Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αύγουστος, στην Κοιλάδα των Μουσών-βίντεο

   Τα τελευταία χρόνια η Άσκρη, χαρίζει ποιότητα και ομορφιά, με τις μοναδικές εκδηλώσεις στην Κοιλάδα των Μουσών, στην πλατεία του χωριού και στο Πνευματικό Κέντρο, χαρίζει ποιότητα και ομορφιά, εκδηλώσεις που τόσο ανάγκη έχει η εποχή μας.

      Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου, τα λεγόμενα “Μουσεία”, ήταν απόλυτα επιτυχείς, όπως τούτο εκφράσθηκε από όσους τις παρακολούθησαν. Παρουσιάσθηκε μειωμένη σχετικά προσέλευση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οφειλομένη κυρίως στον χωματόδρομο.  Στην εκδήλωση όμως της πλατείας, για την Άσκρη του Ησιόδου, συμμετείχαν όλοι.

      Οι εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο, 9 Αυγούστου, με την αναφορά στις Μούσες. Εννέα κοπέλες από την Άσκρη και τα γύρω χωριά, με την ομορφιά, τη χάρη, την καθαρότητα λόγου και το χορό καθήλωσαν το αρχαίο θέατρο. Μαζί τους και οι άλλοι συντελεστές της παράστασης, από διάφορα μέρη της Βοιωτίας.

Δείτε το video.



      Μετά την αναφορά στις Μούσες, ακολούθησε η παρουσίαση του Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, όπου με ένα διδακτικό και λυρικό τρόπο παρουσίασε τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής.

      Την Κυριακή ο Φιλάργυρος του Μολιέρου. Μία καταπληκτική κωμωδία που πρόσφερε τόσο γέλιο.

      Τη Δευτέρα η Αντιγόνη. Η κατάρρευση του Κρέοντα, όταν πάνω από την ηθική έβαλε τα συμφέροντα, πρέπει να προβληματίζει τους άρχοντες.

      Την Κυριακή, 17 Αυγούστου η Άσκρη του Ησιόδου. Το ενδιαφέρον θέμα, η αναλυτική παρουσίαση και το διδακτικό στυλ, καθήλωσαν κυριολεκτικά το ακροατήριο.

      Χορηγοί των εκδηλώσεων τα “Σωληνουργεία Κορίνθου” και τα “Οινοποιεία Ζαχαρία”.

      Το ραντεβού δόθηκε για τον Αύγουστο του 2015. Μέχρι τότε συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα.

      Οργάνωση: Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης “Ο Ησίοδος”, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών.





   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ