Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ


    Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθούν τον Ιούλιο τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), από τα οποία θα ωφεληθούν συνολικά 35.500 άτομα.



Το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά τη... δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25 έως 66 ετών. Προβλέπεται συγκεκριμένα επιδότηση με 18 ευρώ την ημέρα και κατ’ ανώτατο 450 ευρώ τον μήνα για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο.

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι για τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και απευθύνεται σε ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Η επιδότηση που θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ για κάθε θέση ανέρχεται σε 600 ευρώ τον μήνα.

Ευκαιρίες για 10.000 ανέργους θα προσφέρει το τρίτο πρόγραμμα που θα αρχίσει να τρέχει τους επόμενους μήνες. Προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψή τους στο πλαίσιο τοπικών δράσεων. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος, θα καταβάλλεται επιδότηση της τάξης των 15 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργου ηλικίας κάτω των 25 ετών και επιδότηση 18 ευρώ την ημέρα για κάθε πρόσληψη ανέργου ηλικίας άνω των 25 ετών.

Τέλος, ο ΟΑΕΔ σχεδιάζει και πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας, μέσω των οποίων πρόκειται να δημιουργηθούν αμέσως νέες θέσεις εργασίας. Οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα αυτό θα είναι 12.500 άνεργοι και η επιχορήγηση που θα δίνει ο Οργανισμός θα είναι ανά ημέρα και αντίστοιχη της κάθε δράσης

Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς- Ιστορική απαίτηση η εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς

Σήμερα, 10 Ιουνίου 2014, ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου, παρευρέθηκε στο Δίστομο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές Κουρουμπλή Παναγιώτη, Κωνσταντοπούλου Ζωή, Μητρόπουλο Αλέξη, Αποστόλου Ευάγγελο, Αλεξόπουλο Απόστολο, Καφαντάρη Χαρά, Κανελλοπούλου Μαρία και Σταθά Γιάννη, οι οποίοι με τη παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Διστόμου και έδωσαν το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει να διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις μέχρι να καταβληθούν στο ακέραιο.
Είναι ιστορική απαίτηση η εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς και χρέος στη μνήμη των νεκρών.
Είναι απαράγραπτη υποχρέωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, και κατ’ επέκταση της Κυβέρνησης, η υπογραφή για την εκτέλεσή της.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση - βόμβα του ΔΝΤ-Νέα μέτρα, απολύσεις και καμία αύξηση σε μισθούς και συντάξεις

Δημοσιονομικό «κενό» 2 δισ. ευρώ για το 2015, που θα επανεξεταστεί το φθινόπωρο με δέσμευση της κυβέρνησης να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα -συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης μέτρων που ισχύουν (π.χ. έκτακτη εισφορά)- προβλέπει η Έκθεση Αξιολόγησης του ΔΝΤ, διευρύνοντας μάλιστα την εκτιμώμενη «τρύπα» στα 3,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016.

Επιπλέον, το Ταμείο θεωρεί ότι για το 2015 εξακολουθεί να υπάρχει χρηματοδοτικό «κενό» 12,6 δισ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις του για το Χρέος συγκλίνουν στο ότι θα βρίσκεται στα επίπεδα του 127,7% του ΑΕΠ το 2020 και στα 117,2% του ΑΕΠ το 2022, πετώντας έτσι το γάντι στους ευρωπαίους εταίρους για λήψη μέτρων που θα το καταστήσουν βιώσιμο.

Οι δημοσιονομικές προβλέψεις δεν είναι, όμως, οι μόνες που ανάβουν «φωτιές» στη νέα κυβέρνηση, καθώς στο πολυσέλιδο κείμενο του Ταμείου, όπου αναδεικνύεται το στοιχείο της εύθραυστης κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενσωματώνονται οι υποχρεώσεις για νέες επώδυνες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό, στο Δημόσιο, ενώ για μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΔΝΤ παρακολουθεί από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, σημειώνει ότι αν και απαιτείται η παραγωγή υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια, τα «κοινωνικά μερίσματα» και οι υποσχέσεις των πολιτικών για «όχι νέα μέτρα» δείχνουν ότι θα δοκιμαστεί η πολιτική δέσμευση για την υλοποίηση του Προγράμματος!!!

Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι το ΔΝΤ σημειώνει πως όχι μόνο δεν υπάρχει χώρος για αξιοσημείωτες αυξήσεις μισθών και συντάξεων έως το 2016, αλλά αντιθέτως για να μην χρειαστούν νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, θα πρέπει να σημειωθεί «δραματική βελτίωση στην αποτελεσματικότητα του Δημοσίου», κάνοντας ειδική αναφορά στις επιδόσεις των φοροεισπρακτικών / φοροελεγκτικών μηχανισμών.

Διατρέχοντας κανείς την Έκθεση, θα πρέπει να σταθεί στις εξής επισημάνσεις και συστάσεις του Ταμείου:

Εργασιακό: Παραμένουν οι περιορισμοί που κάνουν υψηλό το κόστος του «επιχειρείν» και που αναστέλλουν τη δημιουργία νέων ή την επέκταση των μεγάλων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το Ταμείο θα πρέπει να «εξαφανιστούν» οι περιορισμοί στις ομαδικές απολύσεις (θα επανεξεταστούν το φθινόπωρο οι τελευταίες παρεμβάσεις), ενώ θα πρέπει να εισαχθεί και στην εθνική νομοθεσία ο θεσμός του lock out, δηλαδή το δικαίωμα των εργοδοτών στην ανταπεργία. Όσον αφορά, δε, στους κατώτερους μισθούς, το Ταμείο εμφανίζει εμμονές με τις ωριμάνσεις (3ετίες), χαρακτηρίζοντας μόνο «μεταβατική» την περίοδο έως το 2017, κατά τη διάρκεια της οποίας μειώνονται κατά 50% οι ωριμάνσεις για τους μακροχρόνια ανέργους. Πουθενά στην Έκθεση δεν αναφέρεται, πάντως, ότι βάσει νόμου οι 3ετίες παραμένουν «παγωμένες» έως ότου η ανεργία υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό.

Ασφαλιστικό: Οι στοχευμένες στις υψηλότερες συντάξεις περικοπές βοήθησαν, αλλά δεν έχουν αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, καθώς οι δαπάνες παραμένουν στα επίπεδα του 17% του ΑΕΠ. Το Ταμείο επισημαίνει, δε, ότι είναι αδύναμος ο «δεσμός» εισφορών- παροχών, στοχοποιώντας τον ΟΑΕΕ. Στην πραγματικότητα το Ταμείο παραπέμπει στις νέες Αναλογιστικές Μελέτες, βάσει των οποίων θα πρέπει να εξεταστούν κι άλλες παρεμβάσεις στο σύστημα.

Φορολογικό- Δημοσιονομικά: Χαρακτηρίζονται «κίνδυνος» οι δικαστικές αποφάσεις για τα μισθολογικά και για τα Τέλη Ακινήτων, ενώ εκφράζονται ανησυχίες για την επιτυχία του νέου Φόρου Ακινήτων και τις δαπάνες Υγείας. Ειδικά όσον αφορά στο Φορολογικό, αίσθηση προκαλεί η επισήμανση σε δύο σημεία της Έκθεσης περί «πολιτικής ανάμειξης» στη λειτουργία της Φορολογικής Διοίκησης, κάτι που σύμφωνα με το Ταμείο έχει προκαλέσει (σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των Μονάδων) τις αποκλίσεις έναντι των ελεγκτικών και εισπρακτικών στόχων. Προφανής είναι, επίσης, η αλλεργική αντίδραση του ΔΝΤ στις πιέσεις που ασκούνται για διεύρυνση των απαλλαγών στο Φόρο Υπεραξίας αλλά και για χαλάρωση των όρων στις ρυθμίσεις οφειλών. Πονοκέφαλο θα προκαλέσει στο νέο υπουργό Οικονομικών η σαφής πρόθεση του Ταμείου να ανατρέψει πλήρως το πλαίσιο του ΦΠΑ, βάζοντας στο στόχαστρο απαλλαγές και ειδικούς συντελεστές (νησιά του Αιγαίου), ενώ εκδηλώνει διάθεση ανάλογων ανατροπών και στο πλαίσιο των απαλλαγών που εξακολουθούν να ισχύουν στη φορολογία εισοδήματος.

Δημόσιο: Διατυπώνεται ανησυχία για το εάν τελικά έχει σπάσει το ταμπού των απολύσεων, κάνοντας για μια ακόμα φορά αναφορά στην κληρονομιά των κομματικών προσλήψεων. Όσον αφορά, δε, στις παρεμβάσεις που έπονται, το Ταμείο προαναγγέλλει τις εσωτερικές αλλαγές στο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, από τις οποίες θα θιγούν κυρίως οι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (το Ταμείο επισημαίνει ότι αμείβονται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα), ενώ τονίζει πως πρέπει να γίνουν και 2.000 απολύσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2015, πέρα από τις 11.000 του 2014, με πρόβλεψη στόχων για τα επόμενα έτη.

Δάνεια: Διάχυτη είναι η ανησυχία του Ταμείου για τα «κόκκινα» δάνεια και επισημαίνεται ότι συνυπολογιζομένων των αναδιαρθρωμένων, έφτασαν στο 40% του συνόλου. Από την Έκθεση δεν λείπουν, μάλιστα, οι σαφείς αιχμές για τους υπολογισμούς που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδας για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με την πεπατημένη, ελήφθη υπόψιν το βασικό και όχι το δυσμενές σενάριο. Το Ταμείο χαρακτηρίζει, δε, «χαμηλής ποιότητας» κάποια από τα κεφάλαια των τραπεζών, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να προβλεφθούν εμπροσθοβαρώς μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες δυσάρεστες εκπλήξεις τους επόμενους μήνες.

Και δεύτερη βόμβα, εκτός της έκθεσης, από τον Πολ Τόμσεν για τους φόρους

Νέο... κέρασμα στον φρέσκο υπουργό Οικονομικών και στην κυβέρνηση συνολικά, επεφύλαξε ο πολύς Πολ Τόμσεν, ο οποίος πριν καλά- καλά δημοσιοποιηθεί η «καυτή» Έκθεση Αξιολόγησης, έστειλε μήνυμα εν όψει του σχεδιασμού των φορολογικών ελαφρύνσεων, που εκπονεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε λόγω της Έκθεσης Αξιολόγησης, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Τρόικα ούτε λίγο ούτε πολύ επεσήμανε ότι είναι πρόωρο να συζητείται μείωση φορολογικών συντελεστών, παρά το ότι βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, καθώς αυτό που προέχει είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

«Αναφορικά με τους φορολογικούς συντελεστές, ασφαλώς και συμφωνώ ότι οι βασικοί φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι υπερβολικά υψηλοί και θεωρώ σωστό τον μακροπρόθεσμο στόχο για τη μείωση τους . Επομένως, είναι κάτι που θα το υποστήριζα σθεναρά αλλά βέβαια πρέπει να επιτευχθεί χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων» απάντησε χαρακτηριστικά ο Πολ Τόμσεν στη σχετική ερώτηση, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του εν όψει της κρίσιμης αξιολόγησης του Φθινοπώρου, όπου η Αθήνα προετοιμάζεται να ζητήσει κατ' αρχήν την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς.

Απάντηση υπουργείου Οικονομικών: Δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα για το 2015 -2016

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα λιτότητας για την εξασφάλιση των οικονομικών και δημοσιονομικών στόχων το 2015- 2016, καθώς αναμένει ότι, όπως και το 2013, οι προβλέψεις της θα επαληθευθούν. Αυτό αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στην έκθεση που δημοσιοποίησε το απόγευμα το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η ικανοποιητική πορεία του προϋπολογισμού με τη σημαντική υπέρβαση στόχων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή αύξηση της ρευστότητας έπειτα από την έξοδο του Δημοσίου και των τραπεζών στις αγορές, και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα μηδενίσουν την όποια δημοσιονομική απόκλιση.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών επανέρχεται με έμφαση στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, η οποία, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, προέχει και για αυτήν έχουν δεσμευτεί οι εταίροι, σε συνδυασμό με την πιστή εφαρμογή των καίριων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η έκθεση του ΔΝΤ «επιβεβαιώνει την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία με την επίτευξη πλεονασμάτων που θέτουν την βάση για επενδύσεις και ανάπτυξη. Επίσης, συμπεριλαμβάνει τα κείμενα του αναθεωρημένου μνημονίου με τις δεσμεύσεις τις χώρας, με ειδική έμφαση σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θα βοηθήσουν την εξάλειψη της ανεργίας».

Παράλληλα, στην απάντηση του υπουργείου προς το ΔΝΤ, αναφέρονται και τα εξής:

    Το 2014, η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια ύφεσης και αύξηση της απασχόλησης.
    Οι ρυθμοί ανάπτυξης θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια με τη βοήθεια του σαφώς βελτιωμένου επενδυτικού κλίματος προς την Ελλάδα που επέτρεψε την πρόσφατη έξοδος στις αγορές, και που θα οδηγήσει στην όλο και αυξανόμενη παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
    Ο δημοσιονομικός στόχος του 2014 θα επιτευχθεί χωρίς νέα μέτρα και θα εξεταστεί στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης δαπανών για ευπαθείς ομάδες και τόνωση της ανάπτυξης, πέραν των 525 εκατ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα, που ήδη έχουν ήδη δρομολογηθεί.
    Από την 1η Ιουλίου 2014 θα μειωθούν οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για μισθωτούς εργαζόμενους κατά 3,9 μονάδες και τον Ιούνιο 2015 θα εξεταστεί περαιτέρω μείωση για να τονωθεί η απασχόληση
    Οι νέοι φορολογικοί κώδικες και ο ΕΝΦΙΑ θα εξεταστούν για την απόδοση τους και εάν τα έσοδα συνεχίζουν να υπερβαίνουν τους στόχους, τότε η κυβέρνηση θα εξετάσει τη μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2015
    Θα ενισχυθεί εντός του 2014 το πρόγραμμα κοινωνικής απασχόλησης με 50.000 επιπλέον θέσεις εργασίας και τον Σεπτέμβριο 2014 θα εφαρμοστεί πιλοτικά ένα νέο κοινωνικό επίδομα, που θα εξασφαλίζει ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
    Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο για να εντοπιστούν πιθανές στρεβλώσεις ή αδικίες που θα αντιμετωπιστούν με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο- π.χ. η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, ευθυγράμμιση των μη-μισθολογικών επιδομάτων σε ευρωπαϊκά επίπεδα
    Θα εξεταστούν τα εμπόδια στον ανταγωνισμό σε νέους κλάδους (όχι σε εκείνους που έχουν ήδη αξιολογηθεί, όπως το ψωμί και το γάλα) με μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, με σκοπό να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, οδηγώντας στη δημιουργία πάνω από 100.000 νέων θέσεων εργασίας κάθε χρόνο από το 2015 και μετά.
    Εως τα μέσα του 2015, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι απόλυτα καλυμμένες. Για το μετέπειτα διάστημα, το χρηματοδοτικό κενό προβλέπεται να καλυφθεί με repos με φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, με αποπληρωμή των υπολοίπων προνομιούχων μετοχών και, τέλος, μέσω του προγράμματος πρόσβασης στις αγορές.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κουτσούμπας στο Δίστομο



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραβρέθηκε στο μνημόσυνο που τέλεσε ο Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, όπως επίσης και στις εκδηλώσεις που για τα 70 χρόνια από τη ναζιστική σφαγή.

«Η ιστορική μνήμη, η γνώση, η πείρα, παραμένει...
ζωντανή μέσα και από τέτοιες εκδηλώσεις, ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων.

Το κάλεσμα σήμερα και από το Δίστομο, εδώ, προς τον ελληνικό λαό, είναι να γυρίσει την πλάτη στη φασιστική θεωρία και πρακτική, να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους αυτούς τους πολιτικούς απόγονους των ναζί, τερατόμορφων της ναζιστικής Κατοχής, που ματοκύλισαν το Δίστομο σαν σήμερα πριν ακριβώς 70 χρόνια», τόνισε σε σχετική του δήλωση ο κ. Κουτσούμπας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον ανασχηματισμό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απάντησε:

«Τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν, η αντιλαϊκή πολιτική όμως δεν πρόκειται να αλλάξει στο βαθμό που μένουμε αλυσοδεμένοι στα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων, της εξουσίας τους. Και βεβαίως θα συνεχίζονται αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές, αν ο λαός μας δεν ορθώσει το ανάστημά του, να γυρίσει σε όλους αυτούς την πλάτη, να διεκδικήσει το δίκιο του, σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη για την 70η επέτειο από τη σφαγή του Διστόμου

Ο Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την 70η επέτειο από τη σφαγή του Διστόμου, προέβη στην εξής δήλωση:

"Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης. Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς που χάθηκαν στην απάνθρωπη σφαγή του Διστόμου την 10η Ιουνίου του 1944. Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει ότι το αγωνιστικό φρόνημα του Ελληνικού λαού είναι διαχρονικά παρόν. Χρέος όλων μας, απέναντι στα 218 θύματα αυτής της θηριωδίας, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία, είναι η προάσπιση της δημοκρατίας και η συνεχής καταδίκη κάθε μορφής έκφρασης του φασισμού. Δική μας ηθική υποχρέωση είναι η διατήρηση της συλλογικής μνήμης, μα πάνω απ' όλα η αδιάκοπη προσπάθεια για την διαφύλαξη όλων αυτών των ιδανικών που γέννησε η ελληνική γη.
Από το Δίστομο, την ιστορική και συνάμα μαρτυρική γωνιά της Στερεάς Ελλάδας, στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας για όλη την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες. Ο λαός μας, ένας λαός ελεύθερος, ασυμβίβαστος, υπερήφανος, παρά τις αντιξοότητες, μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει".




Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς



Με την από 02/06/2014 απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την άρση της αναστολής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, μετά την αποκατάσταση της ζημιάς, ξεκίνησε η επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ.
Ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς είχε αναστείλει την λειτουργία του, μετά την πυρκαγιά της 28ης Αυγούστου 2013, η οποία είχε προξενήσει καταστροφή κυρίως των μεμβρανών του κυττάρου εναπόθεσης απορριμμάτων.
Η εξυπηρέτηση των Δήμων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Βοιωτίας, δηλαδή των Δήμων Λιβαδειάς, Ορχομενού & Διαστόμου – Αράχωβας, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών στο ΧΥΤΑ, γινόταν με την μεταφορά των απορριμμάτων τους στον ΧΥΤΑ Θήβας.
Από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την άρση αναστολής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, διάστημα για το οποίο υπήρχαν σχετικές συμβάσεις μεταξύ Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ και Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Λ καθώς και των Δήμων της επαρχίας Λιβαδειάς, μεταφέρθηκαν από τους συγκεκριμένους Δήμους στον ΧΥΤΑ Θήβας συνολικά 5.789,5 τόνοι απορριμμάτων.
Η συνολική ποσότητα των απορριμμάτων από την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ Θήβας (01/04/2009 μέχρι και το 2013) που έχει διαχειριστεί η ΔΕΠΟΔΑΘ, έχει ως ακολούθως.
ΕΤΟΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
ΣΕ ΤΝ
ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΑ ΕΤΟΣ
2009
(1/4 – 31/12)
25.407
Αρχική εκτίμηση (40.000 tn)
Έναρξη λειτουργίας
ΧΥΤΑ 01/04/2009
2010
36.262
-
2011
34.507
4,84 %
(σε σχέση με το 2010)
2012
32.698
5,24 %
(σε σχέση με το 2011)
2013
31.482
3,72 %
(σε σχέση με το 2012)
Σημειώνεται επίσης ότι, οι ποσότητες των εισερχομένων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Θήβας, που αφορούν τους Δήμους – Μέλη της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ ανήλθαν για το 1ο τρίμηνο του 2014 σε 6.921 τόνους.
Η ποσότητα απορριμμάτων για το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 ήταν 7.088  τόνοι.
Η διαχρονική μείωση της παραγωγής απορριμμάτων οφείλεται τόσο στην μείωση της κατανάλωσης, λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και στην αύξηση της οικιακής κομποστοποίησης (έχουν διανεμηθεί δωρεάν από τη ΔΕΠΟΔΑΘ περίπου 1.300 οικιακοί κάδοι κομποστοποίησης προς τους πολίτες).
Τέλος θυμίζουμε ότι, όποιος πολίτης ενδιαφέρεται να προμηθευτεί δωρεάν οικιακό κάδο κομποστοποίησης, μπορεί να απευθύνεται στον Φο.Δ.Σ.Α. (τηλ.22620 22402).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεκτρονικά η ασφάλιση βιβλιαρίων υγείας.



    Σταματάνε από σήμερα οι ουρές των ασφαλισμένων στα Ταμεία για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας, αφού από σήμερα η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά.



Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Άτλας», από τον επόμενο μήνα τα... ασφαλιστικά Ταμεία θα ενημερώνουν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία και τους παρόχους υγείας για το ποιος ασφαλισμένος δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έκανε λόγο για μία ιστορική μετάβαση σε μία νέα εποχή, «χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς αναμονές, χωρίς ουρές για όλους τους Έλληνες».

«Εξετάζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες στο σχέδιο του "Άτλα" ώστε την επόμενη εβδομάδα να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων για όλους. Αυτές οι ενέργειες είναι που αποδεικνύουν στην πράξη ότι διευκολύνουμε την καθημερινότητα του πολίτη», είπε ο υπουργός, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Λιβαδειτών Καλλιτεχνών

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λεβαδέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για τη στήριξη των πολιτιστικών δράσεων και την εν γένει προβολή του έργου των καλλιτεχνών του διευρυμένου Δήμου Λεβαδέων διοργανώνει Έκθεση Λιβαδειτών Καλλιτεχνών.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο στο ισόγειο του Νερόμυλου κατά το χρονικό διάστημα:
22 – 30 Ιουνίου 2014,  Έκθεση Ζωγραφικής
1-9 Ιουλίου 2014,  Χειροτεχνήματα

Όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπάλληλο κα Νίκη Καρβούνη, τηλ. 22610 – 23979.

                                                                               Για τον Αθλητικό Πολιτιστικό               
                                                                              Οργανισμό Δήμου Λεβαδέων

    Ο Πρόεδρος
                                                                                     Γεώργιος Καραμάνης



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση στα Βάγια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Προσκληση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυματων Βίας Δημου Θηβαίων για ενημερωτική εκδηλωση στην ΔΕ Βαγίων



«Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού σε θέματα

που αφορούν τη Βία Κατά των Γυναικών , το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θήβας

θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση στην ΔΕ Βαγίων  Δήμου Θηβαίων

την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 ,ώρα 18.00,στον χώρο του ΚΑΠΗ Βαγίων  με

Θέμα: «Ενδοοικογενειακή Βία :Τρόποι αντιμετώπισης και διαχείρισης.»

Η είσοδος είναι ελεύθερη.






Διαβάστε Περισσότερα »

Τα θέματα και οι απαντήσεις των Πανελλαδικών

Στα μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής εξετάστηκαν σήμερα το πρωί οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα δύο μαθήματα κατεύθυνσης θεωρούνται «βαρόμετρο» για τον καθορισμό της πορείας των φετινών βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα θέματα της Ιστορίας ήταν αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2013. Ειδικότερα, τα ειδικά τα θέματα της δεύτερης ομάδας, δηλαδή αυτά που σχετίζονταν με τις πηγές, απαιτούσαν κριτική ικανότητα και συνθετική σκέψη. Το 2013, το 41,41% των μαθητών είχε γράψει κάτω από τη βάση, το 21,91% από 10 έως 15 και το 36,65% από 15 έως 20.

Αντίθετα τα θέματα της Φυσικής κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτούσαν πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Το 2013, το 38,42% των υποψηφίων είχε γράψει κάτω από τη βάση, το 33,61% από 10 έως 15 και το 28,94% από 15 έως 20.



Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στη Φυσική

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Φυσικής

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στην Ιστορία

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας
Η «αυλαία» των φετινών εξετάσεων πέφτει την Πέμπτη με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων. Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινή γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Ξηρονομής


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Κινήματος Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων για την διάλυση της Φιλαρμονικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Του Κινήματος Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων
 Το Κίνημα Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων, ο επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Κατσέλης και οι υποψήφιοι Δημοτικοί  και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκφράζουμε τη δυσφορία μας για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Θηβαίων, για τους παρακάτω συγκεκριμένους λόγους:
1ον: Για τη διάλυση και ανυπαρξία της Φιλαρμονικής του Δήμου Θηβαίων
2ον: Για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων των μελών της Φιλαρμονικής εδώ και τρία χρόνια τώρα
3ον: Για το γεγονός ότι στην Θρησκευτική Τελετουργία της περιφοράς της εικόνας του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Βαγίων, το απόγευμα της 8ης Μαΐου 2014, συνόδευε αυτήν μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων  με πρόσκληση και αμοιβή αυτής από Ιδιώτη – χορηγό.
&
4ον: Για την ανάληψη ρόλων και υποχρεώσεων του Δήμου Θηβαίων από ελεήμονες ιδιώτες – χορηγούς.


Το Γραφείο Τύπου
του  Κινήματος Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Kάδους ανακύκλωσης σε Αλίαρτο,Θεσπιές και Μαυρομάτι

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), πραγματοποίησε την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, στις 6 το απόγευμα  εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Αλιάρτου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλά παιδιά, τα οποία ζωγράφισαν έπαιξαν ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», και ειδικότερα  στα παιχνίδια των κρίκων, παζλ, τσουβαλοδρομίες και bowling, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την ενημέρωσή τους σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Μέσα από το παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι γνώρισαν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.

Στα πλαίσια της επέκτασης και εξειδίκευσης του προγράμματος της ανακύκλωσης για ιδιαίτερες κατηγορίες υλικών, η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ σε συνεργασία με τους Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), τοποθέτησε κάδους συγκέντρωσης των γυάλινων συσκευασιών στα παρακάτω σημεία του Δήμου.

-   3 κάδους των 3.300 Lt και 1 κάδο των 1.300 Lt, στη Δ.Ε Αλιάρτου

-   1 κάδο των 3.300 Lt στη Δ.Ε. Θεσπιέων

-   1 κάδο των 1.300 Lt στη Δ.Ε. Μαυροματίου

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία μαζικής εστίασης και αναψυχής για την διαλογή στην πηγή αυτής της ιδιαίτερης κατηγορίας ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας.

Την αποκομιδή των κάδων θα έχει η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ και την επίβλεψη των κάδων (ενημέρωση πλήρωσης κ.α) ο Δήμος Αλιάρτου.

Η συγκέντρωση των γυάλινων συσκευασιών θα γίνεται σε ειδικό container, εντός του χώρου του ΧΥΤΑ, προκειμένου να οδηγείται στο εγκεκριμένο σύστημα προς ανακύκλωση.

Το κόστος αποκομιδής θα καλύπτεται από την ΕΕΑΑ, μετά την σύναψη σχετικής σύμβασης με την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ.

Σημειώνεται ότι, για τις γυάλινες συσκευασίες οικιακής χρήσης, οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον μπλε κάδο ανακύκλωσης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ θα αναπτύξει κάδους συγκέντρωσης των γυάλινων συσκευασιών και στους Δήμους Θηβαίων & Τανάγρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

EKTAKTH συνεδρίαση του Δ.Σ.Λεβαδέων για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε EKTAKTH συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 13 Ιουνίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συνεδριακού Κέντρου Κρύας, « ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ»  στη Λιβαδειά.

Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Συζήτηση περί του τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων του Π.Γ. Νοσοκομείου Λιβαδειάς


                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                   Καλλιαντάσης Δημήτριος

Πίνακας Αποδεκτών


1.    Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος
2.    Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος
3.    Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας
4.    Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ιωάννης Καράμπελας
5.    Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ιωάννης Σταθάς
6.    Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς
7.    Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης
8.    Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά
9.    Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιος Ζιώγας
10.    Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Καράντζαλης
11.    Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Κων/νος Μπακομήτρος
12.    Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Παπαναγιώτου
13.    Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιος Παπαργύρης
14.    Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιος Ψυχογιός
15.    Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης
16.    Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιος Γκικόπουλος
17.    Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Σεραφείμ Καρακικές
18.    Διοικητής Γ.Ν. Λιβαδειάς
19.    Διοικητική Διευθύντρια Γ.Ν Λιβαδειάς  κα Χαρίκλεια Μήλιου
20.    Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννης Σοφιανός
21.    Εκπρόσωπος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς
22.    Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου κ. Κων/νος Σταμέλος
23.    Πρόεδρο Επιμελητηρίου Λιβαδειάς
24.    Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου κ. Κων/νος Παπασπύρου
25.    Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου κ. Σεραφείμ Μωραΐτης
26.    Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου κα Μαρία Τρομπούκη
27.    Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου
28.    Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Βασιληάς
29.    Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παρατήματος Λιβαδειάς κ. Ιωάννης Καρατζάς
30.    Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Λιβαδειάς κα Στυλιανή Ταπανλή
31.    Εκπρόσωπος Τ.Ο. Ν.Δ.
32.    Εκπρόσωπος Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
33.    Εκπρόσωπος Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ
34.    Εκπρόσωπος Τ.Ο. ΔΗΜΑΡ
35.    Εκπρόσωπος Τ.Ο. Ανεξάρτητων Ελλήνων
36.    Εκπρόσωπος Τ.Ο. ΚΚΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέτρα πυροπροστασίας για το Δήμο Θηβαίων

Δήμος Θηβαίων : ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων σε ρέματα και δάση 
       
Υπενθυμίζουμε στους δημότες ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, υλικών κλάδευσης κλπ, σε ρέματα και δάση, προς αποφυγή  κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι η ρίψη απορριμμάτων εκτός των κάδων, και η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών συνιστά παράβαση και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με βαριές συνέπειες για τους δράστες.  
 Δήμος Θηβαίων: Υποχρεούνται στην αποψίλωση-καθαρισμό οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών χώρων, στα πλαίσια της πυροπροστασίας. 
       
Λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από 01-05-2014, οι ιδιοκτήτες νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση –καθαρισμό καθώς και την απομάκρυνση  της βλάστησης και τυχόν άλλων καυστών υλικών , σκουπιδιών κλπ, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
   
 ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης  των υπόχρεων, ο Δήμος με βάση τη σχετική Νομοθεσία  ( υπ. αρ.  4/12 Πυροσβεστική Διάταξη και Ν. 3852/10 άρθρο 94, παρ. 1     « Καλλικράτης»)  επιβάλλει  πρόστιμα. Οι υπόχρεοι επίσης που δεν συμμορφώνονται  διώκονται  ποινικά  βάση του  άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, και ο καθαρισμός γίνεται αυτεπάγγελτα από το Δήμο με χρέωση  των ιδιοκτητών. Yπόψη ότι το προσωπικό του Δήμου λόγω της μεγάλης έκτασης δεν επαρκεί και για τον καθαρισμό θα χρησιμοποιηθεί εφόσον απαιτηθεί , εξωτερικός συνεργάτης όπου το κόστος καθαρισμού θα είναι πολύ μεγαλύτερο.       

 Ανακοίνωση προς τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων πλησίον δασικών εκτάσεων στα πλαίσια της πυροπροστασίας
       
Λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από 01-05-2014, οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων  πλησίον  δασικών εκτάσεων(Μοσχοποδίου , Κιθαιρώνα κλπ), θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για τον καθαρισμό-αποψίλωση της βλάστησης και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας προς την πλευρά του δάσους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :
Κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση σιτοκαλαμιών & άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται μόνο μετά από ειδική άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της  υπ’ αρ.9/2000  Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε  και ισχύει με την  9Α /2005 όμοια(ΦΕΚ Β΄ 1554).
Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες καθώς και τα αλσύλλια εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών.
Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του και μας αφορά όλους.








Διαβάστε Περισσότερα »

Με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στα Βάγια η Αγία Τριάδα

ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ Ο ΕΟΡΤΙΟΣ ΟΡΘΡΟΣ - Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΣ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ.ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΙΣΤΩΝ .ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΕΠΒ ΘΗΒΩΝ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ Δ,Ε ΒΑΓΙΩΝ , Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
ΤΟ ΕΣΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΙΕΡΟΚΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΑΡΧΙΜ.ΣΙΛΟΥΑΝΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ,ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ,ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΠΒ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΝΤΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ.
ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΠ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο ΑΝΤΗΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε ΒΑΓΙΩΝ Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ε.ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ. Ο Σ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ .ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΕΠΒ ΘΗΒΩΝ.ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ Ο ΕΟΡΤΙΟΣ ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ Ι.Μ ΣΑΓΜΑΤΑ ΑΡΧΙΜ ΠΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ,ΕΝΩ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΘΕΟΡΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.
ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΥΓΗΡΕΩΣ.
1.ΤΟΥΣ ΕΚΚΛ,ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ
2.ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
3.ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ
4.ΣΤΟΝ Κ.ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙΤΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ.
ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΤΟΥ ΚΕΠΒ ΘΗΒΩΝ
6.ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
7.ΣΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ..ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑΝ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ
 8.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΦΟΙ ΜΠΑΚΑ
ΕΥΧΟΜΕΘΑ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ
ΥΓ. ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ.ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Permissospress ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ
ΑΡΧIΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ













ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για κλείσιμο έτους χορευτικών και χορωδίας Μικρασιατών Θήβας.

Πρόσκληση για κλείσιμο έτους χορευτικών και χορωδίας Μικρασιατών Θήβας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, η δασκάλα χορού κα Χριστίνα Στέρπη, και τα μέλη των τεσσάρων χορευτικών τμημάτων, η δασκάλα μουσικής κα Ελένη Λαζάρου και τα μέλη της χορωδίας μας, καλούμε τους φίλους και συμπατριώτες μας στο ετήσιο κλείσιμο εν όψη καλοκαιριού, για να σας παρουσιάσουμε τον κόπο που διαθέσαμε και τις γνώσεις που αποκτήσαμε κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.
Η εκδήλωση μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουνίου στις 20:00 στην Κεντρική πλατεία Θήβας.
Όλοι μαζί θα απολαύσουμε τους κόπους μιας χρονιάς θα δώσουμε ευχές για ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ανανεώνοντας τις συναντήσεις μας για τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Σας Περιμένουμε …….

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Σφαγή του Διστόμου



Το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 γερμανική στρατιωτική φάλαγγα των Ες-Ες ξεκίνησε από τη Λιβαδειά για την Αράχωβα, με σκοπό την εκκαθάριση της περιοχής από τις αντάρτικες δυνάμεις.

Στο Δίστομο ενώθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και προχώρησαν προς το Στείρι. Οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να μην απομακρυνθούν από το χωριό, μέχρι την επιστροφή των γερμανικών δυνάμεων.

Στη θέση Καταβόθρα οι Γερμανοί δέχθηκαν επίθεση από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Μετά από σύντομη, αλλά σφοδρή μάχη, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 15 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες. Οι γερμανικές απώλειες ανήλθαν σε 6 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Οι Γερμανοί απέδωσαν την επίθεση του ΕΛΑΣ σε ειδοποίηση των κατοίκων του Διστόμου και επέστρεψαν στο χωριό για να εκδικηθούν. Με διαταγή του διοικητή τους, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, το Δίστομο πυρπολήθηκε και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν απάνθρωπα. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη.

Η πρωτοφανής θηριωδία έγινε αμέσως γνωστή μέσω του BBC στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης. Η Γερμανική Διοίκηση της Αθήνας επέρριψε την ευθύνη αποκλειστικά στους κατοίκους του Διστόμου, επειδή, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, δεν συμμορφώθηκαν με τις στρατιωτικές εντολές.

Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου μπόρεσε να ανακαλύψει τον υπεύθυνο της Σφαγής, Χανς Ζάμπελ, ο οποίος είχε καταφύγει στο Παρίσι και είχε συλληφθεί. Οι γαλλικές αρχές τον παρέδωσαν στις ελληνικές, οι οποίες τον προφυλάκισαν.

Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε την έκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του. Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.
Διαβάστε Περισσότερα »

7ος ο Λεμπέσης με 73.63μ.


Στο Μαρακές είδαμε  τον Σπύρο Λεμπέση να αγωνίζεται και να προσπαθεί για μία μεγάλη επίδοση (έχει φέτος 80,64μ.), η οποία δυστυχώς δεν του βγήκε καθώς η καλύτερή του βολή ήταν μόλις 73.63μ. Ο Λεμπέσης ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή και συνέχισε με 73,54 μ., 73,63 μ., 71,19 μ., 68,52 μ. και 70,68 μέτρα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ρώσος Ντιμίτρι Ταράμπιν με βολή στα 81.27μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο στη Θηβών Λιβαδειάς

 Ηταν ξημερώματα Δευτέρας στον δρόμο Θήβας-Λιβαδειάς. Το αυτοκίνητο του 30χρονου είχε κατεύθυνση προς Αλίαρτο και στο ύψος της Αγίας Παρασκευής
 κάτω από άγνωστες συνθήκες το όχημα εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω  σε κολόνα της ΔΕΗ. Περαστικοί σταμάτησαν στο σημείο και ενημέρωσαν την τροχαία. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς,και στην συνέχεια στην Αθήνα .Ευτυχώς μόνο μικροτραυματισμοί υπήρξαν και σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress ο νεαρός παίρνει εξιτήριο αύριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 10 Ιουνίου 1944 οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής πυρπολούν το χωριό Δίστομο Βοιωτίας και εκτελούν 218 κατοίκους του, ως αντίποινα για τον προκληθέντα από ΕΛΑΣίτες θάνατο Γερμανών στρατιωτών.

1190 - Γ΄ Σταυροφορία: ο Φρειδερίκος Α΄ Βαρβαρόσσα πνίγεται στον ποταμό Σάλεφ, ενώ κατευθυνόταν με τον στρατό του προς την Ιερουσαλήμ.

1523 - Η Κοπεγχάγη περικυκλώνεται από τον στρατό του Φρειδερίκου Α' της Δανίας, καθώς η πόλη δεν τον αναγνωρίζει ως διάδοχο του Χριστιανού Β'.

1822 - Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι Τούρκοι που οχυρώθηκαν στην Ακρόπολη παραδίνονται.

1825 - Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο Ιμπραήμ Πασάς καταλαμβάνει την Τριπολιτσά.

1829 - Διεξάγεται για πρώτη φορά ο κωπηλατικός αγώνας μεταξύ των ομάδων των πανεπιστημίων Κέμπριτζ και Οξφόρδης.

1877 - Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με πρωτοβουλία της βασίλισσας των Ελλήνων Όλγας.

1940 - Β' Π.Π., Ο Μουσολίνι εισβάλει στη Γαλλία, πραγματοποιώντας έτσι την επίσημη είσοδο της Ιταλίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

1944 - Σφαγή του Διστόμου - Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής πυρπολούν το χωριό Δίστομο Βοιωτίας και εκτελούν 218 κατοίκους του, ως αντίποινα για τον προκληθέντα από ΕΛΑΣίτες θάνατο Γερμανών στρατιωτών.

1956 - Ξεκινούν στη Στοκχόλμη τα ιππικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων της Μελβούρνης.

1965 - Ιδρύεται η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

1990 - Η οργάνωση «17 Νοέμβρη» επιτίθεται με ρουκέτα εναντίον των γραφείων της εταιρίας Procter & Gamble στην Αθήνα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η λειτουργία της κατασκήνωσης της Ι.Μ.Θηβών και Λεβαδείας στον Παρνασσό


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Παραδόθηκε ο Αλβανός για το μαχαίρωμα σε στριπτιζάδικο

Ο 48χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Ο 48χρονος Αλβανός παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο 48χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το αιματηρό επεισόδιο, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής μεταξύ θαμώνων, κατά τη διάρκεια του show στο νυχτερινό club Αλφα, όταν μετά από παρεξήγηση και άγριο καβγά, ο 48χρονος Αλβανός έβγαλε μαχαίρι και κάρφωσε τους δύο άνδρες στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Οι δύο παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένουν νοσηλευόμενοι. Ο 48χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, για τα αίτια του περιστατικού, κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και... 30άρια σήμερα

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και πιθανόν σε περιοχές των Κυκλάδων και του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα, Τρίτη.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 και βαθμιαία νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.



Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στη Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις βόρειες Σποράδες με εξασθένηση.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, πιθανώς ισχυρές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ