Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Φρίκη: 7.000 αρχεία πορνογραφικού υλικού είχε λέκτορας Πανεπιστημίου



Σοκ στο πανελλήνιο προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο φέρεται πως άνηκε και ένας λέκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» για τον εν λόγω εκπαιδευτικό υπεγράφη την Παρασκευή από τον πρύτανη του ιδρύματος η διαπιστωτική πράξη της αυτοδίκαιης υποχρεωτικής αργίας του.

Ο λέκτορας είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2009 κατά τη διάρκεια πολύμηνης επιχείρησης της αστυνομίας που έφερε την κωδική ονομασία «Τσάρλι». Τότε η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει ότι είχαν συλληφθεί 16 άτομα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν σε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Στην υπόθεση εμπλέκονταν συνολικά 55 άτομα, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για πορνογραφία κατά συρροή και κατά συνήθεια. Οι αρχές συνεργάστηκαν με την Σκότλαντ Γιαρντ για τον εντοπισμό ηλεκτρονικών ιχνών ατόμων που συμμετείχαν σε διαμοιρασμό πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους μέσω ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί το 2009 σε βάρος του λέκτορα, στοιχεία από την οποία φέρνει στο φως η εφημερίδα, οι αστυνομικοί είχαν βρει και είχαν κατασχέσει δυο σκληρούς δίσκους από το σπίτι του καθηγητή, στους οποίους εντοπίστηκαν και ανακτήθηκαν με ειδικό λογισμικό 7.000 αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) στα οποία απεικονίζονται ανήλικοι ακόμη και δέκα ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ