Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Γιορτή μελιού στο Λεοντάρι βίντεο







Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 36 ύποπτοι και οι ...40 κλέφτες.

 

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχει ανάγκη το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αυτό αφορά, δίχως καμία αμφιβολία, την επικράτηση όρων διαφάνειας στη λειτουργία του και στην αποκατάσταση του σοβαρά πληγέντος κύρους του. 





Η απαξία είναι το κυρίαρχο συναίσθημα με το οποίο αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου της χώρας, μετά από 30 και πλέον χρόνια άκρατης αλλά και άκαρπης σκανδαλολογίας, στον... απόηχο της οποίας οι πολιτικές σκοπιμότητες κυριάρχησαν, κυβερνήσεις έπεσαν και ανέβηκαν, αλλά το αίσθημα απονομής δικαιοσύνης παρέμεινε ανικανοποίητο.

Η δημοσιοποίηση, ωστόσο,  της λίστας ονομάτων πολιτικών προσώπων τα οποία φέρονται να τελούν υπό διερεύνηση από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), δεν βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πρώτον, επειδή είναι μια λίστα η οποία δεν δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τρόπο θεσμικό και τεκμηριωμένο, αλλά διέρρευσε, αρχικώς, σε έναν διαδικτυακό τόπο με 36 ονόματα, για να «εμπλουτιστεί» λίγο αργότερα κατά την αναδημοσίευσή της σε άλλο διαδικτυακό τόπο, με ακόμη 4 ονόματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το ακριβές της περιεχόμενό και το εύρος της, το οποίο εμφανίζεται να αυξομειώνεται σχεδόν κατά το δοκούν…

Αφορά η υπόθεση αυτή μόνον τους 36 που εμφανίζονται στην αρχική λίστα, τους 40 της δεύτερης ή και περισσότερους, τα ονόματα των οποίων θα «παρελάσουν» από το διαδίκτυο, τις εφημερίδες, τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα της χώρας, κηλιδώνοντας τις υπολήψεις όσων αναγράφονται σε αυτήν, ασχέτως εάν εμπλέκονται ή όχι σε τυχόν αξιόποινες πράξεις;

Δεύτερον, διότι εμφανίζεται ως μια λίστα ονομάτων ατάκτως ειρημένων, τα οποία τελούν γενικώς υπό διερεύνηση εκ μέρους του ΣΔΟΕ, δίχως να δίδονται λεπτομέρειες, είτε για τη βαρύτητα των πράξεων τις οποίες φέρονται ότι έχουν διαπράξει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, είτε εάν οι έρευνες του ΣΔΟΕ αποτελούν το προϊόν επωνύμων ή ανωνύμων καταγγελιών, ή έχουν άλλη αφετηρία.

Τρίτον, επειδή πρόκειται για μια λίστα ανθρώπων, ανεξαρτήτως ιδιότητας, η οποία, στο βαθμό που αληθεύει η πατρότητά της, αφορά έρευνα και όχι απόδοση κατηγοριών.

Δεν κατηγορούνται, τουλάχιστον όχι ακόμη, αυτοί οι άνθρωποι, αλλά εμφανίζονται να τελούν υπό διερεύνηση και μάλιστα για υποθέσεις, το περιεχόμενο των οποίο παραμένει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, άγνωστο.

Το τεκμήριο της αθωότητάς τους πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων ;

Τέταρτον, διότι η χρονική συγκυρία κατά την οποία δημοσιοποιείται αυτή η λίστα, μόνον ως «ανύποπτη» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Την ίδια ημέρα που οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση καταλήγουν σχετικά με τη διαμόρφωση ενός νέου πακέτου κοινωνικά επώδυνων περικοπών, δημοσιοποιείται μια λίστα η οποία, αν μη τι άλλο, θα τραβήξει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης…

Η πολιτική σκηνή της χώρας, όπως και ο τόπος ολόκληρος, έχουν ανάγκη από διαφάνεια.

Όμως, η δημοσιοποίηση της λίστας αυτής, μάλλον θόλωσε παρά ξεδιάλυνε τα νερά και θύμισε... παραμύθια της Χαλιμάς.

Ν.Γ.Δρόσος
greece-salonika.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εχετε απορία γιατι ειμαστε ένα τετοιο κρατος; ΔΕΙΤΕ το VIDEO



 
Οταν οι νεοι που αντι να δουλευουν χαιρονται με παραγωγή και διάθεση τετοιων αισχρων VIDEOS στο ιντερνετ Τι αλλο μπορει να περιμενει κανεις για ολόκληρη τη χωρα που εχει τετοιους πολίτες. Εχουμε τους αρχοντες που μας αξιζουν γιατι εχουμε συμπολίτες μας τετοια ατομα. Να τους χαίρονται οι γονείς τους που απέτυχαν να τους περάσουν αξίες και ιδανικά… Μόνο που ζούνε σπαταλάνε τον αέρα που αναπνέουμε!!
news24gr.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίλερ με την Τρόικα-Ο Τόμσεν απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα

Θρίλερ με την Τρόικα-Ο Τόμσεν απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα

Σχεδόν όλα τα μέτρα που δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην Τρόικα, φαίνεται ότι επιστέφονται πίσω ως μη αποδεκτά, μετατρέποντας σε θρίλερ την κρίσιμη
συνάντηση των επικεφαλής των δανειστών με την Ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο «σκληρός » του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν φέρεται να ξεκόβει κάθε κουβέντα περί εφεδρείας και να απαιτεί απολύσεις τουλάχιστον 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και άμεσο λουκέτο σε ΑΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που παρουσίασε το σχέδιο, το οποίο πήρε την κατ' αρχήν έγκριση των κυβερνητικών εταίρων μόλις τη Πέμπτη, αντιμετώπισε μια μάλλον χλιαρή αντίδραση, καθώς ειδικά όσον αφορά στα διαρθρωτικά μέτρα που συμπλήρωσαν το σχέδιο περικοπών, φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες αν όχι ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα τους.
Εκτός από αυτό- που μάλλον θα καλυφθεί από τη πολυσυζητημένη Ρήτρα Απόκλισης- έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων π.χ. κλειστά επαγγέλματα, κάτι που σημαίνει ότι και αυτά είναι πολύ πιθανόν να τεθούν ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, με τα φώτα να στρέφονται μοιραία στις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται για τις ανατροπές που απαιτεί η Τρόικα στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.
Καλά πληροφορημένες πηγές η τρόικα απορρίπτει σχεδόν όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε Υγεία και Διοικητική Μεταρρύθμιση, και ζητά να αντικατασταθούν με νέες περικοπές που θα έχουν άμεση και σίγουρη εισπρακτική απόδοση.iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Χαμόγελο του Παιδιού έκανε τα δύο ανήλικα αδελφάκια να χαμογελάσουν!


​Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει μια απίστευτη ιστορία που εκτυλίχτηκε στα Χανιά με «πρωταγωνιστή» ένα 12χρονο αγόρι...
Αλβανικής καταγωγής, που επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του παιδιού» ζητώντας βοήθεια για εκείνον και την 6χρονη αδελφή του.

Όπως αναφέραμε και πριν μερικές ημέρες το ανήλικο παιδί που ξέφυγε από το σπίτι στο οποίο ζει με την οικογένειά του τηλεφώνησε στη γραμμή βοήθειας 1056 από καρτοτηλέφωνο, καταγγέλλοντας ότι υφίσταται σωματική κακοποίηση από τον πατέρα του και ζητώντας βοήθεια για να γλιτώσει από τον εφιάλτη.

Σοκαρισμένοι οι κοινωνικοί λειτουργοί του Συλλόγου άκουσαν την συγκλονιστική ιστορία του 12χρονου που μην αντέχοντας άλλο τη ζωή που ζούσε, ζητούσε να του βρουν ένα ίδρυμα.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση για τον εντοπισμό του 12χρονου από τις αστυνομικές αρχές που ειδοποιήθηκαν εν τω μεταξύ από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Και τώρα, κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού φροντίζουν το 12χρονο, που βρήκε το κουράγιο και το θάρρος να βάλει τέλος στη δυστυχία που βίωνε ο ίδιος και η αδερφή του τηλεφωνώντας στη γραμμή sos της οργάνωσης Χαμόγελο του Παιδιού ζητώντας βοήθεια.

«Είναι καθήκον μας αυτά τα παιδιά να μη νιώσουν προδομένα από την κοινωνία Τέτοιες ενέργειες γίνονται σπάνια. Τα παιδιά που ζουν άσχημες καταστάσεις με τους γονείς τους όχι μόνο δεν το καταγγέλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά συνήθως αναζητούν τρόπους για να δικαιολογήσουν τους γονείς τους» δήλωσε στο prismanews.gr ο πρόεδρος του Χαμόγελου του παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στη γενναιότητα του 12χρονου να ζητήσει βοήθεια.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα εξομολογήθηκε ο 12χρονος στους κοινωνικούς λειτουργούς, τα δυο αδέρφια ζούσαν ένα πραγματικό δράμα. Μια ζωή μέσα σε χαλάσματα και σκουπίδια, χωρίς στοργή, χωρίς χαρά και παιχνίδι.

Ο μικρός που το τελευταίο διάστημα μαζί με την 6χρονη και τον πατέρα τους ζούσαν σε κατάλυμα στα Χανιά μαζί με άλλους άστεγους αποφάσισε να βάλει τέλος στη δυστυχία του ίδιου και της αδερφής του.
Ο εφιάλτης όμως για τα δύο αγγελούδια έχει τελειώσει, αφού τα δυο αδερφάκια βρίσκονται πλέον στα χέρια των κοινωνικών υπηρεσιών ενώ για την υπόθεση τους έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Χανίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόμο προκαλεί η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου (Βίντεο)

Η φωτογραφία αυτή κάνει το γύρω του διαδικτύου.
Είναι προφανές ότι μέσα στον κόκκινο κύκλο τα σύννεφα σχηματίζουν την μορφή του Χριστού, πολλοί λένε ότι είναι...
πολύ καλή δουλειά του photoshop. Καμία πηγή δεν αναφέρει που έχει τραβηχθεί αυτή η φωτογραφία.

Σε μια ανάλογη περίπτωση στην Ουκρανία που υπάρχει βίντεο μαθητών δείτε τι ακριβώς έγινε παρακάτω ....




Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 30 Σεπτεμβρίου....
Γεγονότα
1636: Ισχυρός σεισμός πλήττει την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Οι νεκροί φτάνουν τους 540 και οι τραυματίες τους 1.500, ενώ στο δάσος του Αίνου ξεριζώνονται δέντρα. Οι μετασεισμικές δονήσεις θα διαρκέσουν έως το 1637.
1876: Ιδρύεται το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, από την κυβέρνηση του Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου.
1962: Αρχίζει το 1ο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με 56 ομάδες, χωρισμένες σε 4 ομίλους, που όμως εκπροσωπούν όλους τους νομούς της χώρα.
1979: Ένα πλοίο προερχόμενο από Ιταλία, φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα, εξωκείλει στις ακτές της Ζακύνθου. Έκτοτε αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο.
1987: Το Γκάζι, το παλιό εργοστάσιο, μεταβάλλεται σε κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πρωτοβουλία του δημάρχου Μιλτιάδη Έβερτ.
1999: Το βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας απονέμεται στο γερμανό συγγραφέα Γκίντερ Γκρας, συγγραφέα, μεταξύ άλλων, του μυθιστορήματος Ο μικρός τυμπανιστής.

Γεννήσεις
1207: Τζαλαλουντίν Ρουμί, πέρσης ποιητής, ιδρυτής του μυστικιστικού τάγματος του Ισλάμ «Σούφι». (Θαν. 17/12/1273)
1861: Γουίλιαμ Ρίγκλεϊ Τζούνιορ, αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρίας Wrigley's, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στην παρασκευή και διανομή τσίχλας. (Θαν. 26/1/1932)
1924: Τρούμαν Καπότε, αμερικανός συγγραφέας. (Εν ψυχρώ) (Θαν. 25/8/1984)

Θάνατοι
1826: Γιάννης Γκούρας, μία από τις αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάσταση. Έπεσε νεκρός από τουρκικό βόλι. (Γεν. 1771)
1922: Ιωάννης Ψυχάρης, δημοτικιστής, φιλόλογος και συγγραφέας. (Γεν. 15/5/1854)
1985: Τσαρλς Ρίχτερ, αμερικανός γεωφυσικός, που ανακάλυψε την ομώνυμη κλίμακα μέτρησης του μεγέθους των σεισμών. (Γεν. 26/4/1900)






Διαβάστε Περισσότερα »

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής τράβηξε όπλο...


crime.gr

Όπλο εναντίον αντιεξουσιαστών τράβηξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατά τη διάρκεια συμπλοκών που έγιναν στον Βόλο.

Το ... περιστατικό συνέβη γύρω στις 7:30 το βράδυ όταν χρυσαυγίτες συνεπλάκησαν με αντιεξουσιαστές. Από την αστυνομία έγιναν δέκα προσαγωγές(πέντε άτομα) από κάθε πλευρά που μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Οι αντιεξουσιαστές κατέθεσαν ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τράβηξε το όπλο που του έχει παραχωρήσει η πολιτεία και το έστρεψε εναντίον τους.

Για το θέμα ενημέρωθηκε ο Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να του διαβιβαστεί το υλικό της ανάκρισης.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έχει άδεια οπλοφορίας που του έδωσε η πολιτεία πρόσφατα.

Η δικογραφία που θα σχηματιστεί θα διαβιβαστεί στη Βουλή και τότε θα είναι δυνατόν να ζητηθεί η άρση ασυλίας του, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη..
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ