Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Διάλεξη: "Το Καβείριο των Θηβών & η λατρεία του Διονύσου" - Ομιλητής: Ευάγγελος Μπεξής


Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή τα επεισόδια Α.Ο.Αιγάλεω – Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Επεισόδια πριν τον αγώνα  μπάσκετ Α.Ο.Αιγάλεω – Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στο Αιγάλεω.

Επεισόδια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, 30-3-2014, έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, όπου είχε μεταβεί η αποστολή της Α.Ε.Λιβαδειάς για να αγωνιστεί με την ομάδα του Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ.

Συγκεκριμένα, όταν το λεωφορείο της αποστολής έφτασε έξω από το γυμναστήριο , στον χώρο υπήρχαν μόνο 2 αστυνομικοί, και μόλις η αποστολή βγήκε έξω από το λεωφορείο, αθλητές, προπονητές, μέλη του ΔΣ της Α.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  δέχτηκαν άγρια δολοφονική επίθεση από ομάδα περίπου 100 ατόμων, με πέτρες, σπασμένα μπουκάλια  και λοστούς.

Όλα τα μέλη της αποστολής, δεχόμενοι ισχυρό σοκ, κατόρθωσαν να διαφύγουν του σημείου και κατέφυγαν στο Α.Τ. Αιγάλεω προκειμένου προστατευθούν και να καταγγείλουν το συμβάν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο φροντιστής της ομάδας χτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες και ιατρική περίθαλψη.  Να σημειωθεί επίσης ότι οι  αστυνομικοί  που ήταν παρόντες στα επεισόδια, εγκατέλειψαν τον χώρο μη δυνάμενοι να προστατέψουν την ομάδα της Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

Όσον αφορά τις υλικές ζημιές, το λεωφορείο υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας των οποίων  δεν μπορούσε να ταξιδέψει με ασφάλεια, ενώ οι σάκοι με τα αθλητικά και προσωπικά αντικείμενα των αθλητών και το υλικό της ομάδας εκλάπησαν.

Να επισημανθεί ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε του αγώνα, υπήρχαν απειλητικά μηνύματα στα social media  από διάφορους οπαδούς οι οποίοι απειλούσαν ότι θα προκαλούσαν επεισόδια στον επικείμενο αγώνα. Κατόπιν των απειλών,  η Διοίκηση της Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ενημέρωσε εγγράφως το Α.Τ. Αιγάλεω, αλλά και προφορικώς τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος  της ΕΟΚ, όπως προφορικώς ενημέρωσε και την ΓΑΔΑ, η οποία δεσμεύθηκε ότι θα στείλει αστυνομική δύναμη στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα ώστε να προστατεύσει την ομάδα και να διεξαχθεί ο αγώνας ομαλά. Τα επεισόδια καταδίκασε και η Διοίκηση της ιστορικής ομάδας Α.Ο. Αιγάλεω, τα οποία άλλωστε ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορία του συλλόγου.

Αποτέλεσμα των προαναφερθέντων ήταν φυσικά να μην διεξαχθεί ο αγώνας.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Για ποιο λόγο, ενώ είχε προειδοποιηθεί το Α.Τ. Αιγάλεω  εγγράφως, όπως και η ΓΑΔΑ και η ΕΟΚ προφορικώς από τη Διοίκηση της Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ,  δεν προέβησαν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες ώστε να προστατεύσουν την Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και να διεξαχθεί ο αγώνας κανονικά;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σάββατο σας περιμένουμε στα εγκαίνια του "moments art" στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο ντοκουμέντο:Ο καυγάς του υιού Μπαλτάκου με βουλευτές της Χ.Α.



Δείτε στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα parapolitika.gr τον καυγά μεταξύ του γιου του Τάκη Μπαλτάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής στους διαδρόμους του πρώτου ορόφου του κοινοβουλίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Εισαγγελέα Θηβών 73χρονος για παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη 73χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη, χθες (01-04-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 73χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 01-02-2013 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και δύο (2) μηνών, καθώς και σε χρηματική ποινή (1.000) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Al Jazeera η Σφαγή του Διστόμου και οι Γερμανικές οφειλές-βίντεο

Αφιέρωμα στις ελληνικές διεκδικήσεις για τις Γερμανικές οφειλές με ειδική αναφορά και μαρτυρίες από την Σφαγή του Διστόμου Βοιωτίας έκανε - με επιτόπιο ρεπορτάζ -  ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως τηλεοπτικά κανάλια, το  Al Jazzera, που εκπέμπει σε όλο τον κόσμο.
Ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera στην Ελλάδα  k.  Jοhn Psaropoulos έκανε ένα οδοιπορικό στις μνήμες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και τη γερμανική «μπότα» που πάτησε στην κυριολεξία τον υπερήφανο Έλληνα.Δυο επιζώντες της Σφαγής οι κκ Θωμάς Μπούρας και Άγγελος Καστρίτης περιγράφουν την δραματική εμπειρία τους τον μαύρο εκείνο Ιούνη του 1944, τον <<Αθέριστο Ιούνη>>,όπως τον περιγράφει δραματικά το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο με μαρτυρίες και ντοκουμέντα βιβλίο της Καίτης Μανωλοπούλου για το κατακαημένο Δίστομο και τους νεκρούς του...

Το διεθνές  Al Jazzera, τιτλοφόρησε το ρεπορτάζ που μετέδωσε << Η  Ελλάδα διεκδικεί πολεμικές επανορθώσεις από το Βερολίνο>>. Και   ανέφερε σ αυτό ότι η Αθήνα  εντείνει τις πιέσεις και τις οι διεκδικήσεις της προς τη Γερμανία για να αποζημιώσει τους επιζώντες από τις φρικαλεότητες της ναζιστικής κατοχής.Η εκστρατεία από πλευράς Ελληνικής
κυβέρνησης - και κυρίως του λαού , συμπληρώνουμε εμείς- για τις αποζημιώσεις, συμπίπτει με την αύξηση των αντι-γερμανικών συναισθημάτων  καθώς το Βερολίνου  «πρωτοστάτησε» στα σκληρά οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Τραγική η επισήμανση από το Al Jazeera, επισημαίνουν : Από τους σχεδόν μισό εκατ. νεκρούς της Ελλάδας στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, μόνο οι 30.000 σκοτώθηκαν σε μάχες. Οι υπόλοιποι θανατώθηκαν κατά την διάρκεια της Κατοχής..

Να σημειώσουμε - επισημαίνουν οι ''Ενεργοί Πολίτες'' που ανέδειξαν το θέμα του βίντεο- ότι η Ελλάδα διεκδικεί 7 δισεκατομμύρια δολάρια που δικαιούται αφού είχαν αποφασιστεί και επιδικαστεί από το 1946 ως αποζημίωση για τα ναζιστικά εγκλήματα. Ένα χρέος από τη σκοτεινή εκείνη εποχή του ναζισμού που είναι ακόμα ανεξόφλητο...
<<Κι ενώ εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, χωρίς κανείς να μπορεί να αφυπνίσει συνειδήσεις και να ξυπνήσει το αίσθημα της Ελλάδας μέσα μας, ένας αραβικός σταθμός κάνει αφιέρωμα στα δικαιώματά μας!>>, συνεχίζουν το σχόλιό τους οι ''Ενεργοί Πολίτες''.

<<Την ίδια ώρα βέβαια, τα συστημικά ΜΜΕ, καθώς και η πλειοψηφία των αιρετών του Κοινοβουλίου ποιούν την νήσσα, μη θέλοντας να ταράξουν τους κύκλους της Γερμανίας….>> σημειώνουν.

Αξίζει ωστόσο να επισημανθεί ότι  το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, το Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων, οι Ενώσεις Θυμάτων και άλλοι φορείς και πολίτες έχουν αναπτύξει τελευταία ένα δυναμικό κίνημα που θέτει το θέμα, διεκδικεί και ενημερώνει με αποτελεσματικό τρόπο. Μάλιστα και πολλοί υποψήφιοι υιοθετούν στο,προγράμματα τους το σύνολο των  διεκδικήσεων

Δείτε το βίντεο από το Αl Jazeera:

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά ημερίδα για τη σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης

Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά ημερίδα για τη σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, που αποσκοπεί στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του αγροτικού εισοδήματος

Στη Λιβαδειά, στο Διοικητήριο της ΠΕ Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, ημερίδα φορέων για την σύσταση της Αγροδιατροφικής  Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία επιδιώκει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και υποστήριξης του πρωτογενούς και ειδικότερα του αγροδιατροφικού φορέα.
Η ημερίδα έγινε με την παρουσία και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, ο οποίος επεσήμανε πως : «Η προώθηση σύστασης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης γίνεται στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας για την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα. Μιας προτεραιότητας που εκφράζεται με την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου – το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας, με την εξειδίκευσή του στο καλλιεργητικό πλάνο, στο σχεδιασμό του σήματος ποιότητας, σε προτάσεις για την Κοινή Αγροτική και Αλιευτική Πολιτική, με τη σύσταση ενός κοινού φορέα στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα, της Σύμπραξης που παρουσιάζουμε σήμερα.
Επιδίωξή μας είναι να τεθούν τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός δυναμικού φορέα προβολής και προώθησης των αγροτιών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας. Ενός φορέα στον οποίο θα συμμετέχουν, ει δυνατόν, όλοι οι εκπρόσωποι των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειάς μας.

Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες και τα βήματα που κάναμε ως πρώτη αιρετή Περιφερειακή Αρχή, θα αποτελέσουν τη βάση για να εφαρμοστεί ο σχεδιασμός μας και να στηρίζει ουσιαστικά και αποτελεσματικά την τοπική οικονομία και το αγροτικό εισόδημα του τόπου μας»
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Γιαννόπουλου υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς προς Μ.Μ.Ε




Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

όπως γνωρίζετε, κατά τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 θα είμαι υποψήφιος για το αξίωμα του περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδος.
Επειδή ήδη παρατηρούνται συγκεκριμένα μεμονωμένα περιστατικά μονομερούς και μη αντικειμενικής προβολής συγκεκριμένων υποψηφίων και συνδυασμών από ορισμένους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς θέτω υπόψη σας τα ακόλουθα:
Από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 4 παρ. 1, 5 παρ. 1, 5Α παρ. 1, 14 παρ. 1, 15 παρ. 2 και 29 του Συντάγματος προκύπτει ότι για την «ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης που αποτελεί έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας απαιτείται, μεταξύ άλλων, η κατά το δυνατόν πληρέστερη, έγκαιρη, πολύπλευρη, αντικειμενική και με ίσους όρους ενημέρωση του εκλογικού σώματος από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Συναφώς με την ανωτέρω συνταγματική επιταγή το άρθρο 6 παρ. 2 ν. 3870/2010 περί των εκλογικών δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων και ελέγχου αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ορίζει: «α. Απαγορεύεται στους επικεφαλής των συνδυασμών, αντιπεριφερειάρχες, υποψηφίους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους να παρουσιάζουν αμέσως ή εμμέσως κάθε είδους εκπομπές, κατά τη διάρκεια του διμήνου που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, οι οποίες μεταδίδονται από δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ελεύθερης λήψης, καθώς και από διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες εξαιρουμένων των προσωπικών ιστοσελίδων των υποψηφίων και των ιστοσελίδων των συνδυασμών.
β. Οι εμφανίσεις των επικεφαλής των συνδυασμών, των αντιπεριφερειαρχών, καθώς και των υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, φορείς παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες, υπό οποιαδήποτε μορφή κατά τη διάρκεια του διμήνου που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών επιτρέπεται, ως εξής: i Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπεται η εμφάνιση δύο (2) φορές. ii. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας, επιτρέπεται η εμφάνιση μία (1) φορά. iii. Σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες επιτρέπεται μία (1) εμφάνιση. iv. Ως εμφανίσεις, κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου, θεωρούνται οι προσωπικές συνεντεύξεις των ανωτέρω υποψηφίων, η συμμετοχή τους σε οργανωμένες συζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που εντάσσονται στα δελτία ειδήσεων, καθώς και η κάλυψη, κατόπιν αιτήματος τους της προεκλογικής τους δραστηριότητας. v. Οι επικεφαλής των συνδυασμών, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες είναι δυνατόν να μετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις, χωρίς περιορισμό αριθμού εμφανίσεων, μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, τουλάχιστον, τρεις ακόμη συνυποψήφιοι τους. Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών στις ανωτέρω συζητήσεις απαιτείται η πρόσκληση για συμμετοχή των δύο τρίτων (2/3) τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων. Σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής καλούνται υποχρεωτικά οι επικεφαλής των συνδυασμών που συμμετέχουν».
Περαιτέρω, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 16 παρ. 2 ν. 3870/2010, στους ιδιοκτήτες ή στους νόμιμους εκπροσώπους των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, φορέων συνδρομητικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, υπεύθυνους λειτουργίας διαδικτυακών τόπων και ιστοσελίδων, στους φορείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς και στους ιδιοκτήτες ή νόμιμους εκπροσώπους εντύπων μέσων ενημέρωσης, κάθε κατηγορίας, που παραβιάζουν, κατά περίπτωση, τις απαγορεύσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 6 επιβάλλεται πρόστιμο από πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ μέχρι εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Σύμφωνα με τα άρθρα 3 παρ. 22 και 6 παρ. 2 του Ν. 2328/1995 οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί πρέπει να μεριμνούν για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και τη διασφάλιση της πολυφωνίας.
Με βάσει τα ανωτέρω και με πρωταρχικό σκοπό την ήρεμη και κατά το δυνατόν επωφελέστερη για τους ψηφοφόρους της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα σας προσκαλώ να συμβάλλετε και εσείς στην πραγματοποίηση αυτού του σκοπού και σας καλώ:
-    να εφαρμόσετε χωρίς εξαιρέσεις και αμερόληπτα τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας,
-    να τηρήσετε τις αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της ισοτιμίας,
-    η παρουσίαση των σχετικών θεμάτων στα δελτία ειδήσεων ή στις λοιπές εκπομπές των σταθμών σας να μην γίνεται κατά τρόπο, αλλά και από πλευράς χρόνου, που να ευνοεί ένα συγκεκριμένο συνδυασμό ή μεμονωμένους υποψηφίους,
-    κατά τη μετάδοση εκπομπών ή πληροφοριών σχετικών με τις περιφερειακές εκλογές να προβάλλετε τις θέσεις και τις δραστηριότητες όλων των συνδυασμών υποψηφίων τηρώντας τους κανόνες της αντικειμενικότητας, της ίσης κατανομής του χρόνου παρουσίασής τους, όπως και της ισομερούς παρουσίασής τους στις ζώνες τηλεθέασης.
Με την πίστη ότι τελικά κατά τον προεκλογικό αγώνα θα επικρατήσει η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία, ώστε ο τελικός κριτής, ο ψηφοφόρος, να μπορέσει ανόθευτα να κρίνει όλες ανεξαιρέτως τις υποψηφιότητες, όπως απαιτεί η δημοκρατία.


Mε τιμή
Αθανάσιος Λ. Γιαννόπουλος
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Έδειξε τα γεννητικά του όργανα ενώπιον των δικαστών!


Πανικός επικράτησε στα δικαστήρια Χαλκίδας, όταν ένας 45χρονος κάτοικος της πόλης «μπούκαρε» στον χώρο και αφού κατέβασε το παντελόνι, έδειξε σε κοινή θέα τα… απόκρυφά του!

Ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του eviazoom.blogspot.com, ο συλληφθείς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο ληστής του ξενοδοχείου στη Λιβαδειά (φωτογραφίες)


Ληστές και καλλιεργητές μαζί
Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, σε ξενοδοχείο στην πόλη της Λιβαδειάς.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ οπως πρώτοι την είχαμε μεταδώσει.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ένας εκ των τριών δραστών, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Αττικής.

Κατά την διενέργεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας στην οικία του 35χρονου, συνελήφθη και ένας 29χρονος Έλληνας, οι οποίοι από κοινού κατηγορούνται για κατοχή, καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Όπως εξακριβώθηκε από τους αστυνομικούς, οι δύο ανωτέρω συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει, σε δωμάτιο της οικίας, πλήρη εξοπλισμό εργαστηρίου παραγωγής κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk).
Αναλυτικότερα μεταμεσονύχτιες ώρες της 25-02-2014, ο 35χρονος, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, εισήλθαν σε ξενοδοχείο στην πόλη της Λιβαδειάς και φορώντας κουκούλες ακινητοποίησαν, με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, τον 26χρονο υπάλληλο και την 84χρονη ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και αφού τους δέσμευσαν, αφαίρεσαν χρήματα, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το πορτοφόλι του 26χρονου. Οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον 35χρονο σε περιοχή της Αττικής και στη συνέχεια, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου συνελήφθη και ο 29χρονος.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο εσωτερικό της οικίας και κατασχέθηκαν συνολικά:

• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας, συνολικού βάρους 6.300 γραμμαρίων,
• δεκαέξι δενδρύλλια κάνναβης, εμφυτευμένα σε γλάστρες, ύψους από 20 έως 30 εκατοστών το καθένα,
• πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου παραγωγής κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), εγκατεστημένος σε δωμάτιο της οικίας, όπως ηλεκτρικοί λαμπτήρες εκπομπής θερμότητας, σύστημα εξαέρωσης για τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών καλλιέργειας των δενδρυλλίων και διάφορα είδη λιπασμάτων,
• δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και
• δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Οι δύο δράστες κατηγορούνται για καλλιέργεια, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο 35χρονος κατηγορείται επίσης για διάπραξη ληστείας και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο συνεργών του 35χρονου, στη διάπραξη της ένοπλης ληστείας στο ξενοδοχείο της πόλης της Λιβαδειάς.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

 



Διαβάστε Περισσότερα »

Stop στους πλειστηριασμούς λόγω... εκλογών



Αναστέλλουν την λειτουργία τους τα δικαστήρια της χώρας -αναστέλλονται δε και οι πλειστηριασμοί- από 14 έως 28 Μαΐου 2014, λόγω των Ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απέστειλε έγγραφο προς τα...
δικαστήρια της χώρας, στο οποίο αναφέρει ότι εν όψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου 2014 και των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014, επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 14η Μαΐου έως και την 28η Μαΐου 2014.

Επίσης, αναφέρει το έγγραφο ότι σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων παρατείνεται μέχρι και την 30η Μαΐου 2014. Ακόμη, οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τη 14η Μαΐου 2014 και δεν θα περατωθούν την ίδια μέρα συνεχίζονται μετά την 30η Μαΐου 2014.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση ειδών διατροφής, ρουχισμού για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στην καθημερινή διαβίωση πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες.
Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων, το οποίο δημιουργήθηκε για την κάλυψη των βασικών αναγκών συνδημοτών μας, από το Δεκέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα πραγματοποιεί διανομές τροφίμων, ειδών ρουχισμού, ειδών καθαρισμού και χαρτικών κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, καθώς και σε άλλες περιόδους που καταφέρνουμε να συγκεντρώσουμε επαρκείς ποσότητες ειδών, για την κάλυψη των αναγκών των 150 οικογενειών που είναι δικαιούχοι του παντοπωλείου.
Η βοήθεια που προσφέρεται στους συμπολίτες μας βασίζεται αποκλειστικά στην ευγενική χορηγία των ειδών αυτών από ιδιώτες και εταιρείες, που η μέχρι σήμερα ανταπόκρισή τους είναι ιδιαίτερα συγκινητική.
Ενόψει των εορτών του Πάσχα και επιθυμώντας να προσφέρουμε στις οικογένειες που έχουν ανάγκη μια μικρή ανακούφιση παρακαλούμε όποιον επιθυμεί να προσφέρει την βοήθεια του σε είδη διατροφής, ρουχισμού και παιχνιδιών, να φέρει τα είδη αυτά στο χώρο όπου στεγάζεται το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου (Παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 1) κατά το χρονικό διάστημα 7 – 14 Απριλίου 2014 και ώρες 09:00 – 13:00.   
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγορεύονται οριστικά τα τηλεφωνικά τηλεπαιχνίδια

Στην πλήρη απαγόρευση προβολής μη αδειοδοτημένων τηλεπαιχνιδιών από
τα τηλεοπτικά μέσα, προχώρησε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όπως τονίζεται στην οδηγία, που εξέδωσε η ανεξάρτητη Αρχή, ύστερα από αίτημα της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), ως τυχερά θεωρούνται τα παιχνίδια εκείνα για τα οποία συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: * Υφίσταται έστω και εν μέρει επιρροή της τύχης στο αποτέλεσμα του παιχνιδιού. * Υφίσταται οικονομική διακινδύνευση που ως τέτοια νοείται η επιλογή του παίκτη να αναλάβει τον κίνδυνο επένδυσης στο αποτέλεσμα του παιγνίου οποιουδήποτε χρηματικού ποσού και άλλου περιουσιακού στοιχείου ανεξάρτητα από το ύψος της αξίας του, προκειμένου να επιδιώξει οικονομικό όφελος από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Tο στοιχείο της οικονομικής διακινδύνευσης υφίσταται ιδίως όταν η χρηματική επιβάρυνση για τη συμμετοχή του κοινού στο παίγνιο υπερβαίνει τη συνήθη αστική χρέωση ενός τηλεφωνήματος ή το κόστος ενός απλού γραπτού μηνύματος. Ως τυχερά παίγνια θεωρούνται και οι πάσης φύσεως κληρώσεις δώρων, όταν η συμμετοχή του κοινού γίνεται μέσω τηλεφωνικών γραμμών και γραπτών μηνυμάτων υψηλής χρέωσης.

Πηγή















Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός-«τέρας» 8,2 Ρίχτερ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η βόρεια Χιλή

Έκλεισαν αεροδρόμια - Συναγερμός και στη Χαβάη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη βόρεια Χιλή, η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπασελέτ, ύστερα από τον σεισμό-τέρας των 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής από τον πολύ ισχυρό σεισμό έχουν σκοτωθεί πέντε άνθρωποι. Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές. Εντεκα νοσοκομεία έχουν εκκενωθεί.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν σχεδόν επιφανειακός με εστιακό βάθος 20,1 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας γεγονός που καθιστά την αίσθηση της δόνησης ακόμη πιο ισχυρή και είχε επίκεντρο περίπου 100 χλμ. βορειοδυτικά της περιοχής Ικουίκουε, κοντά στα σύνορα του Περού.



Το επίκεντρο εντοπίστηκε 86 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ικουίκουε.

Εξ αιτίας του μεγέθους του σεισμού εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι σε ολόκληρη τη λατινοαμερικάνικη ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού, ενώ το κέντρο ειδοποίησης στον Ειρηνικό κατέγραψε κύματα ύψους 2 μέτρων στο λιμάνι της Πισάγκουα. Το εθνικό γραφείο εκτάκτων αναγκών της Χιλής εξέδωσε ανακοίνωση για «προληπτική εκκένωση» της βόρειας ακτογραμμής της χώρας.

Το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε πριν από λίγο προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Χαβάη, ενώ ήρθη ο συναγερμός για Περού και Χιλή. "Με βάση όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, δεν αναμένεται μεγάλο τσουνάμι στη Χαβάη. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρηθούν αλλαγές στο επίπεδο της θάλασσας και ισχυρά ρεύματα κατά μήκος όλων των ακτών, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους λουόμενους και εκείνους που επιβαίνουν σε πλωτά μέσα καθώς και άτομα που βρίσκονται κοντά σε παραλίες, λιμάνια και μαρίνες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο. Το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός αναμένεται να φθάσει στη Χαβάη στις 1324 GMT, σύμφωνα με το Κέντρο.

Και η Ονδούρα εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η προειδοποίηση αφορά τον Κόλπο του Φονσέκα, στα νοτιοδυτικά της χώρας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου θεωρείται ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος.




Δέκα λεπτά, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 8,2 Ρίχτερ σημειώθηκε ένας ισχυρός μετασεισμός της τάξης των 6,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο.

Σύμφωνα με χιλιανούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters έχουν ήδη καταγραφεί ορισμένες κατολισθήσεις σε δρόμους και λεωφόρους.

Άλλες κυβερνητικές πηγές της Χιλής δήλωσαν, επίσης στο Reuters, ότι δεν έχουν σημειωθεί σοβαρές καταστροφές.

Ζημιές έχει υποστεί και το αεροδρόμιο της πόλης Ικουίκουε, που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί οι πτήσεις από και προς εκεί. Διακοπή πτήσεων υπάρχει και για το αεροδρόμιο της Αρίτσα.
Από την πλευρά τους οι αρχές του Περού προχώρησαν σε εκκένωση της παραθαλάσσιας επαρχίας Ίκα.

Να θυμίσουμε ότι το 2010 είχε γίνει ένας ισχυρότατος σεισμός 8,8 Ρίχτερ στην περιοχή που κόστισε τη ζωή σε 500 ανθρώπους.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Π.Α.Μ.Ε Λιβαδειάς

Ελάχιστες ημέρες πριν την απεργία που έχει αποφασίσει η ΓΣΕΕ και δεν έχει καθοριστεί ως τώρα το πλαίσιο της απεργίας, δεν έχουν σταλεί τα αντίστοιχα έγγραφα στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις, δεν έχουν ενημερωθεί οι οργανώσεις, δεν έχει βγει κανένα προπαγανδιστικό υλικό, δεν έχει παρθεί καμία πρωτοβουλία προετοιμασίας. Στους κλάδους δε, δυνάμεις που πρόσκεινται στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ διατείνονται πως δεν υπάρχει απόφαση για απεργία.
Είναι η ίδια πρακτική που ακολουθείται και από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς που ουσιαστικά "θάβει" την απεργία στις 9 Απρίλη. Μία βδομάδα πριν την απεργία και δεν έχει συνεδριάσει το Δ/Σ του ΕΚΛ . Ταυτόχρονα δεν έχουν ενημερωθεί τα πρωτοβάθμια σωματεία που είναι στην δύναμη του.
Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι ο σχεδιασμός τους και η κατεύθυνση που ακολουθούν θα ήταν διαφορετική, αλλά πια δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από την στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που συγκροτούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Να πάρουν στα χέρια τους την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τους ίδιους τους αγώνες του, με τις μορφές και την κλιμάκωση που οι ίδιοι θα επιλέγουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9 του Απρίλη στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στις 10.30 το πρωί.
Η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επέτειος απελευθέρωσης της Λιβαδειάς.(video)

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της Λιβαδειάς από τον Τουρκικό ζυγό στο προαύλιο του Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής.


Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν τα σχολεία της πόλης, ο Δήμος Λεβαδεών και ο Μορφωτικός σύλλογος Λιβαδειάς.

Επέτειος απελευθέρωσης της Λιβαδειάς από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους ηλικίας 25 εώς 66 ετών




Δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους ηλικίας 25 εώς 66 ετών Μετά την μεγάλη απήχηση που είχε στις επιχειρήσεις το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για προσλήψεις ανέργων ο Οργανισμός σχεδιάζει νέο πρόγραμμα για ακόμη 10.000 προσλήψεις για άτομα ηλικίας από 25 εώς 66 ετών με τα ίδια χαρακτηριστικά που είχε το προηγούμενο. Χθές μόλις έκλεισαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 10.000 επιδοτούμενων προσλήψεων του ΟΑΕΔ για ανέργους ηλικίας από 30 εως 66 ετών σε χρόνο ρεκόρ για την μορφή του προγράμματος αφού οι επιχειρήσεις έκαναν αιτήσεις για την πρόσληψη και όχι οι άνεργοι που θα ήταν αναμενόμενο να καλυφθούν πολύ γρήγηρορα. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του προγράμματος ο ΟΑΕΔ σχεδιάζει ήδη νέο πρόγραμμα για ακόμη 10.000 ανέργους με διαφορά όμως στην ηλικία των ανέργων που θα απευθύνεται.

Το αντίστοιχο πρόγραμμα επιδότησης των προσλήψεων θα έχει διευρυμένα ηλικιακά κριτήρια αφού το ηλικιακό όριο θα είναι από 25 έως 66 ετών. Σύμφωνα με το Έθνος το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προσφέρει στους εργοδότες επιδότηση των νέων θέσεων εργασίας που θα φτάνει έως και τα 480 ευρώ τον μήνα ώστε να προχωρήσουν στην πρόσληψη τους. Ηδη στελέχη του ΟΑΕΔ σχεδιάζουν το πρόγραμμα προκειμένου να το παρουσιάσουν στο υπουργείο Εργασίας και να αποσπάσουν την έγκριση των κοινοτικών αρχών. Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους , και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση , με επιδότηση, που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Στο Πρόγραμμα δεν θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις, που κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την επιβολή της αίτησης, έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν, με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. Αν μία επιχείρηση προσλάβει άνεργο και μειώσει το προσωπικό της θα πρέπει να το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, διαφορετικά θα χάσει το τμήμα της επιδότησης, που αντιστοιχεί στις θέσεις εργασίας που μείωσει. Ποιες επιχειρήσεις δεν θα εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημόσιες επιχειρήσεις. Νυχτερινά κέντρα.

Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης (Security). Επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων (Telemarketing). Εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους. Επιχειρήσεις για τα Υποκαταστήματα ή τα Γραφεία τους στο Εξωτερικό. Εξωχώριες εταιρίες (Off – shore).- ΚΤΕΛ. Σύλλογοι και Σωματεία, που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν αυτοτελή επαγγελματική έδρα ή όταν η έδρα είναι η οικία του εργοδότη (λογιστές, ασφαλιστές, πολιτικοί μηχανικοί κ.τ.λ.) εκτός από τις επιχειρήσεις, που απασχολούν προσωπικό εκτός της έδρας τους. Επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον Τομέα της Αλιείας και της παραγωγής γεωργικών προϊόντων, καθώς και επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τη μεταπώληση προϊόντων σε εμπόρους. - Επιχειρήσεις, που εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ποσών από Κρατικές ενισχύσεις. - Επιχειρήσεις, που δημιουργήθηκαν από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση και επαναλειτουργία, υπό τον όρο ότι, θα προσλάβουν το ίδιο προσωπικό που είχαν πριν από τη μεταβίβαση ή την αλλαγή της νομικής μορφής τους. - Επιχειρήσεις, που χαρακτηρίζονται «προβληματικές». Τέλος, θα είναι δυνατή η πρόσληψη ανέργων σε επιχείρηση, που είχε απασχοληθεί  τον προηγούμενο χρόνο, ακόμη και αν η επιχείρηση έχει αλλάξει νομική μορφή όταν υποβάλλει το αίτημα. Επίσης, δεν θα είναι δυνατή η πρόσληψη με επιδότηση για άτομα, που θα απασχοληθούν σε νυχτερινές βάρδιες (22.00 – 06.00). Οι επιχειρήσεις για να συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν εκδόσει κλειδάριθμο για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Για την έκδοση κλειδαρίθμου ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν:

1. Οι ατομικές επιχειρήσεις την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.

2. Τα νομικά πρόσωπα πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης. 

Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με πληρεξούσιο από συμβολαιογράφο ή με εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης) είτε πρόκειται για ατομική επιχείρηση είτε για επιχείρηση άλλης νομικής μορφής (Α.Ε., Ο.Ε. ΕΠΕ κλπ). Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα τότε κατά την έκδοση του κλειδαρίθμου θα πρέπει να δηλώνονται και να καταχωρίζονται  όλα τα απαραίτητα στοιχεία (δ/νση, τηλ.,email, ΑΦΜ κλπ) κάθε υποκαταστήματος. dikaiologitika.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Βαγγέλης Καζαντζής στην Αστραδενή



O Βαγγέλης Καζαντζής και η παρέα του (Δημήτρης Μπρέντας βασικό μέλος του μουσικού σχήματος Χαίνηδες και ο Διονύσης Μακρής) μετά από πολυάριθμες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν το μουσικό ταξίδι τους ...

Επόμενη στάση το Art Cafe Αστραδενή το Σάββατο 5 Μάρτη στις 22:00.

Παίζουν:
Βαγγέλης Καζαντζής: Φωνή, κιθάρα, σάζι
Δημήτρης Μπρέντας: Κλαρίνο, γκάιντα, καβάλ, φωνή
Διονύσης Μακρής: Κοντραμπάσο, φωνή

Το σάζι και η κιθάρα του Βαγγέλη συναντούν το κλαρίνο, τη γκάιντα και τα άλλα πνευστά του Δημήτρη και μαζί με το κοντραμπάσο του Διονύση μας υπόσχονται ένα μελωδικό ταξίδι που θα μας μείνει αξέχαστo.

Η μουσική διαδρομή ξεκινά από τον πρώτο δίσκο του Βαγγέλη "Της γης το μυστικό" (σε στίχους του "δικού μας" Γιώργου Γκώνια) και συνεχίζει και επικεντρώνεται στον δεύτερο δίσκο που έχει τίτλο "έξω απ' τα μέτρα" και κυκλοφορεί από τη ΜΙΝΟΣ - ΕΜΙ στον οποίο συμμετέχουν: ο Γιάννης Χαρούλης, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Γρηγόρης Κλιούμης, ο Κωσταντής Πιστιόλης και η Μαρίνα Δακανάλη.

Τέλος, μεγάλο μέρος του προγράμματος βασίζεται σε διασκευές αγαπημένων κομματιών από την ελληνική δισκογραφία.

Ο Βαγγέλης Καζαντζής πριν από 3 χρόνια έκανε αισθητή τη παρουσία του στην Ελληνική δισκογραφία με την έκδοση του δίσκου "Της γης το μυστικό" σε στίχους Γιώργου Γκώνια και τις συμμετοχές του Ψαραντώνη, του Απόστολου Ρίζου και της Μαρίνας Δακανάλη. Ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην επαρχία αλλα και στην Αθήνα (Πυρήνας, Σταυρός Του Νότου), όπου επί σκηνής βρέθηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων είναι: ο Γιάννης Χαρούλης, η Μαρίνα Δακανάλη, η Λιζέτα Καλημέρη, η Γιώτα Νέγκα, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Φώτης Σιώτας, η Μαρία Κώτη (Χαΐνηδες) κ.α.

Ο Δημήτρης Μπρέντας είναι ένας από τους πιό ταλαντούχους νέους μουσικούς και είναι βασικό μέλος του μουσικού σχήματος Χαίνηδες.

Ο Διονύσης Μακρής είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, Μανώλης Φάμελος κ.α.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού-βίντεο



Από την 1η Νοεμβρίου 2007, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία. Η ενημέρωση έχει διττό στόχο: το σεβασμό στην προσωπικότητα και τη μοναδικότητα του αυτιστικού παιδιού και τη δημιουργία δομών για την πρώιμη διάγνωση και φροντίδα των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό είναι πάνω απ’ όλα μια ημέρα αφιερωμένη στο παιδί με αυτισμό.

Ο αυτισμός είναι μια διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά. Οι άνθρωποι με αυτισμό παρουσιάζουν τις εξής δυσκολίες:

Δυσκολία στην κοινωνική επικοινωνία

Δυσκολία στην κοινωνική αλληλεπίδραση

Δυσκολία στην κοινωνική φαντασία

Στις ΗΠΑ γεννιέται 1 παιδί με αυτισμό κάθε 20 λεπτά. Ο αυτισμός είναι πέντε φορές πιο συχνός στα αγόρια απ’ ό,τι στα κορίτσια και πιο συχνός στα παιδιά των λευκών απ’ ό,τι σε αυτά των μαύρων ή των ισπανόφωνων, επισημαίνει το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.



Άνθρωποι με αυτισμό έχουν πει ότι ο κόσμος γι'αυτούς είναι μια μάζα από ανθρώπους, τόπους και γεγονότα που αγωνίζονται να κάνουν αίσθηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει σημαντικό άγχος.

Όλα τα άτομα με αυτισμό μπορούν να επωφεληθούν από την έγκαιρη διάγνωση, την πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες και την υποστήριξη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδεχόμαστε την Άνοιξη με υψηλές θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 και τοπικά 25 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 5 έως 22 στη βόρεια Ελλάδα, 6 έως 22 στη δυτική Ελλάδα, 8 έως 20 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως και 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα
Ηλιοφάνεια, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες αναμένουμε την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014. Στα ηπειρωτικά τμήματα τo απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 και τοπικά 25 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 5 έως 22 στη βόρεια Ελλάδα, 6 έως 22 στη δυτική Ελλάδα, 8 έως 20 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως και 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βορειοδυτικά έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ, με εξαίρεση τα νότια τμήματα όπου θα πνέουν κυρίως από τα δυτικά με ένταση από 3 έως 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ΕΛΤΑ μειώνουν έως και 50% τις τιμές στα δέματα εσωτερικού


Σε νέα μείωση των τιμών στα δέματα εσωτερικού που αγγίζουν ακόμα και το 50% προχωρούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της διεκδίκησης ενός σημαντικού μέρους από τον κλάδο της διακίνησης δεμάτων.

Επιχειρώντας να δώσουν έμφαση σε νέες υπηρεσίες, με διευρυμένο το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους, τα ΕΛΤΑ εισάγουν νέα τιμολογιακή πολιτική για τα δέματα εσωτερικού, παρέχοντας στους πελάτες τους, ιδιώτες και επιχειρήσεις, να διακινούν δέματα που κατατίθενται στα καταστήματά της και παραλαμβάνονται από αυτά σε νέες μειωμένες τιμές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με ελάχιστη χρέωση 1,50 ευρώ ανά δέμα για τα μεμονωμένα δέματα και 1,20 ευρώ ανά δέμα για τα ομαδικά κατατιθέμενα δέματα, οι νέες τιμές διαμορφώνονται σε 0,50 ευρώ/κιλό.

Επιπλέον, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρέχουν τη δυνατότητα αποστολής προεκλογικού υλικού στην εκλογική αναμέτρηση για την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, καθώς και σ' αυτή των ευρωεκλογών, σε ειδικές τιμές.

Πιο συγκεκριμένα, τα ΕΛΤΑ παρέχουν σε κόμματα, εκλογικούς συνδυασμούς και υποψηφίους, τις υπηρεσίες Ad Post (ομαδική αλληλογραφία με διεύθυνση παραλήπτη) και Unaddressed Mail (ομαδική αλληλογραφία χωρίς διεύθυνση παραλήπτη).

Διαβάστε Περισσότερα »

"Εν Πλώ" στην Αλυκή Βοιωτίας


 Το νέο Καφέ - Σνακ μπαρ "ΕΝ ΠΛΩ" στην Αλυκή άνοιξε και είναι υπέροχο,μοντέρνο, με καταπληκτική θέα στον Κορινθιακό.Εξαιρετική τοποθεσία για καφέ,ποτό,και φαγητό.
  Ο καφές του είναι απλά υπέροχος, έτσι είναι και το φαγητό!!!Το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις λίγο ...να απολαύσεις το μπάνιο σου,το όμορφο και ΘΕΙΚΟ ηλιοβασίλεμα.
Αυτό το καλοκαίρι όλοι πάμε   "'Εν Πλώ" στην Αλυκή Βοιωτίας










Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ