Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σεσημασμένοι οι οι δύο διαρρήκτες που "άνοιγαν" φορτηγά στις Πλαταιές



Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στις Πλαταιές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο Έλληνες, ηλικίας 60 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, από 40χρονο, ότι άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, το οποίο είχε σταθμεύσει σε αυλή αποθήκης που διατηρεί σε αγροτική περιοχή των Πλαταιών Βοιωτίας.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένες έρευνες, εντοπίστηκε αρχικά εγκαταλελειμμένο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλησίον της περιοχής όπου έλαβε χώρα η απόπειρα κλοπής και το οποίο όπως διαπιστώθηκε ανήκε στον 60χρονο. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αναζητήσεων, εντοπίστηκαν επίσης στην ανωτέρω αγροτική περιοχή και προσήχθησαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε η εμπλοκή τους στην καταγγελθείσα απόπειρα κλοπής, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 60χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Τρεις μπαταρίες φορτηγών αυτοκινήτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ερευνάται η προέλευση τους καθώς και

πλήθος διαρρηκτικών και λοιπών εργαλείων, όπως κατσαβίδια, κόφτες, πένσες, κάβουρας, γρύλοι, φανοί, ζεύγη γαντιών κ.α.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα από την κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Γίνεται μνεία ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ' επανάληψη τις διωκτικές Αρχές, για την διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και σε άλλες περιοχές της Επικράτειας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ