Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ένταση το πρωί στον ΕΟΠΥΥ Θήβας


Στα χαρακώματα βρίσκονται γιατροί και εργαζόμενοι με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας
- Σε πολλά πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, γιατροί και ασφαλισμένοι απαγόρευσαν την... παράδοση των κτιρίων


Ο Δήμος Θηβαίων και όλοι οι φορείς της πόλης ζητούν να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η παράδοση των πολυϊατρείων του ΙΚΑ, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι πέραν όλων των άλλων η διαδικασία αυτή είναι παράνομη λόγω μη δημοσίευσης του Νόμου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.thivagr.blogspot.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργία ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ασθενείς

Τα τηλεφωνικά κέντρα δε θα λειτουργούν για 30 ημέρες - Δείτε από πού θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι - Τι θα γίνει με όσους χρειάζονται ακριβά φάρμακα
Διευκρινίσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στον χώρο της υγείας, με το προσωρινό σφράγισμα των Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και τις αντιδράσεις των γιατρών, αλλά και για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την επαναλειτουργία των Πολυιατρείων, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Από σήμερα και για τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή όσο διαρκεί η διαθεσιμότητα – κινητικότητα του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ,  ανοίγουν νέα κανάλια εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων προς το ΕΣΥ και προς τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς.

Τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, που παραμένουν κλειστά σχεδόν τρεις μήνες, από το τέλος Νοεμβρίου, οπότε άρχισαν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί, αναμένεται να ανοίξουν και πάλι στο τέλος Μαρτίου με νέα μορφή, δηλαδή ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, που θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες.

Μέτρα για τους ασφαλισμένους

Για το διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται δωρεάν από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, από τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και από τα Κέντρα Υγείας. Όσοι χρειάζονται ακριβά φάρμακα θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ το προσωπικό των οποίων εξαιρείται από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

Οι πενταψήφιοι τηλεφωνικοί αριθμοί για ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα απενεργοποιηθούν για το διάστημα των 30 ημερών, που τα πολυϊατρεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Σε ό,τι αφορά στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) τα οποία στελέχωναν γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν πλέον συσσωρευτεί περισσότερες από 85.000 αιτήσεις ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχει υπογραφεί τροπολογία για μετακίνηση γιατρών του ΕΟΠΥΥ στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία τους ενώ, με νόμο του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, έχει εγκριθεί μέχρι και τον Απρίλιο η χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων όσων έχασαν τα ραντεβού τους λόγω της απεργίας.

Επιπλέον, προγραμματίζεται ετεροχρονισμένος έλεγχος από τα ΚΕΠΑ μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

Αναγκαία η διαδικασία της απογραφής των Πολυιατρείων

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η  διαδικασία της απογραφής αποσκοπεί στην  προστασία των ίδιων των εργαζομένων στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Τριμελείς επιτροπές αποτελούμενες από το διοικητικό προσωπικό του κάθε πολυϊατρείου είναι επιφορτισμένες να καταγράψουν λεπτομερώς το υλικό και να παραδώσουν το πρακτικό στις περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ. Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε θα την έχει ο ΕΟΠΥΥ και συνεπώς το κράτος.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να ζητηθεί η παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων. Έχει ωστόσο ξεκαθαρίσει κάνοντας σχετική ανάρτηση στο twitter ότι όσοι δεν επιτρέψουν την καταγραφή του υλικού, αναλαμβάνουν και την αστική ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει στην περιουσία του ελληνικού δημοσίου.

Η διαδικασία της διαθεσιμότητας – κινητικότητας εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έναν μήνα, αλλά η πλήρης επαναλειτουργία των Μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ αναμένεται ότι θα χρειαστεί άλλον έναν μήνα – τοποθετείται χρονικά στο τέλος Απριλίου. Οι γιατροί όπως και το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων Υγείας –εκτός των φαρμακείων και της κεντρικής υπηρεσίας- θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ της απασχόλησής τους στο Δημόσιο, όπως οι συνάδελφοί τους του ΕΣΥ, και της διατήρησης του ιδιωτικού τους ιατρείου.

Όσοι θα επιλέξουν την απασχόληση στο Δημόσιο και κριθούν κατάλληλοι από τις αρμόδιες επιτροπές αξιολόγησης –οι ίδιες που αξιολογούν το σύνολο των ιατρών του Δημοσίου- θα εισαχθούν στο ΕΣΥ με το μισθό και τη βαθμίδα που αναλογεί στα χρόνια προϋπηρεσίας τους βάσει της κλίμακας του ΕΣΥ. Όποια κενά δημιουργηθούν στη στελέχωση των ιατρών, θα καλυφθούν σε πρώτη φάση από συμβασιούχους και επικουρικούς γιατρούς, ανοίγοντας θέσεις και σε νέους γιατρούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση για τα 80 χρόνια της Ο.Ε.Β.Ε. Θήβας

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ : 6978007275

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ακαδημία Τάεκβοντό Κεντρικής Στερεάς ήρθε 3ος σύλλογος στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν 3 νέα προγράμματα απασχόλησης για 27.713 ανέργους

Τρία νέα στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους, τίθενται άμεσα σε εφαρμογή με ισάριθμες αποφάσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

«Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, ευρωπαϊκό και εθνικό, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την ανεργία με σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία, εντάσσοντας όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού στην αγορά εργασίας», δήλωσε με αφορμή την έναρξη της υλοποίησης των προγραμμάτων ο κ. Βρούτσης.

Τα νέα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση και την Καταπολέμηση της Ανεργίας», που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και το οποίο δίνει ευκαιρίες εισόδου στην αγορά εργασίας σε 443.474 ανέργους και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.527.642.069 ευρώ.

Τα τρία προγράμματα που ξεκινούν μετά την υπογραφή των σχετικών υπουργικών αποφάσεων είναι τα εξής:

«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών», που αφορά πρόσληψη με πλήρη μισθό και ασφάλιση. Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων διαρκεί έναν χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες τον μήνα και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.

    «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας- ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ», μέσω του οποίου θα τοποθετούνται σε θέσεις απασχόλησης άνεργοι όλων των ηλικιών που συμμετείχαν σε τοπικά σχέδια. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες τον μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες τον μήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες και το συνολικό κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.
    «Παρεμβάσεις για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ)», το οποίο αφορά συνεκτικές δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη στην αγορά εργασίας για ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών κ.α.). Ωφελούμενοι είναι 7.713 άνεργοι αυτής της κατηγορίας και η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ.

Τα δύο πρώτα προγράμματα θα υλοποιηθούν από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και το τρίτο από τη Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων του υπουργείου Εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των προγραμμάτων, τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ωφελούμενοι θα βρουν στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.oaed.gr,, όπου θα αναρτηθούν και οι σχετικές προκηρύξεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογισμός πεπραγμένων του Δήμου Λεβαδέων για το 2013

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 19η Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Δήμου Λεβαδέων, στην Κρύα Λιβαδειάς.

Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι το εξής:

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Λεβαδέων για το έτος 2013. (Άρθρο 217 του Ν.3463/06).
                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                   Καλλιαντάσης Δημήτριος
Διαβάστε Περισσότερα »

Aποκριάτικο party του Άρη Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στο Δήλεσι για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, στο Δήλεσι Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν συνολικά -1.173- λαθραία πακέτα τσιγάρων και -2.725- γραμμάρια λαθραίου καπνού


Συνελήφθησαν, χθες (16-02-2014) το απόγευμα στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας , δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 59 και 48 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, συνελήφθη αρχικά ο 48χρονος διότι στην κατοχή του βρέθηκαν τρεις κούτες, οι οποίες περιείχαν συνολικά τριάντα (30) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος είχε προμηθευτεί, λίγη ώρα πριν, τα ανωτέρω λαθραία πακέτα τσιγάρων, από τον 59χρονο, έναντι χρηματικού ποσού.

Ακολούθως οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 59χρονο στην οικία του, ο οποίος τους παρέδωσε από χώρο αποθήκης που διατηρούσε στην αυλή του:

    (1.143) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, καθώς και
    (65) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά (2.725) γραμμάρια καπνού.

Τα ανωτέρω πακέτα τσιγάρων και οι συσκευασίες καπνού, δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν, προκειμένου να σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας και να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Αναγκαία η δημιουργία ενιαίας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου

 Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Αναγκαία η δημιουργία ενιαίας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου.
Το Δήλεσι, ενώ απέχει 60 μόλις χλμ από την Αθήνα, 70 χλμ από την πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας και 30 χλμ από την πρωτεύουσας του νομού Εύβοιας, Χαλκίδα, δεν συμπεριλαμβάνεται στη διοικητική διαίρεση της χώρας ως αυτοτελής οικισμός, μολονότι πρόκειται  για τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό κατοικημένη περιοχή του Δήμου Τανάγρας, καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να ανήκει διοικητικά σε δύο πρώην Δήμους και τώρα Δημοτικές Ενότητες, αυτές των Οινοφύτων (κατά τα 2/5) και Σχηματαρίου (κατά τα 3/5).
Η δημιουργία ενιαίας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου, με όρια που συμπίπτουν με την έκταση που καταλαμβάνεται από τους οικισμούς που ανήκουν διοικητικά στις Δημοτικές Ενότητες Οινοφύτων και Σχηματαρίου, κρίνεται απαραίτητη για τους εξής λόγους:
•    Ο πληθυσμός του Δηλεσίου (ως 5η Δημοτική Ενότητα) σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ξεπερνά αφενός τους 2.000 κατοίκους, και αφετέρου τον επιμέρους πληθυσμό τόσο των πρώην Δήμων που αποτέλεσαν τον Καλλικρατικό Τανάγρας, όσο και από όλους τους οικισμούς  που αποτελούν τον Δήμο Τανάγρας. Συνολικά ανέρχεται σε 4.672 κατοίκους, και εάν σε αυτούς προστεθούν όσοι εργάζονται στις βιομηχανίες και όσοι έχουν επιλέξει το Δήλεσι ως δεύτερη κατοικία λόγω της μικρής απόστασης από την Αθήνα, τότε ο  πληθυσμός το καλοκαίρι και τα Σαββατοκύριακα ξεπερνά τα 20.000 άτομα.
•    Το Δήλεσι είναι μακράν η μεγαλύτερη σε έκταση κατοικημένη περιοχή σε ολόκληρο τον Δήμο Τανάγρας (τα 2/5 του οικισμού Δηλεσίου του Δήμου Οινοφύτων καλύπτουν 5.735 στρέμματα και έχουν 1.976 κατοίκους, ενώ τα 3/5 του οικισμού Δηλεσίου του Δήμου Σχηματαρίου καλύπτουν 11.005 στρέμματα και έχουν 2.696 κατοίκους ήτοι συνολικά 16.740 στρέμματα και 4.672 κατοίκους).
•    Το Δήλεσι απέχει 5,3 χλμ από τα Οινόφυτα και 8,2 χλμ από το Σχηματάρι, γεγονός που το καθιστά λειτουργικά αυτοτελές.
•    Τα τελευταία τριάντα (30) χρόνια η πληθυσμιακή ανάπτυξη του Δηλεσίου υπήρξε ραγδαία, οπότε και οικοδομήθηκαν και πολλές –εξοχικές κυρίως- κατοικίες και δημιουργήθηκαν δεκάδες  καταστήματα και επιχειρήσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, όμως, η υπαγωγή του σε δύο πρώην καποδιστριακούς Δήμους και η απόστασή του από αυτούς, συντέλεσαν στην άναρχη και χωρίς κανόνες ανάπτυξή του.
•    Στην πράξη, το Δήλεσι αποτελεί αυτοτελή οικισμό, λειτουργεί δηλαδή ως ενιαία Κοινότητα με κοινό, επί παραδείγματι, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των τελευταίων ετών.

Με την δημιουργία της ενιαίας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου, θα προωθηθούν τα χρονίζοντα σήμερα θέματα, όπως η ένταξη του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως, η ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου, η ανάδειξη των αρχαιοτήτων, η δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης, και μια σειρά από υποδομές, η έλλειψη των οποίων διαρκώς υποβαθμίζει το Δήλεσι. Επίσης, με την ενοποίηση του Δηλεσίου θα διασφαλιστεί την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρο τον Δήμο Τανάγρας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στους τομείς της οικοδομής, του αρχαιολογικού τουρισμού.
Κρίνεται επομένως επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας νέας, ενιαίας, Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου, η οποία θα επιτρέψει την κοινή αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν το σύνολο των κατοίκων του οικισμού, αλλά και για να λειτουργεί αποτελεσματικότερα η νέα ενιαία κοινότητα, εξυπηρετούμενη από κοινές δημόσιες υπηρεσίες, όπως νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, ΚΑΠΗ, ιατρείο του ΕΣΥ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, σταθμό προαστιακού σιδηροδρόμου κ.α.
Να επισημανθεί ότι με την διοικητική ενοποίηση του Δηλεσίου έχουν συμφωνήσει ομόφωνα στο παρελθόν τα Δημοτικά Συμβούλια Οινοφύτων και Σχηματαρίου, οι τοπικοί σύλλογοι του Δηλεσίου, καθώς και οι αρμόδιοι φορείς του νομού Βοιωτίας.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ενοποίηση των δύο οικισμών του Δηλεσίου, οι οποίοι ενώ εφάπτονται ανήκουν σε δύο διαφορετικές Δημοτικές Ενότητες, γεγονός που λειτουργεί ως τροχοπέδη τόσο για την εν γένει λειτουργία, όσο και για την ανάπτυξη του Δηλεσίου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Σταθάς Γιάννης
Αποστόλου Βαγγέλης
Γεροβασίλη Όλγα
Στρατούλης Δημήτρης
Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή νερού αύριο στο κέντρο της Θήβας

Διακοπή  νερού  λόγω  αντικατάστασης  παλαιών  αγωγών  ύδρευσης.





Λόγω  αντικατάστασης των  παλαιών αγωγών  ύδρευσης   αύριο Τρίτη  18-02-2014  θα γίνει διακοπή νερού από της 08.00 πμ  έως της 14.00μμ, σε όλο το κέντρο της πόλης,

( Επαμεινώνδα, Πινδάρου, Αμφίωνος, Κάδμου, Ηλέκτρας, Δράκου, Δίρκης, Οιδίποδος, Αντιγόνης, Βουρδουμπά, Κέβητος,  Τσεβά,  Θρεψειάδου, Τειρεσιου, Αγ. Αθανασιου, σε όλον τον Συνοικισμό,  και στην Αυλίδος.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων-Όλοι ΣΗΜΕΡΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο στο παλαιό Δημαρχείο

Ο Δήμος Θηβαίων και όλοι οι φορείς της πόλης ζητούν να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η παράδοση των πολυϊατρείων του ΙΚΑ, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους πολίτες.
Να σημειωθεί ότι πέραν όλων των άλλων η διαδικασία αυτή είναι παράνομη λόγω μη δημοσίευσης του Νόμου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Όλους τους Δημότες ΣΗΜΕΡΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο στο παλαιό Δημαρχείο στις 18:00 το απόγευμα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για το σοβαρό αυτό θέμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Θερίζει» η γρίπη στην Ελλάδα -Στους 39 οι νεκροί

«Θερίζει» η γρίπη στην Ελλάδα με τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη τους 39 και οι νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) τους 59.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ 143 άτομα και όπως σημειώνουν στο σύνολό τους, πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

Οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όλους όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στον γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

iefimerida.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Ρομά τη χτύπησαν και τις άρπαξαν τη τσάντα στο Πυρί στη Θήβα

Διαβάστε Περισσότερα »

Το 1ο Καρναβάλι της Θήβας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας, τον Δήμο Θηβαίων και άλλους φορείς της πόλης, διοργανώνει το 1ο αποκριάτικο καρναβάλι στην πόλη μας. Το καρναβάλι θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014, με ώρα έναρξης στις 12:00 το μεσημέρι. Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων. Την συγκεκριμένη ημέρα θα υπάρχουν οργανωμένες εκδηλώσεις στην πλατεία της πόλης με κλόουν ,εμψυχωτές, ξυλοπόδαρους   μπουφέ, αναψυκτικά, μουσική, χορό και άλλα, για όλα τα παιδιά και τους γονείς. Φέτος και για πρώτη φορά, τα παιδιά θα πρέπει να ντυθούν με οποιαδήποτε στολή της αρεσκείας τους ώστε να δοθεί το απαραίτητο χρώμα στην εκδήλωση και να προσέλθουν στον χώρο της πλατείας όπου θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Επίσης μπορούν να ντυθούν ομαδικά έχοντας κάποιο θέμα είτε σαν τάξη ή σαν σχολείο ή και σαν παρέα. Θα γίνουν και βραβεύσεις  στο καλύτερο σχολείο. Σας περιμένουμε όλους εκεί!
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα ηλεκτρονικά το Ε9



Από σήμερα έως και τις 30 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το έντυπο στοιχείων ακινήτων Ε9, οι φορολογούμενοι με μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2013.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, θα υπολογιστεί γι αυτούς ο ενιαίος φόρος ακινήτων, καθώς και ο συμπληρωματικός φόρος στην περίπτωση που η αξία της ακίνητης περιουσίας τους υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων επιβάλλεται φέτος για πρώτη φορά και θα καταβληθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Γι αυτό ακόμη και οι φορολογούμενοι που δεν είχαν μεταβολές στην περιουσιακή κατάστασή τους, κατά το 2013, θα πρέπει να ελέγξουν, μέσω του TAXISnet, ότι είναι σωστά τα στοιχείων των προηγούμενων δηλώσεων ακινήτων Ε9 για να αποφευχθούν λάθη στον υπολογισμό του φόρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο γιατρός Γιάννης Κόρδατζης υποψήφιος δήμαρχος Θήβας



Ο πνευμονολόγος Γιάννης Κόρδατζης είναι ο επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης για την διεκδίκηση του Δήμου Θήβας, που δημιουργήθηκε σήμερα Κυριακή μετά από ανοικτή διαδικασία στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας. Μετά από μεγάλη συζήτηση, πολίτες και φορείς από το Δήμο Θηβαίων, προερχόμενοι τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και ανεξάρτητοι,  αποφάσισαν τη δημιουργία δημοτικής παράταξης με έντονο αντιμνημονιακό χαρακτήρα,  ψήφισαν τη διακήρυξη της, δημιούργησαν συντονιστική επιτροπή και αποφάσισαν και για τον επικεφαλή της.
thiva nikolas
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος τιμοκατάλογος από τον ΕΛΓΑ για τα τέλη εκτίμησης ανά καλλιέργεια




Αλλάζει το κόστος υποβολής δηλώσεων ζημιάς ο ΕΛΓΑ, εκδίδοντας νέο τιμοκατάλογο που διαφέρει ανά είδος κααλλιέργειας, σύμφωνα με σχετική απόφαση που συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Έτσι, ο παραγωγός καταβάλλει τέλη εκτίμησης - επανεκτίμησης ως εξής:
Ο παραγωγός με την υποβολή αιτήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας καταβάλλει τέλη 20 ευρώ ανά φάκελο.Ο παραγωγός με την υποβολή αιτήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας καταβάλλει τέλη 20 ευρώ ανά φάκελο.

Για ζημιές στη φυτική παραγωγή:

α) Για καλλιέργειες σιτηρών, πενήντα λεπτά (0,5 €) του ευρώ κατά στρέμμα

β) Για αροτραίες καλλιέργειες, ένα (1 €) ευρώ κατά στρέμμα

γ) Για αμπελοειδή, ακτινίδια και κηπευτικά, δύο (2 €) ευρώ κατά στρέμμα

δ) Για καλλιέργειες καρποφόρων δένδρων, δέκα λεπτά (0,10 €) του ευρώ κατά δένδρο, όταν τα δένδρα αναπτύσσονται σε ελεύθερα ή γραμμοειδή σχήματα και πυκνότητα φύτευσης μέχρι 100 δένδρα το στρέμμα

ε) Για καλλιέργειες δενδρωδών καλλιεργειών υπέρπυκνης φύτευσης (πυκνότητα φύτευσης άνω των 100 δένδρων), δέκα (10 €) ευρώ κατά στρέμμα

στ) Για καλλιέργειες υπό κάλυψη γενικά (δεν περιλαμβάνεται η χαμηλή κάλυψη), δέκα (10 €) ευρώ κατά στρέμμα

ζ) Για καλλιέργειες δρεπτών ανθέων, είκοσι (20 €) ευρώ κατά στρέμμα

η) Για καλλιέργειες φυτωρίων και καλλιέργειες καλλωπιστικών θάμνων – δένδρων, σαράντα (40 €) ευρώ κατά στρέμμα

θ) Για καλλιέργειες γλαστρικών φυτών, πενήντα (50 €) ευρώ κατά στρέμμα



Για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο:

α) Για βοοειδή και μόνοπλα, τριάντα (30 €) ευρώ κατά κεφαλή ζημιωθέντος ζώου

β) Για αιγοπρόβατα και χοίρους, δύο (2 €) ευρώ κατά κεφαλή ζημιωθέντος ζώου

γ) Για όρνιθες, γαλοπούλες και κουνέλια, δέκα (0,10 €) λεπτά κατά κεφαλή ζημιωθέντος ζώου

δ) Για μελισσοσμήνη, δύο (2 €) ευρώ κατά ζημιωθέν μελισσοσμήνος (κυψέλη)



Επιπλέον, ο παραγωγός με την υποβολή αιτήματος – φακέλου για ένταξη σε επιχορηγούμενο πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας καταβάλλει τέλη ύψους είκοσι (20 €) ευρώ ανά φάκελο. Σε περίπτωση ανάκλησης του αιτήματος για επιχορήγηση και πριν την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου, τα καταβληθέντα τέλη θα επιστρέφονται στον αιτούντα.
Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική Καθορισμός τελών εκτίμησης ζημιών ΕΛΓΑ.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφει το δώρο Πάσχα για μισθωτούς και συνταξιούχους -Ποιοι το δικαιούνται


Σε ποσό άνω του 1,5 δισ. ευρώ θα διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως προανήγγειλε, μέσω της χθεσινής συνέντευξής του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Με όχημα την επίτευξη αυτού του στόχου, η κυβέρνηση προετοιμάζει «δώρο Πάσχα» για χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Η εκτόξευση του πλεονάσματος αναμένεται να αποτελέσει το ισχυρό όπλο της κυβέρνησης τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και απέναντι στην τρόικα κατά τις διαπραγματεύσεις για το χρηματοδοτικό κενό της προσεχούς διετίας.

Παράλληλα, βάζει στο κυβερνητικό τραπέζι και ένα σχέδιο σταδιακής μείωσης των φορολογικών συντελεστών, με ορίζοντα έως το 2016.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, στόχος είναι ένα σχέδιο ελαφρύνσεων που θα καλύψει όλα τα πεδία φορολόγησης - από τον ΦΠΑ και άλλους έμμεσους φόρους έως το φόρο εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα, το φόρο στην ακίνητη περιουσία, καθώς και στα επιχειρηματικά κέρδη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από το Μάρτιο

Σημαντικές μισθολογικές αλλαγές θα δουν αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι από τον επόμενο μήνα, καθώς, τίθενται σε εφαρμογή οι νέες ενιαίες κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση στο σύνολο των αποδοχών τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Mega, οι κρατήσεις των δημοσίων υπαλλήλων για τις επικουρικές συντάξεις υπολογίζονταν στο βασικό τους μισθό με πλαφόν τα 1.666 ευρώ. Από τον Μάρτιο, ωστόσο, οι κρατήσεις της τάξης του 3% θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα επιδόματα και μάλιστα χωρίς το όριο που ίσχυε, ενώ οι επιπλέον κρατήσεις δεν είναι σίγουρο πως θα συνεισφέρουν τελικά στο ποσό της σύνταξης.

Οι νέες μειώσεις ενδέχεται να αγγίξουν έως και τα 70 ευρώ το μήνα, ενώ, από το μέτρο θα επηρεαστούν περίπου επτά στους δέκα υπαλλήλους δημοσίου.

Μειώσεις όμως στο ποσό των επικουρικών συντάξεων που εισπράττουν θα δουν και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, καθώς από τα μέσα του χρόνου το ποσό της επικουρικής που μέχρι σήμερα φορολογείτο αυτοτελώς θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και θα υπόκεινται στη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος .
Ετσι οι απώλειες θα ξεκινούν από τα 17 ευρώ το μήνα για σύνολο συντάξεων 900 ευρώ και θα φτάνει έως και τα 116 ευρώ το μήνα για υψηλές συντάξιμες αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ.

Παράλληλα, μετράει αντίστροφα και ο χρόνος για τις μειώσεις στις επικουρικές τόσο εκείνων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014, όσο και εκείνων που λαμβάνουν ήδη επικουρική. Μεγαλύτερο φαίνεται πως θα είναι το "ψαλίδι" για τους ασφαλισμένους των ειδικών ταμείων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014.

Ο νέος κανονισμός παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αναμένεται να προβλέπει ποσοστό αναπλήρωσης που δεν θα ξεπερνά το 20% όταν σήμερα στα ειδικά ταμεία φτάνει ακόμη και το 40% έτσι οι επικουρικές συντάξεις ενδέχεται να μειωθούν ακόμη και το μισό δηλαδή επικουρικές που σήμερα αγγίζουν τα 600€ θα πέσουν στα 300 ευρώ.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ