Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης

Πέθανε σε ηλικιά 86 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο πιο αγαπητός «παππούς» της ελληνικής τηλεόρασης.
Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης μετρούσε παραπάνω από μισό αιώνα στο θέατρο καθότι είχε πρωτοεμφανιστεί στην σκηνή το 1953 στο έργο «Ο τρομερός καλόγερος».
Αμέτρητες επίσης οι κινηματογραφικές ταινίες του, με πρώτη το «Στραβόξυλο» (1952) και τελευταία την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, παραγωγής 2003.
Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, ο Αθηνόδωρος Προύσαλης σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ωδείου Αθηνών» και συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, ανάμεσα στους οποίους και το Τέχνης.
Χαρακτηριστικές εμφανίσεις του έχουν γίνει σε ταινίες όπως οι «Τζένη Τζένη», «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Βαβυλωνία», «Η Ρένα είναι οφσάιντ» αλλά και το «Μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Το 1990 ο Προύσαλης κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στους «Αθηναίους».
Τον τελευταίο καιρό ο Α. Προύσαλης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν του Νέου Ψυχικού με καρδιακά προβλήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

18.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

 (Ναι,καλά διαβάσατε..)







Tα "καλά" της τρόικας πληρώνει το κράτος που έμεινε από συμβασιούχους και έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Έτσι ξεπαγώνουν μέσα στο καλοκαίρι οι προσλήψεις 18.074 ατόμων στο...  δημόσιο.
Εποχικοί υπάλληλοι, ωρομίσθιοι, συμβασιούχοι και προσωπικό σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας προσλαμβάνονται σχεδόν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Αναλυτικά θα γίνουν 10,.903 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στην πυρασφάλεια των Δήμων, σε παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα.
Θα προσληφθούν 1.943 άτομα ως ωρομίσθιοι φύλακες και συντηρητές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και εφορίες αρχαιοτήτων.
1.500 πυροσβέστες θα προσληφθούν τελικά μετά το πράσινο φως που άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τρέχουν παράλληλα 36 προκηρύξεις για 5.781 θέσεις στην κοινωφελή εργασία.

Με πεντάμηνη σύμβαση θα προσληφθούν οι 1.500 δασοπυροσβέστες, ενώ 420 άτομα θα προσληφθούν στην Αστυνομία με ειδικότητα μεταφραστή, ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού.
313 άτομα θα προσλάβει η ΔΕΗ στη διεύθυνση ορυχείων και παραγωγής.
Με δίμηνες συμβάσεις θα προσληφθούν στους Δήμους οι περίπου 5.000 υπάλληλοι κατασκηνώσεων, παιδικών σταθμών και οι υπάλληλοι στην πυσρασφάλεια.
680 άτομα θα προσληφθούν σε μουσεία, αλλά και 1263 εργάτες και αρχαιολόγοι σε ανασκαφές.
Προβλέπονται 5.000 θέσεις για ναυαγοσώστες, αλλά και 500 υδρονομείς σε αγροτικούς δήμους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο η δίκη του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής

Για αύριο στις 9 το πρωί είναι προγραμματισμένη η δίκη του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο ίδιος δηλώνει πως τον έχουν στοχοποιήσει και τον κατηγορούν.....
αντιεξουσιαστές και αριστεροί αιώνιοι φοιτητές,γιατί πολύ απλά δεν ήταν καν στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε το επεισόδιο!!!!


Η δίκη αφορά περιστατικό που είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007, όταν έγινε επίθεση κατά μεταπτυχιακού φοιτητή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι G7 συμφώνησαν να στηρίξουν την Ελλάδα και την Ισπανία

G7: Συμφώνησαν να στηρίξουν την Ελλάδα και την Ισπανία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, αλλά και η Ελλάδα η ίδια βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου G7.
Όπως ανακοίνωσε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Τζουν Αζούμι κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της Ευρωζώνης, καθώς και οι επιπτώσεις της ανόδου του γεν και της πτώσης των ιαπωνικών μετοχών.
Ό κ. Αζούμι, προέτρεψε επίσης και τους ομολόγους του στην G7 να επαναβεβαιώσουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία οι υπερβολικές διακυμάνσεις στις τιμές των συναλλαγματικών ισοτιμιών πλήττουν την οικονομία και συνεπώς οι ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου θα πρέπει να συνεργαστούν στο θέμα αυτό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις διαρροές από την τηλεδιάσκεψη ασκήθηκαν και πιέσεις στην Γερμανία προκειμένου η ίδια να λάβει πρωτοβουλίες για να τονωθεί η ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης. «Η Γερμανία θα δεχθεί σφοδρή κριτική», είπε αξιωματούχος από χώρα της G-7 που μίλησε στο Ρόιτερ πριν την τηλεδιάσκεψη.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Γερμανία θα ασκούσε πιέσεις στην Ισπανία προκειμένου αυτή να δεχθεί διάσωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αναπληρωθούν τα κεφάλαια των τραπεζών της. Ένα ενδεχόμενο το οποίο προς το παρόν είναι μακρινό καθώς η Μαδρίτη αντιστέκεται.
Όπως ήταν φυσικό, η κατάσταση στην Ευρωζώνη δεν μπορούσε να είναι εκτός «αντζέντας», ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα της περαιτέρω οικονομικής ενοποίησης, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
«Προφανώς και λύση των ευρωπαϊκών προβλημάτων είναι θέμα πρωτίστως της ίδιας της Ευρώπης, αλλά ζούμε σε έναν συνδεδεμένο κόσμο, οι οικονονομικές προοπτικές του οποίου επηρεάζονται από την Ευρώπη, που παραμένει παράγοντας κινδύνου» ανέφερε ο αξιωματούχος του Αμερικανικού ΥΠΟΙΚ Μαρκ Σόμπελ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανοί τουρίστες δεν πλήρωναν τον λογαριασμό λόγω... του ελληνικού χρέους

Γερμανοί τουρίστες δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό προφασιζόμενοι το... ελληνικό χρέ

Αναστάτωση προκλήθηκε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Χερσόνησο της Κρήτης, όταν μία παρέα Γερμανών τουριστών αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό που είχαν κάνει προφασιζόμενοι το... ελληνικό χρέος.
Όπως δημοσιεύει το flashnews.gr, η Γερμανοί κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και όταν ήρθε η ώρα να φύγουν αποφάσισαν να μην πληρώσουν αλλά να υποστηρίξουν κιόλας πως οι Έλληνες είναι αυτοί που τους χρωστούν.
Μετά από λογομαχίες το κλίμα έγινε «θερμό» στο μαγαζί, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μην ανεχθούν την συγκεκριμένη κατάσταση και οι Γερμανοί τουρίστες να φύγουν με αρκετούς μώλωπες.
Μετά από αυτή την αντίδραση των Γερμανών τα αίματα άναψαν και τελικά οι τουρίστες έφυγαν δαρμένοι από το μαγαζί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντιμπέιτ τέλος - Διαφωνεί η ΝΔ για την Στάη και την δεύτερη τηλεμαχία

Ντιμπέιτ τέλος - Διαφωνεί η ΝΔ για την Στάη και την δεύτερη τηλεμαχία

Ναυαγεί κατά τα φαινόμενα το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα, καθώς η ΝΔ διαφώνησε ανοικτά με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες.
Στην Συγγρού υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε συμφωνία για το πρόσωπο της Έλλης Στάη, παρά μόνο για τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ δεν επιθυμούν και δεύτερο ντιμπέιτ με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
«Είναι πλέον φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή κανενός Debate.
Λεκτικά, μπορεί να αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία, όμως έκανε ό,τι μπορούσε για να τη δυναμιτίσει.
Συγκεκριμένα, την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα, δύο ανακοινώσεις, αγνοώντας ακόμα και τον ίδιο του τον λόγο και κατεδαφίζοντας όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί.
Δεύτερον, ενώ είχε από κοινού αποφασιστεί ότι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του, ως κοινώς αποδεκτό πρόσωπο, θα συντόνιζε την τηλεμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά έβαλε στο τραπέζι και νέο όνομα δημοσιογράφου, που όμως (πάλι από κοινού) δεν είχε προκριθεί.
Μόλις οι εκπρόσωποί Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα χέρια για την τηλεμαχία των δύο αρχηγών, αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τα ανακατέψει όλα: ονόματα δημοσιογράφων, διαδικασίες, ακόμα και εμπαιγμό των άλλων κομμάτων, με στόχο να τα τινάξει όλα στον αέρα...
Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να εξηγήσει τις θέσεις του για την στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της Νεολαίας του στα Σκόπια με στόχο να τους δοθεί το όνομα «Μακεδονία», και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παρεμπορίου και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν τα κέντρα των Ελληνικών πόλεων.
Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα, να εξηγήσει μπροστά στον κ. Σαμαρά, το ακοστολόγητο υποτιθέμενο πρόγραμμά του που μας οδηγεί στη δραχμή και την απομόνωση.
Κατανοούμε την αγωνία του να δικαιολογήσει τις 7 από τις 12 συνιστώσες του, που μανιωδώς επιζητούν την έξοδο από την Ευρώπη.
Κατανοούμε την αγωνιά του να δικαιολογήσει τους βουλευτές του που ανοιχτά μιλούν για επιστροφή στη δραχμή, και πιο αιματηρή φορολόγηση των εισοδημάτων και των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών.
Η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου.
Όπως και να χει, τα αποκαλυπτήρια της επικίνδυνης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΕΥΡΩ, των θέσεων εργασίας, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα, θα τα αποκαλύψει, με κάθε άλλο τρόπο, στον Ελληνικό λαό, η Νέα Δημοκρατία».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος ο Δήμος της Θήβας οργάνωσε εκδήλωση στην πλατεία της Θήβας όπου τα παιδιά της πόλης μαζεύτηκαν και ζωγράφισαν για το περιβάλλον.
το thivashop σας έχει κάποιες αποκλειστικές φωτογραφίες με την βοήθεια του συνεργάτη του Ι. Τασιούλη







Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άνθρωπος με τον 90 κιλών όγκο θα έχει μία νέα ευκαιρία στη ζωή [βίντεο]

Ο Χάϊ, ο άνθρωπος με τον σχεδόν 90 κιλών όγκο

Ο 31χρονος Βιετναμέζος Χάι, που είχε απασχολήσει πρόσφατα τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, θα έχει επιτέλους μία ευκαιρία να ζήσει σαν φυσιολογικός άνθρωπος απαλλαγμένος απο τον όγκο που του δυσκολεύει την καθημερινότητα και απειλεί τη ζωή του, χάρη στον διάσημο χειρούργο Δόκτωρ ΜακΚεϊ ΜακΚίινον
Ο Χάι ζει σε μία απακρυσμένη περιοχή του Βιετναμ και υποφέρει απο μία σπάνια γενετική μετάλλαξη που τον είχε καθηλώσει στο κρεβάτι για σχεδόν έξι χρόνια. Η νευροινωμάτωση, όπως λέγεται η μετάλλαξη που τον ταλαιπωρεί, είναι η αιτία της ανάπτυξης όγκων στα νεύρα του σώματός του.
Ο όγκος που σκοτώνει αργά τον Χάι, τελευταία μεγάλωσε τόσο, ώστε έφτασε να ζυγίζει 200 λίβρες, δηλαδή σχεδόν 90 κιλά καταστρέφοντας εντελώς τα πόδια του και καθιστώντας τον ανίκανο να αυτοεξυπηρετηθεί. Οι γιατροί του έχουν δώσει λιγότερο απο ένα χρόνο ζωής, αφου ο όγκος απορροφά μεγάλο μέρος του αίματος απο το σώμα του.
Ευτυχώς ένας φίλος του ήρθε σε επαφή με τον Δρ ΜακΚει ΜακΚίνον απο το Σικάγο, έναν διάσημο πλαστικό ο οποίος έχει βάλει ως στόχο να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους με όγκο στον κόσμο. Για το σκοπό αυτό, ο Δοκτωρ ΜακΚίνον ταξίδεψε μέχρι την πόλη Χο Τσι Μινχ όπου ζει ο Χάι.
Ακόμα όμως και με τη χειρουργική επέμβαση, θα χρειαστεί ένα θαύμα για να επιβιώσει ο Χάι, ενω θα μείνει με το ένα του πόδι ακρωτηριασμένο μέχρι το γοφό...
Διαβάστε Περισσότερα »

Οργιάζει η εγκληματικότητα μέσω Facebook - 12.300 αδικήματα το 2011

Οργιάζει η εγκληματικότητα μέσω Facebook - 12.300 εγκλήματα το 2011

Περίπου κάθε 40 λεπτά γίνεται ένα έγκλημα που σχετίζεται με τη διασημότερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το φαινόμενο της εγκληματικότητας εξαιτίας ή μέσω του Facebook έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς μόνο τον περασμένο χρόνο, η αστυνομία κατέγραψε 12.300 αδικήματα που σχετίζονται με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων αφορά σε απειλές και εκφοβισμούς μέσω του κοινωνικού δικτύου, απάτες, βιασμούς και απαγωγές, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρωποκτονιών ή απλών επιθέσεων λόγω κάποιου post.
Πάντως, μιλώντας στην εφημερίδα, ιδιωτικός ντετέκτιβ ανέφερε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάποιες κατηγορίες εγκλημάτων, όπως οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις και η παιδική πορνογραφία, θα ήταν πιο δύσκολο να αποκαλυφθούν εάν δεν υπήρχε το Facebook.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκκαθαριστικά-φωτιά με φόρο 1300 ευρώ κατά μέσο όρο για 350.000 φορολογούμενους

Επώδυνα αναμένονται τα νέα εκκαθαριστικά της εφορίας

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ταχυδρομήσει την πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών, η οποία ανέρχεται σε 350.000 σημειώματα, εκ των οποίων τα επτά στα δέκα θα είναι χρεωστικά.
Η μέση φορολογική επιβάρυνση έχει αυξηθεί κατά 500-600 ευρώ σε σχέση με πέρυσι και πλέον σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού σημειώματος θα αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος 1.300 ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο ΕΘΝΟΣ, αμέσως μετά τις εκλογές και έως τις 29 Ιουνίου οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του «φουσκωμένου» λογαριασμού, στον οποίο έχουν ενσωματωθεί ο πρόσθετος φόρος για τα εισοδήματα του 2011, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.
Επίσης έχουν ήδη έχουν ταχυδρομηθεί 260.000  σημειώματα του ΕΤΑΚ που εκρεμμούσαν απο το 2009 και ξεκινά η αποστολή νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος.
Επτά στους δέκα θα πληρώσουν φόρο 1300 ευρώ κατά μέσο όρο
Όσον αφορά τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών δηλώσεων, αναμένονται «τσουχτερά», αφου σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών δείχνει ότι:
Το 65,6% δηλαδή σχεδόν επτά στους δέκα φορολογούμενους, θα λάβει χρεωστικό σημείωμα. Σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού σημειώματος θα αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος άνω των 1.300 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα των περισσότερων φορολογουμένων έχουν μειωθεί, η μέση φορολογική επιβάρυνση έχει αυξηθεί κατά 500-600 ευρώ ανά φορολογούμενο.
όσο για τα νοικοκυριά, εν τέλει θα πληρώνουν περισσότερους φόρους λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος από τα 12.000 στα 5.00 ευρώ, της μείωσης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τις οικογένειες με παιδιά, της αύξησης κατά 33% έως και 70% των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και ΙΧ αυτοκίνητα, της αύξησης των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, της περικοπής των φοροαπαλλαγών και της αύξησης από 300 σε 400-500 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος.
Μόλις 10%-12% θα είναι πιστωτικά, δηλαδή μόνο ένας στους 10 φορολογούμενος θα λάβει φέτος επιστροφή φόρου, ενω το υπόλοιπο 25%-30% θα αποτελείται από σημειώματα με μηδενικά ποσά φόρου.
Περιμένουν αύξηση εσόδων μετά τις εκλογές
H εικόνα των φορολογικών εσόδων θα βελτιωθεί αισθητά από το τέλος Ιουνίου με την πληρωμή των φόρων, των εισφορών και τελών και βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι οι φορολογούμενοι θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.
Όσον αφορά τα έσοδα του Μαΐου, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέγραψαν υστέρηση άνω των 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο που είχε τεθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

12,6 εκατ. ευρώ θα κοστίσουν οι εκλογές

Το ποσόν των 12.603.277,57 ευρώ σε δωρεάν διαφημιστικό χρόνο για τις εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου θα διαθέσουν συνολικά οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας. Σε αντιστάθμισμα, τα τηλεοπτικά δίκτυα θα καταβάλουν ως ενοίκιο μόνο το 0,1% επί του κύκλου εργασιών τους.
Το πρώτο πακέτο των 6,2 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε σε...



τηλεοπτικό χρόνο στις εκλογές της 6ης Μαΐου. 


Τώρα έρχεται το δεύτερο με την απόφαση που υπογράφουν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης και Επικρατείας Αντώνης Αργυρός.

Τα μεγάλα κόμματα λαμβάνουν δωρεάν διαφημιστικό χρόνο στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας συνολικής αξίας 6.000.000 ευρώ ως εξής: Mega 1.672.908,35 ευρώ, ΑΝΤ1 TV 1.517.612,82 ευρώ, ALPHA TV 903.987,60 ευρώ, STAR 788.493,93 ευρώ, ΣΚΑΪ 480.000 ευρώ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV 12.116,13 ευρώ, 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM 24.880,73 ευρώ και ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 600.000 ευρώ.

Έτσι, τα κόμματα έχουν τον εξής δωρεάν διαφημιστικό χρόνο: ΝΔ 1.174.454,83 ευρώ, ΣΥΡΙΖΑ 1.045.482,87 ευρώ, ΠΑΣΟΚ 821.183,80 ευρώ, Ανεξάρτητοι Έλληνες 660.436,14 ευρώ, ΚΚΕ 528.348,91 ευρώ, Χρυσή Αυγή 434.267,91 ευρώ, ΔΗΜΑΡ 380.685,36 ευρώ, Οικολόγοι Πράσινοι 182.554,52 ευρώ και ΛΑΟΣ 180.685,36 ευρώ.

Για τα μικρότερα κόμματα οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα πρέπει να διαθέσουν συνολικά δωρεάν χρόνο αξίας 583.177 ευρώ. 



Έτσι, η Δημιουργία Ξανά! – Δράση θα έχει δωρεάν μηνύματα αξίας 246.105,92 ευρώ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 74.143,3 ευρώ, το ΟΧΙ 57.320,87 ευρώ, το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 54.828,66 ευρώ, η Ένωση Κεντρώων 38.006,23 ευρώ, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 37.383,18 ευρώ, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 31.775,70 ευρώ, το Κοινωνία – Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια 28.037,38, το ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ Εκλογική Συνεργασία 15.576,32 ευρώ.

790 ευρώ το ενοίκιο της τηλεοπτικής συχνότητας
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το τέλος χρήσης των συχνοτήτων που ανέρχεται στο 2% επί του κύκλου εργασιών μειώνεται κατά 50% ανά εκλογική αναμέτρηση σε αντάλλαγμα για τα δωρεάν διαφημιστικά μηνύματα. 



Ποια είναι τα χρήματα που πληρώνουν τα κανάλια ύστερα από αυτήν την ανταλλαγή, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου; 


Το 2009, όταν διενεργήθηκαν εθνικές εκλογές, το Mega κατέβαλε 168.072 ευρώ, το Alter έλαβε εντολή πληρωμής 143.248 ευρώ, ο ΑΝΤ1 119.260 ευρώ, ο Alpha 98.417 ευρώ, το Star 94.728 ευρώ, ο ΣΚΑΪ 31.690 ευρώ, ο 902 TV 1.418,18 ευρώ και το Μακεδονία TV… 790,52 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για την Ισπανία


 
 

Σε αυξημένη επιφυλακή οι αγορές και σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού οι κορυφαίοι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες της διεθνούς σκηνής παρακολουθούν με αγωνία την κλιμάκωση της κρίσης στην Ισπανία!

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις, με την κυβέρνηση Ραχόι να αρνείται – ακόμη – κάθε σκέψη προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, παρά το στενό … πρέσινγκ που της ασκεί το Βερολίνο, αλλά και το γεγονός πως παρά το «αιματηρό» επιτόκιο που πλήρωσε την τελευταία φορά, η Ισπανία σκοπεύει να επανέλθει την προσεχή Πέμπτη στις αγορές με νέα δημοπρασία ομολόγων, ωθούν τους υπευθύνους των σημαντικότερων οικονομιών του κόσμου να αναλάβουν δράση προκειμένου σε πρώτη φάση να εξετάσουν τα δεδομένα και τις πιθανές δράσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών των 7 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G7), θα πραγματοποιήσουν σήμερα μια έκτακτη τηλεδιάσκεψη, αντικείμενο της οποίας θα είναι η ευρωπαϊκή κρίση και κυρίως οι εξελίξεις στην Ισπανία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Καναδικής κυβέρνησης η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς υπάρχει μια «αυξημένη αίσθηση συναγερμού αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ιδιαίτερα την Ισπανία».

Μάλιστα ο Καναδός υπουργός Οικονομικών Τζιμ Φλάχερτι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το κατά πόσον αυτή η εκτός προγράμματος «σύσκεψη» θα οδηγήσει σε κάποιες ανακοινώσεις, ή εάν το θέμα της ευρωπαϊκής κρίσης θα τεθεί και στην ατζέντα της επικείμενης – προγραμματισμένης για την μεθεπόμενη εβδομάδα – συνεδρίασης του ευρύτερου οργάνου των G20.

Δεν δίστασε πάντως να ξεκαθαρίσει πως «τα μέλη της G20 που δεν ανήκουν στην Ευρώπη ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις μιας κρίσης στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα μιας τραπεζικής κρίσης»…

Είχαν προηγηθεί, καθ’όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εντονότατες πιέσεις από την πλευρά της Γερμανίας προς την ισπανική κυβέρνηση με στόχο η τελευταία να προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης. Πιέσεις που προσώρας πέφτουν στο κενό.

Τελευταία «αντίδραση» από το Βερολίνο ήταν μια δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπoυ Στέφεν Σάιμπερτ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι υπόθεση της ισπανικής κυβέρνησης το εάν θα αποφασίσει να κάνει αίτηση για χορήγηση βοήθειας από τους διεθνείς πιστωτές και κανείς, πολύ περισσότερο η γερμανική κυβέρνησης, δεν πρόκειται να τις δώσει συμβουλές, αλλά παράλληλα σημείωσε ότι η Ισπανία «πρέπει να δώσει ξεκάθαρα στοιχεία για τον όγκο των κεφαλαίων που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, προκειμένου η Ευρώπη να είναι έτοιμη να βοηθήσει εάν χρειαστεί»...

Και στο βάθος Πορτογαλία …

Την ίδια ώρα ακόμα ένα πρόβλημα φαίνεται πως αναδύεται από το άλλο άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου. Ο λόγος για τη Πορτογαλία, με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει τη Δευτέρα πως θα κάνει «ένεση ρευστότητας» ύψους 6,65 δισ. ευρώ σε τρεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τον τραπεζικό της κλάδο!

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του προς το χρηματιστήριο, το υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 1,65 δισ. ευρώ στην κρατική Caixa Geral de Depositos, περί τα 3,5 δισ. ευρώ στην Banco Comercial Portugues και 1,5 δισ. ευρώ στην Banco BPI.

Το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης, περίπου 5 δισ. ευρώ, θα προέλθουν από τον Μηχανισμό Στήριξης της Τραπεζικής Φερεγγυότητας, έναν μηχανισμό ο οποίος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της χώρας. Αυτό σημαίνει πως η πορτογαλική κυβέρνηση θα «διασώσει» τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, ουσιαστικά δηλαδή ξεκινά μια διαδικασία κρατικοποίησης, αφού ως εγγύηση θα λάβει μετατρέψιμα ομόλογα των τραπεζών.

Κι αυτό είναι κάτι που διόλου δεν αρέσει στις αγορές …
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δύο παγίδες με τις αποδείξεις


Περισσότερο φόρο κινδυνεύουν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, αν δεν προσέξουν τις δύο παγίδες των αποδείξεων στη φορολογική τους δήλωση.
Η δήλωση μηδενικών αποδείξεων, ακόμη κι από όσους το εισόδημά τους είναι μηδενικό αλλά και η δήλωση περισσότερων αποδείξεων απ' όσες απαιτούνται, μπορεί να οδηγήσουν στην βεβαίωση και πληρωμή επιπλέον φόρου εισοδήματος.
Αναλυτικά, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:
-Οι αποδείξεις που θα πρέπει να συλλέξει κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να έχουν αξία ίση τουλάχιστον με το 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού του εισοδήματος. Αυτό το σημείο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς φέτος τα τεκμήρια έχουν αυξηθεί. Κι αυτό επειδή εφόσον οι φορολογούμενοι δηλώσουν αποδείξεις με βάση το πραγματικό τους εισόδημα, ενώ το τεκμαρτό είναι υψηλότερο, τότε θα αναγκαστούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο για την επιπλέον αξία.
-Όσοι φορολογούμενοι έχουν εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό κάτω των 6.000 ευρώ δεν είναι υποχρεωμένοι να συλλέξουν αποδείξεις. Όμως, ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να υπολογίσει με ακρίβεια το τεκμαρτό του εισόδημα. Όπως έδειξε η πρώτη παρτίδα των εκκαθαριστικών, οι περισσότεροι δεν συνυπολογίζουν το τεκμήριο προσωπικών δαπανών διαβίωσης που είναι 3.000 ευρώ για τον άγαμο φορολογούμενο και 2.500 ευρώ για κάθε έγγαμο φορολογούμενο.
Εάν οι αποδείξεις δεν δηλωθούν, τότε ο κάθε φορολογούμενος κινδυνεύει να πληρώσει ποινή με τη μορφή φόρου ύψους 10% επί των αποδείξεων που λείπουν.
-Οι απαιτούμενες αποδείξεις υπολογίζονται με βάση το ατομικό εισόδημα κάθε φορολογούμενου. Η αξία που δηλώνεται επιμερίζεται με βάση το ύψος του εισοδήματος κάθε φορολογούμενου.
-Εφόσον ένας φορολογούμενος δηλώσει περισσότερες αποδείξεις απ' ότι απαιτούνται, όχι μόνον δεν έχει κανένα όφελος, αλλά μειώνει την αξία των ποσών που μπορεί να επικαλεστεί στο μέλλον για να δικαιολογήσει τεκμήρια ή του πόθεν έσχες για να αγοράσει ένα περιουσιακό στοιχείο.
Ποιες αποδείξεις δεν αναγνωρίζονται
Η εφορία δεν αναγνωρίζει τις αποδείξεις που αφορούν σε δαπάνες για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας (ρεύμα, ύδρευση, τηλεφωνία κλπ) καθώς και όλες οι δαπάνες για πάσης φύσεως εισιτήρια μετακινήσεων (αεροπορικά, αστικά κλπ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη η Αλβανία στους μετανάστες που ζουν σε χώρες της ΕΕ

Η Αλβανία κατατάσσεται στην τρίτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στις χώρες της ΕΕ - σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μετανάστευση και το άσυλο, την οποία δημοσίευσε το Top Channel των Τιράνων.

Σύμφωνα με την έκθεση την πρώτη θέση καταλαμβάνει η.....
Τουρκία με περίπου 2,4 εκατομμύρια μετανάστες στις χώρες της ΕΕ, ακολουθεί το Μαρόκο με 1,8 εκατ. και στην τρίτη θέση είναι η Αλβανία, με 1 εκατομμύριο μετανάστες στις χώρες της Ένωσης.

Η έκθεση συνοδεύεται από μια έρευνα του Ευρωβαρόμετρου από την οποία προκύπτει ότι το 53% των ευρωπαίων πολιτών υποστηρίζουν ότι η μετανάστευση εμπλουτίζει την ΕΕ πολιτιστικά και οικονομικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας έρχονται την Τρίτη

Βροχές αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας έρχονται την Τρίτη

Βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν αναλυτικότερα, αναμένονται την Τρίτη σε Ηπειρο, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και πιθανότατα στα ορεινά της Στερεάς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 17 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις  κατά περιόδους αυξημένες, ενώ είναι πιθανό να βρέξει μετά το μεσημέρι.  Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής για τη διεθνή ημέρα κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών

Η 4η Ιουνίου είναι η Διεθνής ημέρα κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών. 


Η Αστραδενή με μεγάλη χαρά φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά την παιδική έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της ζωγράφου Θεοδώρας Μπάρμπου.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη σημερινή μέρα με την ελπίδα όλα τα παιδιά του κόσμου να μεγαλώνουν χωρίς βία, χωρίς κανενός είδους καποποίηση.

Η Άννα, η Αφροδίτη, η Ελένη, η Μαρία, ο Θάνος και ο Στέφανος είναι τα παιδιά που συμμετέχουν στην έκθεση, γεμίζοντας τους τοίχους της Αστραδενής με χρώματα, όνειρα και εικόνες.
   
Όλα τα παιδιά του κόσμου ζωγραφίζουν με τον ίδιο τρόπο σπίτια, δέντρα, μορφές και φιγούρες.

Όλα τα παιδιά του κόσμου νιώθουν χαρά ή λύπη, φόβο, αγάπη, στοργή και κάθε συναίσθημα εκτός ίσως από μίσος.

Όλα τα παιδιά του κόσμου ονειρεύονται, εκφάζονται κι επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο.

Όμως δυστυχώς όλα τα παιδιά του κόσμου δε ζουν με τον ίδιο τρόπο.

Η ευχή μας, η φωνή μας, η κραυγή μας είναι τα αθώα παιδικά μάτια, οι αγνές παιδικές ψυχές να σταματήσουν να γίνονται θύματα κάθε είδους επιθετικότητας και να γεμίσει αυτός ο κόσμος χρώματα, γέλια και ήσυχες παιδικές ανάσες τη νύχτα.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 1η έως 15 Ιουνίου 2012.

Ευχαριστούμε τα παιδιά: Άννα Δημητρέλου - Κουτσουλέρη, Αφροδίτη Δεσπότη, Ελένη Μάντζαρη, Μαρία – Κωνσταντίνα Σπανογιάννη, Θάνο Δεσπότη, Στέφανο Βίττε για τις όμορφες ζωγραφιές τους καθώς και τη δασκάλα τους Θεοδώρα Μπάρμπου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,6 ρίχτερ στην Εύβοια


Σεισμός 3,6 ρίχτερ στην Εύβοια

Εστιακό βάθος 10 χλμ

Σεισμός 3,6 ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη θαλάσσια περιοχή 26 χλμ από την Κύμη Ευβοίας. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής ζημιές ή τραυματισμοί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 20 πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου

Την ώρα που η οικονομία στην Ελλάδα επιδεινώνεται, οι πολίτες της χώρας φαίνονται απελπισμένοι για την έλλειψη ηγεσίας και τα αποτυχημένα μέτρα λιτότητας. Αυτό αναφέρει το περιοδικό Buisness Insider για τη χώρα μας, στην εισαγωγή άρθρου όπου απαριθμούνται οι 20 «πιο δυστυχισμένες» χώρες του πλανήτη. Όπως επισημαίνει το άρθρο, «η Ελλάδα δεν θα μπορούσε καν να συγκριθεί με τις 50 χειρότερες».

Ο «δείκτης δυστυχίας» των χωρών παγκοσμίως, αποτελεί, σύμφωνα με το Business Insider, έναν τρόπο υπολογισμού της δυσχέρειας στην καθημερινότητα σε διάφορα σημεία του πλανήτη, συνυπολογίζοντας την ανεργία, τον πληθωρισμό και τις συνθήκες ζωής. Όσο υψηλότερο σκορ συγκεντρώνει η χώρα, τόσο χειρότερα είναι τα πράγματα για τους κατοίκους της.

Τα αποτελέσματα του top 20 για το 2012, συγκεντρώνονται παρακάτω:

ΧώραΘέσηΔείκτης ΔυστυχίαςΠληθωρισμός Ανεργία
Ιράν2022.50%37.80%15.30%
Αφγανιστάν1942.70%7.70%35.00%
Γάζα1845.00% 5.0%40.00%
Βοσνία/Ερζεγοβίνη1747.10%3.80% 43.3%
Ζουαζιλάνδη16 48.0%8.00% 40.0%
Νησιά Μάρσαλ1548.90%12.90%36.00%
Αϊτή1449.90%9.30%40.60%
Κένυα1351.00%11.00%40.00%
Σενεγάλη1251.40%3.40%48.00%
Λεσόθο1152.20%7.20%45.00%
Λευκορωσία1053.40%52.40%1.00%
Κοσσυφοπέδιο953.60%8.30%45.30%
Νεπάλ853.80%7.80%46.00%
Υεμένη755.00%20.00%35.00%
Ναμίμπια656.50%5.30%51.20%
Τζιμπουτί566.00%7.00%59.00%
Τουρκμενιστάν475.00%15.00%60.00%
Μπουρκίνα Φάσο380.60%3.60%77.00%
Λιβερία295.00%10.00%85.00%
Ζιμπάμπουε1100.60%5.60%95.00%
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρεπορτάζ στο Mega αντί για ευρώ έδειχνε… δραχμές!


Μάλλον κάποιοι όχι απλώς επιθυμούν να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα την δραχμή, αλλά βιάζονται κιόλας…



Προφανώς, η εξυπηρέτησε των πολιτικο-οικονομικών συμφερόντων είναι πολυτιμότερη από την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του ελληνικού λαού.


Σε ρεπορτάζ του σχετικά με την εγκληματικότητα, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA ανέσυρε από το χρονοντούλαπο του εικόνες της δραχμής και θέλησε να τις μοιραστεί με τον ελληνικό λαό.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά όπου γίνεται κάποιος λάθος στα βίντεο και τις εικόνες του σταθμού. Πριν λίγους μήνες, να υπενθυμίσουμε πως είχε προβάλει σκηνές από επεισόδια κατά την διάρκεια πορείας για την 17Νοέμβρη, τα οποία είχαν συμβεί όμως, 3-4 χρόνια νωρίτερα….

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στην περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος". Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Παιδείας...



χρειάζεται κοινή δράση όλης της κοινωνίας για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Επίσης, το μήνυμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι η πράσινη οικονομία περνάει μέσα από τις διαδικασίες της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα δύο ελληνικά υπουργεία, η χώρα μας είναι ένας τόπος ευλογημένος, με τεράστιο φυσικό πλούτο και δυναμικό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι ένας πλούτος που μας έχει χαριστεί απλόχερα, και οφείλουμε να τον αξιοποιήσουμε προστατεύοντάς τον παράλληλα, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της δυνατότητας των μελλοντικών γενεών να απολαύσουν ένα υγιές και αρμονικό περιβάλλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δοκιμάζουν δραχμές στην τράπεζα HSBC


 
Δοκιμάζουν δραχμές στην τράπεζα HSBC
Μετά το Bloomberg που έκανε δοκιμές στο σύστημά του χρησιμοποιώντας και την ισοτιμία της δραχμής, τώρα αποκαλύπτεται ότι δοκιμές στα μηχανήματα ανάληψης στην Ελλάδα αν μπορούν να λειτουργήσουν με άλλα χαρτονομίσματα εκτός του ευρώ.

Εκπρόσωπος της τράπεζας σύμφωνα με τον Σκαι, δηλώνει στους Times ότι οι προετοιμασίες γίνονται σε πολλαπλά επίπεδα, κατ’ εφαρμογή των υποδείξεων του εποπτικού οργάνου του Σίτι του Λονδίνου. Η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, όπως και η Τράπεζα της Αγγλίας έχουν ζητήσει από τις βρετανικές τράπεζες να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.

Τα τεστ που πραγματοποιεί η HSBC αποσκοπούν στο να εντοπιστούν τυχόν τροποποιήσεις που απαιτούνται στα ATM ώστε να χειρίζονται χαρτονομίσματα άλλα από του ευρώ (βλέπε δραχμή). Η HSBC διατηρεί 15 υποκαταστήματα και 25 μηχανήματα ανάληψης χρημάτων στην Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Που πάνε τα λεφτά από τα διόδια...



Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του ... 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για… γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανοιγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2.

Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:



1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 10.000Χ6Χ366 = 110.000.000 ευρώ)



2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ = 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366 = 58.000.000 ευρώ)



3. ΠΑΤΡΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ = 150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366 = 30.000.000 ευρώ )



4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366 = 263.000.000 ευρώ)



5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366 = 219.000.000 ευρώ)



6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366 = 1.262.000.000 ευρώ)



7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 189km



8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ = 170km



9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ = 202km



10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ = 45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366 = 235.000.000 ευρώ)



Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km



Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας, το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200 = 1.600.000.000 δίς ευρώ.

Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων.

Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1. Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 2.519Χ8.000.000 = 20.152.000.000 δίς ευρώ.



2. Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου.



3. Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους;



4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια;



5. Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα;



6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν;



7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών;



8. Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομ. περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ.;



9. Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15 δίς ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά;



10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ;



11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;

Πηγή: Olympia.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ