Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Συνήγορος του Πολίτη «καίει» την Χρυσή Αυγή

Εκθεση- φωτιά παρέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη στα κόμματα σχετικά με την έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, την οποία συνδέει άμεσα με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και την ολιγωρία της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας.
Στην έκθεση, έχουν καταγραφεί 281 κρούσματα ρατσιστικής βίας μέσα σε ενάμιση χρόνο, εκ των οποίων τα 135 οδήγησαν σε τραυματισμό 400 ατόμων και σε τέσσερις δολοφονίες, με το 25% των περιστατικών να συνδέονται με μέλη του της Χρυσής Αυγής, ενώ ο ΣτΠ κάνει λόγο για «οργανωμένη πολιτοφυλακή στο κέντρο της Αθήνας» και κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ για αδράνεια στην αντιμετώπιση των περιστατικών.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, δηλώνει κατηγορηματικά πως η έξαρση των ρατσιστικών εγκλημάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Χρυσή Αυγή και την είσοδο της στη Βουλή, αναφέροντας πως από τον Μάιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013, σημειώθηκαν 56 περιστατικά με εμπλοκή της Χρυσής Αυγής, όταν το διάστημα πριν από τις εκλογές (Ιανουάριος- Απρίλιος του 2012), καταγράφηκαν μόλις 3 καταγγελίες. Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2013 η φερόμενη ανάμειξη μελών της Χ.Α. εκτοξεύεται στο 46,5% των περιπτώσεων.

Ποιες περιοχές είναι τα «άντρα του ρατσισμού»

Στην ίδια έκθεση σημειώνονται και οι περιοχές όπου εμφανίζονται τα πιο πολλά ρατσιστικά εγκλήματα, με τον ΣτΠ να υποστηρίζει ότι το 75% των περιστατικών έχει σημειωθεί στην Αττική και ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη και τα Πατήσια. Οσον αφορά τα νησιά, οι επιθέσεις είναι πάνω από 30, με 23 επιθέσεις να έχουν σημειωθεί στην Κρήτη και 4 στη Ρόδο. Στην ηπειρωτική Ελλάδα, ξεχωρίζουν η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη και η Αιτωλοακαρνανία.

Τα Σώματα Ασφαλείας συμμετέχουν σε ρατσιστικά εγκλήματα

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ρατσιστική συμπεριφορά των Σωμάτων Ασφαλείας, με τον Συνήγορο του Πολίτη να τονίζει πως σε 44 περιπτώσεις αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε ρατσιστικές ενέργειες, σε 2 στελέχη του Λιμενικού και σε μία περίπτωση στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Υπάρχει άτυπη πολιτοφυλακή στο κέντρο της Αθήνας»

Ο Συνήγορος του Πολίτη, κάνει ακόμη λόγο και για οργανωμένα «τάγματα εφόδου» που έχουν συγκροτήσει πολιτοφυλακή σε περιοχές του κέντρου όπως ο Αγιος Παντελεήμονας, η πλατεία Αττικής και η Αχαρνών, με μόνιμη και σταθερή παρουσία.

Τέλος, στην έκθεση επισημαίνεται πως υπάρχει σημαντική απόκλιση ανάμεσα στην επίσημη και την ανεπίσημη καταγραφή ρατσιστικών επιθέσεων από το 2012, καθώς την ώρα που ο ίδιος έχει στη διάθεσή του 253 καταγγελίες, από την ΕΛΑΣ έχει καταγραφεί λιγότερο από το ένα τρίτο των περιστατικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταστράφηκε η μύτη του σε τροχαίο και του «φύτεψαν» μία νέα στο μέτωπο

Ως θέαμα είναι τουλάχιστον περίεργο. Ενας 22χρονος Κινέζος έχει μύτη στο μέτωπο. Ισως όμως τελικά αυτή η φαινομενικά περίεργη επιλογή των γιατρών να αποδειχθεί σωτήρια για τον ασθενή.

Ο Ξιαολιάν τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα πέρυσι, στο οποίο η μύτη του καταστράφηκε τελείως. Οι χειρούργοι δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, καθώς υπήρξε μόλυνση και είχε διαλυθεί ο χόνδρος.

Η λύση που βρήκαν οι γιατροί ήταν να δημιουργήσουν μία νέα μύτη, στο μέτωπο του ασθενή, χρησιμοποιώντας χόνδρο από τα πλευρά του και ιστό επέκτασης δέρματος. Αυτό που ελπίζουν είναι πως σύντομα θα καταφέρουν να τη μεταμοσχεύσουν στη σωστή θέση στο πρόσωπό του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεσα η καταβολή του ειδικού φόρου πετρελαίου στους αγρότες


Στο αμέσως προσεχές διάστημα, πρόκειται να καταβληθεί η δεύτερη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες, μετά την υπογραφή σήμερα της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε περίπου 80 εκατ. ευρώ και η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ το 2012.

«Παραμένουμε κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης προσθέτοντας πως «είμαστε καθημερινά κοντά στους παραγωγούς και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο, που είναι σημαντικό για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας».
Διαβάστε Περισσότερα »

"Αδιόρθωτος" o Λεβαδειακός...


Ο Λεβαδειακός πλήρωσε για ακόμη μία φορά τα κενά στην άμυνα και ο Αστέρας Μαγούλας επικράτησε 2-1 εντός έδρας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.



Η ομάδα της Αττικής, παρότι αγωνιζόταν χωρίς στη βοήθεια του κόσμου της, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα «γνωστά» κενά στην άμυνα των Βοιωτών και θα πάει με… άλλο αέρα στον επαναληπτικό της Λειβαδιάς ρεβάνς στις 30 Οκτωβρίου.

Το σκορ για τον Αστέρα άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό ο Έβερετ, ενώ τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο Κάστρο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (48’) έκανε το 2-0 απέναντι στην ομάδα του Τάκη Λεμονή, που μείωσε με τον Ροτζέριο Μάρτινς στο 67’.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Μαγούλας (Πριόνας): Κασμερίδης, Κοτίτσας, Πολίτης, Έβερετ, Κάστρο, Γκόγκας (69’ Δημητριάδης), Στρατομήτρος, Νόνης, Ντιέγκο, Καπουράνης (80’ Ιατρού), Πινέιρο (78’ Σαμαρόπουλος).

Λεβαδειακός (Λεμονής): Πρζιρόφσκι, Νικολάκης, Ιωαννίδης (46' Λυκογιάννης), Πετράτσι, Μάρτινς, Μπούστο (78’ Μαχαίρας), Κονέ, Ροτζέριο, Σανκινέτι, Βασιλείου, Γιάντσης (46' Ορτέγκα).sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων-Βίντεο


 Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρουσία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου και της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων κα. Βάσως Κόλλια πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013, τα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων,  το οποίο είναι το πρώτο που λειτουργεί στον Νομό Βοιωτίας και στην ευρύτερη περιοχή.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στον χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, την ΕΕΤΑΑ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άριστη συνεργασία, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο και να λειτουργήσει το κέντρο στο Δήμο Θηβαίων, «ένα κέντρο χρήσιμο και πολύτιμο στην κοινωνία», όπως είπε, τονίζοντας ότι « στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η κοινωνική πολιτική, γι’ αυτό και προσπαθούμε είτε με ίδια μέσα είτε με εθελοντές είτε με αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να στηρίξουμε την κοινωνία, που μάς έχει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη και ειδικά τους  οικονομικά αδύνατους πολίτες».

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Γιάννης Καράμπελας και Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γ. Δουβάς, ο Διευθυντής Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας κ. Στ. Λουλακούδης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Υποδ/νσης Θήβας κ. Μ. Πάππος,  η Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Θήβας-Λιβαδειάς κα. Αικ. Λιακοπούλου, η Αντιδήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας κα. Π. Λουκά, από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης η κα. Στ. Κατσαβού, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων, Πρόεδροι και Μέλη Φορέων και Συλλόγων και Δημοτικοί Υπάλληλοι.

Σημειώνουμε ότι πριν την έναρξη της τελετής εγκαινίων ο κ. Δήμαρχος Θηβαίων υποδέχτηκε τον κ. Υπουργό στο γραφείο του, όπου και συνομίλησαν για αρκετή ώρα για θέματα που απασχολούν το Δήμο.
Λίγα λόγια για το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

Αποτελεί μέρος ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Δημιουργήθηκε στα πλαίσια της πράξης με τίτλο: «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας- Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο» σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων,  στην οποία ο Δήμος Θηβαίων ανταποκρίθηκε άμεσα υποβάλλοντας σχετική πρόταση. Το έργο υλοποιείται επίσης και σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ ως «Συντονιστής Δικαιούχος».  
Λειτουργεί από τις  14 Μαΐου 2013, έχει ήδη στελεχωθεί με επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγο & κοινωνιολόγο) και εκκρεμεί η πρόσληψη νομικού για τις ανάγκες της νομικής στήριξης των γυναικών, ώστε συνολικά να παρέχονται υπηρεσίες πρώτης γραμμής, οι οποίες καλύπτουν την ανάγκη άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες- θύματα βίας.
Έχοντας στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες θύματα βίας και τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα οδηγήσουν στον απεγκλωβισμό από μια κατάσταση ομηρίας και απόγνωσης, παρέχει:

-    Συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις γυναίκες θύματα και στα παιδιά τους
-    Παραπομπή ή συνοδεία των θυμάτων σε φορείς, όποτε αυτό απαιτείται (σε ξενώνες, κέντρα υγείας, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές)
-    Νομική και συμβουλευτική υποστήριξη.
-    Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.


Το κέντρο στεγάζεται στο Δημαρχείο Θήβας (Κύπρου 3) και έχει πλευρική ανεξάρτητη είσοδο.

Οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τους κανόνες του ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας Κέντρου: 22620 89574 & 89576 / 24ωρη Γραμμή SOS: 15900

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Προκήρυξη για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού

    ΔΗ.Κ.Ε.Θ.                                                            

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επί ωρομισθία, στο Δημοτικό Ωδείο Θήβας


    Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων, έχοντας υπόψη:
1) τις διατάξεις του ν. 2190/94, όπως ισχύει
2) τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009 περί αναμόρφωσης του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 234α’/28.12.2009)
2) την υπ’ αριθμ. 21/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου περί προγραμματισμού προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού
3) την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.1/110/15320/23-08-2013 απόφαση της επιτροπής του άρθρου 2 της παρ. 1 της ΠΥΣ 33/2006 (ΦΕΚ 280 Α΄), όπως ισχύει
4) την υπ’ αριθμ. 59/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, περί έγκρισης της προκήρυξης πρόσληψης διδακτικού προσωπικού
ανακοινώνει την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (επί ωρομισθία), για τις ανάγκες λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Θήβας, για το σχολικό έτος 2013– 2014 συνολικού αριθμού επτά (7) ατόμων, για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες:

    Δύο (2) καθηγητές/τριες κλασσικής κιθάρας


Απαιτούμενα προσόντα - Αξιολόγηση
- Δίπλωμα κλασσικής κιθάρας από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό μουσικό ίδρυμα της ημεδαπής, ή Αναγνωρισμένο Πτυχίο Πανεπιστημιακού Ιδρύματος του εξωτερικού της αντίστοιχης ειδικότητας 50%
- Διδακτική προϋπηρεσία τουλάχιστον πέντε (5) ετών σε μουσικό ίδρυμα ή μουσικό σχολείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού και αποδεδειγμένη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην ημεδαπή ή αλλοδαπή ( συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί, κλπ.) 30%
Συνεκτιμούμενα  προσόντα - Αξιολόγηση
- Γνώση ενός επιπλέον μουσικού οργάνου 20%


    Ένας ( 1 ) Δάσκαλος/α βιολιού


Απαιτούμενα προσόντα – Αξιολόγηση:
-         Πτυχίο Βιολιού από αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα της ημεδαπής ή αλλοδαπής 50%
Συνεκτιμούμενα προσόντα - Αξιολόγηση:
- Αποδεδειγμένη προϋπηρεσία σε αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα η σε Μουσικό  Σχολείο 30%
- Επιπλέον γνώση μουσικών οργάνων θα ληφθεί υπόψη 20%


    Ένας ( 1 ) Δάσκαλος/α παραδοσιακών Κρουστών


Απαιτούμενα προσόντα - Αξιολόγηση:
Διδακτική προϋπηρεσία τουλάχιστον πέντε (5) ετών σε μουσικό ίδρυμα ή μουσικό σχολείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού και αποδεδειγμένη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην ημεδαπή ή αλλοδαπή 50%
Συνεκτιμούμενα προσόντα – Αξιολόγηση :
- Κάτοχος Πτυχίου Ανωτέρων Θεωρητικών  30%
- Γνώση ενός επιπλέον οργάνου 20%


    Ένας ( 1 ) Επιμελητής/τρια πιάνου


Απαιτούμενα προσόντα - Αξιολόγηση
- Πτυχίο Πιάνου  από αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα της ημεδαπής 60%
Συνεκτιμούμενα προσόντα – Αξιολόγηση :
- Αποδεδειγμένη διδακτική προϋπηρεσία σε αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα η σε Μουσικό Σχολείο 40%

    Ένας Καθηγητής/τρια κλασσικού – σύγχρονου χορού


Απαιτούμενα προσόντα - Αξιολόγηση :
- Πτυχίο ή Δίπλωμα χορού  από αναγνωρισμένο Ίδρυμα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής 70%
Συνεκτιμούμενα προσόντα - Αξιολόγηση:
- Αποδεδειγμένη καλλιτεχνική δραστηριότητα (συναυλίες, διαγωνισμοί, σεμινάρια στην ημεδαπή ή αλλοδαπή 30%


    Ένας ( 1 ) Επιμελητής/τρια Βυζαντινής Μουσικής


Απαιτούμενα προσόντα - Αξιολόγηση
- Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής  από αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα της ημεδαπής 60%
Συνεκτιμούμενα προσόντα – Αξιολόγηση :
- Αποδεδειγμένη διδακτική προϋπηρεσία σε αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα η σε Μουσικό Σχολείο 20%
- Αποδεδειγμένη καλλιτεχνική δραστηριότητα (συναυλίες, σύσταση χορωδίας, κλπ.) 20%

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου των σπουδών τους. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής επίσημη μετάφραση αυτού στην ελληνική γλώσσα, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις (άρθρο 29 ΠΔ 50/2001 και Ν. 148/26-12-1913/1-2-1914).
3. Αποδεικτικό προϋπηρεσίας στο αντικείμενο.
4. Αποδεικτικά εμπειρίας στο αντικείμενο της ειδικότητας
5.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα [καταδίκη, υποδικία, δικαστική αντίληψη, δικαστική απαγόρευση]
6. Βιογραφικό σημείωμα


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις (διατίθενται στην επιχείρηση) στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., Βουρδουμπά 13, (έναντι Ο.Τ.Ε.) με επισυναπτόμενα τα παραπάνω αναφερόμενα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία δέκα (10) εργάσιμων ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) που αρχίζει από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας σε μία τοπική εφημερίδα του Δήμου Θηβαίων ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.
    Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., τηλ.:2262028062, και στα γραφεία του Δημοτικού Ωδείου Θήβας, τηλ.:22620 29984.
    Η παρούσα διατίθεται ολόκληρη στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. στη διεύθυνση: http://www.dikethivas.blogspot.com/



ΕΠΙΛΟΓΗ – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ
    Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από την επιτροπή επιλογής προσωπικού που συστάθηκε με  την υπ’ αριθμ. 59/2013  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
       Οι πίνακες κατάταξης των υποψηφίων θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και του Δημοτικού Ωδείου και στο διαδίκτυο
    Η πρόσληψη του διδακτικού προσωπικού κατά ειδικότητα θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών των μαθητών του Ωδείου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΡΕΝΙΟΣ


                 

Διαβάστε Περισσότερα »

Εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ιερωμένοι χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή σύμφωνα με το ΣΔΟΕ

Στοιχεία που θα προκαλέσουν πάταγο έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Οπως προκύπτει έως τώρα, μεγάλοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ακόμη και ιερωμένοι υποστήριζαν οικονομικά τη δράση του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές του Sofokleousin.gr, από τους πρώτους ελέγχους έχουν προκύψει διασταυρωμένα στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές ακόμα και ιερωμένους. Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έχουν ήδη φυλακιστεί, για άλλους εκκρεμούν ποινικές διώξεις, ενώ ανάμεσά τους είναι και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία συνδέουν μέλη και τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, ενώ στοιχειοθετείται φάκελος για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με την εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες ώστε να πιστοποιηθούν με τον πλέον αδιάσειστο τρόπο τα πρώιμα στοιχεία που έχει στα χέρια του. Επιπλέον προκύπτει σχέση μελών της Χρυσής Αυγής με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και από στοιχεία παρακολούθησης συνδιαλέξεων.

Ολα αυτά έχουν ήδη σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν ζητήσει να ενημερώνονται άμεσα για την πορεία των ερευνών. Πάντως, όταν ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για το θέμα, η απάντησή του ήταν «No comments».iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το τζιπ με τα 260 κιλά χασίς στο Μαρτίνο



Εξιχνιάστηκε η υπόθεση μεταφοράς, από την Αλβανία στην Ελληνική επικράτεια, ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης άνω των -260- κιλών, μετά τον εντοπισμό κλεμμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου τζιπ τον περασμένο Μάρτιο

Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε τότε από αστυνομικούς της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. και εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του σε παράδρομο της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Μαρτίνου Φθιώτιδας

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη 25χρονη υπήκοος Αλβανίας, ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην χώρα μας από την Αλβανία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ταυτοποιήθηκαν ακόμη έξι (6) μέλη του κυκλώματος, από τα οποία τα τρία είναι ήδη έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, η υπόθεση μεταφοράς, από την Αλβανία στην Ελληνική επικράτεια, ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης άνω των -260- κιλών, μετά τον εντοπισμό κλεμμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου (τζιπ) από την Β’ Ο.Π.Κ.Ε. την 29-03-2013, στο ύψος του Μαρτίνου Φθιώτιδας .

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη προχθές (23-09-2013) το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, μία 25χρονη υπήκοος Αλβανίας, ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην χώρα μας από την Αλβανία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ακόμη έξι (6) μέλη του κυκλώματος. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 40, 34 και 24 ετών, δύο ημεδαπούς, ηλικίας 49 και 44 ετών και έναν 48χρονο Κύπριο. Από τους ανωτέρω ο 40χρονος, ο 48χρονος και ο 49χρονος είναι ήδη έγκλειστοι στα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού, Πατρών και Λάρισας αντίστοιχα, διότι την 09-05-2013 συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής για παρόμοιες υποθέσεις.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβασης του νόμου για τα ναρκωτικά, κλοπής, πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Αναλυτικότερα, τα ξημερώματα της 29-03-2013, αστυνομικοί της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, να κινείται με υπερβολική ταχύτητα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας και συγκεκριμένα στην 130η χ/θ (διόδια Τραγάνας, στο ρεύμα προς Αθήνα ).

Άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στον κόμβο της Μαλεσίνας, όπου έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταθμεύσει για την διενέργεια αστυνομικού ελέγχου. Ο οδηγός του αυτοκινήτου ενώ αρχικά επιβράδυνε, στη συνέχεια ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και αφού εισήλθε στην Εθνική Οδό με πορεία προς Αθήνα, κατάφερε παρά την κινητοποίηση των αστυνομικών να διαφύγει.

Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εντοπιστεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εγκαταλελειμμένο και κλειδωμένο από τον οδηγό του στην 119η χ/θ, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος του Μαρτίνου.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο πίσω δεξιό τροχό του οχήματος αλλά και σε μικρή απόσταση από αυτό, σε παρακείμενους αγρούς, υπήρχαν πεταμένοι πέντε μεγάλοι σάκοι, που περιείχαν συνολικά (249) νάιλον δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (262.279) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν (σχετικό το από 29-03-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι για το ανωτέρω όχημα είχε δηλωθεί η κλοπή του την 18.12.2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, ενώ τόσο η πινακίδα κυκλοφορίας του, όσο και τα υπόλοιπα έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του ήταν πλαστά, με σκοπό αφενός μεν να είναι δύσκολη η εξακρίβωση των πραγματικών στοιχειών του οχήματος και αφετέρου δε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να υποδεικνύουν τα ανωτέρω έγγραφα σε ενδεχομένους αστυνομικούς ελέγχους.

Από την μεθοδική και συστηματική πρόοδο των ερευνών, εξιχνιάσθηκε η ανωτέρω μεταφορά της ποσότητας των ναρκωτικών, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από μέλη δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, η δράση και οι ρόλοι των οποίων αποσαφηνίστηκαν.

Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν, μέχρι τώρα, συνολικά επτά (7) άτομα , από τα οποία η 25χρονη εντοπίστηκε προχτές το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, την στιγμή που επιχειρούσε να αποχωρήσει από την χώρα μας και συνελήφθη από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, που μετέβη για το σκοπό αυτό στην περιοχή.

Όπως έχει ήδη διαπιστωθεί, η 25χρονη μαζί με τα υπόλοιπα έξι άτομα, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εισαγωγή στην Ελληνική επικράτεια από την Αλβανία, μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια συσκεύαζαν και διακινούσαν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από δύο υποομάδες. Στην πρώτη υποομάδα ανήκαν η 25χρονη (ηγετικό στέλεχος), ο 30χρονος και άγνωστος αριθμός ομοεθνών συνεργών τους, οι οποίοι αναλάμβαναν την εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην χώρα μας.

Στην δεύτερη υποομάδα ανήκαν ο 40χρονος, ο οποίος ως δεύτερο ηγετικό στέλεχος, αναλάμβανε ως οδηγός συνοδευτικού αυτοκινήτου (προπομπός), την μεταφορά των ναρκωτικών σε επιχείρηση – οινοποιείο, ιδιοκτησίας του 49χρονου, σε περιοχή της Κορινθίας, όπου μαζί με τον 48χρονο, τον 24χρονο και τον ιδιοκτήτη του οινοποιείου, αναλάμβαναν την τοποθέτηση των ναρκωτικών μέσα σε συσκευασίες ασκών κρασιού και στην συνέχεια αφού τα έκρυβαν σε ψυγεία οικιακής χρήσης, τα διακινούσαν μέσω μεταφορικών εταιρειών, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Κύπρο κ.λ.π.).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους έως και την 29-03-2013, που εντοπίστηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (τζιπ) στην περιοχή του Μαρτίνου, εισήγαγαν και μετέφεραν ακόμη δύο φορές μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην χώρα μας από την Αλβανία, με προορισμό το οινοποιείο στην Κορινθία.

Στην κατοχή της 25χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, δύο (2) κάρτες sim και το χρηματικό ποσό των (2.300) ευρώ.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ερευνάται η εμπλοκή – συμμετοχή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες συναφείς εγκληματικές ενέργειες, σε όλη την επικράτεια.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε χθες (24-09-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμθηκε για να απολογηθεί αύριο (26-09-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

To Ά μέρος του ΣΧΟΟΑΠ Χαιρώνειας παρουσιάζει ο Δήμος Λεβαδέων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος στην Χαιρώνεια, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00, όπου από τους μελετητές των συμπραττόντων γραφείων ««Β. ΔΟΜΙΤΣΟΓΛΟΥ-Σ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. «Δ+Δ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ» -ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ-ΣΙΑΠΑΡΙΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ-ΚΟΥΒΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ» θα παρουσιαστεί το Α’ στάδιο της «ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ».
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να συμμετέχετε   στην διαδικασία διαβούλευσης και να συμβάλλετε στη διαμόρφωση των προτάσεων που θα αποτελέσουν αντικείμενο του Β’ σταδίου της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Χαιρώνειας.
    Το Α’ Στάδιο της μελέτης βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων, www.livadia.gr.


                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
                        ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατακόρυφη πτώση τεσσάρων μονάδων για τη Χρυσή Αυγή


Στο 6,8% από το 10,8% που της έδινε δημοσκόπηση του Ιουνίου από την ίδια εταρεία - Πρώτο κόμμα η ΝΔ με διαφορά 1,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου


Πτώση της Χρυσής Αυγής κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, αποκαλύπτει δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Alco στο διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύεται σήμερα στον ιστότοπο NewsΙt. Εξάλλου, υπεροχή της ΝΔ (21%) έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ (19,2%), αποτυπώνει η ίδια δημοσκόπηση σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου.

Ειδικότερα, η ΧΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 6,8%, σε σχέση με το 10,8%, που είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο. Επιπλέον, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 81% εκτιμούν ότι δεν πρόκειται περί δημοκρατικού κόμματος. Σε ποσοστό, δε, 69% διατυπώνουν την πεποίθηση ότι είναι κόμμα που κομίζει ναζιστική ιδεολογία. Μάλιστα, σε ποσοστό 74% οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα περιστατικά βίας του τελευταίου χρονικού διαστήματος αποτελούν τμήμα οργανωμένου σχεδίου.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, 39 στους εκατό ερωτηθέντες - ψηφοφόρους της ΧΑ δήλωσαν ότι κριτήριο για την επιλογή τους ήταν η οργή προς το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Πλέον των 20 στους εκατό (21%), ωστόσο, δήλωσαν πως εκτιμούν ότι η ΧΑ είναι ναζιστικό κόμμα και πως συνειδητά την ψήφισαν ως τέτοιο.

Στη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ με ποσοστό 21%, που πιστώνεται τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ΧΑ και δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2%, τρίτη έρχεται η ΧΑ με 6,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισιτήριο 25 ευρώ στα νοσοκομεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας..






Θα ισχύσει από 1 Ιαν. 2014, με εισοδηματικά κριτήρια τις 11.000 ευρώ.





Εισιτήριο ύψους 25 ευρώ θα καταβάλλουν από 1ης Ιανουαρίου οι πολίτες για την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία, ανέφερε ο... υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια με πλαφόν τα 11.000 ευρώ, ενώ θα εξαιρούνται οι χρόνια πάσχοντες.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι το εισιτήριο στα νοσοκομεία μόνο για εξέταση θα παραμείνει στα 5 ευρώ.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και χθες ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο Star.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει τον Αύγουστο ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην επιβολή εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, το οποίο ζητούσε, όπως είχε παραδεχθεί, η τρόικα, απάντησε:

«Όπως απεδείχθη στην πορεία της διαπραγμάτευσης το μέτρο προτάθηκε από την ελληνική κυβέρνηση σε παρελθόντα χρόνο και όχι από την τρόικα, σαν μέτρο για την οικονομική εξυγίανση των νοσοκομείων. Προτάθηκε από τον προκάτοχό μου και ψηφίσθηκε από τη Βουλή».

«Δεν είναι τόσο τρομερό να πληρώνουν για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας όσοι είναι σε καλύτερη οικονομική θέση», επισήμανε, προσθέτοντας ότι αυτό το «25ευρω» θα αποτελέσει πηγή χρηματοδότησης για άνεργους και ανασφάλιστους», είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Φορολογικός θάνατος η απενεργοποίηση του ΑΦΜ»


«Η απενεργοποίηση του ΑΦΜ ισοδυναμεί με αιφνίδιο φορολογικό θάνατο μιας επιχείρησης, αφού, χωρίς αυτόν, παύει να λειτουργεί και να πληρώνει τις υποχρεώσεις της» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

«Στην τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία απαιτείται ψύχραιμη σκέψη, ενώ είναι επιβεβλημένος ο προσδιορισμός της βαριάς και συστηματικής φοροδιαφυγής και ο διαχωρισμός της από την εντός κρίσης φοροαδυναμία» πρόσθεσε.

Ο Β. Κορκίδης σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις που θα χάσουν τον ΑΦΜ τους δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες, να εκδίδουν και να λαμβάνουν παραστατικά πώλησης, να εισάγουν, να εξάγουν, να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τις τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους από το Δημόσιο, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και να μεταβιβάζουν ακίνητα.

Το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) «γίνεται ακόμα πιο σκληρό, αφού, με τις κατασχέσεις εμπορευμάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων εντός της επιχείρησης, σε χέρια τρίτων, και τη δέσμευση χρημάτων σε λογαριασμούς όψεως, ουσιαστικά καλύπτει κάθε πτυχή του κύκλου συναλλαγών μιας επιχείρησης, διακόπτοντας κάθε νόμιμη οικονομική της δραστηριότητα. Στην περίπτωση των φυσικών προσώπων, το "πάγωμα" του ΑΦΜ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως "οικονομική φυλάκιση" σε αντικατάσταση της προσωποκράτησης των οφειλετών», επεσήμανε.

«Εάν το υπουργείο υιοθετούσε τη μηνιαία ηλεκτρονική παρακολούθηση του ΑΦΜ μεσαίου και υψηλού κινδύνου οφειλετών, καθώς και διαδικασίες αυτόματης ένταξης των φοροοφειλετών στη διαδικασία ρύθμισης των 48 δόσεων, θα περιόριζε σημαντικά τις απώλειες εσόδων του Δημοσίου από φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, ενώ ταυτόχρονα θα διαχώριζε την πρόθεση από την αδυναμία πληρωμής και τη δικαιολογημένη καθυστέρηση καταβολής φόρων από την πλευρά των επιχειρήσεων» συμπλήρωσε.


Διαβάστε Περισσότερα »

5 προσλήψεις στο Δήμο Αλιάρτου




Σας ενημερώνουμε οτι ανακοινώθηκε η δημόσια πρόσκληση 4/2013 (μεΑΔΑ: ΒΛ9Δ4691Ω2-ΒΟΓ) από τον ΟΕΑΔ σύμφωνα με την οποία θα απασχοληθούν στον Δήμο Αλιάρτου 5 άτομα Γενικών Καθηκόντων ΥΕ για 5 μήνες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι άνεργος. Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στο www.oaed.gr από 26/09/2013 έως και 11/10/2013 και ώρα 12 μεσημβρινή.
Για Ενημέρωση:
ΚΕΠ Δήμου Αλιάρτου, τηλ: 2268023918
Γραμματεία Δήμου Αλιάρτου τηλ: 2268350221 – 2268350211

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


       


                                                                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιόλουστος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες

Συνεχίζεται η καλοκαιρινή διάθεση, με αίθριο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα και άνοδο της θερμοκρασίας.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με έξι απουσίες στη Μαγούλα ο Λεβαδειακός


Χωρίς έξι παίκτες θα παρατάξει ο Τάκης Λεμονής τον Λεβαδειακό κόντρα στον Αστέρα στη Μαγούλα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.


Μιλάμε πρώτιστα για τους Καντζί και Γεωργίου, με τον πρώτο να έχει ίωση και τον δεύτερο να συνεχίζει τη θεραπεία του, οπότε αποκλείστηκαν αναγκαστικά από τη 18άδα της αναμέτρησης με την ομάδα των δυτικών προαστίων. Επίσης, για λόγους ξεκούρασης έμειναν εκτός οι Μουλόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μάντζιος και Καπό.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς, ενώ πριν από την προπόνηση της ημέρας υπήρξε η φωτογράφιση, ενόψει της φετινής περιόδου.

Την αποστολή αποτελούν οι: Πρζιρόφσκι, Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Μανόλο, Σανγκουινέτι, Λυκογιάννης, Μάγκας, Σκέμπης, Κονέ, Πέππας, Μαχαίρας, Ιωαννίδης, Πετράτσι, Ροτζέριο, Α. Ορτέγκα, Γιάντσης, Βασιλείου και Μπούστο.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα



Συνεχίζονται σε πολλά αστικά κέντρα της χώρας, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή φορέων, σωματείων εργαζομένων και κατοίκων που αντιδρούν στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές τους. Σήμερα Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα σε μαζικό συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Για το λόγο αυτό οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν από τις 11:30 με εντολή της αστυνομίας. Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα έχουν προγραμματιστεί αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και σε μεγάλες πόλεις όπως σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια απευθύνουν στον κόσμο και ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο απο τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς


Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2013 με κεντρικό μήνυμα “Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος” ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Δημόσια Κεντρική  Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς.
50 δράσεις υλοποιήθηκαν από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου!
Μικροί και μεγάλοι (1141 παιδιά, 28 εμψυχωτές και εθελοντές, γονείς και υπάλληλοι) μοιράστηκαν ταξίδια, φανταστικά και πραγματικά, σε πολύχρωμους κόσμους, απέκτησαν μοναδική γνώση, αναγνώρισαν και κατανόησαν τη διαφορετικότητα μέσα από την πολυχρωμία, συνεργάστηκαν και έζησαν μοναδικές όμορφες στιγμές με οδηγό επιλεγμένα βιβλία. Βιβλία εξαιρετικά, επιλεγμένα ένα προς ένα από την Ειρήνη Βοκοτοπούλου η οποία σχεδίασε άκρως επιτυχημένα την εκστρατεία και για τις 103 Βιβλιοθήκες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Η Future Library, με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υποστήριξε την εκστρατεία σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης της και προμήθευσε τη Βιβλιοθήκη μας με 146 βιβλία, προωθητικό υλικό και αναλώσιμα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα πολυμηχάνημα, υλικά απαραίτητα για τις δράσεις.
Στο πλευρό μας στάθηκαν και συνεργάστηκαν φορείς και επιχειρήσεις από την τοπική μας κοινωνία: ο Σύλλογος Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, η χρωματοβιομηχανία ΒΕΧΡΩ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών. Αφανείς συμπαραστάτες οι γονείς, τα μέσα ενημέρωσης, η WWF ΕΛΛΑΣ και πολλοί μα πάρα πολλοί φίλοι της Βιβλιοθήκης.
Σε όλους τους παραπάνω θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, και να δώσουμε από τώρα ραντεβού για την επόμενη Καλοκαιρινή Εκστρατεία στις 15 Ιουνίου 2014!
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση βιβλίου για την Κοιλάδα των Μουσών στην Άσκρη

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ