Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Θήβα -Μια Πόλη μια Αμαρτία



ΘΗΒΑ-ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Εικόνες ντροπής στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Σαφώς βέβαια και μέρος των κατοίκων που ζουν σε αυτή την Ιστορική πόλη έχουν το δικό τους μεγάλο μερίδιο ευθύνης, είτε γιατί έχουν χαμηλή (ή και λιγότερη...) γενικότερα, παιδεία, και δεν έχουν επίσης γενικότερα, την κουλτούρα του κατοίκου μιας σύγχρονης πόλης.
Στην πόλη αυτή, συνολικότερα, τόσο η δημοτική αρχή, όσο και το κομμάτι αυτό των κατοίκων της, αγνοούν την αίσθηση της καθαριότητας και της τάξης.Τα λόγια μάλλον περιττεύουν :Υποβαθμίζονται  τα αρχαία μνημεία της Θήβας,την ίδια ώρα που γίνονται προσπάθειες ανάδειξης τους.Η εικόνα που συνθέτουν τα απορρίμματα δεν τιμά κανέναν, απαξιώνοντας πλήρως τους ιστορικής αξίας χώρους  και δημιουργώντας εστίες μόλυνσης στην περιοχή.
.Ο κάθε ένας πετάει όπου θέλει το σκουπίδι  του. Και αυτό το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο αποτελώντας ένα άσχημο θέαμα το οποίο θα πρέπει να μας απασχολήσει πιο σοβαρά. Και να γίνει και κάποια παρέμβαση επί της ουσίας.
Συνεχίζουμε να είμαστε θεατές στην   παθητική  στάση της Δημοτικής Αρχής της πόλης

Τόσο απλά (και τόσο ...χάλια)!






 




 Παιδιά και σκουπίδια παίζουν στην κυριολεξία μαζί στην κεντρική πλατεία της Θήβας.







Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση Δημάρχου Θηβαίων σε φορείς-συλλόγους & δημότες για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης



Σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 1 του Ν.3852/2010
«1. Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του και εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Η διάρκεια της θητείας της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως :
α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε)  των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες

  Στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης προεδρεύει ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος που ορίζει ο δήμαρχος με απόφασή του. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής καλούνται κατά περίπτωση και συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών αρχών, των τοπικών οργανώσεων πολιτικών κομμάτων, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο.
 Επειδή πρέπει να οριστούν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Θηβαίων, το συντομότερο δυνατό, σας καλούμε:
           α. Οι μεν φορείς να προτείνετε με σχετικό έγγραφό σας, προς το γραφείο  Δημοτικού  Συμβουλίου, τον εκπρόσωπο του φορέα σας μετά του αναπληρωτή του, με τα πλήρη στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση, fax ή email).
            β. Οι δε δημότες να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, εντός (10) δέκα ημερολογιακών ημερών από την ανάρτηση της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου.
   Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τη  νέα σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θητεία μέχρι 28-2-2017.
   Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης μπορεί να γίνει είτε με σχετικό έγγραφο προς το Δήμο, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στη δ/νση: dimarxos@thiva .gr και dtsouga@thiva.gr είτε με την αποστολή τηλεομοιοτυπήματος (FAX) στο τηλέφωνο:226920-89364.  

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέλαβαν πρώην δήμαρχο με 700 κιλά λαθραίου καπνού στη Λιβαδειά

Νέες δραστηριότητες είχε βρει ένας πρώην δήμαρχος πόλης της Φθιώτιδας, προκειμένου να εξασφαλίσει τον επιούσιο.

Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον πρώην «πρώτο δημότη» της πόλης για διακίνηση λαθραίου καπνού.

Μάλιστα, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του, μετά τη σύλληψη ενός άνδρα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 100 γραμμάρια καπνού. Όταν τον ρώτησαν από που αγόρασε τον καπνό, αυτός ομολόγησε τον προμηθευτή του.

Άμεσα, άνδρες της Αστυνομίας μετέβησαν στο σπίτι του πρώην δημάρχου, στη Λιβαδειά, σε αποθήκη του οποίου εντόπισαν 700 κιλά καπνού.

Ο άνδρας συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στη δικαιοσύνη.
zougla.gr
Με πληροφορίες από το lamiastar.gr
 

lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 28χρονος Θηβαίος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στη Θήβα

Κατασχέθηκαν -3- δενδρύλλια κάνναβης, -50- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης κ.α.

Συνελήφθη, χθες (21-10-2014) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν και έθεσαν υπό συνεχή επιτήρηση εγκαταλελειμμένη οικία, σε περιοχή της Θήβας.

Χθες το βράδυ, ο 28χρονος εισήλθε στην ανωτέρω οικία και προέβη στην περιποίηση δενδρυλλίων κάνναβης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από τους ενεδρεύοντες αστυνομικούς, οι οποίοι κατάσχεσαν συνολικά:

    τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1) έως (1,70) μέτρα αντίστοιχα, εκ των οποίων τα δύο καλλιεργούμενα εντός γλάστρας και το τρίτο εκριζωμένο και σε διαδικασία αποξήρανσης,
    ένα πλαστικό δοχείο, το οποίο περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους (23) γραμμαρίων και
    αυτοσχέδιο σύστημα ποτίσματος, για την περιποίηση των δενδρυλλίων.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ακολούθως στην οικία του 28χρονου, βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ένα πήλινο σκεύος, το οποίο περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους (27) γραμμαρίων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποστελέχωση Πρωτοδικείων Λιβαδειάς & Θήβας

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων των Πρωτοδικείων Λιβαδειάς και Θήβας.
Άμεση είναι η ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων στα Πρωτοδικεία Λιβαδειάς και Θήβας προκειμένου να μην υπάρχει καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων και έκδοσης των αποφάσεων και φυσικά υπονόμευση της απονομής Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, όσον αφορά το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, οι ελλείψεις προσωπικού είναι οι εξής:
•    Στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς από τις 14 προβλεπόμενες θέσεις υπηρετούν μόνο οι 10.
•    Στην Εισαγγελία Λιβαδειάς από τις 13 προβλεπόμενες θέσεις υπηρετούν μόνο οι 8 εκ των οποίων ένας υπάλληλος βρίσκεται σε αυτοδίκαιη αργία.
•    Στο Πταισματοδικείο Λιβαδειάς από τις 5 οργανικές θέσεις υπηρετούν μόνο οι 3.
•    Στο Ειρηνοδικείο Λιβαδειάς από τις 11 οργανικές θέσεις υπηρετούν μόνο οι 5 εκ των οποίων απουσιάζει μία υπάλληλος σε άδεια λοχείας.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση που επικρατεί και στο Πρωτοδικείο Θήβας:
•    Οι οργανικές θέσεις στο Πρωτοδικείο Θηβών είναι συνολικά 20 και από αυτές παραμένουν κενές 8 οργανικές θέσεις Δικαστικών Γραμματέων και 2 Επιμελητών.
•    Οι οργανικές θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων στην Εισαγγελία Θηβών είναι συνολικά 14 και από αυτές παραμένουν κενές οι 2 οργανικές θέσεις Δικαστικών Γραμματέων και 3 Επιμελητών.
•    Οι οργανικές θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων στο Ειρηνοδικείο Θηβών είναι συνολικά 6 και από αυτές παραμένουν κενές 2 οργανικές θέσεις Δικαστικών Γραμματέων και 1 Επιμελητού.
•    Οι οργανικές θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων στο Πταισματοδικείο Θηβών είναι συνολικά 6 και από αυτές παραμένουν κενές 1 οργανική θέση Δικαστικού Γραμματέα και 2 Επιμελητών.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, τόσο το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, όσο και το Πρωτοδικείο Θήβας λειτουργούν χάρη στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο των υπαρχόντων υπαλλήλων που εργάζονται ακόμα και στο σπίτι ώστε να ανταπεξέλθουν στο μεγάλο φόρτο εργασίας.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στα

Πρωτοδικεία Λιβαδειάς και Θήβας;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες σήμερα και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους (7 με 8 μποφόρ).

Συγκεκριμένα για αύριο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν: α) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πρόσκαιρη βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. β) τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Μεθαύριο, Παρασκευή, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινόμενων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.

Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

  

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ (3/11/14)


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο

Μαθησιακές Δυσκολίες;

Η απάντηση: ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να τεθεί το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών στη σωστή παιδαγωγική διάσταση, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση του, και την έμφαση στο ότι: σχεδόν για κάθε παιδί που παρατηρούνται αδυναμίες/μειονεξίες, υπάρχουν και προτερήματα, όπου σ’ αυτά τα προτερήματα ο εκπαιδευτικός κι ο γονιός θα πατήσει, θα στηριχθεί για να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες.

Ένας διαφορετικός τρόπος, μια άλλη αντίληψη, που θα συνεισφέρει σε γονείς και εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να προσεγγίζουν το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών με δημιουργικότητα.

Η ανάδειξη-προσέγγιση του θέματος και η συντονισμένη συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν από κοινού εκπαιδευτικοί και γονείς, θα γίνει από τον Μαθηματικό-Ειδικό Παιδαγωγό κ. Γιάννη Νικολόπουλο*.

Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μμ.

Στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

---------------

*Ο Γιάννης Νικολόπουλος είναι Μαθηματικός με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας και μέλος της Ερευνητικής ομάδας του ΕΚΠΑ "Μαθηματικά, πέρα από τους... κανόνες"

"…για ένα φυσιολογικό παιδί που προσπαθεί και δεν καταλαβαίνει, δεν ευθύνεται το παιδί αλλά ο/η εκπαιδευτικός που δεν βρήκε τον τρόπο/μέθοδο για να περάσει, να μεταδώσει το θέμα στο παιδί. Αυτό είναι το πνεύμα της Σύγχρονης Παιδαγωγικής."


Διαβάστε Περισσότερα »

Νταλίκα φορτωμένη με αλεύρι έπεσε πάνω σε επτά ΙΧ στην κάθοδο του Κηφισού -Εγκλωβίστηκαν οδηγοί κάτω από τα σακιά


 
Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά λόγω μεγάλης καραμπόλας στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Ο οδηγός της νταλίκας υποστήριξε πως παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, με αποτέλεσμα να ρίξει το όχημα στο προστατευτικό κράσπεδο στα δεξιά της Εθνικής Οδού Αθηνών - ΛαμίαςΛίγο πριν από τις 08.30 το πρωί, μια νταλίκα εξετράπη της πορείας της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και προσέκρουσε με δύναμη στο προστατευτικό κράσπεδο στα δεξιά του οδικού άξονα, τμήμα του οποίου και «καβάλησε». Στο τροχαίο εμπλέκονται άλλα οκτώ αυτοκίνητα και ένα minibus. Το φορτηγό ήταν γεμάτο σακιά με αλεύρι. Aυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν πως ορισμένα από αυτά έπεσαν πάνω στα παρμπρίζ και στις οροφές διερχόμενων αυτοκινήτων. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ελαφρά τραυματίες.

Οι πρώτες εικόνες από τον τόπο του συμβάντος δείχνουν σακιά με αλεύρι να βρίσκονται πεσμένα στο οδόστρωμα και την νταλίκα να έχει ακινητοποιηθεί στην άκρη του δρόμου.



Ακινητοποιημένα οχήματα σχημάτισαν ουρές πολλών μέτρων, ενώ αστυνομικοί προχώρησαν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Για αρκετή ώρα η διέλευση στο ρεύμα καθόδου γινόταν μόνο από την αριστερή λωρίδα.






Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά της Τροχαίας, ενώ δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε άνδρες κλήθηκαν στο σημείο, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβουν για τον απεγκλωβισμό κάποιου οδηγού ή επιβάτη. Γερανοφόρα οχήματα προχώρησαν στην απομάκρυνση των τρακαρισμένων οχημάτων, ενώ ειδικά συνεργεία καθάρισαν το οδόστρωμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην μισή τιμή πωλούνται τα σπίτια στην Αράχωβα – Στο σφυρί δεκάδες σαλέ




Iσχυρό πλήγμα έχει δεχτεί η χειμερινή κατοικία και κυρίως περιοχές, όπως η Αράχωβα που αποτελούσε μία από τις πιο περιζήτητες και ακριβές περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα σε σχέση με τα υψηλά του 2008, σήμερα στην Αράχωβα, στον Άγιο Αθανάσιο, στο Καρπενήσι και στα Τρίκαλα Κορινθίας οι αξίες καταγράφονται συνολικά μειωμένες κατά 44%, κατά μέσο όρο.


Η οικονομική κρίση έχει πλήξει έντονα την αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών αφού η ζήτηση καταγράφεται από υποτονική μέχρι μηδενική αν και οι τιμές έχουν σχεδόν μειωθεί στο μισό και περίπου 10.000 σπίτια παραμένουν αδιάθετα. Χαρακτηριστικό της μείωσης της ζήτησης είναι το γεγονός ότι οι αγοραπωλησίες υποχώρησαν με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 28,2% κατά την περίοδο από το 2007 έως και το 2012 (επίσημα στοιχεία από συμβολαιογραφικούς συλλόγους).
Σύμφωνα με το γραφείο real estate Geoaxis, αρκετοί κατασκευαστές που επένδυσαν δανειζόμενοι στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών με κόστος πάνω από 1.500 euro/τμ βρίσκονται πλήρως εγκλωβισμένοι αφού ούτε η πώληση κάτω από το κόστος δείχνει να ενεργοποιεί την ζήτηση. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στο Λιβάδι της Αράχωβας όπου μετά το κατασκευαστικό ‘αμόκ’ -σε σημείο που μεζονέτες κτίστηκαν σχεδόν και μέσα στην λίμνη-, δεκάδες συγκροτήματα παραμένουν ολοκληρωμένα δίχως καμία προοπτική άμεσης διάθεσης.
Πολλοί όμως επώνυμοι και μη έχουν βγάλει τα τελευταία χρόνια στο σφυρί τα πολυτελείς τους σαλέ στην Αράχωβα.
Αλλωστε πολλοί είναι εκείνοι που επένδυσαν τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή, όπως για παράδειγμα ο εφοπλιστής Β. Ρέστης ο οποίος διαθέτεις τρία ακίνητα ενώ χειμερινά σαλέ έχουν εδώ και χρόνια ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος, ο Β. Γουλανδρής, ο Αλέξης Κούγιας στο Δόκανο, ο Χρήστος Φερεντίνος με τη σύζυγό του ηθοποιό Σοφία Παυλίδου, ο Γιάννης και η Πηνελόπη Μαυρή, ο Σάμι Φάις και η σύζυγός του Μαρία Καλάβρια, οι επιχειρηματίες Βασίλης Χήτος, Γιώργος Στάικος, Β. Φουρλής, ο εφοπλιστής Γιώργος Τσαβλίρης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Geoaxis, από τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, την μεγαλύτερη μείωση τιμών παρουσιάζει ο Άγιος Αθανάσιος στο Καρπενήσι όπου από 3.301 ευρώ/τμ το 2008 η αξία κυμαίνεται σήμερα στα 1.562 ευρώ/τμ (-53%), και ακολουθούν η Αράχωβα από 3.000 ευρώ/τμ το 2008 σήμερα στα 1.600 (-47%), τα Τρίκαλα Κορινθίας από 2.250 ευρώ/τμ το 2008 σήμερα στα 1.400 ευρώ/τμ (-38%) και τέλος το Καρπενήσι από 2.308 ευρώ/τμ το 2008 σήμερα στα 1.450 ευρώ/τμ (-37%).
Τα παραπάνω αποτελέσματα αποτυπώνουν με εύλογο τρόπο την υπερεκτίμηση του Αγίου Αθανασίου αλλά και της Αράχωβας (κυρίως Λιβαδιού) κατά τα έτη της άμετρης ανάπτυξης της εξοχικής κατοικίας. Στον αντίποδα, το Καρπενήσι αναπτυσσόμενο πιο ήπια κατά την περίοδο της φούσκας φαίνεται να καταγράφει πιο ελεγχόμενη πτώση.
 fpress.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ι. Ναός Αγ. Ρηγίνου Λιβαδειάς – Πρόγραμμα Ποιμαντικής Διακονίας 2014-15


Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδικό Σχολείο στη Λιβαδειά από την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο


Την λειτουργία Ειδικού Σχολείου στη Χαιρώνεια (που έχει ιδρυθεί από το 2003) προωθούν η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο Δήμος Λεβαδέων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας δίνοντας έτσι λύση στο χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στη Θήβα όπου μέχρι σήμερα λειτουργεί το μοναδικό Ειδικό Σχολείο στο νομό.

Έτσι όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΠΕ Βοιωτίας στην οποία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Τζαμτζής στόχος είναι από την επόμενη σχολική χρονιά να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών ατόμων με αναπηρία και στις οικογένειές τους.

«Όλο αυτό το διάστημα φάνηκε η αναγκαιότητα ίδρυσης του σχολείου δεδομένου ότι πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν σχολείο και ταυτόχρονα να συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες που αφορούν στο σχολείο τους» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά της επαρχίας Λιβαδειάς δεν μπορούν στις σημερινές συνθήκες να υαλοποιήσουν το κομμάτι του κοινωνικού σχολείου λόγω της μεγάλης απόστασης».

Στο πλαίσιο των ενεργειών που ήδη έχουν δρομολογηθεί όπως έκανε γνωστό η κ. Παπαθωμά έχει ήδη ενημερώσει τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και αναμένεται σχετική συνάντηση.

«Πιστεύω ότι με τις ενέργειες που έχουμε προγραμματίσει μπορούμε να πετύχουμε την λειτουργία του ειδικού σχολείου την επόμενη περίοδο. Ο χώρος που έχει διατεθεί για αυτό το σκοπό και θα παραχωρηθεί είναι οι εγκαταστάσεις του Γυμνασίου της Χαιρώνειας», δήλωσε η Γ. Πούλου και συνέχισε: «Θα είναι πολλά τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτό. Αφενός θα σταματήσει η ταλαιπωρία των μαθητών που τώρα μετακινούνται στην άλλη άκρη του νομού και αφετέρου θα επιτευχθεί οικονομία στις δαπάνες».

Ο Η. Τζαμτζής επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε το ζήτημα της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου Λιβαδειάς (Γυμνάσιο) που έχει ιδρυθεί με ΦΕΚ από το 2003. Το σχολείο αυτό δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα διότι καταρχήν δεν υπήρξε έντονο ενδιαφέρον των γονέων με αποτέλεσμα να παγιωθεί η κατάσταση και η αντίληψη ότι υπάρχει ένα Ειδικό Σχολειό Δευτεροβάθμιας στη Βοιωτία μόνο στην Θήβα».

Φέτος όμως με τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών των παιδιών με ειδικές ανάγκες όπως είπε ο κ. Τζαμτζής μια ομάδα γονέων ζήτησε την λειτουργία αυτού του σχολείου.

«Εμείς από την πλευρά μας απευθυνθήκαμε στο Δήμο ο οποίος παραχωρεί το κτήριο του Γυμνάσιου Χαιρώνειας, το οποίο έχει σταματήσει να λειτουργεί. Έτσι αξιοποιούνται και οι εγκαταστάσεις αλλά λύνεται και το πρόβλημα της μετακίνησης των παιδιών από την Λιβαδειά στην Θήβα με μικρότερο κόστος, και με λιγότερη ταλαιπωρία των μαθητών», τόνισε ο Η. Τζαμτζής λέγοντας παράλληλα πως σήμερα «υπάρχουν μαθητές που δεν φοιτούν καν στο σχολείο γιατί η απόσταση είναι απαγορευτική».

Και κατέληξε: «Τώρα σε συνεργασία και με την Π.Ε. Βοιωτίας βάζουμε τις βάσεις και εκτιμώ πως του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι για την λειτορυγία του Ειδικού Σχολείου».
 viotiki-ora.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μοναδικές εικόνες με τα νερά ενός καταρράκτη να στρέφονται προς τα πάνω λόγω του τυφώνα Γκονζάλο [Βίντεο]

 Τις μοναδικές εικόνες με τα νερά ενός καταρράκτη να στρέφονται προς τα πάνω
λόγω της έντασης των ανέμων του τυφώνα Γκονζάλο που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βρετανία κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο.



Οι εικόνες έχουν καταγραφεί στην επαρχία Derbyshire Peak καθώς ο ποταμός Kinder βρέθηκε στο έλεος των ισχυρών ανέμων που φτάνουν σε ταχύτητα έως και τα 100 μίλια την ώρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 22 Οκτωβρίου 1797 ο Αντρέ Ζακ Γκαρνερέν πραγματοποιεί την πρώτη καταγεγραμμένη πτώση με αλεξίπτωτο, πέφτοντας από τα 1.000 μέτρα πάνω από το Παρίσι.



1383 - Κρίση στην Πορτογαλία: Ο βασιλιάς Φερδινάνδος Α΄ της Πορτογαλίας πεθαίνει χωρίς να έχει αφήσει διάδοχο στον πορτογαλικό θρόνο, πυροδοτώντας μία περίοδο εμφύλιου πολέμου και ταραχών που κράτησε μέχρι το 1385.

1707 – Σημειώνεται ναυτική καταστροφή στα νησιά Σκίλι, όταν τέσσερα πλοία του βρετανικού βασιλικού ναυτικού προσάραξαν κοντά στα νησιά Σκίλι εξαιτίας κακής πλοήγησης. Ο ναύαρχος και πάνω από 1.400 ναύτες πνίγονται.

1746 - Το Κολέγιο του Νιου Τζέρσεϊ (το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Πρίνστον) λαμβάνει το καταστατικό του.

1790 - Ινδιάνοι πολεμιστές νικούν αμερικανικά στρατεύματα στη θέση του σημερινού Φορτ Γουέιν στην Ιντιάνα.

1797 - Ο Αντρέ Ζακ Γκαρνερέν πραγματοποιεί την πρώτη καταγεγραμμένη πτώση με αλεξίπτωτο, πέφτοντας από τα 1.000 μέτρα πάνω από το Παρίσι.

1836 - Ο Σαμ Χιούστον ορκίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας του Τέξας.

1859 - Η Ισπανία κηρύσσει πόλεμο στο Μαρόκο.

1866 - Το Βένετο ενσωματώνεται στην Ιταλία μέσω δημοψηφίσματος, μετά την παραχώρησή του από τη Γαλλία στις 19 Οκτωβρίου.

1879 - Χρησιμοποιώντας απανθρακωμένο νήμα, ο Τόμας Έντισον δοκιμάζει τον πρώτο πρακτικό λαμπτήρα πυράκτωσης (διήρκεσε 13,5 ώρες πριν καεί).

1897 - Συνθήκη ειρήνης της Κωνσταντινουπόλεως μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

1912 - Α' Βαλκανικός Πόλεμος: Σώμα προσκόπων υπό τον οπλαρχηγό του Μακεδονικού Αγώνα Γιαγλή απελευθερώνει τη Νιγρίτα. - Το αντιτορπιλικό "Ιέραξ" υπό τον κυβερνήτη Α. Βρατσάνο απελευθερώνει με άγημά του τα Ψαρά.

1923 - Εκδηλώνεται το κίνημα των Γ. Λεοναρδόπουλου και Π. Γεργαλίδη.

1943 - Β' Π.Π., Το αντιτορπιλικό "Αδρίας", αν και ακρωτηριασμένο, καταπλέει στην Αλεξάνδρεια.

1944 - Οι Γερμανοί εκκενώνουν τα Φάρσαλα και τον Πλαταμώνα.

1966 - Εκτοξεύεται το σοβιετικό διαστημόπλοιο Λούνα 12.

1993 - Νέος πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

2008 - Η Ινδία εκτοξεύει το πρώτο της διαστημόπλοιο προς τη Σελήνη (Chandrayaan-1).

2009 - Κυκλοφορούν από την Microsoft τα Windows 7

2010 - Θα σταματήσουν πλέον τα καινούργια PC/Η/Υ να έχουν εγκατεστημένα τα Windows XP.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Αταλάντης



Σεισμός σημειώθηκε στην Φθιώτιδα στις 20:46 εντάσεως 3R...

Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε ένταση 3R.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 6 χλμ νοτιοανατολικά της Αταλάντης ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέτωπο Βοιωτίας και Λοκρίδας για να περιοριστεί η διέλευση φορτηγών από την Π.Ε.Ο

 

Συνάντηση με το Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη και στοχευμένες κινητοποιήσεις, αποφασίστηκαν σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Χαιρώνεια  για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της παλαιάς Εθνικής οδού, εξαιτίας  της αυξημένης  διέλευσης βαρέων οχημάτων. Μετά την τελευταία αύξηση των διοδίων, το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί για τις πόλεις και τα χωριά, που βρίσκονται κατά μήκος της Π.Ε.Ο σε Βοιωτία και Λοκρίδα.Προκειμένου να μειώσουν το κόστος μεταφοράς οι οδηγοί επιλέγουν την Π.Ε.Ο
Σύμφωνα με μελέτη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθημερινά διέρχονται πάνω από 700 φορτηγά δημιουργώντας φόβο και ανασφάλεια σε κατοίκους και οδηγούς μικρότερων οχημάτων. Ο όγκος των φορτηγών είναι τεράστιος για το επαρχιακό δίκτυο της περιοχής, που δεν μπορεί να αντέξει αυτή τη μεγάλη άνοδο.
Στη συνέλευση που προκλήθηκε με πρωτοβουλία της δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, βουλευτές και πλήθος κόσμου, με όλες τις απόψεις να συγκλίνουν ότι αν δεν υπάρξει μείωση των διοδίων, το πρόβλημα δεν θα λυθεί.
xer2Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σύμφωνα με την κ. Πούλου θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τους δημάρχους Θήβας, Αλιάρτου και Λοκρίδας και θα περιλαμβάνει κλείσιμο των κόμβων σε Θήβα και Μπράλο.
Ενώ ειδικά για τη Χαιρώνεια, η δήμαρχος ανακοίνωσε την επανατοποθέτηση του ραντάρ, που κάποιοι είχαν καταστρέψει «πυροβολώντας το».
Τη νομική οδό  επιλέγει η περιφέρειας Στερεάς, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, στηριζόμενη στη μελέτη και τις πρόσφατες μετρήσεις των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Υπέρ των διεκδικήσεων τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας, προτείνοντας μείωση των διοδίων και συνάντηση ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Αντίθετος με τις «επαναστατικές κινητοποιήσεις»  δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ Ανδρέας Κουτσούμπας που πρότεινε διάλογο και κατασκευή παρακαμπτήριων δρόμων.
Μόνο με τις κινητοποιήσεις του κόσμου μπορεί να υπάρξει λύση τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Σταθάς επισημαίνοντας ότι χωρίς μείωση των διοδίων δεν υπάρχει λύση.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 και τη νύχτα πιθανόν 8 μποφόρ
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται σήμερα σε όλη την χώρα.


Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα πιθανόν να σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5  και βαθμιαία στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αλλά και την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και τις πρωινές ώρες στα δυτικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Επίσης, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη νύχτα στα βόρεια ορεινά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ