Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Eνοριακό Προσκύνημα στην Ι.Μ Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου απο τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Του Νέου Θηβών.





To πρωί της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2012 κατά τη Θ.Λειτουργία είχαμε τη χαρά της παρουσίας στην Ενορία μας ενός πνευματικού ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στα γράμματα και στην διαπαιδαγώγιση των παιδιών μας.Πρόκειται για την Λογοτέχνιδα και συγγραφέα Παιδικών και όχι μόνο βιβλίων κ.Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη υπεύθυνη της Ραδιοφωνικής εκπομπής της ''Πειραικής Εκκλησίας'' ''Κουβεντούλες με την Γαλάτεια'' η οποία ευλαβείται τον Άγιο μας και για τρίτη φορά επισκέπτεται τον Ναό μας. Στο Πνευματικό μας Κέντρο μετά τον Κυριακάτικο καφέ είχαμε την ευκαιρία μιάς... ζωντανής εκπομπής με την φιλοξενουμένη μας. Την ίδια ημέρα στα πλαίσια της μεθεορτίου περιόδου της Θεομητορικής Εορτής του Γενεθλίου της Παναγίας μας πραγματοποιήσαμε απογευματινό Προσκύνημα στην Ιερά Γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου Θηβών όπου θαυμάσαμε το όμορφο Μοναστικό περιβάλλον όπως το διαμόρφωσε η αγάπη και η ευλάβεια των κατοίκων αλλά και η ανύστακτη φροντίδα της Γεροντίσσης Αρσενίας.
Αφού τελέσθηκε ο Εσπερινός στο κατανυκτικό Καθολικό ακολούθησε κέρασμα στο υπαίθριο αρχονταρίκι της Μονής όπου η φιλόξενη Γερόντισσα Αρσενία μας προσέφερε λόγους πνευματικής οικοδομής με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία και στα γεγονότα της ευρέσεως των Θαυματουργών Εικόνων της Ζωοδόχου Πηγής, του Κυρίου και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ αλλά και του Ναού που είναι κτίσμα του 11ου αιώνος.
Μετά την προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου,των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος του Αρχαγγέλου αναχωρήσαμε για την Άσκρη (Παλαιοπαναγιά) όπου σε καφενείο του χωριού απολύσαμε τα αναψυκτικά και την απογευματινή δροσιά.



www.inagiounikolaoutouneou.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυστραλία: Στέλνουν πίσω τους Έλληνες που «δεν πείθουν» ότι είναι τουρίστες!

Δεκάδες Έλληνες πολίτες, κάτοχοι Ελληνικών διαβατηρίων, που επισκέφθηκαν την Αυστραλία ως τουρίστες οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης, πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στην...

εφημερίδα «Νέος Κόσμος», τα οποία, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης.

Τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Αυστραλία είτε ως τουρίστες, είτε ως νεομετανάστες, είτε ως ομογενείς (κάτοχοι αυστραλιανών διαβατηρίων) που παλιννοστούν.

Η Αυστραλία εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Το ίδιο αυστηρή είναι και με όσους δηλώνουν ότι έρχονται στην χώρα για τουρισμό. 

Όχι μόνο πρέπει να έχουν αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή αλλά και να δείχνουν ότι έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν για όσο διάστημα τους χορηγείται η τουριστική βίζα.

Έτσι, όσοι δηλώνουν ότι έρχονται για τουρισμό στην Αυστραλία, αλλά, κατά την κρίση των ελεγκτών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της χώρας «δεν πείθουν» για τις προθέσεις τους (δεν έχουν χρήματα, διεύθυνση διαμονής ή δηλώνουν ότι θα ψάξουν για εργασία κ.λπ.), στέλνονται αμέσως πίσω στην χώρα από όπου προέρχονται. 

Εάν δεν υπάρχει πτήση οδηγούνται προσωρινά στα κέντρα κράτησης όπου οδηγούνται και οι μετανάστες.

Αυτή η τακτική ισχύει, φυσικά, για όλους τους επισκέπτες και όχι μόνο για τους Έλληνες. Και επειδή τελευταία, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, αυξήθηκε ο αριθμός Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, κάποιοι επισκέπτονται τη χώρα ως τουρίστες, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο της μετανάστευσης.

Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις οι αρχές είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς κρίνουν πως δεν είναι «γνήσιοι τουρίστες» και σκοπεύουν να μείνουν παράνομα στη χώρα, με αποτέλεσμα να τους στέλνουν πίσω.

«Θύματα» αυτής της τακτικής έχουν πέσει τελευταία αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι έκαναν σημαντικά έξοδα χωρίς να μπορέσουν να δουν την Αυστραλία.

Κάποιοι, μάλιστα, οδηγήθηκαν και σε κέντρα κράτησης μεταναστών. Εκτιμάται πως μόνο στη Μελβούρνη οδηγήθηκαν τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον 20 Έλληνες σε παρόμοια κέντρα (Detention Centres).

Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται καθώς -όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία- η οικονομική κρίση χτύπησε και την θύρα της Αυστραλίας. 

Η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας βρίσκεται ενώπιον δύσκολων αποφάσεων στην περίπτωση που η αυστραλιανή οικονομία χρειαστεί να αποφύγει μια ραγδαία επιβράδυνση εξαιτίας του περιορισμού των επενδύσεων στην μεταλλευτική βιομηχανία.

Αυτό αναφέρεται σε άρθρο γνώμης του ανεξάρτητου οικονομολόγου Ed Shann στην εφημερίδα Herald Sun, όπου τονίζεται ότι τα επιτόκια θα χρειαζόταν να πέσουν σημαντικά εάν η ανάπτυξη, που συνδέεται κυρίως με την μεταλλευτική βιομηχανία, μειωθεί ενώ την ίδια στιγμή η ανάπτυξη των υπολοίπων τομέων θα πρέπει να επιταχυνθεί δραστικά ώστε να αποφευχθεί η ύφεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΡΜΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ:ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΘΑΛΑΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΚΕΦΙΑ




Είμαι κάτοικος του Άρματος στη Βοιωτία και έχω να καταγγείλω τα παρακάτω. Πακιστανοί κατέστρεψαν με κλωτσιές τηλεφωνικό θάλαμο στο χωριό Άρμα Βοιωτίας.Δημόσια περιουσία την οποία έχει ακριβοπληρώσει ο κάθε Έλληνας πολίτης και εκτός αυτού εξυπηρετούσε σε έκτακτες ανάγκες τους περαστικούς. Και ο λόγος που βαρούσαν με λύσσα τον θάλαμο?


Μέχρι τώρα με παράνομες κάρτες τις οποίες τις είχαν "πειραγμένες" μιλούσαν με τις ώρες δωρεάν στην πατρίδα τους πάλι εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Τελευταία λοιπόν το τηλέφωνο δεν "τους έκανε τα κέφια" προφανώς τους ανακάλυψαν, και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν ατελείωτες ώρες με την πατρίδα τους οπότε πάνω στη μανία τους έσπασαν το θάλαμο. Αν βρισκόταν και κανένας περαστικός εκεί κοντά θα του έσπαγαν ίσως και το κεφάλι.
Και πως τα ξέρω όλα αυτά? Πρώτον τους είδα που κλωτσούσαν με πάθος τον θάλαμο, και δεύτερον το γιατί το έμαθα από ιδιοκτήτη καταστήματος εκεί δίπλα.
Άντε να δούμε τι άλλο ακόμα!!!!





 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδού ποιοι "φουσκώνουν" τις τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης!


Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η βενζίνη (αμόλυβδη) έχει φτάσει να πωλείται σχεδόν δύο ευρώ το λίτρο και γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται 1,40 ευρώ από τον ερχόμενο μήνα.
Η απάντηση είναι απλή. 
Γιατί το κράτος δυστυχώς δεν μπορεί να...
καταπολεμήσει την λαθρεμπορία στα καύσιμα, άρα να έχει τα προβλεπόμενα έσοδα, και τα φορολογεί εξοντωτικά για να καλύψει την αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να τα έχει καταστήσει είδος «πολυτελείας».

Δεν νοείται στα 1,83 ευρώ που διαμορφώθηκε η μέση τιμή πώλησης την προηγούμενη εβδομάδα, τα 1,03 ευρώ να είναι φόροι και τέλη. Δηλαδή πάνω από το μισά χρήματα ανά λίτρο να είναι χαράτσια.


Πως διαμορφώνεται η τιμή της αμόλυβδης
 Η μέση τιμή λιανικής της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, σύμφωνα με το υπ. Ανάπτυξης, την προηγούμενη εβδομάδα διαμορφώθηκε στα 1,838 € ανά λίτρο.  
  • Η τιμή διυλιστηρίου της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανά λίτρο για την διαμορφώθηκε στα 0,7065 € ανά λίτρο.
  • Οι φόροι, τα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις αντιστοιχούν σε 1,0361 € ανά λίτρο.
  • Σο εκτιμώμενο περιθώριο των πρατηριούχων και των εταιρειών εμπορίας υπολογίζεται κατά              μέσο όρο στα 0,0954€ ανά λίτρο (9,5 λεπτά).
  • Η τελική τιμή λιανικής διαμορφώνεται από την τιμή διυλιστηρίου κατά 38,4%,
  • από τους φόρους (σταθερούς και μεταβλητούς) κατά 56,4%, και
  • από τα εκτιμώμενα περιθώρια των εταιρειών εμπορίας, των μεταφορών υγρών καυσίμων και των πρατηρίων κατά 5,2%

Πως διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
• Τιμή διάθεσης: Η διυλιστήρια τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυτή την περίοδο, διαμορφώνεται περίπου στα 692 ευρώ ανά 1000 λίτρα καυσίμου. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, μέχρι και πέρυσι, έφτανε μόλις στα 60 ευρώ ανά 1000 λίτρα. Προστίθετο το εμπορικό κέρδος (περίπου 70 λεπτά ανά 1000 λίτρα) και ο ΦΠΑ (περίπου 189 ευρώ ανά χίλια λίτρα) και κάπως έτσι προσεγγίζαμε την τιμή λιανικής: 1 ευρώ ανά λίτρο. 
Αυτά μέχρι και πέρυσι. Διότι φέτος, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης από τα 60 ευρώ θα εκτοξευτεί στα 330 ευρώ. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να παρασυρθεί προς τα πάνω και ο ΦΠΑ καθώς στην Ελλάδα συνηθίζουμε να επιβάλλουμε φόρο και στον φόρο. Δηλαδή, ο ΦΠΑ επιβάλλεται και επί του φόρου κατανάλωσης. 

Πως διαμορφώνεται η τιμή από τις 15 Οκτωβρίου;



1. Τιμή διυλιστηρίου: 692 ευρώ
2. Ειδικός φόρος κατανάλωσης: 330 ευρώ
3. Εμπορικό κέρδος: 70 ευρώ
4. ΦΠΑ (23%): 251,2 ευρώ
Έτσι, η τελική τιμή αναμένεται να φτάσει 1343 ευρώ ανά 1000 λίτρα ή περίπου στα 1,35 ευρώ ανά λίτρο.

Προσοχή: Αυτή η τιμή θα ισχύσει για τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Στην επαρχία και ειδικά στα βόρεια και στις νησιωτικές περιοχές κινδυνεύουμε να δούμε τιμές άνω των 1,4 ευρώ ανά λίτρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύτεκνος αγρότης με Ferrari απο τη Λιβαδειά και ιερέας με καταθέσεις πάνω από 1 εκατ. ευρω


- Απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής ανακάλυψε το ΣΔΟΕ
- Άνεργη από τη Σαλαμίνα εμφανίζεται -χωρίς εισόδημα- με καταθέσεις 290.000 ευρώ
- Εταιρεία απέκρυψε από την εφορία 5 εκατομμύρια ευρώ
- Αγρότες έπαιρναν επιδοτήσεις με εικονικά τιμολόγια

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής που ανακαλύπτει το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που φέρνει στο φως κάποιες απο αυτές:

-Πολύτεκνος αγρότης από τη Λιβαδειά που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ, διαθέτει διθέσια Ferrari 4.500 cc. Εκτός αυτού όμως, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν και λογαριασμούς με καταθέσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί και το αυτοκίνητο δεσμεύτηκαν.

-Ιερέας διατηρούσε λογαριασμούς με καταθέσεις 1 εκ. ευρω που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωνε με τη σύζυγό του. Πλήρωσε 531.000 ευρώ.

-Δύο αγρότες στη Ναύπακτο, με πλαστά τιμολόγια έπαιρναν επιδοτήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

-Άνεργη απο τη Σαλαμίνα εμφανίζεται -χωρίς εισόδημα- με καταθέσεις 290.000 ευρώ μέσα σε 2 χρόνια.

-Γνωστός ξενοδόχος από τη Ρόδο και άλλοι 2 συνάδελφοί του συνελήφθησαν γιατί έκοβαν πλαστά τιμολόγια.

-Νομικός της ΕΕ έκρυψε εισοδήματα πάνω απο 5 εκατ. ευρώ. Δεσμεύτηκε 1.5 εκατ. από τους λογαριασμούς του.

-Εταιρία αγοραπωλησίας χρυσού της Αθήνας, δεν έκοψε ούτε ένα τιμολόγιο για 135 κιλά χρυσού κι έτσι απέκρυψε από την εφορία έσοδα 5 εκατ. ευρώ.

-Οδοντίατρος από τη Γλυφάδα δήλωσε στην εφορία εισοδήματα περίπου 277.000 για την περίοδο 2007-2010 ενώ το ίδιο διάστημα είχε καταθέσεις 610.535 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟγραφίες από το γάμο και τον …βίο της παπαδιάς


ΦΩΤΟγραφίες από το γάμο και τον …βίο της παπαδιάς


Στο φως της δημοσιότητας σήμερα, έρχεται το χρονικό της γνωριμίας της με τον άτυχο παπά, αλλά και το φωτογραφικό άλμπουμ του γάμου και του έγγαμου βίου τους.
Οι δυο τους, γνωρίστηκαν στο Μαρούσι, όταν ο παπάς ήταν 23 ετών και η Θεοδώρα Καρβέλα μόλις 16.
Αμέσως, αποφάσισε να τη χρίσει πρεσβυτέρα. Σύντομα ο παπάς χειροτονήθηκε, και οι δυο τους έμειναν στα Πυρά Φωκίδας, όπου έφτιαξαν το σπιτικό τους.
Πολλοί ήταν όμως εκείνοι που δεν είδαν με καλό μάτι αυτό το γάμο. Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, αφού θεωρούσαν πως η 16χρονη τότε Θεοδώρα, είχε δείξει σημάδια.
Δεν τα έβλεπε όμως ο παπάς, ο οποίος αγαπούσε τη μητέρα των τριών του γιών.
Σ’ύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, στο χωριό, το σούσουρο γύρω από την παπαδιά ήταν έντονο, μιας και πολλοί την ειρωνεύονταν για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, τα αχαλίνωτα πάθη, τη μυστική της ζωή και τις περίεργες απουσίες της.
Τραγική ειρωνία; Ο παπάς, σε τέσσερις μήνες από τώρα θα γινόταν παππούς!
Δείτε τις φωτογραφίες από τον έγγαμο βίο του ζευγαριού και την παιδική ηλικία του άτυχου παπά…

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το 'ριξε στον ύπνο ο Μπουτάρης κατά την ομιλία Σαμαρά..Ανυπόστατες οι φήμες ότι ροχάλιζε κιόλας..


Το … πρωτόκολλο ύπνου του Γιάννη Μπουτάρη..
Πάλι τον πήρε ο ύπνος τον μπαρμπα-Γιάννη.

Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν αισθάνεται καλά όταν τον καλούν σε εκδηλώσεις με ομιλίες , πόσο μάλλον ομιλίες πρωθυπουργών και αρχηγών κομμάτων.

Έτσι λοιπόν και χθες το πρωί κάθισε στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων με σκοπό να ακούσει τον Σαμαρά αλλά στη μέση της ομιλίας παρεδόθη στις αγκάλες του Μορφέα . Ξύπνησε μετά από σκούντημα του παρακαθημένου του όταν ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε. Τα ίδια είχε κάνει και πέρυσι και πρόπερσι , παρότι τότε ήταν η πρώτη του χρονιά στη δημαρχία. Βέβαια , τα όσα λέει ο Σαμαράς κεντρίζουν το ενδιαφέρον του Μπουτάρη έστω και για ένα τέταρτο. Εκείνον που δεν μπορούσε να αντέξει με τίποτα ήταν ο Παπανδρέου . Το έχουμε καταγράψει δύο φορές .

Ο Μπουτάρης στις ομιλίες του Γιώργου κοιμόταν κυριολεκτικά από το δεύτερο λεπτό , ενώ έσπασε κάθε ρεκόρ πέρυσι όταν ο Παπανδρέου μιλώντας σε ένα άνευρο ακροατήριο στο Βελλίδειο , ο μπαρμπα – Γιάννης όχι μόνο κοιμήθηκε αμέσως αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί όρθιος όταν τον ξύπνησαν μετά το τέλος της ομιλίας του τότε πρωθυπουργού.
parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - 57χρονος σκότωσε τον αδελφό του και αυτοκτόνησε

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - 57χρονος σκότωσε τον αδελφό του και αυτοκτόνησε

Οικογενειακή τραγωδία στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης καθώς μετά από άγριο καυγά ένας 57χρονος σκότωσε τον αδελφό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Οι γείτονες άκουσαν τις φωνές και ειδοποίησαν την Άμεση Δράση. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα ήκαθώς βρήκαν δύο αδέρφια νεκρά μέσα σε λίμνη αίματος.
Ο 57χρονος και ο 54χρονος αδερφός του έφεραν τραύματα από μαχαίρι στο σώμα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ο 57χρονος ύστερα από πάλη με τον αδερφό του τον σκότωσε με μαχαίρι, με το οποίο αυτοκτόνησε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 32χρονος εμπρηστής - Είχε βάλει 21 φωτιές σε μια εβδομάδα

Συνελήφθη 32χρονος εμπρηστής - Είχε βάλει 21 φωτιές σε μια εβδομάδα

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται 32χρονος Ελληνας, ο οποίος ομολόγησε ότι σε διάστημα έξι ημερών πραγματοποίησε 21 εμπρησμούς στη Μεσσηνία.
Ο 32χρονος συνελήφθη την Κυριακή ως ο εμπρηστής της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην περιοχή Λόγγος, στο Δώριο του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, με την αυτόφωρο διαδικασία.
Κατά την απολογία του, όμως, ομολόγησε ότι έβαλε συνολικά 21 πυρκαγιές σε περιοχές των δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, από τις 3 Σεπτεμβρίου έως και χθες.
Ο 32χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό κατ' εξακολούθηση, θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται το κόμμα του Λοβέρδου


Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ αλλά και την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κινήματος φαίνεται πως προαναγγέλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσα από την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, «Θέσεις για τη Νέα ελληνική Ανόρθωση», το οποίο κυκλοφορεί αύριο από τις εκδόσεις Ίνδικτος.

Όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα συμμετοχικό ευρωπαϊκό μεταρρυθμιστικό ριζοσπαστικό σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο.
Δεν έχει σημασία αν αυτός ο χώρος, αυτή η παράταξη θα προκύψει από τη μετεξέλιξη υπάρχοντος κόμματος ή τη συγχώνευση ή την εκλογική συμπόρευση υφιστάμενων σχηματισμών ή ακόμα και από την ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας. Το ερώτημα και το κριτήριο διάκρισης μεταξύ των λαών και των πολιτών τους είναι προφανώς και πρωτίστως η εθνική προέλευση. Σημασία ενίοτε έχουν και ορισμένα στοιχεία της πολιτικής τους οντότητας. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που θα στηρίξουν τον κατά τ' ανωτέρω πολιτικό χώρο θα στηρίζουν ένα κίνημα της Κεντροαριστεράς που θα τεθεί οριστικά έξω και εναντίον των παρασιτικών, αντιαναπτυξιακών και βαθύτατα συντηρητικών πολιτικών του παρελθόντος» γράφει στις «Θέσεις για τη Νέα ελληνική Ανόρθωση» ο πρώην υπουργός.
Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρει ο Α. Λοβέρδος στον επίλογο του μετά την πρώτη δημοσιοποίηση των θέσεων του για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση το Φεβρουάριο του 2012, «έκανα την τελευταία μου απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια , περιμένοντας στη συνέχεια και τις ενέργειες άλλων, για μια συλλογική πορεία. Η αναμονή μου, όμως, λαμβάνει, τέλος».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΑΛΚΙΔΑ: Μαστροποί αλλοδαποί εξέδιδαν Ρουμάνες


Ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου εξέδιδε 20χρονη αντί 150 ευρώ  Συνελήφθη απ' την Αστυνομία και η σύζυγος του στη Λάρισα
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι προήγαγαν στην πορνεία νεαρές γυναίκες Ρουμανικής καταγωγής
Η δράση τους έλαβε τέλος μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικός εμφανίστηκε σε προκαθορισμένη συνάντηση προσποιούμενος τον πελάτη
Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οργανωμένο κύκλωμα μαστροπών που προήγαγε στηνπορνεία νεαρές γυναίκες Ρουμανικής καταγωγής.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (08-09-2012) το βράδυ, συνελήφθησαν συνολικά τρεις (3) αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 41 και 37 ετών και ένας 17χρονος υπήκοος Ρουμανίας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστροπεία.
Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες, κλείνοντας ραντεβού μέσω κινητού τηλεφώνου, εξέδιδαν νεαρές γυναίκες έναντι χρηματικού αντιτίμου, με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία με τον 37χρονο, όπου συμφωνήθηκε συνάντηση σε περιοχή της Χαλκίδας με σκοπό την ερωτική συνεύρεση αντί του χρηματικού ποσού των (50) ευρώ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες περίπου στις 22:00΄το βράδυ, κατά την διάρκεια της οποίας ο 41χρονος και ο 17χρονος παρέδωσαν σε αστυνομικό του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, που προσποιούταν τον πελάτη, μία 26χρονη γυναίκα Ρουμανικής καταγωγής, έναντι του προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού το οποίο είχε προσημειωθεί.
Άμεσα οι δύο δράστες ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα ήταν αυτό με το οποίο είχε συμφωνηθεί το ραντεβού.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε και η συμμετοχή του 37χρονου δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στα Ψαχνά Ευβοίας έξωθεν της οικίας του, όπου διέμενε μαζί με τον 17χρονο συνεργό του.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επιπλέον το χρηματικό ποσό των (285) ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δράση των συλληφθέντων.
Σε βάρος της 26χρονης βεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς παράβαση πταισματικού χαρακτήρα, με βάση τον Νόμο 2734/99 « περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων».
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στην Ιτέα - Ξεκληρίστηκε τετραμελής οικογένεια στην καρμανιόλα του Μπράλου [εικόνες]



Θρήνος στην Ιτέα - Ξεκληρίστηκε τετραμελής οικογένεια στην καρμανιόλα του Μπράλο

Διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνει το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το μεσημέρι στη Λαμία στο 11ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λαμίας- Άμφισσας, αφού όλα συγκλίνουν στο ότι ξεκληρίστηκε μια οικογένεια εκπαιδευτικών από την Ιτέα της Φωκίδας, μαζί με τα δύο τους παιδιά.
Μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στη Λαμία, συνεχίζουν την προσπάθεια να ανασύρουν τα πτώματα των ατόμων που τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν το ΙΧ, κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του και έκανε βουτιά στο βάθος ενός γκρεμού.
Από περίπου τις τρεις το απόγευμα που εντοπίστηκε το αυτοκίνητο μέχρι αυτή την ώρα, οι πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν αλλά και να ανασύρουν τα μέλη της οικογένειας. Ήδη μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί το αντρόγυνο των εκπαιδευτικών, 52 και 49 ετών, όπως επίσης και το ένα από τα δύο παιδιά του ζεύγους, το αγόρι, που είναι 13 ετών.
Σημειώνεται, ότι μέχρι αυτή την ώρα οι συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού των εκπαιδευτικών που έχουν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας, έχουν ήδη αναγνωρίσει τον άνδρα και το μικρό παιδί που έχουν μεταφερθεί εκεί, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας και το πτώμα της γυναίκας. Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν το τέταρτο θύμα μέσα από το αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτήν τη στιγμή, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι ένας κάτοικος από την ευρύτερη περιοχή ειδοποίησε την αστυνομία ότι «άκουσε ένα θόρυβο ο οποίος έμοιαζε με αυτοκίνητο που πέφτει σε βράχια».
Με μόνη αυτή την πληροφορία οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την περιοχή για να εντοπίσουν συντρίμμια αυτοκινήτου. Λίγο πριν τις 3 το απόγευμα και ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες, πυροσβέστης εντόπισε μέσα σε δασωμένη περιοχή μια αντανάκλαση φωτός. Αμέσως οι έρευνες επικεντρώθηκαν σ' αυτό το σημείο και από τότε μέχρι αργά το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη η τελευταία πράξη του δράματος που φτάνει μέχρι την αναγνώριση των θυμάτων.
Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει στην Ιτέα αυτή την εξέλιξη. Τον 52χρονο καθηγητή τον παρουσιάζουν ως ιδιαίτερα ήρεμο και προσεκτικό οδηγό και δεν μπορούν να καταλάβουν πώς ακριβώς εξελίχθηκε η τραγωδία.
Σημειώνεται, ότι στις 16 Αυγούστου, στο ίδιο, περίπου, σημείο, άλλο ένα αυτοκίνητο είχε φύγει από την πορεία του, πέρασε κάθετα στο αντίθετο ρεύμα και κατέληξε στο βάθος του γκρεμού, απ' όπου ανασύρθηκε νεκρός ο 28χρονος οδηγός του.



Φωτογραφίες: lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Φόρος τιμής στον Λεωνίδα και τους 300





Περισσότερες από 300 συμμετοχές είχε φέτος η πορεία, που οργανώθηκε προς τιμήν του Λεωνίδα, στις Θερμοπύλες...

Η εκδήλωση σύμφωνα με το LamiaReport.gr, ξεκίνησε από πρωτοβουλία κάποιων πολιτών. Η φετινή πορεία είχε σχεδόν τις διπλάσιες συμμετοχές. Η εκδήλωση «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ» και η πορεία τιμής είναι ανοικτή σε όλους όσους εμπνέονται και συμμερίζονται τις αρχές και τις αξίες που εκφράσθηκαν από τις γενναίες πράξεις θυσίας του Βασιλιά Λεωνίδα της Σπάρτης και των οπλιτών του, στη Μάχη των Θερμοπυλών, το 480 π.Χ..
Δεν πρόκειται για αγώνα δρόμου, αλλά για πορεία βάδην 25 χιλιομέτρων, σε συγκεκριμένη διαδρομή επί του όρους Καλλίδρομο, που εκτιμάται ότι πρόκειται για την Ανοπαία ατραπό, με αφετηρία το Ελευθεροχώρι, τερματίζοντας στο μνημείο με το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.



Η Ανοπαία ατραπός ήταν μονοπάτι, δύσβατο μυστικό πέρασμα που ξεκινούσε από τον Ασωπό ποταμό και κατέληγε σε πολύ μικρή απόσταση από το τρίτο στενό των Θερμοπυλών.



Το 480 π.Χ. στην μάχη των Θερμοπυλών ο προδότης Εφιάλτης, καλός γνώστης της περιοχής, έκανε γνωστή την ύπαρξή της στον Πέρση αυτοκράτορα Ξέρξη, με αποτέλεσμα τα περσικά στρατεύματα μέσω αυτού του μονοπατιού να καταλάβουν τα νώτα των ελληνικών δυνάμεων. Την επίβλεψη αυτής της μυστικής διάβασης είχαν αναλάβει, για όσο θα διαρκούσε η μάχη, περίπου 1.000 Φωκείς τους οποίους είχε στείλει εκεί ο Λεωνίδας και οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν αφού δεν ανέμεναν επίθεση των Περσών μέσω της Ανοπαίας ατραπού.
 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΡΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



 Φωτιά εκδηλώθηκε σε σπίτι στην Άσκρη  Βοιωτίας νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής.  Η φωτιά πολύ πιθανό να προήλθε από βραχυκύκλωμα. .  Στο σημείο έσπευσαν  δύο πυροσβεστικά οχήματα όπου προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.  Δεν κινδύνευσαν  άνθρωποι καθώς πρόλαβαν και βγήκαν με το πρώτο ξέσπασμα της φωτιάς.Να σημειώσουμε οτι σύσσωμο το χωριό συμμετείχε στο σβήσιμο της φωτιάς.
 




 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΟΣΑ : Να φύγουν από το Δημόσιο όσοι είναι πάνω από 50 ετών

ΟΟΣΑ : Να φύγουν από το Δημόσιο όσοι είναι πάνω από 50 ετών

Μια έκθεση του ΟΟΣΑ που αποδεικνύει ότι το προσωπικό του Δημοσίου είναι γηρασμένο σε σχέση με το 2003 και ζητάει να απολυθεί έχει στα χέρια του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος αναζητά τρόπους για να απομακρυνθούν 150.000 υπάλληλοι ως το τέλος του 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής η έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι το 38% των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης είναι ηλικίας 50 ετών και άνω, σε σύγκριση με το 23% του 2004 και ότι εξ αυτών η πλειοψηφία εργάζεται στο Δημόσιο για περισσότερα από 20 χρόνια.
Σύμφωνα με την έκθεση απαιτούνται περισσότερες και γρηγορότερες απολύσεις υπαλλήλων άνω κάποιας ηλικίας : «Οι μακροχρόνιοι περιορισμοί στις προσλήψεις δεν έχουν μειώσει σημαντικά τη μισθοδοσία της κεντρικής κυβέρνησης λόγω του χαμηλού αριθμού των εξόδων από την υπηρεσία, αλλά έχουν οδηγήσει σε σημαντική δημογραφική μετατόπιση μεταξύ των κεντρικών δημοσίων υπαλλήλων. Η Ελλάδα έχει ένα αρκετά ηλικιωμένο και ταχέως γηράσκον ανθρώπινο δυναμικό στην κεντρική της κυβέρνηση, σε σχέση με τα πρότυπα του ΟΟΣΑ».
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να απολυθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι, όταν έχουν συμπληρώσει το 53ο έτος της ηλικίας τους με τη μέθοδο της «πρόωρης σύνταξης» χωρίς να περάσουν από εργασιακή εφεδρεία.
Αυτή θα είναι η πρώτη δεξαμενή απολύσεων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της απομάκρυνσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015. Αμεσα θα απολυθούν πάντως οι επίορκοι υπάλληλοι, μετά από την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους και θα ολοκληρωθούν με συνοπτικές διαδικασίες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής η έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι το 38% των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης είναι ηλικίας 50 ετών και άνω, σε σύγκριση με το 23% του 2004 και ότι εξ αυτών η πλειοψηφία εργάζεται στο Δημόσιο για περισσότερα από 20 χρόνια.
Σύμφωνα με την έκθεση απαιτούνται περισσότερες και γρηγορότερες απολύσεις υπαλλήλων άνω κάποιας ηλικίας : «Οι μακροχρόνιοι περιορισμοί στις προσλήψεις δεν έχουν μειώσει σημαντικά τη μισθοδοσία της κεντρικής κυβέρνησης λόγω του χαμηλού αριθμού των εξόδων από την υπηρεσία, αλλά έχουν οδηγήσει σε σημαντική δημογραφική μετατόπιση μεταξύ των κεντρικών δημοσίων υπαλλήλων. Η Ελλάδα έχει ένα αρκετά ηλικιωμένο και ταχέως γηράσκον ανθρώπινο δυναμικό στην κεντρική της κυβέρνηση, σε σχέση με τα πρότυπα του ΟΟΣΑ».
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να απολυθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι, όταν έχουν συμπληρώσει το 53ο έτος της ηλικίας τους με τη μέθοδο της «πρόωρης σύνταξης» χωρίς να περάσουν από εργασιακή εφεδρεία.
Αυτή θα είναι η πρώτη δεξαμενή απολύσεων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της απομάκρυνσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015. Αμεσα θα απολυθούν πάντως οι επίορκοι υπάλληλοι, μετά από την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους και θα ολοκληρωθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2012


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα άκουσε ο Μανωλάς στη Λιβαδειά!

Τα άκουσε ο Μανωλάς!Στο ματς με τον Λεβαδειακό ο κόσμος της ΑΕΚ ήρθε σε επαφή με ένα μέλος της οικογένειας Μανωλά. Τον 19χρονο Κωνσταντίνο, ο οποίος αγωνίζεται στους Βοιωτούς και χθες έπαιξε σε όλο το πρώτο ημίχρονο από την θέση του κεντρικού αμυντικού. Και χθες στην Λιβαδειά τα… άκουσε για τα καλά.


Ο κόσμος της ΑΕΚ που βρισκόταν σχετικά κοντά με τον πάγκο του Λεβαδειακού, στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε τα συνθήματα εναντίον του Μανωλά. Υβριστικά για το επώνυμο της οικογένειας (δίχως να προσωποποιούν κάποιον συγκεκριμένα), ενώ ακολούθησαν και εναντίον του ΟΣΦΠ όπως και το παλιό σύνθημα και αρκετά χαρακτηριστικό για την περίσταση «Να πάρετε και τον Νικολαΐδη, τον Σαφέσκι και τον Μανωλά και ύστερα ονομαστείτε ΑΕΚ…».
Ο νεαρός παίκτης εκείνη την ώρα βρισκόταν στον πάγκο και σίγουρα ένιωσε άβολα ακούγοντας όλα αυτά, ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν έκαναν τίποτα παραπάνω (δεν υπήρξαν παρεκτροπές) από το να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για το ότι ένα μέλος της οικογένειας Μανωλά (η οποία έγραψε ιστορία στην ΑΕΚ) φορά τώρα την «κόκκινη» φανέλα του ΟΣΦΠ.
Πηγή: aek365.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα παίρνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος;

Ο κ.Προβόπουλος ποτέ δεν έκανε γνωστές τις αμοιβές του.Το μόνο που γνωστοποίησε ,σχετικά με αυτές ήταν...


 το 2009 , ότι τις μείωσε κατά 20%.Κανείς δεν γνωρίζει όμως τις πραγματικές αμοιβές του.Η μόνη πηγή πληροφόρησης που υπάρχει είναι το πρακτορείο Bloomberg ,το οποίο σε δημοσίευμά του τον Δεκέμβριο του 2010 έκανε λόγο για ετήσιες αμοιβές 330.000 ευρώ,ποσό μεγαλύτερο και από αυτό που λαμβάνει κι ο επικεφαλής της FED Μπερν Μπερνανκι ,ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του το 1/5 της παγκόσμιας οικονομίας.
Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιώργος Σταϊκούρας με επιστολή του,του ζήτησε να μειώσει τις αποδοχές του καθώς και τις αποδοχές των στελεχών της τράπεζας.Να θυμίσουμε πως ο μισθός του κ.Προβόπουλου μπορεί να μειωθεί μόνο εάν προσφερθεί ο ίδιος.Να θυμίσουμε επίσης πως ο κ.Προβόπουλος, επανειλημμένα έχει ζητήσει την λήψη αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων,σε βάρος μας βέβαια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα παχύδερμα μιλούν για «λίπος»!

Το μετέδιδαν χτες τα ΜΜΕ, το διοχέτευαν τα κυβερνητικά επιτελεία:


Οι συνεργάτες, λέει, του Αντώνη Σαμαρά αναζητούν και διερευνούν τα... ψυχολογικά μας όρια!

Τι σημαίνει αυτό;

Οτι ψάχνουν να βρουν τι είναι εκείνο από όσα ετοιμάζουν που στο άκουσμά του...


αντιδρά περισσότερο ο λαός, ώστε να καταλήξουν στα μέτρα με βάση ποιο φιρμάνι ακούγεται περισσότερο ή λιγότερο επώδυνο και ποιο θα έχει το μεγαλύτερο ή το μικρότερο πολιτικό κόστος για τους ίδιους.


Κάνουν έρευνες, δηλαδή, για να δουν τι επιπλέον «ζητά» ο οργανισμός μας και τι προτιμάει... η ψυχολογία μας:

Να μας κόψουν κι άλλο τα εισοδήματα, αφαιρώντας εντελώς τον 13ο και 14ο μισθό,

ή μήπως θα ήταν καλύτερο (για την... ψυχολογία μας)

να μας κόψουν κι άλλο τα εισοδήματα μειώνοντας κι άλλο το βασικό μισθό, συμπαρασύροντας έτσι όλους τους μισθούς, προσθέτοντας και νέα δεσμίδα ρυθμίσεων Νταχάου στις εργασιακές σχέσεις;


Κατ' αυτόν τον... επιστημονικό τρόπο, κι αφού ρίχνουν στην πιάτσα όλα τα δυνατά σενάρια περικοπών, από τις αντιδράσεις που προκαλούνται θα εντοπίσουν, λέει, τι είναι εκείνο που «χτυπάει άσχημα», και τι είναι το άλλο που - κατά την προσφιλή τους έκφραση - δημιουργεί ακόμα στα υποψήφια σφάγια την ψευδαίσθηση «ύπαρξης λίπους» (!) για να καταλήξουν, τελικά, σε μέτρα που θα «χτυπούν λιγότερο άσχημα», αλλά που θα έχουν το ίδιο, φυσικά, εξολοθρευτικό αποτέλεσμα.


Το ενδιαφέρον, εν προκειμένω, δεν είναι ότι τα γραβατωμένα παχύδερμα, όλοι αυτοί που μιλούν για «λαϊκό λίπος», χρησιμοποιούν μέχρι και ...ψυχολογικές επιχειρήσεις για να επιφέρουν τον ολικό αφανισμό του λεηλατημένου σαρκίου του λαού.
Το ενδιαφέρον είναι πως πρόκειται για τέτοια και τόσο παχύδερμα, που το ομολογούν κιόλας!
Νίκος Μπογιόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδεραστές διδάσκουν ατιμώρητοι στα σχολεία

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις πειθαρχικές ποινές σε καθηγητές που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία. Δείτε πώς τιμωρήθηκαν εκπαιδευτικοί που ασέλγησαν σε ανήλικες
Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή σχετικά με την ατιμωρησία στον δημόσιο τομέα.
Ο κ. Ρακιντζής μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" κατήγγειλε για άλλη μια φορά τη στάση των πειθαρχικών συμβουλίων, που επιβάλλουν ποινές-χάδι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, ειδικά όταν μιλάμε για σχολεία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτή τη στιγμή διδάσκουν σε σχολεία, 8 εκπαιδευτικοί, που έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, είτε εμπλεκόμενοι σε κακοποίηση και παιδική πορνογραφία, είτε για άλλα παραπτώματα.
Η εφημερίδα παραθέτει τον κατάλογο της ντροπής με τις ποινές. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι εξής:
*Καθηγητής που σε σχολική ιστοσελίδα είχε αναρτήσει γυμνή φωτογραφία της κόρης του με ένδειξη "Εδώ τα βιτσιόζικα" παραπέμποντας σε ιστοσελίδα ροζ περιεχομένου, παύθηκε για... 3μήνες.
*καθηγητής που προέβη σε ερωτικές πράξεις με μαθήτρια γυμνασίου, όπου δίδασκε, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 5 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.
*Καθηγητής που εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 4,5 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.
*Καθηγητής στην κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας (3.000 φωτογραφίες-100 βίντεο) τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 6 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.
*Καθηγητής που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση παιδιού κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας του γυμνασίου που υπηρετούσε, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 5 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.
*Καθηγητής που βιντεοσκοπούσε μαθητές και μαθήτριες την ώρα που άλλαζαν στα αποδυτήρια, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 6 μηνών.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και άλλες περιπτώσεις, όπως ενός καθηγητή που έπαιζε χαρτιά με χρήματα μέσα στην τάξη με τους μαθητές του (πρόστιμο ίσο με αποδοχές 2 μηνών) ή άλλου που κατηγορήθηκε για διακεκριμένη κλοπή, παράνομη οπλοκατοχή, έκρηξη από κοινού κατά συρροή και εκβίαση και ο οποίος τιμωρήθηκε με... προσωρινή παύση 6 μηνών.
"Αυτές οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εξαντλείται η αυστηρότητα. Κάθε ποινή έχει ειδική αλλά και γενική πρόληψη. Για παραδειγματισμό. Γι' Αυτά τα αδικήματα ο νόμος επιτρέπει τις ποινικές καταδίκες τη δημοσιοποίηση ονομάτων" δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Ρακιντζής και προσθέτει:
"Επειδή ακριβώς ξέρω ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, πάντα ασκούσα ένσταση σε επιεικείς ποινές, ζητώντας την αυστηρή τιμωρία των εκπαιδευτικών, που έχουν διαπράξει τέτοιας φύσης αδικήματα. Μια ελαφρά ποινή δεν είναι δυνατόν να συνετίσει να μην επαναληφθεί η πράξη αυτή".
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρευνες στα έγκατα της Αγίας Σοφίας για το χαμένο δισκοπότηρο ξεκίνησαν οι Τούρκοι!

Το κρυφό δωμάτιο από το οποίο σύμφωνα με το θρύλο διέφυγε ο ιερέας μετά λειτουργία της 29ης Μαΐου 1453, κατά την Άλωση της Πόλης και το οποίο βρίσκεται στις ανεξερεύνητες στοές στα έγκατα της Αγίας Σοφίας, ψάχνουν Τούρκοι αρχαιολόγοι. Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα από το....


2009 όταν για πρώτη φορά μετά από αιώνες πάτησε πόδι ανθρώπου στις μυστικές υπόγειες στοές της Αγιάς Σοφιάς, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό ότι αναζητούν το δισκοπότηρο του θρύλου.

Τα μέχρι τώρα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και έχουν τεράστια αρχαιολογική και ιστορική σημασία ωστόσο ο μεγάλος πόθος των Τούρκων ερευνητών είναι η ανακάλυψη ενός μυστικού δωματίου στο οποίο θρυλείται ότι βρίσκεται φυλαγμένο το δισκοπότηρο της μεγάλης εκκλησίας της Ορθοδοξίας.

Ο Κουτσί Ακιλί, μέλος της ομάδας των ερευνητών, πιστεύει πως σύντομα θα ανακαλύψουν πολύ σημαντικά, ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης καθώς και κυβερνητικά έγγραφα της εποχής του Βυζαντίου τα οποία καταγράφουν ακριβή στοιχεία για τον πληθυσμό και τις συνθήκες ζωής στην Αυτοκρατορία.

«Αυτό το δωμάτιο δεν μπορεί να είναι μακριά, είναι κάπου εκεί. Και όταν ανακαλυφθεί, πολύ πιθανόν μέσα σε αυτό να βρίσκονται πολλά σημαντικά, ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης», λέει ο Κουτσί Ακιλί και υπογραμμίζει ότι το κρυφό δωμάτιο μέσα στις διαδαλώδεις στοές κάτω από την μγάλη εκκλησία είναι το πιο σημαντικό απ'όλα. Δεν αποκλείει μάλιστα μέσα σε αυτό το μυστικό δωμάτιο της Αγίας Σοφίας να βρίσκονται ακόμη και επιστημονικές έρευνες που έγιναν τα βυζαντινά χρόνια καταγράφοντας στοιχεία για τον πληθυσμό και τις συνθήκες ζωής του, αλλά και στρατιωτικά μυστικά, όπως η σύνθεση του "υγρού πυρός" που είχε τόσες φορές σώσει την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας από βαρβάρους εισβολείς.

Καταλαβαίνει κανείς πως μια τέτοια ανακάλυψη θα τύχει τεράστιας προπαγάνδας από το τουρκικό κράτος σε όλα τα επίπεδα. Και αν για ορισμένους αυτό φαντάζει “τραβηγμένο” αρκεί να υπενθυμίσουμε τους πρόσφατους γελοίους ισχυρισμούς του Τούρκου πωθυπουργού σύμφωνα με τους οποίους η αυθεντική φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων προερχόταν από την Τουρκία καθώς και το ότι κάθε χρόνο οι Τούρκοι γιορτάζουν την ημέρα του εθνικού τους ποιητή, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον...Όμηρο!

Η υπόθεση θυμίζει λίγο την ταινία "Ιντιάνα Τζόουνς και το χαμένο δισκοπότηρο" αφού όπως ο Χίτλερ στην ταινία, έτσι και τώρα η τουρκική κυβέρνηση θέλει να βρει το χαμένο δισκοπότηρο της Αγίας Σοφίας για το οποίο έχουν δημιουργηθεί τόσοι θρύλοι γύρω από την ύπαρξή του για να το χρησιμοποιήσει καθαρά για προπαγανδιστικούς λόγους. Η νεο-οθωμανική αντίληψη που πρεσβεύει την ανεξιθρησκεία αλλά υπό την τουρκική διοίκηση εξυπηρετείται απόλυυτα από μια τέτοια ανακάλυψη...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προϊόντα νοικοκυριού προκαλούν καρδιοπάθειες και εγκεφαλικό

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι συνηθισμένα υλικά και χημικές ουσίες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι για το νοικοκυριό, μπορούν να προκαλούν σοβαρές καρδιοπάθειες, εγκεφαλικό και περιφερική αρτηριοπάθεια. Η πιο ενοχοποιητική ουσία φαίνεται πως είναι το....


υπερφθορο-οκτανοικό οξύ ή εν συντομία PFOA. Η συγκεκριμένη ουσία βρίσκεται στις γυαλιστικές κρέμες, σε συνθετικά υφάσματα, σε πλαστικά μπολ και ντυσίματα επίπλων. Η πιο γνωστή μορφή όμως του PFOA είναι η αντι-κολλητική ουσία TEFLON, που χρησιμοποιείται στα αντι-κολλητικά τηγάνια και άλλα μαγειρικά σκεύη. Το POFA δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση και είναι καθαρά ανθρωπογενής οποιαδήποτε ανίχνευση του στο περιβάλλον. Δυστυχώς η ουσία αυτή δεν βιο-διασπάται και συσσωρεύεται. Επίσης έχει ήδη μπει στην τροφική αλυσίδα και ανιχνεύεται στο αίμα, όλων των πολιτών που κατοικούν στις ανεπτυγμένες χώρες και παραμένει για χρόνια, σημειώνει το smarthealth. Σε μια έρευνα που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ, η ουσία αυτή ανιχνεύθηκε στο αίμα του 98%, του πληθυσμού. Η μελέτη που συσχετίζει τα καρδιο-αγγειακά προβλήματα με την έκθεση στο POFA, δημοσιεύθηκε προσφάτως στο Archives of internal Medicine. Σε αυτήν την έρευνα έγινε μια σύγκριση ατόμων που είχαν υψηλά επίπεδα POFA στο αίμα με άτομα που είχαν χαμηλότερες συγκεντρώσεις. Επιλέχθηκαν 1200 άτομα με μέσο όρο ηλικίας 50 ετών με το ίδιο περίπου προφίλ υγείας και συνηθειών. Χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα την συγκέντρωση που είχαν στην ουσία POFA, στο αίμα και ελέγχθηκαν για καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα που είχε υψηλότερες συγκεντρώσεις POFA στο αίμα, είχαν δύο φορές περισσότερα περιστατικά στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος, εγκεφαλικού και περιφερικής αρτηριοπάθειας (στενώσεις των αρτηριών των ποδιών). Τα παραπάνω δεδομένα είναι άκρως ανησυχητικά καθώς η ουσία αυτή και πιθανότατα άλλες παρόμοιες βρίσκονται ανάμεσα μας. Βέβαια η παραπάνω έρευνα δεν αποδεικνύει αιτιολογική συσχέτιση, αλλά μόνο μια απλή ένδειξη και αυτό λόγω του σχεδιασμού της συγκεκριμένης έρευνας. Θα πρέπει δηλαδή να γίνουν περισσότερες έρευνες για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.peramatozoa.net/2012/09/blog-post
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ