Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

«Καλούν τους νηστικούς να χαρούν ψωνίζοντας»




Η Δήμαρχος Λιβαδειάς και ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς πιστοί στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της συγκυβέρνησης δείχνουν τις προθέσεις τους και οδηγούν τους εκατοντάδες εργαζόμενους της πόλης μας να δουλεύουν 15ωρα .
Καλούν τους εργαζόμενους των 300-400 ευρώ, τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους να
«επισκεφθούν την τοπική αγορά και να διασκεδάσουν, ψωνίζοντας »
Καλά, δεν έχουν καταλάβει ότι «νηστικό αρκούδι δε χορεύει»; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι ματώνουν από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια;
Η συγκυβέρνηση νομοθέτησε για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειάρχες «ξηλώνουν σιγά σιγά το πουλόβερ» στοχεύοντας στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι, «απασχολούνται» με 3ωρα, 4ωρα, προγράμματα ΕΣΠΑ, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Απόρροια των παραπάνω είναι και οι «Λευκές νύκτες» που έχουν αρχίσει να οργανώνουν διάφοροι εμπορικοί σύλλογοι μαζί με δημαρχαίους και υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να ξεροσταλιάζουν όρθιοι από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και σε κάποιες περιπτώσεις χαράματα της επομένης.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο που έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απληρωσιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλούνται εκβιαστικά από την εργοδοσία να ξεχάσουν την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουν ως δούλοι για να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Όλοι αυτοί που πριμοδοτούν και ενισχύουν το πολυεθνικό κεφάλαιο μεθοδεύοντας την 24ωρη λειτουργία του εμπορίου, είτε είναι δημοτική αρχή, είτε εμπορικός σύλλογος, είτε περιφερειακό συμβούλιο ας γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν θα εκβιάζονται για πολύ, θα έρθει η στιγμή που η αγανάκτηση μας θα γίνει οργανωμένη δράση για να πετάξουμε τα παράσιτα από πάνω μας.
Καλούμε τους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο :
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, 40ωρο. 8ωρο, 5θήμερο για τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας με το σωματείο : 6973311744

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ