Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ενας νεκρός σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους ληστές του Διστόμου


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από το μεσημέρι της Παρασκευής για την σύλληψη των ληστών του Διστόμου με ανταλλαγή πυροβολισμών στη Νέα Αγχιάλο του Βόλου και έναν νεκρό.

Οι μέχρι στιγμής πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε δύο συλλήψεις από την ληστεία της τράπεζας στο Δίστομο τον Αύγουστο του 2014, ενώ ένας τρίτος αρνήθηκε να παραδοθεί και αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία μιλάει πλέον επίσημα για δύο συλλήψεις και σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων ήταν και στενός συνεργάτης του καταζητούμενου φάντασμα, Βασίλη Παλαιοκώστα και μάλιστα τον είχε βοηθήσει στην απόδραση με το ελικόπτερο.

Οι ληστές της τράπεζας του Διστόμου το καλοκαίρι του 2014: Σπύρος Χριστοδούλου, Γιώργος Πετρακάκος και Σπύρος Δραβίλλας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν μια μεζονέτα που ήταν το κρυσφήγετο τριών φερόμενων ως ληστών του Διστόμου με σκοπό να τους συλλάβουν. Κατά την έφοδο των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΚΑΜ, ένα από τα άτομα αρνήθηκε να παραδοθεί στους αστυνομικούς και αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ.

Στη συνέχεια, οι άλλοι δύο παραδόθηκαν στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και θα μεταφερθούν στην Αθήνα, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για σωρεία ληστειών.

Στο σπίτι βρέθηκαν παρκαρισμένα τρία αυτοκίνητα και οπλισμός, που αναμένεται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση επί της εθνικής οδού υπάρχει μπλόκο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ στις έρευνες φαίνεται να λαμβάνει μέρος ελικόπτερο της Αστυνομίας. Πάντως, οδηγοί που κατευθύνονταν προς Αθήνα έχουν γυρίσει και πλέον πάνε στον προορισμό τους μόνο μέσω Βελεστίνου.

Η εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται εδώ και λίγη ώρα από το ύψος των Αλυκών, για να μην ταλαιπωρούνται άδικα οι οδηγοί, μέχρι να λήξει η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι κακοποιοί είχαν χτυπήσει την Εθική Τράπεζα στην πόλη της Βοιωτίας και θεωρούνταν συνεργάτες του Μαζιώτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τρίτος ληστής, ο Σπύρος Δραβίλλας, είναι νεκρός.
Την επιχείρηση έχουν αναλάβει άνδρες των ΕΚΑΜ και συμμετέχει επίσης το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ολο το χρονικό

Οι Αρχές είχαν την πληροφόρηση πως οι ληστές του Διστόμου συναντήθηκαν στην περιοχή πριν από μερικές ημέρες με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα και αμέσως οργανώθηκε η επιχείρηση.

Σύμφωνα με το Mega, το μεσημέρι έφτασαν στην απομακρυσμένη μεζονέτα δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., της Αντιτρομοκρατικής και Εισαγγελέας.

Εκείνη τη στιγμή βγήκε στο μπαλκόνι ο Πετρακάκος και χωρίς να έχει κανέναν διάλογο με τους αστυνομικούς, μπήκε μέσα στο σπίτι. Μετά από λίγη ώρα ακούστηκε μια ριπή.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. φώναζαν «βγείτε έξω με τα χέρια ψηλά». Στη συνέχεια βγήκαν στο μπαλκόνι οι Χριστοδούλου και Δραβίλας. Συνομίλησαν για λίγο μεταξύ τους και στη συνέχεια μπήκαν ξανά μέσα στη μεζονέτα.

Στη συνέχεια δύο από τους ληστές βγήκαν έξω από το σπίτι και είπαν στους αστυνομικούς «Μέσα ο άλλος αυτοκτόνησε».

Στην παρούσα φάση οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για το αν ο νεκρός είναι ο Σπύρος Δραβίλας ή ο Γιώργος Πετρακάκος, ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Χριστοδούλου έχει συλληφθεί.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. Αναφέρουν ότι μέσα στο σπίτι υπάρχουν πάρα πολλά καλάσνικοφ, ενώ, έχουν εντοπιστεί δύο αυτοκίνητα και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ληστεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ