Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

2015-Χωρίς γιατρό επτά μήνες οι Πλαταιές-Γολγοθάς για λίγα φάρμακα

Το Permisospress.blogspot.gr πάντα δίπλα στα προβλήματα των πολιτών.
  Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η αδιαφορία των αρμοδίων στα προβλήματα των  χωριών, τα οποία μέρα με τη μέρα βιώνουν όλο και περισσότερο  την πλήρη εγκατάλειψη.
Χωρίς ιατρική κάλυψη παραμένουν οι Πλαταιές του Δήμου Θηβαίων, ένα ιστορικό χωριό με 1.000 μόνιμους κατοίκους , με τον Πρόεδρο του  Τοπικού  Συμβουλίου κο Αλέξανδρο Φίλη  να ζητά «άμεση λύση, χωρίς καμία αναβολή» γιατί το πρόβλημα μεγαλώνει.
Στο χωριό Πλαταιές από τα τέλη Αυγούστου 2014 δεν έρχεται γιατρός. Η γενική γιατρός που κάλυπτε τη θέση στο συγκεκριμένο ιατρείο έφυγε αρχικά με τρίμηνη απόσπαση και έπειτα παραιτήθηκε της θέσεώς της.
Έκτοτε το χωριό δεν έχει γιατρό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία προκειμένου να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους.
Αναγκάζονται να πηγαίνουν στο ιατρείο του Καπαρελλίου ή των Ερυθρών πληρώνοντας ταξί αρχικά για να κλείσουν ραντεβού  και έπειτα πηγαίνουν πάλι με τον ίδιο τρόπο την επόμενη εβδομάδα για παράδειγμα για να γράψουν τα φάρμακά τους. Δηλαδή οι άνθρωποι επιβαρύνονται και οικονομικά, καθώς με τα χρήματα που δαπανούν για τη μεταφορά τους θα πλήρωναν ένα μέρος από τη συμμετοχή των φαρμάκων τους. Υπάρχουν και άνθρωποι που αναγκάζονται να πληρώνουν εξ ολοκλήρου την αξία των φαρμάκων, καθώς είναι ανήμποροι και αδυνατούν να μετακινηθούν στα πλησιέστερα ιατρεία, με ακόμα μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση. Όλα αυτά την περίοδο  της  δυσβάστακτης οικονομικής κρίσης, όπου οι άνθρωποι με τις πενιχρές συντάξεις τους, δυσκολεύονται  να πληρώσουν τη συμμετοχή των φαρμάκων, πόσο μάλλον και τα έξοδα της μεταφοράς για να γράψουν τα φάρμακά τους.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε γιατρούς και ότι, ακόμα και στα νοσοκομεία, τα κενά που έχουν προκύψει σε ιατρικό προσωπικό είναι τεράστια. Ωστόσο, καθώς αυτή τη στιγμή είμαστε το μοναδικό χωριό στην περιοχή χωρίς γιατρό , θα μπορούσαν να καλύψουν προσωρινά το κενό με τους γιατρούς από τα διπλανά περιφερειακά ιατρεία.
Όλους αυτούς τους μήνες οι προσπάθειες που έχουν γίνει προκειμένου να έρθει κάποιος γιατρός είναι μεγάλες, αλλά δίχως αποτέλεσμα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ ΠΛΑΤΑΙΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΦΙΛΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ