Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η απίστευτη περιπέτεια της μάνας που έπεσε χθες στα πόδια του Κουρουμπλή, σπαράζοντας

Η Αντιγόνη Γάτου είναι η γυναίκα που χθες συγκίνησε το πανελλήνιο, με το σπαραγμό της στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μια μάνα που από τον περασμένο Οκτώβριο ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά.

Ολα ξεκίνησαν όταν η μόλις εννιά μηνών, τότε, Ραφαέλα, κόρη της Αντιγόνης Γάτου, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο. Η μικρή μεταφέρθηκε και νοσηλεύτικε αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική Τρικάλων, στη συνέχεια στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (όπου υποβλήθηκε σε κρανιεκτομή) και τέλος στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στις 11 Μαρτίου η μικρή Ραφαέλα μεταφέρεται στην απαγορευμένη ζώνη της ΜΕΘ ενηλίκων, από όπου κατάφερε να φύγει για να επιστρέψει στη ΜΕΘ Παίδων πρόσφατα και μετά από παρέμβαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ωστόσο, κανείς από τους αρμόδιους του Ιπποκρατείου δεν υπέγραφε για τη μεταφορά της μικρής Ραφαέλας σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, το οποίο είχε βρεθεί ύστερα από παρέμβαση του Προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστα Γιαννόπουλου.  Τελικά και αυτό το θέμα λύθηκε με τη βοήθεια του υπουργού Υγείας  και του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη οι οποίοι έστειλαν στρατιωτικό γιατρό για την υπογραφή του εν λόγω εγγράφου.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να σηκωθεί αμέσως και αεροπλάνο για εταφερθεί το παιδί στο εξωτερικό (κάτι το οποίο τελικά δεν κατέστη εφικτό). Το τραγικό της υπόθεσης, ωστόσο, όπως σημειώνει το protothema.gr, δεν εξαντλείται εδώ. Η μητέρα, μεταβαίνει με το χαρτί της έγκρισης στον ΕΟΠΥ της Θεσσαλονίκης, το έγγραφο αποστέλλεται στην αρμόδια υπηρεσία της Καρδίτσας, από εκεί στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο στην Αθήνα και κάπου στην διαδρομή... ξεχνιέται σε μια τσάντα! Έτσι, η γυναίκα, αναγκάζεται να βγει ξανά στα ΜΜΕ, ώστε να επέμβει ξανά ο Κουρουμπλής και να δοθεί η πολυπόθητη τελική έγκριση για την μεταφορά της μικρής Ραφαέλας σε κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ