Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αρχίζουν να καταφτάνουν στην Αθήνα δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο...


Δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι η Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών οργανισμών του κόσμου.

Οι αφίξεις των ξένων δημοσιογράφων που...θα καλύψουν τις ελληνικές εκλογές έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθούν όσο πλησιάζουμε προς το Σάββατο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Joe Weisenthal από την ιστοσελίδα Business Insider ο οποίος μόλις πριν από λίγο πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και αμέσως έστειλε την πρώτη του ανταπόκριση.

Και όπως ίσως φαντάζεστε είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει στη χώρα, όπως το αντιλαμβάνεται ένας ξένος. «Μόλις έφτασα με ταξί στο ξενοδοχείο μου στην Αθήνα, Και Φίλε Μου Ήταν Καταθλιπτικά» είναι ο τίτλος του κειμένου. Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η διαδρομή από το αεροδρόμιο στο Σύνταγμα είναι πανέμορφη και μάλιστα χρειάστηκαν μόλις 25 με 30 λεπτά, εκεί που πριν δύο χρόνια για την ίδια διαδρομή θα έκαναν τουλάχιστον μία ώρα. Η οικονομική κατάρρευση έχει ευνοήσει την κυκλοφορία στους δρόμους… καθώς δεν κυκλοφορεί κανείς!

Ταξιτζής του δημοσιογράφου ήταν ο Τζορτζ, ο οποίος του εξηγεί ότι στα 40 του αναγκάστηκε να επιστρέψει και να μείνει με τους γονείς του, αφού το εισόδημα του μειώθηκε κατά 75% κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ο αδερφός του είναι χωρισμένος, έχει δύο παιδιά και είναι άνεργος εδώ και ένα χρόνο.

«Η Αθήνα είναι τώρα σαν μια πόλη φάντασμα» του είπε. «Δεν βλέπεις κανένα να χαμογελάει… μόνο οι τρελοί». Ο ταξιτζής Τζορτζ του έκανε και κάποιες προβλέψεις για την γεωπολιτική της περιοχής όπως ότι μάλλον πηγαίνουμε για πόλεμο, αλλά ο δημοσιογράφος δεν τις πήρε και πολύ σοβαρά. Ωστόσο, σημειώνει ότι στα περισσότερα μέρη, τις περισσότερες φορές, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου.

Ο ταξιτζής πάντως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, όπως του εκμυστηρεύτηκε. Του είπε επίσης ότι είναι αηδιασμένος με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ότι αν συναντούσε στο δρόμο τον Παπανδρέου, θα τον χτυπούσε.


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ