Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης στο Νεοχώρι

Πριν
Με μεγάλη ευχαρίστηση σας ενημερώνουμε οτι τα έργα  πεζοδρόμησης των στενών  Καφενείου Μελανθής,Μπιτσιάκου και ταβέρνας Κουζουμ Τελείωσαν!!Η πεζοδρόμηση στα στενά σε γειτονιές διαμορφώνουν σίγουρα ένα όμορφο σκηνικό, στα "εσωτερικά" του χωριού μας!
Μετά
Το έργο στοίχησε 25.553 ευρω και χρηματοδοτήθηκε απο πιστώσεις της ΣΑΤΑ το 2011.Η μελέτη έγινε απο την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλιάρτου,ταυτόχρονα με αυτό το έργο γίνεται και η αποκατάσταση της παλιάς χωματερής στον Αι Θανάση.Ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης δήλωσε στο Permissospress οτι προσπαθεί με τους λιγοστούς πόρους που διαθέτει, να μοιράσει δίκαια την πίττα σε όλα τα χωριά του Δήμου.Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και περιμένουμε να γίνουν κ άλλες αισθητικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό του χωριού μας,με σκοπό να αναδείξουμε τον όμορφο τόπο μας.  
Στο στενό του Μπιτσιάκου έπεσε αντιολισθητικός τάπητας
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων




Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr:
ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι

Κακοκαιρία ξεκινάει και πάλι, αφού από αύριο Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο καιρός προβλέπεται ιδιαίτερα νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο,ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι τοπικά έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν αρχικά βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από το απόγευμα στη Μακεδονία βαθμιαία θα ασθενήσουν, όμως θα πέσουν λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα. Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κυρίως στις βορειότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα. Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξαν οι πύλες του "Μύλου των Ξωτικών".. Εντυπωσιακό ξεκίνημα!


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13b5677d55ba65e0&attid=0.6&disp=inline&realattid=f_ha6q5yxn5&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1354385670949&sads=Op1hkq1NLG6W1QKV1qWzizequrY&sadssc=1


Την Παρασκευή 30 του μηνός,οι πρώτοι επισκέπτες έκαναν την εμφάνιση τους. Μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πέρασαν τη κεντρική πόρτα και μπήκαν στον παραμυθένιο κόσμο του «Μύλου των Ξωτικών». Ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala A.E., ο Αγιος Βασίλης και τα Ξωτικά υποδέχτηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τις δεκάδες κόσμου, τους οποίους και ξενάγησαν στις μοναδικές δράσεις και τα εργαστήρια.
Το απόγευμα, τους επισκέπτες καλοσόρισε επίσης, η πιο χαρακτηριστική φωνή της Ελληνικής Τηλεόρασης, ο Αλέξης Κωστάλας. Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με τα πλέον κορυφαία αθλητικά γεγονότα, ανέβηκε στη σκηνή του Μύλου και έδωσε το έναυσμα για την αρχή των εκδηλώσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά πριν, οι «I CUE» feat. Pan Jikas, τραγούδησαν «Tα πιο γλυκά Χριστούγεννα», το επίσημο τραγούδι του «Μύλου των Ξωτικών» και μετέφεραν το γιορτινό κλίμα σε όλη τη χώρα, ξεσηκώνοντας άπαντες. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η συναυλία των «Trinity», οι οποίες έδωσαν μια μοναδική συναυλία εγχώρδων με rock, pop, latin και tango μελωδίες και κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα..
Αύριο, 2 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή των εγκαινίων, με μια μοναδική συναυλία δωρεάν για το κοινό. Στην κεντρική σκηνή του «Μύλου των Ξωτικών», η Έλενα Παπαρίζου και οι Stavento θα παρουσιάσουν ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.
Οι δυναμικές παρουσίες των καλλιτεχνών επί σκηνής, τα ακούσματα και η ανεξάντλητη ενέργειά τους, θα μεταδώσει με τον καλύτερο τρόπο την λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης γιορτής και της επίσημης έναρξης των εκδηλώσεων.
Αυτή όμως είναι μόνον η αρχή. Τριανταεπτά ημέρες με πολλές δωρεάν παροχές, δρώμενα, δημιουγικά εργαστήρια, event, συναυλίες και εκλεκτούς καλεσμένους θα δώσουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν φέτος το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι..
Ηδη.. εικόνες από το «Μύλο των Ξωτικών» έχουν ταξιδεύσει παντού μέσα από τη μικρή οθόνη, με δυο τηλεπτικές συνδέσεις. Ο ΣΚΑΪ και η Πόπη Τσαπανίδου μέσα από την εκπομπή της «Τώρα» καλωσόρισε τα Χριστούγεννα μαζί μας. Το Star και η Ελεονώρα Μελέτη με το επιτελείο της, μέσα από τη «Μεσημεριανή Μελέτη» χαιρέτησε το κοινό των Τρικάλων, από το Δεντρόσπιτο του Αι Βασίλη και ενημέρωσε τους τηλεθεατές της για τις δράσεις του «Μύλου των Ξωτικών».
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13b5677d55ba65e0&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_ha6q5kok1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1354385725721&sads=0M6YfK0s8j6TWlZFxDaBCTjDito
Διαβάστε Περισσότερα »

6.000 υπάλληλοι εκτός Δημοσίου κάθε τρίμηνο του 2013

25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από τη θέση τους το 2013, σύμφωνα τους όρους του Μνημονίου
Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο.
Όπως αναφέρει το "Έθνος", γίνεται ακόμα αναφορά σε πιθανές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό με την ολοκλήρωση αναλογιστικών μελετών αλλά και στην τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων.
Πιο αναλυτικά, στο Μνημόνιο επιβεβαιώνεται ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω συνδυασμού των μέτρων κινητικότητας, μείωσης των συμβασιούχων, αποχωρήσεων και απομάκρυνσης των επίορκων.
Για τη διαθεσιμότητα σημειώνεται πως έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά σχέδια από τα υπουργεία και βάσει αυτών θα τεθούν τριμηνιαίοι στόχοι για τις «επιβεβλημένες αποχωρήσεις».
Κάθε τρίμηνο του 2013 θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 6.250 υπάλληλοι, οι οποίοι για ένα έτος θα λαμβάνουν το 75% του βασικού μισθού. Κάτι που, όπως αναφέρεται, θα βοηθήσει στη μετάβαση των εργαζομένων, εάν χρειαστεί, στον ιδιωτικό τομέα.
Εξάλλου, εντός του Ιανουαρίου του 2013 θα είναι έτοιμος νόμος για αλλαγές στη διαδικασία πρόσληψης στο Δημόσιο και στην αξιολόγηση των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.
Στο μέτωπο του Ασφαλιστικού η κυβέρνηση δεσμεύεται να κάνει τις αναλογιστικές μελέτες στα Ταμεία και να προχωρήσει σε προτάσεις για αλλαγές έως τον Σεπτέμβριο του 2013.
Θα πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες και για τον πρώτο πυλώνα ασφάλισης σε δημόσιες επιχειρήσεις, όπου οι εισφορές υπερβαίνουν αυτές στον ιδιωτικό τομέα, σε συγκρίσιμες επιχειρήσεις.
Επίσης η κυβέρνηση το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα προβεί σε επανεξέταση του συστήματος κατώτατων αμοιβών, προκειμένου να προχωρήσει σε βελτιώσεις με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Στην Υγεία σημειώνεται ότι το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να επιδιώξει να αυξήσει το μερίδιο των γενόσημων φαρμάκων που διατίθενται μέσω των φαρμακείων, ώστε να φτάσει στο 35% του συνόλου των φαρμάκων έως τα τέλη του 2012 και στο 60% μέχρι τα τέλη του 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελεσματα Α' και Β΄ κατηγορία Βοιωτιας


Αποτελεσματα 10ης Αγωνιστικης

ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ - ΑΟ ΘΗΒΑ 0-2
ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ 0-0
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ 1-0
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ   1-2
ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ 2-0
ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ -ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ 3-1
ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ   2-0
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 1-3

η Βαθμολογια σε 10 Αγωνες
1. Ενωση ΑΣΑ                          30
2. Επαμεινωνδας Λευκτρων   24
3. ΑΟ Πλαταιες                         22
4. Αμβρυσσεας Διστομου       21
5. Δαφνη Ερυθρων                  20
6. ΠΑΟΚ Κυριακιου                 18
7. ΑΕ Ορχομενος                     17
8. ΑΟ Θηβα                              15
9. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου  15
10. ΠΑΟΚ Κοκκινο                  14
11. Δοξα Μουρικιου                  8
12. Παμβαγιακος                       7
13. Πηγασος Αγιας Αννας        6
14. Ιολαος Θηβας                      4
15. Παναλιαρτος                        1
16. ΑΕ Σκουρτα                          0
Σημ. ΑΕ Σκουρτα και Παναλιαρτος εχουν
ενα παιχνιδι λιγoτερο

Τα Αποτελεσματα της Β' Κατηγοριας Βοιωτιας

Β' Βοιωτιας
τα Αποτελεσματα της 9ης Αγωνιστικης
Σε Επιμελεια Μηνα Παπαθωμα

Πελοπιδας Θηβας - Ολυμπιαδα Οινοφυτων   1-1
Αρματηλατης - ΑΟ Θεσπιακος                         4-3
ΑΟ Υπατο - Ατρομητος Σχηματαριου              1-0
ΑΟ Μαυρομματι - Ηρακλης Ασωπιας              1-3
Αναγεννηση Σχηματαριου - Ελλοπιακος        1-1
ΑΕ Δηλεσι - ΑΕΣ Ελεωνας                                3-0

 Κυριακη 2 Δεκεμβριου
Γηπεδο Σχηματαριου   2.00 μ.μ  Ευαγορας Οινοης - ΑΟ Μελισσοχωρι
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πώς καταντούν οι γυναίκες bodybuilder όταν γεράσουν!


Φωτογραφίες που θα σας σοκάρουν!...














Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη Δευτέρα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή



ΠΑΣΟΚ: Δημαγωγία από συνήθεια...Το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να αναδειχθεί η αντισυνταγματικότητα του κόμματος της Χρυσής Αυγής με στόχο να τεθεί εκτός νόμου.
Ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντακτικού Συνεδρίου, στον πολυχώρο «Αθηναϊς» ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Σε σημερινό του άρθρο σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή αντισυνταγματικό κόμμα, ναζιστικό, φιλοχουντικό και προκλητικό. Κι όπως επισημαίνει υπάρχουν θεσμικοί τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου και στο επίπεδο της νομοθεσίας-ιδίως της ποινικής- και στο επίπεδο κανονισμού της Βουλής

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS η 1η Δεκεμβρίου

Είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Γύρω στα 30.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV και περίπου 7.000 άνθρωποι μολύνονται κάθε μέρα που περνάει με την σεξουαλική επαφή να αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Aids σημαίνει «Acquired Immune Deficiency Syndrome» δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον HIV. Ένας άνθρωπος με AIDS έχει ένα ανοσοποιητικό σύστημα τόσο αποδυναμωμένο από τη δράση του HIV που συνήθως αρρωσταίνει από μία ή περισσότερες ευκαιριακές λοιμώξεις όπως πνευμονία ή Σάρκωμα Καπόζι, Σύνδρομο Επίσχνασης, βλάβες στην μνήμη, ή καρκίνους. Το Aids συνήθως παίρνει καιρό για να αναπτυχθεί από τη στιγμή που ο άνθρωπος μολυνθεί με HIV (συνήθως μεταξύ 2 εώς 10 χρόνια ή και περισσότερο).

Παρά την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου, η επιδημία HIV/AIDS συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα της Υποσαχάρειας Αφρικής, ωστόσο και στην Ευρώπη ο αριθμός των νοσούντων ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο.

Εξαιρετικά ανησυχητική είναι όμως και η κατάσταση στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες ευρωπαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι.


Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών (ECDC) ανακοίνωσε πως οι μολύνσεις από τον ιό που προκαλεί το AIDS μεταξύ χρηστών ναρκωτικών και άλλων ομάδων υψηλού κινδύνου αυξάνονται γρήγορα και πως αν δεν αναληφθεί τώρα δράση, το κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο στο μέλλον.

Από το 2009, η ύφεση στην Ελλάδα έχει μειώσει την οικονομική παραγωγή κατά ένα πέμπτο και έχει ανεβάσει την ανεργία σε επίπεδο ρεκόρ.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δέχεται μεγάλη πίεση, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την περίθαλψη των φτωχών, των ανέργων ή των αστέγων.

Ενώ η Ελλάδα έχει μόνο 7,4 μολύνσεις από τον HIV ανά 100.000 κατοίκους, σε σύγκριση με 10 ανά 100.000 κατοίκους στη Βρετανία ή 27,3 στην Εσθονία, τα ποσοστά έχουν αυξηθεί μετά το 2011 στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι χρήστες ναρκωτικών.

Από το 2007 ως το 2010, υπήρχαν μόνο 10 ως 15 κρούσματα μόλυνσης από τον HIV το χρόνο μεταξύ των χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών. Όμως στη διάρκεια του 2011, υπήρξαν 256 τέτοια κρούσματα ή 27% του συνόλου. Άλλα 314 αναφέρθηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2012, τα περισσότερα στην Αθήνα.

Ένας συνδυασμός φαρμάκων μπορεί να δώσει στους ασθενείς με τον HIV σχεδόν φυσιολογικό προσδόκιμο ζωής, όμως τα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται ισοβίως και κοστίζουν 10.000 ως 22.000 ευρώ το χρόνο.






Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 48 πρώην υπουργοί και βουλευτές που τους φυλάνε 92 αστυνομικοί

Παρά τις μειώσεις που έχουν γίνει στη φύλαξη τους, δεκάδες αστυνομικοί εξακολουθούν να διατίθενται για τη φύλαξη πολιτικών προσώπων, στην προκειμένη περίπτωση πρώην υπουργών και βουλευτών.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για τη φύλαξη 48 από αυτούς διατίθενται 92 αστυνομικοί από την υπηρεσία που αποκαλείται «επίσημα».
Τη μερίδα του λέοντος, από 10 αστυνομικούς έχουν ο πρόεδρος του -εξωκοινοβουλευτικού πλέον- ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Παπουτσή.
Ακολουθούν, ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο πρώην -προ πάρα πολλών ετών- υπουργός Δημόσιας Τάξης Σήφης Βαλυράκης που έχουν από 6 φρουρούς.
Αναλυτικά, ο πίνακας των πρώην που φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εξής:
  • Κώστας Αϊβαλιώτης 3
  • Νάσος Αλευράς 1
  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος 2
  • Τόνια Αντωνίου 1
  • Γιώργος Βαγιωνάς 1
  • Σήφης Βαλυράκης 6
  • Γιώργος Βουλγαράκης 3
  • Γιάννης Βούρος 1
  • Νάντια Γιαννακοπούλου 1
  • Θανάσης Γικόνογλου 1
  • Ευτύχης Δαμιανάκης 1
  • Τάκης Δημητρουλόπουλος 1
  • Γιάννης Διαμαντίδης 4
  • Σάββας Εμινίδης 1
  • Χρήστος Ζώης 1
  • Εύα Καϊλή 1
  • Γιώργος Καρατζαφέρης 10
  • Κώστας Καρτάλης 1
  • Αγγελος Κολοκοτρώνης 1
  • Σπύρος Κουβέλης 1
  • Ευαγγελία Κουρουπάκη 1
  • Ιωάννης Κουσελάς 1
  • Γιώργος Λιάνης 1
  • Ανδρέας Μακρυπίδης 1
  • Λάμπρος Μίχος 1
  • Κατερίνα Μπατζελή 1
  • Πάνος Μπεγλίτης 6
  • Μιχάλης Μπεκίρης 1
  • Μανώλης Μπεντενιώτης 1
  • Γρηγόρης Νιώτης 2
  • Θανάσης Οικονόμου 2
  • Γιάννης Παπαθανασίου 2
  • Χρήστος Παπουτσής 10
  • Φραγκίσκος Παρασύρης 2
  • Χρήστος Πρωτόπαπας 1
  • Τάσος Σιδηρόπουλος 1
  • Κυριακή Τεκτονίδου 2
  • Mαργαρίτης Τζίμας 1
  • Βασίλης Τόγιας 1
  • Άγγελος Τόλκας
  • Μαντατζή Τσετίν 1
  • Χάρης Τσιόκας 1
  • Δημήτρης Τσιρώνης 1
  • Ελπίδα Τσουρή 2
  • Νικόλαος Τσώνης 1
  • Γιώργος Φλωρίδης 2
  • Σωτήρης Χατζηγάκης 2
  • Αλέκος Χρυσανθακόπουλος 1
 iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήσεις 37% στα τιμολόγια της ΔΕΗ




Ηλεκτροσόκ στα νοικοκυριά, φέρνουν οι νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» θα είναι 37% και πρόκειται για εισήγηση που κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο υπουργείο ΠΕΚΑ.
Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας. Οπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση-σοκ θα πέσει σε τρεις δόσεις. Η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη μνημονιακή μας υποχρέωση, θα εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος. Βέβαια, δεν αποσαφηνίζεται αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.
Μέσα σε δύο χρόνια οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μετρήσει, μαζί με τις τρεις αναμενόμενες δόσεις, συνολικά 15 αυξήσεις στα τιμολόγια. Είτε αυτές είναι ευθέως, δηλαδή στην τιμή της κιλοβατώρας, είτε εμμέσως, όπως φόροι ενέργειας, ΦΠΑ και τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ).
Σε ό,τι αφορά τη νέα μεγάλη ανατίμηση του 37%, αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας τελείως στρεβλής κατάστασης που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.
Το Δημόσιο, αντί μέσω του προϋπολογισμού του να επιδοτεί χαμηλά τιμολόγια για τις ασθενείς κοινωνικά ομάδες, υποχρέωνε τη ΔΕΗ να κάνει κοινωνική πολιτική. Ετσι, έχουν διαμορφωθεί χαμηλές τιμές για τα νοικοκυριά (τη χαμηλή τάση ρεύματος), τις οποίες χρηματοδοτούν άλλες κατηγορίες τιμολογίων.
Οι αυξήσεις της ΔΕΗ μέσα σε δύο χρόνια
1. Αυξήσεις, λόγω ρήτρας καυσίμου, κατά 0,22€/1.000 KWh στην υψηλή τάση, 0,23€/1.000 KWh στη μέση τάση και 0,24€/1.000 KWh στη χαμηλή τάση - Β' τρίμηνο 2010.
2. Αύξηση του ΦΠΑ από 9% στο 10% - Μάρτιος 2010.
3. Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης 5 ευρώ ανά 1.000 KWh για οικιακή και δημόσια χρήση και 2,5 ευρώ ανά 1.000 KWh για επιχειρηματική χρήση - Μάιος 2010.
4. Τέλος ΔΕΤΕ (Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών) 0,50 ευρώ ανά 1.000 KWh - Μάιος 2010.
5. Αύξηση του τέλους ΑΠΕ από 0,3 σε 5,57 ευρώ η MWh για βιομηχανίες και εμπορικούς πελάτες - Ιούνιος 2010.
6. Αύξηση (νέα) του ΦΠΑ από 10% στο 11% - Ιούλιος 2010.
7. Αύξηση των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής κατά 15% στη μέση και κατά 7% στη χαμηλή τάση -
Ιούλιος 2010.
8. Νέα αύξηση της τάξης του 2,65% στο τέλος ΑΠΕ που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις - Δεκέμβριος 2010.
9. Νέα αύξηση του ΦΠΑ από 11% στο 13% - Ιανουάριος 2011.
10. Αυξήσεις στα τιμολόγια, που για τα οικιακά φτάνουν στο 13,7% - Ιανουάριος 2011.
11. Μεσοσταθμική αύξηση 12,2% - Ιανουάριος 2012.
12. Αύξηση 47% στο τέλος υπέρ ΑΠΕ - Αύγουστος 2012.
13. 3 αυξήσεις το 2013. Συνολικό ύψος 37% σε τρεις δόσεις (Ιανουάριος, Μάρτιος και Ιούλιος).

 Πηγή: Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγωνία για το μέλλον του Οργανισμού Κωπαΐδας

organismos_kopaidas
Επιτακτική είναι η ανάγκη άμεσης πρόσληψης και επαρκούς στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό του Οργανισμού Κωπαΐδας που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο του ενώ αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί το μέλλον του καθίσταται αβέβαιο με ότι αυτό συνεπάγεται για την άρδευση και τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής.
Στις ελλείψεις του «Ειδικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος» αναφέρεται ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς σε ερώτησή του για το αν υφίσταται ο «Οργανισμός Αποξήρανσης Κωπαΐδος» προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών.
«Σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό λόγω συνταξιοδότησης σημαντικού αριθμού υπαλλήλων στον «Ειδικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος» (Ν.Π.Δ.Δ.), ο οποίος έχει ως κύριο σκοπό την άρδευση  και αποστράγγιση της ευφορώτατης έκτασης 400.000 στρεμμάτων περίπου του Κωπαιδικού Πεδίου, την συντήρηση και καθαρισμό 1.200 χιλιομέτρων χωμάτινων καναλιών καθώς και την συντήρηση χωμάτινου οδικού δικτύου συνολικού μήκους 920 χιλιομέτρων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάς.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ερώτηση του η συνταξιοδότηση του συνόλου σχεδόν του τεχνικού προσωπικού με την μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση που διέθετε στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις θα δημιουργήσει συσσωρευμένα προβλήματα με αποτέλεσμα το εναπομείναν προσωπικό, εννέα μόλις άτομα στο σύνολο 48 ατόμων, δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ούτε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα κατά την διάρκεια του χειμώνα, ούτε θέματα άρδευσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Επίσης στα τμήματα γεωργίας, μηχανολογικού, τεχνικών έργων, καθώς και στα γραφεία ελέγχου, κινήσεως και Ορχομενού δεν υπηρετεί, λόγω συνταξιοδότησης, κανένας υπάλληλος ενώ τα γραφεία λογιστικού, διαχείρισης και κεντρικής αποθήκης υπολειτουργούν καθώς σε κάθε γραφείο δεν απασχολείται παρά μόνο ένας υπάλληλος με παράλληλα καθήκοντα εκτός της κύριας εργασίας του.
«Οι προαναφερθείσες ελλείψεις σε προσωπικό, παρά τον ανανεωμένο μηχανικό εξοπλισμό, αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρές δυσλειτουργίες στην Υπηρεσία, όχι μόνο αναφορικά με την επίλυση των αντιπλημμυρικών ή αρδευτικών ζητημάτων, αλλά και αναφορικά με ζητήματα διοικητικά και οικονομικά με απρόβλεπτες συνέπειες. Την ίδια στιγμή, η έλλειψη κονδυλίων για μελέτες και υλοποίηση εγγειοβελτιωτικών, τεχνικών και οικοδομικών έργων καθιστά ακόμη δυσχερέστερη την λειτουργία του Ειδικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος», προσθέτει ο βουλευτής.
Καταλήγοντας ερωτά τους κυρίους υπουργούς αν υπάρχει πρόθεση για άμεση επαρκή στελέχωση του «Ειδικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος» με μόνιμο προσωπικό το οποίο θα καλύψει τις αναγκαίες, πάγιες  και κατεπείγουσες ανάγκες της υπηρεσίας καθώς και αν υφίσταται, κατά την τελευταία δεκαετία ο περιβόητος «Οργανισμός Αποξήρανσης Κωπαΐδος», ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον «Ειδικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος» και αν ναι ποιο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Οργανισμού, ποιος ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων σε αυτόν και πόσα κονδύλια έχουν δαπανηθεί για αυτόν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα τελευταία 10 χρόνια.
Γ.ΜΠΑΡ.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάπλαση Παιδικής Χαράς, στους Κήπους Αλιάρτου



Σε συνεργασία με την εταιρεία HELLASSOD,την οποία και ευχαριστούμε, τοποθετήθηκε από το Δήμο μας, νέος χλοοτάπητας στην παιδική χαρά των κήπων Αλιάρτου. Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες αντικαταστάθηκαν τα όργανα, όπως και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία.
Έως 14-12-2012 ,δεν θα είναι επισκέψιμη, σύμφωνα με τις υποδείξεις των γεωπόνων.



ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ








Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Μελέτη κατάρτισης Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) για την γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Θίσβης












  Χρηματοδότηση της μελέτης με τίτλο : «Μελέτη κατάρτισης Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) για την γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Θίσβης» από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ. Ο Δήμος Θηβαίων, μετά τον Καλλικράτη, εκπονεί μελέτη με τίτλο : «Μελέτη κατάρτισης Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) για την γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Θίσβης» με υπογραφείσα σύμβαση ποσού 137.286,45 € με υφιστάμενη χρηματοδότηση ποσού 110.000,00 € από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ 35% και ποσού 27.286,45 € από ΣΑΤΑ. Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης αναπτύσσονται δραστηριότητες (ανεξέλεγκτη οικιστική δόμηση, μεταλλευτικές εξορύξεις, ανάπτυξη βιοτεχνικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ΑΠΕ κλπ) που ή άμεση οργάνωσή τους κρίνεται επείγουσα και επιβεβλημένη και αυτό θα καταστεί εφικτό με την ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ. Κατά το τρέχον έτος η χρηματοδότηση της μελέτης αντιμετώπισε προβλήματα με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία αποπληρωμής λογαριασμών ποσού 48.220,42 € και αυτό οφείλεται στην υπερβολική καθυστέρηση της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ καθώς και στη μη καταβολή κατά το τρέχον έτος της προβλεπόμενης ΣΑΤΑ. Ο Δήμος Θηβαίων υπέβαλε σχετική πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού» της πράξης με τίτλο : «Μελέτη κατάρτισης ΣΧΟΟΑΠ για την γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Θίσβης». Έπειτα από την άμεση ανταπόκριση του Πράσινου Ταμείου και σύμφωνα με το υπ’ αρ. 36.1.1 απόσπασμα πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ποσού 48.220,42 € για την εξόφληση των λογαριασμών της μελέτης. Η χρηματοδότηση αυτή είναι καθοριστική για την συνέχιση και ολοκλήρωση της μελέτης και ο Δήμος Θηβαίων εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Διοίκηση και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Πράσινου Ταμείου για την κατανόηση του προβλήματος και την άμεση ανταπόκρισή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογούν τα παιδιά σαν να επρόκειτο για αυτοκίνητα

 
Φορολογούν τα παιδιά σαν να επρόκειτο για αυτοκίνητα
Καταστρέφουν την Ελλάδα, καθώς συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην υπογεννητικότητα. 
 Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί με την πολιτική τους οδηγούν την χώρα στην αυτοκτονία. Μέχρι 265 ευρώ το μήνα χάνει ένας τρίτεκνος με την οικονομική πολιτική. Όπως δείχνει η κάρτα αυτή που δημοσίευσε η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οδηγούν την χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωσή της. Ο κ. Βούρτσης που μίλησε στην εκπομπή ανέφερε πως άλλαξε η πολιτική και δίνουν πλέον το επίδομα στο πρώτο παιδί. Με την διαφορά όμως ότι κάποιος  έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 9000 ευρώ.



Η χώρα εκτός από χρεοκοπημένη θα μείνει και χωρίς πολίτες, καθώς ποιο ζευγάρι θα κάνει μεγάλη οικογένεια; Μια εξέλιξη που η στατιστική  δείχνει ότι ο κατώτατος μισθός έχει υποχωρήσει 35%, η μείωσει των συντάξεων 35%, και η μείωση των εισοδημάτων έχει πέσει στο 23%.



Με όλα αυτά, όπως δίνει η κάρτα, όσοι έχουν πάνω από 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, δεν παίρνουν κανένα επίδομα.Τέλος για να σας φτιάξει ακόμη περισσότερο η διάθεση, το 2013 που έρχεται σε άνα μήνα, να ξέρετε ότι θα φορολογείστε από το πρώτο ευρώ, ενώ θα έχετε αυξημένη φορολόγηση κατά 80% περισσότερο.


Δραματική η κατάσταση στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα ανησυχητικός είναι ο δείκτης γονιμότητας στην Ελλάδα, κυμαινόμενος γύρω στο 1,39 και για τις αμιγώς Ελληνίδες υπηκόους ίσως και κάτω από το 1, που κατατάσσει την Ελλάδα στην 199η θέση επί 220 χωρών (ο δείκτης γονιμότητας για να αντιπροσωπεύει την ομαλή αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους πρέπει να είναι πάνω από 2,1).

Επίσης, η σύγκριση των δεικτών γεννήσεων και θανάτων στην Ελλάδα δείχνει ότι ο δείκτης θανάτων (0,93%) σχεδόν ταυτίζεται με τον δείκτη γεννήσεων (0,98%).briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Αυτός είναι ο μεγάλος γιος της Ευγενίας Μανωλίδου!


Η Ευγενία Μανωλίδου είναι μία ευτυχισμένη και περήφανη μητέρα τριών παιδιών. Ο μεγάλος της γιος...

ο Αλέξανδρος είναι πλέον ολόκληρος άντρας και όταν μαμά και γιος βγαίνουν μαζί μοιάζουν σαν αδέλφια!



Ο φωτογραφικός φακός του "entertv.gr" εντόπισε χθες την μαέστρο και παρουσιάστρια, μαζί με τον γιο της, Αλέξανδρο, στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Ο Μολυβένιος Στρατιώτης".

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγική φωτογραφία: Πως έχει αλλάξει το καλάθι μας από το 1998




Παλαιότερα με περίπου..
17.000 (δηλαδή 50 σημερινά ευρώ) γέμιζες το καροτσάκι του σουπερ-μάρκετ...

Στη συνέχεια το καλάθι όμως άρχισε να... αδειάζει...


Και οι μισθοί φυσικά να μειώνονται...
Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του Facebook με την τραγική αλήθεια για το σημείο στο οποίο μας έχουν οδηγήσει...
Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ρόλος του καπνίσματος στην υγεία των οστών

Είναι επί χρόνια γνωστό πως το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων μορφών καρκίνου καθώς και πάσης φύσεως καρδιοαναπνευστικών νόσων. Την τελευταία τριαντακοταετία ωστόσο η έρευνα άρχισε να....


αποκαλύπτει και την ιδιαίτερη σχέση του καπνίσματος με την υγεία των οστών και κατ’ επέκταση με την οστεοπενία, την οστεοπόρωση καθώς και την καθυστερημένη πόρωση των καταγμάτων.

Η έρευνα έχει εστιάσει κυρίως σε μελέτες που αφορούν προ- και μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες καθώς και σε άνδρες αναζητώντας πιθανούς παθογενετικούς μηχανισμούς. Σε όλους τους πληθυσμούς (προ- και μεετεμμηνοπαυσικαές γυναίκες, άνδρες) το κάπνισμα, τόσο όσον αφορά τη βαρύτητα, όσο και όσον αφορά τη διάρκεια σχετίζεται θετικά με ελλείμματα οστικής πυκνότητας. Τα ελλείμματα αφορούν τις κύρια εξεταζόμενες περιοχές (Σπονδυλική Στήλη, Αυχένα Μηριαίου, περιφερικό άκρο Κερκίδας) αλλά και τον συνολικό σκελετό.

Διάφοροι μηχανισμοί έχουν προταθεί στην προσπάθεια να ερμηνευτούν οι διαφορές της οστικής πυκνότητας μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών. Παρ’ όλα αυτά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια μελέτη κατάλληλα σχεδιασμένη που να παράσχει μια ξεκάθαρη απάντηση στο πως το κάπνισμα επιδρά στα οστά.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι καπνιστές είναι πιο αδύνατοι και έχουν χαμηλότερη μάζα λίπους από τους μη καπνιστές. Η αιτία αυτού του συσχετισμού παραμένει απροσδιόριστη ωστόσο μπορεί απλά να ευθύνεται η μειωμένη όρεξη των καπνιστών. Οι διαφορές μέσου βάρους καπνιστών - μη καπνιστών μπορούν εν μέρει να εξηγήσουν και τις αντίστοιχες διαφορές στην οστική πυκνότητα, καθώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι τα χαμηλά επίπεδα λίπους αυξάνουν τις αρνητικές επιδράσεις του καπνίσματος στον σκελετό.

Υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί βάσει των οποίων το σωματικό λίπος μπορεί να επηρεάζει την οστική πυκνότητα. Για παράδειγμα η αυξημένη σωματική μάζα αυξάνει το φορτίο που δέχεται ο σκελετός παρέχοντας ερεθίσματα αυξημένης οστεογένεσης στου μη καπνίζοντες (που όπως είπαμε έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο σωματικού βάρους). Επίσης το σωματικό λίπος πιθανόν παρέχει το υπόστρωμα εξω-ωοθηκικού μεταβολισμού ανδρογόνων σε οιστρογόνα τα οποία δρουν προστατευτικά ως προς την οστική απώλεια. Πιθανή συμμετοχή στον συσχετισμό σωματικού βάρους και οστικής πυκνότητας να έχει και η ορμόνη λεπτίνη που παράγεται στα λιποκύτταρα και θεωρείται βοηθά στην αύξηση της οστικής πυκνότητας. Κατά συνέπεια στους καπνιστές που διατηρούν μειωμένο απόθεμα λίπους τα επίπεδα της λεπτίνης διατηρούνται χαμηλά επηρεάζοντας αρνητικά την οστική πυκνότητα.

Άλλες θεωρίες που προσεγγίζουν τον συσχετισμό χαμηλής οστικής πυκνότητας και καπνίσματος σχετίζονται με την ηλικία εμμηνόπαυσης η οποία στις καπνίστριες φαίνεται να συμβαίνει έως και 2 χρόνια νωρίτερα υποδεικνύοντας προεμμηνοπαυσιακή ωοθηκική δυσλειτουργία. Η παραγωγή και η προστατευτική δράση των οιστρογόνων μπορεί επίσης να μειώνεται εξ’ αιτίας της αναστολής της μεταβολικής δραστηριότητας από συστατικά του καπνού όπως η νικοτίνη, η κοτινίνη και η αναβασίνη.

Συμπεράσματα

Το κάπνισμα φαίνεται πως έχει αρνητική επίδραση την οστική μάζα ανεξαρτήτως από την τυχόν επικουρική επίδραση άλλων παραγόντων κινδύνου (ηλικία, βάρος, φύλο, εμμηνόπαυση). Η επίδραση αυτή είναι ορατή τόσο στις σκελετικές περιοχές που πλήττονται συχνότερα από την οστεοπόρωση (Ισχίο, Οσφυική μοίρα Σπονδυλικής Στήλης, Αντιβράχιο), όσο και σε οποιαδήποτε εστία κατάγματος που μπορεί να εμφανίσει καθυστερημένη πώρωση ή ψευδάρθρωση. Παρ’ όλο όμως το γεγονός ότι το κάπνισμα αποτελεί παράγοντα κινδύνου οστικής απώλειας, οι σχετικοί παθογενετικοί μηχανισμοί δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητοί.

Πηγή:ygeiaonline.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση του Γιάννη Καράμπελα κατά της Παναχαϊκής!

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με καταγγελίες για τις μεταγραφές της Παναχαϊκής κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας
Οι μεταγραφές αφορούν το καλοκαίρι του 2010, όπου η Παναχαϊκή δεν διέθετε την απαιτούμενη φορολογική ενημερότητα. Ο Βουλευτής ζήτησε στην ερώτηση του τα εξής:

«1)Γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει προχωρήσει στη διάλυση της εταιρείας αν και ο νόμος ορίζει ρητά ότι ο υπουργός έχει έννομο συμφέρον να το πράξει;

2)Τι ενέργειες έχουν κάνει για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του δημοσίου με δεδομένο ότι η εταιρεία δεν έχει προσκομίσει τα έγγραφα φορολογικής ενημερότητας για τα έτη 2007, 2008,2009,2010 και 2011, και παρακαλώ όπως μου προσκομισθεί το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης προς την ΠΑΕ, εάν αυτό υπάρχει.


3)Γιατί τα αρμόδια υπουργεία δείχνουν τέτοια ανοχή που κατά την γνώμη μου δεν επέδειξαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις πλαστών ενημεροτήτων και ομάδες υποβιβάστηκαν στην Δ΄Εθνική (αναφέρω ενδεικτικά: Ηρακλής, Κόρινθος, Καρδίτσα,κ.α;)
Διαβάστε Περισσότερα »

Aύριο η τρίτη πεζοπορία του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" Θεσπιών

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζει στα Μέγαρα 90 χρόνια χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο!



"Καλύτερα που δεν έχω ούτε ρεύμα ούτε τηλέφωνο, γιατί θα μου τα έκοβαν έτσι όπως είναι τα πράγματα"…

Οι περισσότεροι Έλληνες τρέμουν στην ιδέα και μόνο ότι η ΔΕΗ μπορεί να τους κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Το ίδιο, όμως, δεν συμβαίνει με τη θαρραλέα 90χρονη. Η κα Στυλιανή Μενιδιάτη γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε όλα της τα χρόνια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο πευκόφυτο βουνό Κρύφτης, το οποίο βρίσκεται 10 χλμ. από την ηλεκτροδοτούμενη πόλη των Μεγάρων, 20 χλμ. από την πολύφωτη πόλη της Ελευσίνας και μόλις 45 χλμ. από την Αθήνα.


Στο μικρό σπίτι, το οποίο η ίδια έφτιαξε πριν από πολλά χρόνια με το σύζυγό της, η 90χρονη ζει μια ζωή όπου τα πάντα έχουν σταματήσει στο πέρασμα του χρόνου. Το λυχνάρι στα δύο δωμάτια της κυρα-Μαρίας ανάβει, αμέσως μόλις έρθει το σούρουπο, ενώ το πετρόκτιστο τζάκι σιγοκαίει σχεδόν όλον τον χρόνο, αφού το κρύο στην περιοχή είναι βαρύ λόγω του υψόμετρου.


«Έζησα όλη μου τη ζωή εδώ πάνω στο βουνό, παρέα με τα γίδια και τα σκυλιά που με φυλάνε. Δεν μου αρέσει να κατεβαίνω καθόλου στην πόλη, γιατί βγαίνω από τα νερά μου», μας λέει η 90χρονη, η οποία τις μόνες επισκέψεις που έχει είναι από τα παιδιά και τα εγγόνια της.

«Το φως δεν μου λείπει. Ούτε το τηλέφωνο. Έχω συνηθίσει να βλέπω με το λύχνο και όταν τη νύχτα θέλω να κάνω καμιά δουλειά, ξέρω τα πάντα από ένστικτο. Τώρα που μεγάλωσα αρκετά, μάλιστα, δεν μου αρέσει καθόλου να φεύγω από το σπιτικό μου».


Στο τζάκι, το παλιό μαυρισμένο τσουκάλι που σιγοβράζει δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνα των ασπρόμαυρων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου που πραγματεύονται τη ζωή των αγροτών των περασμένων δεκαετιών.


«Σηκώνομαι πολύ πρωί, βάζω ξύλα στη φωτιά, ζεσταίνω γάλα που αρμέγω το πρωί και ανηφορίζω με τα γίδια για την κορυφή».
Η ζωή της αγρότισσας Στυλιανής Μενιδιάτη δεν είναι εύκολη, όταν μάλιστα οι σύγχρονες απαιτήσεις είναι πολλές για ένα σπίτι στο βουνό.


«Καλύτερα που δεν έχω ούτε ρεύμα ούτε τηλέφωνο, γιατί θα μου τα έκοβαν έτσι όπως είναι τα πράγματα. Μεγάλωσα τα παιδιά μου στη φύση, χωρίς να έχουμε σύγχρονες ανέσεις. Και όμως, και τα 7 παιδιά μου έγιναν σωστοί άνθρωποι».


Το καλοκαίρι η κα Μαρία μαζί με τον έναν της γιο μεταφέρει τα γίδια σε δροσερά, ακόμα πιο απομακρυσμένα μέρη του βουνού.


«Τα γίδια είναι σαν τους ανθρώπους! Πολλά βράδια κάθομαι και τους μιλάω, με ακούνε και το πρωί ξεκινάμε μαζί για να βρουν τροφή στο βουνό. Όταν το χιόνι πέφτει στην περιοχή, τότε τα γίδια τα ταΐζω έτοιμη τροφή», μας λέει και μας αποχαιρετά μετά το σύντομο διάλειμμα που
έκανε

 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη κoμπίνα 100 φαρμακοποιών εις βάρος του ΕΟΠΥΥ


Εκατό φαρμακοποιοί από διάφορες περιοχές της χώρας εκμεταλλεύονταν τον ΕΟΠΥΥ, εισπράττοντας διπλά ορισμένες από τις συνταγές που εκτελούσαν τα φαρμακεία τους.

Οι «κομπιναδόροι» φαρμακοποιοί προωθούσαν τη... συνταγή ηλεκτρονικά, ενώ παράλληλα την εκτελούσαν και χειρόγραφα χρησιμοποιώντας το κουπόνι του φαρμάκου, το οποίο είχαν εξασφαλίσει από αντίστοιχο σκεύασμα στο πλαίσιο παράλληλων εξαγωγών είτε που είχαν πουλήσει σε ιδιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ θα διακόψει τη σύμβασή του με τους συγκεκριμένους φαρμακοποιούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Μάριος Σαλμάς διαβεβαιώνει σύμφωνα με πληροφορίες ότι θα ελεγχθούν οι επίορκοι φαρμακοποιοί και θα υποστούν τις κυρώσεις που θα αντιστοιχούν με οριστική λήξη της συνεργασίας των συγκεκριμένων φαρμακείων με τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη

Διαβάστε Περισσότερα »

Το παραμύθι "δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα" ! ...


Νέα μέτρα ως 1 δισ. ευρώ θα επιβληθούν το 2013 αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη 2,6 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις την ίδια χρονιά. Αυτό σημειώνεται στο προσχέδιο του Μνημονίου που είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Παρασκευής και...

προβλέπει ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξάνεται αυτόματα αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα λόγω καθυστέρησης για την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους στόχους του προγράμματος επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

Για την «αναπλήρωση» της απώλειας εσόδων η κυβέρνηση θα προχωρεί σε περικοπές δαπανών στη γενική κυβέρνηση σε ποσοστό 50% του ποσού που δεν εισπράχθηκε από ιδιωτικοποιήσεις με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων (για το 2013 προβλέπονται έσοδα 2,6 δισ. ευρώ).

Για παράδειγμα αν αντί για 2,6 δισ. ευρώ εισπραχθούν το 2013 1,6 δισ. ευρώ, θα απαιτηθούν περικοπές για το 50% του 1 δισ. ευρώ που δεν εισπράχθηκε εγκαίρως, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ. Στο Σχέδιο ορίζεται ότι τα νέα μέτρα θα αποφασίζονται κάθε φορά σε διαβούλευση με την τρόικα και ότι δεν θα ξεπερνούν κάθε φορά το 1 δισ. ευρώ.

Νέα μέτρα για να κλείσει το «δημοισιονομικό κενό» του 2014 πρέπει να αποφασιστούν ως τον Μάρτιο

-25.000 υπάλληλοι του δημοσίου θα μπουν στη νέα διαθεσιμότητα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Η κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει σχέδια για την αποχώρηση υπαλλήλων ανά τρίμηνο ως το τέλος του 2014.

-Νέα επανεξέταση του βασικού μισθού (κατώτατων αμοιβών) στον ιδιωτικό τομέα για «αύξηση αποτελεσματικότητας-καταπολέμηση» ανεργίας.

-Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε δύο φάσεις τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.

-Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων ως τον Μάρτιο του 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ