Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: «Κλειδώθηκε» η κορυφή…



Η Θήβα πήρε άνετα το ντέρμπι με τον Παρνασσό, βρίσκεται πάντα στην κορυφή και αποδεικνύει οτι παίζει πλέον χωρίς αντίπαλο στο πρωτάθλημα και ήδη από τώρα μάλλον θα πρέπει να κάνει τα σχέδιά της για τα μπαράζ ανόδου. Κόκκινο και Ένωση έχασαν έδαφος ενώ στην μάχη της ουράς ο Επαμεινώνδας πήρε τον βαθμό με ανατροπή και το Ύπατο πήρε την πρώτη νίκη  στην έδρα του απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Α’ Κατηγορία

7η αγωνιστική

Κιθαιρώνας – Ένωση    2-0

Επαμεινώνδας – Αμβρυσσέας   3-3

Κόκκινο – Αναγέννηση  1-2

Ύπατο – Π.Α.Ο.Κυριακίου  2-1

Παμβαγιακός – Ορχομενός  αναβλήθηκε

Παναλίαρτος – Δάφνη   2-4

Δήλεσι – Απόλλων Ακρ.  1-0

Θήβα – Παρνασσός  3-0



Βαθμολογία

(σε 7 αγώνες)



Θήβα                       25-3        21

————————————————

Κόκκινο                   12-5        14

Παρνασσός             10-6        14

Παμβαγιακός            8-4         13

Κιθαιρώνας             10-7         13

Ένωση                    22-4         12

ΠΑΟ Κυριακίου       9-10         12

Αναγέννηση           10-8          11 

Δάφνη Ερ.             14-13         11

Αμβρυσσέας         11-13           9    

Δήλεσι                    11-9           9



Επαμεινώνδας         8-14          5

—————————————————-

Απόλλων                 2-9             4

Ύπατο                     7-20           4

Ορχομενός              5-17           1 

Παναλίαρτος            3-26           0



* Η Ένωση έχει -2 βαθμούς

** Παμβαγιακός, Ορχομενός έχουν 6 αγώνες





8η αγωνιστική 

Επαμεινώνδας – Κιθαιρώνας

Ένωση – Κόκκινο

Αμβρυσσέας – Ύπατο

Αναγέννηση – Παμβαγιακός

Π.Α.Ο.Κυριακίου – Παναλίαρτος   

Ορχομενός – Δήλεσι   

Δάφνη – Παρνασσός

Απόλλων Ακρ. – Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

“Συνάντηση Καράμπελα με τη δήμαρχο Λεβαδέων, κα Γιώτα Πούλου”



Την Παρασκευή 07.11.2014, στο δημαρχείο Λιβαδειάς, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιάννη Καράμπελα με τη δήμαρχο Λεβαδέων, κα Γιώτα Πούλου.

Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα τις αρνητικές συνέπειες που έχει προκαλέσει η αύξηση του αντιτίμου των διοδίων στη ¨Νέα Οδό¨ και τους κοινούς τρόπους δράσης, καθώς ο κ. Καράμπελας παρέδωσε στην κα δήμαρχο σχετική έκθεσή του, την όποια έχει δώσει και στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ επίκειται και ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, των δημάρχων του νομού με τον υπουργό Μεταφορών.

Επιπλέον στο τραπέζι τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την παιδεία, την υγεία αλλά και τις υποδομές της πόλης.

Η κα δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Καράμπελα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που κάνει να επανδρώσει σχολείο Ειδικής Αγωγής, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην επαρχία Λιβαδειάς, καθώς αρκετά παιδιά αναγκάζονται να διανύουν πάνω από 100 χλμ καθημερινά για να πηγαινοέρχονται από την επαρχία Λιβαδειάς στο Λουτούφι Θηβών, όπου βρίσκεται το πλησιέστερο Ειδικό σχολείο.

Σχετικά με τον τομέα της υγείας, η κα δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία της για την εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Λιβαδειάς, λόγω των ελλείψεών του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Από την πλευρά του ο κ. Καράμπελας ήταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι μέρα με τη μέρα η εικόνα του νοσοκομείου θα βελτιώνεται. Όπως ανέφερε, πολύ σύντομα αναμένονται στο νοσοκομείο γιατροί όλων των ειδικοτήτων, ενώ  θα υπάρξει ενίσχυση και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Το νοσοκομείο όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσει αλλά στόχος είναι ν’ αποκτήσει ξανά το παλιό, καλό του όνομα.

Επίσης συμφωνήθηκε να καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου το φυσικό αέριο που διέρχεται μέσω αγωγού από την περιοχή, για βιομηχανικούς σκοπούς, να διεισδύσει και στα αστικά κέντρα. Αφού είναι αδιανόητο να περνάει το φυσικό αέριο δίπλα από την πόρτα μας και να μην μπορεί να εξυπηρετεί την πόλη της Λιβαδειάς.

Τέλος ο κ. Καράμπελας ευχαρίστησε την κα δήμαρχο για το περιεχόμενο της συζήτησης, της ευχήθηκε να έχει μια γεμάτη και δημιουργική θητεία, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό της σε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροματίου σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας "Ο Βασιλιάς"

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροματίου σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας

"Ο Βασιλιάς"

Σάββατο 8 Νοεμβρίου και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου.
Ώρα προβολής: 20:00

Θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο σκηνοθέτης της ταινίας Νίκος Γραμματικός.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΙ δεύτερο ΤΡΟΧΑΙΟ στη διασταύρωση Βαγίων



Σα να μην έφτανε η απίστευτη προχθεσινή τραγωδία με τρεις νεκρούς  και έναν τραυματία,χθες το βράδυ λίγα μέτρα πριν το μοιραίο σημείο είχαμε και δεύτερο τροχαίο ευτυχώς με υλικές ζημιές,χωρίς τραυματισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας,  Ι.Χ. επιχείρησε να προσπεράσει  νταλίκα η οποία έστριβε δεξιά στο πτηνοτροφείο και συγκρούστηκαν πλάγια.Η νταλίκα μεταφέρθηκε στο διπλανό πρατήριο λόγω των καυσίμων που έτρεχαν απο το ρεζερβουάρ μετά τη σύγκρουση.Στο σημείο έφτασε αμέσως η Αστυνομία Βαγίων για μέτρα  προστασίας και η τροχαία Θηβών η οποία επιλήφθηκε  του ατυχήματος.Είναι το δεύτερο τροχαίο που γίνεται σχεδόν στο ίδιο  σημείο πράγμα που σημαίνει ότι οι οδηγοί πρέπει να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να διέρχονται με μικρή ταχύτητα από εκεί.Το βράδυ απλά  η κατάσταση ειναι τραγική αφου δεν έχει φωτισμό.  Δεν ξέρουμε  αν είναι υπεύθυνη η Αντιπεριφέρεια, ο Δήμος ή Αποκεντρωμένη διοίκηση, πάντως κάποιος είναι υπεύθυνος και  θα θέλαμε  να ζητήσουμε  την επέμβαση Εισαγγελέα δήλωσαν στο Permissospress διερχόμενοι οδηγοί.




Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Θήβα και Ορχομενό για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός ROMA στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (07-11-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 26χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών, για κλοπή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (07-11-2014) το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών, για κλοπή από κοινού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 52χρονος στη Λιβαδειά για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη 52χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Λιβαδειά, για παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια

Συνελήφθη, χθες (07-11-2014) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 52χρονος, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν, δύο (2) μαχαίρια με μήκος λάμας (15) και (11) εκατοστών αντίστοιχα.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελαιοτριβείο Βαρθαλάμη απο το 1923 Μαζί σας

Εδώ και 91 χρόνια το Ελαιοτριβείο Βαρθαλάμη εξυπηρετεί  τους ελαιοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής των Θεσπιών στην ελαιοποίηση των καρπών της ελιάς.
Ξεκινώντας το 1923 με τα μηχανήματα της εποχής αυτής περάσαμε σταδιακά στις πλέον σύγχρονες τεχνικές της ελαιοποίησης.H τεχνολογία σε συνδιασμό με την τεχνογνωσία και τις αυστηρές προδιαγραφές, μας  επιτρέπουν τα άριστα αποτελέσματα.
Έχουμε τη δυνατότητα για τους παραγωγούς που θέλουν να κάνουμε και ψυχρή έκθλιψη.

Ευχόμαστε σε όλους τους παραγωγούς καλή σοδειά!
Τηλ.επικοινωνίας 2262 302813-6987113497











Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση κάλυψη των κενών στα Σχολεία της Βοιωτίας

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση στα Γυμνάσια και Λύκεια της Π.Ε. Βοιωτίας λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, ενώ βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση της σχολικής περιόδου.
Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση στα Γυμνάσια και Λύκεια της Π.Ε. Βοιωτίας λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, ενώ βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση της σχολικής περιόδου. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Βοιωτίας, τα κενά εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Βοιωτία ανέρχονται σε 25, γεγονός που καθιστά την φετινή σχολική χρονιά χειρότερη από την προηγούμενη.
Τα ανωτέρω είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που έχουν φέρει τους μαθητές στο σημείο να προβαίνουν σε καταλήψεις για να διεκδικήσουν το αυτονόητο που είναι η δωρεάν δημόσια παιδεία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για  την άμεση κάλυψη των κενών αυτών;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανήγυρη του Ενοριακού Παρεκκλησίου Αγ. Μηνά στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι "στήνουν" ελληνοτουρκική κρίση με "βόμβες παραπληροφόρησης"; Επανάληψη Ιμίων;



Δήθεν ειδήσεις ,”αποκαλύψεις” και σενάρια “φωτιάς στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο”, απειλούν να προκαλέσουν από το πουθενά μια κρίση που η Τουρκία με λύσσα επιζητά και η Ελλάδα δεν θέλει. Τα όσα έχουν επιχειρηθεί να γίνουν τις τελευταίες ώρες με την διαρροή -από που άραγε;- αναξιόπιστων πληροφοριών και σεναρίων είναι τουλάχιστον ύποπτα και πρέπει να απασχολήσουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Χθες βράδυ στα δημοσιογραφικά γραφεία έφθασε η “πληροφορία” ότι οι Τούρκοι στέλνουν πλατφόρμα στην Κύπρο. Για την ακρίβεια ότι η πλατφόρμα πλέει ρυμουλκούμενη προς την Κύπρο. Λογικό να αναστατωθούν οι δημοσιογράφοι. Ποια ήταν η αλήθεια που στο “πάρα πέντε” αποκαλύφθηκε και δεν …κηρύχθηκε ο πόλεμος;

Ρουμάνικη πλατφόρμα με σημαία Μάλτας, με πολύ περιορισμένες δυνατότητες -μέχρι 90 μέτρα βάθος φθάνουν οι δυνατότητές της- που χρησιμποιούσαν οι Τούρκοι στην Αλεξανδρέττα, ρυμουλκείτο πράγματι για την Κύπρο. Για που ακριβώς; Για την Λεμεσσό όπου θα κάνει δίμηνες επισκευές. Το πιο ωραίο; Την πλατφόρμα ρυμουλκούσε ρυμουλκό κυπριακής εταιρείας!!!

Την ίδια περίπου ώρα γράφονταν διάφορα απίθανα σενάρια για “μυστική άσκηση αλεξιπτωτιστών στην Κύπρο”,με την συμμετοχή και Ισραηλινών. Επρόκειτο για προγραμματισμένη και γνωστή συντήρηση αλεξιπτωτιστών!

Όλα αυτά πρέπει να προβληματίσουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία η οποία πρέπει να αποδεχτεί ότι το μόνο αντίδοτο στο δηλητήριο της επικινδυνης παραπληροφόρησης είναι η έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση. Θα επαναλάβουμε ότι πρέπει να καταλάβουν στο ΥΠΕΘΑ ότι η ενημέρωση είναι “όπλο”. Ας το αξιοποιήσουν “επιχειρησιακά” κι όχι για δημόσιες σχέσεις.



Επειδή όλοι μας -και οι δημοσιογράφοι- ζήσαμε τα Ίμια και θυμόμαστε πως ξεκίνησαν και πόσο εύκολα τα κάναμε όλα στους Τούρκους καλό θα είναι να είμαστε πάρα πολύ υποψιασμένοι και καχύποπτοι. Η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ότι κι αν επιχειρήσει να προκαλέσει η Τουρκία. Αν θέλει η Τουρκία ας προχωρήσει. Εκείνη έχει τα προβλήματα και τα αδιέξοδα στην περιοχή. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε, τίποτα. Αντιθέτως αυτή τη περίοδο βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο συνεννόησης με πολλές σημαντικές χώρες της περιοχής, έχουμε δρομολογήσει κάποια σημαντικά θέματα και δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε …χάρες στον Ερντογάν.



Οι προκλήσεις των Τούρκων πρέπει να αντιμετωπίζονται και θα αντιμετωπίζονται όπως πρέπει. Αν η Τουρκία θέλει να το …πάει παραπέρα, εδώ είμαστε…
 onalert.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο κενό η αίτηση τριών αντιπροσώπων της ΕΑΣ Λιβαδειάς για ακύρωση της συνέλευσης



Με την απόφαση 158/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς απορρίφθηκε η αίτηση τριών αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΣ Λιβαδειάς, περί ακύρωσης της συνέλευσης για διαδικαστικούς και νομικούς λόγους . Αν και πλέον είναι άνευ αντικειμένου , αφού η Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ έλαβε αυτή την απόφαση εκ νέου στις 29/09/2014 .

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΕΑΣ Λιβαδειάς ενώ ουσιαστικά είναι υπό εκκαθάριση από τις 21/7/2014, που είχε γίνει η πρώτη γενική συνέλευση την οποία και ανεπιτυχώς προσέβαλλαν κάποιοι με διάφορα προσχήματα , μέχρι και την 29/9/2014 που η δεύτερη και τελευταία Γενική Συνέλευση πήρε την υπό εκκαθάριση απόφαση, χάθηκε πολύτιμος χρόνος λόγω της προσωρινής διαταγής που εξεδόθη έως ότου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα . Χρόνος ο οποίος συνέπεσε με την τρέχουσα εκκοκκιστική περίοδο, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμοι πόροι για την διενέργεια της εκκαθάρισης, από την μίσθωση των εκκοκκιστηρίων της ΕΑΣ σε διαφόρους εκκοκκιστές της χώρας που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ,στερώντας θεμιτό ανταγωνισμό προς όφελος των βαμβακοπαραγωγών

Η επιμονή μιας μικρής μειοψηφίας των αντιπροσώπων που προσπάθησε να εξυπηρετήσει άγνωστα συμφέροντα, στράφηκε εναντίον των εργαζομένων , των πιστωτών, των αγροτών καθώς και καθυστέρησε με νομικά τερτίπια την επιβολή του νόμου .



"Ως Πρόεδρος της υπό εκκαθάριση ΕΑΣ Λιβαδειάς θέλω να ευχαριστήσω την μεγάλη πλειοψηφία των αντιπροσώπων που μετέχουν στην Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ, των εργαζομένων, και των αγροτών για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου καθώς και στην πλειοψηφία των μελών του ΔΣ . Η προσπάθεια από κοινού όλων των ανωτέρω, ώστε οι αγρότες- κτηνοτρόφοι της περιοχής να μην απολέσουν τίποτα από τα κεκτημένα όσο και ωφελήματα που δικαιούται καθώς και την δυνατότητα ενδυνάμωσης τους μέσα από συλλογικές δράσεις τις διασφαλίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .
paseges.gr


Η κρισιμότητα των στιγμών όμως για το αγροτικό και συνεταιριστικό κίνημα, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό αλλά μέσα από στοχευόμενες και κοινές δράσεις να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία ανάκαμψης του συνεργατισμού και ανασύστασης των αγροτικών παραγωγικών δυνατοτήτων", δήλωσε ο Γιώργος Ανέστης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα "Στρουμφάκια Νο 2" στο Συνεδριακό Αλιάρτου απο τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Α΄ Νηπιαγωγείου


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση απο τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων για την ανανέωση αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου – Θεσπιέων , με την αριθμ. 179/2014 ( ΑΔΑ 75ΛΞΩΨ4-2ΡΕ ) απόφασή του προχώρησε ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ , στον καθορισμό των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ .

Με την ανωτέρω απόφαση καθορίσθηκε και η 30-11-2014 ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών .

Το σώμα της απόφασης βρίσκεται ανηρτημένο στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Δήμου και στο site του Δήμου : aliartos.gov.gr.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Δήμου :  2268 3 50224

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση ψηφίσματος του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.
Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής:
«Δύο μήνες πέρασαν από την έναρξη των μαθημάτων και βρισκόμαστε για άλλη μια χρονιά στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε τις τρομερές ελλείψεις που έχουν τα σχολεία μας κυρίως σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Παρά το υποκριτικό ενδιαφέρον και τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσουν κανονικά φέτος τα γυμνάσια και  λύκεια, αλλά και τις διεκδικήσεις και τον αγώνα των εκπαιδευτικών, τα σχολεία μας ακόμη υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών.
Συγκεκριμένα, στο Νομό Βοιωτίας τα κενά ανέρχονται στα είκοσι τέσσερα (24) και στην περιοχή της Λιβαδειάς στα επτά (7).
Το αποτέλεσμα είναι τα σχολεία να μην μπορούν ακόμη να φτιάξουν πρόγραμμα και να βρίσκονται σε συνεχή αναβρασμό, οι μαθητές να κάνουν συνεχώς κενά, να μένουν πίσω σε μαθήματα τους και οι καθηγητές σαν γυρολόγοι να γυρνούν από σχολείο σε σχολείο αδυνατώντας να αναπτύξουν δεσμούς που είναι απαραίτητοι στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα σχολεία μας τα έχει κτυπήσει η κρίση και η πολιτική της λιτότητας και αυτό πια δε γίνεται να κρυφτεί από κανένα.
Θεωρούμε ότι το ζήτημα της δημόσιας εκπαίδευσης αφορά όλη την κοινωνία.
Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, τους τοπικούς φορείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε ένα κοινό μέτωπο, προκειμένου να διεκδικήσουμε την άμεση κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς».



Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο: Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» τη χώρα το Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά το βράδυ. Νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, εντάσεως 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ όμως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην αρχή της ημέρας θα είναι έντονα. Εξασθένηση των φαινόμενων από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά 7 με 8 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα αλλά το βράδυ σταδιακά θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απογευμα. Τη νύχτα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΔΕΙΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η νέα Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας σε εφαρμογή των προγραμματικών της δεσμεύσεων για ενεργή συμπαράσταση στους κτηνοτρόφους της Περιφέρειάς μας, καλεί όλους τους κτηνοτρόφους που διατηρούν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι  οποίες δεν διαθέτουν άδεια εγκατάστασης (λειτουργίας) ή η άδεια τους έχει λήξει, να προσέλθουν στα γραφεία των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και να υποβάλλουν αίτηση αδειοδότησης.
Υπενθυμίζουμε στους κτηνοτρόφους ότι στις 12 Μαρτίου 2015 παύει να ισχύει η ειδική ρύθμιση του άρθρου 14 του νόμου 4056/2012 με την οποία δίνεται τριετής αναστολή ισχύος των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων και κατεδαφίσεων  των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Επιπλέον παροτρύνουμε τους κτηνοτρόφους να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 4178/2013 σχετικές με την νομιμοποίηση-τακτοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση των μονάδων που έχουν αυθαίρετα κτίσματα ή προσθήκες. Η παραπάνω ευεργετική διάταξη λήγει στις 6 Φεβρουαρίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα Τμήματα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής των Δ/νσεων αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,8R στον Κορινθιακό- Αισθητός σε Πάτρα, Αίγιο, Λιβαδειά, Θήβα, Άμφισσα, Αράχωβα..


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.13 το απόγευμα της Παρασκευής, στον Κορινθιακό Κόλπο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο και πιο συγκεκριμένα 5 χλμ βορειοανατολικά του Αιγίου, 144 χλμ δυτικά της Αθήνας. Το εστιακό τoυ βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές όπως Πάτρα, Αίγιο, Λιβαδειά, Θήβα, Άμφισσα, Αράχωβα..

Από τον σεισμό προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά ακατοίκητα σπίτια. Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο στο Αίγιο πήρε κλίση μετά τον σεισμό και ήδη έχει αποκλειστεί περιμετρικά ο χώρος.

Όπως ανέφεραν πολλοί κάτοικοι, η δόνηση συνοδευόταν από έντονη βοή. Αρκετοί κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους.

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί εντάσεως μικρότερης των 3 Ρίχτερ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτροχιάστηκε τρένο στην Αμφίκλεια



Εκτροχιασμός κενών βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας, με αριθμό 80505, σημειώθηκε στις 2:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο σταθμό Λιλαία στην περιοχή της Αμφίκλειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Κανείς από το προσωπικό του εμπορικού τραίνου δεν έπαθε τίποτα. Στο σημείο τις τελευταίες ώρες επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκτροχιασμός οφείλεται σε κατολίσθηση στην ορεινή αυτή περιοχή.

Οι επιβάτες της βραδινής αμαξοστοιχίας 601 από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα, θα μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πολύωρη δυστυχώς καθυστέρηση.

Για τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα με τα πρωινά δρομολόγια των τραίνων, θα γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου – Τιθορέας.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Υπενθυμίζετε ότι στο τμήμα αυτό που συνέβη ο εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.

Με επόμενη ανακοίνωση της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ενημερώσει για την πορεία της αποκατάστασης των προβλημάτων στη σιδηροδρομική γραμμή.

Για περισσότερη ενημέρωση των επιβατών στον αριθμό 14511.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ΔΔΕ Βοιωτίας ξεκινούν από φέτος έναν κύκλο εκδηλώσεων, που απευθύνονται στους εφήβους και έχουν τον τίτλο «ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ».


Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον αυτής της ηλικιακής ομάδας, καθώς η εφηβεία σηματοδοτεί την αμφισβήτηση, την αντίδραση, την απόρριψη ακόμα και την επανάσταση απέναντι στον αναπόφευκτο συντηρητισμό των μεγαλυτέρων.


Έτσι θα υλοποιηθούν δράσεις με τη συμμετοχή συγγραφέων και ψυχολόγων με στόχο την προσωπική αλλά και ομαδική έκφραση των νέων, καθώς και την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που τους αφορούν.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:


        I.            Δευτέρα 10 Νοεμβρίου -  1ο και 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Συνάντηση με  τη συγγραφέα και δημοσιογράφο  Στέλλα Κάσδαγλη, η οποία παρουσιάζει  το θέμα «Σελίδες και Ιστοσελίδες» ως εξής:

«Σας προσκαλώ σε μια διαφορετική συζήτηση με θέμα τη  λογοτεχνία  και το πώς αυτή μπλέκεται σήμερα με την ψηφιακή πραγματικότητά μας. Με ερεθίσματα από το ίντερνετ, τα social media και μερικά πολύ ιδιαίτερα βιβλία, θα απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Το ίντερνετ σας κάνει να θέλετε να διαβάζετε λιγότερο ή πιο πολύ; Είναι το chat ο νέος διάλογος; Θα σταματούσατε το διάβασμα για να δείτε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού που ακούει η ηρωίδα του βιβλίου; Μπορεί άραγε να γραφτεί ένα βιβλίο μέσω Facebook; Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε και παρουσιάζετε τον εαυτό σας όταν γράφετε και διαβάζετε ψηφιακά; Ελάτε να πειραματιστούμε και να κουβεντιάσουμε για απορίες που ίσως κανείς να μην έχει σκεφτεί ακόμα να βάλει στο τραπέζι.»

      II.            Τετάρτη  19 Νοεμβρίου - Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» 7 μμ.

Διάλεξη της ψυχολόγου Χριστίνας Ρασιδάκη με θέμα «Σχολείο και εξετάσεις; Δεν ψαρώνω!»

Διάβασμα, βαθμοί και εξετάσεις αποτελούν για όλους ένα τρίπτυχο προσδοκιών και προστριβών στο σχολείο και την οικογένεια. Σε αυτή τη συνάντηση θα προσεγγιστούν όλες εκείνες οι δυσκολίες που οι έφηβοι αντιμετωπίζουν, θα επαναπροσδιοριστεί η θέση γονέων και εκπαιδευτικών στο τρίπτυχο γονείς – εκπαιδευτικοί – έφηβοι και θα παρουσιαστούν τεχνικές που θα βοηθήσουν τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά να αντεπεξέλθουν με επιτυχία σε όλη τη διαδικασία των εξετάσεων.

      III.            Πέμπτη 20 Νοεμβρίου – 1ο και 2ο Λύκειο Λιβαδειάς

Συνάντηση με την  ψυχολόγο Χριστίνα  Ρασιδάκη


      IV.            Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου – 2ο και 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Συνάντηση με τη συγγραφέα Λίνα  Λυχναρά

Το παιδί με τα δύο πρόσωπα: Ανακαλύπτοντας τον ένοχο...

Η Λίνα Λυχναρά μοιράζεται τα μυστικά του εφηβικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Αποκαλύπτει τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, τα όρια και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν. Η εισήγησή της αποτελεί την έναρξη ενός παιχνιδιού μυστηρίου μεταξύ των συμμετεχόντων, που, χωρισμένοι σε ομάδες, καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να στοιχειοθετήσουν την «απόλυτη ιστορία μυστηρίου». Εκείνη θα δώσει την αρχή της περιπέτειας, που οι μαθητές θα πρέπει να τη συνεχίσουν έως το τέλος. Ένα συλλογικό διαδραστικό παιχνίδι που απαιτεί φαντασία, ταχύτητα, συνεργασία και φυσικά αστυνομικό δαιμόνιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ