Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων καταγγέλει τον νυν

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων, στις 22/9/2014 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κωτσαδάμ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, κατέφυγε στη μέθοδο της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αποκρύπτοντας την αλήθεια και απαξιώνοντας με συκοφαντικό τρόπο μια αξιέπαινη δουλειά που έγινε εκ μέρους της υπηρεσίας κατά το διάστημα της θητείας μου ως αντιδήμαρχος.
Έργο που αναγνώρισαν οι δημότες μας αλλά και η Δήμαρχος κ. Πούλου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Κωτσαδάμ επιβεβαίωσε ότι τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ δεν σκεπάζονται τις τελευταίες 15 ημέρες, με τη δικαιολογία ότι το φορτηγό αυτοκίνητο που η προηγούμενη δημοτική αρχή του παρέδωσε είναι σε ακινησία εξαιτίας μηχανικής βλάβης και αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα του δήμου, με τη δικαιολογία επίσης πως ένα απορριμματοφόρο όχημα βρίσκεται σε ακινησία λόγω μηχανικής βλάβης.
Ως απάντηση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και προς ενημέρωση των συμπολιτών μας αναφέρω πως στο αμαξοστάσιο του Δήμου μας υπάρχουν εφεδρικά μηχανοκίνητα (4 φορτηγά αυτοκίνητα και 2 απορριμματοφόρα) για τις περιπτώσεις που προκύψουν οι όποιες βλάβες λόγω της επίπονης χρήσης των οχημάτων.
Οι φθηνές δικαιολογίες για να καλυφθούν προσωπικές αστοχίες, αμέλεια ή λάθη, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν τη μετάθεση των ευθυνών σε άλλους.
Κατανοούμε ότι είναι αρχή και η καλοπιστία επιβάλλει ανοχή στις πρώτες μέρες μιας νέας δημοτικής αρχής, όμως ο κ. Κωτσαδάμ πρέπει να έχει στα υπ’ όψιν του πως στην τομέα της καθαριότητας επιβάλλεται από την πρώτη κιόλας μέρα, σκληρή δουλειά, ευσυνειδησία και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων σε αυτή τη δύσκολη αποστολή.
Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο, να είχε την ευαισθησία να αποδεχθεί την πρόσκληση μου για ενημέρωση, συνεργασία, συμπαράσταση, που του πρόσφερα απλόχερα.
Δυστυχώς,  αφού δεν καταδέχτηκε για ένα καλύτερο συντονισμό την πρόσκληση, ακολούθησε τον κατηφορικό δρόμο του αποπροσανατολισμού του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ελπίζω στο μέλλον να είναι προσεκτικότερος, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του γιατί τελικός κριτής και τιμητής όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά είναι μόνο οι δημότες.

Βασίλης Χ. Τσίνας,
πρώην Αντιδήμαρχος  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ