Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ξήλωσαν τον γενικό Στερεάς,και Νοτίου Αιγαίου-Τους "έφαγε" η Χρυσή Αυγή



Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα για προσωπικούς λόγους.

Επιπλέον, με Απόφαση του κ. Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Σε παραίτηση, με αφορμή τις έρευνες που γίνονται γύρω από τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, ωθήθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Κασκάνης.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με άνωθεν κυβερνητικές εντολές, «ξήλωσε» ανώτατους αξιωματούχους του Σώματος που κατείχαν νευραλγικές θέσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί σε σύσκεψη που έγινε στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τον αρχηγό Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος φέρεται να προσήψε ευθύνες στους κ.κ. Δικόπουλο και Κασκάνη για υποθέσεις που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. «Στην ουσία, η ηγεσία της αστυνομίας τούς ώθησε σε παραίτηση»

Στο μικροσκόπιο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Χαλκίδα, όπου σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων (ρόπαλα κ.λπ.), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές -ως όφειλαν- και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.



Έρευνα για θύλακες στην ΕΛ.ΑΣ.

Εντολή για εις βάθος έρευνα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο Σώμα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή.

Τις έρευνες ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Πηγές από την υπηρεσία,  ανέφεραν ότι τα στελέχη των «αδιάφθορων» θα ανοίξουν όλους τους φακέλους που αφορούν άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί παλαιότερα είτε να βιαιοπραγούν εναντίον αλλοδαπών είτε να ζητούν εκβιαστικά χρήματα.

«Θα γίνει έλεγχος για την κάθε υπόθεση ξεχωριστά, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν οι αστυνομικοί που είχαν συλληφθεί για αξιόποινες πράξεις σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Εκκαθαρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια προκειμένου να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες:

- Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ.

- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

- Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

- Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται.

- Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α.

- Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ