Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Τι απαντά Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων για την ενοικίαση δημοτικού κτήματος

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα σε τοπικούς ιστότοπους  που αφορούν την χρήση νερού ύδρευσης για άρδευση στην στη Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου, επισημαίνουμε τα παρακάτω:
•    Το κτήμα για το οποίο γίνεται λόγος είναι δημοτική έκταση  και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο και απέναντι από τα Σχολεία.
•    Τα προηγούμενα χρόνια παρέμεινε ακαλλιέργητο αποτελώντας εστία ρύπανσης αλλά και κινδύνου  πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες, δεδομένου ότι οι τεράστιες κοινόχρηστες εκτάσεις είναι δύσκολο να είναι συνεχώς αποψιλωμένες, παρά τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλονται. 
•    Για πρώτη φορά φέτος νοικιάστηκε με διαφανείς διαδικασίες  και καθορισμό όρων δημοπράτησης από την οικονομική επιτροπή, μαζί με άλλα δημοτικά κτήματα.
•    Για το συγκεκριμένο προσήλθε μόνο ένας ενοικιαστής,( σε αντίθεση με τα υπόλοιπα) και ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν 30 Ευρώ το στρέμμα, έδωσε 35. Η διαδικασία και το αποτέλεσμα επικυρώθηκε ομόφωνα  από την οικονομική επιτροπή.
•    Τα έσοδα από το κτήμα θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο ως σιτάρι παραδοτέο στο μύλο προκειμένου να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επισημαίνω στους «χιουμορίστες αγρότες», όπως τους  αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ότι από το 2011 λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο στο Δήμο που ενισχύει φτωχές οικογένειες και η συμβολή τους είναι επιθυμητή. Επίσης υπενθυμίζω ότι και τα προηγούμενα τρία (3) χρόνια ο Δήμος καλλιέργησε δημοτικές εκτάσεις με εθελοντές και έχει μοιράσει πάνω από δέκα (10) τόνους αλεύρι, τόσο στους άπορους του δικού του κοινωνικού παντοπωλείου, όσο και στα κοινωνικά παντοπωλεία των όμορων Δήμων και της Μητροπόλεως.
•    Κατά τη διαδικασία καλλιέργειας με τους εθελοντές, τα προηγούμενα χρόνια, κανένας από τους «χιουμορίστες αγρότες» δεν εμφανίστηκε, ούτε φυσικά από τους υπερευαίσθητους    δημοτικούς συμβούλους, για να βοηθήσει παρόλο που καρπώθηκαν το θετικό κοινωνικό έργο.
•    Το συγκεκριμένο κτήμα σπάρθηκε πριν λίγο καιρό και λόγω καιρικών συνθηκών απέτυχε η σπορά και ξανασπάρθηκε. Χρειαζόταν ένα και μοναδικό νερό για το φύτρωμα του σπόρου και η δημοτική αρχή αποφάσισε να το δώσει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που τηρήθηκαν απαρέγκλιτα. Επίσης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει το θέμα προς ενημέρωση και αυτό το γνωρίζουν όλοι (και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης με τον οποίο μίλησα την Τρίτη 19-5-2015).
•    Η Δημοτική Αρχή κρίνει  πως με τον τρόπο αυτό υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Δήμου, τόσο στο κοινωνικό του έργο με την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου, όσο και στον τομέα της πολιτικής προστασίας διασφαλίζοντας την καθαριότητα και αποτροπή πυρκαγιάς στο κέντρο της Πόλης. Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ζημιά του Δήμου και η μέχρι τώρα πολιτική μας το αποδεικνύει.
•    Η προσπάθεια να συνδεθεί το γεγονός αυτό, με την έκκλησή μου για την  προστασία του νερού, με την παράνομη άρδευση, αλλά και με την υποχρέωση που έχουν οι καταναλωτές να πληρώνουν τις οφειλές τους πέφτει στο κενό, διότι είναι εδραιωμένη η πολιτική μας στον τομέα αυτόν και δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε. Το αποδεικνύουν τα έσοδα  του Δήμου, η προσέλευση στο ταμείο και αυτών που δεν πήγαιναν ποτέ, αλλά και το πλήθος των ρυθμίσεων. Το αποδεικνύει επίσης η μείωση των τελών ύδρευσης που κάναμε, ακριβώς γιατί πληρώνουν οι περισσότεροι, όπως και τα έργα ύδρευσης που έγιναν και γίνονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
•    Ο κουρνιαχτός που κάποιοι στο παρασκήνιο προσπαθούν να σηκώσουν, χρησιμοποιώντας φερέφωνα και Δούρειους ίππους αποσκοπεί στο να απολεσθεί το «ηθικό πλεονέκτημα» από την παρούσα Δημοτική Αρχή, σε ένα ευαίσθητο θέμα που ομολογείται από όλους ότι «μπήκε σειρά». Ξεχνούν όμως ότι ο κόσμος και βλέπει και θυμάται και μπορεί να συγκρίνει.
•    Τέλος υπενθυμίζω σε όλους και στους «χιουμορίστες», αλλά και στους υπερευαίσθητους, ότι μέχρι τις 26-5-2015 ισχύει ο νόμος για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών και  καλό είναι να δουν αν τους αφορά.
 


Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος


24 σχόλια:

  1. Για όλα λοιπόν φταίει ο Χατζηπετρής…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε τι μπουμπούκια είσαστε απαπαπααπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απολαυστική σιωπή απο τους πολυλογαδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AMETANOHΤΟΣ ΑΛΛΑΖΟΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΜΕΡΟ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επι της ουσιας εχεις να πεις;

      Διαγραφή
    2. Ολοι γνωριζουμε οτι η οικονομικη επιτροπη - που ψηφισε γι αυτο το θεμα,δεν την απαρτιζουν μονο 2 ατομα!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Η οικονομική επιτροπή δηλαδή ψήφισε να ποτίζεται το χωράφι από τον κρουνό;;;; Και τον λογαριασμό θα τον έβρισκαν στα... τριφύλλια;;;;; Ας δώσουν την απόφαση στη δημοσιότητα!!!

      Διαγραφή
  5. Γι αυτο ο Αλιαρτος θα παραμεινει ενα ΜΙΚΡΟ χωριο οση "εξελιξη" κι αν δεχτει..γι αυτες τις μικροπρεπειες..
    Κι επειδη κι εγω σαν Αλιαρτεος πρεπει να δηλωσω την ταυτοτητα μου θα προβω κι εγω στην μικροπρεπεια να συγκρινω την πορεια των μηνυτων και των μηνυομενων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήμαρχε τατελευταια πέντε χρόνια φέρατε στο Δήμο εσύ και οι συνεργάτες σου αλλά ήθη . Αξιοπρέπεια,αξιοκρατία ,αξιοπρέπεια και σεβασμό. Μαζέψατε τους υπαλλήλους από τα καφενεία και επιτέλους τηρείται ένα ωράριο. Ξεχρεώσατε το Δήμο από χρέη παρελθόντων ετών σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Φτιάξατε κύριε Δήμαρχε αποχετευτικό που ήταν όνειρο ζωής. Δείξατε κοινωνικό πρόσωπο και ταυτόχρονα εισπράξατε τέλη ύδρευσης, σε ένα Δήμο που όποιος ήθελε πλήρωνε και πολλοί από τους πρώην αιρετούς έκαναν το κομμάτι τους. Σας ευχαριστούμε και μη σταματάτε. Δεν μπορεί το 10% να καθορίζει το90%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακαρι τζουφ η εκτιμηση να κερδιζοταν ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμ ο δήμος δεν απαντά, κρυφτούλι παίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κτω απο την απαντηση του δημου σχολιαζεις!

      Διαγραφή
  9. Θυμάται κανείς αν αυτό ήταν το ψηφοδέλτιο του δημάρχου για Αλίαρτο;

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ
    ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ( ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

    ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

    ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΑΡΑΠΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΓΛΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ(ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΖΙΩΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΚΑΤΣΙΦΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΚΟΚΟΡΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΚΟΛΟΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΚΥΡΙΑΚΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΜΑΝΙΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΜΠΑΛΟΚΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΜΠΟΥΖΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΟΔΕΣΤΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ –ΨΑΡΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΤΣΙΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΤΣΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΤΣΙΩΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
    ΧΡΗΣΤΟΥ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κουιζ ποσα πακετα τριγαρα εκανε σημερα ο δημαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αι σιχτιρ και σεις και μιζέρια σας. Πάτε πίσω στους Βαγγέληδες στους Κουδουτσομπριτζιδες, τους Κόκα μυλωνάδες . Πάρτε τα λεγόμενα των τζουφιδων , πάρτε και τους Γιώργηδες που μάλλον είναι μακράν οι αξιότεροι και εντιμότεροι και βάλτε τους όλους σε ένα τσουβάλι. Τελικά ο μόνος που θα χάσει θα είναι ο Δήμος. Καληνύχτα Τζουφ και λοιποί συγγενείς. Και πουσε Περμισε σιγονταρισε και συ με το φίλο σου της αντιπολίτευσης. Εσύ ειδικά ξέρεις όλα τα φυντάνια του πρώην Δήμου Θεσπιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν όλα ειναι διάφανα όπως λες Δήμαρχε και προσωπικά σε πιστεύω επειδης σε ξέρω,τότε καλα έκανες και έδωσες άδεια.ειναι για καλο σκοπό. Στην τελευταία γραμη Όμως μήπως εννοείς ότι κι αυτοί που σε κατηγορανε χρωστούν το νερο; Πρέπει να μας πεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΑΤΕ ΚΕΦΑΛΙ;;; ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΙQ ραδικιου ρε φιλε! δν παιζεστε!!!!!! τοσο μικροψυχοι κ μιζεροι ανθρωποι δν πιστευα πως υπαρχουν!!!!!! περαστικα,οχι σε σας,αλλα σε μας που μοιραζομαστε τν τοπο μαζι σας....
    Η πιστη - εκτος απο την πιστη ςτο εγω σας- σας ειναι αγνωςτη λεξη!!!!!!η αντικειμενικοτητα δε.... σας τρεχει απ τα μπατζακια!!!!!

    Να θυμαστε... " η μνημη του ελληνικου λαου διαρκει οσο ενα δελτιο ειδησεων!!!!!εν προκειμενω,οσο η αναηρτηση θα ειναι στην πρωτη σελιδα!" ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ!!!!! ΛΟΙΠΟΝ,ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΣΙΩΤΗ - ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΘΙΓΕΤΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρωινό πρωινό σε βλέπω σήμερα αυπνίες είχαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καποιοι νεοι δουλευουν τοσο πρωι κ το Σαββατο! Εσυ λογικο ειναι ομως να μην το καταλαβαινεις... Οχι επειδη δεν υπηρξες νεος αλλα επειδη δεν δουλεψες ποτε σου! Εκτος κ αν για το φτιαρισμα που ριχνεις εδω μεσα πληρωνεσαι κιολας!!

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ