Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

28χρονος απο τη Λιβαδειά χάρισε ζωή με τον θάνατό του


Ακόμη μια γέφυρα ζωής στήθηκε από το νοσοκομείο Λαμίας - Αυτή τη φορά προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου ταξίδεψαν ξεχωριστά οι νεφροί ενός 28χρονου, που έφυγε από τη ζωή, ωστόσο οι δικοί του άνθρωποι βρήκαν τη δύναμη μέσα από το θάνατο να δώσουν ζωή...

Ο 28χρονος από τη Λιβαδειά είχε υποστεί ανακοπή πριν από λίγες ημέρες και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης. Εκεί οι γιατροί επανέφεραν την καρδιά του, όχι όμως και τον εγκέφαλό του.

Στη συνέχεια τον μετέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

« Είναι μια δύσκολη απόφαση και χρειάζεται κανείς να έχει μεγάλα αποθέματα ψυχής και ανθρωπιάς για να δωρίσει τα όργανα του παιδιού του. Όμως έτσι δίνει ζωή σε άλλους που περιμένουν κρεμασμένοι στο τηλέφωνο για να ακούσουν ότι βρέθηκε όργανο που θα τους χαρίσει τη ζωή. Θα μπορούσε στη θέση αυτή να βρεθεί ο καθένας από εμάς...», είπε μεταξύ άλλων στο LamiaReport ο υπεύθυνος μεταμοσχεύσεων του Ε.Ο.Μ. για τη Στερεά Ελλάδα Γιώργος Κυριαζόπουλος, Δ/ντής της Μ.Ε.Θ., ο οποίος συντόνισε το όλο εγχείρημα.

Στο νοσοκομείο της Λαμίας έφθασε νωρίς χθες βράδυ ειδική ομάδα γιατρών από τον Ευαγγελισμό, που αφαίρεσε τους δυο νεφρούς του 28χρονου. Ο ένας νεφρός ταξίδεψε για τον Ευαγγελισμό και ο άλλος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη Θεσσαλονίκη όπου περίμενε άλλος νεφροπαθής για να γίνει η μεταμόσχευση.

«Τώρα μπορεί και το ΕΚΑΒ να κάνει μεταφορά οργάνων. Είναι πολύτιμη η βοήθεια των Εκαβιτών στη γέφυρα ζωής που στήθηκε και γι αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω ξεχωριστά... », είπε ο συντονιστής Γιώργος Κυριαζόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Λαμίας, στα 10 χρόνια λειτουργίας της, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, και μάλιστα έχει βραβευθεί γι αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ