Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Λιγότεροι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές και στην Αστυνομία


Μετά τις στρατιωτικές σχολές, «ψαλίδι» προέκυψε και για τους εισακτέους φέτος στις αστυνομικές σχολές, αξιωματικών και αστυφυλάκων.

Όπως έγινε γνωστό με σημερινή ανακοίνωση, στη σχολή αξιωματικών θα εισαχθούν φέτος 60 αντί των 100 πέρυσι και στη σχολή αστυφυλάκων θα μπουν 500 από τους 1.300 που εισήχθησαν το 2011.

Στο γενικό σύνολο, δηλαδή, προκύπτει μία μείωση της ενσωμάτωσης νέων μελών στην αστυνομική οικογένεια της τάξεως του 60%, τη στιγμή μάλιστα που τα οργανικά κενά αυξήθηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, εξαιτίας των οικειοθελών αποχωρήσεων μπροστά στον φόβο της επέλασης της οικονομικής επιδρομής στο εισόδημα και στο εφάπαξ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:Εγκαινίασε τα καινούργια πεζοδρόμια ο κύριος....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΘΗΒΑΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Ακόμα δεν τα έφτιαξε ο Δήμαρχος Θηβαίων τα πεζοδρόμια κάποιοι ασυνείδητοι οδηγοί θεώρησαν σωστό να τα εγκαινιάσουν ανεβάζοντας τα αυτοκίνητο πάνω. Εάν σε ένα μήνα είναι σπασμένες όλες οι πλάκες θα φταίει ο Δήμος της Θήβας ? Δε νομίζω!!! Σεβαστείτε τα έργα της πόλης μας και διατηρήστε τα! Ας περπατήσουμε 100 μέτρα παραπάνω , δεν είναι ανάγκη να παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια!!
viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός πυροσβέστης από αναθυμιάσεις στην Ελευσίνα


Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Ασπρόπυργο «πέρασε» από το βόρειο τμήμα της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα. Η φωτιά, αν και είχε εκδηλωθεί εκτός της μονάδας, μεταφέρθηκε εντός του στρατοπέδου στις 14.49, λόγω των ισχυρών ανέμων, εντάσεως 50 μιλίων, που πνέουν στην περιοχή.

Ένας πυροσβέστης, 27 ετών, έχασε τη ζωή του από αναπνευστικά προβλήματα. Ο άτυχος άνδρας, που εκτελούσε χρέη οδηγού του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από ανεύρισμα.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση. Στην προσπάθεια κατάσβεσής της συμμετέχουν επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Αυτή την ώρα (19.45) έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η Τροχαία προληπτικά έχει διακόψει την κυκλοφορία στη Λ. Νάτο από το ύψος του Θριάσιου νοσοκομείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκίζεται πρωθυπουργός το απόγευμα ο Σαμαράς

Ορκίζεται πρωθυπουργός το απόγευμα ο Σαμαράς

Στην τελική ευθεία για τη νέα κυβέρνηση βρίσκονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα ορκιστεί σήμερα το απόγευμα πρωθυπουργός, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν μετά με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ζανιά ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup
Στις 4 το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Η ορκωμοσία του κ. Σαμαρά θα γίνει στις 18.30, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου θα γίνουν γνωστά λίγο αργότερα. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει αύριο.
Μετά την ορκωμοσία του κ. Σαμαρά, ο νέος πρωθυπουργός μαζί με τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα έχει συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Η Νέα Δημοκρατία, το ΠαΣοΚ και η Δημοκρατική Αριστερά αναλαμβάνουν, αναλογικά, το βάρος της κυβέρνησης της εθνικής συνευθύνης» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά και αποκάλυψε ότι οι δύο τους μαζί με τον Φώτη Κουβέλη θα συναντηθούν το βράδυ, καθώς και ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Eurogroup από τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συναντηθούν με τις «δύο μεγάλες ευρωπαϊκές οικογένειες το Σοσιαλιστικό και το Λαϊκό Κόμμα» στις οποίες ανήκουν, εξέφρασε την ελπίδα ότι η υποχώρηση των συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του να προσέλθει στην κυβέρνηση.
Η συμφωνία για το διαπραγματευτικό πλαίσιο με την Τρόικα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει κλείσει, και από ό,τι φαίνεται θα ανακοινωθεί ότι θα είναι μια κυβέρνηση μακράς πνοής με διάρκεια ζωής τουλάχιστον μέχρι το 2014. Παρά την προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στα τρία κόμματα δεν θα είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού αλλά πλήρων καθηκόντων.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη ο οποίος δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και πως συναρτά τη στήριξη αυτή με το πολιτικό περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας. Διευκρίνισε πως το πολιτικό περιεχόμενο αφορά την επιμονή για ρυθμίσεις που θα υπηρετούν την αποδέσμευση από τους όρους του μνημονίου και τις ρυθμίσεις που έχουν «ματώσει την κοινωνία».
Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε πως είναι αισιόδοξος ότι μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία.
Η πρωινή συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Φ. Κουβέλη φαίνεται ότι έθεσε τις βάσεις για επίσπευση των διαδικασιών, όμως η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί πιθανότατα αύριο έπειτα από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.
Παράλληλα στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα συνεχιστεί στη Βουλή η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων η οποία διεκόπη λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Τρίτης και πραγματοποιήθηκε για τον καθορισμό του κοινού προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης.
Η συνάντηση έγινε μεταξύ των Χρ. Λαζαρίδη, Β. Μεϊμαράκη, από τη ΝΔ, Κ. Σκανδαλίδη, Στ. Αγγελούδη από το ΠαΣοΚ και Δ. Χατζησωκράτη, Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων έκαναν καταγραφή των σημείων στα οποία συμφωνούν και σε αυτά στα οποία διαφωνούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

13χρονο Ελληνόπουλο νίκησε τη λευχαιμία και έζησε το...όνειρο του!

Μία συγκινητική ιστορία έκρυβε η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Ρωσία στο Euro 2012. Ο πιτσιρικάς που έδωσε τη μπάλα στο Σουηδό διαιτητή είναι Έλληνας, βρέθηκε στην Βαρσοβία μέσω του Κάνε Μια Ευχή και ήταν αυτός που με το άγγιγμα του, έφερε γούρι στην Εθνική ομάδα.

Ο Στράτος Χριστοδούλου είναι η "μασκότ" της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο μικρός από την Ιτέα πέρασε μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, βγήκε νικητής και ήταν ο πρώτος που άγγιξε τη μπάλα πριν τον αγώνα της Ελλάδας με την Ρωσία.
Ο πιτσιρικάς μίλησε στην εφημερίδα Τα Νέα και περιέγραψε τα συναισθήματα του: "Ντρεπόμουν. Είχα τρακ. Πρώτη φορά βγήκα μπροστά σε τόσο κόσμο."
Ο Σταύρος δεν γνώρισε ότι θα ήταν αυτός που θα έδινε τη μπάλα. Το έμαθε λίγη ώρα πριν τη σέντρα όταν κλήθηκε στην πρόβα. 
Ο νεαρός άκουσε τους παίκτες της Εθνικής λίγο πριν μπουν στο γήπεδο. ¨\'αντε να τελειώνουμε να πάμε για κανά κοψίδι", φώναζε ο "χρυσός" σκόρερ, Γιώργος Καραγκούνης. "Πάμε γερά παιδιά" έλεγαν οι υπόλοιποι διεθνείς.
Το 2009, σε ηλικία 10 ετών, ο Στράτος Χριστοδούλου δοκιμάστηκε 3 φορές στην ΑΕΚ. Ο Τόνι Σαβέφσκι είχε διακρίνει το ταλέντο του και θέλησε να τον κρατήσει στις ακαδημίες. Ο πιτσιρικάς είναι Ολυμπιακός και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα φορέσει φανέλα άλλης ομάδας. Έπεισε τον πατέρα του να τον πάει στον Πειραιά.
"Κι εκεί τον κράτησαν, γιατί θεώρησαν ότι ήταν ταλέντο. Μας ζήτησαν να πάμε να κάνουμε ιατρικές εξετάσεις για να τον γράψουν στις παιδικές ομάδες. Εκεί διαγνώστηηκε ότι έπασχε από λεθχαιμία", διηγείται ο πατέρας του μικρού.
Ο Στράτος βρέθηκε στο νοσοκομείο να παλεύει για τη ζωή του: "Όταν έκανα τη μεταμόσχευση είχε έρθει ο Νίκος Λυμπερόπουλος και έμεινε μαζί μου στο δωμάτιο. Μιλούσαμε για δύο ώρες" θυμάται ο Στράτος.
Ο μικρός είχε κάνει τρεις ευχές μέσω του Κάνε Μια Ευχή. Η πρώτη ήταν να παρακολουθήσει αγώνα της Μπαρτσελόνα. Η δεύτερη να δει ματς της Εθνικής ομάδας και η τρίτη να φτιάξουν το δωμάτιο του και να μοιάζει με γήπεδο.
"Τελικά αυτό που συνέβη ήταν το καλύτερο. Πρέπει να σας πω ότι δε το περίμενα" λέει ο πατέρας του μικρού. Ο Στράτος έζησε το όνειρο του, είναι πλέον υγιής και αγωνίζεται στον Αστέρα Ιτέας. Το άγγιγμα του στη μπάλα, έδωσε τύχη και στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
 .tlife.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Σύλληψη 82χρονου για χρέη στο δημόσιο



Συνελήφθη 82χρονος  για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 698.000 - ευρώ.
Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, ένας 82χρονος συνταξιούχος , ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας πλαστικών ειδών - βυτίων, με έδρα τη Λιβαδειά, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 698.104,70 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Θηβαίων




Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 20124/8-6-2012 (ΦΕΚ 1828/8.6.2012 τεύχος Β) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους μπορούν να ρυθμισθούν και να καταβληθούν σύμφωνα με το Ν.4038/2012 αρ3, παρ8, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Ν4047/2012 αρ5, παρ9. Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως την 29/2/2012 και εφόσον το σύνολο των οφειλών δεν υπερβαίνει τις 10.000 Ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 Ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.
Η σχετική αίτηση πρέπει να υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου το αργότερα μέχρι την 8η Οκτωβρίου 2012.
Σύμφωνα με το Ν4038/2012 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να καταβληθούν :
1) Εφάπαξ με απαλλαγή κατά 100/% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
2) Σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά 90%από τις προσαυξήσεις.
3) Σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά 75% από τις προσαυξήσεις.
4) Σε 25 έως 36 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά 60% από τις προσαυξήσεις.
5) Σε 37 έως 48 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά 45 % από τις προσαυξήσεις.
6) Σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά 25% από τις προσαυξήσεις.
Επισημαίνεται ότι το ποσόν της μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 Ευρώ. Σε περίπτωση αιτήματος ρύθμισης οφειλής σε περισσότερες από 24 δόσεις χρειάζεται απόφαση Δημάρχου μετά από πρόταση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου , εφόσον έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία μας δικαιολογητικά σχετικά με την αδυναμία του υπόχρεου για πληρωμή .
Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
1) Υποβληθείσες δηλώσεις (όταν απαιτείται)
α) Φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων (3) ετών
β) Της τελευταίας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ και οριστικής δήλωσης ΦΜΥ
γ) Ολων των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και προσωρινών δηλώσεων ΦΜΥ που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής /οριστικής και που προθεσμία υποβολής τους έχει λήξη ένα μήνα πριν την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση.
δ) Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9)
2) Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν ζημία των δύο (2) τουλάχιστον τελευταίων ετών
3) Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν καταστροφή αγαθών ή περιουσιακών στοιχείων επιχείρησης ή φυσικού προσώπου.
4) Δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν βαριά ασθένεια του οφειλέτη ή μέλους της οικογενείας του με Α βαθμό συγγένειας ή προστατευόμενου μέλους, ή του προσώπου που έχει προσωπική ευθύνη για την καταβολή της οφειλής.
5) Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
6) Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης.
Επίσης ο οφειλέτης αν επιθυμεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης να εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης απαλλαγής κατά ποσοστό επί του εναπομένοντος ποσού των προσαυξήσεων εμπρόθεσμης καταβολής, ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου .
Τέλος υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δεν μπορεί να δοθεί οποιαδήποτε άδεια (πχ λειτουργίας καταστήματος, ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς χώρους κλπ) αν υπάρχουν μη ρυθμισμένες οφειλές.
Σε περίπτωση οφειλών προς το Δήμο που δεν έχουν ρυθμισθεί, δεν θα δίδεται φορολογική ενημερότητα από την αρμόδια ΔΟΥ.
Με τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 4038/12 όπως τροποιήθηκαν με το Ν. 4047/12 πιστεύουμε ότι δίνεται μία δυνατότητα ώστε να προβείτε σε καταβολή των οφειλών σας προς το Δήμο με τη ρύθμιση αυτών και τη σταδιακή τους εξόφληση.
Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στη νέα ρύθμιση και ο Δήμος από την πλευρά του θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση – διευκόλυνση σας.
Πληροφορίες στην Ταμειακή Υπηρεσίας Δήμου Θηβαίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάτη οι μπάλες πλυσίματος των τηλεοπτικών σποτ;

Το τελευταίο διάστημα σχεδόν το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, προβάλλει διαφημιστικά σποτ για τις λεγόμενες "μπάλες πλυσίματος ρούχων", που μπορούν - κατά τον ...ισχυρισμό των διαφημίσεων - να αντικαταστήσουν τα απορρυπαντικά, στα πλυντήρια ρούχων, αποφέροντας μεγάλο οικονομικό όφελος στους καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον.

Εκατοντάδες καταναλωτές που πείστηκαν και αγόρασαν το προϊόν, απηύθυναν στην συνέχεια ερωτήματα προς την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Στις 30 Μαΐου 2012, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε...

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής προβολή διαφημιστικών καταχωρήσεων, για προϊόντα διάφορων εταιρειών, που αφορούν σε «μπάλες πλυσίματος ρούχων» (washing ball, laundry ball κ.λ.π.», τα οποία προωθούνται, ως τα προϊόντα, που μπορούν να αντικαταστήσουν τα απορρυπαντικά, στα πλυντήρια ρούχων και να αποφέρουν μεγάλο όφελος, στους καταναλωτές, ενώ, ταυτόχρονα, προστατεύεται το περιβάλλον.

Η προώθηση των προϊόντων αυτών γίνεται, με ισχυρισμούς, όπως ότι: «πρόκειται για προϊόντα, που παράχθηκαν κατόπιν επιστημονικών ερευνών (νανοτεχνολογία κ.λ.π.), ότι είναι «οικολογικά», «υποαλλεργικά», «έχουν αντιβακτηριδιακή δράση» κ.λ.π. και η χρήση τους έχει, ως αποτέλεσμα, «οικονομία στην κατανάλωση νερού και ρεύματος» κ.λ.π. Επίσης, χρησιμοποιούνται μαρτυρίες επώνυμων, για την απόδειξη των παραπάνω ισχυρισμών.

Κατόπιν των παραπάνω καταχωρήσεων, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προκειμένου να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών, από ενδεχόμενη παραπλάνησή τους, έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα, σε συνεργασία, με το Γενικό Χημείο του Κράτους, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εμπορίου και τον ΑΣΑΟΣ, αρμόδιο φορέα για την απονομή του οικολογικού σήματος.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, που έχει συγκεντρώσει η Υπηρεσία μας προκύπτουν τα εξής:

• Στην Ισπανία, η Αρμόδια Αρχή για την Προστασία των Καταναλωτών κατέληξε, στο συμπέρασμα, ότι οι ισχυρισμοί, με τους οποίους προωθούνται τα εν λόγω προϊόντα είναι παραπλανητικοί και διέταξε την παύση της παραπλανητικής διαφήμισης, επειδή οι εργαστηριακές δοκιμές, σε 14 προϊόντα της κατηγορίας, έδειξαν ότι τα αποτελέσματα του πλυσίματος, στο πλυντήριο, είναι τα ίδια με το να είχε χρησιμοποιηθεί σκέτο νερό. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, κατά το πλύσιμο, δεν εξαλείφονται τα μικρόβια και τα βακτήρια. Επισημάνθηκε δε, ότι αν, κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, ανοίξει αυτή η μπάλα, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί πρόβλημα στο πλυντήριο.

• Η Αρμόδια Αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Federal Trade Commission Protecting America's Consumers - FTC), σε ανακοίνωσή της, για προϊόντα «Laundry Gadgets», αναφέρει ότι: «... οι καταναλωτές πριν σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα δοκιμασμένα απορρυπαντικά θα πρέπει να σκεφθούν ότι οι δοκιμές έχουν δείξει ότι αυτά τα "gadgets" δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να "καθαρίζουν" το πορτοφόλι τους και ότι, στην καλύτερη περίπτωση, είναι οριακά καλύτερα από το πλύσιμο των ρούχων, σε ζεστό νερό και μόνο, και όχι τόσο αποτελεσματικά όσο το πλύσιμο, με απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, στη χειρότερη περίπτωση, τα προϊόντα είναι εντελώς άχρηστα».

Με βάση τα παραπάνω, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνιστά, στους καταναλωτές, να είναι επιφυλακτικοί, ως προς την αγορά των εν λόγω προϊόντων.
24gr.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Click on the slide! Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί από το πρωί στο Πεδίο του Άρεως όπου αγρότες της Κρήτης μοιράζουν δωρεάν λαχανικά.
Η συμβολή του αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή» της Ιεράπετρας είναι καθοριστική στις μέρες μας αφού θα διαθέσει δωρεάν 25 τόννους κηπευτικών σε εκατοντάδες οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Την πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ιεράπετρας Κρήτης, σε συνεργασία με το TELE KRHTH και τον Δήμο Αθηναίων θα διαθέσει δωρεάν τα προϊόντα του σε κλειστές συσκευασίες σε όσους συμπολίτες μας έχουν πραγματική ανάγκη.

 briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την επόμενη εβδομάδα οι βαθμοί των πανελλαδικών


 
 
Πτώση των βάσεων αναμένεται στις σχολές του 2ου και 4ου πεδίουΠτώση των βάσεων αναμένεται στις σχολές του 2ου και 4ου πεδίου

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των φετινών περίπου 110.000 υποψηφίων οι οποίοι θα διεκδικήσουν τις 76.094 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα δημοσιοποιήσει τη συγκεντρωτική εικόνα των επιδόσεων, η οποία βοηθά στην εξαγωγή συμπερασμάτων για το ύψος της πτώσης ή της ανόδου των βάσεων εισαγωγής, οι οποίες θα ανακοινωθούν κατά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η πτώση θα είναι εντονότερη στις σχολές του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου και μικρότερη στις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου. Αντίθετα, ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις των νομικών και κοινωνικών επιστημών και στα ίδια με πέρσι οι βάσεις των σχολών οικονομίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντοκουμέντο: Όταν ο Τσίπρας έφαγε ξύλο! (pics)

Είναι ο άνθρωπος που όλα τα ΜΜΕ του κόσμου ασχήθηκαν μαζί του (είτε με αρνητικό, είτε με θετικό τρόπο) στην προεκλογική περίοδο. Παρά ταύτα, κανένα ΜΜΕ είτε της χώρας μας, είτε του εξωτερικού δεν έχει γράψει όλο αυτό το διάστημα για το ξύλο που είχε φάει κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ένα γεγονός που δεν το έχει θίξει κανένας, αν και όλοι ψάχνουν για το παρελθόν του.

Ένα ξεχασμένο δημοσίευμα - ντοκουμέντο πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια.

Το δημοσίευμα είναι μετά τις διαδηλώσεις στην Γένοβα το 2001. Τότε ως γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε στα Νέα (στις 20 Ιουλίου 2001), όπως μπορείτε να διαβάσετε κι εσείς από τις σχετικές φωτοτυπίες:

«Δεχθήκαμε επίθεση με κλομπ από τους (Ιταλούς) αστυνομικούς οι οποίοι μάς χτυπούσαν ακόμα και μέσα στο γκαράζ του πλοίου και μας έσερναν στο δάπεδο, οδηγώντας μας με τη βία μέσα στο πλοίο».



Και συνέχισε ο Τσίπρας, αφού είναι προφανές ότι μιλάει και για τον εαυτό του: «Αντισταθήκαμε όσο μπορούσαμε. Ευτυχώς κανένας από εμάς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Αλλά κάποιοι χρειάστηκε να κάνουν ράμματα στο ιατρείο του πλοίου».


Περισσότεροι από 150 Έλληνες διαδηλωτές είχαν παραμείνει επί εξάωρο στο λιμάνι της Αγκώνας, πρόσωπο με πρόσωπο με τις ιταλικές αρχές. Είχαν ακολουθήσει συγκρούσεις με εφτά τραυματίες.
 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κουμπάροι" Σαλμάς- Μπαρμπαρούσης!


Ο Μάριος Σαλμάς της ΝΔ έχει βαπτίσει το παιδί του αδελφού του νέου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση (πιο γνωστός ως «Καραϊσκάκης»)! Η οικογένεια Μπαρμπαρούση ψήφιζε πάντα Σαλμά και Νέα Δημοκρατία, προερχόμενη...
ωστόσο από την παλαιά ΕΠΕΝ. Εσχάτως ο αδελφός του κουμπάρου του Μάριου θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του με την Χρυσή Αυγή και κατάφερε να εκλεγεί με μερικές εκατοντάδες ψήφους. Την αποκάλυψη (που έκανε η ιστοσελίδα parapolitika.gr), επαλήθευσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδότηση για 5.000 θέσεις πτυχιούχων έως 35 ετών


Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Ευκαιρία να εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχουν 5.000 άνεργοι πτυχιούχοι έως 35 ετών, που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Ήδη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Ιουνίου και αφορά πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας ή να διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμειβόμενες.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους θα επιχορηγηθούν για 24 μήνες με τη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες.

Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ/ ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.

Δικαιούχοι – Επιχειρήσεις
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελουσίας εξόδου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα δεν υπάγονται:

Όλες οι επιχειρήσεις που διέπονται, όσον αφορά στην πρόσληψη του προσωπικού τους, από τις διατάξεις του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28/Α/03.03.1994) και του ν. 3812 (ΦΕΚ 234/Α/28.12.2009).
Τα νυχτερινά κέντρα
Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης.
Οι εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους.
Οι έμμεσοι εργοδότες
Οι επιχειρήσεις για τους εργαζομένους τους που απασχολούνται από την 22η ώρα βραδινή (έναρξη ωραρίου) έως και την 6η πρωινή (λήξη ωραρίου).
Ατομικές επιχειρήσεις για άτομα που είναι σύζυγοι ή συνδέονται με α’ βαθμού συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον επιχειρηματία.
Οι Ο.Ε., Ε.Ε., Α.Ε., και Ε.Π.Ε. για τους ομόρρυθμους εταίρους στις Ο.Ε. και Ε.Ε., για τα μέλη του Δ.Σ. στις Α.Ε., για τους εταίρους στις Ε.Π.Ε.,
Οι συνεταιρισμοί για τα μέλη τους.
Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας (από την πρωτογενή αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια έως την τελική διάθεση και εμπορία των προϊόντων της στην αγορά π.χ. ιχθυοπωλεία), στον τομέα του άνθρακα (π.χ. εταιρείες εξόρυξης, ορυχεία), στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων (φυτικών και ζωικών), οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους και η επιχορήγηση μετακυλύει στους παραγωγούς, άμεσα ή έμμεσα [οι δραστηριότητες στη γεωργική εκμετάλλευση (φυτικό και ζωικό κεφάλαιο), οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να προετοιμασθεί το προϊόν για την πρώτη πώληση (π.χ. συγκομιδή, κοπή και αλώνισμα των σιτηρών, συσκευασία των αβγών)].
Οταν το αντικείμενο εργασιών μίας επιχείρησης είναι σύνθετο και το ένα από τα αντικείμενα εξαιρείται του προγράμματος.
επιχειρήσεις εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση προηγούμενων κρατικών ενισχύσεων
Οι επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως προβληματικές.

Κατανομή θέσεων ανά Περιφέρεια
Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:

Αξονας Προτεραιότητας για τις οκτώ κύριες Περιφέρειες (Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ηπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος): ποσό 41.328.000 ευρώ για τη δημιουργία 2.753 θέσεων εργασίας.
Αξονας Προτεραιότητας για τις τρεις Περιφέρειες (Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία): ποσό 31.390.000 ευρώ και δημιουργία 2.092 θέσεων εργασία
Αξονας Προτεραιότητας σε Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα: ποσό 2.282.000 ευρώ και δημιουργία 155 θέσεων εργασίας.

Η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 75.000.000 ευρώ.

Αιτήσεις
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στη διεύθυνση www.oaed.gr (όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων http//ait.oaed.gr/ στο ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει:

Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ.) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος (πτυχιούχοι οι οποίοι ασφαλίζονται σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία πλην ΙΚΑ, κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται, -Γιατροί, Μηχανικοί, Φαρμακοποιοί κλπ.).
Να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Να είναι πτυχιούχοι σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα), έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους).
Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ.

Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να διαθέτουν: βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου, βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων στην περίπτωση που υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου, σύμφωνα με το Π.Δ. 38 (ΦΕΚ 78/Α΄/25-5-2010) και γενικότερα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Προϋποθέσεις
Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα:

Για τα άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.
Για τα άτομα που απασχολούνταν στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα.
Για άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν. 2643/98.
Για άτομα που θα προσληφθούν για την κάλυψη συμβατικών υποχρεώσεων της επιχείρησης όπως της δημιουργίας θέσεων εργασίας από επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται σε άλλο καθεστώς ενίσχυσης, που αφορά σε μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των προσληφθέντων.
Για άτομα που θα απασχοληθούν με μίσθωση – σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή.

Tα άτομα για τα οποία δικαιούται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση υποδεικνύονται από την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση χορηγείται βάσει του Κανονισμού της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογράφηκε από τον Περγαντά η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου αποκατάστασης δύο ΧΑΔΑ στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το έργο της αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, με προϋπολογισμό 503.000 €, και συγκεκριμένα: Στη θέση «Αγιαννόρεμα» της Δημοτικής Ενότητας Τιθορέας, έκτασης 6,6 στρεμμάτων & Στη θέση «Λαμψακού» της Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας, έκτασης 17,8 στρεμμάτων. 
Σκοπός των έργων, είναι να γίνουν οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις (χωματουργικά, έργα τελικής κάλυψης και μεταφροντίδας, τεχνικά έργα υποδομών για χρήση των χώρων ως Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, περίφραξη, πύλη εισόδου, κ.λ.π.) στους δύο χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης των σκουπιδιών, που πλέον δεν χρησιμοποιούνται, έτσι ώστε να αποκατασταθούν περιβαλλοντικά και να βελτιωθούν οι υποβαθμισμένες περιοχές. 
  
Τελικός στόχος των έργων είναι η συμβολή τους στην υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, με σύγχρονες προδιαγραφές περιβαλλοντικής ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας υγείας. 
Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς:
«Στόχος μας είναι η κάλυψη των αναγκών της Στερεάς Ελλάδας σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Σ΄αυτό το πλαίσιο είναι γνωστό ότι το κλείσιμο των ανενεργών ΧΑΔΑ και η αποκατάστασή τους, είναι έργα προτεραιότητας για την Περιφέρεια, αλλά και το σύνολο της χώρας. Εμείς λοιπόν αξιοποιούμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να προχωρήσουμε και σε συνεργασία με τους Δήμους να αναστρέψουμε το φαινόμενο της περιβαλλοντικής υποβάθμισης στους χώρους που χρησιμοποιήθηκαν παλιότερα για την απόρριψη και την ανεξέλεγκτη καύση των σκουπιδιών. Υπογράψαμε την απόφαση ένταξης και χρηματοδοτούμε με 503.000 €, το έργο αποκατάστασης δύο ΧΑΔΑ στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, που θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική βελτίωση συνολικά 24,4 στρεμμάτων υποβαθμισμένης περιοχής. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε και εξαλείψουμε φαινόμενα μη αποκατεστημένων ΧΑΔΑ σε κάθε περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και να προχωρήσουμε συνθετικά εφαρμόζοντας σύγχρονα και περιβαλλοντικά, κοινωνικά και τεχνικο - οικονομικά αποδεκτά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ένεση» 18 εκατ. ευρώ σε δήμους για δασοπυρόσβεση



Οι ΟΤΑ μπορούν πλέον να χρηματοδοτήσουν τα απαραίτητα έργα

Με καθυστέρηση έλαβαν οι δήμοι της χώρας τις πιστώσεις ύψους 18.400.000 ευρώ, για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη.

Έτσι, μετά και τις πρώτες καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, οι ΟΤΑ μπορούν να χρηματοδοτήσουν με το παραπάνω ποσό, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ενέργειες όπως ο καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κ.λπ., καθαρισμό-έλεγχο χωματερών, ενίσχυση εθελοντικών ομάδων σε επίπεδο δήμων, καθώς και θέματα εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κ.λπ.) και λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κ.λπ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεοντάρι:Πρόσκληση για παρουσίαση βιβλίου


«Το Πολυάνδριον»
σας προσκαλεί
στην παρουσίαση του βιβλίου
«Η αιχμαλωσία μου και η ζωή των πολιτικών προσφύγων
στην Τασκένδη (1949-1956)»
του συμπολίτη μας Ιατρού κ. Χαράλαμπου Πετρούλια
που θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012
και ώρα 11.00΄ στο Λεοντάρι Θηβών
στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Προφήτη Ηλιού.


Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει
ο κ. Θανάσης Χρήστου
Επίκουρος Καθηγητής
Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας
του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Ο οργανωτικός φορέας

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαίνεται η φωτιά στη Βοιωτία

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 18:10 το απόγευμα της Τρίτης, πυρκαγιά η οποία κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Προσήλιο Βοιωτίας.
Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 21 μέλη πεζοπόρου τμήματος.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή να σηκωθούν, προκειμένου να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών, δύο αεροσκάφη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι εκλογές έκαναν πλούσιο τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε το τζόκερ στις εκλογές τις 17ης Ιουνίου. Πως να μην αγαπάει τωρα το ευρώ;
Είναι δεύτερο κόμμα, έχει την «πολυτέλεια» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και θα κερδίσει 14,1 εκατομμύρια ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.
Αντιγράφουμε από τα ΝΕΑ...


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με βάση τη νομοθεσία, η ΝΔ, με περισσότερες από 1,8 εκατομμύριο ψήφους,αναμένεται να έχει σχετικά μειωμένη χρηματοδότηση σε σχέση με το 2011: 15,4 εκατ. ευρώ έναντι 17.
Κάτι τέτοιο ισχύει με την παραδοχή ότι τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού του 2013 θα ανέρχονται στα 52 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Αν και στις εκλογές του 2009 είχε συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους, σχεδόν 2,3 εκατομμύρια, η κρατική χρηματοδότησή της το 2010 ήταν μικρότερη από αυτή που προβλέπεται σήμερα, καθώς τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού τότε ήταν λιγότερα.
Όσον αφορά τα συσσωρευμένα τραπεζικά δάνεια, που ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε ο Γιάννης Ραγκούσης επί υπουργίας του στο Εσωτερικών, μέλος του κόμματος έχει δηλώσει ότι υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους ακόμα και αν η κρατική χρηματοδότηση έπεφτε στο μισό.
Σύμφωνα με συγκριτική μελέτη των ισολογισμών της ΝΔ για την περίοδο 1997-2007, τα έσοδα από εισφορές φίλων και μελών ήταν σχεδόν μηδενικά. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο ποσό ετήσιας χρηματοδότησης που έλαβε η ΝΔ ανερχόταν σε 26 εκατομμύρια ευρώ το 2009.

ΣΥΡΙΖΑ
Η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα ταμεία του δεν έχει μεταπολιτευτικό προηγούμενο: από 3,9 εκατομμύρια ευρώ το 2011 τα έσοδα της Κουμουνδούρου υπολογίζεται ότι θα σκαρφαλώσουν στα 14,1.
Δεδομένου ότι τα δάνεια που έχει λάβει από τις τράπεζες δεν υπερβαίνουν τα 8 εκατομμύρια και ότι το κτίριο όπου στεγάζει τα γραφεία του είναι ιδιόκτητο, δεν είναι λάθος να υποστηρίζει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο πλέον ευκατάστατος σχηματισμός μέχρι τις επόμενες εκλογές. Από ανάλυση του επίκουρου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χριστόφορου Βερναρδάκη, η οποία έχει δημοσιευτεί στο βιβλίο του «Πολιτικά κόμματα, εκλογές & κομματικό σύστημα», προκύπτει ότι το κόμμα ήταν ιδιαίτερα εξαρτημένο από το κρατικό χρήμα: την περίοδο 1997-2007 το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης ανερχόταν κατά μέσο όρο στο 81,3% των εισπραχθέντων εσόδων. Την πρώτη θέση για το ίδιο διάστημα καταλάμβανε το ΠΑΣΟΚ με 81,7%.
Όπως η ΝΔ, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε την προηγούμενη δεκαετία σχεδόν μηδενικά έσοδα από εισφορές φίλων και μελών, ενώ το μεγαλύτερο ποσό κρατικής επιχορήγησης που έχει λάβει μέχρι στιγμής ήταν 5,6 εκατομμύρια πριν από τρία χρόνια.

ΠΑΣΟΚ
Με το 25% των ψήφων σε σχέση με το ποσοστό του 2009, από τα 3 εκατομμύρια στις 750.000, δηλαδή, εκτιμάται ότι θα λάβει χρηματοδότηση 7,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2013.
Σημειώνεται ότι το 2011 είχε λάβει 21,75 εκατ., ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις του αγγίζουν συνολικά τα 125 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων συμβάσεων ύψους 98 εκατομμυρίων που λήγουν τον επόμενο χρόνο.
Στελέχη του κόμματος αναφέρουν ότι το μεγάλο αυτό χρέος μπορούσε να εξυπηρετηθεί με τα μισά έσοδά του, όταν αυτά ξεπερνούσαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, όπως πέρυσι, και επισημαίνουν ότι η κατάσταση πλέον είναι πολύ δύσκολη δεδομένου ότι τα επιτόκια έχουν εκτιναχθεί στο 8-9%.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα επιδιωχθεί ρύθμιση χρεών, ενώ η οικονομική κατάσταση του κόμματος θα συσχετιστεί άμεσα με τις ευρύτερες ανατροπές που αναμένονται.
Επιπρόσθετα, θα επιχειρηθούν μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες και οικονομική εξόρμηση σε φίλους και μέλη.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Γυναικοκρατούμενη" η νέα Βουλή! ...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου ανέδειξαν 60 γυναίκες στη Βουλή, δηλαδή ποσοστό 20%.

Συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του 2009 σημειώθηκε μικρή αύξηση κατά 2,7%.

Όμως, η...

συμμετοχή των γυναικών κατά 1/5 στη νέα ελληνική Βουλή εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα της θεσμοθετημένης ποσόστωσης του 1/3 στους εκλογικούς συνδυασμούς όλων των κομμάτων.

Μάλιστα, βρίσκεται ακόμα χαμηλότερα από τον στόχο της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων, στόχο που προωθούν οι πολιτικές του «Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Ανά κόμμα το ποσοστό των γυναικών στις κοινοβουλευτικές ομάδες έχει ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 13,95% (18 γυναίκες)

ΣΥΡΙΖΑ: 30,99% (22 γυναίκες)

ΠΑΣΟΚ 9,09% (3 γυναίκες)

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 35% (7 γυναίκες)

Χρυσή Αυγή: 5,56% (1 γυναίκα)

Δημοκρατική Αριστερά: 29,41% (5 γυναίκες)

ΚΚΕ 33,33% (4 γυναίκες)


Πηγή:Voria
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ!!Η Αλήθεια για την εθνική Γερμανίας!!!

Οι Γερμανοί από την ώρα που έμαθαν ότι θα αγωνιστούν με την εθνική μας προκαλούν με διάφορους τρόπους!
Είτε μας ειρωνεύονται για την οικονομική μας κατάσταση,είτε χλευάζοντας τον αρχηγό μας,είτε λέγοντας πως δεν έχουμε καμία ελπίδα απέναντι στην ομάδα τους,την εθνική ''Γερμανίας''!!!
Όμως ποια εθνική γερμανίας αφού οι μισοί τους παίκτες έχουν πάρει την γερμανική υπηκοότητα.... Δείτε την εικόνα παρακάτω!!!




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ