Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Κατάμεστο το Συνεδριακό Αλιάρτου για την ομιλία του π.Μεταλληνού-βίντεο


       ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
       
                            

  Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου προσκεκλημένος του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου ήταν ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός , διακεκριμένος στοχαστής και από τους σημαντικότερους μελετητές της Ορθόδοξης Παράδοσης.
   Το θέμα της Παιδείας ήταν στο επίκεντρο  της διάλεξης. Τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό καλωσόρισε ο δήμαρχος
 Αλιάρτου- Θεσπιέων κ. Γεώργιός Ντασιώτης. Μίλησε με τριπλή ιδιότητα. Ως δήμαρχος, ως θεολόγος και παιδαγωγός και ως πρώην φοιτητής στη Θεολογική Σχολή με καθηγητή τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό.
   Έκανε αναφορά στο έργο του εκλεκτού προσκεκλημένου
ενώ παράλληλα μίλησε για τον Αλίαρτο ως πολιτιστικό κέντρο της Βοιωτίας.
    Ο πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών και Διδάκτορας της Ιστορίας κ. Νικόλαος Κόλλιας  αναφέρθηκε και αυτός στο σπουδαίο έργο του εκλεκτού προσκεκλημένου. Μίλησε για την αξία της Παιδείας  και έκανε αναφορά στο έργο που επιτελεί το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου.
   Ο πρόεδρος του «Κοινού των Βοιωτών» κ. Οδυσσέας Καρβούνης καλωσορίζοντας τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό έκανε μια πρόταση : Τη διαμόρφωση  κύκλου διαλέξεων από το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου με θέμα: «Το έργο των Πατέρων της Εκκλησίας ως γέφυρα διαλόγου της Δύσης και Ανατολής».
   Ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός  μίλησε για τη σπουδαιότητα της Ορθόδοξης Παράδοσης. Μια   παράδοση η οποία αντιστέκεται στον οδοστρωτήρα της μονοδιάστατης άποψης που προτείνει μια ορισμένη πλευρά του Δυτικού Πολιτισμού. Μια άποψη που σημαίνει υποβιβασμό του ανθρώπου προς χρήση και χειραγώγηση.
   Ήταν μια εξαιρετική βραδιά στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου.


                              ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ     ΑΛΙΑΡΤΟΥ

                                      






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ