η υπέρβαση του ανθρωπίνως αδυνάτου είναι βασικό μήνυμα της σημερινής μεγάλης εορτής του χριστιανικού κόσμου.
"Ακόμη και ο πιο τολμηρός νους δεν είχε ποτέ υποπτευθεί ότι ο Ίδιος ο απρόσιτος και ακατάληπτος Θεός θα προσελάμβανε την ανθρώπινη φύση και θα εφανερώνετο “εν σαρκί”. Για την κλασική λογική, κάτι τέτοιο ανήκει στη σφαίρα του αδυνάτου.
"Αυτήν ακριβώς την υπέρβαση του ανθρωπίνως αδυνάτου πανηγυρίζουμε σήμερα. Και καλούμεθα να τη χαρούμε, παρά τη σκληρή πραματικότητα την οποία βιώνουμε.
Η υπέρβαση του ανθρωπίνως αδυνάτου, την οποία αποκαλύπτουν τα Χριστούγεννα, δεν γίνεται με μεγαλοπρεπείς δημόσιες εξαγγελίες και υποσχέσεις.
Τον τελευταίο καιρό, οι σκληρές συνθήκες που έχει προκαλέσει η γενικότερη ηθική και οικονομική κρίση έχουν δημιουργήσει πληθώρα αδιεξόδων. Σ΄αυτή την ομιχλώδη και πνιγηρή ατμόσφαιρα, η εορτή των Χριστουγέννων έρχεται να προσφέρει παρήγορο φως", αναφέρει μεταξύ άλλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τίμησε τον Χ. Παλαιολόγο το Δ.Σ. Λιβαδειάς

Τίμησε τον Χ. Παλαιολόγο το Δ.Σ. Λιβαδειάς

Την απόφαση να μετονομαστεί η οδός Αισχύλου σε οδό Χρήστου Παλαιολόγου και το συνεδριακό κέντρο της Κρύας σε συνεδριακό κέντρο Χρήστος Παλαιολόγος έλαβε ομόφωνα την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς τιμώντας τον αείμνηστο δήμαρχο.
«Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή σήμερα για το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό φάνηκε από την συγκίνηση που υπήρξε σε όλα τα μέλη του οργάνου. Εμείς σε συνέχεια μιας απόφασης που είχε λάβει το προηγούμενο Δ.Σ. προχωρήσαμε και την εξειδικεύσαμε. Έτσι αποφασίσαμε την μετονομασία της οδού Αισχύλου σε οδό δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου και την ονομασία του συνεδριακού κέντρου το οποίο ο αείμνηστος δήμαρχος είχε αναπτύξει όπως και την ευρύτερη περιοχή σε συνεδρικό κέντρο Χρήστου Παλαιολόγου», τόνισε ο δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής.
Και πρόσθεσε: «Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που πρέπει να αποδώσει η πόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο σε έναν μεγάλο άνδρα σε έναν μεγάλο δάσκαλο της αυτοδιοίκησης»
Ο Γιάννης Αποστόλους σε δηλώσεις του σημείωσε σχετικά: «Είναι μια αξιέπαινη πρόταση του δημάρχου και ψηφίστηκε ομόφωνα χωρίς καμία αντίθεση. Είχαμε επιχειρήσει και εμείς παρόλο που δεν μπορέσαμε να προσχωρήσουμε. Έστω και καθυστερημένα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη που τιμήσαμε έναν άνθρωπο ο οποίος πρόσφερε πολλά στη πόλη και μείς οι νεότεροι στην αυτοδιοίκηση διδαχθήκαμε πολλά από εκείνον».
Η Γιώτα Πούλου επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό άντρα, ένα συνεργάτη και φίλο τον Χρήστο Παλαιολόγο. Ήταν μια ειλημμένη απόφαση εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο και νομίζω ότι ήταν παράλειψή μας όλο αυτόν τον καιρό αν και εμείς είχαμε θέσει το θέμα ως παράταξη. Παρόλα αυτά ήταν μια ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και ακούστηκαν απ΄ όλες τις πτέρυγες συγκινητικά λόγια για τον Χρήστο Παλαιολόγο και το έργο του. Νομίζουμε ότι η τιμή που του έγινε με την ονομασία του συνεδριακού κέντρου και τη μετονομασία της οδού Αισχύλου σε Χρήστου Παλαιολόγου ήταν σημαντική και αυτή που αρμόζει για τόσο μεγάλους άντρες. Εμείς οι νεότεροι τον έχουμε ως φωτεινό παράδειγμα».
Τέλος ο Νώντας Κοτσικώνας σημείωσε: «Οι διαφορές μας με τον Χρήστο Παλαιολόγο ήταν βαθιά πολιτικές. Από κει και ύστερα ήταν δήμαρχος Λιβαδειάς για 12 συναπτά έτη. Στήριξε τις απόψεις τις δικές του και της παράταξής του με τις οποίες εμείς συγκρουστήκαμε. Όμως είμαστε σύμφωνοι με την πρόταση αυτή που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή και ταχθήκαμε τιμητικά να μετονομαστούν και να φέρουν το όνομά του η οδός και το συνεδριακό κέντρο».
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την άνοιξη του 2012 θα γίνει η επίσημη υλοποίηση της απόφασης και θα προγραμματιστούν ανάλογες εκδηλώσεις.
 tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κι όμως τους αθώωσαν...Εκδηλώσεις “οργής” από τους συγγενείς των θυμάτων του “ΉΛΙΟΣ”

Κύπρος...Το Κακουργιοδικείο απάλλαξε με απόφασή του, τους κατηγορούμενους για τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ».
Σήμερα, οι συγγενείς των θυμάτων, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Γενικής Εισαγγελίας, για την αεροπορική τραγωδίας του 2005 με το αεροσκάφος της εταιρείας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι.
Οργισμένοι για την απόφαση του δικαστηρίου, προπηλάκισαν το γενικό εισαγγελέα ζητώντας... την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος της επιτροπής των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, Νικόλας Γιασουμής, δήλωσε ότι οι δικηγόροι των συγγενών μελετούν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι θα αποφασίσει  το Ανώτατο Δικαστήριο  με βάση τη μαρτυρία κατά πόσο δικαιολογείται καταδίκη ή αθώωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου στη Μεσσηνία !

Μετά από 23 ημέρες οι αστυνομικοί της ασφάλειας, κατάφεραν και εξιχνίασαν την πρωτοφανή σε αγριότητα για τα αστυνομικά χρονικά της χώρας μας, διπλή δολοφονία στο χωριό Πλατύ του νομού Μεσσηνίας.

Ποιοί εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου στη Μεσσηνία !

Μία διπλή δολοφονία που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη, αφού θύματα ήταν ένα αγοράκι ηλικίας μόλις δύο ετών και ο 35χρονος πατέρας του.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες συνελήφθησαν έξι άτομα, ανάμεσα τους και ένας 49χρονος σεσημασμένος Έλληνας κακοποιός για ναρκωτικά, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.
Οι συλλήψεις Ελλήνων και Αλβανών, οι οποίοι είναι πιθανότατα μέλη της ίδιας συμμορίας, έγιναν σε Αθήνα και Καλαμάτα και αυτήν την ώρα ανακρίνονται στην ασφάλεια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλης της σπείρας εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταταστημάτων.
Οι δολοφόνοι μαχαίρωσαν στον λαιμό το αγοράκι, πιθανότατα για να εκδικηθούν τον πατέρα του με τον οποίο είχαν διαφορές, και στη συνέχεια με καραμπίνα πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 35χρονο πατέρα από την Αλβανία.
Για να εξαφανίσουν μάλιστα τα ίχνη τους έριξαν το αυτοκίνητο του 35χρονου σε ένα ρέμα, οι δύο σωροί όμως βρέθηκαν από έναν περαστικό, ο οποίος ειδοποίησε αστυνομία και πυροσβεστική.
Οι αστυνομικοί έφθασαν την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας, μετά από αξιοποίηση ενός τηλεφωνήματος που δέχτηκε στο κινητό του ο 35χρονος την ημέρα του εγκλήματος και που όπως όλα δείχνουν, έκλεισε ραντεβού με τους δολοφόνους του.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι άνδρες της αστυνομίας σε σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και ποσότητες ναρκωτικών.
Τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Που χρειάζονται αλυσίδες



Aναλυτική ενημέρωση για τους δρόμους που έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονοπτώσεων – παγετών αλλά και για αυτούς που είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.Δείτε όλες τις περιοχές...
Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ - ΠΑΓΕΤΩΝ
Γ.Α.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επ. Ο. Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου.


Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΗΠΕΙΡΟΥ
Α.Δ. ΑΡΤΑΣ
Επ. Ο. Αθαμανίου – Θεοδώριανα, στη θέση «Σταυρός».


Β΄ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ
Γ.Α.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ε.Ο. Θεσ-νίκης Σερρών, από 30ο χλμ.
Επ. Ο. Ζαγκλιβερίου- Πετροκέρασα και στις περιοχές Ασσήρου, Όσσα,
Χορτιάτη, Περιστέρα, Λιβάδι και σε λοιπές ορεινές περιοχές.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΠΕΛΛΑΣ
Επ. Ο. Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρας», από το 15ο έως το 25ο χλμ.
Α.Δ. ΗΜΑΘΙΑΣ
Π.Ε.Ο. Βέροιας – Κοζάνης, από το 91,4ο έως 98,3ο χλμ. (μέσω Καστανιάς) έως όρια με Ν. Κοζάνης.
Επ. Ο. Βέροιας – Χ/Κ Σελίου από το 4,5ο έως το 26ο χλμ.
Δ.Ο. Νάουσας – Χ/Κ «3-5 Πηγάδια»
Δ.Ο. Νάουσας – Ροδοχωρίου
Επ. Ο. Νάουσας - Σελίου

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Επ. Ο. Γρεβενών – Μετσόβου, από το 15ο έως το 40ο χλμ (όρια Ν. Ιωαννίνων)
Επ. Ο. Γρεβενών – Τρικάλων, από το 25ο έως το 30ο χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Περιβολίου, από το 13ο έως το 43ο χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 13ο έως το 54ο χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας , από το 13ο έως το 45ο χλμ.
Α.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από το 13ο έως το 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).
Επ. Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων, από το 30ο έως το 50ο χλμ. (μέσω Νεστορίου).
Επ. Ο. Καστοριάς – Αμύνταιου, από το 27ο έως το 43ο χλμ.
Α.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ολόκληρο το Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού.
Α.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ
Ολόκληρο το Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού, καθώς και στην Εγνατία Οδό.
Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και επιτρέπεται μόνο στα Ι.Χ.Ε. αυτ-τα στα παρακάτω σημεία:
Ε. Ο. Τρικάλων - Άρτας, από 20ο χλμ.
Επ. Ο. Πύλης - Μεσοχώρας, από το 4ο χλμ.
Ε.Ο. Τρικάλων – Γρεβενών, από Γέφυρα Μουργκανίου.
Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων, από γέφυρα Μουργκανίου.
Λοιπό ορεινό επαρχιακό δίκτυο Δήμου Πύλης.
Επαρχιακό δίκτυο των ορεινών του Δήμου Καλαμπάκας.

Την 21-12-2011/23.00 στο 31ο χλμ. Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων (γέφυρα Μουργκανίου), ακινητοποιήθηκαν προληπτικά (3) λεωφορεία με (150) περίπου επιβάτες που είχαν προορισμό την Αλβανία, (13) φορτηγά – νταλίκες και (16) Ι.Χ.Ε. αυτ-τα, μέχρι αποκατάστασης της κυκλοφορίας. Τα Ι.Χ.Ε. αυτ-τα, ακινητοποιήθηκαν προσωρινά και ακολούθως συνέχισαν την πορεία τους με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στην ανωτέρω εθνική οδό εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν για τον καθαρισμό του οδοστρώματος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση λαμβάνει απαραίτητα μέτρα για την εξυπηρέτηση των ατόμων.


Α. Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επ. Ο. Μουζακίου – Άρτας, από 19ο έως 35ο χλμ. (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα).
Επ. Ο. Μουζακίου – Πετριλίου, από 19ο έως 30 χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος προς Ανατ. Αργιθέα).
Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνης Ν. Πλαστήρα, από 10ο έως 20ο χλμ. & περιμετρικά της Λίμνης.
Επ. Ο. Καρδίτσας – Φράγματος Λίμνης Πλαστήρα (μέσω Μοσχάτου), από 16ο χλμ.
Επ. Ο. Καρδίτσας – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 56ο έως 62ο χλμ. (θέση Ζαχαράκι).
Επ. Ο. Καρδίτσας – Λίμνης Σμοκόβου, από 30ο χλμ.
Επ. Ο. Δ/ση Μεσενικόλα – Ι.Μ Κορώνης – Τσαρδακίου, από 14ο χλμ.
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο Νομού Καρδίτσας.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΗΠΕΙΡΟΥ
Α.Δ. ΑΡΤΑΣ
Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων
Επ. δίκτυο Κ. Τζουμέρκων, από το 61ο χλμ. (Αθαμάνιο).
Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας.
Επ. Ο. Βουλγαρέλι – Κυψέλη.
Επ. Ο. Αθαμάνιο – Μεσούντα – Τετράκωμο.
Επ. Ο. Άρτας – Καρδίτσας, από 47ο χλμ. (θέση Ξηρόκαμπος έως γέφυρα Κοράκου).
Επ. Ο. Άρτας –Σκουληκαριάς, από θέση Χελώνα έως θέση Σκουληκαριά
Επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ξηρόκαμπο έως Καστανιά – Μεγαλόχαρη.
Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α. Δ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 59ο έως 65ο χλμ.
Α.Δ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Π.Ε.Ο Λαμίας – Καρπενησίου (θέση Ράχες Τυμφρηστού).
Ε.Ο. Αγρινίου –Καρπενησίου , από 75ο έως 85ο χλμ (Σωτήρα Ανατ. Φραγκίστας).
Επ. Οδός Καρπενησίου – Φουρνά - Καρδίτσας (θέση Βράχος, Σερμιτζέλι, Ζαχαράκι).
Επ. Οδός Καρπενησίου – Κρικέλλου- Δομνίστας.
Επ. Οδός Καρπενησίου – Σελλά –Φιδάκια.
Επ. Οδός Καρπενησίου – Στενώματος.
Επ. Οδός Καρπενησίου – Αγρινίου (μέσω Προυσού), θέση Αραποκέφαλα
spnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες ευχές απο τον Περιφερειάρχη


Εύχομαι το 2012 να είναι μια χρονιά δημιουργική, ειρηνική, με υγεία και προσωπική ευτυχία για όλους.

Ο χρόνος που πέρασε ήταν χρόνος – καταλύτης, αφού σημαδεύτηκε από γενικευμένη κρίση και συνθήκες ανασφάλειας και έγινε αφορμή να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, ακολουθώντας δρόμους ρήξης και διαμαρτυρίας, αλλά και δρόμους ελπίδας και απαιτήσεων για αξιοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Η παγκόσμια κρίση δημιούργησε νέους συσχετισμούς στην οικονομία και στην κοινωνία και μετατόπισε τις προσδοκίες μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Εκείνο που φαίνεται πια με τον πιο προφανή τρόπο, είναι ότι πρέπει να διαμορφωθούν νέοι όροι στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή. Ο κόσμος μας χρειάζεται μια άλλη δυναμική για να προσεγγίσει αρχές και αξίες που θα θεμελιώνουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη ανθρώπων, κοινωνιών και κρατών.
Το 2012, εκτός από μια δύσκολη χρονιά για τον τόπο μας, ας ελπίσουμε ότι θα είναι και χρονιά των μεγάλων αλλαγών. Ας αναδειχτεί μέσα από την κρίση, ένα αναθεωρημένο και υγιές σύστημα που θα μπορεί να δημιουργήσει σταθερές βάσεις για το αύριο όλων μας.
Χρόνια πολλά, με υγεία, αντοχές και ελπίδα.

Κλέαρχος Περγαντάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσω ολοταχώς για τη λειτουργία του Μουσείου Θήβας



ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.




Ικανοποιημένη εμφανίστηκε για την πορεία των εργασιών ανακαίνισης του Μουσείου Θήβας και τη δυνατότητα επανέκθεσης των αρχαιοτήτων που διαθέτει, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη που επισκέφτηκε σήμερα τα γραφεία της 9ης Εφορίας Προϊστορικών κι Κλασσικών Αρχαιοτήτων στη Θήβα. Τη Γενική Γραμματέα συνάντησαν και είχαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν για το ενδιαφέρον του Υπουργείου οι βουλευτές Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου και Άρια Αγάτσα. Όπως μάλιστα τις διαβεβαίωσε η κ.Μενδώνη οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγραμμάτος και -όπως επιπλέον εκτίμησε-  ίσως και πριν την εκπνοή της προβλεπόμενης ημερομηνίας.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Αλιάρτου προς ΥΠ.Α.Α.Τ:Ζητούμε την πλήρη κυριότητα των «Κήπων»

Παραχώρηση των Κήπων και άλλων εκτάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Δήμο Αλιάρτου


Κύριε Υπουργέ
Δια του παρόντος υπομνήματος θέτω υπόψη σας ένα χρόνιο και ώριμο αίτημα του Δήμου Αλιάρτου, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το οποίο τυγχάνει της θερμής αποδοχής του συνόλου των δημοτών μας. Το αίτημα αυτό έχει πολλάκις τεθεί σε δημόσιο διάλογο, έχω όμως την πεποίθηση, ότι τώρα ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Στην πόλη της Αλιάρτου, που είναι και η έδρα του ομώνυμου Καλλικρατικού Δήμου, βρίσκονται oι περίφημοι «Κήποι», στους οποίους σώζονται βιομηχανικά κτίρια του 19ου αιώνα, τα οποία χρησιμοποιούσε η εταιρεία «Lake Copais Co Ltd». Τα κτίρια στέγαζαν τις διοικητικές υπηρεσίες της εταιρείας και τους χώρους κατοικίας των Άγγλων στελεχών της. Υπήρχαν, επίσης, υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και δύο νερόμυλοι.
Οι «Κήποι Αλιάρτου» είναι μια περιοχή 110 στρεμμάτων, η οποία αποτελεί ένα μοναδικό στην Ελλάδα βοτανολογικό κήπο αγγλικού τύπου, μέσα στον οποίο βρίσκονται αγροτοβιομηχανικά κτίσματα, κατοικίες και κτίρια διοίκησης τα οποία κατασκεύασε η αγγλική εταιρεία αποξήρανσης της λίμνης Κωπαΐδας. Τα κτίρια αυτά κηρύχθηκαν διατηρητέα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 33/Β/28-1-1991. Από το 1953 ανήκουν στον Οργανισμό Κωπαΐδας, φορέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το διατηρούμενο μέχρι σήμερα αγροτοβιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας «Lake Copais Co» στην Αλίαρτο, σε συνδυασμό με το συγκρότημα των «Κήπων» που περιλαμβάνει και τις κατοικίες των Άγγλων στελεχών της εταιρείας, αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό ίσως στην Ελλάδα παράδειγμα αγροτοβιομηχανικής αρχιτεκτονικής και, παράλληλα, χαρακτηριστικό δείγμα αγγλικής αρχιτεκτονικής κατοικιών και διαμόρφωσης κήπων, σε συνδυασμό με ένα τέλειο για την εποχή του σύστημα άρδευσης.
Οι «Κήποι» βρίσκονται στην καρδιά της πόλης της Αλιάρτου και αποτελούν πνεύμονα πρασίνου, χώρο αναψυχής, και ιστορικής κληρονομιάς και μνήμης για τους Δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.
Παρά το γεγονός ότι, τόσο η έκταση των «Κήπων» όσο και τα κτίρια της Αγγλικής Εταιρείας έχουν κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ιστορικά διατηρητέα μνημεία (ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/90/1255 ΦΕΚ 33/Τεύχος Δεύτερο/28-1-1991), ο Οργανισμός Κωπαΐδος και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως ιδιοκτήτες του χώρου αδυνατούν να τα συντηρήσουν επαρκώς και να τα αναδείξουν. Για το λόγο αυτό, τη συντήρηση όλου αυτού του συγκροτήματος έχει αναλάβει ο Δήμος Αλιάρτου, χρησιμοποιώντας το προσωπικό του και επιβαρυνόμενος το ανάλογο οικονομικό κόστος. H τελευταία ανάπλαση των «Κήπων» με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Αλιάρτου, έγινε το 2007, είχε προϋπολογισμό 1.392.930 Ευρώ, από πόρους του Γ΄ΚΠΣ. Θα πρέπει να επισημανθεί, επίσης, ότι έχουν προηγηθεί και άλλες αναπλάσεις των «Κήπων».
Η εγκατάλειψη των «Κήπων» από τους ιδιοκτήτες τους στερεί από τον Δήμο Αλιάρτου τη δυνατότητα ανάδειξης και αξιοποίησης του πολιτιστικού του αποθέματος προς όφελος των κατοίκων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι είναι πλέον η στιγμή να παραχωρηθούν στο Δήμο Αλιάρτου οι «Κήποι» καθώς και η προς νότια-νοτιοδυτικά αυτών έκταση, 64 περίπου στρεμμάτων, προς τον οικισμό Μαλάκι, που αποτελεί φυσική συνέχειά τους και περιέχει επίσης διατηρητέα κτίσματα της αγγλικής εταιρείας καθώς και άλσος, το οποίο, επίσης, ο Δήμος Αλιάρτου φροντίζει και συντηρεί.
Το υφιστάμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς δημιουργεί σύγχυση αρμοδιοτήτων, με αποτέλεσμα ένας σημαντικός ιστορικός, πολιτιστικός αλλά και φυσικός πλούτος να καταρρέει και να κινδυνεύει από απρόβλεπτες καταστάσεις, που ενδέχεται να αλλοιώσουν την ιστορία της περιοχής, αλλά και να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα, γεγονός που μας καθιστά όλους υπόλογους έναντι των γενεών που ακολουθούν. Ταυτόχρονα όμως στερεί από το Δήμο Αλιάρτου τη δυνατότητα να αναπτύξει και να αξιοποιήσει την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την παραχώρηση των κήπων στο Δήμο Αλιάρτου υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κωπαΐδος.


Κατόπιν αυτών
Ζητούμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

1. Την παραχώρηση προς το Δήμο Αλιάρτου κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή της έκτασης των «Κήπων», με τα υφιστάμενα σε αυτή διατηρητέα κτίρια, που περιλαμβάνεται στα Ο.Τ. 154 και 155 του σχεδίου πόλης της Αλιάρτου, εξαιρουμένων ως προς τη χρήση των κτιρίων που στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης καθώς και του συνεργείου, τα οποία είναι και τα μόνα που χρησιμοποιούνται από τον Οργανισμό Κωπαΐδος. Η παραχώρησή τους θα συμβάλει στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου, καθόσον σκοπεύουμε να αναδείξουμε το φυσικό τους κάλλος, την ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική τους αξία για ολόκληρη την πεδιάδα της Κωπαΐδας. Ταυτόχρονα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι «Κήποι» εφάπτονται της Παλαιάς Εθνικής οδού Αθήνας – Λαμίας από την οποία διέρχονται χιλιάδες επισκέπτες προς την Αράχωβα, τους Δελφούς και τη Δυτική Ελλάδα, φιλοδοξούμε να τους διαμορφώσουμε σε έναν ευχάριστο σταθμό της διαδρομής. Τα διατηρητέα κτίρια που βρίσκονται στους «Κήπους» - εκ των οποίων πολλά λεηλατούνται και καταρρέουν - σκοπεύουμε να τα αξιοποιήσουμε για τη δημιουργία Πνευματικού Κέντρου, Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Μουσείου για την ιστορία των «Κήπων» και της Κωπαΐδας κλπ. Η αξιοποίηση και η επιλογή χρήσης των διατηρητέων κτιρίων θα γίνει με γνώμονα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, σεβόμενοι ταυτόχρονα τη φυσιογνωμία, την αρχιτεκτονική και την ιστορία τους και αναδεικνύοντας την αξία του χώρου. Τέλος, αποτελεί, εκτός όλων των άλλων λόγων, ηθική υποχρέωση της Πολιτείας να παραχωρήσει τους «Κήπους» στο Δήμο Αλιάρτου, ο οποίος τους συντηρεί από το υστέρημά του κι αυτός με την σειρά του να τους αποδώσει στο λαό του για χρήση.
2. Την παραχώρηση προς το Δήμο Αλιάρτου κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή της έκτασης εμβαδού 63.943 τ.μ, με τα υφιστάμενα σε αυτή διατηρητέα κτίρια που αποτελεί φυσική συνέχεια των κήπων προς νότια-νοτιοδυτικά και συνορεύει: Νοτιοανατολικά με τα όρια του οικισμού του Δήμου Αλιάρτου Μαλάκι, Ανατολικά με ιδιοκτησία κληρονόμων Αρβανίτη και πέραν αυτού με σχέδιο πόλεως, Δυτικά με μη εγκεκριμένη δημοτική οδό που συνδέει το σχέδιο πόλεως με τον οικισμό Μαλάκι και Βόρεια με τους κήπους και τον Λόφιο ποταμό που διασχίζει την πόλη της Αλιάρτου. Η έκταση αυτή είναι άλσος, το οποίο επίσης συντηρεί και φροντίζει ο Δήμος, εντός του οποίου βρίσκονται διατηρητέα, με την ίδια απόφαση, κτίρια της αγγλικής εταιρείας, τα οποία για πολλά έτη στέγασαν το Γυμνάσιο της Αλιάρτου, αποκτώντας έτσι μια πρόσθετη ιστορική και συναισθηματική αξία για την πόλη μας, ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται ως κατοικίες. Ο χώρος αυτός αποτελεί τον φυσικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης, ενώ τα κτίρια μπορούν να αξιοποιηθούν στεγάζοντας κοινωφελείς δράσεις, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών κ.α.
3. Την παραχώρηση προς τον Δήμο Αλιάρτου κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή του τεμαχίου 5 (Ο.Τ.92), του σχεδίου πόλης της Αλιάρτου έκτασης 22.469 τ.μ, με τα υφιστάμενα σε αυτή διατηρητέα κτίρια. Τα κτίρια χρησιμοποιούνταν ως σταύλοι από την αγγλική εταιρεία και, ενώ έχουν κριθεί διατηρητέα με την προαναφερθείσα απόφαση του ΥΠΠΟ, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και καταρρέουν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της σύγχυσης αρμοδιοτήτων και της εγκατάλειψης, έχουν εκτελεστεί ανεξέλεγκτα, από περιοίκους, οικοδομικές εργασίες που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία και τον ιστορικό τους χαρακτήρα. Εφόσον τα κτίρια αυτά περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου Αλιάρτου, θα μπορούσαν με τις κατάλληλες παρεμβάσεις που θα αναδεικνύουν την ιστορική τους αξία, να στεγάσουν μια κλειστή αγορά που είναι χρόνιο αίτημα των κατοίκων και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Αλιάρτου, με την υπ’αριθμ. 106506/8-5-1985 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας για δημιουργία πλατείας και λοιπών κοινόχρηστων χώρων. Δυστυχώς, όμως, η απόφαση αυτή αναίτια ανακλήθηκε με την υπ’αριθμ. 112835/24-7-1985 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας με την οποία το συγκεκριμένο ακίνητο παραχωρήθηκε στον Οργανισμό Κωπαΐδος.
Eπισημαίνουμε πως η έκταση των «Κήπων» με την φυσική τους προέκταση προς το νότια-νοτιοδυτικά (Μαλάκι) και το τεμ 5 (ΟΤ 92),δηλαδή τα αιτηθέντα προς παραχώρηση ακίνητα, περικλείουν την κεντρική πλατεία της Αλιάρτου, στην οποία ,επίσης, περιέχονται διατηρητέα κτήρια της Αγγλικής εταιρείας και ο Δήμος τα χρησιμοποιεί για κοινωφελείς και λειτουργικούς σκοπούς (Δημ.Ωδείο, Συνεδριακό Κέντρο, Γραφεία κοινωφελούς επιχείρησης, Ψηφιακό Μουσείο Χριστιανικής Βοιωτίας, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).Η προσθήκη των ακινήτων αυτών, εφόσον παραχωρηθούν στον Δήμο, ενοποιεί τον ιστορικό χώρο λειτουργίας της αγγλικής εταιρείας και το εναπομείναν πολιτισμικό αγαθό και δημιουργεί ένα ανοικτό μουσείο εν λειτουργία που δικαιούται και αξίζει ο Δήμος μας.



Κύριε Υπουργέ

Στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει ο τόπος μας και ο λαός μας, ο Δήμος Αλιάρτου αναζητά την δική του ευκαιρία ανάπτυξης.
Η παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων από το Υπουργείο σας, προστατεύει αφενός μεν τα ίδια τα ακίνητα, αφετέρου δε, θέτει τις βάσεις μιας αξιοποίησης που με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ιστορική κληρονομιά, θα αποδώσει και οφέλη στον Δήμο μας.
Η παραχώρηση θα συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση, διαχείριση, συντήρηση, βελτίωση του πρασίνου, των εγκαταστάσεων και των υποδομών, τη φύλαξη και γενικά την προστασία των «Κήπων».
Επίσης, θεωρώ ότι έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες μας να ικανοποιήσουμε χρόνιες επιθυμίες τους, οι οποίες χωρίς να προκαλέσουν καμία ζημία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ταυτόχρονα θα ωφελήσουν πολλαπλά το Δήμο Αλιάρτου και τους δημότες του.
Εν αναμονή της θετικής σας απόφασης

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο δεύτερος προπονητής -παιδεραστης στο Ρέθυμνο

Πέθανε ο δεύτερος προπονητής -παιδεραστης στο Ρέθυμνο

Την τελευταία του πνοή άφησε στην εντατική του νοσοκομείου Ρεθύμνου ο 50χρονος που συνελήφθη χθες το απόγευμα για ασέλγεια σε ανήλικα κορίτσια.
Ο γυμναστής και προπονητής στίβου, την ώρα που οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του στο σπίτι του, κατάφερε να ξεφύγει, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και το στομάχι.
Σύμφωνα με το cretalive.gr διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, τα τραύματά του αποδείχθηκαν εξαιρετικά σοβαρά με αποτέλεσμα να αφήσει, σήμερα, την τελευταία του πνοή. ο δεύτερος παιδεραστής
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρυθμίστε τώρα τα δάνεια του ΟΕΚ σας συμφέρει

Ο ΟΕΚ ψάχνει χρήματα και κάνει προσφορές και εκπτώσεις. Όσοι χρωστάτε χρήματα –δηλαδή έχετε συσσωρεύσει ληξιπρόθεσμες οφειλές- αλλά και όσοι έχετε πάρει δάνειο απευθείας από τον Οργανισμό Κατοικίας μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα από τα προγράμματα που ψηφίζονται στη Βουλή με τροπολογία
Στόχος του ΟΕκ να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τα 134 εκατ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ των δανείων που έχουν χορηγηθεί τα τελευταία χρόνια. Προσοχή, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου


Στους δανειολήπτες παρέχονται τα ακόλουθα «πακέτα»:
  • 1. Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να τις εξοφλήσουν είτε εφάπαξ με έκπτωση 80% επί των επιβαρύνσεων, είτε σε δόσεις με ποσοστό έκπτωσης 50% επί των επιβαρύνσεων. Ο αριθμός των δόσεων κυμαίνεται από 6 έως 24 ενώ η ελάχιστη δόση διαμορφώνεται στα 100 ευρώ.
  • 2. Όσοι από τους δικαιούχους έτυχαν στεγαστικής συνδρομής και είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεών τους, μπορούν να προχωρήσουν σε πρόωρη εξόφληση ολόκληρου του δανείου επιτυγχάνοντας δύο πράγματα: πρώτον να απελευθερώσουν το ακίνητο από τα βάρη (προσημειώσεις) και δεύτερον να μειώσουν ακόμη και το οφειλόμενο κεφάλαιο. Το πόσα χρήματα θα γλιτώσει ο δανειολήπτης, εξαρτώνται από τα χρόνια που απομένουν μέχρι την αποπληρωμή. Έστω ένας φορολογούμενος ο οποίος χρωστάει 60.000 ευρώ και του απομένουν 5 χρόνια μέχρι τη λήξη των δανείων. Δηλαδή, θα πρέπει να καταβάλλει περίπου 12.000 ευρώ ετησίως. Η έκπτωση θα υπολογιστεί ως εξής:
  • • Για τον πρώτο χρόνο προβλέπεται έκπτωση 3% (360 ευρώ)
  • • Για τον δεύτερο χρόνο έκπτωση 6% (720 ευρώ)
  • • Για τον τρίτο χρόνο έκπτωση 9% (1080 ευρώ)
  • • Για το τέταρτο χρόνο έκπτωση 12% (1440 ευρώ)
  • • Για τον πέμπτο χρόνο έκπτωση 15% (1800 ευρώ)
Συνολικά λοιπόν, μπορεί να μαζευτεί ένα ικανοποιητικό ποσό που εξασφαλίζει έκπτωση άνω του 10-15% επί του άληκτου κεφαλαίου. Προσοχή: για να γίνει η έκπτωση, ως ετήσια δόση υπολογίζεται το ποσό που προκύπτει στο τέλος του έτους αφού γίνει η άθροιση των επιμέρους δόσεων.
  • 3. Όσοι έχουν και ληξιπρόθεσμη οφειλή, και άληκτο κεφάλαιο, έχουν την ευχέρεια, αφού υπαχθούν στη ρύθμιση, να αποπληρώσουν το άληκτο κεφάλαιο, είτε με την κανονική διαδικασία αποπληρωμής που προβλέπεται από τη σύμβαση, είτε με την εφάπαξ διαδικασία προκειμένου να τύχουν και της μείωσης του κεφαλαίου. Για τους ανέργους
  • 4. Ειδικό πρόγραμμα προβλέπεται για όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους. «Αντιμετωπίζονται με ειδική ρύθμιση αναστολής καταβολής των δόσεων και επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής, οι άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι δικαιούχοι του ΟΕΚ. Αν έχουν άληκτο κεφάλαιο και οικογενειακό εισόδημα κάτω από 20.000 ευρώ, μπορούν να εξασφαλίσουν αναστολή καταβολής της δόσης για όσο χρόνο οι δικαιούχοι παραμένουν στην κατάσταση αυτή. Η αναστολή των δόσεων δεν μπορεί να υπερβεί την 31η Δεκεμβρίου 2012.
  • 5. Με την τροπολογία ανοίγει παράθυρο για ρύθμιση και των οφειλών που προέρχονται από δάνεια του ΟΕΚ που έχουν χορηγηθεί μέσω των τραπεζών. Αναφέρεται χαρακτηριστικά «με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του Δ.Σ του ΟΕΚ, καθορίζονται όροι, προϋποθέσεις, διαδικασία, τρόπος και χρόνος υπαγωγής δικαιούχων του ΟΕΚ σε ρύθμιση οφειλών οι οποίες εξυπηρετούνται από Τράπεζες καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα που αφορά στη ρύθμιση αυτή»
.fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το χαράτσι της ΔΕΗ

Σύνθετη διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι πολίτες θέλουν να διορθώσουν τα λάθη με το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Διαβάστε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε. Τι ισχύει για όσους αδυνατούν να πληρώσουν
Η 20η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους πολίτες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και θέλουν να τα διορθώσουν.
Οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.
Τούτο ορίζεται από την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με την οποία, οι φορολογούμενοι πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσουν το τέλος που υπολογίσθηκε για εφέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012.
Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διευκόλυνση πληρωμής του τέλους, για όσους φορολογούμενους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.
Τα βήματα για τη διόρθωση
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι για τη διόρθωση των λαθών έχει ως εξής:
1) Ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ θα αποστείλει στους Δήμους της χώρας ηλεκτρονικές καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τα ακίνητα που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του κάθε Δήμου, με τα στοιχεία, βάσει των οποίων υπολογίστηκε το τέλος ακινήτων για το 2011.
2) Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους, θα πρέπει να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για διόρθωση στον αρμόδιο Δήμο έως την 20η Ιανουαρίου 2012. Επιπλέον, οι Δήμοι όλης της χώρας θα πρέπει να ελέγξουν εάν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης και σε περίπτωση λάθους να προβαίνουν σε διόρθωσή τους.
3) Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, οι Δήμοι θα πρέπει να αποστείλουν έως την 27η Ιανουαρίου 2012 τις ενημερωμένες καταστάσεις στον Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ, ο οποίος, ακολούθως, θα πρέπει να τις αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που θα τις ελέγξει ενδεικτικά ως προς την τιμή ζώνης. Σε περίπτωση που εντοπιστεί λάθος σε τιμή ζώνης, η ΓΓΠΣ διορθώνει την κατάσταση, ενημερώνοντας για τη διόρθωση τον αρμόδιο Δήμο. Στη συνέχεια, έως τη 10η Φεβρουαρίου 2012 η ΓΓΠΣ διαβιβάζει τις καταστάσεις στον Διαχειριστή Δικτύου.
4) Ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ, μετά τη λήψη των διορθωμένων καταστάσεων, υπολογίζει, βάσει των νέων στοιχείων, το τέλος ακινήτων που αντιστοιχεί στο ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο και, εφόσον προκύπτει ποσό τέλους χαμηλότερο από αυτό που αρχικά υπολογίσθηκε, βάσει των στοιχείων της 17ης Σεπτεμβρίου 2011, η διαφορά αφαιρείται από το ποσό του τέλους ακινήτων για το έτος 2012. Στις περιπτώσεις που προκύψει αρνητική διαφορά, το ποσό επιστρέφεται στον καταναλωτή από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος.
Με αυτά και αυτά, το τέλος ακινήτων για το έτος 2011 καταβάλλεται όπως έχει υπολογισθεί βάσει των στοιχείων της 17ης Σεπτεμβρίου 2011.
Εάν το ποσό τέλους που επανυπολογίζεται βάσει των διορθωμένων στοιχείων είναι μικρότερο από αυτό που υπολογίσθηκε αρχικά, η διαφορά αφαιρείται από το τέλος που αναλογεί στο ακίνητο για το έτος 2012.
Τι γίνεται σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής
Οι έχοντες οικονομική αδυναμία πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www1.gsis.gr/taxisnet2/eta.
Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα και για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μόνοι την ηλεκτρονική αίτηση. Αυτοί θα μπορούν να την υποβάλουν χειρόγραφα στην αρμόδια Εφορία, η οποία θα προωθεί στη συνέχεια την καταχώρισή της στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Με τη σειρά της, η ΓΓΠΣ, αφού επεξεργαστεί τις αιτήσεις και τα στοιχεία των φορολογουμένων, θα αποστέλλει σχετικό αρχείο στην αρμόδια ΔΟΥ για την οριστική εξέταση των αιτήσεων.
Ο προϊστάμενος της Εφορίας θα μπορεί να αποφασίζει, εκτός από την αναστολή διακοπής του ρεύματος, είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις- που είναι δύο για το 2011 και πέντε για το 2012- είτε τον περιορισμό του ποσού του τέλους σε ύψος που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ιδίου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά.
Για τη δεύτερη κατηγορία εξαιρέσεων, που αφορά σε φορολογούμενους για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας του χρήστη του ακινήτου στο οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος, ή του προσώπου που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους, δεν απαιτείται ηλεκτρονική αίτηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις αποκλειστικά αρμόδιος να διαπιστώσει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις αναστολής της έκδοσης εντολής διακοπής του ρεύματος και της εκτέλεσής της είναι ο προϊστάμενος της αρμόδιας για τη φορολογία εισοδήματος ΔΟΥ, ο οποίος εκδίδει σχετική πράξη, κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση αρχειακής φωτογραφίας του Κώστα Στεφάνου στην Αστραδενή



Η Αστραδενή με χαρά φιλοξενεί την έκθεση αρχειακής φωτογραφίας του Κώστα Στεφάνου με θέμα την Λιβαδειά.

Φωτογραφίες από σημεία της πόλης που έχουν πια αλλάξει, αλλά στους περισσότερους γνωστά μιας και στην έκθεση περιλαμβάνονται φωτογραφίες από το 1983 μέχρι και το 2009. Η χρονική επιλογή δημιουργεί την ιδιαιτερότητα της έκθεσης εφόσον και οι πιο νεαροί επισκέπτες έχουν αναμνήσεις από τα φωτογραφημένα σημεία. Στην έκθεση περιλαμβάνονται εικόνες από μια «άλλη» Κρύα πριν την ανάπλασή της και αρκετά κτίρια που έχουν κατεδαφιστεί.

Ο Κώστας Στεφάνου είναι συλλέκτης φωτογραφικού – αρχειακού υλικού και ερασιτέχνης φωτογράφος. Γεννήθηκε το 1956 στη Λιβαδειά. Από τα παιδικά του χρόνια, επηρεασμένος από την ιστορία της πόλης µας άρχισε να συγκεντρώνει φωτογραφίες, γκραβούρες, καρτποστάλ, βιβλία και καθετί που είχε σχέση µε τη Λιβαδειά. Η αγάπη του για τη γενέθλια γη και το μεράκι της συλλογής και της φωτογραφίας τον ώθησε να ξεπεράσει τις χρονοβόρες και οικονομικές δυσκολίες και µε το πέρασμα των χρόνων συγκέντρωσε ένα αξιόλογο υλικό στα χέρια του.

Ο Κώστας Στεφάνου θεωρεί ότι τίποτα δεν πρέπει να χαθεί, όλα είναι μια συνέχεια του παρελθόντος µας, έτσι πάντοτε φύλαγε όλα τα πολύτιμα στοιχεία που αφορούσαν τη Λιβαδειά.




Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 φωτογραφίζει κυρίως παλιά κτίρια που πρόκειται να αναπαλαιωθούν ή να κατεδαφιστούν, νέα υπό κατασκευή κτίρια και υπό ανάπλαση χώρους σε διάφορα στάδια των εργασιών.

Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Η Λιβαδειά έχει απασχολήσει κατά καιρούς αξιόλογους ντόπιους και ξένους ιστορικούς συγγραφείς. Η επαφή µου µε το έργο τους µου έδωσε τη δυνατότητα να αντλήσω πολύτιμες πληροφορίες και να σχηματίσω έτσι µια μικρή εικόνα για το παρελθόν της πόλης µας. Από τους αείμνηστους Τάκη Λάππα, Ευθύµιο Δάλκα, Αιµιλία Γιαννακούρου - Χατζηµανόλη και από την εργογραφία πολλών άλλων διδάχτηκα πολλά και μπόρεσα να δω πιο σφαιρικά την ιστορική πορεία της πόλης µου».

Ο Κώστας Στεφάνου το 2008 με την χορηγία του δήμου Λιβαδειάς εξέδωσε το φωτογραφικό λεύκωμα "Λιβαδειά: Ταξίδι μνήμης". Συμμετείχε σε οκτώ ομαδικές εκθέσεις στη Λιβαδειά, τρείς Πανελλήνιες στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (απέσπασε 3 μετάλλια), μια Πανελλήνια στην Μυτιλήνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου (απέσπασε έπαινο) και έχει κάνει εννέα συνολικά ατομικές εκθέσεις στην πόλη.

Τα θέματα των συλλογών του είναι η Λιβαδειά, Δελφοί, Αράχωβα, Χαιρώνεια, Μονή Οσίου Λουκά, Ελληνικές Ενδυμασίες, Σάτυρα, Γυμνό Καρτποστάλ των αρχών του 20ου αιώνα.


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2012


 
Art Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάμπλουτοι πολιτικοί – φτωχοί πολίτες


 
Όταν  το πολιτικό σύστημα κολυμπάει στο χρήμα, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις πόθεν έσχες που δόθηκαν στην δημοσιότητα,  είναι λογικό να επιβάλει νέους φόρους και να ψηφίζει οριζόντιες περικοπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς σοβαρές αναστολές. Όταν οι τραπεζικοί λογαριασμοί υπουργών και βουλευτών κινούνται σε ύψος εκατοντάδων  χιλιάδων ή και εκατομμύριων ευρώ είναι εύκολο να πιστεύουν πώς και οι πολίτες έχουν ανάλογες αντοχές στην παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που έχει γονατίσει την Ελλάδα

Ακόμη κι αν παραλείψουμε τα ακίνητα ή τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν ίλιγγο, οι καταθέσεις των πολιτικών αρκούν για να καταλάβουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αναντιστοιχίας ανάμεσα στο λαό και στους εκπροσώπους του στο Κοινοβούλιο. Όσο οι πολίτες  ζούσαν την ψευδαίσθηση της οικονομικής ευμάρειας με δάνεια και πιστωτικές κάρτες αυτή η αναντιστοιχία περνούσε απαρατήρητη  ή θα μπορούσε να  γίνει αποδεκτή. Τώρα που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας ζει σε συνθήκες φτώχειας και το μέλλον  διαγράφεται χειρότερο ο συνδυασμός πάμπλουτοι πολιτικοί – πεινασμένος λαός δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. To πρόβλημα γίνεται σχεδόν ταξικό.

Δεν πρόκειται για ρατσιστική διάθεση απέναντι σε όσους έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς πολλών μηδενικών. Είναι η εύλογη απορία για το πώς πλούτισαν. Πώς διατήρησαν «αποταμιεύσεις» πολλών χιλιάδων ευρώ όταν είχαν ως μόνο εισόδημα τους την βουλευτική αποζημίωση. Τι απέγιναν οι μίζες σε πολιτικά πρόσωπα που επί χρόνια απασχόλησαν την Βουλή και την κοινή γνώμη; Πώς συμβαίνει τα γερμανικά δικαστήρια να καταδικάζουν στελέχη εταιρειών για δωροδοκία Ελλήνων υπουργών κι εδώ οι πολιτικοί να εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους την ατιμωρησία προσαρμόζοντας ανάλογα τους νόμους  για παραγραφή;

Η  κοινωνία πέρασε δυο δύσκολα χρόνια χωρίς ακόμη να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ. Για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους τους μικροεπαγγελματίες που προσπαθούν να επιβιώσουν με 500- 1000 ευρώ το μήνα, κυνηγημένοι από την εφορία και τις τράπεζες ο πλουτισμός των πολιτικών (πολλές φορές αδιαφανής) αποτελεί πρόκληση. Κι είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση γιατί εκτός από τις ιδιωτικές καταθέσεις των πολιτικών, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι μια πολύ ακριβή υπόθεση.

Τα  στοιχεία που έδωσε προχθές στην δημοσιότητα ο αρμόδιος υπουργός Τάσος Γιανίτσης σοκάρουν. Ο κάθε ψηφοφόρος δίνει  για την χρηματοδότηση  των κομμάτων 10 ευρώ, όταν ο Γερμανός δίνει 0,7 έως 0,8 ευρώ. Την τελευταία δεκαετία τα κόμματα επιδοτήθηκαν με 750 εκατομμύρια ευρώ , πήραν άλλα 250 εκατομμύρια ευρώ δάνεια από τις τράπεζες (κυρίως κρατικές) ενώ άλλα 2 δις ευρώ  ήταν ο προϋπολογισμός της Βουλής για το ίδιο διάστημα. Και το πολιτικό πλιάτσικο σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος  δεν σταματά εδώ. Πάνω από 1290 καλοπληρωμένους υπαλλήλους  απασχολεί η Βουλή, οι περισσότεροι διορισμένοι με ρουσφέτι του ενός ή του άλλου κόμματος. Εκατοντάδες αστυνομικοί για «φρουρά», πολυτελή αυτοκίνητα, ατέλειες, δωρεάν συνεργάτες και κάθε είδους προνόμια που είναι δύσκολο πλέον να αποδεχθεί η Ελληνική κοινωνία.

Η χώρα μπήκε σε μια πολύ δύσκολη  περίοδο από την οποία ποτέ δεν ξέρουμε αν, πότε και με ποιες  προϋποθέσεις θα βγει. Οι πολιτικοί έχουν τεράστιες ευθύνες για την ισοπεδωτική λιτότητα την ανέχεια και την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου. Όσοι από οποιοδήποτε κόμμα σκοπεύουν να «εκτεθούν» στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να ξεχάσουν το χθες και προσαρμοσθούν στο σήμερα. Δεν μπορεί ένας λαός που θα αγωνίζεται να επιβιώσει να κυβερνάται από καταθέτες εκατομμύριων ευρώ.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΗΠΙΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΠΗΓΑΔΙ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!!!!!!

Η ψυχολογική κατάσταση της Άσια Μπίμπι, της χριστιανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν με την κατηγορία της βλασφημίας... φαίνεται να έχει επιδεινωθεί υπερβολικά, υποστηρίζει η μη κυβερνητική οργάνωση «Ίδρυμα Μασίχι» που υπερασπίζεται τους χριστιανούς του Πακιστάν.
Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Βατικανού, μια αντιπροσωπεία της οργάνωσης επισκέφθηκε την Δευτέρα τη φυλακή Σεϊκπούρα, στο Παντζάμπ, όπου κρατείται εδώ και δύο χρόνια η 46χρονη γυναίκα.



Τον Νοέμβριο του 2010 η Άσια Μπίμπι καταδικάστηκε σε θάνατο αφού ήπιε νερό από ένα πηγάδι για μουσουλμάνους.

Από το 1986 εφαρμόζεται στο Πακιστάν ένας νόμος που επιτρέπει την επιβολή της εσχάτης των ποινών για το αδίκημα της βλασφημίας. Η γυναίκα έχει κάνει έφεση και η δίκη της σε δεύτερο βαθμό εκκρεμεί ακόμη.

Η Άσια Μπίμπι «μοιάζει γερασμένη, είναι κατακίτρινη, δείχνει πολύ εύθραυστη, έως και ανίκανη να μείνει μόνη της» υποστηρίζει η οργάνωση.

«Τα πρώτα δέκα λεπτά δεν καταλάβαινε αν ήμασταν εχθροί ή φίλοι. Είπε ότι κανένας δεν ασχολείται σοβαρά μαζί της, φοβόταν, κρύωνε και ήταν νευρική. Αδυνατούσε να επικεντρώσει το βλέμμα της σε ένα σημείο ή στο συνομιλητή της. Της προσφέραμε νερό και έδειχνε να το φοβάται» είπαν τα μέλη του Ιδρύματος.

«Επί δύο ώρες, όσο κράτησε η επίσκεψη, το βλέμμα της περιπλανιόταν, δεν κατάφερνε να καταλάβει τι συνέβαινε. Τα συναισθήματά της ήταν αντικρουόμενα, γελούσε, έκλαιγε ή έμενε σιωπηλή για μεγάλα διαστήματα».

Η Άσια είπε στους επισκέπτες της ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει στην οικογένειά της και ζήτησε απ' όλους τους χριστιανούς του κόσμου να προσευχηθούν για εκείνη. Είπε επίσης ότι έχει συγχωρέσει εκείνους που την κατηγόρησαν για βλασφημία και υπογράμμισε ότι «πολλοί χριστιανοί κατηγορούνται άδικα» όπως η ίδια.

Όταν τα μέλη της αντιπροσωπείας σηκώθηκα για να φύγουν, η Άσια ξέσπασε σε λυγμούς και ρωτούσε ακατάπαυστα πότε θα την απελευθερώσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέρματα "μαϊμού" από την Ρωσία στην Ελλάδα

Εκατοντάδες ευρώ - μαϊμού έχουν διοχετεύσει στην Κρήτη επιτήδειοι. Έχουν προέλευση τη Ρωσία. Προσεχτικοί θα πρέπει να είναι έμποροι, αυτοκινητιστές και όσοι κάνουν συναλλαγές σε ψιλά.
Αν και εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζουν με πραγματικής αξίας νομίσματα, μία δεύτερη και πιο προσεχτική αποδεικνύει το αντίθετο..... ότι πρόκειται για ......
νομίσματα μηδαμινής αξίας.
Αν και έχουν το ίδιο καλούπι, το ίδιο χρώμα και το ίδιο μέγεθος με τα κέρματα του ευρώ, τα νομίσματα της φωτογραφίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από πλαστά που έχουν κατακλύσει το τελευταίο διάστημα την αγορά της Κρήτης.
Το κέρμα έχει προέλευση τη Ρωσία, ενώ ανάλογα νομίσματα - κλώνους έχουν εισέλθει στη χώρα μας παλιότερα και από την Τουρκία.
Σκοπός των επιτήδειων είναι να εξαπατήσουν επαγγελματίες, που πάνω ... στη βιασύνη, δεν αντιλαμβάνονται τις μικρές διαφορές.
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι αυτοκινητιστές περιπτεριούχοι και άλλοι επαγγελματίες που κάνουν συχνές συναλλαγές με κέρματα, καθώς είναι πολύ εύκολο να μην αντιληφθούν το "μαϊμού" - ευρώ.
News247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι άστεγοι πεθαίνουν 30 χρόνια νωρίτερα

Οι άνθρωποι που μένουν άστεγοι πεθαίνουν 30 χρόνια νεότεροι από τον μέσο εθνικό όρο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για τη βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση Crisis.
Η έρευνα ανακάλυψε πως ένας άστεγος στη Βρετανία έχει μέσο προσδόκιμο ζωής 47 έτη έναντι 77 που έχει το υπόλοιπο του πληθυσμού. Στις άστεγες γυναίκες το προσδόκιμο πέφτει στα 43 έτη.

Η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών ευθύνονται για το 1/3 των θανάτων που αφορούν τους άστεγους.

Η έρευνα δεν περιορίστηκε στους ανθρώπους που κοιμούνται στον δρόμο, αλά περιέλαβε και όσους κοιμούνται σε .......
νυχτερινά καταλύματα, πανδοχεία ή κέντρα διημέρευσης.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι άστεγοι έχουν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν απ’ ότι ο υπόλοιπος πληθυσμός και πως οι θάνατοι σαν αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος είναι τρεις φορές περισσότεροι. Σύμφωνα, επίσης, με κρατικά στοιχεία, γύρω στα 70.000 παιδιά εξακολουθούν να περνάνε τα Χριστούγεννα σε προσωρινά καταλύματα ελλείψει μόνιμης κατοικίας. Το 2007 ο αριθμός τους έφθανε τα 112.000.

Η έρευνα έρχεται ενώ η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει μία έκτακτη δαπάνη 20 εκατ. λιρών για την παροχή βοήθειας σε μοναχικούς άστεγους ανθρώπους. Το πανεπιστήμιο του Sheffield που έκανε την έρευνα δήλωσε πως αν και οι καταχρήσεις αλκοόλ και ναρκωτικών συχνά οδηγούν κάποιον να μείνει άστεγος, το να είναι κανείς χωρίς σπίτι παροξύνει το πρόβλημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη και άλλος παιδεραστής- προπονητής στην Κρήτη

Συνελήφθη και άλλος παιδεραστής- προπονητής στην Κρήτη

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ρέθυμνο καθώς πριν ακόμα καταφέρει η τοπική κοινωνία να συνέλθει από την φρίκη για τις αποτρόπαιες πράξεις του προπονητή - παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη, ένας ακόμη προπονητής συνελήφθη για παιδεραστία. Μάλιστα ο ύποπτος για ασέλγεια σε ανήλικα κοριτσάκια, προσπάθησε να αυτοκτονήσει με μαχαίρι.
Πρόκειται για 50χρονο προπονητή του στίβου, ο οποίος εργαζόταν στην ΕΑΡ αλλά, τον τελευταίο καιρό, λειτουργούσε το δικό του γυμναστήριο. Οι πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι δύο παιδιά τον κατήγγειλαν για ασέλγεια σε βάρος τους και τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.
Ο ίδιος εντοπίστηκε και συνελήφθη στον δρόμο κατόπιν έκδοσης εντάλματος από τις αρχές ενώ όταν μεταφέθηκε, συνοδεία αστυνομικών, στο σπίτι του για τα απαραίτητα πειστήρια, εκείνος άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και αυτοτραυματίστηκε -όχι σοβαρά- στο λαιμό ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διωκτικές αρχές, εδώ και καιρό, τον παρακολουθούσαν, ενώ τον συνέλαβαν κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ο υπουργός που δωροδοκήθηκε"



Με αυτόν τον τίτλο η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου «φωτογραφίζει» τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη δωροδοκίας από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal για την αγορά υποβρυχίων.

Ο συντάκτης του...
άρθρου Κλάους Οττ, ο οποίος προ ετών είχε βγάλει στη δημοσιότητα και την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Siemens, υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός έλαβε «πολλά χρήματα ως δωροδοκία» και ότι εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου, ΗΠΑ ή άλλων διαδρομών και χρησιμοποιήθηκαν τελικά για την αγορά ακινήτων. Μάλιστα ο Γερμανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι σε ένα από τα ακίνητα κατοικεί ο πρώην υπουργός.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι το όνομα του κ.Τσοχατζόπουλου δεν αναφέρεται ρητώς στη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου, το οποίο καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal για «μίζες» συνολικού ύψους 62 εκατομμυριών ευρώ στην Ελλάδα και την Πορτογαλία στην περίοδο 2000-2007.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου, Ηνωμένων Πολιτειών ή άλλων διαδρομών και τελικά χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ακινήτων. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει μάλιστα ότι σε ένα από αυτά τα ακίνητα κατοικεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Το δημοσίευμα συνεχίζει σε πιο σχολιαστικό τόνο: «Είναι πολύ σπάνια μία τόσο σαφής απόφαση, στην οποία ουσιαστικά κατονομάζεται ως αποδέκτης δωροδοκίας κορυφαίος ξένος πολιτικός, και μάλιστα από κράτος-μέλος της ΕΕ». Για την εισαγγελία του Μονάχου, συνεχίζει το ρεπορτάζ, δεν μπορούν να υπάρξουν νομικές συνέπειες για τον πρώην υπουργό, αφενός γιατί καλύπτεται από την ασυλία για το επίμαχο χρονικό διάστημα και αφετέρου γιατί στην Ελλάδα η παραγραφή αδικημάτων που συνδέονται με δωροδοκία γίνεται πιο γρήγορα για τους πολιτικούς απ΄ότι για τους απλούς πολίτες.

«Σε μερικές χώρες είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις δουλειές χωρίς να δωροδοκήσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη γερμανική βιομηχανία», υποστηρίζει ο δικαστής Γιόαχιμ Έκερτ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία κατά 3 μήνες


Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προχωρήσει σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες, αλλά και την αύξηση του χρόνου παραμονής των διοικήσεων στις μονάδες τους κατά ακόμα ένα χρόνο.

‘Ετσι η θητεία διαμορφώνεται ως εξής:
- στον Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες.
- στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία από 12 σε 15 μήνες.

Με την τρίμηνη αύξηση, η οροφή των στρατιωτών από περίπου 45.000 θα ανέβει στις 60.000 και θα καλυφθούν πολλά από τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σε μονάδες πρώτης γραμμής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα



Στις 22 Δεκεμβρίου

1639: Γεννήθηκε ο Ζαν Μπατίστ Ρασέν, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Ρακίνας, γάλλος θεατρικός συγγραφέας.

1646: Πέθανε ο Πέτρος Μογίλας, μητροπολίτης Κιέβου και σημαντικός θεολόγος της Ορθοδοξίας.

1858: Γεννήθηκε ο Τζιάκομο Πουτσίνι, ιταλός συνθέτης. (Τόσκα)

1894: Αρχίζει η Δίκη Ντρέιφους. Ο γαλλοεβραίος αξιωματικός του πυροβολικού Άλφρεντ Ντρέιφους κατηγορείται -αδίκως όπως θα αποδειχθεί- για προδοσία. Τον υπερασπίστηκε με το γνωστό κείμενό του υπό τον τίτλο Κατηγορώ ο Εμίλ Ζολά.

1900: Το εργοστάσιο Daimler, που διευθύνουν οι υιοί του Γκότλιμπ Ντάιμλερ, Πάουλ και Άντολφ, παράγει την πρώτη Mercedes. Το τριάκτινο αστέρι, που έχει εμπνευστεί ο ιδρυτής της και συμβολίζει τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών σε στεριά, αέρα και θάλασσα, θα υιοθετηθεί το 1909.

1915: Γεννήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης, κομμουνιστής ηγέτης.

1917: Αρχίζουν συνομιλίες για την έξοδο της Ρωσίας από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα οδηγήσουν στη Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ (3 Μαρτίου 1918).

1923: Πέθανε ο Γκέοργκ Λούγκερ, αυστριακός σχεδιαστής όπλων.

1939: Η 17χρονη Γκλόρια Τζέικομπς γίνεται η πρώτη γυναίκα που κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στο πιστόλι, όταν κερδίζει 299 από τους 300 πιθανούς πόντους.

1953: Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος συναντάται με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Ίντεν στη βρετανική πρεσβεία της Αθήνας για το Κυπριακό. Υπάρχει διάσταση απόψεων, ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση του τελευταίου ότι για τη βρετανική κυβέρνηση «δεν υφίσταται Κυπριακό ζήτημα, ούτε εις το παρόν, ούτε εις το μέλλον».

1994: Κατάληψη της κεντρικής πύλης του σταθμού της ΔΕΗ στο Κερατσίνι πραγματοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την επαναλειτουργία της μονάδας.

2002: Πέθανε ο Τζο Στράμερ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τζον Γκρέιαμ Μέλορ, άγγλος ρόκερ, ιδρυτής των Clash και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του βρετανικού πανκ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρυτανία,κλειστά όλα τα σχολεία



Σημαντική επιδείνωση του καρού παρουσιάστηκε από χθες το πρωί  με πολύ κρύο,παγωνιές,σφοδρούς ανέμους και χιονοπτώσεις στα περισσότερα χωριά του νομού Ευρυτανίας.

Χωρίς να διαψευστούν οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις για κακοκαιρία απο χθές χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν στο -7 πλήττουν περιοχές στην δυτική Ευρυτανία με το θερμόμετρο την ημέρα να έχει κολλήσει στους -1 εως 0 βαθμούς.

Σύμφωνα με νέες προβλέψεις το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί έως και το τέλος της εβδομάδας και μάλιστα με πυκνές χιονοπτώσεις και στα πιο πεδινά.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας  Ευρυτανίας όπως και του κάθε δήμου ξεχωριστά είναι στους δρόμους με τα μηχανήματα να ρίχνουν αλάτι και να καθαρίζουν τους  δρόμους.
 
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας του Νομού Ευρυτανίας :

• Παλιά Εθνική Οδός Λαμίας – Καρπενησίου (θέση «Ράχες Τυμφρηστού»)

• Εθνική Οδός Αγρινίου – Καρπενησίου, από 75η χ/θ έως 85η χ/θ
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας (θέση «Βράχος», «Σερμιτζέλι», «Ζαχαράκι»)
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίτσας
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Σελλά – Φιδάκια
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Στενώματος
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Αγρινίου (μέσω Προυσού, θέση «Αραποκέφαλα»).

Επίσης η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη αυτή την ώρα (17:00΄), λόγω χιονόπτωσης, από την 55η χ/θ έως την 65η χ/θ της Παλιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου για την περιφέρεια του Νομού Φθιώτιδας.
Εφίσταται η προσοχή των διερχόμενων οδηγών, διότι τα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται, κατά την διάρκεια της νύχτας, να επιδεινωθούν.






<<Όλα τα σχολεία
πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρπενησίου, αύριο Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.>>http://gordiosdessmos.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ