Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Σοκ στο Παρίσι:Τρομοκρατική επίθεση σε περιοδικό με 12 νεκρούς-βίντεο



Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι, καθώς δύο ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και γάζωσαν εργαζόμενους.

Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για 11 νεκρούς, ανάμεσά τους και 2 αστυνομικοί.

Βίντεο ντοκουμέντο


 

Η φωτογραφία με τους δύο δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής αστυνομίας, δυο άντρες φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλλαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο 11ο διαμερισμα του Παρισιού και άνοιξαν πυρ κατα των εργαζομένων. Στη συνέχεια οι δυο δράστες τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας προς την κατεύθυνση των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης. Οι δράστες διέφυγαν με δύο αυτοκίνητα. Στα γραφεία του περιοδικού πήγε ο Φρανσουά Ολάντ. Στο κόκκινο ο συναγερμός για τρομοκρατία στη Γαλλία ήδη αστυνομικοί φρουρούν τα γραφεία όλων των ΜΜΕ στο Παρίσι.

To περιοδικό Charlie Hebdo σατύριζε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και τα ακραία πολιτικά κόμματα και ήταν ιδιαίτερα μισητό στους κύκλους της ακροδεξιάς, στη Γαλλία.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στο σημείο, λίγα λεπτά αργότερα και δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να κρυφτει πίσω από την τρομοκρατία.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας και η δήμαρχος του Παρισιού φτάνουν στα γραφεία του περιοδικού:

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σατυρικό περιοδικό τον Σεπτέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του  2014 είχε δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ (τη δεύτερη φορά μάλιστα είχε 64σέλιδο αφιέρωμα), προκαλώντας σάλο αντιδράσεων στις μουσουλμανικές κοινότητες ανά τον κόσμο.

Στην τελευταία τους ανάρτηση στο Twitter οι συντάκτες εύχονταν χρόνια πολλά χρησιμοποιώντας το σατιρικό σκίτσο του αρχηγού της ISIS Αλ Μπαγκταντί που εύχεται και «Κυρίως υγεία». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ