Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις -Βήμα βήμα όλη η διαδικασία

Το βράδυ της Δευτέρας άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Τaxisnet μέσω της οποίας οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε 72 ή 100 μηνιαίες δόσεις.

Η αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr.

Βήμα βήμα η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στο σύστημα μέσω Taxisnet θα επιλέξουν «Εφαρμογές Taxis», στη συνέχεια «Ρύθμιση Οφειλών» και εκεί θα κάνουν κλικ στην ένδειξη «Αίτηση Ρύθμισης Οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και η Ημερησία στην οθόνη του υπολογιστή θα εμφανιστεί η «Υποβολή Αίτησης» και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» , εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση. Συγκεκριμένα εμφανίζεται το σύνολο των οφειλών προς ρύθμιση και συγκεκριμένα το κεφάλαιο και οι προσαυξήσεις μέχρι την ημερομηνία αίτησης.

Στη συνέχεια το σύστημα θα εμφανίσει το ποσοστό της έκπτωσης, το ποσό της έκπτωσης παγιωμένων προσαυξήσεων, οι προσαυξήσεις μετά την ημερομηνία της αίτησης, το ρυθμιζόμενο πληρωτέο ποσό, ο μέγιστος αριθμός δόσεων, το ποσό της δόσης. Τότε ο οφειλέτης θα πρέπει να επιλέξει το πρόγραμμα ρύθμισης δόσεων στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί και να κάνει κλικ πάνω στον αριθμό των δόσεων. Αμέσως εμφανίζεται το ποσό της μηνιαίας δόσης και το συνολικό πληρωτέο ποσό.

Τέλος στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η αίτηση «ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014» όπου τα στοιχεία του οφειλέτη είναι προσυμπληρωμένα. Με την υποβολή της αίτησης ολοκληρώνεται η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ