Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διέρρευσε το σχέδιο απόδρασης του Γιώργου!

Είχαν στήσει ολόκληρο σενάριο για την απόδραση του από την χώρα μας.
Πληροφορίες αποκάλυψαν το σχέδιο διαφυγής του πρώην πρωθυπουργού ΜΑΣ!!...
Δείτε το σατανικό σχέδιο : 


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση από το ΠΑΣΟΚ δέχτηκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης!


Πρόταση από το ΠΑΣΟΚ έχει δεχτεί για να πολιτευτεί ο γνωστός και δημοφιλής καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης! Το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ έχει πιάσει πάτο δημοσκοπικά, έχει αναγκάσει τους επιτελείς του κόμματος να αναζητούν νέα και δημοφιλή πρόσωπα ώστε να ανεβάσουν τα ποσοστά του κόμματος!

Ένα από αυτά είναι και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης , που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται και να το σκέφτεται, καθώς είναι βέβαιο πως το ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να παραμείνει τόσο χαμηλά δημοσκοπικά και επιπλέον από αυτούς θα εκλέξει, πολύ λίγοι θα είναι από τους νυν βουλευτές! Όλο αυτό το σκηνικό αφήνει πολύ χώρο σε νέους και ήδη δημοφιλείς υποψήφιους να είναι μέσα στην επόμενη Βουλή!

Μάλιστα πληροφορίες που καταφτάνουν καθημερινά στο parapolitika.gr θέλουν όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως , να έχουν κάνει πραγματικό "ντου" σε δημοφιλή πρόσωπα που προέρχονται από την show biz , αλλά και τον ευρύτερο καλλιτεχνικό κόσμο, ώστε να πολιτευτούν!

Μόλις οι πληροφορίες διασταυρωθούν θα σας τις μεταφέρουμε καθώς είναι πολλές και ιδιαίτερα... ενδιαφέρουσες!










































































Πηγή :http://www.parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Αλιάρτου:Ξεκίνησε να λειτουργεί ο Ψηφιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας


                                                              


Κατόπιν επικοινωνίας με την Ι.Μ.Θ.Λ ,ενημερώνουμε τους πολίτες ότι κάθε Τρίτη και Πέμπτη,αρχής γενομένης από την Τρίτη 20/3/2012,θα λειτουργεί ο «Ψηφιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας» στην Κεντρική πλατεία της Αλιάρτου.
Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 09 μμ έως 14.00
Τηλ επικοινωνίας 2268024250
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 100 «τυφλούς» που έπαιρναν προνοιακό επίδομα, οι 60 έβλεπαν

Στους 100 τυφλούς που έπαιρναν επίδομα οι 60 έβλεπαν

Περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ έχει χάσει το ελληνικό Δημόσιο από τα δεκάδες χιλιάδες προνοιακά επιδόματα-μαϊμού που εισέπρατταν πολίτες χωρίς να τα δικαιούνται, σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Υγείας.
Η απογραφή ολοκληρώνεται την Πέμπτη, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία από τους ελέγχους που αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το Mega πραγματικά σοκάρουν . Ενδεικτικά, ασφαλισμένοι έπαιρναν επίδομα τυφλότητας ενώ δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα όρασης ή επίδοματα βαριάς αναπηρίας χωρίς καν να έχουν καταγραφεί στις ιατρικές κάρτελες των νοσοκομείων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 700 «τυφλούς» που αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Αύγουστο ότι υπάρχουν στη Ζάκυνθο και έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, μέχρι σήμερα προσήλθαν για έλεγχο στις υγιειονομικές επιτροπές μόνον οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 έβλεπαν. Δηλαδή μόλις 40 από τους 700 βρέθηκαν μέχρι στιγμής να είναι πραγματικά τυφλοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, μόνο από την περιοχή του δήμου Ελευσίνας έχουν σταλεί στον εισαγγελέα 107 φάκελοι ασφαλισμένων οι οποίοι ελέγχονται για τον τρόπο που πήραν τα προνοιακά επιδόματα, ενώ για το θέμα αυτό γίνονται διασταυρώσεις στοιχείων και έλεγχοι σε 2 δημόσια νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.
Επίσης, η Κάλυμνος εμφανίζεται να έχει χτυπηθεί από «επιδημία» αναπήρων, αφού στο δίμηνο Ιούλιου - Αύγουστου του 2011 καταγράφονται 595 περιπτώσεις δικαιούχων με βαριά αναπηρία. Δηλαδή, με βάση τα στοιχεία, ο Δήμος Καλύμνου έχει το 31% των αναπήρων όλης της Δωδεκανήσου, ενώ ο πληθυσμός του νησιού είναι μόλις το 8% του νομού!
Στην Κάλυμνο, όμως, παρατηρείται πληθώρα προνοιακών επιδομάτων κάθε είδους για το δίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος 2011. Ειδικότερα, στο διάστημα αυτό:
Στα Δωδεκάνησα υπήρχαν 68 δικαιούχοι επιδόματος καυσίμων για άτομα με αναπηρία, εκ των οποίων οι 59 ήταν στην Κάλυμνο, δηλαδή ποσοστό 87%
Στα Δωδεκάνησα υπήρχαν 335 δικαιούχοι επιδόματος τυφλότητας, εκ των οποίων οι 59 ήταν στην Κάλυμνο, δηλαδή ποσοστό 18%
Στα Δωδεκάνησα υπήρχαν 311 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, εκ των οποίων τα 53 ήταν στην Κάλυμνο, δηλαδή ποσοστό 17%
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών του υπουργειου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν προσέλθει να απογραφούν περίπου 225.000 δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.
Από τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις διαπιστώνονται σοβαρές παρατυπίες και στη λειτουργία των υπηρεσιών που εκδίδουν τα πιστοποιητικά, αλλά και σε Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», έδωσε... μια πρόγευση για την αίσθηση που θα προκαλέσει το πόρισμα του υπουργείου Υγείας για τους ελέγχους την Παρασκευή που θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα αποκαλυφθεί η κομπίνα που είχε στηθεί επί χρόνια. «Θα σας φύγει η ψυχή με αυτά που θα δείτε» είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι φαντάροι δεν παίρνουν την έξοδό τους λόγω ανέχειας!

Αυξάνονται ραγδαία οι στρατιώτες που δεν κάνουν χρήση της εξόδου τους από το στρατόπεδο η ακόμα και της κανονικής τους άδειας ελλείψει χρημάτων.


Οι οικογένειές τους πλέον δεν μπορούν να τους στηρίξουν οικονομικά είτε λόγω ανεργίας είτε σημαντικών μειώσεων στους μισθούς.


Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος"...


ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι έχουν τριπλασιαστεί τα αιτήματα για θητεία στην Κύπρο, όπου ο μηνιαίος μισθός κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 300 ευρώ.


Οι φαντάροι ζητούν από τους διοικητές των μονάδων τους να μεταφέρουν όλη τους την άδεια στο τέλος της θητείας τους, έτσι ώστε ουσιαστικά να απολυθούν συντομότερα.


Η 9μηνη θητεία με έναν πρόχειρο υπολογισμό, κοστίζει περί τις 3.000 ευρώ σε μία οικογένεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΚΚΕ απαγορεύει στα μέλη του… το Facebook!

Το ΚΚΕ απαγορεύει στα μέλη του… το Facebook!
Δράση πρακτόρων (!) στο εσωτερικό του κόμματος «βλέπει» ο Περισσός, όπως προκύπτει από εσωκομματικά «σημειώματα» που στέλνει στις οργανώσεις του, ενώ παράλληλα εξαπολύει πόλεμο κατά του «ηλεκτρονικού φραξιονισμού», όπως χαρακτηρίζεται, απαγορεύοντας στα μέλη του ακόμη και τη χρήση του Facebook. Την ίδια ώρα η μπλογκόσφαιρα έχει μετατραπεί σε πεδίο εσωκομματικών αντιδράσεων σχετικά με τις επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ, η οποία έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» για την «επαγρύπνηση» των μελών έναντι όσων εμφανίζονται επιρρεπείς στην υιοθέτηση «μικροαστικών αντιλήψεων» που στρέφονται κατά των «συμφερόντων του κόμματος».
Πάντως, βάσει των όσων βλέπουν το φως της (διαδικτυακής) δημοσιότητας,
διάχυτος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στην κομματική βάση, ενώ οριακή εκδήλωση των αντιφάσεων που ταλανίζουν το κόμμα της κομμουνιστικής Αριστεράς ήταν η πρόσφατη καταγγελία του «κινήματος της πατάτας» από την ηγεσία του ΚΚΕ και η άμεση αναδίπλωση στην οποία εξαναγκάστηκε λόγω των αντιδράσεων που πυροδοτήθηκαν.
Μετά τον κ. Αλ. Χαλβατζή, στέλεχος της νεότερης γενιάς που αποχώρησε από το ΚΚΕ δημοσιοποιώντας μέσω του προσωπικού ιστολογίου του το κείμενο που είχε απευθύνει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος καταγγέλλοντας «εκτροπή του ΚΚΕ» από τις αρχές του και «αλλοίωση των χαρακτηριστικών» του, βάλλοντας ευθέως κατά εκείνων «που ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά ήταν (ή εξελίχθηκαν σε) λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ (και), έχουν μετατραπεί σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους», έκαναν την εμφάνισή τους σε άλλο blog (goodmorninglenin.wordpress.com) νέες ανώνυμες αναφορές στην εσωκομματική κατάσταση που επικρατεί, αλλά και καταγγελίες με αφορμή πρόσφατο άρθρο-«γραμμή» στον κομματικό Τύπο του κορυφαίου στελέχους κ. Δ. Γόντικα, ότι η ηγετική ομάδα «θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου» στο ΚΚΕ.
Αυτό ωστόσο που κυρίως προβληματίζει τον Περισσό είναι οι διαρροές που γίνονται πλέον μέσω του Διαδικτύου διαφόρων κομματικών «μυστικών», όπως οι αναφορές στα εμπιστευτικά εσωκομματικά σημειώματα που κατευθύνει η ηγεσία τους τελευταίους μήνες στις κομματικές οργανώσεις προς γνώση και… συμμόρφωση.
«Επαγρύπνηση» και αλληλοκαρφώματα
Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές αυτές, η ηγεσία έχει «κατεβάσει» στις οργανώσεις «σημειώματα», η ύπαρξη των οποίων επιβεβαιώνεται από τους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα εντός των κομματικών τειχών, τα οποία εμφανίζονται να «καλούν σε «επαγρύπνηση»» με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το εν λόγω blog, να έχει δημιουργηθεί «ένα φοβικό κλίμα αλληλοκαρφώματος, όπου οποιοσδήποτε τολμήσει να εκφράσει διαφορετική γνώμη χαρακτηρίζεται μικροαστός, οπορτουνιστής, φραξιονιστής, αντικομματικός και στις χειρότερες περιπτώσεις πράκτορας».
Facebook και… λαϊκή πολιτοφυλακή
Μεταξύ των «σημειωμάτων» αυτών, υπάρχει κείμενο «Για τον ηλεκτρονικό φραξιονισμό» που απαγορεύει στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να κάνουν χρήση του Facebook, όπως στο κείμενο «Για την επαγρύπνηση» που μιλάει για στελέχη και μέλη του κόμματος τα οποία υιοθετώντας μικροαστικές αντιλήψεις αντιπολιτεύονται την ηγεσία.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο εν λόγω κείμενο περί επαγρύπνησης επισημαίνεται ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΚΚΕ να «βγει» στην παρανομία, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός «ιμπεριαλιστικού πολέμου» με γειτονική χώρα και θύτη ή θύμα την Ελλάδα, με την επισήμανση μάλιστα ότι το κόμμα δεν θα λάβει μέρος σε αυτόν, αλλά θα οργανώσει το «λαϊκό μέτωπο» και θα συγκροτήσει «λαϊκή πολιτοφυλακή»!
Τυποεκδοτική και κριτική στην Κούβα
Ενα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει τις οργανώσεις του ΚΚΕ είναι και εκείνο της Τυποεκδοτικής, της εκδοτικής επιχείρησης του κόμματος η οποία έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Σε σχετικό σημείωμα ενημερώνονται τα μέλη για 200 απολύσεις εργαζομένων καθώς και για τους ομίλους με τους οποίους συνεργαζόταν η εταιρεία, ενώ με άλλο ειδικό εσωοργανωτικό σημείωμα πληροφορήθηκαν οι οργανώσεις ότι η έκδοση του βιβλίου του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» κ. Ν. Μπογιόπουλου για την οικονομική κρίση (με τίτλο «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε», εκδόσεις Λιβάνη) εκδόθηκε παρά τη θέληση της ηγεσίας και ασκείται η δέουσα κριτική.
Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα εσωκομματικά «σημειώματα» είναι εκείνο στο οποίο ασκείται κριτική στο «αδελφό» ΚΚ Κούβας και την ηγεσία του ότι μέσω των μεταρρυθμίσεων που προωθεί οδηγεί τη χώρα στον καπιταλισμό.
«Προειδοποιήσεις» Γόντικα
«Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν άντεξαν, υποχώρησαν και αρκετοί πέρασαν απέναντι και πολέμησαν το Κόμμα ή το πολεμούν από αντίπαλες θέσεις ή από εχθρικές προς το κόμμα ιδέες και αρχές και ιδιαίτερα όσοι διώχθηκαν από αυτό ύστερα από συστηματική και σκόπιμη παραβίαση του καταστατικού, των κανόνων και αρχών λειτουργίας» είναι ο αντίλογος του Περισσού διά στόματος του κ. Γόντικα στις φωνές που διαφοροποιούνται. Οπως έγραφε στο επίμαχο άρθρο-«προειδοποίηση», «η εναντίωση στις συλλογικές (κομματικές) αποφάσεις, η αμφισβήτησή τους, δεν είναι δείγμα ούτε υγείας ούτε ευθύνης, αλλά εγωισμός στο τετράγωνο».
Πάντως οι «αντιρρησίες» χαρακτηρίζουν τις απόψεις του κ. Γόντικα «ένα ακόμη επεισόδιο στον κατήφορο που έχει πάρει η ηγεσία του ΚΚΕ, έντρομη από τη συνεχώς εντεινόμενη αμφισβήτησή της από μεγάλο τμήμα της οργανωμένης βάσης και των ψηφοφόρων του που καλούν εδώ και τώρα να υλοποιηθεί η απόφαση του Συνεδρίου για το Μέτωπο και να μπει τέλος στον σεχταρισμό, στην άρρωστη διαπάλη για το ποιος από τα κόμματα της Αριστεράς θα κυριαρχήσει στο πτώμα του λαού και στα ερείπια που αφήνει πίσω του το μνημόνιο».
ΠΗΓΗ: tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τον ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ η γιορτή της παγκόσμιας ημέρας ποίησης την Κυριακή


“Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ”

το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ

                        το Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ


οι φίλοι τους
γιορτάζουν και φέτος την παγκόσμια ημέρα ποίησης

ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 
ώρα 8.00 μ.μ.
                      στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, 


                                      Πεσ. Μαχητών 47, Λιβαδειά
Διαβάστε Περισσότερα »

Xλιδή , σπατάλη και ημέτεροι ...και στο "χρεοκοπημένο" ΠΑΣΟΚ !

Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει δύο από τις έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων που βρίσκονται στα χέρια κορυφαίων στελεχών. Πραγματικά μένει να διαπιστωθεί αν η νέα ηγεσία θα πνίξει το θέμα, αν τα στόματα θα κλείσουν μόλις οι μισθοί πληρωθούν ή αν τελικά φροντίσουν κάποιοι να μάθει την αλήθεια ο λαός και ειδικότερα οι ψηφοφόροι του κόμματος.

Δείτε μια από αυτές :
«Το τρομερό γυμναστήριο έχει δύο σάουνες και αυστηρό face control»

«Μέχρι το 2004 οι έμμισθοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ ήταν 80 άτομα. Οι μισθοί είχαν πάντα αποκλίσεις όχι όμως τεράστιες, ήταν πάντα ευνοούμενο το τμήμα του λογιστηρίου - οικονομικό, αλλά όχι με μεγάλες διαφορές. Σήμερα οι εργαζόμενοι οι «επίσημοι» έχουν φτάσει τους 160 αισίως! Εχουμε γύρω στα 200 άτομα αποσπασμένους υπαλλήλους εκ των οποίων οι 100 είναι αστυνομικοί, μοιρασμένοι δεξιά και αριστερά. Ο Νίκος αδελφός Γιώργου έχει γύρω στους 30 αυτοί είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ χρεωμένοι. Εχουμε πολλούς υπαλλήλους με μπλοκάκια και με συμβάσεις έργου.

Το ΠΑΣΟΚ επίσης έχει κάνει και την παγκόσμια πρωτοτυπία να απασχολεί και συνταξιούχους χωρίς φυσικά να έχουν κάνει διακοπή σύνταξης με πρώτη και καλύτερη την πρώην λογίστρια την οποία την βρήκαν αλλά την διατηρήσαν, Μ. Π. συνταξιούχο σήμερα με παράλληλο μισθό από το ΠΑΣΟΚ ο οποίος ακούγεται ότι ακουμπάει τα 5000 ευρώ! Η κυρία αυτή κατάφερε να βάλει και την κόρη της (ηλικία 22-25 όχι παραπάνω) το οποίο κοριτσάκι το έχει στο γραφείο της και μιας και αποφασίζει η μαμά για τον μισθό της είπε να μην προκαλέσει και της δίνει μόνο 2000 ευρώ!

Επίσημα το ΠΑΣΟΚ από το 2004 έως και το 2008 δεν έβαλε ούτε την νόμιμη αύξηση.

Συνεχίζουμε στο άλλο γραφείο του οικονομικού εκεί ήταν μέχρι πριν κανένα χρόνο υπεύθυνος ο Γεωργακόπουλος έχει μείνει η κυρία Κ. Κ., υπάλληλος του ΥΠΕΞ κολλητή Γιώργου! Λοιπόν η κυρία αυτή εκτός όλων των άλλων έβαλε την νύφη της στο ΠΑΣΟΚ 1800 ευρώ ακούγεται γι’ αυτήν, η οποία ανοίγει κάτι φακέλους… δεν έχουν με τίποτα άλλο να την απασχολήσουν και ανακάλυψαν αυτή την θέση! Και φυσικά έβαλε τον έτερο του γραφείου της, στη Βουλή Μ. Σ. Είναι ένας από τους 4 που μπήκαν στη Βουλή μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Το γραφείο της είναι εντυπωσιακό και το διακοσμεί μια τεραστία μπουχάρα! Ολοι αυτοί είχαν οδηγούς, τηλέφωνα κ.τ.λ. και κάποια στιγμή ξέφυγε σε έναν από αυτούς που παραλάμβανε τους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων “ανεβάζω λογαριασμό κινητό συζύγου υπουργού 17.000 ευρώ”.

Α. Δ. φίλη Μαργαρίτας θεία κανονική τι κάνει δεν ξέρω πάντως παίρνει και αυτή άλλο ένα 8000.
Ο Γ. Π. μια φορά κάθε μήνα μας επισκέπτεται, κυρίως μπαίνει από την πίσω είσοδο και γι’ αυτόν ακούγεται ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να τον πληρώνει με 7000 ευρώ.

Το τρομερό γυμναστήριο βρίσκεται στο δεύτερο όροφο κλειδωμένο καλά, έχει πολύ αυστηρό face control μπαίνουν μόνο οι κολλητές του ΓΑΠ, το περιφρουρεί καλά ο Π., έχει δύο σάουνες για τις οποίες έγινε ειδική εγκατάσταση τριφασικού ρεύματος και υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλιώς θα βυθιζόταν όλο το Κολωνάκι στο σκοτάδι! Οι καρέκλες του κτιρίου στοιχίζουν 700 ευρώ η μια και φυσικά ο γυμναστής είναι υπαρκτό πρόσωπο είναι πολλά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ ίσως και από τότε που ήρθε ο ΓΑΠ, και παίρνει 2500 ευρώ. Προσφάτως ο ΓΑΠ αγόρασε δυο ποδήλατα από ανθρακονήμα 14000ευρώ. Ελπίζω να μη χρεώθηκαν στο κόμμα. Τα πολλά λεφτά έχουν φύγει στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης υπεύθυνος ήταν δεν ξέρω αν είναι ακόμα ο Κ.»
http://www.protothema.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εγκύκλιος με το «τσεκούρι» στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα


 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
 
Το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας την πολυαναμενόμενη εγκύκλιο – μπούσουλα για τα λογιστήρια, με βάση την οποία συντελούνται οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο ιδιωτικό τομέα. Με το χαμηλό μισθό των 510 ευρώ θα αμείβονται οι νέοι όλων των κλάδων, αρχιτέκτονες , μηχανικοί , τραπεζουπάλληλοι εκτός αν ο εργοδότες αποφασίσει να του καταβάλει υψηλότερη αμοιβή μέσω ατομικής σύμβασης

Όπως αναφέρεται σχετικά, προκύπτει μείωση 22% στα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων διαμορφώνονται ως εξής (η μείωση κατά 22% αφορά το βασικό μισθό ή ημερομίσθιο που προβλέπει η ισχύουσα ΕΓΣΣΕ )

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η οποία μας θύμισε το ..γεφύρι της Άρτας - για δέκα μέρες γραφόταν και σκιζόταν ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα της αγοράς αλλά να δώσει την τελική εγκρισή της η Τρόικα - στα 26,18 ευρώ διαμορφώνεται το βασικό ημερομίσθιο και στα 586,08 ευρώ ο βασικός μισθός ....

Ο κλαδικός μισθός, δε, μπορεί να κατρακυλήσει στα επίπεδα του βασικού μισθού της ΕΓΣΣΕ με την υπογραφή ατομικής σύμβασης όταν λήξει το τρίμηνο της μετενέργειας σύμφωνα με όσα αποσαφηνίζει η επίμαχη εγκύκλιος .

Άλλα θολά σημεία που ξεδιαλύνονται είναι ότι
ως «επίδομα ωρίμανσης» λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του χρόνου υπηρεσίας του εργαζόμενου χωρίς το έξτρα επίδομα στον ίδιο εργοδότη

Ως ωρίμανση, δε - σύμφωνα με την εγκύκλιο -νοούνται τα επιδόματα που καταβάλλονται για το σύνολο του χρόνου υπηρεσίας του εργαζομένου, που έχει διανυθεί στον ίδιο ή άλλο εργοδότη, δηλαδή της κάθε μισθολογικής κλίμακας (μονοετής, διετής, τριετής κτλ).

Επίσης αποσαφηνίζεται ότι μετά την εκπνοή της τρίμηνης μετενέργειας ο κλαδικός μισθός μπορεί μονομερώς χωρίς τη σύμφωνη γνωμη του εργαζόμενου να μειωθεί στο εισαγωγικό κλιμάκιο του κλαδικού μισθού ενώ διατηρούνται τα 4 βασικά επιδόματα ( ωρίμανσης , τέκνων , σπουδών και επικινδυνότητας).

Ακόμα, η αναβίωση των ευνοικών όρων των συμβάσεων εως τις 14 Μαίου 2012 δεν ισχύει για συμβάσεις που έχουν λήξει πάνω από 6 μήνες . Με δεδομένο ότι οι περισσότερες κλαδικές συμβάσεις έχουν λήξει μεγαλύτερο διάστημα , δεν μπορούν να ισχύσουν οι προηγούμενοι μισθοί και τα επιδόματα . Το μόνο θετικό είναι ότι στη διάρκεια της μετενέργειας οι κοινωνικοί εταίροι θα μπορούν να υπογράψουν νέες κλαδικές συμβάσεις έως τις 14 Μαίου , στις οποίες μπορούν να συνομολογήσουν ακόμα και καταβολή χρονοεπιδομάτων που έχουν "παγώσει" βάσει του νόμου για τις υπάρχουσες συμβάσεις .

Διαβάστε εδώ όλη την εγκύκλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά:Μείωση 50% των θανατηφόρων τροχαίων για το Φεβρουάριο



Μικρή αύξηση παρατηρήθηκε στα ελαφριά τροχαία ατυχήματα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο...
 
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου του 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σημειώθηκαν 31 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 34 το 2011). Ειδικότερα σημειώθηκαν:
       3 θανατηφόρα ατυχήματα  (έναντι 6 το 2011)
       4 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2011)
       24 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 21 το 2011)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 41 παθόντες (έναντι 46 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
       3 νεκροί (έναντι 6 το 2011)
       4 βαριά τραυματίες (έναντι 8 το 2011)
       34 ελαφρά τραυματίες (έναντι 32 το 2011)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
       Η υπερβολική ταχύτητα
       Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
       Μη κίνηση των πεζών σε διαβάσεις πεζών
       Παραβίαση προτεραιότητας
       Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
       Ολισθηρότητα οδοστρώματος
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Φεβρουάριο 2012, πραγματοποιήθηκαν (93.753) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (3.205) παραβάσεις ως ακολούθως:
         690   για υπερβολική ταχύτητα
           44    για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
           20     για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
           33     για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
           16     για αντικανονικό προσπέρασμα
           62     για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
           14     για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
           17     για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
             6    για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού
             2    για αντικανονικούς ελιγμούς
         461    για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
            72    για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
            28  για φθαρμένα ελαστικά
       1.740  λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
        Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
        Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
        Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
        Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
        Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
        Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
        Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
        Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
        Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
        Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
        Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
        Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
        Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε 18.500 ευρώ για το twitter του ΥΠΕΚΑ [έγγραφο]

Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε 18.500 ευρώ για το twitter του ΥΠΕΚΑ

Απίστευτη πρόκληση στην Ελλάδα του 2012 συνιστά η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να δαπανήσει το ποσό των 18.500 ευρώ για να μάθουν στο γραφείο Τύπου του υπουργείου να χειρίζονται το twitter, το you tube και άλλα social media.
Υπό τον πομπώδη τίτλο «Αξιολόγηση διαδικτυακών εφαρμογών ΥΠΕΚΑ για ενημέρωση των πολιτών» οι υφιστάμενοι του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ανέθεσαν χωρίς διαγωνισμό -από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- στην εταιρεία Communication Effect Α.Ε. την εκτέλεση του έργου της αναβάθμισης της παρουσίας του υπουργείου σε: you tube, twitter, Frickr και Slideshare.
Οπως αποδεικνύεται από την απόφαση του υπουργείου το έργο αυτό αποτελεί τεράστια πολυτέλεια και είναι από αυτά που η εκτέλεσή τους στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτεί παρά ένα και μόνο επαρκώς καταρτισμένο προγραμματιστή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Στο χωριό αυτό έχουν όλοι καρκίνο!

Τα χέρια ψηλά έχουν σηκώσει γιατροί και ερευνητές που κλήθηκαν να μελετήσουν την περίπτωση ενός μικρού χωριού στη Γερμανία, όπου ο καρκίνος του στήθους, πνεύμονα, οισοφάγου, στομάχου και μήτρας έχει χτυπήσει την πόρτα σχεδόν κάθε νοικοκυριού.

Πρόκειται για το Βεβελσφλέτ, ένα χωριό 1.500 κατοίκων, ή αλλιώς το χωριό των καταραμένων, όπου τα νέα κρούσματα καρκίνου είναι ....
50% πάνω από τον μέσο όρο στη Γερμανία.

Μάταια προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Λούμπεκ. Οι κάτοικοι είναι κατηγορηματικοί πως για την κατάστασή τους υπεύθυνα είναι τρία πυρηνικά εργοστάσια στην περιοχή, καθώς κι ένα ναυπηγείο όπου χρησιμοποιούνται πολύ τοξικά χρώματα.

Οι ερευνητές όμως, οι οποίοι έβαλαν στο μικροσκόπιό τους χώρους αυτούς και παράλληλα εξετάζουν τον αμίαντο που χρησιμοποιείται στις στέγες των γκαράζ, καθώς και τον τρόπο ζωής κάθε ασθενούς ξεχωριστά, αδυνατούν να καταλήξουν σε συμπέρασμα.

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι πλέον ζητούν τη συνδρομή των ιατρικών αρχών του Βερολίνου. «Είναι σαν κατάρα», λέει ο δήμαρχος της πόλης Ινγκο Κάρστενς, που έχει χάσει και τις δύο συζύγους του από καρκίνο.
/magiki-avli.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»



Μετά από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αγώνα, που συγκροτήθηκε με την 40/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε στη συνεδρίαση των μελών αυτής στις 9-3-2012, σας προσκαλούμε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις  14-03-2012 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα 18:00, για συζήτηση επί του παρακάτω θέματος :
« Συζήτηση επί της κατάστασης  που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο και τους πολίτες του εξαιτίας του κλεισίματος, της συρρίκνωσης ή της επαπειλούμενης απομάκρυνσης δημοσίων υπηρεσιών από την πόλη της Θήβας, των οικονομικών περικοπών προς το Δήμο και της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και αναζήτηση τρόπων αντίδρασης σε αυτήν.»
 Η συνεδρίαση κρίνεται ως κατεπείγουσα λόγω της ανάγκης άμεσης αντίδρασης.  
                                                                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
                                                        ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                           

                                                            ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Αποδέκτες Πίνακα Διανομής:

1.    ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΙΩΝ
κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

2.    Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ.
1.                 ΓΕΛΕΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
2.                 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
3.                 ΓΙΑΝΝΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
4.                 ΔΡΕΝΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟ
5.                 ΖΕΡΙΚΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
6.                 ΚΟΝΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
7.                 ΚΟΥΝΤΟΥΠΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
8.                 ΜΙΧΑ ΠΕΤΡΟ
9.                 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
10.            ΠΕΤΡΑΙΝΑ ΗΛΙΑ
11.            ΣΔΟΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟ
12.            ΣΤΑΪΚΟ ΑΛΕΚΟ
13.            ΣΤΡΑΤΕΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
14.            ΣΚΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
15.            ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
16.            ΤΣΙΤΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
17.            ΦΙΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
18.            ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ ΑΝΔΡΕΑ
19.            ΧΑΤΖΙΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
20.            ΣΒΙΓΓΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
21.            ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΩΝ/ΝΟ
22.            ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
23.            ΖΩΓΡΑΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
24.            ΚΕΦΑΛΑ ΚΩΝ/ΝΟ
25.            ΜΠΑΤΣΟΥΛΗ ΔΗΜ.-ΠΑΝ.
26.            ΝΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
27.            ΝΟΚΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
28.            ΧΑΛΒΑΤΖΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟ
29.            ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
30.            ΣΚΟΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
31.            ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟ ΑΝΤΩΝΙΟ
32.            ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΟ




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ