Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Γίνεται ή δεν γίνεται; Το βίντεο με τον «φύλακα άγγελο» που σώζει ποδηλάτη και προκαλεί σάλο

Γίνεται ή δεν γίνεται; Το βίντεο με τον «φύλακα άγγελο» που σώζει ποδηλάτη και πΠολλά ερωτηματικά για την αυθεντικότητά του προκαλεί το βίντεο που καταγράφει ένα περιστατικό... τηλεμεταφοράς στην Κίνα και το οποίο τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Το περιστατικό «τηλεμεταφοράς» σημειώθηκε στην Κίνα το περασμένο έτος και κατεγράφη από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας και ελέγχου της κυκλοφορίας των δρόμων.
Τι βλέπουμε σε αυτό; Εναν ποδηλάτη που ενώ λογικά -έτσι όπως πετάχτηκε- θα έπρεπε να βρεθεί κάτω από τις ρόδες του φορτηγού, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τη σύγκρουση εξαφανίζεται από το συγκεκριμένο σημείο και εμφανίζεται πέντε μέτρα πιο πίσω στη διάβαση πεζών, σώος και αβλαβής.
Το περιστατικό επαναλαμβάνεται στο βίντεο αρκετές φορές και βλέπουμε σε αυτό έναν πεζό που εμφανίζεται από το πουθενά και σώζει τον ποδηλάτη μεταφέροντάς τον στην άκρη του δρόμου.
Ολα αυτά σε κλάσματα του δευτερολέπτου και ενώ στο σκηνικό εμφανίζονται... περίεργες λάμψεις.
Επιστήμονες που εξέτασαν τη γνησιότητα του βίντεο διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι το βίντεο είναι πέρα για πέρα αυθεντικό, τονίζοντας ότι σε τέτοιου είδους βίντεο που προέρχονται από δίσκους ελέγχου κυκλοφορίας δεν μπορεί να γίνει ψηφιακή επεξεργασία.
Ορισμένοι, βέβαια, με το που το είδαν άρχισαν να κάνουν λόγο για περιστατικό «τηλεμεταφοράς», ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για το γνωστό από την ελληνική παράδοση «φύλακα άγγελο» που έκανε τελευταία στιγμή την εμφάνισή του και έσωσε τον ποδηλάτη.
Ότι κι αν έγινε στην πραγματικότητα, ο ποδηλάτης είχε σίγουρα άγιο, είτε ήταν ο πεζός από το πουθενά, ή η μηχανή τηλεμεταφοράς που τον έσωσε.
Τα σχόλια δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ