Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αποκλειστικό Video:Γνωρίστε τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Λεμπέση μέσα από τον φακό του Viotiashop

Η ομάδα του viotiashop,και Permissospress, ένα φθινοπωρινό πρωινό Σαββάτου επισκέφθηκε τον Σπύρο Λεμπέση τον Ολυμπιονίκη μας από το Μαυρομάτι Βοιωτίας.
Αντικρύσαμε ένα παιδί με παλικαρίσια ψυχή, έτοιμο να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.  Μας φιλοξένησε στο σπίτι του μαζί με την οικογένειά του.  Μας πήγε στο γήπεδο του χωριού όπου εκεί προπονήθηκε σκληρά πριν τους Ολυμπιακούς.  Γνωρίσαμε τον προπονητή του, περιπλανηθήκαμε στις καφετέριες του χωριού όπου εκεί γνωρίσαμε τον τόπο όπου ο Σπύρος, το δικό μας πλέον παιδί όπως τον αποκαλούν οι Βοιωτοί, πίνει τον καφέ του. Ας απολαύσετε στιγμές με τον Σπύρο, στο Μαυρομάτι Βοιωτίας, στη γεννέτειρά του.  Ακούστε τον Σπύρο να μιλάει για τα όνειρά του, τις αναμνήσεις του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους στόχους του

Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώχευση και ο "Φωκάς"

Μία από τις ιστορικότερες επιχειρήσεις και πιο γνωστές της Αττικής αλλά και της Ελλάδας κηρύσσει πτώχευση. Ο λόγος για την αλυσίδα καταστημάτων "Fokas".
Ο όμιλος...


 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011 και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του Ν.4072/2012.

Πρόκειται κυριολεκτικά για τέλος εποχής, τόσο για την αγορά της Θεσσαλονίκης, όσο όμως και της Αθήνας, ενώ η αγορά είναι ανάστατη από το νέο κανόνι.

Η εταιρεία Φωκάς έχει ιστορία πάνω από 7 δεκαετίες. Ο όμιλος ξεκίνησε το 1936 με πρώτο κατάστημα στη συμβολή της Ερμού και της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Το 1974 άνοιξε το δεύτερο πολυκατάστημα στην Τσιμισκή και το 1999 επεκτάθηκε στην Αθήνα με το κατάστημα της Ερμού και τη δεκαετία του 2000 άνοιξε καταστήματα στην Αθήνα, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Λάρισα.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι μένουν στο δρόμο, περίπου 40 πάντως δούλευαν στο κατάστημα της Ερμού, ενώ όπως γίνεται γνωστό δεν έχουν πληρωθεί από τον Αύγουστο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός Eurovision η Ελλάδα λόγω κόστους

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ
Μπορεί η Ευροζώνη να αντέχει ακόμα, αλλά η Eurovision διαλύεται σιγά - σιγά. Η Ελλάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Πολωνίας και της Πορτογαλίας, σχεδιάζει να μη συμμετέχει στην εφετινή....


διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Μιλώντας στο Βήμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurovision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα».

Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς στην ΕΡΤ και όπως τονίζουν στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου η απόφαση για αποχώρηση της Ελλάδας είναι σχεδόν βέβαιη, εκτός και αν βρεθεί κάποιος χορηγός που να αναλάβει τα έξοδα. Αναγνωρίζουν το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία συγκυρία που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε «πανηγυρικές εκδηλώσεις», αν και προσθέτουν ότι «όποια απόφαση και να πάρουμε θα μας «κατασπαράξουν».

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες τόσο η Πολωνία, όσο και η Πορτογαλία είχαν ανακοινώσει ότι αποσύρονται από την εφετινό διαγωνισμό για οικονομικούς λόγους. Εκπρόσωποι της δημόσιας τηλεόρασης της Πορτογαλίας έκαναν λόγο για οικονομικές δυσχέρειες, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Η Πολωνία δεν συμμετείχε ούτε πέρυσι και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και εφέτος.

Τον ίδιο σκεπτικισμό έχουν εκφράσει και εκπρόσωποι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Ο πρόεδρος του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού δήλωσε ότι «με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της Κύπρου, κάποιοι ίσως θεωρήσουν προκλητική την παρουσία του ΡΙΚ σε μια τέτοια εκδήλωση, γι΄ αυτό συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής». Το θέμα θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στο ΔΣ του Ιδρύματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΒΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ Κ. ΚΑΜΠΟΥΡΗ

ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΠΕΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΓΚΑΡΔΙΑΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΘΕΜΑΤΑ
 ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΣΗΜΕΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΦΥΛΑΞΗ).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΤΟΥ  ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑ!!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ  ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ  ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ!!
ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΟΤΙ Η ΘΗΒΑ ΤΗΝ  ΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΚΛYΣΘΕΙ ΑΠΟ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤOΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ  ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ  ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ.
ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                             ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                    ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε δίνονται δώρο, συντάξεις και πότε αρχίζουν οι περικοπές


Το τελευταίο -αποχαιρετιστήριο- δώρο Χριστουγέννων θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ, μαζί με τους δημοσίους υπαλλήλους  την παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ παίρνουν την  σύνταξη του Δεκεμβρίου, την 1η Δεκεμβρίου αν κάνουν χρήση των ATM. Αν προτιμούν  την τραπεζική θυρίδα θα περιμένουν έως τη Δευτέρα 3 αφού πρώτη του μηνός πέφτει 

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ εισπράττουν δώρο και σύνταξη στις 3 Δεκεμβρίου Η σύνταξη του Ιανουαρίου θα καταβληθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου για το ΙΚΑ και το δημόσιο και στις 2 του μηνός για ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

Στο τέλος του ιανουαρίου αρχίζουν αλλαγές και ανατροπές καθώς οι  συντάξεις πλέον σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα ώστε να μπορούν τα ταμεία και κυρίως το ΙΚΑ να καλύπτουν τη δραματική έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν   εξαιτίας της  ύφεσης , της ανεργίας και της  μείωσης των μισθών.  Το ΙΚΑ εισπράττει τις εισφορές  του  τρέχοντος μηνός, το τελευταίο πενθήμερο του επόμενου (δηλαδή θα εισπράξει τις εισφορές του Οκτωβρίου στις 25 Νοεμβρίου), με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μαύρη τρύπα στο ταμείο η οποία σε συνδυασμό με την υστέρηση εσόδων οδηγεί κάθε μήνα με μαθηματική ακρίβεια το ίδρυμα στον εσωτερικό δανεισμό προκειμένου να εξασφαλιστούν  τα αναγκαία κονδύλια .

Περισσότερο χαμένοι από την καθυστέρηση στις πληρωμές, θα είναι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του δημοσίου, οι οποίοι θα πάρουν τη σύνταξη του Φεβρουαρίου, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, αντι για Τρίτη 22 Ιανουαρίου, δηλαδή με 9 ημέρες καθυστέρηση. Περισσότερο τυχεροί θα είναι οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, που θα εισπράξουν τις συντάξεις με το νέο σύστημα 1 μέρα νωρίτερα, στις 31 Ιανουαρίου. Την ίδια μέρα οι συνταξιούχοι θα δουν στον λογαριασμό τους (αν δεν υπάρξει καθυστέρηση από την ΗΔΙΚΑ) και τις νέες περικοπές στις συντάξεις του Φεβρουαρίου που υπερβαίνουν αθροιστικά τα 1.000 ευρώ, ενώ οι περικοπές για τις συντάξεις Ιανουαρίου θα γίνουν σταδιακά, παράλληλα με τις τρέχουσες, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του χρόνου.

Με δανεικά και το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων

Με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο και τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνά τα 1,2 εκατομμύρια πολίτες, τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν χάσει  σημαντικό μέρος των εσόδων τους, ξεκινούν και πάλι αγώνα δρόμου να εξασφαλίσουν  κονδύλια για  τις συντάξεις.

Ανεργία, ύφεση και περικοπή μισθών προκάλεσε μόνο στο ΙΚΑ, υστέρηση εσόδων 11% (πάνω από 1 δισ. ευρώ) ενώ τα "κουρεμένα" ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους  τα ταμεία έχασαν το 70%-85% της πραγματικής τους αξίας. 

Όπως διαβεβαιώνει, μιλώντας στο protothema.gr ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος «δεν υπάρχει κίνδυνος να μην καταβληθούν οι συντάξεις και το δώρο  καθώς το ΙΚΑ έχει προς διάθεση 714.127.176 ευρώ. Όποια ανάγκη προκύψει θα καλυφθεί με ταμειακή διευκόλυνση (εσωτερικό δανεισμό) από τα ταμεία της ΔΕΗ και του επικουρικού ΙΚΑΤΕΑΜ. Η ρύθμιση χρεών έχει αποδώσει, τροφοδοτώντας το ταμείο με 90 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα από τις καθυστερούμενες οφειλές. Έτσι η χρονιά θα κλείσει με έσοδα αυξημένα κατά 300 εκ ευρώ σε σχέση με πέρυσι».

Πάντως για την καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου, στις 22 Δεκεμβρίου, το ΙΚΑ κατά την προσφιλή του τακτική εισπράττει προκαταβολή από την επιχορήγηση του επόμενου χρόνου, ενώ έχει καταρτίσει και σχέδιο εκτάκτου ανάγκης με τη μέθοδο της προείσπραξης οφειλών. Δηλαδή το ΙΚΑ θα εκχωρήσει τα πρόσθετα έσοδα από τη ρύθμιση των οφειλών της περιόδου 2013-20 (έως και 5 δισ. ευρώ μείον το προεξοφλητικό επιτόκιο), ώστε να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματα την επόμενη διετία. Ακόμη αν δεν αντιστραφεί η πορεία της ύφεσης το ΙΚΑ είναι διατεθειμένο να δεχθεί την προσημείωση των ακινήτων του, προκειμένου να λάβει τραπεζικό δάνειο, πρόταση που δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη από τους τραπεζίτες καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα από τις κατασχέσεις.

Το άλλο μεγάλο ταμείο, ο ΟΑΕΕ –σύμφωνα με την προέδρό του κ. Γεωργία Κωτίδου- δηλώνει επάρκεια πόρων για την καταβολή των συντάξεων και του δώρου έως το τέλος του χρόνου για δύο λόγους. Εισέπραξε πέρυσι κατ΄εξαίρεση και με την έγκριση της Τρόικας, μεγαλύτερη επιχορήγηση ενώ με την αποστολή σημειωμάτων και την άσκηση πίεσης στους οφειλέτες, αύξησε οριακά τα έσοδα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. 

Και μπορεί το ταμείο να κυνηγά τους οφειλέτες όμως το ίδιο δεν έχει αποπληρώσει ακόμα το εσωτερικό δάνειο ύψους 160 εκατ. ευρώ που είχε λάβει πέρυσι από τα ταμεία των βενζινοπωλών και των ξενοδόχων. Δηλαδή κηρύσσει στάση πληρωμών  ,προκειμένου να μη βρεθεί και πάλι με άδεια ταμεία .

Πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει και ο ΟΑΕΔ, εξαιτίας του τεράστιου χρέους του ΙΚΑ προς τον Οργανισμό, ύψους 8 δισ. Ευρώ. Το ΙΚΑ παρακρατεί τα χρήματα που εισπράττει για λογαριασμό του ΟΑΕΔ, για να καλύψει τη δική του μαύρη τρύπα προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι το δημόσιο του οφείλει από επιχορηγήσεις 12 δις ευρώ, ενώ ο ΟΑΕΔ από την πλευρά του έχει περιέλθει σε δεινή θέση και δίνει αγώνα να συγκεντρώσει τα κονδύλια για την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας.

Ήδη αναζητούνται νέοι τρόποι χρηματοδότησης του Οργανισμού μέσω νέων ειδικών λογαριασμών ενώ μελετάται και το ενδεχόμενο έκδοσης ένός Ειδικού Λαχείου.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δραματική έκκληση από το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης για ρούχα παπούτσια και παιχνίδια για τα παιδιά


Δραματική έκκληση από το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης για ρούχα παπούτσια και παιχνίδια

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην κλινική που φιλοξενεί 35 παιδιά με σημαντικές ελλείψεις , ενώ οι εργαζόμενοι του ιδρύματος ζητούν με επιστολή βοήθεια.
Στο κείμενο αναφέρονται ονομαστικά τα παιδάκια από ηλικίας 4 μηνών έως 5,5 ετών, όπως και οι ανάγκες του ιδρύματος.
Το ίδρυμα κάνει, ακόμη, έκκληση και για είδη υγιεινής όπως κρέμες, σαπούνια και άλλα βασικά είδη.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:
35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέληs, για υιοθεσία, ζητούν παπούτσια και ρούχα, δείτε τι χρειάζονται ακριβώς στη λίστα.
ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
Α/Α Όνομα Ηλικία Νο Παπουτσιού
1. Πέτρος 20 μηνών No 21
2. Βιβή 3,5 ετών No 25
3. Χάρης 2 ετών No 23
4. Νίκος 12 μηνών Νο 20
5. Ραφαήλ 1,5 ετών No 19
6. Παναγιώτης 1,5 ετών No 20
7. Έλλη 2 ετών No 22
8. Νίκος 12 μηνών Νο 18
9. Μυρτώ 2 ετών No 21
10. Αναστασία 2 ετών No 22
11. Γιώργος 8,5 ετών Νο 36
12. Σήφης 6 ετών Νο 30
13. Βαγγέλης 7 ετών Νο 31
14. Αποστόλης 4,5 ετών Νο 24
15. Αλεξάνδρα 9 ετών Νο 29-30
16. Χριστίνα 5,5 ετών Νο 24
17. Σωτήρης 5,5 ετών Νο 30-31
18. Νικόλαος 3 ετών Νο 23
19. Ρεβέκκα 2 ετών Νο 23
20. Αντώνης 2,5 ετών Νο 23
21. Αλέξανδρος 12 ετών Νο 41
22. Γιάννης 10 μηνών
23. Ανδριάννα 11 μηνών
24. Στέλλα-Ρόζα 7 μηνών
25. Ηλίας 11 μηνών
26. Νάντια 9 μηνών
27. Μαρίνος 9 μηνών
28. άρρεν 4 μηνών
29. άρρεν 4 μηνών
30. άρρεν 4 μηνών
31. άρρεν 5 μηνών
32. άρρεν 7 μηνών
33. άρρεν 7 μηνών
34. άρρεν 11 μηνών
35. θήλυ 11 μηνών
ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ
ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ, ΝΗΠΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟΣΤΙΕΡΑ
ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ
ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ και ΧΩΡΙΣ (ΠΑΙΔΙΚΑ - ΜΟΝΑ)
ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ
ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ - ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΝΙΕΣ
ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ
ΠΙΚΕ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ
ΦΟΡΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (Νο 20 - 33)
ΚΑΛΤΣΕΣ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ - ΚΑΛΤΣΟΝ
ΚΡΕΜΕΣ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ
ΒΑΦΛΙΕΡΑ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ DVD
ΡΟΥΧΑ ΕΦΗΒΙΚΑ για αγόρι Νο14-16
ΣΑΛΙΑΡΕΣ
ΜΠΟΛΑΚΙΑ
ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ
ΠΙΠΙΛΕΣ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ «ΤΡΕΙΣ ΤΡΥΠΕΣ»
ΚΟΥΝΙΕΣ ΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ
ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ Κ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ
ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ
ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΟΥ
ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ (ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΟΥΛΑ)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ (30-35 τμ.)
ΧΑΡΤΟΝΙΑ - ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπηρεσία Αναρρωτηρίου (213-2059800 Κα Γουρνάκη Ιωάννα).iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου Επιμελητηρίου Βοιωτίας


  Viotiashop.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Τροχαία ενημερώνει τους οδηγούς πώς θα κινούνται με ασφάλεια σε χιόνι και παγετό


 Οδηγίες ασφαλούς οδήγησης σε βροχή, χιονόπτωση και παγετό
Με τον καιρό να αλλάζει και το χειμώνα να βρίσκεται αν και καθυστερημένα προ των πυλών, η Τροχαία δίνει στους οδηγούς συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων και των χρηστών του οδικού δικτύου, σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων όπως καταιγίδες, χιονοπτώσεις και παγετό.
Οι συμβουλές της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση:
  • Να ενημερώνεστε πάντοτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν ξεκινήσετε.
  • Να φροντίσετε το όχημά σας να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Να χρησιμοποιείτε πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κλπ.).
  • Να φοράτε πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
  • Να ελέγχετε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.
  • Να φροντίζετε ώστε να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με αρκετά καύσιμα.
Επιπλέον, να τηρείται πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ιδίως:
  • Να μειώνετε ταχύτητα και να αφήνετε αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορείτε να σταματήσετε με ασφάλεια.
  • Να μη φρενάρετε απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπείτε της πορείας σας. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργείτε και όταν πρόκειται να επιταχύνετε ή να στρίψετε.
  • Να έχετε αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνεστε πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
  • Να διατηρείτε τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός σας πάντα καθαρούς.
  • Να οδηγείτε με χαμηλή ταχύτητα για να έχετε τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός σας.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζετε γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
  • Αν οδηγείτε σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγετε τους χιονισμένους χωματόδρομους.
  • Να έχετε στο νου σας ότι ενδεχομένως θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσετε το όχημά σας όταν οδηγείτε σε παγωμένο δρόμο.
  • Να ακολουθείται τις υποδείξεις των τροχονόμων
Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά σας:
  • Να μην προσπαθείτε να «γκαζώσετε» για να απεγκλωβιστείτε, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
  • Να μετακινήσετε δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξετε το χιόνι από τους τροχούς.
  • Να ειδοποιήσετε αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
  • Να παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ότι η εξάτμιση είναι καθαρή από χιόνι.
Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλεως:
  • Φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Ελέγχετε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα.
  • Φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.
Σε περίπτωση που μετακινείστε μέσα στην πόλη:
  • Προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή.
  • Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.
  • Σε περίπτωση που αποκλειστείτε:
  • Παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα.
  • Τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες.
Εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.
Σε περίπτωση ανάγκης να επικοινωνείτε με το 100 (ΕΛ.ΑΣ), το 199 (Π.Σ.), το 166 (Ε.Κ.Α.Β.), τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και με τις αρμόδιες Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι διάβαζαν στη Βουλή - με μεγάλη αφοσίωση - οι Μπαρμπαρούσης και Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής


Τι διάβαζαν στη Βουλή - με μεγάλη αφοσίωση - οι Μπαρμπαρούσης και Παναγιώταρος τ
Την ώρα που στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο είχε πάρει φωτιά και οι βουλευτές του κόμματος εναλλάσσονταν στο βήμα δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και ο Ηλίας Παναγιώταρος το είχαν ρίξει στην... ανάγνωση.
Ο κ. Μπαρμπαρούσης διάβαζε με ιδιαίτερη αφοσίωση την εφημερίδα «Ο Στόχος», στο εξώφυλλο της οποίας κυριαρχούσε ο τίλος «Πιο πιθανό να τεθεί εκτός νόμου η Βουλή από το να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή», ενώ ο κ. Παναγίωταρος κάποιο περιοδικό το οποίο δεν είναι εύκολο να διακριθεί...



Διαβάστε Περισσότερα »

2.426 ευρώ θα παίρνουν οι δήμαρχοι σε 12 δήμους- Ολες οι αλλαγές που φέρνει το νέο μνημόνιο στην τοπική αυτοδιοίκηση


Σε κωδικοποίηση των αλλαγών που επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου (Ν.4093/2012) προχώρησε η νομική υπηρεσία της ΚΕΔΕ.
Οι αλλαγές αυτές αφορούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, θέματα χορηγίας των αιρετών, μισθολογικές αλλαγές για υπαλλήλους και αιρετούς, μείωση συμβούλων και συνεργατών αιρετών των ΟΤΑ, αναστολή προσλήψεων και διορισμών, διαθεσιμότητα δημοτικών υπαλλήλων και την εισαγωγή του θεσμού της Επιτροπείας για τους δήμους που υπερβαίνουν τους προϋπολογισμούς τους.
Ειδικά η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και ο θεσμός της Επιτροπείας, θα είναι από τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

Ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, θέματα χορηγιών αιρετών

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τις χορηγίες των αιρετών, ορίζεται ότι η ασφάλιση για κύρια σύνταξη, πρόσθετη ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη γίνεται στους φορείς όπου ασφαλίζονταν πριν την εκλογή τους στα αξιώματα αυτά και ο χρόνος της θητείας τους λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στους φορείς αυτούς.
Τα χρόνια ως αιρετού οργάνου σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού, δεν χρησιμεύουν για τη θεμελίωση ή την προσαύξηση σύνταξης αιρετού οργάνου.
Σε περίπτωση λήψης αποδοχών από οργανική θέση στο Δημόσιο, η χορηγία από τη θέση του αιρετού οργάνου περιορίζεται κατά 70%. Επίσης, μειωμένες κατά 70% είναι οι αντιμισθίες αιρετών οργάνων σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού, εφόσον είναι συνταξιούχοι του Δημοσίου. Στις παραπάνω διατάξεις συμπεριλαμβάνονται οι αντιδήμαρχοι. Εξαιρούνται οι δήμαρχοι.
Οι συντάξεις των αιρετών οργάνων, που λαμβάνουν και δεύτερη κύρια σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%. Εάν λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη μειώνονται κατά 30%. Για τα αιρετά όργανα που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα (συμπλήρωση 4 ή 8 ετών κατά περίπτωση) από την 01.01.2013, το όριο συνταξιοδότησης αυξάνεται από το 65ο στο 67ο έτος.
Εάν το συνολικό ποσό των συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων επικουρικών και μερισμάτων κυμαίνεται μεταξύ 2.000- 3.000 ευρώ μηνιαίως, μειώνεται κατά 15%, ενώ αν το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ μειώνεται κατά 20%.

Μισθολογικά υπαλλήλων και αιρετών

Ο βασικός μισθός γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης διαμορφώνεται από 01.01.2013 στα 4.750 ευρώ (3.450 μισθός συν 1.000 ευρώ επίδομα θέσης ευθύνης συν 300 ευρώ έξοδα παράστασης).

Οι μισθοί των δημάρχων ορίζονται, για πληθυσμό δήμου μικρότερο των 20.000 πολιτών (153 δήμοι) στα 1.455 ευρώ μηνιαίως, για πληθυσμό δήμου από 20.000- 100.000 πολίτες (160 δήμοι) οι μισθοί ορίζονται στα 1.940 ευρώ. Για πληθυσμό δήμων άνω των 100.000 πολιτών (12 δήμοι) ορίζονται στα 2.426 ευρώ.

Οι αποδοχές των γενικών γραμματέων των δήμων καθορίζονται στο 65% της αντιμισθίας του οικείου δημάρχου.
Οι αντιμισθίες των προέδρων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων μειώνονται κατά 50% και διαμορφώνονται σε 540 ευρώ για δήμους έως 20.000 δημότες, σε 720 ευρώ για δήμους από 20.000- 100.000 πολίτες και σε 900 ευρώ για δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 πολιτών.

Αντίστοιχες είναι οι μειώσεις στις αντιμισθίες των Συμπαραστατών του Δημότη και της Επιχείρησης και των Περιφερειακών Συμπαραστατών του Πολίτη και της Επιχείρησης. Καταργούνται οι αποζημιώσεις μελών δημοτικού συμβουλίου και λοιπών επιτροπών. Οι αμοιβές των Ειδικών Συνεργατών και των Επιστημονικών Συνεργατών διαμορφώνονται, ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου, σε 1.260- 1.470 ευρώ για τους ειδικούς συμβούλους, σε 1.155- 1.365 ευρώ για τους επιστημονικούς συνεργάτες και σε 1.120- 1.260 ευρώ για τους ειδικούς συνεργάτες. Καταργείται το χρονοεπίδομα των έμμισθων δικηγόρων. Η προσαύξηση αποδοχών σε όσους χορηγείται άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο εξωτερικό υπολογίζεται πλέον με βάση τον βασικό μισθό.

Μείωση ειδικών συμβούλων και συνεργατών αιρετών ΟΤΑ

Οι θέσεις ειδικών συνεργατών, επιστημονικών συνεργατών και ειδικών συμβούλων ορίζονται όταν στον δήμο υπάρχουν δυο αντιδήμαρχοι και φθάνουν τις οκτώ θέσεις στους δήμους με 13 αντιδημάρχους. Οι δήμοι με πληθυσμό άνω των 150.000 κατοίκων διατηρούν τον αριθμό ειδικών συμβούλων ή συνεργατών που προβλέπεται από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων -δηλ. έναν σύμβουλο για κάθε θέση αντιδημάρχου. Καταργούνται οι θέσεις μετακλητών ιδιαιτέρων γραμματέων δημάρχων. Οι συμβάσεις ειδικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων, ειδικών επιστημόνων και δημοσιογράφων, των οποίων οι θέσεις καταργούνται, λύονται αυτοδικαίως και αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο.

Προσωπικό ΟΤΑ

Οι προσλήψεις και οι διορισμοί του μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, αναστέλλονται έως την 31.12.2016. Εξαιρούνται οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού σε νησιωτικούς δήμους. Παύονται οι υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί αμετακλήτως ενώπιον δικαστηρίου για κακούργημα ή για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ

Σκοπός είναι η συνεχής παρακολούθηση σε μηνιαία βάση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων. Στόχος είναι η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Εφόσον, η εκτέλεση του προϋπολογισμού ενός ΟΤΑ παρουσιάζει απόκλιση, το Παρατηρητήριο αποστέλλει επισημάνσεις στο δήμο. Εάν η απόκλιση συνεχισθεί και διαπιστωθεί ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι επισημάνσεις, ο δήμος υπάγεται υποχρεωτικά σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εξυγίανσης περιλαμβάνεται και το μέτρο της αύξησης των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές. Περιλαμβάνεται αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3‰ και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από τον δήμο μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του. Ομοίως, προβλέπεται αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%.

Ρύθμιση αποπληρωμής δανείων

Η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων επιμηκύνεται έως οκτώ χρόνια από τη λήξη της δανειακής σύμβασης, όπως αυτή ισχύει σήμερα. Επίσης, χορηγείται περίοδος χάριτος διάρκειας έως τρία χρόνια εντός της οποίας καταβάλλονται μόνο τόκοι, με μειωμένο το επιτόκιο των δανείων κατά την περίοδο χάριτος, κατά μισή (0,5) ποσοστιαία μονάδα.







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ



Λόγω των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν πραγματοποιείται η αποκομιδή των σκουπιδιών, πλην των κάδων των σχολείων και του νοσοκομείου Θήβας.

Γι’ αυτό το λόγο ΖΗΤΑΜΕ τη βοήθεια και την κατανόηση όλων των Δημοτών και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ μέχρι τη λήξη των κινητοποιήσεων, να περιορισθούν, όσο γίνεται περισσότερο, τα απορρίμματα και να κρατούνται προσωρινά σε χώρο της οικίας (αυλές, μπαλκόνια, αποθήκες), σε περίπτωση που έχουν συσσωρευτεί τα σκουπίδια στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ και στους ΚΑΔΟΥΣ ΠΗΓΑΔΙΑ.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ πρέπει να εναποθέτουμε ΜΟΝΟ τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, δηλαδή οι συσκευασίες από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο. Δεν επιτρέπεται η εναπόθεση οργανικών και άλλων απορριμμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιούς τομείς του κράτους θα αναλάβει η γερμανική... επιστασία στην Ελλάδα


Ποιούς τομείς του κράτους θα αναλάβει η γερμανική επιστασία στην Ελλάδα

Τουλάχιστον 10τομείς της παραγωγής και της εκπαίδευσης θέλουν να «εποπτεύουν» οι Γερμανοί δανειστές. Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την υφυπουργό Εξωτερικών Εμιλι Χάρπερ, συντονίστρια της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης.
Πρόκειται για την ομάδα που ιδρύθηκε με την κοινή απόφαση του κ Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ με στόχο την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Μετά την αρχική συμφωνία, η κυρία Χάρπερ είχε συνάντηση με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, επικεφαλής της ελληνικής ομάδας Σταύρο Παπασταύρου. Σε αυτήν αποφασίστηκε ότι η ελληνογερμανική συνεργασία θα καλύψει τους εξής τομείς:
  • Αναμόρφωση του συστήματος Υγείας,
  • Δημιουργία της Τράπεζας Ανάπτυξης,
  • Συνέργειες σε ζητήματα μετανάστευσης, ασύλου και ασφάλειας συνόρων,
  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα τουρισμού,
  • Προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας,
  • Συνεργασία στην αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε εργασιακά θέματα,
  • Προώθηση διμερών προγραμμάτων επισκέψεων,
  • Συνεργασία στον τομέα της Παιδείας, κατάρτισης και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων
  • Προώθηση προγραμμάτων σχετικών με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάμερα κατέγραψε το θάνατό του


Το βίντεο συγκλονίζει.
Κάμερα κατέγραψε την απέλπιδα προσπάθεια ενός άντρα στο Καράτσι του Πακιστάν, να ξεφύγει από τις φλόγες που είχαν τυλίξει κτίριο στο οποίο βρισκόταν.

Ο άτυχος άντρας τελικά δεν κατάφερε να σώσει τη ζωή του

Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναφέρουν τον κοινωνικό τουρισμό και το επίδομα ενοικίου


Ο σχεδιασμός λειτουργικών προγραμμάτων που θα αναχαιτίσουν την ανεργία τέθηκε την Τετάρτη στο επίκεντρο
του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Στην συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος μέτρα και πρωτοβουλίες που αφορούν και την καλύτερη λειτουργία της αγοράς εργασίας, την απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και προτάσεις για τη θεσμική οργάνωση μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στον ΟΑΕΔ, για την οποία προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Εργασίας.

Οι προωθούμενες αλλαγές είναι από το υπουργείο Εργασίας είναι:

* Ειδικότερα το υπουργείο εργασίας θα καταθέσει μέσα στον Δεκέμβριο νομοθετική ρύθμιση η οποία θα αναφέρει την σύσταση ειδικού λογαριασμού στον ΟΑΕΔ στον οποίο θα πηγαίνει η εισφορά 1,3% των εργαζομένων και θα χορηγούνται τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, επιδότησης ενοικίου και επιδότησης επιτοκίου, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση των παροχών αυτών όμως.

* Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων.

* Η ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανέργους. Να σημειωθεί ότι για τους άνεργους έχει παγώσει η καταβολή των δόσεων μέχρι 31.12.2012

* Η καταβολή κατά το ερχόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.

* Η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί.

Το πρόγραμμα χορήγησης επιδότησης ενοικίου σε κατηγορίες δικαιούχων του ΟΕΚ αναμένεται να επανέλθει με αυστηρούς εισοδηματικούς όρους.

Μάλιστα κυρίως θα απευθύνεται σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια ανέργους, σε δικαιούχους που ήταν άνεργοι και μετακινήθηκαν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους και βρήκαν εργασία σε περιοχές άλλων Νομών, σε δικαιούχους που το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα είναι μέχρι 6.000 ευρώ.

Κοινωνικός τουρισμός

Η απογραφή των δικαιούχων θα γίνεται με κριτήρια εισοδήματος για όλους τα οποία μελετάται να παραμείνουν ως εξής:

* Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό / οικογενειακό εισόδημα 17.000 ευρώ

* Δικαιούχοι δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000 ευρώ

* Δικαιούχοι τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000 ευρώ

* Δικαιούχοι τέσσερα άτομα (όχι πολύτεκνοι) με οικογενειακό εισόδημα 41.000 ευρώ

* Πολύτεκνοι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000 ευρώ

Δικαιούχοι είναι:

* Εργαζόμενοι: που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και έχουν πραγματοποιήσει 100 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας το προηγούμενο έτος . Οι εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες που καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΕΕ και έχουν πραγματοποιήσει 75 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας το έτος 2010.

Οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες (που έχουν στη ζωή ένα γονέα) που καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΕΕ και έχουν πραγματοποιήσει 50 ημέρες εργασίας ή επιδοτούμενης ανεργίας το προηγούμενο έτος.

* Συνταξιούχοι: Όσοι το τελευταίο πριν τη συνταξιοδότησής τους διάστημα ήταν ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης και κατέβαλαν εισφορές υπέρ ΟΕΕ για τουλάχιστον 1.500 ημέρες εργασίας. Όσοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες εργασίας στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας σε προηγούμενο της συνταξιοδότησής τους φορέα. Εξαιρούνται όσοι έκαναν αυτασφάλιση προκειμένου να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας. Γιʼ αυτούς απαιτούνται 4.000 ημέρες εργασίας για κλάδο κατά του κινδύνου της ανεργίας.

* Άτομα με αναπηρία: με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον αυτό προκύπτει από γνωματεύσεις Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών των ασφαλιστικών φορέων τους, ανεξαρτήτως ημερών εργασίας πριν από τη συνταξιοδότηση. Οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους δικαιούνται δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το 2010 και δεν δικαιούνται εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2011. Για τα άτομα με αναπηρία χορηγείται δελτίο κοινωνικού τουρισμού για το συνοδό τους μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από τις ανωτέρω γνωματεύσεις.

Τα προστατευόμενα μέλη (παιδιά) των δικαιούχων δικαιούνται δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από ηλικίας 5 ετών και μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους ή του 24ου εφόσον είναι άνεργα ή του 26ου εφόσον σπουδάζουν σε οποιαδήποτε Δημόσια Σχολή.









Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Διοικητικό Συμβούλιο Επιμελητηρίου Βοιωτίας



Χθες 28/11 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο Επιμελητηρίου Βοιωτίας στο κατάστημα του Επιμελητηρίου. 
Αποφασίστηκαν τα παρακάτω θέματα:
  1. έγκριση προϋπολογισμού οικονομ. χρήσης 2013 Επιμελητηρίου Βοιωτίας
  2. Οικονομική ενίσχυση Ινστ. Ανάπτ. Υποστήριξης Μικρομεσσαίων Επιχ. Επιμελητηρίου Βοιωτίας
  3. Διεξαγωγή περιφερειακού μαθητικού διαγωνισμού για την επιχειρηματικότητα
  4. τέλος έγιναν ανακοινώσεις και προτάσεις Μελών Δ.Σ.



  Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχειρηματικό Πάρκο στα Οινόφυτα

Στη συγκέντρωση του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου για την τυπική ίδρυση της Α.Ε. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» και την κατάθεση φακέλου προς αδειοδότηση από τους αρμοδίους φορείς, προχωρά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι, υπό την αιγίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, βρίσκεται σε εξέλιξη φάκελος ίδρυσης Επιχειρηματικού Πάρκου στα Οινόφυτα με την ιδρυτική επωνυμία «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.» Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων προπαρασκευαστικών ενεργειών (οργάνωση, καταστατικό της Α.Ε. κ.λπ.) προχωρεί η δεύτερη φάση της διαδικασίας, δηλαδή της συγκέντρωσης του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου για την τυπική ίδρυση της Α.Ε.και την κατάθεση φακέλου προς αδειοδότηση από τους αρμοδίους φορείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γράμμα ενός παιδιού στους συμμαθητές του


Γράμμα ενός παιδιού στους συμμαθητές του

Ένα συγκινητικό γράμμα γράφει* ένα παιδί προς τους συμμαθητές του στο σχολείο για να τους ενημερώσει για το «πρόβλημά» του. Διαβάστε το.

Καλέ μου φίλε, σου γράφω κάποια πράγματα για μένα και το πρόβλημά μου που θα ήθελα να ξέρεις.
  • Το πρόβλημα μου αποτελεί μόνο ένα μέρος του χαρακτήρα μου. Δεν με καθορίζει ως άτομο και δεν θα έπρεπε να με στιγματίζει. Είμαι ένα παιδί με πρόβλημα αναπηρίας και όχι ένα ανάπηρο παιδί.
  • Νιώθω τα πάντα γύρω μου πολύ έντονα. Κάθε ήχος που για σένα μπορεί να είναι κανονικός, εμένα μπορεί να με κάνει να υποφέρω.
  • Το περιβάλλον στο οποίο ζω καθημερινά πολλές φορές είναι εχθρικό. Με κοιτάζεις και μου συμπεριφέρεσαι περίεργα.
  • Μπορεί να σου φαίνομαι αλλόκοτος, αρνητικός και πολλές φορές επιθετικός αλλά ουσιαστικά το μόνο που κάνω είναι να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου.
  • Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να τα κάνω. Με στεναχωρεί όταν εσύ νομίζεις ότι δεν θέλω. Υπάρχει διαφορά του δεν θέλω (επιλέγω να μην κάνω κάτι) και του δεν μπορώ (είμαι ανίκανος να κάνω κάτι – δεν έχω επιλογή).
  • Όταν εσύ λες ότι βρέχει καρεκλοπόδαρα εγώ περιμένω να δω καρέκλες να πέφτουν από τον ουρανό. Γιατί πολύ απλά δεν καταλαβαίνω ότι μιλάς μεταφορικά.
  • Να είσαι υπομονετικός με το περιορισμένο λεξιλόγιό μου. Δεν είναι ότι δεν αισθάνομαι, απλά δυσκολεύομαι να σου εκφράσω αυτά που αισθάνομαι με λέξεις και αυτό με στεναχωρεί.
  • Επειδή δυσκολεύομαι με τα λόγια, προσπάθησε να μου δείξεις κάτι που θέλεις να κάνω, παρά να μου το λες. Πρέπει να μου το πεις πολλές φορές.  Η υπομονή σου και η επιμονή σου θα με βοηθήσει.
  • Δώσε σημασία σε αυτά που μπορώ να κάνω παρά σε αυτά που δεν μπορώ. Μου είναι αδύνατον  να νοιώθω συνεχώς ότι δεν είμαι αρκετά καλός και ότι χρειάζομαι βελτίωση.
  • Βοήθησέ με στις παρέες. Δεν είναι ότι δεν θέλω να παίζω με τα άλλα παιδιά. Απλά τις περισσότερες φορές δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω μία συζήτηση ή με ποιο τρόπο να παίξω.
  • Δες πόσα πράγματα μπορώ να κάνω. Ψάξε τα και θα δεις ότι μπορώ να γίνω καλός φίλος. Ναι είμαι διαφορετικός αλλά και ξεχωριστός όπως όλοι μας.
Όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι! Έτσι δεν είναι;


*Το παραπάνω κείμενο ετοιμάστηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Περιστερίου, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες στις 3 Δεκεμβρίου. Το κείμενο αυτό θα αναγνωστεί στους μαθητές των σχολείων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιώργος Ανέστης εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ στην COPA για το βαμβάκι

Ο Γιώργος Ανέστης εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ στην COPA για το βαμβάκι
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ και πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς, κ. Γιώργος Ανέστης είναι ο νέος αντιπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ στην ομάδα εργασίας των COPA και COGECA για το βαμβάκι.
Ο κ. Ανέστης ορίστηκε έπειτα από σχετική απόφαση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτου Καραμίχα, την οποία επικύρωσε το Συμβούλιο της οργάνωσης, για να αντικαταστήσει τον εκλιπόντα Γρηγόρη Αλεξιάδη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόφληση φόρων μέχρι 48 δόσεις από 50 ευρώ

Ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες πολίτες.
Με μηνιαία δόση που μπορεί να κατέβει ακόμη και κάτω από τα 100 ευρώ και έως και 48 δόσεις θα μπορέσουν εκατομμύρια πολίτες που χρωστούν στο Δημόσιο να κλείσουν τους λογαριασμούς τους.

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να...


 έχουν φτάσει μέσα στο 2012 τα 11 δισ. ευρώ και με συνολικές οφειλές 54 δισ. η κυβέρνηση δίνει μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία σε όσους χρωστούν να εξοφλήσουν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Η χαμηλό δόση ουσιαστικά δίνεται ώστε να διευκολυνθούν οι μικρο-οφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους.

Η ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει την κατηγοριοποίηση των οφειλετών με βάση ορισμένους συντελεστές βαρύτητας όπως η οικονομική αδυναμία, η διασφάλιση της οφειλής, το είδος αυτής, η συμπεριφορά του οφειλέτη κ.λπ.

Με βάση το συνολικό «σκορ» από τους συντελεστές θα δίνεται η δυνατότητα για πληρωμή σε περισσότερες δόσεις, έως και 48. Ο οφειλέτης θα υποβάλλει αίτημα στη ΔΟΥ για να πετύχει της ευνοϊκής ρύθμισης. Θα δίνει επίσης και δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν εμπρόθεσμα να πληρώνουν τις δόσεις τους.

Με τη δεύτερη αίτηση για ευνοϊκή ρύθμιση ο οφειλέτης θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει μέχρι και 48 δόσεις. Το σύνηθες πλαφόν των 300 ευρώ ελάχιστης μηνιαίας καταβολής, το οποίο καθιέρωναν οι προηγούμενες ρυθμίσεις, κρίθηκε ότι δεν έχει θέση στην παρούσα συγκυρία. Έτσι, εξετάζεται ακόμη και το παλφό των 50 ευρώ.

Στη ρύθμιση,σύμφωνα με το newpost.gr, θα μπορούν να μπουν ακόμη και όσοι φορολογούμενοι είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν να υπαχθούν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση. Μάλιστα, αν πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση της νέας ρύθμισης, θα μπορούν να αυξήσουν τη μέγιστη διάρκεια των δόσεων έως και σε 48.

Σε αντιδιαστολή με προηγούμενες ρυθμίσεις, όπου η μείωση των προσαυξήσεων ήταν συνάρτηση του αριθμού των δόσεων, αυτή τη φορά προκρίνεται διαγραφή των προσαυξήσεων στο τέλος. Αν ο φορολογούμενος τηρήσει τη ρύθμιση και πληρώσει όλες τις δόσεις, τότε οι προσαυξήσεις εξετάζεται να διαγράφονται στο σύνολό τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως να βάζετε πλυντήριο όταν σας κόψουν το ρεύμα (Video)

Πως να βάζετε πλυντήριο όταν σας κόψουν το ρεύμα
Το νέο ειδικό τέλος στα ακίνητα το οποίο θα εισπράτεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ είναι γνωστό, όπως και το ότι αναμένεται να οδηγήσει στην διακοπή ηλεκτροδότησης των καταναλωτών που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν.
Παρ’ όλα αυτά, το κράτος δείχνει την κοινωνική του ευαισθησία, προτείνοντας σας την παρακάτω λύση, για να έχετε τουλάχιστον καθαρά και φρεσκοπλυμένα ρούχα όταν θα κάθεστε στο σκοτάδι…
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας - Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα


Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας - Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα. Σήμερα Πέμπτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη νότια Πελοπόννησο, αλλά ύφεση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι θυελλώδεις, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά μέχρι και 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και αργότερα καταιγίδες, που πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας να είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις φτάνοντας μέχρι 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα, οπότε πιθανόν να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Ο καιρός θα βελτιωθεί τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οπού από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τοπικά θα είναι έντονα, από το απόγευμα όμως θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο στην ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη νοτιά Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ενώ το βράδυ στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 και στη βόρεια Κρήτη μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες που στα βόρεια πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Διεθνούς Διαφάνειας: Πόσο κοστίζει η διαφθορά στην Ελλάδα


Τις δραματικές διαστάσεις της διαφθοράς ανέδειξε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου.
 Ποια η πολιτική τακτικήΣτο ιλιγγιώδες μέγεθος των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ φθάνει το οικονομικό βάρος που επωμίζονται οι πολίτες, λόγω της διαφθοράς, της κακοδιοίκησης και της γραφειοκρατίας, όπως τονίστηκε σε συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς, με τίτλο "Κράτος και Διαφθορά-Θεσμοί: Από την πτώση στην ανόρθωση" .
Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος υπέδειξε με στοιχεία ότι για την άσχημη εικόνα του κράτους ευθύνονται η πολυνομία και η πολιτική αυθαιρεσία, όχι η εύκολη στοχοποίηση των υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, από το 1975 και μέσα σε 30 χρόνια, όπως ανέφερε, έχουν κατατεθεί 3.430 νόμοι, ενώ παράλληλα έχουν εκδοθεί 17.5000 ρυθμίσεις, 20.580 Προεδρικά Διατάγματα και 111.905 Υπουργικές Αποφάσεις.
Μάλιστα, τόνισε ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει τα τελευταία χρόνια με τις εγκυκλίους που έχουν υποκαταστήσει τη νομοθεσία, ενώ παρατήρησε ότι γίνεται κατάχρηση και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ύπαρξη - ουσιαστικά - ακόμη και σήμερα 78 υπουργείων (όσοι είναι οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης) που τυπικώς έχουν ενωθεί σε 15 υπουργεία και το διορισμό πάνω από 1.200 υπουργικών συμβούλων, για να αισθάνονται μια ασφάλεια οι υπουργοί, όπως σημείωσε, για να ολοκληρώσει δηλώνοντας απαισιόδοξος για την αποτελεσματική και διάφανη λειτουργία του κράτους.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσος Βολουδάκης, στη σύντομη παρέμβασή του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Πολιτείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση των δομών και των υπηρεσιών του κράτους που αλληλοκαλύπτονται και δημιουργούν οικονομικό βάρος και γραφειοκρατία στους πολίτες, καθώς και το σχέδιο για την ψηφιακή υπογραφή.
Νωρίτερα, σε άλλο στρογγυλό τραπέζι του συνεδρίου, με θέμα τους φορείς καταπολέμησης της διαφθοράς, τον τόνο έδωσε ο εκπρόσωπος της Task Force για την Ελλάδα, Τεό Στράικερ, κάνοντας ανασκόπηση στον οδικό χάρτη κατά της διαφθοράς που έχει συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση.
Αναφέρθηκε σε βασικά σημεία του οδικού χάρτη, που είναι η συμφωνία για μια εθνική στρατηγική καταπολέμησης της διαφθοράς, η ενδυνάμωση του συντονισμού με τον ορισμό εθνικού συντονιστή, να ενταθεί η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ακεραιότητα των υπαλλήλων, η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών και των διωκτικών υπηρεσιών (αρχείο τραπεζικών λογαριασμών) και η βελτίωση του νομικού πλαισίου (ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης κ.λπ.).
Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αναποτελεσματική και η πρόληψη στα σπάργανα, επισήμανε ο πρώην εισαγγελέας και τέως ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ο οποίος διαπίστωσε, με τη σειρά του, ότι η Πολιτεία εμφανίζεται διστακτική να λάβει μέτρα κατά της διαφθοράς και την αναγκαιότητα συντονισμού.
Πρότεινε μάλιστα ότι θα πρέπει οι προϊστάμενοι να είναι συνυπεύθυνοι σε κρούσματα διαφθοράς των υφισταμένων τους, δεδομένου ότι δεν κατάφεραν να τους ελέγξουν αποτελεσματικά.
Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, επισήμανε κι αυτός την ανάγκη εθνικού συντονιστή, αλλά "να μην είναι ούτε πολιτικός ούτε από το επιχειρηματικό κόσμο, να μην έχει βαρίδια", όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στην περικοπή των αρμοδιοτήτων του, μετά τη νομοθέτηση του νέου πειθαρχικού δικαίου στο Δημόσιο, όπου στα πειθαρχικά συμβούλια δεν θα υπάρχουν συνδικαλιστές, αλλά δικαστικοί. Κάτι, όμως, όπως είπε, δεν έχει γίνει ακόμη.news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στο αφορολόγητο των παιδιών


Διάταξη που θα καταργεί πλήρως το ειδικό αφορολόγητο για τα παιδιά θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση επιδιώκει να σταματήσει η οικονομική ενίσχυση των πολύτεκνων με μεγάλο εισόδημα καθώς και να γίνει πιο ορθολογική και δίκαια διαχείριση των πόρων για την κοινωνική πολιτική.
Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Στουρνάρας είπε πως στην θέση του αφορολόγητου που καταργείται, θεσπίζεται ένα ειδικό επίδομα που θα δίνεται στις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη και θα καταβάλλεται με βάση οικονομικά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια, ανεξαρτήτως αν έχουν ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά.
Από τη πλευρά του, διευκρινίσεις για το θέμα έδωσε ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Π. Τσακλόγλου, ο οποίος είπε ότι με το νέο σύστημα θα πάψει η ενίσχυση πλούσιων πολύτεκνων και η λιγοστοί πόροι που υπάρχουν πλέον στην οικονομία για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής θα δίνονται με περισσότερο στοχευμένο και αποτελεσματικό τρόπο.
Τέλος, ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα δοθεί σήμερα ή αύριο σε διαβούλευση και αμέσως μετά θα κατατεθεί στην Βουλή.
Προ των πυλών ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη
Εν τω μεταξύ νέα ρύθμιση για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
Πρόκειται για βελτίωση της υπάρχουσας ρύθμισης και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε 30 μηνιαίες δόσεις από 10-15, ανάλογα με την περίπτωση που ισχύει σήμερα. Η ελάχιστη δόση φαίνεται πάντως να παραμένει στα 300€.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς:«Η κυβέρνηση να κάνει πίσω»

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, την ερχόμενη Δευτέρα, παραπέμπουν οι δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας, για τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στην επίθεση, που θεωρούν, ότι δέχεται η Τ.Α. από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Β. Τετριμίδα , που μίλησε στο ΣΕΙΡΙΟ, τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, αποτελούν την ταφόπλακα της  Τ.Α, η οποία απαξιώνεται  και εξαθλιώνεται. Κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει πίσω στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων και της εποπτείας των δήμων.
Ο κ. Τετριμίδας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των ομαδικών παραιτήσεων, όπως απειλούν πολλοί δήμαρχοι, μια απόφαση, που όπως είπε, θα πρέπει να ληφθεί από το Συνέδριο.
Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε και την οικονομική κατάσταση της  ΠΕΔ, καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στις μισθοδοσία των 13 υπαλλήλων, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανοί ποδοπατούνται για ένα κομμάτι τούρτας! (ΒΙΝΤΕΟ)



Αλβανοί ποδοπατούνται για ένα κομμάτι τούρτας! (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες Αλβανοί ποδοπατήθηκαν σήμερα στα Τίρανα για να προλάβουν να φάνε ένα κομμάτι από την 500 τετραγωνικών μέτρων τούρτα που έφτιαξε ο δήμος των Τιράνων για να γιορτάσουν την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας. 

Την ώρα που ο Μπερίσα μιλάει για ευρωπαϊκή Αλβανία οι πολίτες της χώρας ποδοπατιούνται κυριολεκτικά για ένα κομμάτι τούρτας  Μάλιστα κάποιοι είχαν φέρει μαζί τους και σακούλες για να πάρουν και για το σπίτι. Ενώ κάποιοι άλλοι δεν άντεξαν τον συνωστισμό και το ασφυκτικό κλίμα που επικρατούσε με αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν. Και όλα αυτά για ένα κομμάτι τούρτας! Μα καλά υπάρχει περίπτωση να μπει ποτέ αυτή η χώρα στην ΕΕ;!Aftonomi.gr
Οι εικόνες στο παρακάτω βίντεο μιλάνε από μόνες τους...
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 20 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της ανθρωπότητας


Αυτά είναι τα 20 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της ανθρωπότητας
Ο Ιησούς Χριστός, 2012 χρόνια μετά τη γέννησή του, παραμένει το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει μια νέα έρευνα που διεξήγαγαν ακαδημαϊκοί στο αμερικανικό πανεπιστήμιο ΜΙΤ και οι οποίοι συνέταξαν μια λίστα με τα πιο «διάσημα» πρόσωπα της ιστορίας.
Οι ερευνητές του ΜΙΤ για να συντάξουν τη λίστα, συγκέντρωσαν όλα τα απαραίτητα στοιχειά που χρειάζονταν από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.
Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μια λίστα με τα πιο διάσημα - από άποψης παγκόσμιας εμβέλειας - πρόσωπα..
Οι ερευνητές περιγράφουν τη λίστα ως έναν «κοινωνικό- πολιτιστικό καθρέφτη».
Από τον γιο του Θεοσύ ώς τον Ιωσήφ Στάλιν: Τα 20 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία:
  • Ιησούς Χριστός
  • Κομφούκιος – Κινέζος φιλόσοφος
  • Ισαάκ Νιούτον - Βρετανός φυσικός
  • Γκάντι – Ινδός πολιτικός και ακτιβιστής
  • Αλμπερτ Αϊνστάν – Γερμανός φυσικός
  • Αριστοτέλης – Αρχαίος Ελληνας φιλόσοφος
  • Βάσκο ντα Γκάμα – Πορτογάλος εξερευνητής
  • Λεονάρντο ντα Βίντσι – Ιταλός καλλιτέχνης
  • Πλάτωνας – Αρχαίος Ελληνας φιλόσοφος
  • Αρχιμήδης – Αρχαίος Ελληνας φιλόσοφος
  • Μάο τσε Τουνγκ – Κινέζος κομμουνιστής ηγέτης
  • Γουίλιαμ Σαίξπηρ – Αγγλος θεατρικός συγγραφέας
  • Σωκράτης – Αρχαίος Ελληνας φιλόσοφος
  • Καρλ Μαρξ – Γερμανός φιλόσοφος
  • Μικελάντζελο – Ιταλός καλλιτέχνης
  • Βούδας
  • Νέλσον Μαντέλα – Νοτιαφρικανός ηγέτης
  • Γαλιλαίος – Ιταλός φυσικός
  • Ιούλιος Καίσαρας – Ρωμαίος αυτοκράτορας
  • Ιωσήφ Στάλιν – Σοβιετικός ηγέτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον ΕΟΠΥΥ η ΟΤΟΕ,οι δικηγόροι,οι συμβολαιογράφοι & οι μηχανικοί


Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας και των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων του κράτους, με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλεί η υπαγωγή τους στονΕθνικόΟργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το Α' Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε τις...αιτήσεις των τεσσάρων φορέων. Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισήμαναν ότι σύμφωνα με το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή από 12 Νοεμβρίου 2012 τα Ταμεία τους έχουν ήδη ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ. Επομένως, «ο κίνδυνος βλάβης» που επικαλούνται οι φορείς δεν προκαλείται πλέον από την παράλειψη του αρμόδιου υπουργού να εκδώσει την απόφαση για την εξαίρεση των ταμείων τους από την υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ, αλλά από τον Ν. 4093/2012>

Διαβάστε Περισσότερα »

Α. Κ. Ο. Λιβαδειάς στους αγώνες στίβου στο Σχηματάρι


 Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της ομάδας του Ομίλου μας, στην ημερίδα αγώνων στίβου που διοργάνωσε, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, ο Γ. Σ. ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ.
Εκτός του ότι  ήταν η πολυπληθέστερη, συμμετείχαν ογδόντα (80) αθλητές και αθλήτριες, είχαν και πολύ καλές επιδόσεις, με αποτέλεσμα να καταλάβουν σε πολλά αγωνίσματα τις πρώτες θέσεις.
Μ’ αυτά τα παιδιά, αν συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως θα ανεβάσουν ακόμη ψηλότερα τον Όμιλό μας, από την 85η Πανελλήνια θέση, που κατέκτησε την περασμένη περίοδο ανάμεσα σε 281 συλλόγους.
  Το Δ. Σ. του Α. Κ. Ο. Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Γιγαντιαίο ανακόντα καταπίνει ολόκληρη αγελάδα και κάνει... ρεκόρ θεάσεων!

Ρεκόρ θεάσεων καταγράφει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube...



στο οποίο απεικονίζεται ένα τεράστιο ανακόντα, στα βάθη της ζούγκλας της Βραζιλίας, να έχει καταπιεί... μια ολόκληρη αγελάδα!
Μέσα σε πέντε μόλις ημέρες περισσότεροι από 624.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το εν λόγω βίντεο.Στο βίντεο φαίνεται το ανακόντα να καταπίνει ολόκληρο το άτυχο ζώο, αλλά στο τέλος να μην ολοκληρώνει το γεύμα του...

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο δρόμο οι εργαζόμενοι στο δήμο Θήβας

Να έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους μοιάζουν οι εργαζόμενοι του δήμου της Θήβας, οι οποίοι απειλούν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι τη Δευτέρα, αναμένοντας την απόφαση της ΚΕΔΕ.

Την απογοήτευσή τους εκφράζουν επίσης αναφορικά με τη στάση των δημάρχων, αφού όπως υποστηρίζουν, δεν είχαν την υποστήριξη που περίμεναν.



Δείτε το video...
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Διαβάστε Περισσότερα »

Γάλα και φρούτα στα σχολεία...

Γάλα και φρούτα θα διανεμηθούν στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας τους επόμενους μήνες, με βάση δυο προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης. Τις λεπτομέρειες του προγράμματος...

ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κων. Αρβανιτόπουλος, στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο έλληνας υπουργός Παιδείας μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία αξιωματούχων της ΕΕ αλλά και επισκεπτών από την Ελλάδα που του απηύθυναν και σειρά ερωτήσεων. Έτσι, ο κ. Αρβανιτόπουλος, ανέλυσε τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας και πολλές από αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα επομένως με τον υπουργό, μελετάται η δημιουργία «ομάδας τεχνικής βοήθειας» (task force) που θα αποτελείται από πέντε μέλη εμπειρογνωμόνων και ειδικών που θα σπεύδουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ώστε να τα συνδράμει στον κρίσιμο τομέα της οικονομικής διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων τους. Όπως είναι γνωστό όμως, αλλαγές μελετά το υπουργείο Παιδείας στη γενική αλλά και στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας. Από την πλευρά των ευρωπαίων αξιωματούχων αναπτύχθηκε το σύστημα τεχνολογικής εκπαίδευσης που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της ΕΕ, όπου και ένα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης γίνεται μέσα σε επιχειρήσεις , παρεμφερείς με το αντικείμενο σπουδών, ως ένα είδος πρακτικής εξάσκησης. Το θέμα αυτό άλλωστε αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στην σύνοδο των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα γίνει στο Βερολίνο. Ωστόσο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητήθηκαν αυτές τις μέρες εκτενώς τρόποι, μέθοδοι, αλλά, κυρίως, η αλλαγή νοοτροπίας με την υλοποίηση νέων καινοτόμων ιδεών , ως μία σημαντική διέξοδος, για χιλιάδες νέους αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας και πρόσθεσε ότι αυτές προχωρούν με τόλμη και χωρίς προκαταλήψεις...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ