Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη Αρχιμανδρίτης στα Βάγια Βοιωτίας για ζωοκλοπή !

 Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissos Press συνελήφθη πριν από λίγο Αρχιμανδρίτης της περιοχής των Βαγίων.

Ο Αρχιμανδρίτης  κρατείται και ανακρίνεται αυτή τη στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων με την κατηγορία της  ζωοκλοπής και αύριο θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο μετά από εντολή του εισαγγελέα Θηβών.

Πρόσφατα είχε σημειωθεί ζωοκλοπή σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής και ο παθών ήταν σίγουρος ότι το έχει κάνει κάποιος από την περιοχή, αναζητώντας λοιπόν το μοσχάρι 300 κιλών το αναγνώρισε σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής Λεονταρίου, ειδοποίησε την Αστυνομία και τους υπέδειξε το σημείο από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το ποιμνιοστάσιο είχε παραχωρηθεί  στον Αρχιμανδρίτη και η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που φθάνουν στο Permissospress,τον τελευταίο καιρό υπήρξαν και άλλα κρούσματα ζωοκλοπών από ποιμνιοστάσια της περιοχής, κλάπηκαν 40 περίπου αιγοπρόβατα και όπως λένε  διατέθηκαν σε καταστήματα της περιοχής.
O Aρχιμανδρίτης  δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.
Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα συνεχίζοντας τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση.

Όπως μάθαμε είναι πολύ πιθανό να επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων  ο Μητροπολίτης Θηβών και  Λεβαδείας κ.Γεώργιος  για  να ενημερωθεί από κοντά για το περιστατικό.    
      
Διαβάστε Περισσότερα »

Oκτώ συλλήψεις στη Βοιωτία μετά απο ελέγχους της τροχαίας


Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας

Έγινε έλεγχος σε (207) οχήματα και βεβαιώθηκαν (63) παραβάσεις

Προσήχθησαν οκτώ (8) άτομα και συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)

Οι έλεγχοι στοχεύουν σ την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (27-01-2014) το πρωί σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης, με στόχο την διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Για την υλοποίηση και ανάπτυξη των συγκεκριμένων αστυνομικών δράσεων, συγκροτήθηκαν συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, στα οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και των Τμημάτων Τροχαίας του Νομού.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε (207) οχήματα, προσήχθησαν οκτώ (8) άτομα και συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 32 ετών, καθώς και τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 45, 32 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για στέρηση της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον για τον 31χρονο υπήκοο Πακιστάν, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων εγγράφων διαμονής, ενώ επίσης κατηγορείται για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου και παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας δίκυκλης μοτοσικλέτας, η οποία όπως προέκυψε ήταν κλεμμένη και κατασχέθηκε, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν συνολικά (63) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    9 για υπερβολική ταχύτητα
    6 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
    8 για ανασφάλιστα οχήματα
    5 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
    1 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
    1 για παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας
    33 λοιπές παραβάσεις

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένες αστυνομικές δράσεις αποσκοπούν στην διενέργεια συστηματικών τροχονομικών ελέγχων και στην αυξημένη αστυνομική παρουσία, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Aρχηγός εγκληματικής οργάνωσης 15χρονος!!!

Συνελήφθησαν στον οικισμό ROMA Πυρίου Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 16 και 15 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν διαφύγει την 22-01-2014 από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας.

Οι δύο ανήλικοι κρατούταν στο ανωτέρω ίδρυμα, βάσει σχετικών Διατάξεων του κ. Ανακριτή Θηβών, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ οι συλλήψεις τους πραγματοποιηθήκαν έπειτα από επιστάμενες αναζητήσεις των αστυνομικών, χθες (27-01-2014) το μεσημέρι και πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής (24-01-2014), αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω, αποτελούσαν μέλη (

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παραβίαση περιοριστικών όρων και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
ο 15χρονος μάλιστα αρχηγικό) εγκληματικής οργάνωσης ημεδαπών ROMA, η οποία είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιούλιο, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών (σχετικό το από 12-07-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεγάλη απάτη με τις αναπάντητες κλήσεις -Σε ποια τηλεφωνήματα δεν πρέπει να απαντάμε

Επιτήδειοι και απατεώνες έχουν βρει ένα νέο τρόπο για να βγάζουν χρήματα σε βάρος των χρηστών κινητών τηλεφώνων, χρεώνοντας τους με μεγάλα ποσά χωρίς καν να το καταλαβαίνουν οι τελευταίοι. Τους τελευταίους μήνες ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού και μάλιστα νυχτερινές ώρες, ώστε να περιορίζεται η πιθανότητα να απαντηθούν οι κλήσεις.

Οπως γράφουν και τα ΝΕΑ, οι επιτήδειοι σε αυτό ακριβώς ποντάρουν: οι καταναλωτές να μην απαντήσουν και να καλέσουν πίσω στον αριθμό που έχει εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού τους. Αυτοί, όμως, οι αριθμοί είναι συνήθως εξαιρετικά υψηλής χρέωσης.

Πώς στήνεται η κομπίνα:

    Γίνεται αναπάντητη κλήση στο κινητό (συνήθως νυχτερινές ώρες)
    Ο χρήστης βλέπει την αναπάντητη κλήση και καλεί τον αριθμό για να δει ποιος τον αναζητούσε
    Το νούμερο που καλεί είναι μία διεθνής κλήση και μάλιστα εξαιρετικά υψηλής χρέωσης
    Λίγα δευτερόλεπτα «φουσκώνουν» το λογαριασμό 10 – 25 ευρώ

Οι αριθμοί στους οποίους δεν πρέπει να απαντούν οι συνδρομητές

    +3598920111 (Βουλγαρία)
    +37127913091(Λετονία)
    +375602605281(Λευκορωσία)

Επίσης οι απατεώνες στέλνουν και μαζικά sms σε τυχαίους αριθμούς και μετά περιμένουν οι συνδρομητές να καλέσουν πίσω προκειμένου να τους χρεώσουν και να εισπράξουν ένα μέρος τα διεθνών τελών κλήσεων.




Διαβάστε Περισσότερα »

"Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Λεβαδέων για το 2013"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Λεβαδέων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους δημότες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» με θέμα: «Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Λεβαδέων για το έτος 2013».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Μαυρομματίου κόβει τη πρωτοχρονιάτικη πίτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 42χρονη στη Λιβαδειά για δικαστικές εκκρεμότητες

Συνελήφθη 42χρονη υπήκοος Αλβανίας στη Λιβαδειά, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση υγειονομικών διατάξεων

Συνελήφθη, χθες (27-01-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μία 42χρονη υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε η από 06-11-2007 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, η 42χρονη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, για παράβαση υγειονομικών διατάξεων.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



Υπογράφηκε την Παρασκευή 24/01/2014 η σύμβαση αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, από τις ζημίες που προκλήθηκαν λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή μας στο τέλος Αυγούστου.  Το έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).

Για την διασφάλιση της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος, έγινε ανοιχτή πρόσκληση σε κατασκευαστικές εταιρείες που είχε ως αποτέλεσμα σημαντική έκπτωση 33%. Ανάδοχος του έργου είναι η  κοινοπραξία ΗΛΙΑΣ Ν. ΤΖΑΜΤΖΗΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ Χ. ΤΣΙΦΗΣ» έναντι 807.414,53 €. Το χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του έργου είναι 4 μήνες.
Το έργο περιλαμβάνει:

    Αποξήλωση κατεστραμμένης μεμβράνης και ανακατασκευή της στεγάνωσης του νέου κυττάρου έκτασης 20 στρεμμάτων
    Επισκευή δικτύων και αντικατάσταση κατεστραμμένου εξοπλισμού
    Αποκατάσταση πρόσβασης
Ας σημειωθεί ότι για την προστασία του περιβάλλοντος μετά την πυρκαγιά έγιναν άμεσες εργασίες για την εκβάθυνση των περιμετρικών αντιπλημμυρικών τάφρων, ηλεκτρομηχανολογικές επισκευές και αποκαταστάσεις στα δίκτυα στραγγισμάτων και τη δεξαμενή εξαερισμού. Για λόγους πρόληψης, τα σκουπίδια μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ της Θήβας μέχρι την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης.

Μαζί με τις άλλες κοινοτικές χρηματοδοτήσεις που υλοποιούνται και ανέρχονται σε συνολικό ύψος 6,5 εκατ. ευρώ, ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς αλλάζει ριζικά. Είναι η πρώτη φορά από την αρχική του κατασκευή, που γίνονται τέτοιας έκτασης παρεμβάσεις που αφορούν όχι μόνο τη βασική υποδομή αλλά και τον εξοπλισμό του χώρου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα ανεργίας και σε ελεύθερους επαγγελματίες: Ποιοι το δικαιούνται

Τη διεύρυνση του αριθμού των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοτελώς απασχολουμένων, που δικαιούνται επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Στο εξής, σύμφωνα με την απόφαση, το επίδομα θα μπορούν να διεκδικήσουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων, έχουν κάνει διακοπή επαγγέλματος και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που έχουν τουλάχιστον τρία χρόνια συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης.

Το επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ ανά μήνα και καταβάλλεται για χρονικό διάστημα τριών έως εννέα μηνών, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης.

Σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια, το ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης, δεν πρέπει να υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ευρώ. Το δε συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που διευρύνει την καταβολή του επιδόματος ανεργίας και σε ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

"Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, καταβάλλοντας -για πρώτη φορά στη χώρα μας- επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοτελώς απασχολούμενους.

Σε μια επαγγελματική κατηγορία που, παρότι είχε πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, παρέμενε έως τότε ακάλυπτη από το σύστημα κοινωνικής προστασίας", δήλωσε με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης ο υπουργός Εργασίας και συνέχισε:

"Με την απόφαση αυτή, διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των δικαιούχων, επεκτείνοντας την καταβολή αυτού του επιδόματος ανεργίας και σε όσους έχουν προβεί σε ρύθμιση των ασφαλιστικών τους εισφορών και είναι συνεπείς με τις οφειλές τους.

Ικανοποιούμε, έτσι, το αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας για ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοτελώς απασχολουμένων".
Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Στο έλεος της κακοκαιρίας θα βρεθεί και την Τρίτη η χώρα, καθώς αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χωρά. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά) της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με εξασθένηση αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ που το βραδύ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ που το βραδύ θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον ένα (-1) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις αρχικά αυξημένες στη Μακεδονία, οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Γρήγορα τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα. Πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων καταιγίδων στα ανατολικά θαλασσιά τμήματα. Βελτίωση τη νύχτα στα δυτικά.
Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που το απόγευμα θα ενισχυθούν 4 με 6 και το βραδύ θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: από μείον δυο (-2) έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με εξασθένηση τη νύχτα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά-Εύβοια. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινόμενων τη νύχτα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ που το βραδύ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία νότιοι 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ που αργά τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 5 στα βόρεια βορειοανατολικοί που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κεφαλονιά όπου «χτυπήθηκε» από τον ισχυρό σεισμό θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση το βραδύ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Καθυστέρηση στη σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών στη Βοιωτία

Προς τον κ.Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Καθυστέρηση στη σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ΠΕ) που μετατάχθηκαν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΔΕ) κατά το τρέχον σχολικό έτος 2013-2014.
Με τα ΦΕΚ τ.Γ΄ 986/3-9-2013 και 1186/17-10-2013, 3.420 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (καθηγητές ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής, πληροφορικής κ.α.) μετατάχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας μετατάχθηκαν 49 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.
Σχεδόν πέντε (5) μήνες μετά τη μετάταξή τους, όμως, δεν έχουν συσταθεί, ακόμα, οι οργανικές θέσεις τους ανά ειδικότητα, όπως είχε δεσμευτεί δημόσια το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) από τον Αύγουστο του 2013 μεσούσης της διαδικασίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων μετάταξης των εκπαιδευτικών.
Η συγκεκριμένη πολύμηνη καθυστέρηση του ΥΠΑΙΘ για τη σύσταση των οργανικών θέσεων των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους σε παρατεινόμενη εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία καθώς και επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας και τις δυσλειτουργίες στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι προτίθεται να πράξει  ώστε να συσταθούν έγκαιρα οι ανωτέρω οργανικές θέσεις και να τοποθετηθούν οριστικά στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ) οι μεταταχθέντες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ