Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ποινές χάδι στους γιατρούς που ζητούν φακελάκια -Ποιοι τους αθωώνουν


Τι και αν οι καταγγελίες για γιατρούς που ζητούν φακελάκι από ασθενείς είναι συνεχείς, οι επίορκοι όπως αποδεικνύεται πέφτουν στα μαλακά, αφού την τελευταία διετία από τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει, έχουν ασκηθεί μόλις 12 ποινικές διώξεις. Μάλιστα ακόμα και σε περιπτώσεις που η δικαιοσύνη παρεμβαίνει τα πειθαρχικά συμβούλια αναλαμβάνουν την «κάλυψη» του γιατρών.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση που παρουσιάζει το Εθνος με χειρουργό από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ τον Μάρτιο του 2011και παρότι καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη, «αθωώθηκε» από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΚΠΣ) Ιατρών ΕΣΥ με απόφαση που ελήφθη την 1-7-2014.

Χαρακτηριστικό είναι πως αν και το Πειθαρχικό του επέβαλε αργία ενός έτος, ο ίδιος επέστρεψε την επόμενη ημέρα στο χειρουργείο, αφού η ποινή του συμψηφίστηκε με την αργία που είχε τεθεί λόγω της σύλληψης του. Μάλιστα η κραυγαλέα αυτή περίπτωση οδήγησε τον Γενικό Επιθεωριτή Δημόσιας Διοίκησης να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου και να ζητήσει την απόλυση του γιατρού.

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΓΓ Δημόσιας Διοίκησης για τους επίορκους γιατρούς


Από 400 έως και 2000 ευρώ η ταρίφα για τα φακελάκια

Οι καταγγελίες που κάνουν οι ασθενείς για γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία που τους ζητούν φακελάκι προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να προχωρήσουν άμεσα σε χειρουργικές επεμβάσεις παρακάμπτοντας τα γραφειοκρατικά κολλήματα είναι δεκάδες.

Μάλιστα από τις καταγγελίες προκύπτουν και οι ταρίφες με τα φακελάκια που ζητούν οι οποίες κυμαίνονται από 400 έως και 2.000 ευρώ ανάλογα με το περιστατικό. Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι πως σε ορισμένες περιπτώσεις οι γιατροί είναι έτοιμοι να κάνουν και παζάρια όπως στην τραγική περίπτωση του Ευαγγελισμού όπου ο ασθενής τελικά κατέληξε. Τότε ο καρδιοχειρουργός είχε ζητήσει φακελάκι 1.500€ αλλά στο τέλος η τιμή διαμορφώθηκε στα 500.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ