Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: MΙΛΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ

Η 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: MΙΛΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 13:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΧΑΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟ !! ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΡΕΜΠΟΣ!!!ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!!

ΜΙΛΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ  ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι καρκίνοι των... φτωχών και των πλουσίων





    Ο καρκίνος χτυπάει εξίσου τους πλούσιους και τους φτωχούς, όμως μερικές μορφές καρκίνου δείχνουν προτίμηση στους πρώτους και άλλες μορφές στους δεύτερους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες ενδείξεις ότι ορισμένα είδη καρκίνου εμφανίζονται συχνότερα σε περιοχές με μεγάλη φτώχεια και...άλλα είδη εκδηλώνονται πιο συχνά σε πλούσιες περιοχές.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Φράνσις Μπόσκοου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας "Cancer", ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 3 εκατ. περιστατικά της νόσου σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ (συνολικά το 42% του αμερικανικού πληθυσμού). Η μελέτη συσχέτισε το εισοδηματικό επίπεδο κάθε ασθενούς κατά την εποχή της διάγνωσης της πάθησής του (με βάση τη διαμονή του σε φτωχή ή πλούσια περιοχή) με το συγκεκριμένο είδος καρκίνου.

Η ανάλυση έδειξε ότι η πλειονότητα των μορφών καρκίνου (οι 32 στις 39) εμφανίζουν μια κοινωνικο-οικονομική διάσταση. Συγκεκριμένα, 14 καρκίνοι σχετίζονται θετικά με τη φτώχεια και 18 αρνητικά.

Έτσι, καρκίνοι όπως το σάρκωμα Καπόζι, του λάρυγγα, του τραχήλου της μήτρας, του πέους και του ήπατος είναι πιθανότερο να εμφανιστούν σε ανθρώπους που ζουν σε φτωχογειτονιές και γενικότερα σε περιοχές με χαμηλότερο μέσο εισόδημα. Από την άλλη, καρκίνοι όπως του δέρματος (μελάνωμα κ.α.), του θυροειδούς και των όρχεων είναι πολύ συχνότεροι στις ευκατάστατες περιοχές.

«Εκ πρώτης όψεως τα αποτελέσματα φαίνεται να εξισορροπούνται. Όμως οι καρκίνοι που σχετίζονται με τη φτώχεια, είναι πιο αραιοί και πιο θανατηφόροι, ενώ οι καρκίνοι που σχετίζονται με τον πλούτο, είναι πιο συχνοί και λιγότερο θανατηφόροι. Έτσι, στην περίπτωση του καρκίνου, οι φτωχοί είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από τη νόσο, ενώ οι πλούσιοι να πεθάνουν με τη νόσο», δήλωσε ο Μπόσκοου.


Διαβάστε Περισσότερα »

2η Χορευτική Συνάντηση Δημοτικών σχολείων Θήβας



Πρόσκληση

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας σας προσκαλεί στην 2η Χορευτική Συνάντηση των Δημοτικών σχολείων της Θήβας στο προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου

τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και ώρα 6:30μ.μ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια «Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς»



Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας διεξάγει τον Ιούνιο 2014 σεμινάρια Αναζήτησης Εργασίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του Future Library “Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη», που ξεκίνησε την εφαρμογή του σε βιβλιοθήκες της χώρας την Άνοιξη του 2013 μετά από πρόταση στελέχους της Βιβλιοθήκης μας και μέλος του Δικτύου Πρωτοπόρων Υπαλλήλων Βιβλιοθηκών του Future Library.
Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη και η παροχή γνώσεων για  τα εργαλεία και τις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέλη της κοινότητας με σκοπό να αντεπεξέλθουν ικανοποιητικά στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυριακές και ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας.
Σε ποιους απευθύνεται: στους ανέργους και σε όσους γενικά αναζητούν δουλειά ή βρίσκονται ένα βήμα πριν την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, σε άτομα με επισφαλή εργασία, και  σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις για τη σύγχρονη αγορά εργασίας.
Πότε: Δευτέρα στις 16, 23 και 30 Ιουνίου 2014, 6-8 μμ
Διάρκεια: συνολικά 6 ώρες (3 δίωρα)
Πού: Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς
Προεγγραφή – Αίτηση συμμετοχής: με συμπλήρωση της online φόρμας http://goo.gl/OmWqNd , ή συμπλήρωσης αντίστοιχης έντυπης στο χώρο της Βιβλιοθήκης, ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο 2261089970 – Δεκτές αιτήσεις μέχρι 12 Ιουνίου 2014.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν – Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης
Τα σεμινάρια «Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη» είναι ανεξάρτητα από  επιδοτούμενα ή μη παρεμφερή σεμινάρια άλλων φορέων.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014
Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας
Νέες μορφές απασχόλησης
Στρατηγική Καριέρας – Εύρεση ευκαιριών εργασίας
    Αναζήτηση
    Πού; Πώς;
    Σύγχρονες μέθοδοι αναζήτησης
    Στο διαδίκτυο
    Στην Ελλάδα
    Στο εξωτερικό - Στην Ευρωπαϊκή Ένωση
    Για ελεύθερους επαγγελματίες – Για αγρότες - Ευρωπαϊκά προγράμματα
Εργαστήριο


Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014
Αναζήτηση εργασίας
    Εργαλεία
    Συνοδευτική επιστολή (Cover Letter)
    Βιογραφικό Σημείωμα (CV) - Πρότυπα
    Συστατική επιστολή (Recommendation Letter)
    Ψηφιακό βιογραφικό LinkedIn
    Ψηφιακό βιογραφικό BSMark
    Χρήση των Social Media
Εργαστήριο


Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014
Συνέντευξη Επιλογής Προσωπικού
    Προετοιμασία
    Στοιχεία του υποψηφίου που επηρεάζουν την έκβαση της συνέντευξης
    Τύποι (ή μέθοδοι) συνεντεύξεων
    Στάδια σε ένα τυπικό ‘Interview’
    Τεστ επιλογής προσωπικού
    Οι «κυρίαρχες» ερωτήσεις
    Συζήτηση & Σχολιασμός
Εργαστήριο σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Λιβαδειάς με τίτλο «Βιωματική άσκηση λήψης απόφασης: 6 καπέλα σκέψης»


Πληροφορίες:
o    κ. Αικ. Κεράστα, συντονίστρια του προγράμματος (2261089979 – aikker@gmail.com )
o    κ. Ι. Βελέντζα (2261089970 – liblivadia@gmail.com )
o    Ιστοσελίδα του προγράμματος: http://jslibrary.gr και
o    Ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αρκούδα κατέστρεψε μελίσσια στον Ελικώνα. Έξαλλοι οι ιδιοκτήτες τους καταγγέλλουν οικολόγους- video



Μεγάλες καταστροφές σε κυψέλες από αρκούδα καταγγέλλουν οι μελισσοκόμοι της Βοιωτίας.

Η πεινασμένη αρκούδα καταστρέφει 8 με 10 κυψέλες καθημερινά στο όρος του Ελικώνα και οι ιδιοκτήτες τους δηλώνουν ότι δεν τους επισκέφτηκε μόνη της αλλά την απελευθέρωσαν μαζί με λύκους διάφορες οργανώσεις.


Αρκούδα κατέστρεψε μελίσσια. Έξαλλοι οι... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Προπονήτρια Ά Taekwondo Κεντρικής Στερεάς με την Εθνική μας ομάδα Taekwondo.


Η προπονήτρια Ά του Taekwondo κ.Ελένη Ανδρέου,προπονήτρια επίσης της Ακαδημίας Taekwondo Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας που δραστηριοποιείται αθλητικά σε τέσσερις πόλεις της περιοχής μας με σχολές στην Αραχωβα,στην Παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια),στην Ιτέα και στην Άμφισσα,συμμετείχε στην προπονητική ομάδα της Εθνικής μας ομάδας Taekwondo στα πλαίσια του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Taekwondo στο Αζερμπαιτζάν,τον περασμένο Απρίλιο του 2014.
Η καταξιωμένη προπονήτρια του TKD επιλέχθει απ την Ελληνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο να συμμετέχει στην ομάδα των προπονητών της Εθνικής μας ομάδας TKD και να συνεισφέρει με την εμπειρία και την τεχνική της στην απόδωση των ελλήνων αθλητών σ αυτο το σημαντικό Πανευρωπαικό πρωτάθλημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 11 «άγνωστα» επιδόματα που δικαιούνται εργαζόμενοι, άνεργοι και νέες μητέρες

Μπορεί όταν κάποιος ακούει για επίδομα από τον ΟΑΕΔ να σκέφτεται το επίδομα ανεργίας, όμως, ο Οργανισμός προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζομένους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν.

Κάποια από τα επιδόματα αυτά, όπως σημειώνει το money-money.gr, χορηγούνται ή μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε για μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών και σε νέες μητέρες.

Τα 11 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ

Σύμφωνα, λοιπόν, με το money-money 10+1 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ είναι τα εξής:

    1. Επίδομα ανεργίας (360 ευρώ +10% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογένειας)

Για να χορηγηθεί απαιτείται καταγγελία σύμβασης (απόλυση) και συγκεκριμένος αριθμός ημερών ασφάλισης.

    2. Επίδομα επίσχεσης Εργασίας ή λόγω διακοπής εργασιών της Επιχείρησης

Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη. Επίσης, το επίδομα αυτά χορηγείται σε μισθωτούς που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας για οποιοδήποτε λόγο (άρθρο 325 Α.Κ.).

    3. Ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας

Το δικαιούνται όσοι παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι , λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ).

    4. Επίδομα Σε Νέους Από 20-29 Ετών

Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 - 29 ετών, εφ' όσον παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο και ανέρχεται σε 73,37 ευρώ τον μήνα για πέντε μήνες (367 ευρώ σύνολο).

    5. Παροχή λόγω Αφερεγγυότητας του Εργοδότη

Σκοπός του «λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι  τριών (3) μηνών που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας.

    6. Επίδομα Διαθεσιμότητας

Παρέχεται σε μισθωτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στο 10%του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης και για διάστημα μέχρι τρεις μήνες το χρόνο.Το δικαίωμα του μισθωτού να επιδοτηθεί λόγω διαθεσιμότητας, μπορεί να ασκηθεί μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που  τέθηκε σε διαθεσιμότητα (έναρξης αυτής),

    7. Επίδομα Στράτευσης (καταργείται από 1ης Ιουλίου 2014)

Καταβάλλεται σε όσους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία, ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, μπορούν να το λάβουν όσοι έχουν κάνει 150 ημερομίσθια κατά τον προηγούμενο χρόνο από εκείνο που μπήκαν στο στρατό ή 150 ημέρες εργασίας (ημερομίσθια) το προηγούμενο της κατάταξης 15μηνο χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια των 3 τελευταίων μηνών. Οι Δικαιούχοι έχουν προθεσμία για την είσπραξη, τρεις μήνες από την απόλυσή τους απ' το στρατό.

    8. Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ

Το συγκεκριμένο επίδομα δικαιούνται ασφαλισμένοι, που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Για να λάβουν το ειδικό βοήθημα θα πρέπει να είναι  άνεργοι επί τρεις μήνες, να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν πρέπει υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π).Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος. Το ύψος του βοηθήματος είναι 220 ευρώ/μήνα. Ισχύει εισοδηματικό κριτήριο (9.977,99€ το 2013 και 10.271,46€ για το 2014)

    9. Eπιδότηση Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ)

Ο ΟΑΕΔ καταβάλει ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους από 20 μέχρι και 29 ετών και έχουν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Προϋπόθεση είναι να εγγραφούν στα ειδικά μητρώα ανέργων το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες από την λήψη του πτυχίου και για τους άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί.

    10. Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας

Ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας 6 μηνών αφού πρώτα πάρουν τους 3,5 μήνες αδείας μετά τον τοκετό ή τη μετατρέψουν σε μειωμένο ωράριο εργασίας, δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ το νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ μηνιαίως.

Την ειδική άδεια των 6 μηνών δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Η άδεια αυτή χορηγείται από τον εργοδότη, μετά τη λήξη της άδειας κυοφορίας και λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, η και της ετήσιας κανονικής άδειας, εφόσον προβλέπεται η χορήγησή της με βάση τις ετήσιες προθεσμίες.

Η ασφαλισμένη μπορεί, με αμετάκλητη αίτησή της, να κάνει χρήση του συνόλου ή τμήματος αυτής. Επίσης, μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια, με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.

    11. Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας

Καταβάλλεται η διαφορά μεταξύ του μισθού της εργαζόμενης και της επιδότησης ασθένειας λόγω τεκετού που έλεβε από το ΙΚΑ. Η καταβολή του γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.

Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε το Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η προθεσμία για την υποβολή σχετικής αίτησης είναι τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής από το Ι.Κ.Α.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά


Αγαπητοί μου συμπολίτες, αγαπητοί μου Βοιωτοί, ψηφίσαντες και μη,  το συνδυασμό μας , σας ευχαριστώ εκθύμως!
Σας ευχαριστώ που μας εκλέξατε, που πιστέψατε στο όραμά μας και στον αγώνα μας! Σας ευχαριστώ που μας δίνετε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μαζί, αλλάζοντας τους εαυτούς μας, αλλάζοντας τις καιροσκοπικές – ξεπερασμένες κομματικές επιδιώξεις μας,  αλλάζοντας τις ανελεύθερες επιλογές, που είναι ασυμβίβαστες με την αναζήτησή μας. Δίνοντας ώθηση στο στόχο για μία νέα, σύγχρονη, ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση που συνθέτει και κατασκευάζει τη δική της ιστορία στα πλαίσια της καθημερινής δημιουργικής πραγματικότητας.

Σας καλώ και σας προτρέπω όλους, μηδενός εξαιρουμένου, συνθετικά και συναινετικά,  ν΄αξιοποιήσουμε  όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, δίνοντας στην αξία της καθημερινότητας, την προοδευτική, δίκαιη και έντιμη διάστασή της!

Με αισθήματα αληθινά,, θερμής χειραψίας!

Η δική σας  Φανή!!!



Φανή Παπαθωμά

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

"Λαβράκι" έβγαλε η Ασφάλεια Θηβών-18.720 λαθραία πακέτα τσιγάρα στο Σχηματάρι-φωτο

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων και αδασμολόγητου καπνού εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε οικία στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της οικίας, σε ειδική κρύπτη της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -18.720- λαθραία πακέτα τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους -28.450- γραμμαρίων
Επιπλέον κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, τρία ξίφη, χρηματικό ποσό προερχόμενο από το λαθρεμπόριο των τσιγάρων και του καπνού κ.α.
Μεγάλες ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων και αδασμολόγητου καπνού, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, σε οικία στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (28-05-2014) το μεσημέρι, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας, ενώ επιπλέον κατηγορείται και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 56χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-Σε ειδική κρύπτη αυτής (πατάρι), η οποία ήταν επιμελώς καμουφλαρισμένη με πίνακα ζωγραφικής:
  • δεκαοκτώ χιλιάδες επτακόσια είκοσι (18.720) λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, καθώς και
  • πεντακόσιες εξήντα εννέα (569) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (28.450) γραμμαρίων.
-Εντός της οικίας:
  • ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, με την γεμιστήρα του και τρία (3) φυσίγγια, καθώς και
  • τρία (3) ξίφη τύπου «κατάνα», με μήκος λάμας (54), (34) και (24) εκατοστών αντίστοιχα,
-Στην κατοχή του 56χρονου:
  • ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (126) ευρώ, προερχόμενο από το λαθρεμπόριο των τσιγάρων και του καπνού, καθώς και
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε ως μέσα διευκόλυνσης του λαθρεμπορίου.
Οι ανωτέρω ποσότητες τσιγάρων και καπνού, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Λοκρίδα- Κρεμάστηκε σε δέντρο 56χρονος πατέρας τριών παιδιών




Σοκαρισμένη όλη η τοπική κοινωνία από το θάνατο του 56χρονου αγρότη σε χωριό της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα...

Το τραγικό συμβάν έγινε χθες το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό του αυτόχειρα.

Ο 56χρονος είχε πάει για κάποιες αγροτικές δουλειές και άργησε να επιστρέψει το μεσημέρι στο σπίτι του. Η γυναίκα του όταν είδε ότι δεν απαντούσε στο κινητό ανησύχησε και έτρεξε να τον αναζητήσει.

Δυστυχώς όταν έφτασε άκοντα σε μια στάνη έξω από το χωριό, αντίκρισε τον άντρα της κρεμασμένο από ένα δέντρο.

Η αστυνομία απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και όλα δείχνουν ότι ο 56χρονος έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του.

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την πράξη.
 lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 02 Ιουνίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Έγκριση πρόσληψης εποχιακού προσωπικού

2. Εκλογή θέσεων υδρονομέων

3.Λήψη απόφασης για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων προς τη ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ.

4.Έγκριση της υπ΄αριθμ.   144/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που αφορά: «Αναμόρφωση Προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.

5.Αποδοχή της υπ΄αριθμ. 7755/09-04-2014 απόφασης ένταξης του έργου: «Βελτίωση υφισταμένου αρδευτικού έργου του Δ.Δ. Λαφυστίου Δήμου Λεβαδέων».

6.Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης Τ.Κ. Αλαλκομενών».

7.Απολογισμός οικονομικού έτους 2013 του ΑΠΟΔΗΛ.

8.Λήψη απόφασης του Δ.Σ για την συλλογική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

9.Χορήγηση παραγωγικής άδειας για λαϊκή αγορά. 


                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                   Καλλιαντάσης Δημήτριος
Διαβάστε Περισσότερα »

Eκτακτο δελτίο-Ραγδαία επιδείνωση του καιρού -Ερχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζόπτωση

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χαλαζοπτώσεις αναμένονται από σήμερα σε όλη τη χώρα, όπως επισημαίνει η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επίδεινωσης καιρού που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα σημειωθούν από σήμερα (29/5) το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική και στη Βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανόν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή 30/5, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που και πάλι θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, θα σημειωθούν στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο βόρειο και στο ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

Το Σάββατο 31/5, παρά την εξασθένηση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές δεν αποκλείεται κατά διαστήματα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν το πρωί στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να συνεχιστούν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδων, ισχυρών ανέμων και πιθανής χαλαζόπτωσης). Ειδικότερα:

    Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
    Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
    Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.
     Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
    Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να πληροφορήσουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
    Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
    Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
     Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή ο Ημιμαραθώνιος «Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα» 2014

Την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014  σας προσκαλούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας όπου θα γίνει  ο τερματισμός του ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου :
          «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»
Αθλητές από όλη την Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στον ιστορικό αγώνα με σημείο εκκίνησης το τρόπαιο της μάχης των Λεύκτρων και ακλουθώντας την διαδρομή  Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτούφι - Τάχι θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία της Θήβας
Σας περιμένουν να τους τιμήσετε με την παρουσία σας.

                                 Για τον ΔΟΘ



                                                 Ο Πρόεδρος



                                        Ιωάννης   Β. Παπαδημητρίου




      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΑ:
09:00     Εκκίνηση   τρόπαιο μάχης των Λεύκτρων
10:30     Τερματισμός πρώτων αθλητών                                                    11:30     Απονομή  επάθλων    ( Κεντρική Πλατεία Θήβας)


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψάχνουν κι άλλους για το κοινωνικό μέρισμα -Μέσω e-mail θα λάβουν ειδοποίηση 60.000

Ούτε λίγο ούτε πολύ 300 εκατ. ευρώ του κοινωνικού μερίσματος έχουν μείνει αδιάθετα και περιμένουν τους δικαιούχους να τα παραλάβουν.

Τούτο αποδεικνύει πως η αυστηροποίηση των κριτηρίων ένταξης για την παροχή του μερίσματος, οδήγησε εκατοντάδες πολίτες να χάσουν το δικαίωμα στο... παραπέντε και για μικρολεπτομέρειες.

Το Μαξίμου από την μεριά του έχει δώσει ρητή εντολή να γίνουν άμεσα οι διασταυρώσεις των στοιχείων, έτσι ώστε να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα περισσότεροι

Ως πρώτο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση είναι η αποστολή, από σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, e-mail σε 60.000 πολίτες οι οποίοι έκαναν αίτηση που προεγκρίθηκε από το taxis, ωστόσο δεν πήραν το κοινωνικό μέρισμα καθώς κρίθηκαν ως μη επαρκή τα στοιχεία για τα εισοδήματά τους το 2012.

Μέσω αυτού του e-mail θα τους ζητούνται διευκρινήσεις ώστε να πάρουν άμεσα και εκείνοι το μέρισμα, ενώ ταυτόχρονα προωθείται η διεύρυνση των κριτηρίων ώστε να μπουν στην κατηγορία των δικαιούχων ακόμη περισσότεροι πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στις επόμενες ημέρες στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα κριτήρια.

Τα κριτήρια είναι τα εξής:

Οι άγαμοι με εισόδημα το 2012 από 6.000,01 έως 6.500 ευρώ θα λάβουν από 8 έως και 500 ευρώ, ανάλογα με το πόσο κοντά στα 6.000 ευρώ ή στα 6.500 ευρώ ήταν το εισόδημά του.

Το βασικό επίδομα των 500 ευρώ θα μειώνεται κατά τόσα ευρώ όσα το εισόδημα του 2012 υπερβαίνει το όριο των 6.000 ευρώ.

Αν το εισόδημα του έτους 2012 ήταν 6.200 ευρώ, τότε το επίδομα θα ανέλθει στα 300 ευρώ, δηλαδή θα προσδιορίζεται με αφαίρεση του ποσού των 200 ευρώ. Εάν το εισόδημα ήταν 6.300 ευρώ τότε και το επίδομα θα είναι 200 ευρώ.

Οι έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα το 2012 από 8.000,01 έως 8.667 ευρώ που δικαιούνται επίδομα 667 ευρώ αντίστοιχα θα δουν το ποσό του επιδόματος να μειώνεται ανάλογα με το ποσό που υπερβαίνει το όριο των 8.000 ευρώ.
Εάν δηλαδή το εισόδημα του έτους 2012 ήταν 8.200 ευρώ, τότε το επίδομα θα καθορίζεται στα 467 ευρώ.

Οι έγγαμοι με ένα παιδί και με εισόδημα από 9.000,01 έως 9.750 ευρώ θα λάβουν από 8 έως και 750 ευρώ, το οποίο θα προσδιορίζεται ανάλογα με το κατά πόσο το εισόδημα του 2012 είναι κοντά στα 9.000 ευρώ ή στα 9.750 ευρώ.

Οι έγγαμοι με 2 παιδιά και με ετήσιο εισόδημα το 2012 από 10.000,01 έως 10.833 ευρώ που δικαιούνται 833 ευρώ θα χάσουν από το επίδομα τόσα ευρώ όσα το εισόδημα του 2012 υπερβαίνει το όριο των 10.000 ευρώ.

Οι έγγαμοι με 3 παιδιά και εισόδημα από 11.000,01 έως 11.917 ευρώ από το ποσό των 917 ευρώ που δικαιούνται θα πρέπει να αφαιρέσουν το ποσό του εισοδήματός τους που υπερβαίνει τα θα 11.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι με με 4 παιδιά και με εισόδημα το 2012 από 12.000,01 έως 13.000 ευρώ θα πρέπει να αφαιρέσουν το ποσό πάνω από τα 12.000 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία εργαζομένων στα Σωληνουργεία Θηβών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από καταγγελίες εργαζομένων που απασχολούνται στην επιχείρηση Σωληνουργεία Θηβών που εδρεύει στην Θήβα , πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τα αρμόδια κρατικά  όργανα,  όπου  διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας  και ελήφθησαν τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα.
Παράλληλα και όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι , η Διοίκηση της εταιρίας προκειμένου να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους εργαζόμενους προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκράτησης για να καμφθεί κάθε είδους αντίστασης στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της. Συγκεκριμένα και επειδή κάποιοι εργαζόμενοι αντιδρούν στην παράνομη απασχόληση τους -σε άλλες εργασίες πέρα από την ειδικότητα που έχουν προσληφτεί με βάση την Ατομική τους  Σύμβαση Εργασίας - η εργοδοσία  προσπαθεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους απειλώντας τους ότι για οικονομικούς λόγους θα επιβάλει την εκ περιτροπής εργασία , παρότι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η απασχόληση των εργαζομένων γίνεται και πέρα του πενθημέρου (Σάββατο και Κυριακές ). Μάλιστα ενώ το μέτρο αυτό το έχει εφαρμόσει σε ελάχιστους  εργαζόμενους και σε εβδομαδιαία βάση, με καταχρηστικό τρόπο σε δύο εξ αυτών που ‘’τυγχάνει ‘’ να είναι και Συνδικαλιστές το εφαρμόζει σε δίμηνη βάση.
Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της εταιρείας που προσπαθεί με διάφορα τέτοιου είδους τεχνάσματα να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους πιέζοντάς τους, να αποδώσουν πέραν από τις δυνάμεις τους, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία και καταστρατηγώντας τις Συμβάσεις εργασίας.
Καλούμε τη Διοίκηση της εταιρείας να σταματήσει τον εκφοβισμό των εργαζομένων ,να συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία και να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους αξιοκρατικά και όχι εκδικητικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την αντίδραση των εργαζομένων της αλλά θα έχει απέναντι σύσσωμο το Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Τέλος αν η διοίκηση της εταιρίας νομίζει ότι με εξώδικα θα κάμψει και την αντίδραση των Σωματείων του κλάδου που ανήκουν στην δύναμη του ΕΚΘ, τους πληροφορούμε ότι είναι γελασμένοι.
Το Εργατικό κέντρο είναι κοντά στους εργαζόμενους της εταιρείας και τους καλεί να είναι ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα συνδικαλιστικά τους όργανα προκειμένου  να αποτρέψουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και  να διασφαλίσουμε  τις θέσεις εργασίας .
Το παρόν Δελτίο τύπου θα κοινοποιηθεί και σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Εργασίας, Γραμματέα ΣΕΠΕ . ΓΣΕΕ . ΠΟΕΜ, κλπ). thivagr.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστάτωση στη Λιβαδειά. Έκοψαν χωρίς άδεια πλατάνια στις όχθες της Έρκυνας.(video)



Άγνωστοι και χωρίς να έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής τα αίτια έκοψαν παράνομα δύο πλατάνια στις όχθες του ποταμού της Έρκυνας στο κέντρο της Λιβαδειάς.


Δήμος, Δασαρχείο και Αστυνομία βρέθηκαν από νωρίς σήμερα στο σημείο για τη διεξαγωγή ερευνών που θα οδηγήσουν στους υπαίτιους αλλά και για να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα καθαριστεί το ποτάμι από τους κορμούς και τα κλαδιά.








Αναστάτωση στη Λιβαδειά. Έκοψαν χωρίς άδεια... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Απειλεί με κατασχέσεις τους οφειλέτες ο ΟΓΑ

Σε άμεση ρύθμιση των χρεών τους προς τον ΟΓΑ θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα όσοι ασφαλισμένοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 προς τον Οργανισμό καθώς σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης με κυριότερο, στην περίπτωση των αγροτών, την παρακράτηση χρημάτων που προέρχονται από επιστροφές φόρων (ΦΠΑ, ΕΦΚ πετρελαίου κλπ).
Ως ελάχιστο ύψος της προς ρύθμιση οφειλής, ορίζονται τα 40 ευρώ, ενώ το ποσό έκαστης δόσης να μην είναι κατώτερο των 20 ευρώ.Ως ελάχιστο ύψος της προς ρύθμιση οφειλής, ορίζονται τα 40 ευρώ, ενώ το ποσό έκαστης δόσης να μην είναι κατώτερο των 20 ευρώ.

Όπως υπενθυμίζει σε επείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΓΑ, οι οι εν λόγω οφειλές έχουν διαβιβασθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Το ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά περισσότερους από 25.000 ασφαλισμένους στον ΟΓΑ οι οποίοι, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα λάβουν ειδοποιητήριο από τον ΚΕΑΟ με το οποίο θα ενημερώνονται για το ύψος των οφειλών τους καθώς και τις δυνατότητες ρύθμισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρέχουσες θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά.

Οι δυνατότητες ρύθμισης έχουν ως εξής:



1) ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ

Με την «ΠΑΓΙΑ» ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης σε έως δώδεκα (12) ισόποσες δόσεις των καθυστερούμενων οφειλών, μέχρι την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε όσους δεν έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους ή υπήχθησαν, αλλά έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης προηγούμενων ρυθμίσεων.

Οι καθυστερούμενες εισφορές κεφαλαιοποιούνται κατά τον προηγούμενο της ρύθμισης, μήνα.

Η δυνατότητα ρύθμισης παρέχεται εφόσον καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Η εξόφληση των δόσεων θα γίνεται, προς το παρόν, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς με το ειδικό έντυπο, το οποίο φέρει ως Κωδικό Μεγάλου Πελάτη (ΚΜΠ), τον 310.

Ο οφειλέτης που αιτείται ρύθμισης θα πρέπει, κατ’ αρχήν:

α) να μην έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή και

β) να δηλώνει την αδυναμία εξόφλησης του συνόλου του ποσού της οφειλής του τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς και την ανταπόκρισή του στις μηνιαίες δόσεις (βιωσιμότητα του διακανονισμού).



Ρυθμιζόμενο ποσό

Ως ελάχιστο ύψος της προς ρύθμιση οφειλής, ορίζεται το ποσό των 40 ευρώ. Το ποσό έκαστης δόσης, δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 20 ευρώ.

Ένταξη στη ρύθμιση

Ο αιτών εντάσσεται στη ρύθμιση εφόσον η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιηθεί εντός επτά (7) εργασίμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης για ρύθμιση. Μέσα στην ίδια προθεσμία θα πρέπει να καταβληθεί και η τρέχουσα εισφορά του εξαμήνου. Το ποσό εισφορών που απαιτείται για την ένταξη του αιτούντος στη ρύθμιση, αναφέρεται στην ένδειξη «πληρωτέο ποσό» του Εντύπου για την Τράπεζα Πειραιώς - ΚΜΠ 310.

Η δεύτερη δόση καταβάλλεται στο τέλος του επόμενου μήνα από την καταβολή της πρώτης δόσης και οι υπολειπόμενες δόσεις, στο τέλος κάθε επόμενου μήνα,. Η πληρωμή θα γίνεται με το ως άνω έντυπο, το οποίο θα πρέπει να εκτυπώνεται επίσης ηλεκτρονικά από τον ενδιαφερόμενο, στις αρχές του δεύτερου 15νθημέρου κάθε μήνα.

Ο αιτών δεν εντάσσεται στη ρύθμιση στην περίπτωση που δεν έχει καταβάλει μέσα στη συγκεκριμένη προθεσμία την πρώτη δόση και την τρέχουσα εισφορά του. Εάν εξακολουθεί να επιθυμεί τη ρύθμιση των οφειλών του, τότε μπορεί να επανέλθει με νέα αίτησή του όχι, όμως, νωρίτερα από τον επόμενο μήνα της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης.

Σε περίπτωση που ο αιτών έχει ήδη ενταχθεί στην «Πάγια» ρύθμιση αλλά δεν τηρήσει στη συνέχεια τους όρους της και απολέσει το δικαίωμα, μπορεί να αιτηθεί και πάλι την ένταξή του στην «Πάγια» ρύθμιση, εφόσον η οφειλή του δεν έχει, μετά τη βεβαίωσή της, αποσταλεί στο Κ.Ε.Α.Ο..

Υπενθυμίζουμε, ότι σε αντίθεση με τα ισχύοντα στην «Πάγια» ρύθμιση, το δικαίωμα της ρύθμισης «Νέα Αρχή» ασκείται άπαξ. Ο ενταχθείς δηλαδή στη ρύθμιση «Νέα Αρχή» οφειλέτης, ο οποίος δεν τηρήσει στη συνέχεια με συνέπια τους όρους της ρύθμισης, χάνει οριστικά το δικαίωμα της ρύθμισης «Νέα Αρχή». Κατά συνέπεια, μπορεί να αιτηθεί στο εξής, μόνο υπαγωγή στην «Πάγια» ρύθμιση.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η πληρωμή κάθε επόμενης, μετά την αρχική ένταξη στη ρύθμιση, τρέχουσας εισφοράς (για όσο χρόνο διαρκεί η «Πάγια» ρύθμιση) θα γίνεται με το έντυπο πληρωμής της τελευταίας δόσης του εξαμήνου. Στο έντυπο δηλαδή που θα εκτυπώνει ο ενδιαφερόμενος για την πληρωμή της τελευταίας δόσης του εξαμήνου, θα αναγράφεται ξεχωριστά το ποσό της τρέχουσας εισφοράς του συγκεκριμένου εξαμήνου και της τρέχουσας δόσης, το άθροισμα των οποίων αποτελεί το «πληρωτέο ποσό». Το «πληρωτέο ποσό» θα πρέπει να εξοφληθεί στο σύνολό του μέσα στην ταχθείσα προθεσμία.

Κατά την ηλεκτρονική εκτύπωση των εντύπων πληρωμής των μετά την αρχική ένταξη στη ρύθμιση δόσεων, θα εμφανίζεται μήνυμα που θα υπενθυμίζει στον ενδιαφερόμενο ότι στο τέλος του εξαμήνου θα πρέπει να καταβάλει μαζί με την τρέχουσα δόση του και την τρέχουσα εισφορά του.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα η τρέχουσα εισφορά, ο ασφαλισμένος εκπίπτει άμεσα του δικαιώματος της ρύθμισης.



Δικαιολογητικά - Αρμόδια Όργανα Ρύθμισης

Παράλληλα με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, ο οφειλέτης υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΟΓΑ) Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 στην οποία θα αναφέρονται, ανάλογα με το ύψος της οφειλής του, τα κατωτέρω συγκεκριμένα στοιχεία:

1. Όταν η συνολική οφειλή είναι έως και € 10.000,00, στη δήλωση πρέπει να αναφέρονται:

α) η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς και η ανταπόκριση στις μηνιαίες δόσεις και

β) ότι ο δηλών δεν έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή πρωτόδικα, τελεσίδικα ή αμετάκλητα.

2. Όταν η συνολική οφειλή είναι άνω των € 10.000,00, στη δήλωση πρέπει να αναφέρονται:

α) η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς και η ανταπόκριση στις μηνιαίες δόσεις (βιωσιμότητα διακανονισμού),

β) ότι ο δηλών δεν έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή πρωτόδικα, τελεσίδικα ή αμετάκλητα και

γ) λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το εισόδημά του, τα χρηματικά διαθέσιμά του, την

ακίνητη περιουσία του και το σύνολο των οφειλών του. Ειδικότερα, πληροφορίες που αφορούν:

● κινητές αξίες,

● ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής,

● ετήσιο οικογενειακό εισόδημα,

● αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών (ΙΒΑΝ) και το ύψος αυτών,

● οχήματα των οποίων έχει την κυριότητα,

● απαιτήσεις από τρίτους,

● οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου ή άλλες πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους, εφόσον υφίστανται.

Ο ΟΓΑ δύναται να ζητήσει την προσκόμιση πρόσθετων δικαιολογητικών, τα οποία αξιολογούνται από την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΓΑ εντός εξαμήνου από την καταβολή της πρώτης δόσης. Εάν μετά τον έλεγχο κριθεί ότι ο αιτών πληροί τις, κατά νόμο, προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, τότε η ρύθμιση θεωρείται «ισχυρή», εφόσον βέβαια ο ενδιαφερόμενος εξακολουθεί να καταβάλει τις αναλογούσες στη ρύθμιση εισφορές του. Σε διαφορετική περίπτωση, εκπίπτει του δικαιώματος της ρύθμισης.

2) «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»



Στα αναφερόμενα της σχετικής εγκυκλίου μας με αριθ. 6/2013, έχουν – όπως προαναφέρθηκε – επέλθει οι κατωτέρω τροποποιήσεις - οι οποίες αφορούν:



1. Σε τροποποίηση διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες:

α) το όριο της οφειλής, με βάση το οποίο καθορίζονται τα στοιχεία της Υπεύθυνης Δήλωσης (σελ. 4 της ως άνω εγκυκλίου), αυξήθηκε από €5.000,00 σε €10.000,00,

β) απαλείφθηκε, ως υποχρεωτικό στοιχείο της Υπεύθυνης Δήλωσης (σελ. 4 της ως άνω εγκυκλίου), η δήλωση του αιτούντα περί μη άσκησης εναντίον του, ποινικής δίωξης για φοροδιαφυγή.

Κατόπιν τούτου, σχετικά με την – παράλληλα με την αίτηση ρύθμισης – υποβολή της Υπεύθυνης Δήλωσης με τα ανά κατηγορία οφειλής στοιχεία, θα πρέπει να ισχύσουν και για τη ρύθμιση «Νέα Αρχή», ανάλογα, όσα προαναφέρονται στην παρούσα για την «Πάγια» ρύθμιση.



2. Στην επιμήκυνση του προς ρύθμιση οφειλόμενου διαστήματος

Στη «Νέα Αρχή» ρυθμίζονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4152/2013, όπως ισχύει, καθυστερούμενες οφειλές μέχρι 31-12-2012 (σελ. 1 της ως άνω εγκυκλίου). Για τεχνικούς λόγους όμως, στο προς ρύθμιση διάστημα οφειλών των ασφαλισμένων που θα αιτηθούν ρύθμισης μέχρι τις 30-06-2014, θα προστεθεί και η εισφορά του Α ́ εξαμήνου 2013 (εφόσον έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη).

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι προς διευκόλυνση των ασφαλισμένων μας και για την αποφυγή λανθασμένων πληρωμών, έχουμε προβεί στις εξής περαιτέρω «ενέργειες»:

1.Στην προσθήκη Κωδικού Ηλεκτρονικής Πληρωμής (ΚΗΠ), επί του εντύπου πληρωμής των δόσεων ρύθμισης «Νέα Αρχή» με ΚΜΠ 673 (σελ. 3 της ως άνω εγκυκλίου).



2.Στην αλλαγή της διαδικασίας αναζήτησης της τρέχουσας εισφοράς Β ́ εξαμήνου 2013.

Η εισφορά Β ́ εξαμήνου 2013 για όσους έχουν ενταχθεί έως 31-12-2013 στη ρύθμιση «Νέα Αρχή» και τηρούν τους όρους αυτής,

Δεν θα αναζητηθεί κατά τη συνήθη διαδικασία με την αποστολή ειδοποίησης – απόδειξης καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς. Η πληρωμή της τρέχουσας εισφοράς θα γίνει μέσω της Τράπεζας Πειραιώς με το έντυπο πληρωμής της δόσης του Ιουνίου 2014.

Στο έντυπο θα αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά της «τρέχουσας εισφοράς» και της «τρέχουσας δόσης», το άθροισμα του ποσού των οποίων, αποτελεί το «πληρωτέο ποσό».

Ο ενδιαφερόμενος, προκειμένου να μην εκπέσει της ρύθμισης, θα πρέπει να εξοφλήσει το «πληρωτέο ποσό» στο σύνολό του, μέσα στην ταχθείσα προθεσμία (30-06-2014).

Ανάλογο θα είναι, επίσης, και τα στοιχεία του εντύπου κάθε επόμενης τρέχουσας εισφοράς, μετά την αρχική ένταξη στη ρύθμιση «Νέα Αρχή», το οποίο θα εκτυπώνεται, ομοίως, κατά την ανωτέρω διαδικασία.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα η τρέχουσα εισφορά, ο ασφαλισμένος εκπίπτει άμεσα του δικαιώματος της ρύθμισης.



Επισημάνσεις

Οι οφειλέτες, κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων («Πάγια» και «Νέα Αρχή) και εφόσον τηρούν τους όρους αυτών, δικαιούνται χορήγησης / ανανέωσης βιβλιαρίου υγείας με διάρκεια ισχύος ενός εξαμήνου.

Οι ασφαλισμένοι των οποίων οι καθυστερούμενες οφειλές έχουν διαβιβαστεί στο Κ.Ε.Α.Ο. δικαιούνται χορήγησης / ανανέωσης βιβλιαρίου υγείας με διάρκεια ισχύος ενός εξαμήνου εφόσον εξοφλούν / ρυθμίζουν τις οφειλές τους στον εν λόγω φορέα και τηρούν τους όρους της ρύθμισης. Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να εξοφλούν το σύνολο της οφειλής τους ή τις δόσεις τους στο Κ.Ε.Α.Ο. και τις τρέχουσες εισφορές τους στον ΟΓΑ.

Οι εργοδότες – επιχειρήσεις του Ν.3232/2004 που επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του Ν.4152/2013 («Νέα Αρχή» και «Πάγια»), θα πρέπει να απευθύνονται στον ΟΓΑ  (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΟΓΑ)

 Δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο του ΟΓΑ:


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο λαός που έχει ανοσία στον καρκίνο! Πώς θα αποκτήσετε κι εσείς


Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος.
Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα.

Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά…. βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης…. από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας.

Πέταγε το καλύτερο.

Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.

Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.

Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα)..

Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.

Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).

Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο – είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς.

Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17.

Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας;

Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].

Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν.

Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε!

Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.

Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις Eλληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς);;;

Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:

α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,

β) βελτίωσαν την γενική υγεία,

γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,

δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,

ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου

Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς… Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες.

Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.

Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.

Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή και αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.

Δεν μιλάμε βέβαια για Ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες.

Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλαση:

Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, – σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε, δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.

Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό – και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο.

Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους.

Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτήστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά.

Κανόνας Νο1: Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους. Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς. Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα. Τρώτε αγκινάρες (πικρές). Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη:

υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.

Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων Γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε.

Η Επιτροπή Ε, κατατάσσει τα πικρά βότανα ως εξής: 1) κάσσια (quassia amara) 2) γεντιανή 3) άγρια αψιθιά. 4) Φλοιός Gonolobus cocdurango, 5) Centantium pulchellum 6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (το βρίσκετε στα φαρμακεία). 7) φλούδα νεραντζιού. 8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus). 9) Ραδίκι. 10) κανέλα. 11) κόλιανδρος.

Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.

Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).

Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 29 Μα'ι'ου....
363: Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιουλιανός νικά το στρατό των Σασσανιδών στη Μάχη του Κτησιφώντα αλλά αδυνατεί να καταλάβει την πόλη

1453: Η Κωνσταντινούπολη «πέφτει» στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων. Στις 29 Μαΐου 1453, ακούστηκε η κραυγή «Η Πόλις Εάλω» και η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη. Έτσι άρχισε η Τουρκοκρατία. Πολλές φορές η Άλωση της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιείται από τους ιστορικούς ως γεγονός που σηματοδοτεί το τέλους του Μεσαίωνα και την έναρξη της Αναγέννησης. Μάλιστα πολλοί συμφωνούν στο ότι η μαζική μετακίνηση πολλών Ελλήνων από την Κωνσταντινούπουλη στην Ιταλία λόγω της Άλωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του περιεχομένου και της φιλοσοφίας που ακολούθησαν τα πρόσωπα της Αναγέννησης.

1824: Ισχυρός αιγυπτιακός στόλος, υπό τον Χουσεΐν, έπειτα από πολιορκία δύο ημερών της Κάσου, αποβιβάζει 4.000 Αλβανούς στον Αντιπέρατο και προσβάλλει από τα νώτα τους υπερασπιστές. Σφαγές, λεηλασίες και αιχμαλωσίες καταστρέφουν το ηρωικό νησί.

1914: Βυθίζεται το καναδικό υπερωκεανίο «Αυτοκράτειρα της Ιρλανδίας» που συγκρούστηκε με το νορβηγικό ατμόπλοιο SS Storstad στον κόλπο του Σαιντ Λόρενς στονΚαναδά. 1.012 από τους 1.477 επιβάτες πνίγονται, σε ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα που έχουν συμβεί μέχρι και σήμερα.

1924: Ανήμερα της ιστορικής επετείου της Άλωσης της Πόλης, γίνεται η ιδρυτική συνέλευση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινούπολης (ΑΕΚ).

1953: Ο Νεπαλέζος Τένζινγκ Νοργκάι και ο Νεοζηλανδός Έντμουντ Χίλαρι γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που φτάνουν στην υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων, στο Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.847 μέτρων.

1985: 39 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο στάδιο Χέιζελ των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ Ιταλών και Βρετανών φιλάθλων, πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Λίβερπουλ.

1991: Η οικολογική οργάνωση Greenpeace ανακοινώνει ότι ο Πόλεμος του Κόλπου είναι ο πιο καταστροφικός της σύγχρονης ιστορίας, τονίζοντας ότι πάνω από 200.000 άτομα πέθαναν από τον πόλεμο ή τις συνέπειές του.

1998: Η γαλλική εθνοσυνέλευση αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, προκαλώντας την αντίδραση της Άγκυρας.

1999: Ο 25χρονος Αλβανός Φλαμούρ Πίστι καταλαμβάνει λεωφορείο του ΚΤΕΛ με εννιά επιβάτες στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, κρατώντας χειροβομβίδα. Δηλώνει αδικημένος από τον Έλληνα εργοδότη του και την αστυνομία και κρατώντας τους ομήρους ζητεί 50 εκατ. δραχμές, τρία Καλάσνικοφ και ασφαλή μεταφορά του στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα του. Η ΕΛΑΣ τού δίνει τα χρήματα και τον αφήνει να περάσει τα σύνορα. Ξημερώματα της επόμενης μέρας το λεωφορείο φτάνει στο Ελμπασάν, όπου και το ακινητοποιούν οι Αλβανοί αστυνομικοί. Γίνεται συμπλοκή και εκτός από τον απαγωγέα που πέφτει νεκρός οι σφαίρες τους βρίσκουν και τον 28χρονο Γιώργο Κουλούρη, έναν από τους ομήρους.

2005: Έπειτα από 18 χρόνια λειτουργίας, κατεβάζει ρολά, λόγω ιδιόχρησης, το ιστορικό κλαμπ της οδού Μάρνη ΡΟΔΟΝ. Ο Στιβ Γουίν και ο Τζέιμς Τέιλορ είναι οι τελευταίοι καλλιτέχνες που εμφανίζονται. Την ίδια μέρα απορρίπτεται με δημοψήφισμα στη Γαλλία το σχέδιο της Συνταγματικής Συνθήκης για την Ευρώπη, με ποσοστό 54,5%.

2008: Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα του Εconοmist για τη διάδοση του καπνίσματος, με την αναλογία των 3.000 τσιγάρων ανά Έλληνα, ανεξάρτητα αν είναι καπνιστές ή όχι. Όσο για το προφίλ του καπνιστή, δύο πακέτα ημερησίως, ήδη από την ηλικία των 14 ετών.

Γεννήσεις

1880 - Όσβαλντ Σπένγκλερ, Γερμανός φιλόσοφος.
1903 - Μπομπ Χόουπ, Αγγλοαμερικανός ηθοποιός.
1917 - Τζον Κένεντι, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
1922 - Ιάννης Ξενάκης, Έλληνας μουσουργός.
1942 - Κούνιο Λεμάρι, προσωρινός πρόεδρος των Νήσων Μάρσαλ (1996-97).
1956 - Λατόγια Τζάκσον, Αμερικανίδα τραγουδίστρια.
1958 - Ανέτ Μπένινγκ, Αμερικανίδα ηθοποιός.
1959 - Ρούπερτ Έβερετ, Άγγλος ηθοποιός.
1961 - Μελίσα Έθεριτζ, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και μουσικός.
1967 - Νόελ Γκάλαχερ, Βρετανός μουσικός, μέλος των Oasis.
1984 - Καρμέλο Άντονι, Αμερικανός μπασκετμπολίστας.
1985 - Ιγκνάσιο Σκόκο, Αργεντίνος ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

1453 - Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου
1500 - Βαρθολομαίος Ντιάζ, Πορτογάλος θαλασσοπόρος εξερευνητής
1829 - Χάμφρι Ντέιβι, Βρετανός επιστήμονας
1921 - Ευθύμιος Αγριτέλης επίσκοπος Ζήλων, σε φυλακή της Αμάσειας (Τουρκία) μετά από στερήσεις και βασανισμούς.
1958 - Χουάν Ραμόν Χιμένεθ, Ισπανός συγγραφέας και νομπελίστας
1982 - Ρόμι Σνάιντερ, Αυστριακή ηθοποιός
1994 - Έρικ Χόνεκερ, ηγέτης της Ανατολικής Γερμανίας
2011 - Σεργκέι Μπαγκάπς, Αμπχαζιανός πολιτικός


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο καιρός – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Μετά από ένα τριήμερο καύσωνα ο καιρός σήμερα όπως φαίνεται θα μας τα χαλάσει. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται ισχυρές  βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία νότιοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στη Θεσσαλία.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως το βράδυ στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές .

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία στα βόρεια 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

    Αττική


Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη


Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

    Κεφαλονιά


Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ