Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Άγρια καταδίωξη στην Κωπαΐδα- Έκλεψε αγροτικό και εμβόλισε περιπολικό-βίντεο







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη, μετά από αστυνομική καταδίωξη, 24χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος στην περιοχή της Χαιρώνειας Βοιωτίας, εμβόλισε με ανθρωποκτόνο πρόθεση συμβατικό περιπολικό αυτοκίνητο

Ο δράστης νωρίτερα είχε προβεί στην κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από την περιοχή της Αλίαρτου, το οποίο, στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκε και καταδιώχτηκε από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε.

Ο 24χρονος, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όπως διαπιστώθηκε βρισκόταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη)


Συνελήφθη, χθες (12-03-2015) αργά το απόγευμα στην Χαιρώνεια Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, 24χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά αστυνομικών, κλοπή τροχοφόρου, αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ενημερώθηκε για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από την περιοχή της Αλίαρτου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και διενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το κλεμμένο όχημα, το οποίο κινείτο επί της επαρχιακής οδού Αλίαρτου - Ορχομενού και επιχείρησαν, με την χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων να το ακινητοποιήσουν, πλην όμως ο δράστης δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας ο 24χρονος, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, κινήθηκε προς την περιοχή της Χαιρώνειας, όπου υπήρχε μπλόκο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Ο δράστης, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει την επικείμενη σύλληψη, εμβόλισε με ανθρωποκτόνο πρόθεση συμβατικό περιπολικό αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αστυνομικών και ακινητοποιήθηκε. 

Ο 24χρονος συλληφθείς τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου αφού του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα, εξήλθε από το Νοσοκομείο. Επίσης όπως διαπιστώθηκε βρισκόταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη).

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


ROMA με κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο "εμβόλισε... από LAMIASTARGR

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο! συγχαρητήρια θερμά σε όλους αυτούς που έχουν κάνει - και διατηρούν- ορμητήριο και λημέρι των πάσης φύσεως γύφτων τη Θήβα, την Αλίαρτο, τη Βοιωτία γενικότερα, κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, βαριά περιστατικά με ένοπλη βία και να τώρα ακόμη και απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε αστυνομικούς, έτσι απλά!!
    και μιλάμε ακόμη για γύφτους, και μιλάμε ακόμη, ότι όσοι και όσες διαμαρτύρονται για το τι συμβαίνει καθημερινά είναι [και] ρατσιστές!!!
    οι άνθρωποι αυτοί, όπως φαίνεται, δεν θέλουν και δεν εντάσσονται σε κοινωνική ομήγυρη ότι και όσα να τους κάνεις, τους αποδέχτηκαν Δήμοι, φρόντισαν για υποδομές εγκατάστασης αλλά φεύ, μισούν τον κόσμο, σκοπός η απάτη, η ληστεία, η βία...έγιναν σταδιακά οι χώροι αυτοί εστία άκρατης εγκληματικότητας που διαχέεται καθημερινά σε όλη η Βοιωτία, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, έχει ουσιαστικά αδυναμία να παρέμβει προληπτικά η αστυνομία λόγω πολλών και σημαντικών ελλείψεων υλικού, έλειψη προσωπικού και,και,και,...
    Το πρόβλημα έχει ιδιαίτερα οξυνθεί και το ότι ακόμη δεν έχουμε νεκρούς είναι θαύμα...
    άραγε οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του νομού και ειδικά των πιο μειονεκτικών περιοχών που είναι οι εστίες αυτές τι σκέπτονται;πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η απερίγραπτη κατάσταση εγκληματικότητας που βάζει καθημερινά σε κίνδυνο περιουσίες και ζωές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ