Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΜΕΓΑΣ SECURITY-Όπως λέμε Ασφάλεια


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ


Συστήματα ασφαλείας, κάμερες παρακολούθησης, συναγερμοί
ΤΩΡΑ η ασφάλειά σας δεν είναι τυχαία επιλογή

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, την συνεχόμενη εγκληματικότητα και αναγνωρίζοντας το κλίμα ανασφάλειας και φόβου που έχει δημιουργηθεί, η εταιρεία μας συνεχίζει το όραμά της για ποιοτική και προσιτή οχύρωση του χώρου σας, μέσα από μια μεγάλη και σύγχρονη γκάμα συστημάτων συναγερμού, καμερών και πυρανίχνευσης.

Είμαστε πάντα δίπλα σας για να αισθάνεστε εσείς ασφαλείς!
 Καλέστε μας στα τηλέφωνα 2262067164-6932871484-6973497686 και εξειδικευμένο προσωπικό θα σας εξυπηρετήσει και θα βρει την πιο έγκυρη λύση για το πρόβλημά σας.
Το προσωπικό της εταιρείας μας είναι σε ετοιμότητα να επιλύσει οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρουσιαστεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
Φύλαξη φωτοβολταικών
ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ






Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο προεδρείο στο ΔΣ Θήβας και οι νέοι αντιδήμαρχοι (video)




Στην Θήβα νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέχθηκε ο Θανάσης Κοκοντίνης, αντιπρόεδρος ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Γραμματέας η Ιουλία Κοντού.

Οι πέντε αντιδήμαρχοι του δήμου Θήβας είναι οι: Κίτσος Σπυρίδωνας, Χατζησταμάτης Ανδρέας, Τσαραμπάρης Παναγιώτης, Μητσάκης Γεώργιος και Σκαλής Γεώργιος. Μετά τις δημαιρεσίες της Κυριακής μίλησαν στο star o δήμαρχος και οι επικεφαλείς της μειοψηφίας του νέου ΔΣ Θήβας.

Δημαιρεσίες Θήβας από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 49 Πανεπιστημιακά τμήματα που είναι στη «μαύρη λίστα» -Απειλούνται με λουκέτο


Με λουκέτο κινδυνεύουν 49 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και πιθανότατα δεν θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό για την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για σχολές που παρουσιάζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, σύμφωνα με την τελευταία Εκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Οι σχολές αυτές, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του «Εθνους», χαρακτηρίζονται από τους αξιολογητές ως «μη αυτοδύναμες» και λειτουργούν αυτή την στιγμή με λιγότερα από εννέα μέλη ΔΕΠ, κάτι που δεν συνιστά πανεπιστήμιο ή τεχνολογικό ίδρυμα.

Οπως επισημαίνεται στην Εκθεση της ΑΔΙΠ, παρά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, ένας σημαντικός αριθμός τμημάτων ΑΕΙ εξακολουθεί να μην πληροί το κριτήριο της αυτοδυναμίας, δηλαδή τα μέλη των ΔΕΠ/ΕΠ να είναι περισσότερα από εννέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ώρα Εθνικής (..και για το ποδόσφαιρο)



Δεν αγωνίζεται μόνο η Εθνική μπάσκετ σήμερα αλλά και η Εθνική ποδοσφαίρου.
Σχεδόν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα μπάσκετ Ελλάδος-Σερβίας, ξεκινά (στις 9.45μμ) η αναμέτρηση της εθνικής ποδοσφαίρου -με τον νέο προπονητή Κλάουντιο Ρανιέρι  για πρώτη φορά στον πάγκο της- κόντρα στη Ρουμανία, κεκλεισμένων των θυρών στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2016.


Ο όμιλός μας θεωρείται.. βατός (Ελλάδα, Ρουμανία, Ουγγαρία, Βόρεια Ιρλανδία, Νησιά Φερόε, Φινλανδία). Την πρόκριση εξασφαλίζουν απευθείας οι δύο πρώτοι των προκριματικών ομίλων και ο καλύτερος 3ος , ενώ οι υπόλοιπες 8 τρίτες ομάδες θα δώσουν αγώνες μπαράζ για να προκύψουν τέσσερα ακόμη εισιτήρια.

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός δήλωσε για το πρώτο επίσημο παιχνίδι:

Για το όμιλο: «Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες και πρέπει να τις σεβαστούμε όλες. Πιστεύω πως η Ρουμανία μετά την ήττα, θέλει να εκδικηθεί. Ξέρω πως έχουν έμπειρους ποδοσφαιριστές και είναι σε καλή κατάσταση».

Για την απουσία του Μούτου: «Είναι σαν γιος μου. Είμαι χαρούμενος γιατί είναι ένας ικανότατος ποδοσφαιριστής. Οι Μαρικά και Στάνκου όμως, είναι αρκετά καλοί παίκτες».

Για τη νέα εμπειρία του: «Είμαι χαρούμενος που προσπαθώ να είμαι σε εθνικό επίπεδο. Δεν είναι τόσο εύκολο γιατί δεν μπορώ να προπονώ κάθε ημέρα τους παίκτες. Είναι σημαντικό. Έχω καλή αίσθηση για όλα όσα θα έρθουν».

Για το ποιος είναι ο καλύτερός παίκτης της Ρουμανίας: «Είναι μία καλή ομάδα. Έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές. Δεν θα έλεγα κάποιον συγκεκριμένα. Είναι δύσκολο να πω ποιος είναι ο καλύτερος. Ήμουν τυχερός που προπόνησα τους Μούτου και Κίβου και δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Αν υπήρχε χρόνος για τη σωστή προετοιμασία και αν αλλάξει το στυλ της Ελλάδας: «Νομίζω πως θέλετε να ξέρετε πολλά. Περιμένετε το παιχνίδι. Είναι δύσκολο να αλλάξω πολλά σε τέσσερις προπονήσεις. Είναι σημαντικό να αλλάξω κάτι, αλλά να κρατήσω την ίδια νοοτροπία. Θέλει χρόνο για να αλλάξουμε κάτι. Οι Ρεχάγκελ και Σάντος έκαναν σπουδαία δουλειά».

Για την απουσία του κόσμου: «Σίγουρα είναι άσχημο. Για τους παίκτες είναι άσχημο. Είναι μία πολύ άσχημη κατάσταση. Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Είναι κάτι διαφορετικό. Οι οπαδοί μας, είναι εξαιρετικοί και μας σπρώχνουν προς τη νίκη. Θα είναι δύσκολο. Πρέπει να παλέψουμε».

Για τη κρισιμότητα του αγώνα: «Πιστεύω δεν υπάρχει πλεονέκτημα. Η Ρουμανία είναι πιο έτοιμη ομάδα. Παίζουμε χωρίς οπαδούς και πάντα το πρώτο παιχνίδι είναι και το πιο δύσκολο».

Για το χαρακτηριστικό του Έλληνα ποδοσφαιριστή με μία λέξη: «Εδώ μπορώ να μιλήσω μόνο για τους παίκτες μου. Θέλουμε καλή φυσική κατάσταση και να είναι ανθεκτικοί στην κούραση. Να έχουν όρεξη για δουλειά. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα ήθελα».

Για το πως θα προσεγγίσει το παιχνίδι: «Σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή. Δεν μπορείς να φέρει την επανάσταση σε λίγες ημέρες .Δεν θα ήταν έξυπνο αυτό. Έχουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις όπου θα αλλάξουμε λίγα πράγματα».

Για το αν η Ελλάδα είναι αουτσάιντερ: «Όπως είπα δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες και ο αντίπαλος θα βρει μία νέα ομάδα. Ως εκεί όμως. Πιστεύω πως αύριο θα έχουμε τη θέληση για να κάνουμε μία θετική εμφάνιση».

Για Μήτρογλου και Σαμαρά: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι έμπειροι και θέλω να τους έχω. Έχω χάσει ήδη τρεις και δεν μπορώ να χάσω και άλλους. Θα κάνω τις επιλογές μου σήμερα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Πρώτα απο όλα τη φυσική κατάσταση. Ύστερα ποια βοήθεια μπορούν να δώσουν. Ειναι νωρίς να μιλήσουμε για αυτό και προσπαθώ να τη βοηθήσω με τον τρόπο που μπορώ».

Τι θα πει στην ομάδα πριν μπει στο γήπεδο: «Είναι πολεμιστές οι παίκτες μου, έχουν μεγάλη θέληση και αυτό είναι όμορφο και σημαντικό. Αποτελούν την εικόνα του Έλληνα. Πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αυτό είναι σημαντικό».

Για το αν προσπαθήσει για το μηδέν στην άμυνα: «Αυτή είναι μία καλή φιλοσοφία. Κυριαρχεί διεθνώς. Μέχρι να γνωρίσω καλά την ομάδα, θα προσέξω να μη χάσουμε. Έχω μία περισσότερο επιθετική νοοτροπία. Καλό είναι το μηδέν στην άμυνα, αλλά θα θέλω και το γκολ. Ως προπονητής μου αρέσει να νικάω. Όχι η ισοπαλία. Αν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού καταλάβω πως δεν μπορώ να κερδίσω θα προσέξω να μη χάσω».




Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα ο "Φιλάργυρος του Μολιέρου" στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Σύγχρονο Κωσταλέξι στην Καλλιθέα



Ένα δράμα, που θυμίζει το Κωσταλέξι, εκτυλισσόταν στην Καλλιθέα για χρόνια. Μία 36χρονη γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στα χέρια των ανθρώπων που είχαν αναλάβει να την προσέχουν και να τη φροντίζουν, καθώς την είχαν φυλακίσει στο ίδιο της το σπίτι και τη βασάνιζαν επί χρόνια.

Πρόκειται για την ορφανή και ανάπηρη Μαρία Παπαδοπούλου, που σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων και από τον Ιούλιο νοσηλεύεται, έχοντας ωστόσο χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια. Σύμφωνα με το «Εθνος», η 36χρονη είχε πέσει θύμα της 77χρονης Ρωσοπόντιας, που την πρόσεχε τα τελευταία χρόνια, και 50χρονου συγγενούς της. Οι δύο τους δεν δίστασαν όχι μόνο να αποσπάσουν την ακίνητη περιουσία της γυναίκας και να εισπράττουν τη σύνταξη των 1.200 ευρώ που εκείνη έπαιρνε, αλλά μετέτρεψαν τη ζωή της σε έναν εφιάλτη.



Οι δράστες κρατούσαν την Μαρία στο μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο, όπως τα ζώα, αφήνοντας να σαπίζει από τις κατακλίσεις. Η κατάληξη θα ήταν τραγική, αν τελικά δεν επενέβαιναν οι γείτονες, στην πολυκατοικία της Καλλιθέας όπου εκτυλίσσονταν όλα αυτά. Εκείνοι ήταν που ειδοποίησαν την υγειονομική υπηρεσία και στη συνέχεια κινητοποιήθηκε η εισαγγελία Πρωτοδικών και ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, σε βάρος της 77χρονης και του 50χρονου, ενώ δόθηκε κατεπείγουσα παραγγελία για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.



Έρευνα όμως γίνεται και για να διαπιστωθεί υπό ποιες συνθήκες πέρασε στα χέρια της 77χρονης το διαμέρισμα της Μαρίας. Το συμβόλαιο αναφέρει ότι η 36χρονη της το δώρισε το 2008, κρατώντας την επικαρπία, «σε ένδειξη της προς αυτήν αγάπης και στοργής της, διότι –όπως δήλωσε- την περιποιείται και την προσέχει σαν μάνα της», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι η Μαρία «παραιτείται από κάθε δικαίωμά της να ανακαλέσει τη δωρεά αυτή για κάθε λόγο και αιτία, αναγνωρίζοντας πως γίνεται από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον και από ευπρέπεια».

«Θα ήθελα να γυρίσω σπίτι μου, αλλά φοβάμαι. Με χτύπαγαν. Δεν μου έδιναν νερό, για να μην κατουριέμαι και λερώνω συνέχεια. Δεν με αγαπάει. Θέλω άλλη γυναίκα να με προσέχει», λέει η Μαρία από το νοσοκομείο, όπου αναζητά συχνά την Ιωάννα, τη γειτόνισσα που την βοήθησε.

Η 36χρονη θυμάται τη γιαγιά της, ο θάνατος της οποίας την έφερε στο σημείο να επιχειρήσει να βάλει τέρμα στη ζωή της, πέφτοντας από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και να μείνει ανάπηρη. Η μητέρα της είχε αναθέσει στην 77χρονη να την προσέχει, όταν δούλευε. Πέθανε το 2006 και η Μαρία έμεινε μόνη, εξαρτημένη αποκλειστικά από αυτή τη γυναίκα, η οποία μετακόμισε στο σπίτι της.

Στο πλευρό της Μαρίας στο νοσοκομείο βρίσκεται η Ιωάννα, η γειτόνισσά της, η οποία δήλωσε: «Την ξέρω από μικρή. Ήταν ένα λιγομίλητο, ντροπαλό κορίτσι. Ήμασταν ήσυχοι, η κυρία, που συνέχισε να τη φροντίζει μετά από τον θάνατο της μητέρας της, έμοιαζε πολύ καλή. Της μιλούσε όμορφα και την πρόσεχε, ερχόταν συχνά και κοινωνική λειτουργός. Ώσπου ξαφνικά έβγαλαν τη Μαρία με το κρεβάτι της στον φωταγωγό, χωρίς να μπορούμε να τη δούμε. Μπροστά είχαν κρεμάσει σεντόνια. Όταν τη ρωτήσαμε, μας είπε “με βγάλανε γιατί βρωμούσα”. Ό,τι ακολούθησε δεν περιγράφεται», λέει η γυναίκα μιλώντας στην εφημερίδα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εντυπωσιακά ευρήματα στην Αμφίπολη: Δύο καρυάτιδες στόλιζαν τον τάφο

Όλα όσα έδειξαν οι ανασκαφές μέχρι στιγμής - Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες - Φωταγωγείται από το βράδυ ο λόφος Καστά
Νέα σημαντικά και εντυπωσιακά ευρήματα έρχονται στο φως από τις συνεχιζόμενες εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, με κυριότερα δύο αγάλματα, δύο καρυάτιδες που αποκαλύφθηκαν, όπως επίσημα ανακοινώθηκε νωρίτερα την Κυριακή από το υπουργείο Πολιτισμού μετά την αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων, στο χώρο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο.

Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκαν κάτω από το μαρμάρινο επιστύλιο, ανάμεσα στις, επίσης, μαρμάρινες παραστάδες, δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες, από θασίτικο μάρμαρο συμφυείς με πεσσό, διατομής 0,20Χ0,60 μ.



Το πρόσωπο της δυτικής καρυάτιδας σώζεται σχεδόν ακέραιο, ενώ από την ανατολική λείπει. Οι καρυάτιδες έχουν πλούσιους βοστρύχους, που καλύπτουν τους ώμους τους, φέρουν ενώτια, και φορούν χειριδωτό χιτώνα. Το δεξί χέρι της μιας και το αριστερό της άλλης ήταν προτεταμμένα, ώστε με την κίνηση τους να αποτρέπουν συμβολικά εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούσαν την είσοδο στον τάφο και ήταν ένθετα. Ακολουθείται, δηλαδή, η ίδια τεχνική, όπως στις κεφαλές και στα φτερά των Σφιγγών. Οι μορφές, επί των οποίων σώζονται ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, παραπέμπουν στον τύπο της Κόρης. Ανάμεσα στα αμμώδη χώματα βρέθηκαν θραύσματα των γλυπτών, όπως τμήμα παλάμης και μικρότερα θραύσματα από τα δάκτυλα τους. Η διάταξη της δεύτερης εισόδου με τις καρυάτιδες αποτελεί σημαντικό εύρημα, το οποίο συνηγορεί στην άποψη ότι πρόκειται για εξέχον μνημείο, ιδιαίτερης σπουδαιότητας.


Μπροστά από τις καρυάτιδες, και από το ύψος της μέσης τους και κάτω, αποκαλύπτεται τοίχος σφράγισης από πωρόλιθους σε όλο το πλάτος των 4,5μ. Πρόκειται για δεύτερο τοίχο σφράγισης που ακολουθεί την ίδια τεχνική, όπως και στην πρόσοψη του ταφικού μνημείου. Είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της προσπάθειας των κατασκευαστών για την αποτροπή εισόδου στο μνημείο.




Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον εργοταξιακό χώρο του λόφου Καστά, υπό τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με την διεπιστημονική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Κ. Περιστέρη και τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.




Έγινε συνολική εκτίμηση των μέτρων, που έχουν ληφθεί για την προστασία του μνημείου, μετά και την καταρρακτώδη βροχή του προηγούμενου 24ωρου, τα οποία και κρίθηκαν απολύτως ικανοποιητικά. Παράλληλα, συνεχίστηκαν τα έργα υποστήλωσης και αντιστήριξης των δομικών στοιχείων στο εσωτερικό του μνημείου, προκειμένου να εξελιχθούν, με ασφαλή τρόπο οι ανασκαφικές εργασίες.




Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, απομακρύνθηκαν τα χώματα, πίσω από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι γεωστατικές ωθήσεις των γαιών μεταξύ των δύο χώρων. Με την αφαίρεση των χωμάτων αποκαλύφθηκε, σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από τη θόλο και 4,5 μέτρων, περίπου, από το δάπεδο, μαρμάρινη ορθογώνια πλάκα, μήκους 4.2μ, πλάτους 1μ. και πάχους 0.21μ, σε άριστη κατάσταση. Εδράζεται οριακά σε πώρινο λίθο του τρίτου διαφραγματικού τοίχου και στο ανώτερο τμήμα ορθομαρμάρωσης, το οποίο φέρει κυμάτιο.

Στο κάτω μέρος της πλάκας υπάρχει γραπτός διάκοσμος σε γαλάζιο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, όπου παριστάνονται φατνώματα με ρόδακα στο κέντρο. Πρόκειται για τμήμα της οροφής του συγκεκριμένου χώρου.


Στον ίδιο χώρο, που δημιουργείται μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, διαπιστώθηκε σημαντική απομείωση διατομής των θολιτών, σε τμήματα τόσο του δυτικού, όσο του ανατολικού τμήματος της θόλου. Αντιστηρίχθηκε η στέψη της θόλου, με την τοποθέτηση ξύλινων δοκών σε επαφή με αφρώδες υπόστρωμα και κατακόρυφη υποστύλωση.

Έγιναν εργασίες αντιστήριξης και του δεύτερου διαφραγματικού τοίχου, το οποίο φέρει επιστύλιο και γείσο, με ξύλινο πλαίσιο και εγκάρσια στηρίγματα από μεταλλικές σωληνωτές δοκούς. Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν οι συνθήκες έδρασης του επιστυλίου. Διαπιστώθηκε ότι η κατακόρυφη ρωγμή του επιστυλίου εκτείνεται σε όλο το ύψος του και είναι διαμπερής. Στον χώρο μπροστά από το επιστύλιο τοποθετήθηκε τριγωνικό μεταλλικό πλαίσιο, παράλληλα με την νότια πλευρά του.


Το επιστύλιο αντιστηρίχθηκε με τέσσερα πλάγια στηρίγματα, τα οποία εδράζονται στο μεταλλικό πλαίσιο.

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, η αφαίρεση του χώματος μπροστά από το επιστύλιο, επέτρεψε την σοβαρή ενίσχυση της υποστύλωσης του θραυσμένου τμήματος του, με κατακόρυφες σωληνωτές δοκούς, σε ξύλινη επαφή.




Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Φωτογραφίας & Ψηφιδωτού: «Εικαστικές Διαδρομές 2013 - 2014»



Ο Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας & Ψηφιδωτού με τίτλο: «Εικαστικές Διαδρομές 2013 - 2014» την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 20.30 στο χώρο του Σ.Φ.Ε.
 
Στην έκθεση συμμετέχουν με εικαστικά έργα είκοσι τρεις (23) Θηβαίοι πολίτες: μαθητές που παρακολούθησαν τα, κατά 5η συνεχή χρονιά Μαθήματα Φωτογραφίας με εισηγητή τον κ. Μωραΐτη Δαμιανό, και τα κατά 2η συνεχή χρονιά Μαθήματα Ψηφιδωτού με εισηγητή τον κ. Στεργίου Νίκο, που διοργάνωσε ο σύλλογος για το 2013 - 2014.
Διάρκεια Έκθεσης: Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014
Χώρος: Αίθουσα του Συλλόγου Φιλοπροόδων «Επαμεινώνδας» (Σ.Φ.Ε.) - ΘΗΒΑ
Ώρες Λειτουργίες: 19.30 – 22.30
Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 - Ώρα έναρξης 20.30
Είσοδος: Ελεύθερη
 
Συμμετέχουν:
ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Βενιζέλου Ελένη
Δεμοίρος Σπύρος
Μηνά Δήμητρα
Μπεκρής Δημήτρης
Νάκης Κων/να
Παπαργύρη Γεωργία
Περιστεράκη Στέλλα

 
ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ
Αλεξάνδρου Δημήτρης
Βλάχου Αναστασία
Βυλλιώτη Αλεξία
Καλλή Μαρία
Κανακάλη Θεοδοσία
Κέλλη Ειρήνη
Κιαπέκιος Κων/νος
Κούκνη Σοφία
Κουρκούτη Πηνελόπη
Μακρή Βασω
Μπατσάκη Χαρίκλεια
Μπελεγράτη Μαρία
Παπαστεφάνου Αγγελική
Σταυρίδης Ιωάννης
Σταυρίδης Λάμπρος
Χρήστου Βούλα

 
Μετά τιμής,
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστασίου Ειρήνη
 
Μπεκρής Δημήτρης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεκτρονικό μητρώο για όλα τα κτίρια...




Από την ερχόμενη χρονιά ξεκινά, σύμφωνα με το «Εθνος», η διαδικασία για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτισμάτων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, με στόχο ...
όλα τα στοιχεία να αποτυπωθούν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα τηρείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα περίπου 500.000 αυθαίρετα που έχουν (ή θα έχουν) υπαχθεί στους νόμους της τακτοποίησης, για τα οποία η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί εντός πενταετίας.

Η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω του νέου θεσμού της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και θα είναι υποχρεωτική. Ακίνητα χωρίς Ηλεκτρονική Ταυτότητα δεν θα μπορούν να μεταβιβάζονται και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων προθεσμιών θα θεωρούνται παντελώς αυθαίρετα.

Η υποβολή ψευδών στοιχείων από τον αρμόδιο μηχανικό θα τιμωρείται αυστηρά με υψηλά πρόστιμα και στέρηση για ορισμένο χρονικό διάστημα της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.
Πατηστε ΕΔΩ, για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισαν τα... όργανα και η έρευνα για Καπό!


Ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Αριστείδης Κορέας δεν έμεινε μόνο στην... ανάγνωση των συγκλονιστικών καταγγελιών του Ολιβιέ Καπό για όσα βίωσε στον Λεβαδειακό, αλλά έχει ήδη κινητοποιηθεί για να... ξετυλίξει την υπόθεση.
Όπως αναφέρει η «Live Sport» τα αρχικά σενάρια που τον ήθελαν διατεθειμένο να καλέσει τον παίκτη για κατάθεση τελικά επιβεβαιώνονται καθώς έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να έρθει σε επαφή με τον παίκτη, τη στιγμή που ο ίδιος έχει αναλάβει και το... βαρύ φορτίο της δικογραφίας για τυχόν ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρώην αμυντικός των Βοιωτών αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην πολωνική Κίελτσε και είναι αρκετά πιθανό ο κ.Κορέας να στείλει σύντομα συνεργάτη του για να πάρει κατάθεση από τον Καπό, μιας και οι δικές του υποχρεώσεις καθιστούν απαραίτητη την παραμονή του στην Αθήνα.

Το σίγουρο πάντως είναι πως έχει ανοίξει ο «φάκελος» και η υπόθεση των σοκαριστικών γεγονότων που περιέγραψε ο Γάλλος θα μπει στο μικροσκόπιο του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών και δεν πρόκειται να κλείσει αν δεν συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που θεωρεί ότι χρειάζονται για την εξιχνίαση της.

gazzetta.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι 13 δήμοι που ξεκινούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – Οι προϋποθέσεις, τα ποσά & οι δικαιούχοι

Από τους δήμους Δράμας (ΑΜΘ), Έδεσσας (Κεντρική Μακεδονία), Γρεβενών (Δυτική Μακεδονία), Ιωαννίνων (Ήπειρος), Λευκάδας (Ιόνια Νησιά), Καρδίτσας (Θεσσαλία), Χαλκίδας (Στερεά Ελλάδα), Καλλιθέας (Αττική), Μεσολογγίου (Δυτική Ελλάδα), Τρίπολη (Πελοπόννησος), Σύρου (Νότιο Αιγαίο), Σάμου (Βόρειο Αιγαίο) και Μαλεβιζίου (Κρήτη) θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στις 17 Σεπτεμβρίου και η διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής θα είναι για έξι μήνες. Με αυτό τον τρόπο με κονδύλι που φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί το 7% του πληθυσμού των συγκεκριμένων δήμων, ενώ στόχος είναι μέσα στο 2015 το μέτρο να εφαρμοστεί στο σύνολο του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 700.000 πολίτες με κόστος από 850 έως 1 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή των δήμων έγινε με κριτήρια:

-Την περιφερειακή διασπορά (ένας δήμος ανά περιφέρεια, δηλαδή 13 στο σύνολο),

-Την κάλυψη αστικών, ημιαστικών και αγροτικών περιοχών,

-Την κάλυψη διαφορετικών κοινωνικο-οικονομικών και πληθυσμιακών χαρακτηριστικών, και, τελος,

- Την ικανότητα του δήμου να διαχειριστεί και να ανταποκριθεί άμεσα στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.

Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι άτομα και οικογένειες που διαμένουν στους δήμους πιλοτικής εφαρμογής τουλάχιστον για τα τελευταία δύο έτη, ενώ οι λεπτομέρειες καθορίζονται σε απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα:

    Περιουσιακά κριτήρια:

-Η συνολική φορολογητέα αξία να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά  15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε προστατευόμενο ανήλικο, με ανώτατο πλαφόν τις 200.000 ευρώ.

-Η κινητή περιουσία (αυτοκίνητα, δίκυκλα) να μην υπερβαίνει σε αντικειμενική δαπάνη τις 6.000 ευρώ

-Δεν γίνονται δεκτέ αιτήσεις από άτομα που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκάφη αναψυχής ΙΧ, αεροσκάφη, ελικόπτερα ΙΧ, ανεμόπτερα και πισίνες.

-Τι συνολικό ύψος καταθέσεων στα πιστωτικά ιδρύματα και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολόγων να μην υπερβαίνει το διπλάσιο του εισοδήματος που αναλογεί με βάση της ρύθμιση.

2. Εισοδηματικά κριτήρια: Μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες χωρίς άλλα εισοδήματα παίρνουν το σύνολο του ποσού. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις λαμβάνεται υπόψη η διαφορά του «πραγματικού εισοδήματος» από το όριο που έχει τεθεί με την απόφαση. Σημειώνεται πώς το πραγματικό εισόδημα θεωρείται το συνολικό καθαρό εισόδημα των τελευταία 12 μηνών –μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για την κοινωνική ασφάλιση, της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/11 – συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των επιδομάτων και των άλλων ενισχύσεων, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από φόρο η φορολογείται με ειδικό τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνολικό πραγματικό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται: αντικειμενική δαπάνη και τεκμήρια διαβίωσης, το 20% από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή εργόσημο καθώς και ποσά από πηγές καταρτισης, η διατροφή που καταβάλλεται στο ανήλικο τέκνο και και το εξωιδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα που χορηγούνται από το κράτος. Για παράδειγμα ένα ζευγάρι έχει ετήσιο πραγματικό εισόδημα 1.200 ευρώ, το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από αρχικό ποσό της επιδότησης (δηλαδή 4.200 ευρώ) και η οικογένεια θα λάβει 3.000 ευρώ για ένα χρόνο.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου της ΗΔΙΚΑ και τα χρήματα θα καταβάλλονται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Τα ποσά με βάση την οικογενειακή κατάσταση (ετήσια)

Άτομο χωρίς παιδιά: 2.400 ευρώ

Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 3.600

Ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί: 4.200

Ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά: 4.800

Ζευγάρι με 3 ανήλικα παιδιά: 5.400

Ζευγάρι με 4 ανήλικα παιδιά: 6.000

Ζευγάρι με ένα ενήλικο παιδί: 4.800

Ζευγάρι με ένα ανήλικο και άνα ενήλικο παιδί: 5.400

Ζευγάρι με 2 ενήλικα παιδιά: 6.000

Ζευγάρι με 2 ανήλικα και ένα ενήλικο παιδί: 6000

Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί: 3.600

Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά: 4.200

Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ενήλικο παιδί: 3.600

Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ενήλικα παιδιά: 4.800.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αμφισσα: Μαζί με χρήματα και ασημικά έκλεψε και το... λάδι!

 Συνελήφθη ένας 30χρονος τσιγγάνος
Ακριβώς έναν χρόνο χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας για να εξιχνιάσουν την κλοπή που είχε γίνει πέρυσι τέτοιες μέρες στο σπίτι ενός 60χρονου στην Άμφισσα. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ φυσικά δεν βρέθηκαν τα κλοπιμαία.

Ο 30χρονος τσιγγάνος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, είχε καταστρέψει τα παράθυρα του σαλονιού και της κουζίνας για να τρυπώσει στο σπίτι! Τελικά, τα κατάφερε και άρπαξε «ζεστά» μετρητά ύψους 5.000 ευρώ και διάφορα ασημένια αντικείμενα αξίας 400 ευρώ.

Όμως, δεν αρκέστηκε σε αυτά, αλλά φεύγοντας πήρε μαζί του και ένα δοχείο το οποίο περιείχε 30 κιλά ελαιόλαδου! Όταν εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε ξοδέψει τα χρήματα και καταναλώσει το λάδι, ενώ είχε πουλήσει σε άγνωστό τα ασημικά.

*** Στα χέρια ανδρών του τοπικού αστυνομικού τμήματος έπεσε ένας 48χρονος Αλβανός «κυνηγός» μετάλλων, λίγη ώρα αφ' ότου είχε τρυπώσει στην αγροτική κατοικία μιας 82χρονης στις Μηλιές Μαγνησίας και άρπαξε οκτώ φύλλα λαμαρίνας. Τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 48χρονου και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους, ενώ ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είναι το μπλε «δεινοσαυράκι» του Facebook για το οποίο μιλάνε όλοι οι χρήστες

Ενα νέο «πλασματάκι» ανακάλυψαν οι χρήστες του Facebook στις σελίδες τους αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για έναν μικροσκοπικό μπλε δεινόσαυρο ο οποίος αναμένεται να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Το δεινοσαυράκι αυτό αποτελεί νέα υπηρεσία του Facebook με την οποία το μέσο παροτρύνει τους χρήστες να κάνουν έναν έλεγχο ασφαλείας για να δουν ποιες είναι οι προσωπικές τους πληροφορίες τις οποίες μοιράζονται online.

Με τη βοήθειά του ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει όχι μόνο ποιοι βλέπουν τα ποστ που ανεβάζει, αλλά και ποιοι μπορούν να τα σχολιάσουν.

Το δεινοσαυράκι κάνει το χρήστη μια βόλτα και από τις προσωπικές πληροφορίες που έχει ανεβάσει στο προφίλ του: το email που φαίνεται, το ιστορικό εργασίας και άλλα πολλά.

Αφορμή για αυτή την νέα υπηρεσία υπήρξε φυσικά το σκάνδαλο με τις γυμνές φωτογραφίες διάσηνων σταρ του Χόλιγουντ οι οποίες υπεκλάπησαν ηλεκτρονικά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες υπηρεσίες θα παρέχουν τα ΚΕΠ



Με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, από τον προσεχή Οκτώβριο τα ΚΕΠ θα παράσχουν νέες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω ΚΕΠ αιτήσεις για την χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορείται για την πορεία εξέλιξης της αίτησης του. Επίσης από τα ΚΕΠ σύντομα θα παρέχεται το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ.

Για τους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού, προβλέπεται η εξυπηρέτησή τους από τα προξενεία ή σε ένα από τα 1.060 ΚΕΠ που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα




Σαν σήμερα το 1999 σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών Ρίχτερ πλήττει την Αθήνα, με απολογισμό περισσότερους από 140 νεκρούς, 700 τραυματίες και χιλιάδες άστεγους.

70 - Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Τίτο καταλαμβάνει και λεηλατεί την Ιερουσαλήμ.

1191 - Γ΄ Σταυροφορία: ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος νικά τον Σαλαντίν στη μάχη του Αρσούφ.

1715 - Μετά από πολιορκία οι Ενετοί του Φέριγκο Μπαντόερ αναγκάζονται να παραδώσουν στους Τούρκους τη Μονεμβασιά, τελευταίο οχυρό των Ενετών στην Πελοπόννησο.

1776 - Πρώτη επίθεση με υποβρύχιο στα παγκόσμια χρονικά. Το αμερικάνικο καταδυόμενο σκάφος "Turtle" προσπαθεί να τοποθετήσει μία ωρολογιακή βόμβα στα ύφαλα της βρετανικής ναυαρχίδας "Eagle", που ναυλοχούσε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Το εγχείρημα απέτυχε.

1812 - Μάχη του Μποροντίνο: ο Ναπολέων νικά τον ρωσικό στρατό.

1821 - Ιδρύεται η Δημοκρατία της Μεγάλης Κολομβίας (Βενεζουέλα, Κολομβία, Παναμάς και Ισημερινός) , με Πρόεδρο το Σιμόν Μπολίβαρ.

1822 - Η Βραζιλία γίνεται ανεξάρτητη (υπό το βασιλιά Πέτρο Α΄, γιο του Ιωάννη Δ΄), από την Πορτογαλία.

1863 - Η Ιόνιος Πολιτεία κηρύσσει την Ένωση με το Βασίλειο της Ελλάδος.

1888 - Η Ίντιθ Ελέονορ Μακλέν είναι το πρώτο μωρό που μπαίνει σε θερμοκοιτίδα.

1900 - Από βύθιση του ατμόπλοιου «Σαρκία» κοντά στην Άνδρο, χάνουν τη ζωή τους περίπου 100 άτομα.

1923 - Ιδρύεται η διεθνής αστυνομία Ιντερπόλ στη Βιέννη.

1978 - Αμερικανοί επιστήμονες παράγουν ινσουλίνη στο εργαστήριο.

1993 - Στη Βραζιλία σε δημοψήφισμα οι κάτοικοι τάσσονται υπέρ της εισαγωγής της μοναρχίας.

2003 - Διεξάγεται στο Αμύνταιο το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο παγκράτιο.

2004 - Ο τυφώνας Ιβάν πλήττει τη Γρενάδα, με 39 νεκρούς.

2005 - Πρώτες προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρίας συνέχεια: Πού θα βρέξει σήμερα;

Τα άσχημα καιρικά φαινόμενα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν από το βράδυ της Κυριακής
Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται να σημειωθούν σήμερα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα Νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Τα θερμόμετρα δε θα δείξουν πάνω από 31 βαθμούς Κελσίου, και αυτό μόνο στα Δωδεκάνησα.

Τα άσχημα καιρικά φαινόμενα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν από το βράδυ της Κυριακής.

Βελτίωση του καιρού θα υπάρξει τη Δευτέρα ενώ ουσιαστική αλλαγή του σκηνικού θα υπάρξει από την Τρίτη οπότε αναμένεται και άνοδος της θερμοκρασίας χωρίς, ωστόσο να απουσιάζουν οι κατά τόπους βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ενώ καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νοτιά δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιά δυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενώ αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γυναίκα η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς. Ποιοί είναι οι αντιπεριφερειάρχες.



Ανακοινώνονται αύριο κατά την διάρκεια της εκλογής προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, οι έξι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες. Οι τρεις από τους έξι έχουν διατελέσει αντιπεριφερειάρχες με τον Κλέαρχο Περγαντά στην πρώτη θητεία της αιρετής περιφέρειας.

Συγκεκριμένα αναλαμβάνουν θέσεις αντιπεριφερειαρχών οι:
Hλίας Σανίδας και Γιάννης Περλεπές από την Φθιώτιδα,
Δημήτρης Βουρδάνος και Γιώργος Κελαϊδίτης από την Εύβοια και
Κώστας Μπακομήτρος και Χαράλαμπος Σανιδάς από την Βοιωτία.

Η θητεία τους θα είναι 20μηνη
Εν τω μεταξύ, άρωμα γυναίκας θα έχει το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου, αφού για πρόεδρος από την πλειοψηφία θα προταθεί η κυρία Μίνα Παπαναστασίου από την Εύβοια.
Η Ασημίνα Παπαναστασίου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουαλίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, δικηγόρος στη Χαλκίδα. Ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια στις εκλογές του 2012.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων  ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ