Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ψάχνετε για τσιπουράδικο; Ελάτε στο "ΚΑΡΑΝΤΑΣ-καφεδάκι-τσιπουράκι"



Εάν ψάχνεις για καφέ τσιπουράκι,ποτάκι,και καλή διασκέδαση ????Μην ψάχνεις άδικα πήγαινε στο «ΚΑΡΑΝΤΑΣ καφεδάκι,τσιπουράκι» και…….. θα μας θυμηθείς!!!!!


Ένας ξεχωριστός χώρος στην Ελλοπία Θηβών,με ξεχωριστούς μεζέδες,τα μενού του είναι όλα καταπληκτικά σε πολύ χαμηλές τιμές και η εξυπηρέτηση του προσωπικού άψογη.Τι να δοκιμάσεις;
 Θα δυσκολευτείς να πρωτοδιαλέξεις καθώς υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις τόσο σε κρεατικά, όσο και σε θαλασσινά και μαγειρευτά: ποικιλίες, βραστό,χταπόδι και καλαμαράκια παίζουν πολύ δυνατά!
Tηλ.επικοινωνίας 2264041001-6937278084  
Σας περιμένουμε!
Η σελίδα μας στο Facebook


 







Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ






Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΚΡΗ βρέθηκε η αγνοούμενη Μαρία από τη Χαλκίδα






Ένα μήνα μετά το χαμό της Μαρίας Αλιμπινίση 36 χρόνων, σήμανε συναγερμός στην περιοχή Λίμνη Ευβοίας.

Το μεσημέρι της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου, κάτοικοι της Λίμνης είδαν να επιπλέει στη θάλασσα το πτώμα μίας γυναίκας. Αμέσως ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο για την ανάσυρση και την ανεύρεση των στοιχείων της .

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς της έκαναν την πρώτη αναγνώριση από τη βέρα και το κομποσκοίνι που φορούσε. Την τελική απάντηση όμως θα τη δώσει το DNA. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα αποφανθεί η Ιατροδικαστής.

Οι Αρχές της περιοχής προσπαθούν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, όταν χάθηκε από τον Άγιο Γεώργιο Ιστιαίας , όπου είχε επισκεφθεί για Σαββατοκύριακο την αδερφή της. Πρόκειται για ένα ανθρακί Lancia Υ με αριθμό κυκλοφορίας ΧΑΡ1253.

Για την εξαφάνιση της Μαρίας είχε σημάνει και Silver Alert.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του και το Νεοχωράκι Θήβας

 
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της και τη φάτνη της Γεννήσεως φωταγώγησε η Τοπική Κοινότητα Νεοχωρακίου, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, σε μία πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τα φώτα άναψε, μετά από κλήρωση, ένα από τα παιδάκια που συμμετείχαν στη γιορτή.  Στη συνέχεια όλοι μαζί υποδέχτηκαν το Άγιο Βασίλη, που ήρθε με το ποδήλατό του για να μοιράσει τα δώρα του.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Χορωδία Νεοχωρακίου, που έψαλλε μελωδικά  χριστουγεννιάτικα κάλαντα και το Τοπικό Χορευτικό Νεοχωρακίου με παραδοσιακούς χορούς, ενώ ένας πλούσιος μπουφές με γλυκίσματα προσφέρθηκε στους παραβρισκόμενους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Άλκης Κατσέλης. Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων κ.κ. Σπύρος Κίτσος και Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Κοκοντίνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιουλία Κοντού και Κώστας Χαρέμης και ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Θάνος Νικόλαος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσταση νέας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου



Ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας κατέθεσε τροπολογία με αριθμό 2193/192, για τη σύσταση νέας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου στο Δήμο Τανάγρας, η οποία και έγινε αποδεκτή στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής από τον υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση – τομή, αφού όχι μόνο ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο, διαχρονικό και διακομματικό αίτημα των τοπικών φορέων, αλλά είναι και η πρώτη φορά που αλλάζει το Πρόγραμμα “Καλλικράτης”, ανοίγoντας έτσι τον δρόμο για την διόρθωση περαιτέρω διοικητικών στρεβλώσεων που προήλθαν από την ψήφιση κι εφαρμογή του.

Από τις αρχές του 2010 είχε εκδηλωθεί η διάθεση μέσω επιστολών και πολιτικών παρεμβάσεων, τόσο από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο  κι από βουλευτές Βοιωτίας, για την ενοποίηση του Δηλεσίου και την ανακήρυξη του σε Δημοτική Ενότητα Δήμου Τανάγρας, χωρίς όμως το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Πλέον το Δήλεσι, η μεγαλύτερη σε έκταση κατοικημένη περιοχή σε ολόκληρο τον Δήμο Τανάγρας με 4.672 μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί αποτελεσματικότερα, εξυπηρετούμενη από κοινές δημόσιες υπηρεσίες όπως ιατρείο του ΕΣΥ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κ.α. αλλά και να προωθήσει μια σειρά από υποδομές όπως την ένταξη του στο Σχέδιο Πόλεως, την ανέγερση 12τάξιου Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου και τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταπληκτική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στην Αλίαρτο-Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Τα παιδιά των Νηπιαγωγείων Αλιάρτου  χάρισαν στιγμές χαράς και γέλιου σε όσους παρευρέθηκαν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στο Συνεδριακό Κέντρο.Την  Χριστουγεννιάτικη Γιορτή διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου,σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο.

Τα μικρά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και μέσα από το κέφι και την παιδική τους ζωντάνια έκαναν τους γονείς τους
να συγκινηθούν αλλά και να γελάσουν με την ψυχή τους.Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάλαντα, ευχές και πολύ κέφι, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες .
Στην γιορτή παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αλιάρτου κος Ντασιώτης,ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου κος Δαραμάρας οι οποίοι έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στις νηπιαγωγούς και στα παιδιά.Την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή έκλεισε η Χορωδία του Μαζίου.

Όσοι δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την γιορτή  των παιδιών μπορούν να την απολαύσουν με το βίντεο που ακολουθεί.
Να συγχαρούμε και εμείς με τη σειρά μας όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς  για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται  και να ευχηθούμε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ευτυχισμένο το 2015.





 




ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν μηχανή στα Οινόφυτα, αλλά επεσαν στην Ο.Π.Κ.Ε.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας από την περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας

Δράστες είναι δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής τροχοφόρου και της παράβασης του νόμου περί όπλων

Κατασχέθηκαν η κλεμμένη μοτοσικλέτα και ένα στιλέτο

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας από την περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας. Δράστες είναι δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 35 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής τροχοφόρου και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα χθες (22-12-2014) το απόγευμα, αστυνομικοί της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, εντόπισαν σε περιοχή των Οινοφύτων τους δύο αλλοδαπούς να επιχειρούν να φορτώσουν σε φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 27χρονου, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί η κλοπή της από τον 33χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη της, την 13-12-2014, στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν η ανωτέρω κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, καθώς και ένα στιλέτο, συνολικού μήκους (29) εκατοστών, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 27χρονου .

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θήβα

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα σε περιοχές της Θήβας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης

Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, που πραγματοποιούνται καθημερινά, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν χθες (22-12-2014) απογευματινές και βραδινές ώρες, σε περιοχές της Θήβας, συνολικά τρία (3) άτομα.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 30 και 21 ετών , καθώς και για έναν 28χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το βράδυ, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας στον 21χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (21) γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών στον 28χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητα ηρωίνης.

Στην τρίτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Θηβών στον 30χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, το οποίο περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Την προανάκριση για τις ανωτέρω περιπτώσεις διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα στη Λιβαδειά - Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Κυνήγι του κρυμμένου Αϊ Βασίλη

 1ο Κυνήγι του Κρυμμένου Αη Βασίλη
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Κυνήγι του Κρυμμένου του Αη Βασίλη στη Λιβαδειά, που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εορταστικού προγράμματος: «στη Γειτονιά του Αη Βασίλη» του δήμου Λεβαδέων.
Πρωί – πρωί η πλατεία Λ. Κατσώνη (Ζάππειο) γέμισε από μαθητές και γονείς, που με τις φωνές τους ξύπνησαν από τον κυριακάτικο ύπνο την πόλη και σκόρπισαν μαζί με το λαμπερό ήλιο την πάχνη και το κρύο της νύχτας.
Στο Πάρκο του Λ. Κατσώνη στις 10,30 το πρωί της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου 2014, είχε οριστεί το ραντεβού για όσους ήθελαν να ψάξουν για να βρουν τον κρυμμένο Αη Βασίλη. Και ήταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν, περίπου 700 μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης και δεκάδες γονείς, όλοι κεφάτοι και αποφασισμένοι να τον βρουν πρώτοι.
Οι συμμετέχοντες δηλώθηκαν, πήραν τον αριθμό της ομάδας τους, την κάρτα και τους γρίφους, τους οποίους παρέδωσε στην συντονιστική επιτροπή η Δήμαρχος κ. Γιώτα Πούλου η οποία αμέσως μετά κήρυξε την εκκίνηση του παιχνιδιού. Εκατοντάδες παιδιά ξεχύθηκαν σαν ποτάμι από το Πάρκο και όρμησαν με κατεύθυνση κυρίως προς τον Πεζόδρομο και την Κρύα. Έτρεχαν και προσπαθούσαν ταυτόχρονα να λύσουν τους γρίφους, ώστε να προσανατολιστούν στα σημεία που βρίσκονταν τα αριθμημένα σακούλια του Αη Βασίλη με τους χρωματιστούς μαρκαδόρους.
Απορημένοι και ξαφνιασμένοι ευχάριστα, οι οδηγοί, οι περαστικοί και οι καταστηματάρχες, από το κέντρο της πόλης, ως τις γιαγιάδες στη γειτονιά του ρολογιού, έβλεπαν νεανικές αναψοκοκκινισμένες φατσούλες να τρέχουν και να ρωτούν δεξιά κι αριστερά: «μήπως ξέρεις ποιο μπορεί να είναι το φίδι της Λιβαδειάς που βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι»; Άλλοι πάλι έκαναν και προσφορές: «θείο άμα μου πεις, πώς θα πάω πιο γρήγορα στο ρολόι, θα σε κεράσω μια μπύρα»!
Μαζί με τα μικρότερα παιδιά έτρεχαν και πολλοί γονείς. Καθώς οι περισσότεροι/ες ήταν μάλλον απροετοίμαστοι/ες γι’ αυτό που θα ακολουθούσε, φαίνεται ότι ζορίστηκαν λίγο παραπάνω, προσπαθώντας να διατρέξουν απ’ άκρη σ’ άκρη την πόλη με τις μπότες, τα βαριά μπουφάν και το κινητό που ‘χε πάρει φωτιά, καθώς ζητούσαν πληροφορίες από τους προπορευόμενους.
Μετά από περίπου δύο ώρες τρεξίματος στις γειτονιές της πόλης κι αφού πέρασαν από το Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας στην Νεροτριβή, το Ρολόι της πόλης, το άγαλμα του Β. Μπούσγου, τη βρύση του Διοικητηρίου, το άγαλμα του Ν. Μπουφίδη στον Πεζόδρομο, το ψηφιδωτό δάπεδο έξω από τα Δικαστήρια, την Φιλαρμονική στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου στη Βενιζέλου, το σπίτι των Ξωτικών στο Νερόμυλο, το Δημοτικό Θέατρο στο Ζάππειο και το παλιό Δημαρχείο όπου εκτίθενται κάποια έργα από τη συλλογή Θ. Λαζαρή, οι συμμετέχοντες κατέληξαν πίσω στην πλατεία Λ. Κατσώνη.
Όλοι μικροί και μεγάλοι, λαχανιασμένοι, ιδρωμένοι, κατάκοποι, αλλά και χαμογελαστοί, χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, πήραν το κέρασμα και το αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους, αντάλλαξαν ευχές κι έδωσαν ραντεβού στην επόμενη δραστηριότητα στη «Γειτονιά του Αη Βασίλη».
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δεκάδες συμπολίτες μας, στους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και στις επιχειρήσεις που με την προσφορά εθελοντικής εργασίας και ειδών αντίστοιχα, συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη υλοποίηση του παιχνιδιού.








Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α.επαρχίας Λιβαδειάς



Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς εύχεται σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
Η νέα χρονιά ευχόμαστε να είναι χρονιά Ανατροπής , Διεκδικήσεων , Ενότητας , Ελπίδας και Δικαίωσης των αγώνων του λαού.



Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                     ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση της Περιφέρεια Στερεάς προς τους ιδιώτες κτηνιάτρους

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς τους ιδιώτες κτηνιάτρους

    Η Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) σε εφαρμογή του άρθρου 4 της Υπουργικής Απόφασης με αριθ. 816/156798/2014 «Λεπτομέρειες εφαρμογής του θεσμού του «κτηνιάτρου εκτροφής» στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, για την εφαρμογή του άρθρου 60 και της παραγράφου 8 του άρθρου 62 του Ν.4235/2014» (ΦΕΚ 3385Β/17-12-2014), καλεί τους ιδιώτες κτηνιάτρους να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος, συνοδευόμενη με τα δικαιολογητικά του άρθρου 8 της προαναφερόμενης Υπ. Απόφασης, στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να δημιουργηθεί μητρώο «κτηνιάτρων εκτροφής» κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, το οποίο θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΥπΑΑΤ.
    Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις  23 / 01 / 2015.

    Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν όσοι κτηνίατροι  πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:
α) να ασκούν νόμιμα το κτηνιατρικό επάγγελμα,
β) να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.),
γ) να μην έχουν άδεια για λιανική ή χονδρική πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων ή να μην εργάζονται σε εταιρείες παραγωγής και διάθεσης κτηνιατρικών φαρμάκων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας,
δ) να μην είναι μισθωτοί κτηνίατροι που υπηρετούν ως μόνιμοι ή συμβασιούχοι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη Περιφερειακή Διοίκηση, στο ΥΠΑΑΤ, σε άλλα Υπουργεία ή φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

    Μαζί με την αίτηση ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβάλλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά σε ακριβή αντίγραφα:
α) πτυχίο κτηνιατρικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου τίτλου αναγνωρισμένου ιδρύματος της αλλοδαπής,
β) εν ισχύ βεβαίωση αναγγελίας έναρξης – συνέχισης άσκησης του κτηνιατρικού επαγγέλματος από το ΓΕΩΤΕΕ,
γ) βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος από την αρμόδια ΔΟΥ,
δ) υπεύθυνη δήλωση, γνησίως υπογεγραμμένη, σχετικά με την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, καθώς και για τις όμορες Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο εφαρμογής της παρούσας,
ε) υπεύθυνες δηλώσεις, γνησίως υπογεγραμμένες, με τις οποίες βεβαιώνεται η συνδρομή των κριτηρίων γ) και δ) της παραπάνω παραγράφου

   

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Περιφερειάρχη Στερεάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ-Στο δρόμο για τις εκλογές

Η Τοπική οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ
Στο δρόμο για τις εκλογές

Συμπτωματικά αλλά με ιδιαίτερη σημειολογική σημασία, έγινε τη βδομάδα αυτή η εκλογή του νέου Συντονιστικού οργάνου της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ.
Δημοκρατικά και συντεταγμένα, με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των μελών στη πλούσια συζήτηση, σε δύο συνελεύσεις της οργάνωσης, εξελέγησαν τα εννέα (9) μέλη του Συντονιστικού, το οποίο την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου συγκροτήθηκε σε σώμα.
Επανεξελέγει συντονιστής ο Απ. Ντάντος και έγινε καταμερισμός ευθυνών και καθηκόντων.
Ολοι όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες αυτές, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησαν και συμφώνησαν, ότι η συσσωρευμένη κοινωνική ανασφάλεια μετά από έξι χρόνια ύφεση και τέσσερα χρόνια σκληρών μέτρων λιτότητας,  έχει φέρει τους πολίτες σε απόγνωση.
Στη φάση αυτή, μετά την αδυναμία της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να εκλέξουν πρόεδρο Δημοκρατίας, ανοίγει ο δρόμος προς τη μόνη δημοκρατική, φερέγγυα και λυτρωτική διέξοδο από την κρίση, που είναι οι εκλογές.
Ο ι επικείμενες εκλογές δεν είναι εκλογές εναλλαγής, αλλά σηματοδοτούν την κατάρρευση ενός καθεστώτος. Θα είναι η αφετηρία μιας νέας λαϊκής, δημοκρατικής και ριζοσπαστικής μεταπολίτευσης.
Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ικανή να συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας  και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας είναι η απάντηση στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στους εκφοβισμούς και στην οικονομική εξαθλίωση.
Σε αυτή τη νέα προοπτική, τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις των μελών της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες.
Θα αγωνιστούμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κορμός και ο φορέας του συνεχώς αυξανόμενου ρεύματος της λαϊκής ελπίδας.

Θήβα 22 Δεκεμβρίου 2014

Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς ΠτΔ και η δεύτερη ψηφοφορία - Σαφάρι για 12 βουλευτές



Οκτώ επιπλέον ψήφους εξασφάλισε η κυβέρνηση στη δεύτερη ψηφοφορίαγια Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Την πρότασή της στήριξαν 168 βουλευτές (οκτώ περισσότεροι από την πρώτη ψηφοφορία), ενώ 131 δήλωσαν «παρών».

Στη δεύτερη ψηφοφορία, υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Γιώργος Κασαπίδης, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Παναγιώτης Μελάς, Γιάννης Κουράκος, καθώς και οι προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Aπουσίαζε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Σε επιστολή της διευκρίνιζε ότι αν βρισκόταν στη Βουλή θα ψήφιζε «παρών»

Τη θετική ψήφο των Σ. Μπούκουρα, Χ. Αλεξόπουλου και Γ. Κουράκου ακολούθησαν ειρωνικό χειροκρότημα και χαμόγελα των Χρυσαυγιτών βουλευτών, ενώ ειρωνικά γέλια ακούστηκαν και στη θετική ψήφο του Π. Μελά.
«Παρούσα» φώναξε η βουλευτής Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή, προσθέτοντας «δεν έχω αλλάξει φύλο κύριε πρόεδρε».
Παρόντες στη συνεδρίαση, ως ακροατήριο ήταν και δύο από τους τρεις ευρωβουλευτές της ΧΑ που χαιρέτησαν με νεύμα τον Ν. Μιχαλολιάκο .

Μια γυναίκα από τα θεωρεία φώναξε, μετά την ανάγνωση του αποτελέσματος: «Ψηφίσατε τους ευρωπροδοτες».

Η τρίτη και τελική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, και απαιτούνται 180 ψήφοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Nα δοθεί παράταση για τη συγκομιδή των βαμβακιών στη Βοιωτία

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Να δοθεί παράταση για την ολοκλήρωση της εκκοκκιστικής περιόδου τουλάχιστον μέχρι 31 Ιανουαρίου 2015 στη Π.Ε. Βοιωτίας.
Λόγω των πολλών βροχοπτώσεων των μηνών Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου καθώς και λόγω της χαλαζόπτωσης της 15ης Ιουνίου 2014 οι βαμβακοκαλλιέργειες υπέστησαν οψίμιση, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί συγκομιδή ορισμένων βαμβακιών μέχρι το τέλος της εκκοκκιστικής περιόδου (31 Δεκεμβρίου 2014).
Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση ενός μήνα -να ολοκληρωθεί δηλαδή η εκκοκκιστική περίοδος στις 31 Ιανουαρίου 2015- για την συγκομιδή των βαμβακιών. Επισημαίνεται, ότι οι αγρότες δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ για τη χαλαζόπτωση της 15ης Ιουνίου 2014, με κίνδυνο, εάν δεν δοθεί παράταση για την εκκοκκιστική περίοδο, να υποστούν τεράστια οικονομική ζημία τόσο για την φετινή καλλιεργητική περίοδο, όσο και για την επόμενη, καθώς δεν θα έχουν τους οικονομικούς πόρους για να αγοράσουν τα αγροτικά εφόδια προκειμένου να καλλιεργήσουν τα χωράφια.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να δοθεί παράταση ενός μήνα για τη συγκομιδή των βαμβακιών, να ολοκληρωθεί δηλαδή η εκκοκκιστική περίοδος στις 31 Ιανουαρίου 2015;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Τιμωρία σε όσους κατέθεσαν πινακίδες -Θα πληρώσουν ολόκληρο το ποσό των τελών κυκλοφορίας για να τις πάρουν πίσω

Τι και αν είναι πολλοί το θεωρούσαν βέβαιο ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν καταθέσει πινακίδες θα είχαν τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω όποτε θα είχαν την οικονομική δυνατότητα πληρώνοντας ένα μέρος των τελών κυκλοφορίας, ή τέλη με το μήνα κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού η περίφημη τροπολογία δεν κατατέθηκε ποτέ. 

Ετσι όποιος καταθέσει τις πινακίδες του ΙΧ ή της μοτοσικλέτας του θα πρέπει να γνωρίζει πως για να μπορέσει να τις πάρει πίσω από την Εφορία θα πρέπει να πληρώσει το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας.

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες

Για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για το 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας -στις κατά τόπους εφορίες- μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2014, και να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά: Άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, πινακίδες κυκλοφορίας, αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του Ι.Χ., αντίγραφο του εντύπου Ε9 ώστε να αποδεικνύεται πως υπάρχει θέση στάθμευσης (ή βεβαίωση ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος), αποδεικτικό καταβολής των τελών κυκλοφορίας του 2014.

 Επιπλέον, στην αρμόδια ΔΟΥ θα ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να συμπληρώσουν μια αίτηση στην οποία θα αναγράφουν τα: επώνυμο ή επωνυμία, όνομα, όνομα πατρός, επάγγελμα, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου, είδος και χρήση (Ι.Χ., επαγγελματικό κ.λπ., τόπος ακινησίας, περιφέρεια αστυνομικού τμήματος, ημερομηνία έναρξης ακινησίας και λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Χοντρά παιγνίδια στην αγορά ελαιολάδου



Την ώρα που οι τιμές του ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν παρουσιάσει έντονα ανοδική τάση το ελληνικό ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας (κάτω από 0,4) και υψηλής ποιότητας παραμένει στα επίπεδα των 2,80 έως 3 Ευρώ το κιλό.

Το γεγονός οφείλεται στο ότι η αγορά χονδρικής είναι ουσιαστικά κλειστή με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να καθίστανται έρμαιο εκβιαστικών πρακτικών.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ οργανώνονται δημοπρασίες για την πώληση μεγάλων ποσοτήτων λαδιού νέας εσοδείας δεν προσέρχεται κανένας έμπορος με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι υπάρχει χαμηλή ζήτηση. Και όλα αυτά ενώ είναι γνωστό ότι η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου φέτος έχει καταρρεύσει.
Η κατάρρευση της παγκόσμιας παραγωγής έχει εκτινάξει διεθνώς την χονδρική τιμή ελαιολάδου στα 4,282 ευρώ το κιλό, τιμή η οποία είναι υψηλότερη κατά 40% της χονδρικής τιμής που διαμορφώνεται στην Ελλάδα. Πάρτι τιμών γίνεται στην κυριολεξία στην Ιταλία όπου η χονδρική σε χαμηλής οξύτητας ελαιόλαδο διαμορφώνεται στα 5,67 Ευρώ ενώ στην Ισπανία η τιμή είναι στα επίπεδα των 3,35 Ευρώ το κιλό.
Ουσιαστικά φαίνεται ότι οι ιταλοί έμποροι σε συνεργασία με τοπικούς εμπόρους σε Ελλάδα και Ισπανία έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον χαμηλών τιμών που δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αγοράς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έμποροι αγοράζουν το Ελαιόλαδο με το κιλό ενώ στον καταναλωτή το ελαιόλαδο διατίθεται σε λίτρο το οποίο αντιστοιχεί σε 920 γραμμάρια. Κατά συνέπεια τιμή χονδρικής 3 Ευρώ το κιλό αντιστοιχεί σε περίπου 2,75 Ευρώ ανά λίτρο. Και όλα αυτά όταν στη λιανική αγορά της Ελλάδας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πωλείται σε συσκευασία του ενός λίτρου σε τιμές που υπερβαίνουν τα 5 Ευρώ και το πεντόλιτρο άνω των 20 Ευρώ. Αυτό δείχνει κέρδος από τον παραγωγό έως το λιανέμπορο έως και το 100% δεδομένο ότι στο έξτρα παρθένο γίνονται προσμίξεις ελαιολάδου πολύ υψηλής οξύτητας με χαμηλότερης προκειμένου να είναι η οξύτητα κάτω από το όριο των 0,8 βαθμών
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος γύρος συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων



Προτάσεις στους δήμους θα κάνουν το επόμενο διάστημα οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα για καταργήσεις, συγχωνεύσεις και ιδρύσεις σχολείων για το σχολικό έτος 2015-2016, έτσι ώστε μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Ο αριθμός των μαθητών, η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η απόσταση που θα διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές είναι οι προϋποθέσεις που βάζει το
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Ο αριθμός των μαθητών, η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η απόσταση που θα διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές είναι οι προϋποθέσεις που βάζει το υπουργείο Παιδείας για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων

Μάλιστα οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν τα έξοδα για τις λειτουργικές δαπάνες νέων σχολείων, καθώς και για τη μεταφορά των μαθητών στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων.

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που έστειλε προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δίνει οδηγίες για ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς και μετατροπές σχολείων, ζητώντας και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις απο τα δημοτικά συμβούλια ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ομαλά η σχετική διαδικασία σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας μεταξύ άλλων ορίζονται και τα εξής:

• Για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των μαθητών, η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές με στόχο τη δημιουργία άρτιων, εξοπλισμένων και επαρκώς στελεχωμένων σχολικών μονάδων.

• Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις περιπτώσεις ιδρύσεων και συγχωνεύσεων, για τις οποίες πρέπει να ορίζεται με σαφήνεια η ακριβής ονομασία και η έδρα λειτουργίας του νέου σχολείου, αλλά και η εξασφάλιση κατάλληλης στέγης.

• Οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού υποβάλουν στους δήμους προτάσεις για κάθε είδους σχολική μεταβολή για το σχολικό έτος 2015-2016, είναι απαραίτητο να ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεών τους και να κοινοποιήσουν το σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Παιδείας.

• Επισημαίνεται ότι στις προτάσεις πρέπει να αναφέρεται εάν τα προτεινόμενα προς ίδρυση σχολεία είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης.

• Οι διευθυντές Εκπαίδευσης, αφού συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, θα τις διαβιβάσουν μέχρι 18-02-2015 στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Επίσης μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποστείλουν:

α) βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων και

β) βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τη μεταφορά των μαθητών για τα προτεινόμενα προς συγχώνευση και κατάργηση σχολεία που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων Περιφερειών.

Πάντως τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια οι συγχωνεύσεις ? καταργήσεις σχολικών μονάδων προκάλεσαν σοβαρή αναστάτωση σε τοπικές κοινωνίες, που προχώρησαν σε διάφορες κινητοποιήσεις με δεδομένο ότι δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα κυρίως με τις μετακινήσεις των παιδιών σε σχολεία μακριά από τα σπίτια τους αλλά και με το φαινόμενο οι μαθητές να στριμώχνονται μέσα στις σχολικές αίθουσες λόγω των συμπτύξεων τμημάτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eορταστικό Live στις Skiescafe



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αγγελική Τουμπανάκη και οι Jazz Plus το Σάββατο στην Αστραδενή





Η Αστραδενή το Σάββατο 27/12 έχει τη χαρά να φιλοξενεί μια εξαιρετική και ιδιαίτερη φωνή της εγχώριας jazz σκηνής την Αγγελική Τουμπανάκη. Μαζί της οι δεξιοτέχνες μουσικοί Γρηγόρης Ντάνης (κιθάρα) και Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο) σε ένα μοναδικό «jazz plus»… project.!

Παρουσιάζουν με ευρηματικότητα διασκευές διαχρονικών κομματιών της mainstream,modal, fusion jazz και του διεθνούς ρεπερτορίου (Thelonius Monk, Victor Young, Biil Evans, Dizzy Gillespie, Marcus Miller), αλλά και προσωπικές συνθέσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί λέμε τα κάλαντα παραμονές των γιορτών;


Ευχετήρια και εγκωμιαστικά άσματα, που ψάλλουν τα παιδιά (ενίοτε και οι μεγάλοι) κατά τις παραμονές μεγάλων εορτών, όπως τα Χριστούγεννα (24 Δεκεμβρίου), η Πρωτοχρονιά (31 Δεκεμβρίου) και τα Θεοφάνεια (5 Ιανουαρίου). Κάλαντα ακούγονται και στις εορτές του Λαζάρου και των Βαΐων, τα λεγόμενα Βαΐτικα.

Αντίθετα, τα κάλαντα της Μεγάλης Παρασκευής έχουν κατανυκτικό χαρακτήρα.

Ετυμολογικά, η λέξη «κάλαντα» προέρχεται από τη λατινική calendae (καλένδες στα ελληνικά), που σημαίνει τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα. Ειδικά, οι Καλένδες του Ιανουαρίου ήταν μέρες γιορτής για τους Ρωμαίους, λόγω της έλευσης του νέου χρόνου. Τα Κάλαντα έλκουν την καταγωγή τους από παρόμοια αρχαία τραγούδια του αγερμού και της ειρεσιώνης και είχαν κοσμικό χαρακτήρα. Η Εκκλησία κατά τους Βυζαντινούς χρόνους απαγόρευε ή απέτρεπε αυτό το έθιμο ως ειδωλολατρικό και το είχε καταδικάσει με απόφαση της ΣΤ” Οικουμενικής Συνόδου το 680 μ.Χ. Οι συμμετέχοντες στο έθιμο των Καλάντων αποκαλούνταν «Μηναγύρτες». Με την πάροδο του χρόνου τα Κάλαντα απέκτησαν θρησκευτικό περιεχόμενο, ανάλογο με την κάθε γιορτή.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Επίθεση» Κομπότη σε ΠΑΟΚ-Κι εμείς χριστιανοί είμαστε Παναγιά μου…




Μυθική απάντηση Λεβαδειακού στις «φωνές» του Δικεφάλου για την διαιτησία: «Δικαιώθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ και εισακούστηκαν οι προσευχές του. Κι εμείς Χριστιανοί είμαστε όμως...»


Στην... αντεπίθεση πέρασε ο Λεβαδειακός, καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσε απαντάει με ειρωνικό ύφος στις διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ για την διαιτησία του χθεσινού ματς και αναφέρει πως διαιτητής και επόπτης... τυφλώθηκαν και δεν έδωσαν δύο πέναλτι!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός:

«Η Παναγιά έβαλε το χέρι της…

Δικαιώθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ και εισακούστηκαν οι προσευχές του καθώς “τυφλώθηκαν” διαιτητής και επόπτης και δεν έδωσαν δύο καταφανέστατα πέναλτι σε βάρος της ομάδος του

- στο 43΄επιστροφή της μπάλας από τον Παπαδόπουλο με το χέρι εντός περιοχής στον τερματοφύλακά του και στο 64΄εμφανέστατο χέρι μέσα στην περιοχή από τον ποδοσφαιριστή Golasa

- , δεν απέβαλαν με 2η κίτρινη κάρτα στις αρχές του β΄ ημιχρόνου τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Rat, υπέδειξαν λανθασμένα σε θέση οφ-σάϊντ τον ποδοσφαιριστή μας Sotelo ενώ βρισκόταν σε καταφανέστατη θέση για γκολ, ενώ αντίθετα καταλόγισαν ως έγκυρο, το ΑΚΥΡΟ 1ο γκολ του ΠΑΟΚ, καθώς ο ποδοσφαιριστής Σαλπιγγίδης που γύρισε τη μπάλα πριν την επίτευξη του γκολ, βρισκόταν σε εμφανέστατη θέση οφ – σάϊντ.

Καλά Χριστούγεννα! Κι εμείς χριστιανοί είμαστε Παναγιά μου…».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Σαν σήμερα το 1975 η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, 45 ετών, με τρεις σφαίρες σχεδόν εξ επαφής. Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 έξω από την οικία του Γουέλς στο Ψυχικό, μόλις είχε επιστρέψει με τη σύζυγό του και το παιδί του από τη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη Κιούμπιτς στο Χίλτον. Τυπικά είχε το τίτλο του α΄ γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας. Ήταν το πρώτο χτύπημα της 17 Ν.

962 - Αραβοβυζαντινοί πόλεμοι: υπό τη διοίκηση του μετέπειτα αυτοκράτορα Νικηφόρου Β' Φωκά, τα βυζαντινά στρατεύματα εισβάλουν στο Χαλέπι.

1688 - Ένδοξη Επανάσταση: ο βασιλιάς Ιάκωβος Β΄ της Αγγλίας διαφεύγει από την Αγγλία στο Παρίσι της Γαλλίας, αφού καθαιρέθηκε υπέρ του ανιψιού του, Γουλιέλμου Γ' της Αγγλίας, και της κόρης του, Μαρίας Β' της Αγγλίας.

1783 - Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον παραιτείται από διοικητής του Ηπειρωτικού Στρατού των Η.Π.Α.

1876 - Πρώτη ημέρα της Διάσκεψης της Κωνσταντινούπολης για τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις στα Βαλκάνια.

1913 - Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Γούντροου Ουίλσον υπογράφει νόμο με τον οποίο ιδρύεται η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

1941 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: μετά από 15 ημέρες συγκρούσεων, ο αυτοκρατορικός ιαπωνικός στρατός καταλαμβάνει τη νήσο Ουέηκ.

1947 - Οι επιστήμονες των Εργαστηρίων Μπελ Μπαρντίν, Μπράτεϊν και Σόκλεϊ παρουσιάζουν το τρανζίστορ.

1950 - Ο Πάπας Πίος ΙΒ΄ ανακοινώνει την ανακάλυψη του τάφου του Αγίου Πέτρου κάτω από το Βατικανό.

1960 - Εκατό μέλη της Εθνικής Κοινωνικής Οργάνωσης Φοιτητών (ΕΚΟΦ) καταστρέφουν τα γραφεία της εφημερίδας Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.

1975 - Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, 45 ετών, με τρεις σφαίρες σχεδόν εξ επαφής. Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 έξω από την οικία του Γουέλς στο Ψυχικό, μόλις είχε επιστρέψει με τη σύζυγό του και το παιδί του από τη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη Κιούμπιτς στο Χίλτον. Τυπικά είχε το τίτλο του α΄ γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας. Ήταν το πρώτο χτύπημα της 17 Ν.

1979 - Σοβιετικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

1990 - Η Σλοβενία ψηφίζει την απόσχισή της από την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

2008 - Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση με δύο καλάσνικοφ εναντίον 17 αστυνομικών της διμοιρίας Α-524 που επέβαιναν σε υπηρεσιακό λεωφορείο στη περιοχή Γουδί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός σήμερα -Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριοςθα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.Στα βόρεια της χώρας πάντως τις πρωινές ώρες θα έχουμε κατά τόπους παγετός.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από -1 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ