Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

14 Aυγούστου πανηγυρίζει το Νεοχώρι (βίντεο)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι <<ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ>>σε συνδιοργάνωση με τον

Δήμο Αλιάρτου σας προσκαλούν στο παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας στις 14 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του χωριού μας.Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το χορευτικό της Καλλιθέας Θηβών με Ρουμελιώτικους χορούς.Σας περιμένουμε όλους... Η παρουσία σας θα μας τιμήσει... Σας υποσχόμαστε πολύ χορό,κέφι και τραγούδι!!!!!

Παίζουν
Κλαρίνο:Κώστας Ράπτης
Μπουζούκι:Τάκης Σφουντούρης
Τραγούδι:Μάκης Λιβαδείτης
Γωγώ Θεοδώρου

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:15
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δείτε τα βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

14 συλλήψεις για κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Στην εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. 


Οι διωκτικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στη σύλληψη 14 ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ένας...


στρατιωτικός και ένας Βρετανός τουρίστας στην Κρήτη, δύο κομμωτές, ένας τραπεζικός υπάλληλος, ένας δικηγόρος και άλλα 8 άτομα άνευ λοιπών στοιχείων μέχρι ώρας.


Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρέθηκε εδώ και δύο μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης, ερευνώντας τις πληροφορίες για την ύπαρξη του κυκλώματος στο νησί. 


Οι άνδρες του κλιμακίου προέβησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο φέρεται να υπηρετεί σε στρατιωτική μονάδα της Κρήτης. 


Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας με βίντεο όπου πρωταγωνιστούν ανήλικα παιδιά. 


Το παράνομο υλικό εντοπίστηκε στο σπίτι του συλληφθέντα, στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης. Οι έρευνες για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος συνεχίζονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Σοκάρει ο Κινέζος με την τρύπα στο κεφάλι!!!


Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε κινεζικη ιστοσελίδα και δείχνουν έναν άνθρωπο με μια τεράστια τρύπα στο κεφάλι...
Παρά το γεγονός οτι παρόμοια περιστατικά έχουν δει κατα καιρούς το φως της δημοσιότητας η εικόνα του ανθρώπου αυτού σοκάρει. Τα στοιχεία του δεν είναι γνωστά ούτε τι ακριβώς του συνέβη και παραμορφώθηκε έτσι το κεφάλι του.







































Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόκριση στα ημιτελικά για τους Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα


Την 3η θέση με χρόνο 6 λεπτά 21.46΄΄ κατέλαβαν οι αδελφοί Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας, στην 3η προκριματική σειρά της δικώπου άνευ πηδαλιούχου και εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση για τα ημιτελικά, την Τετάρτη 1η Αυγούστου.

Πρώτοι στη σειρά τους πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού οι Βρετανοί Τζορτζ Νας και Ουίλιαμ Σατς (6:16.58), ενώ δεύτεροι ήταν οι Ιταλοί Νικολό Μορνάτι και Λορέντσο Καρμποντσίνι (6:18.33).

Σε αγώνα ρεπεσάζ (30/7) θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά οι 4οι σήμερα Γερμανοί (Αντόν Μπράουν, Φελίξ Ντραότα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρώνει εδώ και τρία χρόνια τη ΔΕΗ


Τρία χρόνια έχει να πληρώσει λογαριασμό της ΔΕΗ η Κουμουνδούρου, όπως είδε το φως της δημοσιότητας. Το χρέος είναι δυσθεώρητο μετά από τρία χρόνια, αφού όπως φαίνεται η Κουμουνδούρου έχει αφήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς τα τρία τελευταία χρόνια με το ποσό που χρωστάει να ανέρχεται σε 22.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει καμία ρύθμιση ή κάποιος διακανονισμός για την οφειλή. Στη ΔΕΗ ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία οτι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα και η κρατική επιχορήγηση εξαπλασιάστηκε το χρέος θα καλυφθεί.

Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε πιστός στις προτροπές για μη πληρωμή του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών αλλά χωρίς να πληρώνει ούτε τη ΔΕΗ...



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 14 εφορίες που κλείνουν από τον Σεπτέμβριο






Εργολάβοι αναλαμβάνουν τις εφορίες
Στόχος του υπουργείου είναι συνολικά να συγχωνευτούν ή να κλείσουν 200 εφορίες το επόμενο διάστημα. Η αρχή θα γίνει το Σεπτέμβριο, οπότε και θα κλείσουν 14 εφορίες. Άλλες 21 εφορίες θα κατεβάσουν ρολά τον...
Οκτώβρη, ενώ τον Νοέμβριο, θα γίνει το κλείσιμο τουλάχιστον 80 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ). Συνολικά, στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται η διατήρηση μόνο 88 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία των εξής ΔΟΥ:

* Ι' Αθηνών

* ΙΑ' Αθηνών

* Αργυρούπολης

* Β' Καλλιθέας

* Μοσχάτου

* Πετρούπολης

* ΚΑ' Αθηνών

* Κορυδαλλού (Νομός Αττικής)

* Μεγαλόπολης (Αρκαδία)

* Β' Πατρών (Αχαΐα)

* Τούμπας (Θεσσαλονίκη)

* Γ'Λάρισας (Λάρισα)

* Νέας Ζίχνης

* Νιγρίτας (Σερρών)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΓΚ...


Ας δούμε τι απάντησε η ΔΟΕ σε ερώτηση ...
σχετικά με το χθεσινό     '' ατόπημα'' του Ζ.Ρογκ, κατά την  Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.Κώστας Ντάλτας : Συμφωνείτε με τη δήλωση του κ. Ρογκ...
στη χθεσινοβραδινή του ομιλία ότι οι αγώνες γύρισαν σπίτι τους ; Γιατί το ίδιο είχε πει και στην Αθήνα το 2004.Μαρκ Άνταμς : Η ομιλία του ήταν πολύ ξεκάθαρη. Ναι, οι Ολυμπιακοί  πήγαν στο σπίτι τους στην Αθήνα, με ένα διαφορετικό τρόπο, με ένα πολύ ειδικό τρόπο, όμως τα παιχνίδια  και ο αθλητισμός ήρθαν εδώ στο σπίτι τους. Ελπίζω όλοι να το καταλαβαίνετε αυτό. 'Οπως είπε ο κ. Ρογκ, η Αγγλία είναι η γενέτειρα πολλών αθλητικών γεγονότων τον 19ου αιώνα και σε αυτό κυρίως ήταν το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε  στην ομιλία του. Πιστεύω λοιπόν ότι οι Έλληνες και οι Βρετανοί πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι  που ο αθλητισμός ήρθε στο σπίτι τους το 2004 και το 2012 αντίστοιχα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός τελικού ο Δρυμωνάκος...




Ο Έλληνας πρωταθλητής κάλυψε την απόσταση στον προκριματικό σε 4:17.04 και κατετάγη έβδομος στην τέταρτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος.

Ο Ελληνας πρωταθλητής μάλλον παρασύρθηκε από την περίεργη σειρά στην οποία βρέθηκε, όπου...
ο Μάικλ Φελπς (ακολουθούμενος από τον Λάζλο Τσεχ) έκανε το πρώτο 100άρι πιο γρήγορα από το πέρασμά του όταν έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ, στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, με συνέπεια, ο μεν Αμερικανός σουπερστάρ να περάσει μόλις και μετά βίας όγδοος, ο δε Ούγγρος πρωταθλητής Ευρώπης να μείνει εκτός τελικού.

"Πίστευα ότι είμαι σε καλύτερη κατάσταση από το αποτέλεσμα που είδα τελικά στον πίνακα. Ακόμη και μέσα στην κούρσα πίστευα ότι πηγαίνω καλύτερα. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι, η πίεση που δέχθηκα μετά τις επιτυχίες μου στο Ευρωπαϊκό, αλλά και μία ίωση που πέρασα και με άφησε πίσω στην προετοιμασία μου, με επηρέασαν", δήλωσε ο 28χρονος Ελληνας κολυμβητής, που θέλησε στη συνέχεια να ξεκαθαρίσει ότι "... τα έδωσα όλα, όπως σε κάθε κούρσα άλλωστε, αλλά είμαστε άνθρωποι και δεν μπορούμε πάντα να βρισκόμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Αισθανόμουν τις τελευταίες ημέρες ότι δεν είμαι όπως ήμουν στο Ευρωπαϊκό, προσπάθησα να το κρύψω ακόμη κι από τον εαυτό μου".

Ο Δρυμωνάκος πρόσθεσε ότι είναι ικανοποιημένος από την προσπάθειά του, αφού έκανε μία αξιοπρεπή κούρσα, όπως είπε, ενώ για το γρήγορο πρώτο 100άρι, στο οποίο προσπάθησε να ακολουθήσει (ήταν τρίτος μετά την πεταλούδα), απάντησε ότι δεν κατάλαβε πόσο γρήγορος ήταν ο ρυθμός. "Μέχρι το πρόσθιο είχα δυνάμεις, μετά έπεσα. Είπα ότι είναι μία κούρσα που, ή θα με παρασύρουν και δεν θα αντέξω ή θα με «τραβήξουν» και θα βγει το... τρελό". Και κατέληξε: "Είναι η τελευταία μου Ολυμπιάδα, οι τελευταίες μου κούρσες, τα έδωσα όλα, στα τελευταία μέτρα... πέθαινα και έδινα και την ψυχή μου, παρότι έβλεπα πως είμαι πίσω".
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση κατά της Ελλάδας μέσω...twitter στην τελετή έναρξης των αγώνων

Επίθεση κατά της Ελλάδας μέσω...twitter στην τελετή έναρξης των αγώνων
Πολλά ήταν τα ειρωνικά σχόλια στο twitter κατά της Ελλάδας την ώρα που η ελληνική αποστολή έκανε την είσοδό της στο Ολυμπιακό Στάδιο για την τελετή έναρξης των Αγώνων του Λονδίνου.
Οι «συνδέσεις» με την οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν αναπόφευκτες.
«Η Ελλάδα οδηγεί όλα τα έθνη. Προφανώς με σειρά χρέους», ανέφερε ένας χρήστης. «Αλήθεια, έχουν λεφτά οι Έλληνες για να αγοράσουν τόσο μεγάλη σημαία;», ήταν ένα ακόμη καυστικό σχόλιο, όπως και το ακόλουθο: «Η ελληνική αποστολή βγήκε πρώτη γιατί δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν θέση πάρκινγκ για πολλές ώρες».
«Η ελληνική κυβέρνηση θα πουλήσει όσα μετάλλια κατακτήσουν οι αθλητές της χώρας και θα βάλει τα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό», πρόσθεσε ένας ακόμη χρήστης, ενώ κάποιος σχολιάζοντας ένα χάλκινο δοχείο που έφερε ένας νεαρός Άγγλος που συνόδευε την ελληνική αποστολή τόνισε πως «... εκεί μέσα μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας για την Ελλάδα».
Πάντως δεν έλειψαν και τα ελληνικά σχόλια για την τελετή έναρξης. «Δεν βγάζετε τα κλεμμένα μάρμαρα καμιά βόλτα μπας και δείξετε καθόλου πολιτισμό;», ήταν ένα από τα πιο σαρκαστικά για τους διοργανωτές.
Πηγή: sportfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο αθλητικό τουρνουά στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Καυστικά σχόλια των Ελλήνων τηλεθεατών στα social media για την τελετή έναρξης

Καυστικά σχόλια των Ελλήνων τηλεθεατών στα social media για την τελετή έναρξης
Φωτιά πήραν τα social media κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με τα σχόλια των ελλήνων τηλεθεατών να δίνουν και να παίρνουν στο Twitter και στο facebook.
Oι τηλεθεατές δεν έδειξαν ενθουσιασμένοι απο την τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και άρχισαν να γράφουν τα δικά τους σχόλια στο twitter: «Η Βασίλισσα δεν ενέκρινε την τελετή» (παραθέτει τη φωτογραφία της βασίλισσας αριστερά)
Πρώτη η Ελλάδα μπήκε στο στάδιο. Θα πηγαίνει μάλλον με σειρά χρεοκοπίας
Να δεις που φέτος θα είναι η χρονιά της μπαλάντας
Όχι επειδή την κάναμε με ξένα λεφτά, αλλά η δικιά μας ήταν κλάσεις ανώτερη
Είδες όμως τι βλέπεις όταν μια χώρα δεν έχει αρχαία ιστορία;
... μας έκλεψαν την ελιά, τους τυμπανιστές... Ευτυχώς δεν ξέρουν να χορεύουν συρτάκι...
Α ρε Ελλαδάρα, εσύ μόνο ξέρεις να στήνεις γιορτές και πανηγύρια και ας τα κανείς μπάχαλο τις καθημερινές..
Στην Elizabeth - συμπρωταγωνίστρια του Bond υποκλίνομαι. Να τα βλέπουν οι ατσαλάκωτοι θεσμοί μας
Την πραγματική χαρά των αθλητών την βλέπεις σε αυτούς που είναι από μικρές χώρες, μόνο και μόνο γιατί κατάφεραν να πάνε
Τα Ολυμπιακά Ιδεώδη κρύφτηκαν στη χλόη...
Πάντως εγώ ήμουν με το «Παρίσι 2012»
ναι «έχει πολλά βεγγαλικά ...» για ναξυπνήσουν οι θεατές
Η Βασίλισσα είχε κοιμηθεί ή έβαφε τα νύχια της;
Η Βασίλισσα έχει πάρει τη στάση «Προκόπης Παυλόπουλος»
Να, οι Άγγλοι μέχρι και την J.K Rowling έβγαλαν στην τελετή έναρξης, κι εμείς ούτε καν τη Λένα Μαντά... Δεν είμαστε λαός!
Aλλά και το facebook είχε την τιμητική του :
Για να μην τσακώνεστε, έχετε κάθε δικαίωμα, να σας αρέσει ή να μην σας αρέσει η τελετή, δεν χρειάζεται να το αναγάγουμε σε αναζήτηση του μεταμοντέρνου του κοινωνικού γίγνεσθαι...
Νομίζω πως θα ήταν ένδειξη πολύ καλού χιούμορ από μέρους μας αν το 2004 είχαμε και εμείς ένα κομμάτι της τελετής έναρξης της Ολυμπιάδας αφιερωμένο στο ΕΣΥ.
Ιπτάμενες βασίλισσες...νοσοκόμες χορεύτριες...καμινάδες ,σφηρια, κατσαβίδια, λοσταρια.. με Mr.Been.. Mr.Bond & Mr.Beckham.... "Υπερπαραγωγή"?.. ή "μάπα" βεληνεκους??
Κάτι μου λέει ότι αύριο θα γίνει χαμός στα DVD CLUB...όλοι θα σπεύσουν να νοικιάσουν την Ελληνική τελετή έναρξης!!
Πιο φτηνιάρικο πράγμα δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν. Ξεφτίλα λέμε.
Χάλια τη βρήκα την τελετή! Αυτό ήταν;
Λαός που δεν ξέρει τον Roger Waters του, είναι καταδικασμένος να ξαναζεί τον Βoy George του...
Ευτυχώς που οι Αμερικάνοι είχαν κάνει εκείνη τη ------ τελετή έναρξης το 1984 στο Λος Άντζελες και οι Άγγλοι θα έχουν κάποιον να ανταγωνιστούν για το ποιος έκανε τη χειρότερη
Πηγή: tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ζεστό» Σαββατοκύριακο - Στους 36 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

«Ζεστό» Σαββατοκύριακο - Στους 36 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος
Ζεστό θα είναι το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να «κρατιέται» σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η ηλιοφάνεια και οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, είναι τα δύο στοιχεία που  χαρακτηρίζουν το επόμενο διήμερο.
Συγκεκριμένα το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 25 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 24 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Λίγο χαμηλότερη, στους 34, θα φθάσει η θερμοκρασία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα ανατολικά Δωδεκάνησα και στην νότια Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί. Στο Ιόνιο θα πνέουν τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι.
Ηλιοφάνεια στην Αττική, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς Κελσίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναπόφευκτες οι περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα

Αναπόφευκτες οι περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα
Ως συγκοινωνούντα δοχεία χαρακτηρίζουν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τα μέτρα που έχουν τεθεί υπ' όψιν των τριών πολιτικών αρχηγών, θέλοντας με αυτό το τρόπο να δείξουν ότι όταν ένα μέτρο γίνεται πιο χαλαρό, αυτομάτως το βάρος θα πρέπει να πέσει σε άλλη περικοπή, έτσι ώστε να μη χαθεί ο τελικός στόχος των 11,5 δισ ευρώ.
Επισημαίνουν, δε, ότι αν λάβει κανείς υπόψιν πως το 76% των πρωτογενών δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης- απ' όπου θα αντληθούν τα 11,5 δισ ευρώ- αφορά σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και δαπάνες Υγείας, είναι αναπόφευκτο ότι θα θιγούν οι πλέον "ευαίσθητες" κατηγορίες συμπολιτών μας.
Μετά από τις πολύωρες συσκέψεις των οικονομικών επιτελείων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με το υπουργείο Οικονομικών, φαίνεται ότι κατ' αρχήν δεν προχωρά η θεσμοθέτηση του ετήσιου πλαφόν των 1.500 ευρώ ανά ασφαλισμένο στις ιατρικές δαπάνες, όπως επίσης η πλήρης κατάργηση της 13ης- 14ης σύνταξης στο Δημόσιο.
Διαφαίνεται, επίσης, πρόθεση των τριών κομμάτων να ανεβάσουν το πήχη του πλαφόν στις συντάξεις τουλάχιστον στις 2.500 ευρώ- αντί των 2.000 ευρώ που προβλέπει το πιο "σκληρό" σενάριο του υπουργείου Οικονομικών- όπως επίσης να ξεκινήσουν οι περικοπές συντάξεων από τα 1.400 ευρώ και άνω.
Ωστόσο, δεν υπάρχει επί του παρόντος πειστικό "πακέτο" ισοδύναμων μέτρων για να μην προχωρήσουν τα παραπάνω μέτρα, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι αν ζορίσουν πολύ τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις, θα πέσει άγριο "ψαλίδι" στις επικουρικές συντάξεις, ενώ θα ανάψει και πράσινο φως στο σενάριο για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και για τους νέους και για τους παλιούς ασφαλισμένους.
Κι ενώ τα κόμματα αναζητούν τη χρυσή τομή, τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ, αφού αποτυπώνουν τη καθίζηση των εισοδημάτων μέσα σε έναν χρόνο. Ειδικότερα, κατά το 1ο τρίμηνο του 2012, το διαθέσιμο εισόδημα μειώθηκε κατά 5,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 37,2 δισ. ευρώ σε 35,2 δισ. Ευρώ, κάτι που οφείλεται σε μείωση κατά 15,6% των αποδοχών των εργαζομένων.
Από την άλλη μεριά, η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μειώθηκε κατά 6,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 41,7 δισ. ευρώ σε 38,9 δισ. Ευρώ, ενώ το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών ήταν -10,5% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με -12% το πρώτο τρίμηνο του 2011!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η περήφανη Ελλάδα του 2004..

H αξεπέραστη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας

Διαβάστε Περισσότερα »

135.785.000 ευρώ ετησίως για τους 12.300 κρατούμενους...

 
Περίπου 135.785.000 ευρώ τον χρόνο δαπανά το Ελληνικό Δημόσιο για τις 12.300 κρατούμενους που είναι έγκλειστοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. 

Αναλυτικά...  σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, κάθε κρατούμενος κοστίζει στο Δημόσιο γύρω στα 30 ευρώ την ημέρα.
 
 Μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή ο κ. Ρουπακιώτης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ενώ χαρακτήρισε την εμπειρία της ηγεσίας του Υπουργείου από τις επισκέψεις στις φυλακές Κορυδαλλού και Λάρισας «οδυνηρή». Παράλληλα, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για εκείνους που πρέπει να απολυθούν υπό όρους καθώς και την αλλαγή του σωφρονιστικού κώδικα...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρίχνεται στη μάχη ο Γιάννης Ταμουρίδης


Σήμερα το αγώνισμα αντοχής της ποδηλασίας

Έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού, αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ο Γιάννης Ταμουρίδης. Ο έλληνας ποδηλάτης ρίχνεται σήμερα στη μάχη καθώς στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το αγώνισμα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου, σε κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου.

Πρόκειται για την πρώτη του συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο 32χρονος αθλητής του ΠΑΟΚ εξασφάλισε τη συμμετοχή του συγκεντρώνοντας σε διεθνείς αγώνες τους απαιτούμενους βαθμούς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από τότε που θεσπίστηκε η διαδικασία πρόκρισης, που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στον τελικό του αγωνίσματος αντοχής.

Πηγή: Sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μετανάστες «σβήνουν» την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα


Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Αν δεν υπήρχαν οι αλλοδαποί, ο πληθυσμός της χώρας θα μειωνόταν αισθητά και σήμερα ολόκληροι δήμοι της επαρχίας θα είχαν μόνο ηλικιωμένους και ελάχιστους νέους.

Αλβανοί και προερχόμενοι από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και άτομα από την Ε.Ε., άνδρες και γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, που σήμερα εκτιμώνται στο 10-11% του πληθυσμού, συνέβαλαν καθοριστικά στην αύξηση του μόνιμου πληθυσμού σε 1.112.000 άτομα την εικοσαετία 1991-2010.

Όπως αναφέρει το Έθνος, τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που έκανε το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αυτά, σε εθνικό επίπεδο οι γεννήσεις αλλοδαπών μητέρων αποτελούν το 17,6%, ενώ αντίθετα οι θάνατοι των αλλοδαπών μόλις το 1,7%.

Η συμβολή σε εθνικό επίπεδο των αλλοδαπών στις συλλογικές γεννήσεις είναι σημαντική, καθώς, περισσότερες από 17 στις 100 γεννήσεις προέρχονται από μητέρες που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα.

Οι επιστήμονες, δεν είναι σε θέση να διαχωρίσουν τους θανάτους και τις γεννήσεις ανάλογα με την υπηκοότητα, καθώς η Στατιστική Υπηρεσία δεν διαθέτει τέτοια δεδομένα, ωστόσο, αυτό που προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα είναι πως η αύξηση του ελληνικού πληθυσμού οφείλεται αφενός στην είσοδο μεγάλου αριθμού αλλοδαπών και αφετέρου στο ότι μεταξύ αυτών που εισέρχονται περιλαμβάνονται πολλές γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, 15-50 χρόνων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 28 Ιουλίου.....

Γεγονότα
1821: Οι Σουλιώτες, πολιορκούμενοι από τον Ομέρ Βρυώνη, εγκαταλείπουν οριστικώς το Σούλι.
1822: Η καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη ολοκληρώνεται στο Αγιονέρι Αργολίδας από τους άνδρες του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Δημήτριου Υψηλάντη, του Παπαφλέσσα και του Νικηταρά.
1900: Ο Λουίς Λάσινγκ δημιουργεί στο Κονέκτικατ ένα σάντουιτς, που το ονομάζει χάμπουργκερ.
1920: Ο σουλτάνος Μεχμέτ ο 6ος υπογράφει τη Συνθήκη των Σεβρών, που βάζει την οριστική «ταφόπλακα» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. (10 Αυγούστου με το νέο ημερολόγιο)
1936: Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς ανακοινώνει την καθιέρωση τoυ οκταώρου.
1941: Στη ρηματική ανακοίνωση του πληρεξουσίου του Γ' Ράιχ στην Ελλάδα προς την κυβέρνηση των Αθηνών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα παρακάτω: «Η Τράπεζα της Ελλάδος δέον όπως ρυθμίζει κατά τοιούτον τρόπον την επάρκειαν του χαρτονομίσματος εις δραχμάς, ώστε να εξασφαλίζει μηνιαίως διά τας ανάγκας του γερμανικού στρατού ποσόν μέχρις 25 εκατομμυρίων μάρκων».

Γεννήσεις
1836: Εμμανουήλ Ροΐδης, λόγιος και συγγραφέας. (Πάπισσα Ιωάννα) (Θαν. 7/1/1904)
1907: Ερλ Σίλας Τάπερ, αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρίας Tupperware που ειδικεύεται σε πλαστικά σκεύη κουζίνας. (Θαν. 5/10/1983)
1954: Ούγκο Τσάβες, πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Θάνατοι
1741: Αντόνιο Βιβάλντι, βενετσιάνος συνθέτης. (Γεν. 4/3/1678)
1794: Μαξιμιλιέν Ρομπεσπιέρ (Ροβεσπιέρος), δικηγόρος, από τις ηγετικές προσωπικότητες της γαλλικής επανάστασης και ηγέτης της περιόδου της τρομοκρατίας. (Γεν. 6/5/1758)
2004: Φράνσις Κρικ, βρετανός βιολόγος. Μαζί με τον αμερικανό Ρόμπερτ Γουότσον, ανακάλυψε το DNA, τον Απρίλιο του 1953. (Γεν. 8/6/1916)



Διαβάστε Περισσότερα »

Γεννάνε χωρίς γυναικολόγο στη Λαμία

Σε μία απίστευτη καταγγελία προέβη το Τμήμα φεμινιστικής Πολιτικής του Συνασπισμού, το οποίο κατήγγειλε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας... οι έγκυες γυναίκες γεννούν χωρίς την παρουσία γυναικολόγου!

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, «αν τυχόν κάποια γυναίκα έγκυος –τύχει- να γεννήσει μετά το μεσημέρι στη γυναικολογική κλινική δεν πρόκειται να βρεθεί γιατρός-γυναικολόγος, γιατί οι εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες. Έτσι η κλινική από το απόγευμα μέχρι την άλλη ημέρα το πρωί παραμένει χωρίς γιατρούς.

Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2012, το απόγευμα έφθασε ετοιμόγεννη γυναίκα και γέννησε με τη βοήθεια μαίας, αφού δεν υπήρχε γιατρός.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και να στελεχώσει το νοσοκομείο από γιατρούς και ό,τι υλικά χρειάζονται.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούν για να υπηρετήσουν την τρόικα και το Δ.Ν.Τ. κάνουν τους συμπολίτες μας να υποφέρουν, χωρίς να υπολογίζουν τις ανθρώπινες ανάγκες» καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΝ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το Κύπελλο Ελλάδας!

Μερικώς… ανανεωμένο θα είναι φέτος το Κύπελλο Ελλάδας.
Όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, το... σύστημα διεξαγωγής αλλάζει και θα προβλέπει πλέον περισσότερους αγώνες.

Έτσι, οι τρεις πρώτες φάσεις θα παραμείνουν ως είχαν, αλλά από την τέταρτη κι έπειτα (όταν και μπαίνουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας) τα παιχνίδια θα είναι διπλά.

Η φετινή διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ ο τελικός ορίστηκε για τις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.
sport-fm
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ: O νεκρός υποδεχόταν όρθιος όλους όσους προσέρχονταν για να τον αποχαιρετίσουν!


Όλα μπορούν να συμβούν σε μία κηδεία στη Νέα Ορλεάνη. Αλλά είναι μερικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν...



μεγάλη έκπληξη και στους πιο υποψιασμένους τεθλιμμένους συγγενείς.

Όπως το γεγονός ότι ο μουσικός Lionel Batiste, ο νεκρός δηλαδή, υποδεχόταν όρθιος και με όλα τα αξεσουάρ του όλους όσοι προσέρχονταν για να τον αποχαιρετίσουν στην εξόδιο ακολουθία.

«Δείχνει καλύτερα σήμερα απ’ ότι όταν την τελευταία φορά που τον είδα πριν πεθάνει. Ο παράδεισος του πάει», είπε ένας εξ αυτών.

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, όλα οφείλονται στην υπόσχεση που είχε δώσει στον Batiste, γνωστό ως «Uncle Lionel» πως θα τον φρόντιζε πολύ μετά θάνατον.

Ο εργολάβος κηδειών Louis Charbonnet, παρά τα πενήντα χρόνια του στη δουλειά, δήλωσε πως δεν είχε ποτέ ξανά αναλάβει κάτι τέτοιο. «Δεν θέλαμε να είναι μέσα στο φέρετρό του», πρόσθεσε και τόνισε πως κάποιοι «ανταγωνιστές» του πήγαν στην κηδεία για να δουν το «έργο» του.

Παρά τη βροχή που έπεφτε στην κηδεία, δεν αποθαρρύνθηκαν εκατοντάδες άτομα που βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν τον Batiste.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τρίτη πληρωμή αποζημιώσεων σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ




Την Τρίτη 31 Ιουλίου η νέα πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 5,4 εκ ευρώ από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες.


Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.756 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 5,4 εκατ. ευρώ περίπου, για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το Δεκέμβριο του 2011 και το πρώτο δίμηνο του 2012.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κλπ.) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης και Κυκλάδων.


newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία κινητής γέφυρας Πορθμού Ευρίπου


H κινητή γέφυρα του πορθμού Ευρίπου λόγω αιχμής καλοκαιρινής περιόδου από χθες 27-07-2012 έως και την 16-09-2012 θα ανοίγει όλες τις ημέρες από τις 21:30 έως και τις 04:00 εκτός της Τετάρτης 15-08-2012 λόγω αργίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Τράπεζα Πειραιώς το "υγιές" κομμάτι της ΑΤΕBank...


Ιστορική συμφωνία...
Στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Τράπεζας της Ελλάδος, κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος, το πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.

Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Η ΤτΕ υπογραμμίζει πως με τη λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της.

Στη δική της ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαιώνει πως η προσφορά της διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, «πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης», η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία "ATEbank". Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

Όπως επισημαίνει η Τράπεζα Πειραιώς πλέον δημιουργείται ένας ισχυρός εγχώριος τραπεζικός οργανισμός, που παρέχει απόλυτη προστασία στον αγροτικό κόσμο, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, καταθετών και δανειοληπτών, ποιότητα υπηρεσιών και μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης της εθνικής οικονομίας, με σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.

Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος σε Ρεπούση: Ποια είσαι εσύ κυρά μου που αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά;


Ιερώνυμος σε Ρεπούση: Ποια είσαι εσύ κυρά μου που αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησι
«Άστραψε και βρόντηξε» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά εκείνων που με μια υπογραφή θέλουν να αποκόψουν την Εκκλησία από την κοινωνία, «φωτογραφίζοντας» τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και την είδηση ότι σχεδιάζει πρόταση για να καταργηθεί ο εκκλησιασμός στα σχολεία.
Από τη Φλώρινα όπου βρέθηκε, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έστειλε μήνυμα και προς τους Ευρωπαίους εταίρους λέγοντας ότι «δεν είμαστε αποικία».
«Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος.
Ταυτόχρονα άσκησε κριτική σε όσους θέλουν να αποκόψουν την Εκκλησία από την κοινωνία και υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η προσευχή στα σχολεία.
«Κυρά μου ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο και θα αποφασίσεις ότι δε θα εκκλησιάζονται τα παιδιά» είπε ο Ιερώνυμος «φωτογραφίζοντας» τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και την είδηση ότι σχεδιάζει να κάνει τέτοια πρόταση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.
Το κείμενο της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου από τον επίσημο δικτυακό τόπο της Εκκλησίας της Ελλάδος:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σε ομιλία του από την Φλώρινα, ζήτησε να οχυρώσουμε την πατρίδα μας για το μέλλον μέσα στην παράδοση και την θρησκεία. Ξεκινώντας από το κίνημα του Διαφωτισμού που έβαλε ως κέντρο του κόσμου τον άνθρωπο, διαγράφοντας κάθε μεταφυσικό, είπε πως δεν μπορεί οι σπουδαγμένοι να έρχονται και να τα διαγράφουν όλα.
Χαρακτηριστικά ανέφερε :
«Σήμερα υποφέρουμε από αυτό το πράγμα. Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές, πρέπει να σπουδάσουμε. Σε όλα τα κράτη να πάμε. Να πάρουμε γνώσεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θεμέλια και τις ρίζες μας. Γιατί προοδεύουν τόπο πολύ αυτοί οι Έλληνες που πάνε έξω και οι επιστήμονες - από αυτούς - έχουν καταλάβει τις μεγαλύτερες θέσεις, ενώ εδώ δεν είναι αρεστοί και αν έρθουν τους διώχνουνε; Είναι ερωτηματικά αυτά. Σ΄εναν υπουργό, με τον οποίο συζητούσα μπροστά από λίγο καιρό, του είπα, η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μορφωμένους ανθρώπους, αλλά που να έχουνε μέσα τους την πατρίδα, την παράδοση. Έναν που πάει και βγάζει το ΜΙΤ, το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε, αλλά επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα, δεν σημαίνει ότι θα του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία.
Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ΄ αυτό τον τόπο γι΄ αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;»
Και συνέχισε:
«Δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων που σπούδασαν και φέρνουν πολιτισμό εδώ. Όχι τους χρειαζόμαστε διότι η Ελλάδα από αυτό έζησε. Αλλά για προσέξτε πιο είναι το μυστικό της Ελλάδος. Δεν διώχνει το ξένο, το παίρνει αλλά το αφομοιώνει και το κάνει δικό της. Είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε αυτό ιδιαίτερα.Θα ήθελα να το πω στους αρχιερείς μας, αλλά και στα πολιτικά πρόσωπα, ότι αυτή η ηττοπάθεια, αυτό το να μην πούμε την λέξη Εκκλησία... γιατί ξέρετε, έχει πολιτικό κόστος, να μην πούμε ότι τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα βρίσκονται σ αυτήν την κατάσταση, αλλά να βρούμε μια λέξη που θα λέει ότι τα νομικά πρόσωπα που ανήκουν στην υπ' αριθμό τάδε, τάδε. Λες και δεν θα ψάξουν να τα βρουν αυτοί που μας λένε ότι στην ιστορία στην Μικρά Ασία συνωστίζονταν οι Έλληνες σαν στο λεωφορείο για να μπούνε για να φύγουνε. Λοιπόν θα πρέπει να το καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο, σε μια γραμμή δύσκολη και επομένως όλα αυτά τα ερωτηματικά που είπαμε στην Έκκλησία και εδώ ελέχθησαν, δεν γίνονται με τέτοιες σκέψεις.
Πρέπει να δούμε τι θέλουμε. Την θέλουμε την πατρίδα μας; την θέλουμε την θρησκεία μας; τις θέλουμε τις παραδόσεις μας; Να έχουμε το θάρρος και να το πούμε και να το στηρίξουμε και να προχωρήσουμε. Οι Έλληνες είναι λίγο φοβισμένοι, είναι λίγο μαζεμένοι, το λέω γιατί το ζω. Οι εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα. Ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει».
Και κατέληξε:
«Ναι μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας χρειάζονται και όλοι μας χρειάζονται. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Εμείς πρέπει να το καλλιεργήσουμε... η φλόγα που πρέπει να δώσουμε οι Δεσποτάδες, οι Περιφερειάρχες οι Βουλευτές. Και να μην φοβούνται αυτούς τους λίγους για τους οποίους λέει το γραφικό «ουκ ευρέθει ο τόπος αυτών». Δεν θα βρεθεί ο τόπος τους, θα φύγουν και θα χαθούν και δεν θα υπάρχουν. Θα υπάρξει ο Γερμανός Καραβαγγέλης, θα υπάρξουν όλοι αυτοί που υπάρχουν εδώ πέρα. Αν εμείς δεν το βάλουμε αυτό μέσα μας στην καρδιά μας, αλλά σκεφτόμαστε σαν κακομοίρηδες δεν θα πάμε μπροστά. Αν όμως πούμε αυτό είμαστε και θα μείνουμε και θα αγωνιστούμε, θα μας σεβαστούν ακόμα περισσότερο αλλιώς η Μεσόγειος θα γίνει Περσικός κόλπος. Θα πρέπει να τα δούνε οι μεγαλύτεροι, να σκεφτούν, να συμβουλέψουν. Ναι, αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε. Όταν με επισκέφθηκε ο Γερμανός Υπουργός στο γραφείο μου τα είπαμε αυτά. Αυτοί που θεμελίωσαν την Ε.Ε. ντρέπονται σήμερα για εκεί που φτάσαμε. Η Ελλάδα είναι η ευκαιρία να δώσει το παράδειγμα και το έναυσμα. Να ξεκινήσει από εκεί. Εμείς έχουμε πατρίδα, έχουμε παράδοση, έχουμε θρησκεία και εκείνοι οι οποίοι δεν τα θέλουν και θέλουν να κάνουν εγκυκλίους, ας πάνε όπου θέλουνε. Είναι ελεύθεροι, δεν τους μισούμε, δεν τους διώχνουμε, αλλά δεν μπορούν οι λίγοι να χαλάσουν το σύμπαν. Εδώ είναι οι φίλοι μας, κύριε Περιφερειάρχα και κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριε βουλευτά, που θα έχετε και δυσκολίες αν το πείτε αυτά στην Βουλή γιατί θα πούνε είσαι καθυστερημένος, αλλά χρειάζεται να το πούμε εδώ, όπως λέτε και εσείς οι Βουλευτές, από εκεί το παίρνουμε, κόκκινες γραμμές Εμείς βάζουμε κόκκινη γραμμή εκεί, πίσω από αυτή δεν πηγαίνουμε... Είναι και άλλοι που δεν συμφωνούν. Εγώ συμφωνώ με αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί μου, γιατί ο αγώνας μας γι' αυτό γίνεται ν' ακoύμε και αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί μας.».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ