Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Απάντηση Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την καταγγελία για οικονομική συνδρομή απο μαθητές και γονείς για την οικονομική ενίσχυση των καθαριστριών.

Σχετικά με το σχέδιο εγγράφου – ενημέρωση που τέθηκε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τακτική συνεδρίαση αυτού στις 17/12/2014 από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Επαμεινώνδα Κοτσικώνα, προερχόμενο δήθεν από τη Σχολική Επιτροπή των Σχολικών Μονάδων της Α’βαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων και απευθυνόμενο στους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Σχολείων αυτής, με σκοπό να ζητήσει την οικονομική συνδρομή από μαθητές και γονείς για την οικονομική ενίσχυση των καθαριστριών λόγω της καθυστέρησης της πληρωμής τους κ.α.
Δηλώνουμε ότι:
1.    Το σχέδιο αυτό δεν προέρχεται από τον προαναφερόμενο φορέα και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, άλλωστε αυτό είναι προφανές γιατί δεν φέρει σφραγίδα του φορέα και υπογραφή αυτού.
2.    Άλλωστε η πολιτική της Δημοτικής Αρχής στον συγκεκριμένο τομέα είναι: α) η διεκδίκηση πόρων για καλύτερους όρους λειτουργίας των σχολείων από την Κεντρική Διοίκηση και β) η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των υπαρχόντων πόρων για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες συντήρησης – επισκευής αυτών.
3.    Ως προς το θέμα της αμοιβής των καθαριστριών έγιναν πολλές ενέργειες προς την Κεντρική Διοίκηση από τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου για τις εκκρεμότητες της προηγούμενης περιόδου, αλλά και για τη σύνταξη των συμβάσεων από το Ι.ΝΕ.Δ.Η.Β.Ι.Μ. και τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας για την αμοιβή των καθαριστριών αυτής της περιόδου, ευελπιστούμε δε ότι στις αρχές του έτους θα υπάρξει αμοιβή των καθαριστριών αναδρομικά, από 1/9/2014 και μέχρι τέλος του 2014.
Για το παραπάνω θέμα είναι ενημερωμένος και ο Σύλλογος Καθαριστριών Σχολικών Μονάδων.
Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια θέση της Δημοτικής Αρχής, που προκύπτει από αυτό το σχέδιο εγγράφου.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής            Η Δήμαρχος Λεβαδέων
        Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης
        Σωτήριος Καρβούνης                                                   Γιώτα Πούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ