Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο ''Κώδικας του Αυτοκράτορα'' και η Βοιωτική περιπλάνησή του

Ορχομενός, Οσιος Λουκάς, Κάστρο, Λάρυμνα,Κωπα'ί'δα: Οι τόποι αυτοί της Βοιωτικής γής είναι μερικοί μόνο από τις περιοχές- σκηνικά που εξελίσσεται - σε δύο επίπεδα χρόνου - η πλούσια δράση του νέου μυθιστορήματος του καθηγητή Οικονομικών και γνωστού λογοτέχνη Νίκου Κ. Κυριαζή "Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ": Στο κέντρο του μια ανεκτίμητη βυζαντινή εικόνα που γίνεται αντικείμενο κλοπής από την εκκλησία της Παναγίας Σκριπούς, η υποψία για την ύπαρξη ενός αμύθητου θησαυρού, τα ιερότερα κειμήλια της χριστιανοσύνης που χάθηκαν πριν από 700 χρόνια, κινητοποιούν ένα πλήθος ανθρώπων για την εύρεσή τους.
Ανάμεσά τους ένας Αγιορείτης μοναχός με παράξενες δυνάμεις, μια δαιμόνια ντετέκτιβ, ένας μανιώδης Έλληνας συλλέκτης, ένας γοητευτικός Ιταλός τραπεζίτης της μαφίας, ένα σαγηνευτικό μοντέλο, ο ελληνοαλβανοσερβικός υπόκοσμος με τον αδίστακτο νονό της νύχτας αρχηγό του, ένας συντηρητής έργων τέχνης και ο καλύτερος αστυνόμος της ΕΛΑΣ θα αναμετρηθούν σε ευφυΐα και ταχύτητα ώστε να φτάσουν πρώτοι στην ανακάλυψη των κειμηλίων.Το ''δρομολόγιο'' δύσκολο, περιπετειώδες , με αρκετούς σταθμούς της δράσης σε γνωστά Μνημεία της Ρούμελης- αρχαία και Βυζαντινά. Όμως ε αυτό το ''δρομολόγιο'' για να φτάσουν στον στόχο πρέπει να πολεμήσουν όλοι εναντίον όλων, να λύσουν άλυτους γρίφους, να εισχωρήσουν στο μυαλό ενός μοναχού που πέθανε πριν από επτά αιώνες, να ερωτευτούν, να κυνηγήσουν αλλά και να κυνηγηθούν, να ταξιδέψουν στα άδυτα της βυζαντινής εποχής, τότε που η ιστορία γραφόταν από μοναχούς, Ισπανούς επιδρομείς, ληστές και Τούρκους πειρατές, Βενετούς και Φράγκους ιππότες.


«Ένα "αγγελικά" έξυπνο μυθιστόρημα, που συνδυάζει τη σύγχρονη περιπέτεια με τη βυζαντινή ιστορία και παρασύρει τον αναγνώστη» γράφει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λεονάρδος που ήταν και εκ των βασικών ομιλητών στην παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων Καστανιώτη.Για το βιβλίο μίλησαν εκτός από τον κ. Γιώργο Λεονάρδο, ο συγγραφέας κ. Ευάγγελος Μαυρουδής, ο δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού «Διαβάζω» κ. Γιάννης Μπασκόζος, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και την ΕΡΤ Λουκάς Δημάκας.

Υπάρχουν είδη κειμένων - γράφει για το βιβλίο ο ''Πατριάρχης Φώτιος'' στο σάιτ ΒΙΒΛΙΟΚΑΦΕ - τα οποία προσελκύουν το ευρύ κοινό όταν το τελευταίο θέλει να ξεκουραστεί και να διαβάσει κάτι ελαφρό, ενδιαφέρον και ταξιδιάρικο. Αν δεν μιλήσει κανείς για έργα επιστημονικής φαντασίας, λογοτεχνία του φανταστικού ή ερωτικά ευπώλητα, τότε μεγάλο ποσοστό της βιβλιοπαραγωγής που απευθύνεται στους αναγνώστες που περιέγραψα παραπάνω καταφεύγει είτε στο ιστορικό μυθιστόρημα ή στο μυθιστόρημα μυστηρίου. Το πρώτο θέτει ένα γρίφο, ενώ το δεύτερο αναπλάθει μια εποχή για να την ζωντανέψει στα μάτια του αναγνώστη. Ο Κυριαζής - με τον Κώδικα του Αυτοκράτορα - επιχειρεί ένα αμάλγαμα των δύο (ιστορίας και σασπένς), αφού το παρόν της αφήγησης κρύβει ένα μυστήριο που ανάγεται στον 14ο αιώνα και η σύγχρονη κοινωνία τέμνεται με τη βυζαντινή.(...) Πρόκειται για ένα έργο τύπου “Κώδικας Ντα Βίντσι”, στο οποίο συνδυάζεται η τέχνη και η έρευνα, η εκκλησία και τα κρυμμένα μυστικά-της, το παρελθόν και οι απόκρυφές-του πλευρές που εγκυμονούν μεγάλα ζητήματα της χριστιανοσύνης. Όπως καταλάβατε, καταλήγει ο βιβλιοκριτικός , ο συγγραφέας εξ-ελληνίζει τις προσπάθειες για την ανακάλυψη του ιερού Γκράαλ ή άλλων ανάλογων ντοκουμέντων που συνυφαίνονται με τον Χριστιανισμό και την απόκρυφή-του ιστορία. Ο αναγνώστης αμείβεται αν επιδιώκει μια εύπεπτη αφήγηση, μπόλικο μυστήριο, ιστορικά στιγμιότυπα και ποικίλες περιπέτειες και ανατροπές.

Στο ''Βήμα'' ο συγραφέας και καθηγητής κ. Ισίδωρος Ζουργός επισημαίνει ότι ''το κομμάτι της αφήγησης που αναφέρεται στη σημερινή εποχή θυμίζει αστυνομικό μυθιστόρημα με υποδόριο χιούμορ και καταξιωμένα στερεότυπα, ενώ στα κεφάλαια του παρελθόντος νομίζω πως αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο η παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο Κώστας Δ. Κυριαζής. Οι κοινωνικές συντεταγμένες μιας μακρινής εποχής, καθώς και οι υπαρξιακές προτεραιότητες των ανθρώπων της παρουσιάζονται με υποδειγματική ευστοχία, οικονομία, λιτότητα, απαλλαγμένες από περιττά βαρίδια. Ανήκω ,σημειώνει, σε εκείνους τους αναγνώστες που γρήγορα γοητεύονται από τα μυθιστορήματα που γεννούν την αγωνία του «τι θα γίνει παρακάτω;». Ο Κώδικας του αυτοκράτορα, καθώς κλείνει το μάτι στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο μυθιστόρημα γρίφου, μυστηρίου και ενίοτε συνωμοσίας, κερδίζει το στοίχημα να εντάξει τα κοιτάσματα του Βυζαντίου στις ενδιαφέρουσες για τη λογοτεχνία ιστορικές εποχές, τις πρόσφορες για μυθιστορηματική αξιοποίηση''.

Εμείς να σημειώσουμε ότι λόγω της ''εμπλοκής'' και των περιγραφών, μεταξύ άλλων , και αρκετών ''οικείων'' τόπων ο Βοιωτός και γενικά ρουμελιώτης αναγνώστης έχει ένα ακόμα λόγο να ΄΄ρουφήξει'' το μυθιστόρημα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις Ελληνίδες στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου!

Τριπλή ελληνική συμμετοχή θα υπάρχει την Παρασκευή στον τελικό του τριπλούν γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Ελσίνκι, καθώς η...


 Βούλα Παπαχρήστου, η Αθανασία Πέρρα και η Νίκη Πανέτα πήραν την πρόκριση από τον σημερινό προκριματικό. Επίσης, στον τελικό του ύψους προκρίθηκε η Τόνια Στεργίου ενώ στους ημιτελικούς των 400 μέτρων με εμπόδια πέρασαν ο Περικλής Ιακωβάκης και ο Σπύρος Παπαδόπουλος.
Συγκεκριμένα, στο τριπλούν η Παπαχρήστου με 14.35μ. στην πρώτη προσπάθειά της πέρασε το όριο πρόκρισης (14.20) και... καθάρισε νωρίς, καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση του Β΄ γκρουπ και την πέμπτη στο σύνολο.
Την ακολούθησε χρονικά η Πέρρα, η οποία έκανε 14.22μ. στη δεύτερη προσπάθειά της (η πρώτη ήταν άκυρη) και πέρασε δεύτερη από το Α΄ γκρουπ και έβδομη στο σύνολο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργολάβος αυτοκτόνησε με καραμπίνα στην Εύβοια

Εργολάβος αυτοκτόνησε με καραμπίνα στην Εύβοια
Τέλος στην ζωή του αποφάσισε να δώσει ένας 66χρονος στα Ψαχνά Ευβοίας, καθώς αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα.
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Τρίτης, όπως δημοσιεύει το egnomi.gr, σε υπόγειο χώρο στην θέση «Παλιουρή» πίσω από το συγκρότημα του ΤΕΙ.
Δίπλα του βρέθηκε και μία καραμπίνα με την οποία αυτοπυροβολήθηκε, ενώ σημειώνεται πως ο 66χρονος είχε φύγει από το σπίτι του και αγνοείτο από την οικογένειά του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απειλές Ερντογάν κατά Ισραήλ, Συρίας, Ελλάδας, Κύπρου

Ανοικτό μήνυμα-απειλή σε χώρες της περιοχής, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, απεύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν
σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης του πρώτου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που θα κατασκευάσει η χώρα του.

O Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν επανέλαβε την πρόθεση της Τουρκίας να μην υποχωρήσει σε καμία απειλή λέγοντας πως αυτοί που «δοκιμάζουν την δύναμη της Τουρκίας σύντομα θα μπουν στη θέση τους».

«Είμαστε ένα κράτος που πολεμά αμείλικτα κάθε είδος τρομοκρατικής μεθόδευσης. Δεν θα διστάσουμε να βάλουμε στη θέση του κάθε κράτος κακοποιών και κάθε κράτος που θέλει να δοκιμάσει το μεγαλείο της δύναμης της Τουρκίας», είπε ακόμη ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Ο Στρατός της Τουρκίας είναι ένας από τους ισχυρότερους στον κόσμο. Δεν έχουμε σκοπό να επιτεθούμε σε κανένα. Τον δημιουργήσαμε για να διαφυλάξουμε την ειρήνη, να καταπολεμήσουμε τις απειλές να διατηρήσουμε την ενότητα του κράτους μας». Το τελευταίο ήταν ένα καθαρό μήνυμα προς του Κούρδους αντάρτες που δρουν στη Ν.Α. Τουρκία.,

Και ο Ρ.Τ. Ερντογάν συνέχισε απευθύνοντας τετραπλό μήνυμα : «Κάθε μεγάλο κράτος έχει εχθρούς. Αυτοί που βλέπουν κάθε ποταπή επίθεση που πραγματοποιούν εναντίον πλοίων μας (σημ. Ισραήλ), αεροσκαφών μας (σημ. Συρία) και της σημαίας μας (σημ. Ελλάδα, Ίμια, Κύπρος Σολωμός Σολωμού) ως σημάδι αδυναμίας μας είναι αυτοί που έχουν μικρές χώρες».

  defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεοντάρι:Παρουσίαση βιβλίου «Η αιχμαλωσία μου και η ζωή των πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη (1949-1956)" του ΧΑΡ. ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


«Το Πολυάνδριον»


σας προσκαλεί


στην παρουσίαση του βιβλίου


«Η αιχμαλωσία μου και η ζωή των πολιτικών προσφύγων


στην Τασκένδη (1949-1956)»


του συμπολίτη μας Ιατρού κ. Χαράλαμπου Πετρούλια


που θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012


και ώρα 11.00΄ στο Λεοντάρι Θηβών


στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Προφήτη Ηλιού.





Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει


ο κ. Θανάσης Χρήστου


Επίκουρος Καθηγητής


Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας

του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Θηβαίοι φέρνουν ξανά τα λεφτά τους στην Ελλάδα



Ιδιαίτερη κίνηση σημειώθηκε στην Εθνική Τράπεζα Θήβας την τελευταία εβδομάδα.  Φαίνεται ότι μετά τις εκλογές και μετά την κρίση που αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα στις τράπεζες της Κύπρου οι Έλληνες αποφάσισαν να φέρουν ξανά τα χρήματα τους στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδας τα οποία είχαν σηκώσει τον τελευταίο καιρό. Ιδιαίτερη κίνηση έχει η μεταφορά καταθέσεων από τις Τράπεζες της Κύπρου προς την Ελλάδα ξανά.
viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Πράσινο» σε τρεις μεταγραφές-Με 16 ομάδες η Σούπερ Λιγκ


«Πράσινο» σε τρεις μεταγραφέςΜε απόφασή της η Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας προχώρησε σε τροποποίηση των ποινών για τις έξι ΠΑΕ που δεν εξασφάλισαν την αδειοδότηση, δίνοντάς τους το δικαίωμα να κάνουν τρεις μεταγραφές ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας και εθνικότητας. Στα 24 έτη το όριο για τους γηγενείς ποδοσφαιριστές από τα 22 που ήταν πριν.
Σε νέα ελάφρυνση των ποινών φαίνεται πως προχώρησε  η Σούπερ Λίγκα για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν από την ΕΠΟ. Στη Γ.Σ της διοργανώτριας αρχής αποφασίστηκε να επιτραπεί στις έξι ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων και στην ΑΕΚ, να κάνουν τρεις μεταγραφές ή ανανεώσεις ποδοσφαιριστών χωρίς να υπάρχει κάποια απαγόρευση ως προς την ηλικία ή την εθνικότητα. Στο θέμα απόκτησης γηγενών παικτών, αποφασίστηκε το όριο ηλικίας να ανέβει από τα 22 έτη και να πάει στα 24 δίνοντας έτσι το δικαίωμα στις ομάδες να μπορούν να προσεγγίσουν περισσότερους Έλληνες αλλά και οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές να βρουν πιο εύκολα τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.
Τέλος, υπήρξε νέα τροποποίηση σχετικά με την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όπου οι ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν θα μπορούν να κάνουν απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων παικτών κάτω των 24. Παράλληλα θα μπορούν να αποκτήσουν έναν Έλληνα παίκτη ανεξαρτήτου ηλικίας ή να ανανεώσουν το συμβόλαιό του.

Με 16 ομάδες η Σούπερ Λιγκ


Η απόφαση είναι πλέον οριστική και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα διεξαχθεί του χρόνου με τη συμμετοχή 16 ομάδων και όχι 19 όπως προτάθηκε και εν τέλει απορρίφθηκε καθώς δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνταν. Κατά ψήφισε η ΑΕΚ.
Με τη συμμετοχή 16 ομάδων θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα 2012/13 της Σούπερ Λιγκ. Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατόπιν ψηφοφορίας των ομάδων μετά την πρόταση των Εργοτέλη, Παναιτωλικού και Δόξα Δράμας για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος 19 ομάδων, γεγονός που θα σήμαινε τον μη υποβιβασμό τους. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες στο θέμα των ψήφων, επτά από τις ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης(Εργοτέλης, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας, Άρης, ΟΦΗ, ΠΑΟ, Λεβαδειακός), έξι κατά(ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ξάνθη, Ατρόμητος) ενώ οι Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα έδωσαν λευκή ψήφο. Να υπενθυμίσουμε ότι για να προχωρήσει αυτή η πρόταση, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να συγκεντρωθούν εννέα ψήφοι
 Δημήτρης Σκαρτσιούνης 
 aekvoice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο!


Τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου, ανακοίνωσε η εταιρεία...MLS Πληροφορική.

Το κινητό, που φέρει το όνομα MLS iQTalk, ενσωματώνει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ) τις οποίες η MLS αναπτύσσει εδώ και χρόνια.

Το MLS iQTalkTM είναι smartphone με λειτουργικό σύστημα Android που καταλαβαίνει και μιλάει την ελληνική γλώσσα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MLS, κ. Ιωάννης Καματάκης, δήλωσε:«Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου το οποίο ενσωματώνει άκρως ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Προσπαθήσαμε, ώστε όλοι οι Έλληνες που θα το αποκτήσουν να απολαύσουν ένα εντελώς καινούργιο επίπεδο επικοινωνίας με το iQTalkTM και μάλιστα σε προσιτή τιμή».

Η λεπτομερής παρουσίαση του MLS iQTalkTM θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας του στην ελληνική αγορά τις επόμενες μέρες.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κρέμασαν σκόρδα στη ΝΔ...


...για να ξορκίσουν το κακό...

Μια η περίπτωση του πρωθυπουργού που κόντεψε να χάσει το μάτι του, μια η κατάσταση της υγείας του Βασίλη Ράπανου που τον οδήγησε εκτός κυβερνητικού σχήματος πριν καν εισέλθει και το κακό να τριτώνει με την ... παραίτηση του εφοπλιστή Βερνίκου, ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε …σκόρδα.

Όπως κατέγραψε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Τρικάλων, βρέθηκαν δύο αρμαθιές από σκόρδα για να … «ξορκιστεί το κακό».

Τα σκόρδα προκάλεσαν, την έκπληξη του Προέδρου της ΝΟΔΕ Τρικάλων Νίκου Μουζακιάρη, ο οποίος ωστόσο δεν έχασε το χιούμορ του…

«Ελπίζω να είναι ντόπια και όχι εισαγωγής», ανέφερε , ενώ οι υποψίες για το στέλεχος της τοπικής Ν.Δ. που δεν άντεξε άλλο το «κακό μάτι» και έφερε τα σκόρδα διίστανται.

Πάντως των περισσότερων το μυαλό, πηγαίνει σε βουλευτή…
trikalanews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστική φωτό: Άνδρας κείτεται γυμνός στην Ακαδημίας!


Ωρα 9.30 το πρωί. Ενας άνδρας τρέχει ολόγυμνος ανεβαίνοντας την Ακαδημίας. Ξαφνικά στο ύψος της Βουκουρεστίου, σωριάζεται στο πεζοδρόμιο σοκάροντας τους πάντες. Τι λέει στο Newsit  αυτόπτης μάρτυρας.
Το συγκλονιστικό περιστατικό που συνέβη το πρωί στο κέντρο αποτυπώνει τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην  πόλη των Αθηνών.

Ενας ναρκομανής τον οποίον κυνηγούν άλλοι χρήστες ουσιών τρέχει γυμνός στην Ακαδημίας. Ο πρόεδρος του Ελληνο - Ιταλικού Επιμελητηρίου Γιάννης Τσαμίχας απαθανατίζει με το φωτογραφικό του φακό το περιστατικό και λίγη ώρα αργότερα στέλνει τη συγκλονιστική φωτογραφία στο aixmi.gr που πρωτοδημοσίευσε το θέμα.


Οπως δήλωσε ο κύριος Τσαμίχας στο Newsit  αφού μας έστειλε και τη σοκαριστική φωτογραφία "πλέον η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη. Μπορείτε να δείτε την οδό Μάρνη και Αβέρωφ κάτω από το Πολυτεχνείο που είναι το Εθνικό Μουσείο με τους τουρίστες που καταφθάνουν, εκεί που είναι και το Ελληνο - Ιταλικό επιμελήτηριο να κυκλοφορούν οι ναρκομανείς σαν ζόμπι. Αυτή η σκηνή που είδα σήμερα το πρωί ήταν βγαλμένη απο ταινία επιστημονικής φαντασίας του Κάρπεντερ. Ενας άνθρωπος γυμνός να τρέχει στην Ακαδημίας στις 9.30 το πρωί και απο πίσω να τον ακολουθούν ζόμπι γιατί δε μιλάμε για ανθρώπινες υπάρξεις, δυστυχώς. Στο επιμελητήριο όταν προκειται να κάνουμε Διοικητικό Συμβούλιο καλούμε την αστυνομία γιατί μετα τις 5.00 το απόγευμα είναι άλλος κόσμος, άλλη κατάσταση. Αλλα αυτό να το συναντήσει κανείς 9.30 το πρωί, Ακαδημίας και Βουκουρεστίου, μόνο θλίψη προκαλεί".
newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο από την έκθεση παιδικής ζωγραφικής του εικαστικού εργαστηρίου της ΔΗΚΕΑΛ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η έκθεση ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Αλιάρτου.
Παρουσιάστηκαν έργα των παιδιών όλων των τμημάτων του εργαστηρίου, μέρος των οποίων μπορείτε να δείτε στο βίντεο που παρουσιάζουμε στη συνέχεια της ανάρτησης...
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΣΔΟΕ βρήκε αντιδήμαρχο στη Στερεά με καταθέσεις 3 εκατ. ευρώ

Τρία εκατομμύρια ευρώ έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ απο τους ελέγχους που πραγματοποιεί σε λογαριασμό αντιδημάρχου στη Στερεά Ελλάδα, ποσόν το οποίο δεν δικαιολογείται με βάση τα εισοδήματά του.

Υπενθυμίζεται οτι το ΣΔΟΕ διεξάγει ελέγχους Πόθεν Εσχες σε 500 πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τέως βουλευτές και δήμαρχοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός λειτουργίας του εξωτερικού υδραγωγείου Oρχομενού


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, η απόφαση ένταξης του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Ορχομενού, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και πρόκειται να υλοποιηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ορχομενού.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 721.575 €, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των υφιστάμενων υδρογεωτρήσεων και δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ορχομενού, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα προβλέπεται :
Η ανακαίνιση των οικίσκων στα αντλιοστάσια και τις δεξαμενές για την αναβάθμιση των χώρων από υγειονομικής άποψης,
η τοποθέτηση αισθητηρίων οργάνων για τη μέτρηση των υδραυλικών και των ηλεκτρικών παραμέτρων,
η τοποθέτηση συστημάτων χλωρίωσης για τη σωστή απολύμανση του πόσιμου νερού,
η τοποθέτηση συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση του εξωτερικού υδραγωγείου,
η τοποθέτηση αντικεραυνικού συστήματος για την προστασία των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και
η τοποθέτηση συστήματος ασφαλείας.

Το έργο αφορά το σύνολο του Δήμου Ορχομενού και χωροθετείται :
Στο Δημαρχείο της πόλης όπου θα εγκατασταθεί το σύστημα παρακολούθησης του δικτύου (τηλεέλεγχος – τηλεχειρισμός),
στην 1η και 2η υδρογεώτρηση Ορχομενού,
στις υδρογεωτρήσεις Αγίου Δημητρίου και Αγίου Σπυρίδωνα,
στη δεξαμενή Ορχομενού, στην υδρογεώτρηση και
στη δεξαμενή Διονύσου, στις 1η και 2η υδρογεώτρηση, καθώς και στη δεξαμενή Παύλου,
στην υδρογεώτρηση και στη δεξαμενή Πύργου,
στην υδρογεώτρηση και στη δεξαμενή Στροβικίου,
στις 1η και 2η υδρογεωτρήσεις καθώς και στις δεξαμενές Κάστρου, στις 1η, 2η και ΕΥΔΑΠ υδρογεωτρήσεις καθώς και στη δεξαμενή Ακραιφνίου,
στις 1η και 2η υδρογεώτρηση, στο αντλιοστάσιο και στη δεξαμενή Κοκκίνου.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια ευρεία και σημαντική παρέμβαση, που διασφαλίζει την ποιότητα του πόσιμου νερού και της δημόσιας υγείας, με σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου. Είναι εξίσου προφανές ότι το Περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αξιοποιείται διαρκώς, χρηματοδοτώντας ώριμες προτάσεις, έτσι ώστε να υλοποιούνται έργα αναγκαία και χρήσιμα για τη Στερεά Ελλάδα και τους πολίτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε δύο εβδομάδες επέστρεψαν 2 δις ευρώ!


Κεφάλαια άνω των 2 δισ. ευρώ έχουν επιστρέψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο τραπεζικό σύστημα, παρά τις αρρυθμίες και τις κακοτοπιές στην προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Η ανάκαμψη στο μέτωπο των καταθέσεων έρχεται μετά πολλές εβδομάδες έντονων πιέσεων και εκροών.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, η δημιουργία και μόνο προϋποθέσεων και προσδοκιών για τη σταθεροποίηση της κατάστασης ήταν ικανή για να τερματίσει την αιμορραγία στις καταθέσεις. Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών τραπεζών, οι εκροές καταθέσεων από τις αρχές Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου ξεπέρασαν τα 12 δισ. ευρώ.

Όπως εκτιμούν, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου περί τα 3–4 δισ. ευρώ καταθέσεις αποχώρησαν από το σύστημα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων «έφυγε» την εβδομάδα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, τον περασμένο Μάιο, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος, της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, της ανασφάλειας και της διάχυτης αβεβαιότητας για την έκβαση της κρίσης, περισσότερα από 7 δισ. ευρώ «σηκώθηκαν» από το τραπεζικό σύστημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:Προγραμμα Δακοκτονιας


Αιτήσεις για παγιδοθέτες και αρχιεργάτες στο πρόγραμμα δακοκτονίας

Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2012 στην Περιφερεια Στερεας Ελλαδας.
Για να διαβασετε αναλυτικα το προγραμμα πατηστε:ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Διάτρητο» το σύστημα ελέγχου στα βιολογικά προϊόντα


Την ειδική έκθεση για «Το σύστημα ελέγχου για τη βιολογική παραγωγή» παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.Σημαντικές ανεπάρκειες στο σύστημα ελέγχου της βιολογικής παραγωγής διαπιστώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27 Ιουνίου. Το Συνέδριο διενήργησε έλεγχο σε έξι κράτη μέλη που εφάρμοζαν σύστημα ιδιωτικών φορέων ελέγχου και διαπίστωσε ότι σε τρεις εξ αυτών οι διαδικασίες για την έγκριση, την ανάκληση ή την εποπτεία των φορέων ελέγχου δεν ήταν επαρκώς λεπτομερείς.
Την ειδική έκθεση για «Το σύστημα ελέγχου για τη βιολογική παραγωγή» παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.
Μάλιστα, οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνουν ότι από το 2001 και εξής, η Κομισιόν δεν έχει διενεργήσει ελέγχους στα κράτη μέλη προκειμένου να επαληθεύσει ότι οι επίσημοι έλεγχοι που αφορούν τη βιολογική παραγωγή διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρώπης. Για παράδειγμα:
Όσον αφορά την έγκριση και εποπτεία των φορέων ελέγχου, επισημαίνεται ότι: «Ορισμένες αρμόδιες αρχές βασίζονται στις εργασίες που διενεργούνται από τον φορέα διαπίστευσης, ωστόσο, στις εκθέσεις αξιολόγησης που υποβάλλουν οι φορείς διαπίστευσης δεν περιλαμβάνονται επαρκή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι τηρείται η απαίτηση ετήσιας επιθεώρησης. Συχνά, οι φορείς διαπίστευσης στηρίζονται μόνο στην περιγραφή των διαδικασιών που εφαρμόζονται από τους φορείς ελέγχου και όχι στον έλεγχο τού κατά πόσον οι διαδικασίες αυτές εφαρμόζονται στην πράξη. Επιπλέον, στο πλαίσιο του κύκλου διαπίστευσης ο οποίος διαρκεί τέσσερις με πέντε μήνες, δεν επιβάλλεται η ετήσια εξακρίβωση της απαίτησης της ΕΕ για ετήσια επιθεώρηση».
Εναλλαγή των επιθεωρητών
Το Ελεγκτικό Συνέδριο επισημαίνει ακόμα ότι, μολονότι τούτο δεν απαιτείται από τους κανονισμούς, η εναλλαγή επιθεωρητών είναι μια πρακτική ορθής διαχείρισης για τους φορείς ελέγχου, η οποία περιορίζει τον κίνδυνο ανάπτυξης υπερβολικής οικειότητας μεταξύ του επιθεωρητή και της επιχείρησης. Τα αποτελέσματα του ελέγχου, εντούτοις, καταδεικνύουν ότι μόνο τέσσερις από τους 12 φορείς ελέγχου όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη είχαν καθορισμένες διαδικασίες για την εναλλαγή επιθεωρητών,
Για παράδειγμα, στην Ιταλία, ένας εκ των φορέων ελέγχου στον οποίο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη δεν επέβαλε υποχρεωτική εναλλαγή των επιθεωρητών του μετά την πάροδο ορισμένων ετών, παρά την  προειδοποίηση που έλαβε το 2009 από μία από τις αρμόδιες αρχές της οικείας περιοχής στο πλαίσιο των εποπτικών δραστηριοτήτων της. Ο φορέας ελέγχου επισήμανε ότι επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες με σκοπό την καθιέρωση της εναλλαγής επιθεωρητών (για παράδειγμα, ανά τετραετία).
Ανεπαρκής η ανιχνευσιμότητα
Σημαντικές ανεπάρκειες διαπιστώθηκαν και στην εφαρμογή της ανιχνευσιμότητας. Όπως επισημαίνει το Συνέδριο, «Παρά την ύπαρξη εν λειτουργία συστημάτων ελέγχου στα κράτη μέλη όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη για τον έλεγχο των απαιτήσεων ανιχνευσιμότητας, άσκηση ανιχνευσιμότητας που διενεργήθηκε από το Συνέδριο (\ σε 85 προϊόντα διαφορετικής προέλευσης και σύνθεσης καταδεικνύει ότι η ανιχνευσιμότητα δεν διασφαλίζεται για όλα τα προϊόντα μέχρι το επίπεδο του παραγωγού. Κατά το αρχικό χρονικό διάστημα της άσκησης (τρεις μήνες)36, για το 40 % των προϊόντων δεν μπορούσε να γίνει αναγωγή έως το επίπεδο του παραγωγού και οι αιτούμενες πληροφορίες (ταυτοποίηση των επιχειρήσεων μέχρι το επίπεδο του παραγωγού και το πιστοποιητικό συμμόρφωσης για κάθε ταυτοποιούμενη επιχείρηση) ήταν πλήρεις για το 48 % των προϊόντων. Λαμβανομένων υπόψη των πρόσθετων πληροφοριών που παρασχέθηκαν από ορισμένα κράτη μέλη κατόπιν της ολοκλήρωσης της άσκησης, δηλαδή, εντός συνολικού χρονικού διαστήματος 6 μηνών, το 32 % των προϊόντων εξακολουθούσε να μην μπορεί να ανιχνευθεί μέχρι το επίπεδο του παραγωγού και μόνο για το 56 % των προϊόντων η προσκομισθείσα τεκμηρίωση ήταν πλήρης . Μία σημαντική εξήγηση για την εν λόγω κατάσταση είναι ότι τα κράτη μέλη δεν έχουν αρμοδιότητα επί των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκτός της επικράτειάς τους, όσον αφορά προϊόντα ή συστατικά που κυκλοφορούν εντός και εκτός των συνόρων της ΕΕ».
Να ενισχυθούν οι έλεγχοι των καταλοίπων
Ακόμα το Ελεγκτικό Συνέδριο επισημαίνει ότι “Οι περιορισμοί στη χρήση χημικών και άλλων ουσιών είναι βασική προϋπόθεση των μεθόδων βιολογικής παραγωγής. Οι έλεγχοι καταλοίπων μπορεί να παρέχουν αποδείξεις, σε περίπτωση αμφιβολίας, σχετικά με τη χρήση μη επιτρεπόμενων ουσιών, όπως απαγορευμένων φυτοφαρμάκων, ΓΤΟ, πρόσθετων τροφίμων ή φαρμακευτικών προϊόντων. Οι έλεγχοι καταλοίπων είναι ένα από τα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους φορείς ελέγχου, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι επιχειρήσεις τηρούν τους κανόνες παραγωγής που ορίζονται στους διάφορους κανονισμούς. Οι ισχύοντες κανονισμοί δεν προβλέπουν ελάχιστο αριθμό εργαστηριακών δοκιμών που πρέπει να πραγματοποιούνται, αλλά απαιτούν τη διεξαγωγή ελέγχου μόνο σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες για χρήση μη επιτρεπόμενων προϊόντων στη βιολογική παραγωγή. Κατά συνέπεια, οι φορείς ελέγχου ερμηνεύουν διαφορετικά κάθε περίπτωση υπόνοιας και χρησιμοποιούν το εν λόγω εργαλείο με διαφορετικό τρόπο.”
Τέλος σημειώνονται ανεπάρκειες και στο σύστημα ελέγχου των βιολογικών προϊόντων που εισάγονται από τρίτες χώρες.
Συστάσεις
Για να βελτιωθεί το σύστημα ελέγχου το Ελεγκτικό Συνέδριο προβαίνει στις εξής συστάσεις:
-Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να ενισχύσουν τον εποπτικό ρόλο τους επί των φορέων ελέγχου εφαρμόζοντας κατάλληλες τεκμηριωμένες διαδικασίες για την έγκριση και την εποπτεία των φορέων ελέγχου, προωθώντας την εναρμόνιση των ορισμών των παραβάσεων, των παρατυπιών και των αντίστοιχων κυρώσεων και προωθώντας αποδεδειγμένα ορθές πρακτικές.
-Τα κράτη μέλη πρέπει να εξασφαλίζουν την άμεση ροή κάθε σχετικής με τις παραβάσεις και τις παρατυπίες πληροφορίας που διαβιβάζεται από τους φορείς ελέγχου προς τους οργανισμούς πληρωμών και αντίστροφα• και η Επιτροπή πρέπει να ορίσει τη μορφή και τη συχνότητα των ανακοινώσεων των παραβάσεων και των παρατυπιών, να θεσπίσει κατάλληλα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα κράτη μέλη τηρούν τις υποχρεώσεις τους περί υποβολής εκθέσεων και εξετάζουν το σύστημα πληροφόρησης που παρέχεται για την ανακοίνωση των παραβάσεων και των παρατυπιών και, τέλος, να εξετάσει το ενδεχόμενο έκδοσης ανακοινώσεων που αναφέρονται σε τρίτες χώρες.
-Οι έλεγχοι πρέπει να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλίζουν ότι οι επιχειρήσεις πληρούν τις κανονιστικές απαιτήσεις σχετικά με την ανιχνευσιμότητα• σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή πρέπει να αποσαφηνίσει τους ρόλους και τις αρμοδιότητες των διάφορων παραγόντων.
-Η Επιτροπή πρέπει να ενισχύσει την παρακολούθηση των συστημάτων ελέγχου των κρατών μελών, πραγματοποιώντας επισκέψεις ελέγχου και συλλέγοντας και αξιοποιώντας τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες.
-Η Επιτροπή πρέπει να μεριμνά για την άσκηση κατάλληλης εποπτείας στις αναγνωρισμένες ως ισοδύναμες για βιολογική παραγωγή χώρες και να διενεργεί έγκαιρη αξιολόγηση των υποβληθεισών από τρίτες χώρες αιτήσεων υπαγωγής τους στον εν λόγω κατάλογο.
-Για όσο διάστημα ισχύει το καθεστώς αδειών εισαγωγής, τα κράτη μέλη πρέπει να εξασφαλίζουν την ορθή εφαρμογή του. Οι αρμόδιες αρχές στα κράτη μέλη πρέπει να ενισχύσουν τους ελέγχους που διενεργούνται επί των φορέων ελέγχου που είναι εξουσιοδοτημένοι να εκδίδουν πιστοποιητικά επιθεώρησης. agronews.gr

Ολόκληρη η έκθεση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://eca.europa.eu/portal/pls/portal/docs/1/15230750.PDF
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνας χάκερ ετών 13 κάνει άνω κάτω την Ευρώπη!

Ένας 13χρονος μαθητής κατηγορείται από την Αστυνομία ως μέλος του ελληνικού βραχίονα των χάκερς «Anonymous». 


Ο πιτσιρικάς, θεωρείται από τους έμπειρους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας από τους καλύτερους χάκερ της Ελλάδας και μέλος της οργάνωσης Greek Hacking Scene που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 


Μάλιστα, είναι...


ο μικρότερος σε ηλικία χάκερ που έχει εντοπιστεί από τις αρχές αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχει πέσει στα δίχτυα του νόμου χάκερ που να πηγαίνει στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.


Ο μαθητής, φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι… έπαιζε στο διαδίκτυο ενώ στο σχολείο είναι ένας από τους καλύτερους μαθητές. 


Σύμφωνα με την Αστυνομία, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. 


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος δράστης με ειδική τεχνική υφάρπαζε κωδικούς από profil χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.


Τα 6 μέλη


Από την εξάμηνη ερευνά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί ψηφιακά μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα άλλα έξι μέλη της οργάνωσης G.H.S. 


Στις κατ’ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, 4 royter, 2 server, 7 usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.


Σε προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.


Οι 100 χάκερς της Ελλάδας


Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας και τις έρευνες που έχουν γίνει από εταιρείες πληροφορικής, «κυκλοφορούν» περίπου 100 χάκερς… Δυνατά μυαλά που έχουν κερδίσει διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο και φημίζονται διεθνώς για τις ικανότητες τους. 


Μόλις εννέα έχουν συλληφθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της ΕΛ.ΑΣ, κανένας δεν έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί ενώ μετά από κάθε ανακοίνωση Τύπου της Ασφάλειας, μυστικές υπηρεσίες μεγάλων χωρών, εταιρείες πληροφορικής, πανεπιστήμια αλλά και μεγιστάνες «σφάζονται» για το ποιος θα τους κερδίσει και θα τους προσλάβει. 


Φυσικά με υψηλές αμοιβές, εξασφαλισμένο μέλλον και προνόμια που κανείς απλός εργαζόμενος μπορεί να φανταστεί. 


Ένας μόνο όρος: Να μείνουν για πάντα ανώνυμοι και στο σκοτάδι. Για έναν χάκερ η δημοσιότητα σημαίνει αυτόματα και το τέλος της καριέρας του…
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δρόμοι της θάλασσας απο το Τροφώνιο Ωδείο




Απέραντη η θάλασσα, απέραντος κι ο αριθμός των τραγουδιών που μιλούν γι’ αυτήν…
Το Τροφώνιο Ωδείο αφιερώνει την ετήσια γενική συναυλία των μαθητών και καθηγητών του στη μουσική και τα τραγούδια της θάλασσας. 
Συμμετέχει η Χορωδία και η ορχήστρα του Ωδείου, υπό την διεύθυνση του Νίκου Καριώτη  
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 και ώρα 20.30 
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Διοικητήριο) Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΤΗΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ & ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α.Κ.Ο.Λ.



 


Δημόσια εκδήλωση · Διοργανωτές: Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς ( Α.Κ.Ο.Λ.)
" Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !!!!

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ !!!
ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ , Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ " ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΑΣ" !!
Διαβάστε Περισσότερα »

Με το «Καβίρειο» έκλεισε το διήμερο για τα 30 χρόνια του «Λάιου»



Τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του γιόρτασε ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης «ΛΑΪΟΣ», πραγματοποιώντας εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου, με συνδιοργανωτή το Δήμο Θηβαίων και τη συνεργασία της Θ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος στην Εύβοια: Έπιασε τον άνδρα της με άλλον στην παραλία!


alt
Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανδρών σε χωριό έξω από την Χαλκίδα. Και οι δύο παντρεμένοι και πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία.

Ο κρυφός τους έρωτας κράτησε αρκετούς μήνες. Συνήθως έδιναν ραντεβού σε απόμερα μέρη και πάντα ήταν πολλοί διακριτικοί. Μέχρι που η στραβή δεν άργησε να γίνει.
 
Όπως αναφέρει το evianews.com, η γυναίκα του ενός έμελλε να ανακαλύψει την απιστία του συζύγου της και μάλιστα εντελώς τυχαία. Ήταν βραδάκι όταν επέστρεφε από την δουλειά από τον παραλιακό δρόμο. Ξαφνικά είδε το πολυτελές αμάξι του συζύγου της σταθμευμένο στην παραλία.
Αμέσως πήγε το μυαλό της στο κακό και διερωτήθηκε: "Λες κάποιος να τον έχει ληστέψει;"
Πλησίασε και τότε κατάλαβε πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν άκουσε βογγητά. Κατευθείαν όρμηξε και πριν προλάβει να τελειώσει την φράση:"με ποια τσ...α! είσαι ρε;" , έμεινε με τον στόμα ανοιχτό αφού αντί για γυναίκα, ήταν άντρας.
Επικράτησε ένας χαμός με την γυναίκα να φωνάζει και να κάνει βούκινο τις αταξίες του άντρα της που μαθεύτηκαν από στόμα σε στόμα μέσα σε λίγες ώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδόθηκε ο οδηγός που παρέσυρε τον 88χρονο στην Αμφίκλεια



 
 
Δεν άντεξε τις τύψεις και παραδόθηκε στην αστυνομία ο άνθρωπος που το πρωί της Κυριακής παράσυρε και σκότωσε έναν 88χρονο στην Αμφίκλεια.

Πρόκειται για έναν 38χρονο κάτοικο της Αμφίκλειας ο οποίος όπως είπε στους αστυνομικούς εγκατέλειψε τον ηλικιωμένο γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ.

Ο 38χρονος βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Βερνίκος, τα κότερα, η off shore και το... ναυάγιο στα νησιά Μάρσαλ

Ο Βερνίκος, τα κότερα, η off shore και το κυβερνητικό ναυάγιο στα νησιά Μάρσαλ
«Βαγγέλη σκέπτομαι να παραιτηθώ» είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, πριν ακόμη επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό ή τον προϊστάμενο υπουργό του Κώστα Μουσουρούλη. «Πρέπει να το κάνεις» ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον καλό φίλο τον οποίο επέλεξε για την θέση του υφυπουργού.
Η παραίτηση Βερνίκου λόγω... άγνοιας του νόμου έπεσε ως βόμβα στη νέα κυβέρνηση που μετράει τις απανωτές γκάφες. Πράγματι με νόμο του 2010 που πέρασε στη βουλή ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης «υπουργοί, υφυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων κ.λπ. απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι είτε με παρένθετα πρόσωπα στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εξωχώριων εταιριών. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ».
Ηταν όμως γνωστό σε όλους ότι ο Γιώργος Βερνίκος ήταν μέτοχος offshore εταιρίας, της Vernicos Οffshore Group SA, με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Ηταν γνωστή η επιχειρηματική του δραστηριότητα στο χώρο της Ναυτιλίας και επελέγη -υποτίθεται- για τις γνώσεις του στον τομέα και για την προσφορά που θα είχε στον πολύπαθο τομέα.
Δεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι την αποκάλυψη περί συμμετοχής του κ. Βερνίκου σε offshore εταιρία και περί ασυμβίβαστου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του που έπεσε σαν «κεραμίδα» χθες στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, λόγω της στενής φιλίας που συνδέει τον κ. Βενιζέλο με τον επιχειρηματία πρώην υφυπουργό. Ολοι θορυβήθηκαν διότι ο νόμος Καστανίδη είχε ψηφιστεί διακομματικά και είχε ενταχθεί σε μια προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να δείξει ότι ρίχνει φως διαφάνειας στην πολιτική ζωή αποκηρύσσοντας όσους έχουν σκοτεινές δραστηριότητες ή είναι ύποπτοι φοροδιαφυγής με επιχειρήσεις δηλωμένες σε εξωτικά νησιά και εξωχώριες εταιρίες.
Ο εν λόγω νόμος είχε κατατεθεί από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου προκειμένου να «εξορκιστεί» το φαινόμενο Βουλγαράκη και την ανάμιξή του στο σκάνδαλο Βατοπεδίου που συνδέθηκε με την περιβόητη φράση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» που εκστόμισε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Ν.Δ. για να εξηγήσει για ποιό λόγο φυγάδευσε τα χρήματά του σε offshore εταιρία.
Ο πρωθυπουργός θορυβήθηκε ότι η περίπτωση Βερνίκου, παρότι η υπουργοποίησή του ήταν πρόταση Βενιζέλου, θα μπορούσε να εμπλέξει και τον ίδιο σε δήθεν σκοτεινά σχέδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δια του εκπροσώπου της κυβέρνησης ζήτησε αμέσως από τον κ. Βερνίκο να παραιτηθεί λέγοντας ότι κάνει δεκτή την παραίτηση πριν ακόμη αυτή γραφεί από τον παραιτηθέντα υφυπουργό Ναυτιλίας !
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τηλεφώνησε στον υπουργό Κώστα Μουσουρούλη και του ζήτησε να μεταφέρει στον κ. Βερνίκο ότι ο πρωθυπουργός περιμένει την παραίτησή του και την κάνει δεκτή.
Στη δήλωση που έκανε μετά την παραίτησή του ο κ. Βερνίκος δεν έκρυβε την πικρία του για την απροσδόκητη εξέλιξη αλλά προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στην κυβέρνηση που δεν τον ειδοποίησε ότι είχε ασυμβίβαστο !
«Εάν με την ανάληψη των καθηκόντων μου κάποια νομική υπηρεσία του κράτους ή του πολιτικού συμβουλίου της Προεδρίας της Δημοκρατίας έθετε υπόψιν μου τα νομικά προβλήματα που υπάρχουν, θα γνώριζα ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα και θα ενημέρωνα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που με εμπιστεύτηκαν και στηρίζουν την κυβέρνηση. Δυστυχώς τέτοιος μηχανισμός δεν υπάρχει και αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση να γίνω υφυπουργός Ναυτιλίας για να προσφέρω σε ένα αντικείμενο που ξέρω και αγαπώ και όχι προφανώς για κάποιο άλλο λόγο» δήλωσε.
Τραύματα και στο ΠΑΣΟΚ
Η παραίτηση Βερνίκου αφήνει τραύματα και στο ΠΑΣΟΚ αφού η υπουργοποίησή του ήταν προσωπική επιλογή του κ. Βενιζέλου. Θορυβημένοι εμφανίζονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εκτιμούν ότι το κόμμα τους βιάστηκε να τοποθετήσει στην κυβέρνηση πρόσωπα που αφήνουν σκιές με τη δραστηριότητά τους. Ορισμένοι απορούσαν χθες με το γεγονός ότι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -συνταγματολόγος και δεινός κοινοβουλευτικός- αγνοούσε το ασυμβίβαστο μεταξύ νομοθεσίας και επιχειρηματικής δραστηριότητας του κ. Βερνίκου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εως την Παρασκευή οι κωδικοί για την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού

Εως την Παρασκευή οι κωδικοί για την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού
Μέχρι μεθαύριο Παρασκευή θα έχουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων για την απόκτηση προσωπικού κωδικού και για την υπαγωγή σε ειδικές περιπτώσεις για την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Επίσης, μέσα στην παραπάνω προθεσμία όσοι υποψήφιοι ανήκουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), οι οποίοι είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους είτε επιθυμούν αλλαγή της ειδικής περίπτωσης, πρέπει στο ίδιο λύκειο να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν την παράσταση οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Θηβών




Με τη θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που αποτελεί σταθμό για το νεοελληνικό θέατρο και τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ιστορία της Ελλάδας, ολοκλήρωσε τη φετινή του χρονιά το Δημοτικό Ωδείο Θηβών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων.


Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Θήβας, οι μαθητές του ωδείου  και πρωταγωνιστές της βραδιάς, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού, ερμηνεύοντας τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, του Διονύση Σαββόπουλου, του Νίκου Παπάζογλου, των αδελφών Κατσιμίχα και το «Κάνε Κουράγιο Ελλάδα μου» σε στίχους Μίμη Τραϊφόρου και μουσική Μιχάλη Σουγιούλ, που τραγούδησε το 1947 η Σοφία Βέμπο, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι μουσικοί: Δερδενές Δημήτρης στην κιθάρα και στο μπουζούκι, στα τύμπανα ο Μάγος Έκτορας, στα πλήκτρα η Μπαλάφα Φανή, ενώ την μουσική επιμέλεια και την διδασκαλία της χορωδίας είχε η κ. Νίκη Πανταζάτου διευθύντρια του Δ.Ω.Θ.

Τους χαρακτήρες του έργου υποδύθηκαν με επιτυχία οι : Ευγενίδης Στέλιος, Βάσιου Χριστίνα, Μπαλάφα Φανή, Νικολάου Ιουλία, Πανταζάτου Νίκη, Φρούσιου Ευαγγελία, Κούλη Μαρία και Σουλιώτη Γεωργία. 

Την παράσταση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές τόσο για την θεατρική παράσταση όσο και για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο, που συμβάλει στη μουσική και πολιτιστική μόρφωση των νέων, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους μαθητές του ωδείου για την επιτυχία τους.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι οι εγγραφές της νέας σχολικής χρονιάς του Δ.Ω.Θ. θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου 2012.



Διαβάστε Περισσότερα »

Βομβιστική επίθεση με όχημα γεμάτο γκαζάκια στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι

Βομβιστική επίθεση με όχημα γεμάτο γκαζάκια στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι [βίντεο]
Λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα ένα βαν εισέβαλε στην είσοδο των εγκαταστάσεων της Microsoft στο Μαρούσι. Τρία άτομα κατέβηκαν από το όχημα και με τα όπλα στα χέρια απείλησαν τον φύλακα και τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί.
Αμέσως μετά οι κουκουλοφόροι έριξαν στο χώρο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά, μάλιστα έκαψαν και το βαν, μέσα στο οποίο είχαν τοποθετήσει γκαζάκια τα οποία εξερράγησαν. Οι φλόγες έφτασαν ως και τον τρίτο όροφο.
Ο φύλακας ενημέρωσε την πυροσβεστική που κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο. Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι αναζητούν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών
Διαβάστε Περισσότερα »

“Έχουμε το δικαίωμα(!) για πτήσεις των μαχητικών μας στη Μεσόγειο”


Προκλητικός και πάλι ο Ερντογάν..
Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας το "δικαίωμα" όπως είπε της Τουρκίας για πτήσεις των μαχητικών της αεροσκαφών στη Μεσόγειο, έκανε λόγο και για την Κύπρο.




Έχουν αλλάξει οι "κανόνες εμπλοκής" των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με τρόπο που θα θεωρείται "στρατιωτικός στόχος", κάθε "στρατιωτικό στοιχείο που θα συνιστά απειλή από...   τη Συρία προς τα σύνορα της Τουρκίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δικαιολόγησε την αεροπορική δραστηριότητα της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας και τα "δικαιώματα" όπως είπε των κατεχομένων της Κύπρου.
Μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Συρία, μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η κατάρριψη του αεροσκάφους "δείχνει ότι η κυβέρνηση 'Ασαντ συνιστά απειλή, όχι μόνο για τον ίδιο της το λαό, αλλά και για την ασφάλεια της Τουρκίας. Μετά το επεισόδιο αυτό, έχουμε φτάσει σε μία νέα φάση. Η Τουρκία δεν θα επιδείξει επιείκεια και δεν θα αφήσει αναπάντητες τις απειλές που δημιουργεί η κυβέρνηση της Συρίας στα σύνορά μας. Οι κανόνες εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχουν αλλάξει με βάση τη νέα αυτή φάση. Κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα συνιστά κίνδυνο και απειλή από τη Συρία προς τα σύνορά μας, θα θεωρείται απειλή και θα συνιστά στρατιωτικό στόχο. Προειδοποιούμε τη Συρία να μην κάνει κανένα λάθος και να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα της Τουρκίας", δήλωσε.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας το "δικαίωμα" όπως είπε της Τουρκίας για πτήσεις των μαχητικών της αεροσκαφών στη Μεσόγειο, έκανε λόγο και για την Κύπρο.
"Έχουμε δικαιώματα, γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο" είπε και συνέχισε: : "Έχει δικαιώματα η Βόρεια Κύπρος, της οποίας ήμαστε εγγυήτρια δύναμη και παράλληλα υπάρχουν τα προβλήματα που δημιουργούν άλλες χώρες στην περιοχή. Είναι φυσιολογικό μας δικαίωμα να αναπτύσσεται αυτή η δραστηριότητα ρουτίνας στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η πτήση του αεροσκάφους μας. Ταυτόχρονα, ο πτήση έγινε και για να δοκιμαστεί το σύστημα ραντάρ μας που έχει ανανεωθεί".
"Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη καμίας χώρας και καμίας γειτονικής χώρας. Η Τουρκία δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά άλλης χώρας. Όλοι οι γείτονες πρέπει να είναι σίγουροι για την Τουρκία. Είναι πολύτιμη η φιλία της Τουρκίας, αλλά εξίσου έντονη και η οργή της. Το γεγονός ότι ήμαστε διαλλακτικοί δεν σημαίνει ότι ήμαστε ήμερα πρόβατα. Μην ξεγελά κανέναν η ψύχραιμη στάση μας" είπε ο Ερντογάν.
"Σε κάθε χώρα του κόσμου συμβαίνουν μικρής διάρκειας παραβιάσεις συνόρων", είπε ακόμη ο Ερντογάν αναφερόμενος στις παραβιάσεις εναερίου χώρου και τόνισε ότι "από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα ο εναέριος χώρος της Τουρκίας παραβιάστηκε 114 φορές από στρατιωτικά αεροσκάφη διαφόρων χωρών. Επίσης, ελικόπτερα από τη Συρία, παραβίασαν πέντε φορές τον εναέριο χώρο μας".
"Με διάβημα μας προς τη Συρία, έχει καταγραφεί ότι επιφυλασσόμαστε για τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και ότι θα προβούμε στα βήματα που θεωρούμε αναγκαία, απέναντι σε αυτήν την αποτρόπαιη επίθεση", είπε και τόνισε ότι "η Τουρκία θα κάνει χρήση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε τόπο, χρόνο και με τρόπο που θα κρίνει η ίδια και θα προβεί στα δέοντα βήματα".

Διαβάστε Περισσότερα »

Με νταλίκες καταφθάνουν τα βιογραφικά στη Συγγρού. Ακόμη και οι Πεταλουδίτσες αφήνουν από ένα!




O πολύ καλός Βηματοδότης μας πληροφορεί ότι στη Συγγρού καταφθάνουν τα βιογραφικά με νταλίκες. Aκόμη και οι πεταλουδίτσες της νύχτας  που εργάζονται στην ιστορική λεωφόρο αφήνουν στους σεκιουριτάδες το βιογραφικό τους, μπας και υπάρξει κάποια κενή θέση για προσοντούχα κορίτσια που έρχονται από μακριά και πάνε ακόμη πιο μακριά. Ήταν σύνηθες όταν αναλαμβάνει μια νέα κυβέρνηση να τοποθετεί τους «δικούς» της σε περίπου 1000 θέσεις κλειδιά του ευρυτέρου δημοσίου τομέα. Βέβαια αυτή η τακτική μας έφερε ως εδώ. Στο χείλος του γκρεμού. Ελπίζουμε στο κοντινό μέλλον να πάψουν να υπάρχουν οι «δικοί» μας, αλλά οι ικανοί και οι ενάρετοι. Γράφει λοιπόν ο Βηματοδότης>
«Βούλιαξε» το τελευταίο διάστημα η Συγγρού από τα βιογραφικά σημειώματα αποτυχόντων βουλευτών, παλαιών βουλευτών, στελεχών και φίλων της ΝΔ για μια διορισμένη αναβαθμισμένη θέση στο δημόσιο. Πρώτη σε προτιμήσεις η διοίκηση του ΟΠΑΠ, ακολουθεί η διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και εν συνεχεία η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν οι διοικήσεις: μίας κρατικής τράπεζας, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, οργανισμών, οι γενικοί ή ειδικοί γραμματείς υπουργείων, και τέλος οι γραμματείς των υπουργών. Εκεί που γίνεται το έλα να δεις από βιογραφικά είναι στους συμβούλους των υπουργών, αφού ο κανονισμός δεν άλλαξε και κάθε υπουργός δικαιούται να προσλαμβάνει και συμβούλους.
Το γνωστό «φύγε εσύ έλα εσύ» γίνεται σιγά- σιγά πράξη, προτού ακόμα ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του. Μαθαίνω μάλιστα ότι λειτουργεί στη Συγγρού ένα ιδιότυπο open.gov για τις τοποθετήσεις (διάβαζε διορισμούς) ανάλογα με ποιος έχει τον πρώτο λόγο στις τοποθετήσεις. Καμιά φορά ωστόσο προκαλεί και εσωκομματική ένταση. Τα βιογραφικά πάντως υποψηφίων πέρασαν και στα βουλευτικά γραφεία. Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, είπε σε συνεργάτη μου, ότι το πολιτικό του γραφείο γέμισε από βιογραφικά για θέσεις διοικητών νοσοκομείων, γραμματέων κτλ.
Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουμε, όπως είπε ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, μίας μικρής έκτασης αποκρατικοποίηση και εντός του καλοκαιριού μίας μεγάλης, εάν βεβαίως όλα θα πάνε καλά. Για τη μικρή δεν έμαθα ακόμα, αλλά για τη μεγάλη θα είναι ο ΟΣΕ. Σας ενημερώνω ότι πέραν των Γάλλων που δείχνουν διαχρονικά ενδιαφέρον, εμφανίστηκαν τελευταίως και οι Ρώσοι με αξιόπιστες, όπως μου είπαν, προτάσεις. Το ταξίδι που έκανε, τον χειμώνα ο κ. Αντ. Σαμαράς στη Μόσχα, φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανέλαβαν την ευθύνη για την κλοπή προτομής του Βελουχιώτη



Μέσω ανακοίνωσης κάνουν λόγο για «τερατούργημα της αριστερής πανούκλας»

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και με μία ανακοίνωση η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ε.Ο.1821» αναλαμβάνει την ευθύνη για την βεβήλωση των αγαλμάτων του Άρη Βελουχιώτη στην Άρτα αλλά και τη Φωκίδα, σύμφωνα με την εφημερίδα EpirusPost.gr.

Τρεις μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών άγνωστοι αφαίρεσαν την προτομή του Άρη Βελουχιώτη από το χωριό Μεσούντα της Άρτας, χωρίς η έρευνα της αστυνομίας να έχει οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.

Όσοι όμως «εμπνεύστηκαν» το σχέδιο έδωσαν στη δημοσιότητα. Το περιεχόμενό της αποπνέει μίσος προς την Αριστερά και παραπέμπει σε ακραίο χώρο. Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή:

ΑΝΑΛΗΨΗΕΥΘΥΝΗΣ

"Ε.Ο.1821"

Η ελληνική νύχτα στέκεται σύμμαχός μας στους καιρούς που έρχονται...

Με παρρησία αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για την υπεξαίρεση των τερατουργημάτων που «κοσμούσαν» μέχρι πρότινος τις πλατείες της ελληνικής επικράτειας, αντίστοιχα στην Μεσούντα Άρτας (14/6/2012)και την Καλοσκοπή Φωκίδας (15/6/2012). Προχωρήσαμε με τακτικές κινήσεις στο ξερίζωμα της αριστερής πανούκλας που μολύνει την ελληνική ύπαιθρο σε οδυνηρή ανάμνηση του θανάτου του σφαγέα των Ελλήνων Άρη Βελουχιώτη.

Η ημερομηνία διόλου τυχαία επιλεγμένη.

Η ελληνική ύπαιθρος χρωστάει την σημερινή ερήμωσή της στο δολοφονικό ανδρείκελο που τιμά ο αριστερός συρφετός της πατρίδας μας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους διωγμούς που υπέστησαν οι ντόπιοι πληθυσμοί εξαιτίας της «επαναστατικής δράσης» του αρχηγού των ατάκτων;

Το φαινόμενο της αστυφιλίας οφείλεται στην εγκληματική δράση του ανθέλληνα κίναιδου Άρη Βελουχιώτη.

Κατά τον ίδιο τρόπο που οι αριστεροί εγκληματίες της συμμορίας του Άρη Βελουχιώτη, εθίστηκαν στο να κόβουν τα κεφάλια των Ελλήνων με κονσερβοκούτια, ερχόμαστε να τους υπενθυμίσουμε πως οι Έλληνες δεν παραδίδουμε ποτέ τα όπλα απέναντι στους προδότες της πατρίδας.

Καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση το λαό μας ενόψει του 3ου γύρου του συμμοριτοπόλεμου.

Καθάρματα σας περιμένουμε.

Λέτε: Π.Α.ΜΕ.

Λέμε: ΕΛΑΤΕ!

ΥΓ: Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους τεθλιμμένους συγγενείς του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης Άρη Βελουχιώτη. Θα σας προτιμήσουμε και στο μέλλον!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαίες εξελίξεις στο αστυνομικό σώμα...

Στην άμεση αντικατάσταση του μέχρι χθες εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στη θέση του 45χρονου απελθόντος αστυνομικού υποδιευθυντή Θανάση Κοκκαλάκη τοποθετείται ο αστυνόμος Α', Χρήστος Μανουράς, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του αρχηγείου. Ως γνωστόν ο κ. Κοκκαλάκης είχε τοποθετηθεί στις 04.12.2009 στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και από την 18.03.10 είχε αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του παραλαμβάνοντας την θέση από τον τότε αστυνομικό υποδιευθυντή Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος σήμερα υπηρετεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

O Aστυνoμικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Κοκκαλάκης γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας το έτος 1967.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας την 29-04-1985.

Το 1993, εξήλθε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Α.Ε.Α.) με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄, με βαθμό πτυχίου 17,915 (ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ).

Το 2006, αποφοίτησε από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, με βαθμό μεταπτυχιακού τίτλου 20,000 (ΑΡΙΣΤΑ).

Την 04.12.2009 τοποθετήθηκε στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και από την 18.03.10 ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του.

Βιογραφικό του νέου εκπροσώπου, δυστυχώς δεν έχουμε. Ας μας το στείλουν να το βάλουμε.

Η αντικατάσταση του εκπροσώπου Τύπου προοιωνίζει «ριζικές και σε βάθος αλλαγές που έρχονται σε όλα τα επίπεδα του αρχηγείου αλλά και της ΓΑΔΑ»,όπως μας ενημέρωναν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με τις κρίσεις στο αστυνομικό σώμα που κατά πάσα πιθανότητα αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα.

Με το ίδιο επίπεδο αλλαγών έχει σχέση και η ανάληψη της θέσης του υπασπιστή του υπουργού Νίκου Δένδια από τον έμπειρο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, Γιώργο Βανικιώτη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο κ.Βανικιώτης αντικαθιστά τον πρώην υπασπιστή του Χρήστου Παπουτσή, Νικόλαο Μάρκου , ο οποίος υπηρετεί τώρα ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Οικονομικής Αστυνομίας.

Πάντως πολλά λέγονται για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ. Για "γαλάζιους" που έρχονται για τον μεγάλο "γδικιωμό" και για "πράσινους" που αποχαιρετούν αφού και αυτοί "τα ίδια μας έκαναν και χειρότερα", όπως σχολιάζουν δεξιοί αστυνομικοί που λένε ότι το ΠΑΣΟΚ τους κυνήγησε. Όμορφος κόσμος η αστυνομία, αγγελικά πλασμένος, δεν νομίζετε;

Πάντως το σίγουρο είναι ότι ο Δένδιας ετοιμάζει "μεγάλο μαχαίρι". Αυτό δείχνουν οι οιωνοί.

Από το makeleio.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Εισπρακτικές εταιρείες επιστρατεύει η ΔΕΗ


Περίπου 1,1 δισ. ευρώ θα αναζητήσει η ΔΕΗ, μέσω των ανεξόφλητων λογαριασμών. Ποιες λύσεις εξετάζει η εταιρία. Τα σενάρια για τις αυξήσεις στα τιμολόγια.
Η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων του ηλεκτρικού, δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός.


Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι θα παρουσιάσει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις.

Με δηλώσεις του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών για τις 12 Ιουλίου, ο κ. Ζερβός διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η αγορά.

Call Centers για ανείσπρακτους λογαριασμούς

Για το θέμα των ανείσπρακτων λογαριασμών (που διαμορφώνονται στο 1,1 δισ. ευρώ) ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με call centers που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις οφειλές και τις δυνατότητες διακανονισμού που υπάρχουν.

Για το θέμα των τιμολογίων, πηγές της εταιρείας ανέφεραν ότι τα κοστολογικά δεδομένα οδηγούν σε αύξηση της τάξης του 5 % στο σκέλος της ενέργειας, χωρίς να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες υλοποίησης ενός τέτοιου μέτρου και τις δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.

Οι αποφάσεις όμως, διευκρίνιζαν, δεν λαμβάνονται από τη ΔΕΗ αλλά από το ΥΠΕΚΑ ύστερα από εισήγηση της ΡΑΕ.

Το χαράτσι και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί

Για το θέμα των ανεξόφλητων λογαριασμών ο κ. Ζερβός επεσήμανε ότι το πρόβλημα επιτάθηκε μετά την επιβολή του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) και εξέφρασε την ελπίδα το τέλος να μην περιληφθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2012.

Η ΔΕΗ δεν στέλνει μέχρι στιγμής λογαριασμούς με το ΕΕΤΗΔΕ αναμένοντας οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί ωστόσο να παράσχει τα σχετικά στοιχεία στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για να εκδοθούν από εκεί τα εκκαθαριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ακόμη ότι ως το τέλος της εβδομάδας η επιχείρηση θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών το ποσό του ΕΕΤΗΔΕ που είχε παρακρατήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που επιτάθηκαν απο την αρχή του χρόνου. Στο ίδιο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους περι τα 500 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πυρκαγιά στο Μόδι Φθιώτιδας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 18.35 χθες το απόγευμα, η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Μόδι του δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας.
Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας χρειάστηκε να δώσει για αρκετές ώρες μάχη με τις φλόγες προκειμένου να καταφέρουν να τις θέσουν υπό μερικό έλεγχο και να περιορίσουν το καταστροφικό τους έργο. Στην επιχείρηση που συντόνιζε ο διοικητής της περιφέρειας Στερεάς Παναγιώτης Σκόνδρας, συμμετείχαν 14 οχήματα, 35 πυροσβέστες, 2 τμήματα πεζοπόρου με 14 άτομα, 4 αεροσκάφη και 2 υδροφόρες του δήμου.

Στάχτη έγιναν 39 στρέμματα δασικής έκτασης και 1 στρέμμα ελιές. Στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν σε επιφυλακή 6 οχήματα και ικανοποιητικός αριθμός πυροσβεστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχόταν να δει τον τάφο του φίλου της, δεν άντεξε και έπεσε από το πλοίο

Η 24χρονη πήδηξε από πλοίο στη θάλασσα, λίγο έξω από την Μήλο, προκαλώντας... πανικό!

Το Knossos Palace κατευθυνόταν προς το Ηράκλειο, όταν ξαφνικά σήμανε συναγερμός! Αιτία αποτελούσε η απόφαση της 24χρόνης να πηδήξει στη θάλασσα γιατί δεν άντεξε να αντικρίσει τον τάφο του ανθρώπου που αγαπούσε και σχεδίαζαν να παντρευτούν.. Με γρήγορες διαδικασίες ο καπετάνιος έδωσε σήμα και στην περιοχή έφτασε σκάφος του λιμενικού καθώς και ελικόπτερο.

Τελικά και μετά το πέρας κάποιας ώρας, η νεαρή περισυνελέγη από ιστιοφόρο και στη συνέχεια την παρέλαβε το ναυαγοσωστικό. Η ίδια στην αρχή δεν αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να πηδήξει, ενώ ο εισαγγελέας όταν έμαθε τον λόγο συγκινήθηκε Σύρου και διέταξε να μην γίνει προανάκριση.

Πως είχε γίνει το περιστατικό...

Σκηνές φαρ ουέστ στην Καισαριανή, νεκρός 32χρονος
Αιματηρή κατάληξη είχε η απόπειρα κλοπής ενός αυτοκινήτου που έγινε τα ξημερώματα σήμερα στην Καισαριανή.

Οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου, δύο αδέλφια 30 και 32 χρόνων, έσπευσαν στην πυλωτή της πολυκατοικίας τους ακούγοντας το συναγερμό του οχήματος, και δέχτηκαν πυρά από τα καλάσνικοφ των αγνώστων ληστών.
Νεκρός 32χρονος από τα πυρά των ληστών. Βαριά τραυματίστηκε και ο αδελφός, ενώ οι δράστες μετά τη δολοφονία και τον τραυματισμό, εξαφανίστηκαν χωρίς να πάρουν το αυτοκίνητο το οποίο είχαν διαρρήξει.Οι δράστες, σύμφωνα με τις εκτιμήσες της αστυνομίας, ήταν αποφασισμένοι για όλα, καθώς έφεραν βαρύ οπλισμό.
Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα οι ριπές του Καλάσνικοφ και οι φωνές της μητέρας των δυο αδελφών σήκωσε μία ολόκληρη γειτονιά της Καισαριανής στο πόδι.
Οι κακοποιοί επιχείρησαν να διαρρήξουν το αυτοκίνητο του 32χρονου αλλά χτύπησε ο συναγερμός, ενώ μόλις εκείνος κατέβηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας, οι κακοποιοί τον πυροβόλησαν δυο φορές.
Ο αδελφός του θύματος, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και έτρεξε να βοηθήσει τον αδελφό του, όμως και εκείνος δέχτηκε τα πυρά των κακοποιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλυμπος: Παντρεύτηκαν στα 2.803 μέτρα - Δείτε φωτογραφίες!



Αυτός ο γάμος τα είχε όλα. Τελετή σε υψόμετρο 2.803 μέτρων στον Oλυμπο, λίγο...χιόνι, έναν επώνυμο γαμπρό και μια κούκλα νύφη...

Είχε ακόμη κατάκοπους καλεσμένους που περπάτησαν 8 ώρες στο βουνό, άλλους που έφτασαν με ελικόπτερο και γλέντι μέχρι το πρωί δίπλα στη θάλασσα και σε συνθήκες...καύσωνα. Από τα 2.803 μέτρα σε υψόμετρο... 0. Ετσι, για να μείνει ο γάμος αξέχαστος.
Ο γνωστός φωτορεπόρτερ και υπερμαραθωνοδρόμος βουνού Γιάννης Κόντος έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία για να παντρευτεί την επί 20 χρόνια αγαπημένη του, γιατρό-πνευμονολόγο, Oλγα Βαρτζιώτη. Τη βρήκε στην 9η διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθώνιου Ολύμπου, Olympus Marathon, που έγινε την Κυριακή στο βουνό των θεών.
«Για μας το βουνό είναι τρόπος ζωής. Αν δεν βρίσκαμε κάτι διαφορετικό να κάνουμε, δεν θα παντρευόμασταν ποτέ. Hταν μια φανταστική τελετή και όλοι το απολαύσαμε. Οι καλεσμένοι μας από όλο τον κόσμο, θα έχουν να μιλούν για χρόνια για την αξέχαστη εμπειρία που έζησαν», είπε στο «Eθνος» ο ευτυχισμένος γαμπρός, ο οποίος μετά το μυστήριο πήρε από το χέρι τη νύφη και έτρεξαν μαζί με τους κουμπάρους στο Olympus Marathon, τερματίζοντας μάλιστα σε αρκετά καλό χρόνο 9 ώρες και 14 λεπτά. Στη διαδρομή τα σωστικά συνεργεία και οι παρατηρητές του αγώνα τους έραιναν με ρύζι και ροδοπέταλα, τους εύχονταν «βίο ανθόσπαρτο και ανέφελο» και δέχονταν κουφέτα.

ΦΩΤΟ από ''Eθνος''

Ο γάμος οργανώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το ζευγάρι είχε αποφασίσει να πάρει μέρος στον Διεθνή Μαραθώνιο του Ολύμπου που συμπίπτει με την ημερομηνία της γνωριμίας του και αποφάσισε να γιορτάσει την επέτειό του με έναν ξεχωριστό γάμο.
Οι 80 καλεσμένοι άφησαν τα αυτοκίνητά τους στα Πριόνια το πρωί του Σαββάτου (23-06-2012), πήραν στα χέρια τα πράγματά τους και άρχισαν την ανάβαση. Ευτυχώς το προσκλητήριο το έγραφε ρητά, «δεν υπάρχει dress code», έτσι δεν χρειάστηκε να μεταφέρουν τουαλέτες, κοστούμια, γόβες και σκαρπίνια.

Μετά από 8 ώρες πεζοπορία, αργά το απόγευμα έφτασαν στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης, στη θέση Γκορτσιά, στα 2.760 μέτρα, όπου έστησαν ένα μικρό πάρτι και κατάκοποι κοιμήθηκαν. Οι πιο ηλικιωμένοι έφτασαν την Κυριακή, πριν από τον γάμο, με ελικόπτερο στο οροπέδιο των Μουσών. Το πρωί της Κυριακής οι καλεσμένοι ανέβηκαν άλλα 500 μέτρα, ως τα 2.803 μέτρα, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου τελέστηκε ο γάμος.
Στις 10.30 έφτασε και ένας ιερέας από το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, καβάλα στο μουλάρι, ενώ στο βάθος του μονοπατιού φάνηκε ο γαμπρός με την ορειβατική στολή του.

ΦΩΤΟ από ''Έθνος''
Ο Γιάννης και η Oλγα τήρησαν το έθιμο και πέρασαν το τελευταίο βράδυ πριν τον γάμο χωριστά. Ο Γιάννης ανέβηκε με τους πρώτους μαραθωνοδρόμους στο βουνό, έκανε μια στάση στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία για να παντρευτεί και συνέχισε τη διαδρομή. Η νύφη φορούσε άσπρα ρούχα ορειβασίας, ο γαμπρός μαύρα και φυσικά αθλητικά παπούτσια, όπως και οι καλεσμένοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ