Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Θήβα -Μια Πόλη μια Αμαρτία



ΘΗΒΑ-ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Εικόνες ντροπής στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Σαφώς βέβαια και μέρος των κατοίκων που ζουν σε αυτή την Ιστορική πόλη έχουν το δικό τους μεγάλο μερίδιο ευθύνης, είτε γιατί έχουν χαμηλή (ή και λιγότερη...) γενικότερα, παιδεία, και δεν έχουν επίσης γενικότερα, την κουλτούρα του κατοίκου μιας σύγχρονης πόλης.
Στην πόλη αυτή, συνολικότερα, τόσο η δημοτική αρχή, όσο και το κομμάτι αυτό των κατοίκων της, αγνοούν την αίσθηση της καθαριότητας και της τάξης.Τα λόγια μάλλον περιττεύουν :Υποβαθμίζονται  τα αρχαία μνημεία της Θήβας,την ίδια ώρα που γίνονται προσπάθειες ανάδειξης τους.Η εικόνα που συνθέτουν τα απορρίμματα δεν τιμά κανέναν, απαξιώνοντας πλήρως τους ιστορικής αξίας χώρους  και δημιουργώντας εστίες μόλυνσης στην περιοχή.
.Ο κάθε ένας πετάει όπου θέλει το σκουπίδι  του. Και αυτό το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο αποτελώντας ένα άσχημο θέαμα το οποίο θα πρέπει να μας απασχολήσει πιο σοβαρά. Και να γίνει και κάποια παρέμβαση επί της ουσίας.
Συνεχίζουμε να είμαστε θεατές στην   παθητική  στάση της Δημοτικής Αρχής της πόλης

Τόσο απλά (και τόσο ...χάλια)!






 




 Παιδιά και σκουπίδια παίζουν στην κυριολεξία μαζί στην κεντρική πλατεία της Θήβας.







3 σχόλια:

  1. Θα δημοσιεύσεις το σχόλιο Permissos ή θα ξαναεφαρμόσεις χουντικές τακτικές λογοκρισίας όπως με την ανάρτηση του Βαγαίου αρχιμανδρίτη;;;;
    Το σκουπιδοχάλι της Θήβας και των Θηβαίων υπάρχει πολλά χρόνια. Το κακό είναι ότι πλέον το μεταφέρανε και στους υπόλοιπους «ατυχείς» Δήμους και Κοινότητες που μπήκαν στον Καλλικρατικό δήμο και βρωμάνε (βλέπε Βάγια) και επειδή τα απορριμματοφόρα τους ενταχθήκανε σε αυτά της Θήβας ενισχύοντας το στόλο της, τα χάλια κατά συνέπεια οφείλονται στην ανικανότητα των δημοτικών αρχόντων.
    Χαζές (για να μην πώ τίποτα χειρότερο) δικαιολογίες για μηχανικά (των αυτοκινήτων) ή οικονομικά προβλήματα είναι ψέματα. Αρκεί να δεί κανείς τα καινούργια μαρμάρινα(!!!!!!) ρείθρα των πεζοδρομίων, η την αναπεζοδρόμηση της πεζοδρομημένης Επαμεινώνδου, λές και αυτά ήταν τα μέγιστα προβλήματα του Δήμου!!!!!!!
    Απορία: Ο μπαμπάς δήμαρχος και ο γυιός πολ. Μηχανικός σε εργολήπτη δημοτικών έργων, είναι σύννομο;;;;; Και δεν είναι το μόνο στον Καλλικρατικό δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KYΡΙΕ ΑΝΤΩΝΗ Οφείλουμε να διαγράφουμε σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους και προς το blog.Το δικό σας σχόλιο ηταν υβριστικό,προσωπική επίθεση στον Αρχιμανδρίτη,σε μια ανάρτηση την οποία είχαμε κάνει αναδημοσίευση και υπήρχε πηγή αν την προσέξατε... αλλά βρήκατε την ευκαιρία και τα χώσατε. ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΡΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΑ BLOG NA BΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΜΗΣΤΟ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ BLOG ...

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ