Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Κάτω από 10% η αύξηση στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ

Κάτω από 10% η αύξηση στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ

Από 8,6 έως 9,2% διαμορφώνεται το ποσοστό των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Το ποσοστό για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10-12%.
Οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού συνοδεύονται από διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, το οποίο διαμορφώνεται σε επίπεδα 42% χαμηλότερα από το νέο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων, καθώς και από την υιοθέτηση του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εισηγήθηκε η ΡΑΕ, με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.
Είναι πιθανό στο πρώτο εξάμηνο του έτους να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ στο πλαίσιο της υποχρέωσης, οι χρεώσεις να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και ενόψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από 1ης Ιουλίου. Επίσης στις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του τέλους ΑΠΕ που κυμαίνεται επίσης στο 9% από 1ης του έτους.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από το ΥΠΕΚΑ:
Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1200 κιλοβατώρες η συνολική χρέωση για ενέργεια, πάγιο και δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (χωρίς φόρους, χρεώσεις τρίτων, κλπ.), από 177,76 ευρώ πέρυσι διαμορφώνεται τώρα στα 194,04 (αύξηση 16,28 ευρώ ή 9,15%).
Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 2000 κιλοβατώρες ο λογαριασμός από 313,39 ευρώ διαμορφώνεται στα 340,43 ευρώ (αύξηση 27,04 ευρώ ή 8,62%).
Για εμπορικό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1000 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 19,89 ευρώ ή 10,95% (από 181,54 σε 201,43 ευρώ).
Για εμπορικό πελάτη με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 4000 κιλοβατώρες ο λογαριασμός φθάνει στα 725,45 ευρώ από 659,7 (αύξηση 65,74 ευρώ ή 9,96%).
Για αγροτικό πελάτη με μηνιαία κατανάλωση 1400 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 14,98 ευρώ ή 12,7% (από 117,67 σε 132,65 ευρώ).
Και για βιομηχανικό πελάτη με τριφασική παροχή και μηνιαία κατανάλωση 5000 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 82,83 ευρώ ή 10,2% (από 806,51 σε 889,35 ευρώ).
Αναμένεται επίσης ο καθορισμός από τη ΔΕΗ των αναλυτικών τιμολογίων (χρέωση ανά κιλοβατώρα για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών, κλιμάκια, κλπ).
Τι έπαιξε ρόλο στις αυξήσεις
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, οι αναπροσαρμογές έγιναν λαμβάνοντας υπόψιν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι οικιακοί καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις, την υποχρέωση της Ελλάδας για τη σύνδεση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με το κόστος της παραγωγής και διάθεσης και την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, όπως προβλέπει και η Ευρωπαϊκή Οδηγία στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Παράλληλα, ελήφθη υπόψιν και το γεγονός πως από το 2013 και μετά η ΔΕΗ υποχρεούται από Ευρωπαϊκή Οδηγία να αγοράζει το σύνολο των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων. Η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη Χαμηλή Τάση λόγω CO2 ανέρχεται στο 5%.
Οι αλλαγές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ προβλέπουν ότι θα εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:
1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου.
2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του/της δικαιούχου ή του/της συζύγου.
3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο.
4. Η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh ή 1.700 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.
Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχου του ΚΟΤ είναι:
- Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα δύο τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.500 kWh.
- Τρίτεκνοι: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.700 kWh.
- Άνεργοι: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα δύο τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.500 kWh. Στο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας .
- Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.700 kWh.
- Άτομα που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης: Άτομα, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών και με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000 ευρώ με τετραμηνιαία κατανάλωση έως και 2.000 kWh. Σε περίπτωση υπέρβασης του προηγούμενου ορίου, χωρίς να απεντάσσονται από το ΚΟΤ, το υπόλοιπο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης πέραν των 2.000 kWh δεν θα επιδοτείται μέσω ΚΟΤ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι εισπνέουμε με την αιθαλομίχθη από τα τζάκια

Τι εισπνέουμε με την αιθαλομίχθη από τα τζάκια

Εισπνέουμε αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο κάτω των δέκα μικρόμετρων (ΑΣ10) που είναι και τα πλέον επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.
Τα σωματίδια που αναπνέουμε έχουν διάμετρο κάτω από τα 2,5 μικρομέτρα και εισχωρούν βαθιά στους πνεύμονες. Σύμφωνα με μετρήσεις του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βίωσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών και μετρήσεις του ερευνητικού σταθμού παρακολούθησης αιωρούμενων σωματιδίων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» καταγράφηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αιωρούμενων σωματιδίων έχει διάμετρο μικρότερη των 2,5 μικρομέτρων.
Επίσης οι μετρήσεις έδειξαν ότι το στρώμα τςη αιθαλομίχλης περιορίζεται και εγκλωβίζεται στα κατώτερα 300 μέτρα. Οσον αφορά τη σύνθεσή του οι συγκεντρώσεις οργανικού και στοιχειακού άνθρακα έχουν κατά μεο όρο διπλάσια τιμή από τον Δεκέμβριο του 2010.
Αυτό σημαίνει ότι προέρχεται κυρίως από τζάκια και ξυλόσομπες. Γι'αυτό και οι συγκεντρώσεις αυτές είναι 5-10 φορές μεγαλύτερες κατά τις βραδυνές ώρες σύμφωνα με ανακοίνωση των ερευνητών.
Το συνολικό πρόβλημα από την ανεξέλεγκτη χρήση ξυλείας και επικίνδυνης βιομάζας είναι τεράστιο. Οπως υπολογίζουν επιστήμονες από ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα η καύση ξυλείας μπορεί να ρυπάνει σε ετήσια βάση μέχρι και τρεις φορές περισσότερο από ό,τι συνολικά ο στόλος των αυτοκινήτων!

Διαβάστε Περισσότερα »

180 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες έφυγαν απ' την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης

Τουλάχιστον 180 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες έχουν φύγει από την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που έχει πλήξη των χώρα μας.

Σύμφωνα με έκθεση του  Κέντρου Εξωτερικού Εμπορίου της Αλβανίας (ACIT), που χρηματοδοτείται από την USAID, ο αριθμός αυτός αποτελεί μόνο το 18-22 τοις εκατό των αλβανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Η έκθεση αυτή κάνει μια λεπτομερή ανάλυση των συνεπειών της ελληνικής κρίσης στην οικονομία της Αλβανίας. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι ελληνικές επενδύσεις έχουν μειωθεί από το 53 τοις εκατό που ήταν το 2006 σε 27 τοις εκατό το 2011. Η κρίση έχει επίσης επηρεάσει σημαντικά και τις εμπορικές σχέσεις.
Οι εισαγωγές από την Ελλάδα έχουν μειωθεί από 15 τοις εκατό σε 11 τοις εκατό του συνόλου, ενώ οι αλβανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα μειώθηκαν σχεδόν κατά 50 τοις εκατό. Όμως εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις, η ελληνική οικονομική κρίση έχει επηρεάσει θετικά τις τραπεζικές καταθέσεις στην Αλβανία, με μεγάλο μέρος των αλβανών μεταναστών να μεταφέρουν τα χρήματά τους από την Ελλάδα στην πατρίδα τους.
Τα εμβάσματα από την Ελλάδα σημείωσαν αύξηση, αν και συνολικά υπήρξε μια μείωση στο ποσό των εμβασμάτων από το εξωτερικό. Η έκθεση διαπιστώνει ότι οι Αλβανοί έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες και τα έχουν επενδύσει στην Αλβανία.
Σύμφωνα με τη μελέτη, υπάρχουν τρεις βασικοί κίνδυνοι που η ελληνική κρίση απειλεί την αλβανική οικονομία, πρώτον: είναι το ποσοστό της επιστροφής των μεταναστών που μπορεί να φέρει προβλήματα στη χώρα, δεύτερον: τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν στις εξαγωγές και τρίτον: οι αλυσιδωτές συνέπειες που θα φέρει στο οικονομικό σύστημα η μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφή στη δεκαετία του 60! Μόδα τα χύμα τσιγάρα

Επιστροφή στη δεκαετία του 60! Μόδα τα χύμα τσιγάρα

Στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακές πόλεις, το φαινόμενο με τα χύμα τσιγάρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς «υποκαθιστούν» σε μεγάλο βαθμό τα πακέτα,παράλληλα όμως οργιάζει το παράνομο εμπόριο λαθραίου καπνού και μέσω αγγελιών στο Διαδίκτυο.
«Φτιάξε τα δικά σου τσιγάρα σπίτι σου», είναι η προτροπή και πολλοί ανταποκρίνονται. Αγοράζουν το σχετικό μηχάνημα-συρραπτικό και επιλέγουν τον καπνό προτίμησής τους – «πωλείται και βιολογικός χωρίς χημικά, αποστολή σε όλη την Ελλάδα». Οι συμβουλές, δωρεάν: «Θα τον βάλεις σε σακούλες, με ένα μηλαράκι για να κρατάει την υγρασία του».
Σύμφωνα με την Καθημερινή σε πρόσφατη έρευνα, το 15% των τσιγάρων που πωλούνται στην Ελλάδα είναι παράνομα. Στα περίπτερα γύρω από την Ομόνοια δεν είναι δύσκολο να τα βρεις.
Μέχρι πέρυσι, χύμα τσιγάρα με ντόπιο καπνό έβρισκες κυρίως στο Αγρίνιο και στην Ξάνθη. Στη Μεσσηνία και στο Ηράκλειο οι περιπτεράδες πουλούσαν χύμα ελληνικά τσιγάρα, είκοσι λεπτά το ένα. «Ανοίγεις το πακέτο και πουλάς», όπως έλεγε σ' ένα ρεπορτάζ κάποιος απ' αυτούς. «Μπορεί να πουλήσω και 30 πακέτα τη μέρα δίνοντας χύμα τσιγάρα». Αλλά τώρα, χύμα τσιγάρα υπάρχουν και στην Αθήνα. Και όχι μόνο στα περίπτερα γύρω από την Ομόνοια. Γιατί τα φθηνότερα χύμα τσιγάρα είναι αυτά που φτιάχνει κανείς μόνος του, με λαθραίο καπνό που διακινείται μέσω αγγελιών και μηχανήματα γεμίσματος τσιγάρων. Μπορεί να είναι παράνομο, αλλά η κατανάλωσή τους όλο και αυξάνεται: τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, η έρευνα της εταιρείας Nielsen κατέληξε πως 15,7% των τσιγάρων στη χώρα μας είναι παράνομα. Δηλαδή, σχεδόν ένα στα επτά τσιγάρα που καπνίζουν οι Ελληνες!

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα Δευτέρα 14/1/2013! Γιατί ο λαός δεν παραιτείται!!!

Ελπιδοφόρο μήνυμα έρχεται από τους απλούς πολίτες που καλούν όλους τους Έλληνες την ερχόμενη Δευτέρα 14/1 σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν και να.
...εναντιωθούν ενεργά στο επαίσχυντο νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση την ίδια μέρα στην βουλή και αφορά την υποθήκευση της κρατικής περιουσίας  καθώς και άλλα βάρβαρα μέτρα (όπως κατάργηση της αναστολής πλειστηριασμών για 1η κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.).


Όλοι στον δρόμο! Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 Ώρα 6 μ.μ.
και όσο αντέξει!

Ελάτε να συμμετέχουμε όλοι!!! Μας αφορά όλους !
Μας κλέβουν την πατρίδα και μαζί την ζωή και το μέλλον μας!
Μας θέλουν ξένους στον τόπο μας!!!
Χωρίς πατρίδα, χωρίς Σύνταγμα , να δουλεύουμε τζάμπα (Πέτρος Δούκας) σε μια απέραντη ελεύθερη οικονομική ζώνη!!!
Αυτή την ανάπτυξη ονειρευόμαστε; Σκλάβοι στην ίδια μας την χώρα;;;
Και μην πείτε ότι προσπαθήσαμε και αποτύχαμε... είναι ντροπή! Σκεφτείτε τους αγώνες των πατεράδων και παππούδων μας για αυτή την χώρα... Για την ελευθερία μας... Τους μοιάσαμε εμείς έστω και στο ελάχιστο;;;
Η πρόκληση είναι μπροστά μας... Μετά δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία...

Όλοι μαζί ενωμένοι έστω και την τελευταία στιγμή , μπορούμε να τα καταφέρουμε!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ...παγίδες των αποδείξεων





Μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και μόνο για τα εισοδήματά τους τα οποία προέρχονται από μισθούς και συντάξεις ισχύει φέτος το μέτρο των αποδείξεων!
Για τους λοιπούς φορολογουμένους που δεν έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, δηλαδή για τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τους εισοδηματίες, δεν προβλέπεται πλέον καμία υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματός τους! Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η υποχρέωση της συλλογής αποδείξεων δαπανών συνολικής αξίας μέχρι 25% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος εξακολουθεί να ισχύει και το 2013, αλλά μόνο για τα εισοδήματα που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες (μισθούς, συντάξεις κ.λ.π.) και δεν υπερβαίνουν τις 42.000 ευρώ. Για τους φορολογουμένους με ετήσια εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες μεγαλύτερα των 42.000 ευρώ, προβλέπεται η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 25% των 42.000 ευρώ.
Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία το απαιτούμενο ποσό των αποδείξεων (το 25% του συνολικού εισοδήματος μέχρι τις 42.000 ευρώ) δεν καλύπτεται από το φορολογούμενο, θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος, ο οποίος θα υπολογίζεται με συντελεστή 22% επί του «ακάλυπτου ποσού», δηλαδή με τον κατώτατο συντελεστή της νέας κλίμακας φόρου για τους μισθούς και τις συντάξεις.
Η φορολογική νομοθεσία που ισχύει για τα εισοδήματα του έτους 2012 (για τα οποία οι δηλώσεις θα υποβληθούν από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2013) προβλέπει ότι την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως των πηγών από τις οποίες προέρχονται τα εισοδήματά τους, και εφόσον το σύνολο των εισοδημάτων τους δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 60.000 ευρώ. Για περιπτώσεις φορολογουμένων με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, το συνολικό ποσό που πρέπει να καλύπτεται με αποδείξεις ανέρχεται σε 15.000 ευρώ, δηλαδή στο 25% του ποσού των 60.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 10% επί του «ακάλυπτου» ποσού.
Ουσιαστικά, ο νέος τρόπος με τον οποίο λειτουργεί πλέον το μέτρο των αποδείξεων είναι ένα πανίσχυρο κίνητρο για ζήτηση αποδείξεων, αλλά μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Κι αυτό διότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι πρέπει να «κυνηγούν» πλέον απεγνωσμένα όλες τις αποδείξεις και να τις ζητούν επιτακτικά από τους επιτηδευματίες που τους πωλούν αγαθά ή τους παρέχουν υπηρεσίες, επειδή το πρόσθετο «χαράτσι» που θα κληθούν να πληρώσουν αν δεν μαζέψουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων θα είναι πλέον πολύ μεγαλύτερο από τον ΦΠΑ τον οποίο εμπεριέχει η συνολική αξία κάθε απόδειξης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Fashion Police στη Βουλή


Ως γνωστόν κάθε γυναίκα έχει το προσωπικό της στυλ. Οι κυρίες του Κοινοβουλίου μπορούν αυτές τις μέρες να μιλούν...


για το φορολογικό και η κάθε μία να εκφράζει τη δική της πολιτική άποψη, ωστόσο κρατούν τη θηλυκή πλευρά τους. Η εμφάνισή τους προκαλεί ποικίλα σχόλια, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Δείτε τί εντόπισε ο enikos.gr:


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη προσήλθε στη βουλή με μία... νοσταλγική διάθεση, καθώς το ντύσιμό της θύμιζε μαθήτρια του γυμνασίου. Εξάλλου και η ίδια είναι πολύ μικρή σε ηλικία.



Από την άλλη, η συνάδελφος της στη ΔΗΜΑΡ, Κατερίνα Μάρκου, είχε πιο ροκ διαθέσεις, αφού εμφανίστηκε με μπλε ρουά δερμάτινο φόρεμα και ασορτί τζάκετ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ζήτημα χρόνου η κατάθεση των συντεταγμένων για τον καθορισμό της ΑΟΖ στον ΟΗΕ


Θέμα χρόνου αποτελεί η κατάθεση στον ΟΗΕ από την κυβέρνηση των συντεταγμένων για τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ. Η ...συγκεκριμένη απόφαση προέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του υπουργείου Εξωτερικών που είχε ταχθεί υπέρ μιας πιο μετριοπαθούς προσέγγισης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρούν, όπως αναφέρουν Τα Νέα, πως μια πιθανή τουρκική αντίδραση σε μία μονομερή ενέργεια της Ελλάδας στο Αιγαίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και θερμό επεισόδιο, διακοπή των διερευνητικών επαφών ή κατάθεση συντεταγμένων και από την τουρκική πλευρά με ταυτόχρονες έρευνες τουρκικών ερευνητικών σκαφών σε μεγάλα τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τα οποία η Τουρκία θεωρεί αμφισβητούμενα.

Ήδη η Άγκυρα, μέσα από διαρροές του τουρκικού Τύπου, διαμηνύει στην Αθήνα ότι αν προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, τότε και η Τουρκία θα καταθέσει τις δικές της συντεταγμένες, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι στην πράξη θα ακυρωθούν οι διερευνητικές επαφές.

Οι υπέρμαχοι, πάντως, της σκληρής γραμμής από τον στενό κύκλο του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι αν η Ελλάδα μείνει άπραγη εξαιτίας των τουρκικών αντιδράσεων, τότε κινδυνεύει να δημιουργήσει status quo απώλειας κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Η απόφαση για κατάθεση των συντεταγμένων των εξωτερικών ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στον ΟΗΕ φέρεται να προτάθηκε από συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ως αντίδραση στο γεγονός ότι την περασμένη άνοιξη η Άγκυρα παραχώρησε άδειες ερευνών και σε οικόπεδα που αποτελούν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ωστόσο, η ιδέα αυτή είναι παλαιότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος: «Εγώ δεν θα πανηγύριζα τέτοια νίκη»

Παράσχος: «Εγώ δεν θα πανηγύριζα τέτοια νίκη»

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη το γκολ με το οποίο ηττήθηκε ο Λεβαδειακός από τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιώργος Παράσχος.

Ο κ. Παράσχος δεν είχε όρεξη για πολλές κουβέντες στη συνέντευξη Τύπου μετά το Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1 και στάθηκε στη φάση του τέρματος των «ερυθρολεύκων».

«Θα είμαι πολύ σύντομος. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Προσωπικά εάν ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα πανηγύριζα μία τέτοια νίκη. Μόνο και μόνο για το φερ πλέι που δεν τηρήθηκε στη φάση του γκολ. Είναι κρίμα για διεθνείς ποδοσφαιριστές να έχουν τέτοια στάση, που μας στέρησε το θετικό αποτέλεσμα στο 97ο λεπτό», αρκέστηκε να πει ο τεχνικός των Βοιωτών.
"Mας αφήνει πικρία"
Οι πιο σημαντικές δηλώσεις του Δημήτρη Κυριακίδη στην κάμερα της Nova:
Για το γκολ του Ολυμπιακού στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης:
«Μας αφήνει πικρία στο τέλος. Προσπαθήσαμε σε όλο τον αγώνα, αλλά την τελευταία στιγμή δεχτήκαμε το γκολ. Δεν τα παρατάμε και θέλουμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος να επιστρέψουμε στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις».
Για το γεγονός πως ο Λεβαδειακός έπαιξε αμυντικά κόντρα στους «ερυθρόλευκους»:
«Σίγουρα όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό πρέπει να προστατέψεις πρώτα την άμυνά σου. Δημιουργήσαμε μερικές καλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να τις εκμεταλλευτούμε, με αποτέλεσμα να χάσουμε στο τέλος».
Για το αν πιστεύει πως ο Λεβαδειακός μπορεί να πάρει ένα εισιτήριο για το Europa League:
«Πιστεύω αν συνεχίσουμε έτσι όπως παίξαμε κόντρα στον Ολυμπιακό θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε στην Ευρώπη. Ωστόσο, πρέπει να σωθούμε πρώτα και μαθηματικά πρώτα και μετά θα κοιτάξουμε το κάτι παραπάνω».





Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Βασιλείου (86' Ρομέου), Ζησόπουλος, Γεωργίου, Χοσέμι, Ροτζέιρο (92' Μίλιεβιτς), Πόι, Νικολακάκης, Λισγάρας.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο, Γκρέκο (46' Πίνο), Αμπντούν (80' Πάντελιτς), Μασάντο (70' Μήτρογλου), Τζιμπούρ.

Γκολ: 90+7' Τζιμπούρ

Κίτρινες κάρτες: 56' Ροτζέριο, Μουλόπουλος / 33' Μανωλάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Όποιος βοηθάει την ΕΛ.ΑΣ. εισάγεται χωρίς εξετάσεις στις σχολές της.



Η κυβέρνηση, εκμεταλευόμενη την ανεργία και την εξαθλίωση πλατιών κομματιών της ελληνικής κοινωνίας ψήφισε τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής στις σχολές της αστυνομίας χωρίς εξετάσεις .

Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή (νόμος 4058/12):

Όποιος συμμετέχει ενεργά στην καταδίωξη ή σύλληψη δραστών σοβαρών εγκληματικών πράξεων ή σε αστυνομική επιχείρηση προς πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ή σε επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώματος προς κατάσβεση πυρκαγιάς ή διάσωση κινδυνευόντων προσώπων, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισάγεται καθ’ υπέρβαση και χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων ή Πυροσβεστών, μετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την απόκτηση των απαραίτητων προσόντων διορισμού του σε οποιαδήποτε θέση, πλην του αναστήματος.

Η συνδρομή των προϋποθέσεων αυτών διαπιστώνεται με Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ενεργείται μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος.

Επίσης με άλλη διάταξη του ίδιου νόμου:


Η παραγωγική Σχολή Αστυφυλάκων και το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της

Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νεολαίοι της Χρυσής Αυγής προσκυνούν τον θεό Ήλιο


Τελετή σε παγανιστικά πρότυπα

«Ηλιοστάσιο, διαβαίνουμε τις πύλες του χειμώνα. Μακρύς και δριμύς, πρόκληση η αντιμετώπισή του, σκληρός σαν τον αγώνα που θα κληθούν να δώσουν οι εκλεκτοί της ιδέας. Όμως ο ήλιος επέστρεψε και σηματοδοτεί την αρχή της νίκης του Φωτός επί του Σκότους. Σκότος, η παρακμή της υπόδουλης Πατρίδας μας. Φως η νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού».

Αυτή είναι η περιγραφή από τη «μαυροντυμένη Φάλαγγα» όπως αποκαλείται η νεολαία της Χρυσής Αυγής, που πορεύεται προς την «οχυρωμένη κορυφή» για να γιορτάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Μια τελετή που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς θυμίζει – χωρίς απαραίτητα να είναι – παγανιστική λατρεία. Η Χρυσή Αυγή συνηθίζει να οργανώνει τέτοιες εκδρομές, οι οποίες αποσκοπούν στη σκληραγώγηση των μελών, στα πρότυπα των αρχαίων Σπαρτιατών.

Οι εικόνες που ανέβασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, στις 26 Δεκεμβρίου, στην ιστοσελίδα τους από τη χειμερινή εξόρμησή τους στα βουνά προκαλούν εντύπωση. Αίσθηση προκαλεί και το λογοτεχνικό ύφος του κειμένου που συνόδευε τις δραστηριότητες της «μαυροντυμενης Φάλαγγας». Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο «Τύπος της Κυριακής», σε κάποια αποσπάσματα οι συντάκτες παρομοιάζουν τον Χριστό με τον Απόλλωνα, ο οποίος «αναδύθηκε μέσα από το σκοτάδι, απορροφώντας στο πρόσωπό του όλα τα στοιχεία του Ηλιακού Λόγου».

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το ακροδεξιό κόμμα προσπαθεί να πετάξει από πάνω του τον νεοναζιστικό και ακροδεξιό μανδύα.

Τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος ξεχνούν όσα έλεγαν κατά του Χριστιανισμού και εμφανίζονται ως υπερασπιστές της θρησκείας προσδοκώντας τις ψήφους των πιστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Χρυσά" πόθεν έσχες σε ΟΤΑ

Πλήθος πρώην νομαρχών, δημάρχων αλλά και περιφερειαρχών ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό. Τι ψάχνει το ...

ΣΔΟΕ Λίστα, αυτή τη φορά από το ΣΔΟΕ, περιλαμβάνει δημάρχους, πρώην νομάρχες, περιφερειάρχες αλλά και σύμβουλους τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλοι τους ελέγχονται για αδικαιολόγητο πλουτισμό, όπως και φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το "Έθνος της Κυριακής", ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των "πόθεν έσχες". Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων, βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ. Συνολικά φαίνεται να έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ οι τραπεζικοί λογαριασμοί 600 τοπικών παραγόντων. Τουλάχιστον 105 φαίνεται να είναι οι δήμαρχοι, νυν και πρώην, οι σύμβουλοι της Τ.Α. αλλά και πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες. Από το "Έθνος" μαθαίνουμε πως έχουν βρεθεί μεγάλα ποσά σε δεκάδες αιρετούς, ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα αλλά και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ. Αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά περίπτωση πρώην δημάρχου στην περιοχή της Φθιώτιδας ο οποίος έχει τραπεζικό λογαριασμό ύψους τριών εκατ. ευρώ και δη "ακάλυπτο" στην εφορία. Επιπλέον υπάρχει πρώην νομάρχης Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις δύο εκατ. ευρώ. Πηγή του ΣΔΟΕ η οποία μίλησε στην εφημερίδα, σημειώνει πως τεκμηριωμένες υποθέσεις παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις, ενώ γίνεται γνωστό πως στη συγκεκριμένη λίστα - κατάλογο υπάρχουν και δημοτικές επιχειρήσεις, επτά τον αριθμό, αλλά και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές. Συνολικά, τα ευρήματα παραπέμπουν σε πολύ μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό, ο οποίος έχει προέρθει ακόμα και από απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις έργων, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά κέρδη από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση εικονικών κονδυλίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά ονόματα - πρόσωπα τα οποία είναι υπό τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, όπως αυτά γράφονται στο Έθνος της Κυριακής. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ταγαράς Νικόλαος, πρώην νομάρχης, Αντωνοπούλου Βασιλική, νομαρχιακή σύμβουλος στη Μεσσηνία, Νικολάου Κωνσταντίνος, πρώην δήμαρχος Νέας Τίρυνθας, Μαχειμαράκης Γεώργιος, πρώην νομάρχης Κέρκυρας, Γάσπαρος Διονύσιος, πρώην νομάρχης Ζακύνθου, Αρκουδάρης Αριστείδης, πρώην νομάρχης Αττικής, Δρίκος Γεώργιος, δήμαρχος Μάνδρας, Φασούλας Παναγιώτης, πρώην δήμαρχος, Πατούλης Γεώργιος, δήμαρχος Αμαρουσίου, Κουράκης Ιωάννης, δήμαρχος Ηρακλείου και πολλοί πολλοί άλλοι.
























Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/01/blog-post_9483.html#ixzz2Hpq05ELR
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΛ.ΑΣ. ξοδεύει 2.000.000 ευρώ ετησίως για πληροφορίες

Μεγάλα ποσά δαπανώνται σε ειδικές αμοιβές...
Λένε ότι για την Αστυνομία, τα δίκτυα πληροφοριών και οι πληροφορίες είναι ό,τι για τη ζωή το οξυγόνο. Γι’αυτή την τόσο σημαντική όμως παράμετρο, η Ελληνική Αστυνομία τηρεί μία περίεργη σιωπή αρνούμενη να δώσει ακριβείς πληροφορίες για τα κονδύλια που διαθέτει για την απόκτηση αξιόπιστων δικτύων πληροφοριών για τις συμμορίες των ληστών, των εμπόρων ναρκωτικών και των επίδοξων τρομοκρατών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γενικούς κωδικούς, όπως παρουσιάζονται από το υπουργείο Οικονομικών και οι οποίοι αφορούν τα έξοδα όλων των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, η ΕΛ.ΑΣ ξοδεύει ακόμη και 2.000.000 ευρώ ετησίως για πληροφορίες.

Όπως αναφέρει «Ο Κόσμος του Επενδυτή», τα έξοδα ασφαλείας διαμορφώνονται περί τα 2.000.000 ευρώ ετησίως και αφορούν ζεστό χρήμα που χορηγείται σε επικεφαλής αξιωματικούς κεντρικών υπηρεσιών, με στόχο την αξιοποίησή τους στη δίωξη του εγκλήματος.

Τη μερίδα του λέοντος αποσπούν οι απόρρητες δαπάνες που αφορούν προμήθειες διαφόρων εξοπλιστικών συστημάτων και τεχνικών μέσων (από χημικά και δακρυγόνα μέχρι σύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεων και άλλα υλικά υποδομής).



Μεγάλα ποσά δαπανώνται όμως και σε «ειδικές αμοιβές», που αφορούν τα ποσά που χορηγούνται σε αστυνομικούς για εξαίρετες πράξεις τους στον τομέα της πάταξης της εγκληματικότητας και είναι περίπου 1.000.000 ευρώ ετησίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους Δημάρχους..

Στην κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των δημάρχων προχωρά η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή για την κύρωση των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Χαρακτηριστικά, στο άρθρο 18, παράγραφος 1 αναφέρονται τα εξής:...


"Απο την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται το άρθρο 16 καθώς και η παράγραφος 18 του άρθρου 282 του ν.3852/2010 (Α'87)"

Υπενθυμίζεται πως το άρθρο 16 του νόμου για τον "Καλλικράτη" αναφέρει τα εξής : "Αναστέλλεται η άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε δήμους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων."

Επίσης η παράγραφος 18 του άρθρου 282 αναφέρει : "Η αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 16 του παρόντος και ειδικά για τη δημοτική περίοδο 2011 – 2014 ισχύει για δήμους με πληθυσμό άνω των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) κατοίκων."

Έτσι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου - μαμούθ για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, όλοι οι Δήμαρχοι θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr στις 30 Νοεμβρίου 2012 και το είχε ανακοινώσει επισήμως τρεις ημέρες αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ με το εξής σκεπτικό:

«Καταργούμε το ασυμβίβαστο των Δημάρχων προκειμένου να μην αποθαρρύνονται στελέχη της κοινωνίας που διστάζουν να εγκαταλείψουν πλήρως την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να ασχοληθούν με τα κοινά»,

Το ίδιο σκεπτικό επαναλαμβάνεται και στην εισηγητική έκθεση του παρόντος νομοσχεδίου αναφορικά με το άρθρο 18:



Δείτε εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τρίτη ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις...


Σε επίπεδα άνω του 50% αναμένεται να διαμορφωθούν τα ποσοστά των χειμερινών εκπτώσεων που αρχίζουν στις 15 Ιανουαρίου, ενώ πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει θα πάρουν οι καταναλωτές τις αμέσως προσεχείς ημέρες από τις προσφορές που αρχίζουν και επίσημα πολλά καταστήματα.

Συμβουλές προς...
τους καταναλωτές

Η μεγάλη πτώση του τζίρου για το σύνολο της αγοράς αλλά και η μειωμένη κίνηση τις ημέρες των γιορτών, παρά τις προσφορές που έφταναν μέχρι το 40%, αναγκάζουν τους επιχειρηματίες να αρχίσουν νωρίτερα τις μεγάλες μειώσεις τιμών.

Η πτώση του τζίρου αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο, χωρίς τα καύσιμα, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2012 ήταν μειωμένος κατά 16,5% σε ετήσια βάση, ενώ αν συμπεριληφθούν τα καύσιμα ο τζίρος του λιανεμπορίου σημείωσε μείωση 17,1%.

Ειδικά ο Δεκέμβριος που παραδοσιακά είναι μήνας αγορών, καθώς πραγματοποιείται σε αρκετούς κλάδους του εμπορίου το 50% και πλέον των πωλήσεών τους, το 2012 δεν θύμιζε με τίποτα άλλες χρονιές. Η δε πτώση της κατανάλωσης έπληξε και τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ