Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

"Άστραψε" η πλατεία του Νεοχωρίου!!!

Ομόρφυνε η πλατεία του χωριού μας.

Μια νέα πανέμορφη εικόνα παρουσιάζει η κεντρική πλατεία του χωριού μας.
Η   παρέμβαση του Δήμου Αλιάρτου μετα την δημοσιοποίηση απο το Permissospress για την τραγική κατάσταση ( ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ) ηταν σημαντική,άλλαξε την εικόνα της πλατείας μας.Βάφτηκαν τα πλακάκια,τα παγκάκια,έγινε συντήρηση στον αυτόματο ποτισμό,το γκαζόν απο καλαμιά... έγινε πάλι πράσινο,μαζεύτηκαν όλα τα σκουπίδια. Τώρα πλέον είμαστε και εμείς υπεύθυνοι,πρέπει να σεβαστούμε και να προστατεύσουμε το στολίδι,την βιτρίνα του χωριού μας.Ένα μεγάλο μπράβο στον αντιδήμαρχο Αλιάρτου κ.Μαλέση και στους υπαλλήλους του Δήμου,για την πολύ ωραία αυτή ενέργεια,και όπως μας υποσχέθηκε ο κ.Μαλέσης σε μικρό χρονικό διάστημα θα φτιαχτούν οι λάμπες,και η σημαία θα κυματίζει πάλι περήφανη στο "Μικρό Παρίσι"





Πριν

Μετά

Πριν

Μετά
 

 





Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν πολλά τη νέα σεζόν στον Λεβαδειακό

Αγρίτης Πόι

Αρκετές οι αλλαγές σε πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα στον Λεβαδειακό τη νέα σεζόν, με τον Γιάννη Κομπότη να βάζει μπρος το πλάνο του.
Οι εκκαθαρίσεις στο ρόστερ του Λεβαδειακού ξεκίνησαν από νωρίς, αφού ήδη τρεις ποδοσφαιριστές αποτελούν παρελθόν (Ρομέου, Μεντί, Μπουμάλ), ενώ στη συνέχεια αναμένεται να έχουμε κι άλλους.
Ο Γιάννης Κομπότης πιστεύει πως η συγκεκριμένη ομάδα των Βοιωτών έκλεισε τον κύκλο της (τρία χρόνια τώρα), οπότε ήρθε η ώρα για... restart.
Κάποια βασικά στελέχη θα παραμείνουν, όμως το καλοκαίρι αναμένεται καυτό με πολλές μεταγραφές σε όλες τις γραμμές.
Οι Βοιωτοί αξίζει να αναφέρουμε πως θα κλείσουν πάντα 3-4 μεταγραφές από νωρίς.
sport24.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λίντσαραν τον Αλβανό δολοφόνο του ηλικιωμένου ζευγαριού

Υπό δρακόντεια μέτρα μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων
ο δράστης της διπλή δολοφονίας που σημειώθηκε...σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου Ιωαννίνων

Στη θέα του Αλβανού δολοφόνου ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο δικαστήρια,τα παιδιά και οι συγγενείς των δύο θυμάτων ξέφυγαν από τον αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στον 30χρονο που ομολόγησε τις δολοφονίεςαστικό μέγαρο ξέσπασε. Σύμφωνα με πληροφορίες, που διέπραξε.

Τους σκότωσε και έφυγε με το αυτοκίνητο τους

Ο 30χρονος δράστης εισέβαλε στο σπίτι των δύο ηλικιωμένων τους οποίος και χτύπησε στο κεφάλι, πιθανόν με κοντάκι όπλου, την ώρα που βρίσκονταν στα κρεβάτια τους.




Οι άτυχοι ηλικιωμένοι, αν και είχαν φροντίσει να θωρακίσουν το σπίτι τους με κάγκελα στα παράθυρα, δεν είχαν ασφαλίσει την πόρτα της εισόδου, από την οποία μπήκε ο άγνωστος δράστης. Το έγκλημα τοποθετείται γύρω στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου (11-05-2013). Όπως όλα δείχνουν, ο κακοποιός μπήκε στο σπίτι, τους σκότωσε και άρπαξε τα κλειδιά του αγροτικού αυτοκινήτου του ζευγαριού.







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Σαγκάη ο Λεμπέσης

Μετά τη Νίκη Πανέττα και ο Σπύρος Λεμπέσης θα αγωνιστεί στο δεύτερο Diamond League της χρονιάς στη Σαγκάη το Σάββατο (18/5).
Δύο θα είναι τελικά οι ελληνικές συμμετοχές στο Diamond League της Σαγκάης. Μετά τη Νίκη Πανέττα που θα κάνει τον πρώτο αγώνα της στο εξωτερικό στην Κίνα και ο Σπύρος Λεμπέσης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Ο Bοιωτός ακοντιστής(απο το Μαυρομάτι Βοιωτίας), 7ος στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο πρώτο Diamond League στη Ντόχα.Έκανε βολή στα 73,92μ. και ελπίζει σε μια καλύτερη επίδοση, απαλλαγμένος πλέον από τις ενοχλήσεις στον ώμο που τον ταλαιπώρησαν στο ξεκίνημα της χρονιάς.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο τερματοφύλακας της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμάζεται ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών

Ετοιμάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ ακόμη και αν οφείλουν εισφορές μέχρι το ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ θα εξομοιώνει το ασφαλιστικό καθεστώς του ΟΓΑ με αυτό του ΙΚΑ, παρέχοντας τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 έτη, εάν υπάρχουν 40 χρόνια πλήρους ασφαλιστικού βίου.
Τα παραπάνω προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης την Δευτέρα 13 Μαΐου, κατά την διάρκεια παρουσίασης των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας για το 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-ΣΟΚ: Δείτε πως τιμώρησε εργοδότης τους υπαλλήλους του

Σοκάρει η κίνηση του αφεντικού κινεζικής εταιρείας καλλυντικών στο Τσονγκίνγκ της Κίνας, ο οποίος πρόσφατα ανάγκασε τους υπαλλήλους του να
συρθούν στα γόνατά τους σε πολυσύχναστη εμπορική πλατεία ενώπιον εκατοντάδων περαστικών

Το αμφιλεγόμενο συμβάν έλαβε χώρα στις 2 Μαίϊου και μεταδόθηκε ζωντανά από ΜΜΕ και εκατοντάδες μικρο-μπλογκς.

Η εν λόγω πρακτική προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές για να πτοήσουν τον εργοδότη, ο οποίος προφανώς ήθελε να δοκιμάσει τα όρια ταπείνωσης του εργατικού του δυναμικού...



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάζι έπεσε στη Βοιωτία. Καταστράφηκαν καλλιέργειες(video)




ΤΟ ΕΣΤΡΩΣΕ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Σε απόγνωση βρίσκονται για ακόμη μια φορά οι καλλιεργητές στη Βοιωτία, περιοχή η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο ισχυρής χαλαζόπτωσης το απόγευμα της Κυριακής. Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή αμπέλια, ελιές, σιτηρά και κηπευτικά. Οι παραγωγοί ζητούν την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην περιοχή, αν και διατυπώνουν σοβαρές αμφιβολίες για την καταγραφή της ζημιάς.

 από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπές, βιβλία και θέατρο για 530.000 άτομα μέσω ΟΓΑ

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, ασφαλισμένους ή συνταξιούχους του ΟΓΑ, για τα προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας».
Μέσα από τα προγράμματα αυτά, 530.000 άσφαλισμένοι και οι οικογένειές τους, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν διακοπές, αλλά και να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για θέατρα.
Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τα προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» ξεκινά την Τρίτη 14-05-2013 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14-06-2013 και αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι είναι να υποβάλουν μια αίτηση συμμετοχής στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού είναι μέχρι 31-03-2014, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων έως τις 31-12-2013.
Συγκεκριμένα, δικαιούχοι των προγραμμάτων μπορούν να είναι: οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι ασφαλισμένοι του κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων, οι χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.
Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων, θα διενεργηθεί ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων, που θα ενταχθούν σε κάθε πρόγραμμα της «Αγροτικής Εστίας». Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη

Πέθανε η ηθοποιός Νίκη ΤριανταφυλλίδηΕφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών η μεγάλη ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη.
Πατέρας της ήταν ο γνωστός συνθέτης Πάνος Τριανταφυλλίδης.
Ήταν απόφοιτη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση ήταν το 1963 με την παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα».
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Τη δεκαετία του 1990 ίδρυσε το Θέατρο Τριανταφυλλίδη στην πλατεία Βάθη.
Το 1970 κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους «Συνηθισμένο μου όνειρο».

Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, κυρίως δράματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Ανάμεσα στα άλλα είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες: Η Παγίδα, Πικρή μου Αγάπη, Βρώμικη Πόλις, Η μοίρα του αθώου, Ψωμί για έναν δραπέτη, Καταραμένη αγάπη, ο Τάφος των Εραστών, το Κανόνι και τ' Αηδόνι, το Νυφοπάζαρο, Ο Αστραπόγιαννος, Όμορφες Μέρες, Ευριδίκη ΒΑ 2037.
Παράλληλα εμφανίστηκε σε πλήθος τηλεοπτικών σειρών: Από την άλλη όχθη, Γυναίκα από βελούδο, Νίνα, Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Οι συμμαθήτριες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση φωτογραφίας Χρήστου Κοψαχείλη στη Λιβαδειά

Έκθεση φωτογραφίας Χρήστου Κοψαχείλη



Η  Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, στα πλαίσια της εκδήλωσης Μάϊος Μήνας φωτογραφίας 2013, διοργανώνει ατομική έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Κοψαχείλη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 18/05/13 και ώρα 19.00 στο ισόγειο του Νερόμυλου, ενώ την Κυριακή 19/05/13 και ώρα 10.00 στον ίδιο χώρο ο φωτογράφος θα παρουσιάσει το έργο του και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την επιμέλεια μίας έκθεσης φωτογραφίας.
Διάρκεια έκθεσης: 18/5 έως 24/5, ώρες 18.30 – 21.30. Είσοδος ελεύθερη
Βιογραφικό
Ο Χρήστος Κοψαχείλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στην ΠΑΤΕΣ. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλη και ιστορίας της τέχνης από τον Ανδρέα Ιωαννίδη και την Μαρία Ξεναρίου.
Δίδαξε, από το 1988, τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας στο Δήμο Κερατσινίου, στον Φωτογραφικό Κύκλο, στην Σχολή Φωτογραφίας E.S.P και σε διάφορα ΙΕΚ και ΚΕΚ. Παρέδωσε πολλά σεμινάρια σε επιμορφωτές φωτογραφίας της Λαϊκής Επιμόρφωσης και διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών και σε διάφορες άλλες πόλεις, καλεσμένος από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Μελίνα – Εκπαίδευση και Πολιτισμός».
Μετείχε στην επιτροπή κρίσεως του βιβλίου «Φωτογραφία» για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β’ τάξης των σχολείων της Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομαδικών και ατομικών εκθέσεων και έχει επιμεληθεί την διοργάνωση και την έκδοση καταλόγων πολλών άλλων εκθέσεων, μαθητών του στη Λαϊκή Επιμόρφωση και στην E.S.P.
Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή επιλογής των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας της Αθήνας, ο οποίος οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
Συνεργάστηκε, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και άρθρα, με το περιοδικό Jazz & Τζαζ, φωτογράφισε για την εικονογράφηση θεατρικών προγραμμάτων και εξώφυλλων δίσκων και επιμελήθηκε του φωτογραφικού υλικού εκδόσεων του οίκου ΚΟΑΝ. Αρθρογραφούσε τακτικά στα περιοδικά Φωτογραφία και Φωτοχώρος.
Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα λευκώματα : Greece – Autrement (1989), Φωτογραφικός Κύκλος – Γνώση (1990), Jazz Collection – ΚOAN (1995), Jazz Reflections – Δήμος Αθηναίων (1996), Άγνωστη Χώρα – Φωτοχώρος (1997).
Επίσης, ο Χρήστος Κοψαχείλης έδωσε σειρά διαλέξεων με τίτλο: «Εισαγωγή στην καλλιτεχνική φωτογραφία» στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς από τον Οκτώβριο του 2012 με συχνότητα μία φορά τον μήνα, με παρουσίαση και ανάλυση των κυριότερων καλλιτεχνικών ρευμάτων στη φωτογραφία, από τη γέννησή της στα τέλη του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας.
Χορηγοί: Δήμος Λεβαδέων, Επιμελητήριο Βοιωτίας, Σανιδάς Ε.Ε , Δασκαλάκη Ελένη, Μακρής Ιωάννης.
Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Για το Δ. Σ.    Φ. Λ. Λιβαδειάς
Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                      Η   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ
Ιωάννης  Βελούδιος                           Δήμητρα  Βήττα
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτοβολταϊκά: «Κεραμίδα» για όσους τα εγκατέστησαν προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημά τους

Αλλάζει πλήρως ο ρόλος των οικιακών φωτοβολταϊκών (μέχρι 10 κιλοβάτ), τα οποία από συντελεστής βελτίωσης του οικογενειακού εισοδήματος, μετατρέπονται απλώς σε ενεργειακή πηγή για ένα νοικοκυριό.
Ετσι μεταφράζεται η νέα απόφαση για τις ταρίφες στα οικιακά φωτοβολταϊκά, η οποία κατεβάζει την τιμή με την οποία εξαγοράζονται οι 1.000 κιλοβατώρες, από 524 ευρώ που είναι σήμερα, σε 125 ευρώ για το 2013, με σταδιακή μείωση έως και το 2019 οπότε η ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας θα εξαγοράζεται προς 80 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές που ενέκρινε τελικά το υπουργείο, είναι πολύ πιο χαμηλές και από αυτές που είχαν προκύψει από τη μελέτη που πραγματοποίησε η ΡΑΕ για την απόδοση των επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά.
Όπως παρατηρούν άνθρωποι της αγοράς, μετά τη νέα απόφαση θα υπάρξει «πάγωμα» στην εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών, ενώ θα πιεστούν προς τα κάτω και οι τιμές, οι οποίες μέχρι πρόσφατα επηρεάζονταν σημαντικά από τα υψηλότατα περιθώρια απόδοσης που είχε η επένδυση στα οικιακά φωτοβολταϊκά.
Πάντως για την εφαρμογή του νέου μέτρου, πολλά θα εξαρτηθούν από την υπουργική απόφαση που θα πρέπει να εκδοθεί μετά την ψήφιση του νόμου για τις ΑΠΕ. Σε αυτήν θα πρέπει να καθοριστούν πολλές λεπτομέρειες της σύμβασης συμψηφισμού , όπως πώς θα γίνονται οι χρεώσεις για τη χρήση δικτύων, οι χρεώσεις παγίων, κλπ. Για τα θέματα αυτά, θα πρέπει να κάνουν εισήγηση οι Διαχειριστές των δικτύων μετά από γνώμη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία Μαρτίου, τα εγκατεστημένα σε λειτουργία φωτοβολταϊκά σε στέγες είχαν συνολική ισχύ 341 μεγαβάτ, έναντι 316 μεγαβάτ τον Ιανουάριο. Η ενέργεια που παρήγαγαν πληρώθηκε προς 524,1 ευρώ οι 1.000 κιλοβατώρες, σύμφωνα με το euro2day.
Μέχρι στιγμής είχαν εξαιρεθεί από την επιβολή έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου, μέτρο που ίσχυσε για τα μεγάλα φωτοβολταϊκά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια ελλείμματα του λογαριασμού ΑΠΕ που τηρεί ο ΛΑΓΗΕ και το Μάρτιο ανέρχονταν σε 316 εκατομμύρια ευρώ.
Το γεγονός της εξαίρεσης των οικιακών φωτοβολταϊκών, τα έσοδα των οποίων είναι επιπλέον και αφορολόγητα, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες που επένδυσαν σε άλλες τεχνολογίες ΑΠΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-DragBattle στην Κωπαΐδα

Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΑΛΚΙΔΑ : ΙΝΔΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ 22ΧΡΟΝΟ


ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ
Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε το Σάββατο 11 Μαϊου στις 21.40 περίπου το βράδυ.
Ο 22χρονος Αντώνης Πιτσινής πήγαινε στο σπίτι του στο Μπούρτζι με την μηχανή του, όταν ξαφνικά βγήκε και καρφώθηκε πάνω του, ενα αυτοκίνητο με οδηγό έναν Ινδό, ο οποίος έκανε παράνομη αναστροφή βγαίνωντας από το βενζινάδικο Valin στον Άγιο Στέφανο για να πάει προς Χαλκίδα.
 
Ο Αντώνης από την σύγκρουση έφυγε από την μηχανή του και έπεσε νεκρός στο έδαφος.
Μετά από λίγο ήρθε και το ασθενοφόρο, αλλά ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.
Ο Ινδός συνελήφθη από την Αστυνομία όπου κρατείται.
Στην ίδια στροφή έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα τροχαία από απροσεξίες των οδηγών.
Η οικογένεια του και οι φίλοι του είναι συντετριμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν τον 22χρονο. 
Το παληκάρι είχε πάει στην Χαλκίδα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θέλησε να επιστρέψει στο σπίτι του.
Έμενε στο Μπούρτζι και από μικρός έψαχνε νόμιμα να βγάλει το μεροκάματο του.
Είχε δουλέψει σερβιτόρος στην ταβέρνα του Πασσαλή στο χωριό, ενώ η οικονομική κρίση τον οδήγησε φέτος τον χειμώνα να πάει στην Αφρική μαζί με τον πατέρα του όπου ξαναεπέστρεψαν πριν λίγους μήνες!
Η μεγάλη αγάπη του Αντώνη Πιτσινή ήταν οι μηχανές και η μοίρα του έπαιξε το χειρότερο παιχνίδι της ζωής του.
Ο Θοδωρής Σαλεμής που διατηρεί πρατήριο βενζίνης στο Μπούρτζι, ήταν ένας; από τους τελευταίους ανθρώπους που συνάντησε τον 22χρονο, καθώς μία ώρα περίπου πριν το δυστύχημα είχε πάει εκεί για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του.
O βενζινοπώλης τονίζει στην eviazoom
"Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ ήρθε στο πρατήριο για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του.
Πήγαινε βόλτα στην Χαλκίδα, αλλά δεν γύρισε ποτέ..
Στις 23.30 το βράδυ έκλεισα το μαγαζί και πήγα προς την Χαλκίδα, όπου είδα γυαλιά στο δρόμο και τη μηχανή στην άκρη απέναντι από το πρατήριο valin.
Tην αναγνώρισα και πήγα αμέσως στο νοσοκομείο.
Eκεί πληροφορήθηκα ότι ο Αντώνης είχε σκοτωθεί.
Είμαι συντετριμένος για τον άδικο χαμό του, όλο το Μπούρτζι θρηνεί".
Η κηδεία του 22χρονου θα γίνςι σήμερα Δευτέρα στις 18.00 το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Μπούρτζι.
eviazoom
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Με άστατο και βροχερό καιρό ξεκινάει η εβδομάδα,αφού σήμερα Δευτέρα, προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα με πιθανές χαλαζοπτώσεις.
Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι ισχυρές το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά θα είναι πιθανόν κατά τόπους έντονα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛ.ΑΣ: Ειδικές συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών..


 
 
Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία :

Απάτη με τη μέθοδο προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου (κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

  • Οι δράστες επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους.
  • Τους προσεγγίζουν «δήθεν» ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ.
  • Οι τεχνικές, που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους.
  • Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.
  • Τα χρηματικά ποσά, που ζητούν οι δράστες κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες Ευρώ, ποσά τα οποία μεταβάλλονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τη δεκτικότητα και ευπιστία των ηλικιωμένων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο παρελθόν δράστες έχουν μεταφέρει με αυτοκίνητο ηλικιωμένους ακόμα και σε Τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους τα παραδώσουν.

Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου

  • Οι δράστες επιλέγουν συνήθως ηλικιωμένους και πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών τους.
  • Ακολούθως, επικοινωνούν τηλεφωνικώς μαζί τους κυρίως τις νυχτερινές ώρες (συνήθως μετά τα μεσάνυχτα) και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους (π.χ. γιος, κόρη, γαμπρός ή νύφη) εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.
  • Οι δράστες ζητούν από τους ηλικιωμένους να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο (που νωρίτερα οι ίδιοι έχουν επιλέξει ως κατάλληλο, συνήθως κοντά στο σπίτι τους), όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.
  • Οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όμως, μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση. Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.

Απάτη με τη μέθοδο πώλησης κατασχεμένων από την Τράπεζα ακινήτων ή οχημάτων σε συμφέρουσα τιμή

  • Οι δράστες εμφανίζονται συνήθως ως δικηγόροι Τραπεζών, οι οποίες προτίθενται να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό κατασχεμένων ακινήτων και αυτοκινήτων. Με τη χρήση πλαστών εγγράφων και συνήθως με το πρόσχημα ότι οι ίδιοι ελέγχουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών, πείθουν ότι μπορούν να μεσολαβήσουν στην κατακύρωση του πλειστηριαζόμενου αντικειμένου σε πολύ χαμηλή τιμή και αποσπούν έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Έχει παρατηρηθεί ότι μέλη αυτών των εγκληματικών ομάδων για να γίνονται περισσότερο πιστευτοί μισθώνουν πολυτελή διαμερίσματα και ακριβά αυτοκίνητα, προκειμένου να τα παρουσιάζουν ως προοριζόμενα για εκποίηση από τις Τράπεζες.
  • Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δράστες «αλιεύουν» υποψήφιους συναλλασσόμενους, ακόμα και μέσα από τον κύκλο γνωριμιών άλλων ατόμων που έχουν εξαπατήσει, πριν αυτά αντιληφθούν την απάτη.

Απάτη με τη μέθοδο της απασχόλησης σε ΑΤΜ (συνήθως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

  • Οι δράστες προσεγγίζουν ένα άτομο τη στιγμή που πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί υποκλέπτουν οπτικά το «ΡΙΝ» κατά την πληκτρολόγησή του, ενώ στη συνέχεια περιμένουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
  • Τη στιγμή της εξόδου της κάρτας από το ΑΤΜ ένας από τους δράστες ρίχνει στα πόδια του συναλλασσόμενου ένα χαρτονόμισμα και τον προτρέπει να το πάρει με το πρόσχημα ότι του έπεσε από τη τσέπη.
  • Οι δράστες εκμεταλλεύονται το χρονικό διάστημα που ο συναλλασσόμενος απασχολείται με το πεσμένο χαρτονόμισμα και αφαιρούν την κάρτα του από το στόμιο εξόδου του ΑΤΜ, τοποθετώντας στη θέση της μία άλλη.
  • Μετά την αποχώρηση του συναλλασσόμενου, που δεν έχει αντιληφθεί τη αλλαγή της κάρτας, οι δράστες αφαιρούν το υπόλοιπο του λογαριασμού
Διαβάστε Περισσότερα »

"Δίστομο 10 Ιουνίου 1944 - το Ολοκαύτωμα"





Στην κορυφή του Ελικώνα, καλεσμένος από τους νεολαίους της πολιτικής - πολιτιστικής λέσχης Εκτός Γραμμής, στα πλαίσια του 1ου Αντφασιστικού διήμερου της Αριστερής Ανασύνθεσης, o Γιώργος Χ. Θεοχάρης μίλησε και συζήτησε για τη Σφαγή στο Δίστομο, παρουσιάζοντας το βιβλίο του "Δίστομο 10 Ιουνίου 1944 - το Ολοκαύτωμα" (μια έκδοση του βιβλιοπωλείου "Σύγχρονη Έκφραση" της Λιβαδειάς)enlevadeia.blogspot.gr






Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστράτευση: 88.000 φύλλα πορείας μοιράζει η κυβέρνηση στους καθηγητές

Στα άκρα φτάνει η κόντρα κυβέρνησης – καθηγητών, καθώς μετά την απόφαση της για απεργιακές κινητοποιήσεις στη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων η κυβέρνηση θα αποστείλει σε 88.000 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης φύλλα πορείας.
Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση και παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα την Τρίτη 14/5, ώστε να κλειδώσει η απεργία, ενώ ζήτησε από ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή 17/5 -ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων- πανεργατική - πανελλαδική απεργία.
Μάλιστα τη Δευτέρα στις 19.00 έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.
Υπενθυμίζεται πως οι καθηγητές έχουν εξαγγείλει την Παρασκευή 24ωρη απεργία για την πρώτη ημέρα των εξετάσεων και στην συνέχεια πενθήμερη απεργία από 20 έως τις 24 του μήνα, αντιδρώντας στην αύξηση του ωραρίου τους κατά δύο ώρες. Η κυβέρνηση αντέδρασε με την άμεση επιστράτευση τους.
Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως έχει αποφασιστεί «πολιτική κινητοποίηση του συνόλου των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης καθώς και των αναγκαίων πόρων» που τίθεται σε ισχύ από την 12η μεσημβρινή της 15ης Μαΐου έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα (...) εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων (...) και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, καθώς και η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και τους σοβαρούς κινδύνους που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους».
Οι καθηγητές αναζητούν τρόπους μή παραλαβής των φύλλων πορείας
Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ πάντως σε έκτακτη συνεδρίαση αναζήτησαν τρόπους ώστε να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας και επιμένουν στην απόφαση τους να απεργήσουν οι καθηγητές μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κάνει λόγο για αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα τέκνων: Ποιοι, πόσο και πότε το δικαιούνται

Ξεκινάει η καταβολή του επιδόματος τέκνων αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σε 650.000 γονείς

. Προβλέπεται κονδύλι 950 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πολλές είναι οι οικογένειες εκείνες που μπορεί να διεκδικήσουν ως και 2.900 ευρώ.

480 εκατομμύρια ευρώ έχουν προϋπολογιστεί για οικογένειες με ένα παιδί, ενώ το ποσό αυτό αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα στο taxis μαζί με τη φορολογική τους δήλωση. Τα χρήματα για τα δύο πρώτα τρίμηνα θα καταβληθούν μαζί στους δικαιούχους μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ ως το τέλος του έτους θα υπάρξουν ακόμη δύο δόσεις.

Για ένα παιδί και με εισόδημα ως τις 9.000 ευρώ το επίδομα καθορίζεται στα 480 ευρώ, από 9.000 ως 18.000 ευρώ εισόδημα το επίδομα είναι 320 ευρώ, εν΄.ω για εισοδήματα από 18.000 ως 27.000 ευρώ το επίδομα καθορίζεται στα 160 ευρώ.

Για οικογένειες με δύο παιδιά το επίδομα καθορίζεται στα 960 ευρώ για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ. Για εισόδημα από 10.000 ευρώ ως 20.000 ευρώ το επίδομα καθορίζεται στα 640 ευρώ, ενώ για εισοδήματα από 20.000 ευρώ ως και 30.000 ευρώ το επίδομα είναι στα 320 ευρώ.

Για όσους έχουν τρία παιδιά το επίδομα είναι στα 1.400 ευρώ για εισόδημα μέχρι 11.000 ευρώ. Στα 960 ευρώ καθορίζεται το επίδομα για εισοδήματα ως 22.000 ευρώ και στα 480 ευρώ το χρόνο για εισοδήματα από 22.000 ως 33.000 ευρώ.





















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ευρώπη απέκτησε τον βασιλιά της




Ο Ολυμπιακός έχει μάθει πολύ καλά τα μονοπάτια που οδηγούν στο «Έβερεστ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς η πιο ψηλή κορυφή του για δεύτερη συνεχή χρονιά βάφτηκε στα «ερυθρόλευκα», με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, παίζοντας διαστημικό μπάσκετ, κατάφερε να θριαμβεύσει την Κυριακή επικρατώντας στον τελικό της Euroleague με 100-88 της Ρεάλ Μαδρίτης στην «O2 Arena του Λονδίνου» και αναδείχθηκε για τρίτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης, κάνοντας το «repeat», μετά την Κωνσταντινούπολη.


Ο Σπανούλης υψώνει στον ουρανό του «Ο2 Arena» το βαρύτιμο τρόπαιο...

Το συγκρότημα του Πειραιά, μετά το καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο, κυριάρχησε ολοκληρωτικά της «βασίλισσας», δείχνοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι ο «βασιλιάς» στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 1995 (σ.σ.: είχαν νικήσει οι Μαδριλένοι με 73-61).

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τους ερυθρόλευκους κατά την απονομή...

Μάλιστα, οι Πειραιώτες, με την υπεράσπιση του στέμματός τους, μπήκαν σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ ομάδων που έχουν κάνει το repeat και στο οποίο φιγουράρουν η Ολίμπια Μιλάνο (1987, 1988), η Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) και η Μακάμπι (2004, 2005).

Άξιο αναφοράς είναι, επίσης, το γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατακτά το τρόπαιο της Euroleague.

Πολυτιμότερος παίκτης του Final 4 αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, που ήταν συγκλονιστικός στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας στις πλάτες του την ομάδα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πάνω στο βάθρο...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ