Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Για ...«Ρούχα, σχολικά, Προτιμώ Ελληνικά!»

Με  το μήνυμα «Ρούχα, σχολικά, Προτιμώ Ελληνικά!»,  το «Κίνημα Πολιτών -Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε»  πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια αυτή την εποχή  καμπάνια ευαισθητοποίησης των γονιών και των σχεδόν 1.500.000  μαθητών  Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας  να ... προτιμήσουν τα απαραίτητα για το σχολείο από τον ...τόπο τους! Δηλαδή να προτιμήσουν  «Ελληνικά»!

Και μιλούν προφανώς για φόρμες, παπούτσια, τσάντες, μολύβια, γόμες, χάρτες, παιγνίδια, δώρα. Ακόμα και στα είδη κυλικείου υπάρχουν τα  ελληνικά προϊόντα που μπορούν να επιλέγουν!

Πάντα το «Κίνημα Πολιτών -Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε» επικαλείται την διαπίστωση των ειδικών ότι αν υποκαταστήσουμε το 20% των εισαγόμενων αγαθών με ντόπια, θα «πέσουν» στην ελληνική οικονομία κάπου 10 δις ευρώ τον χρόνο. Με το ποσό αυτό, υποστηρίζεται ,  θα μπορούσαν π.χ. να καλυφθούν οι συνολικές δαπάνες (αμοιβές, ασφαλιστικές εισφορές κλπ) 600.000 νέων θέσεων εργασίας

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι  μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσουμε κάτι καλό : Από τα παιδιά μας, για τα παιδιά μας!

  Ήδη όπως έχουν καταγράψει έρευνες υπάρχει στροφή  του ελληνικού καταναλωτικού κοινού στα ελληνικά προϊόντα  τελευταία με βασικό κίνητρο αυτής της επιλογής τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ