Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΣΟΚ!!! Καταρρέει το νοσοκομείο της Λιβαδειάς-Χωρίς εφημερίες το χειρουργικό τμήμα τον Αύγουστο



Με έγγραφο, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 5290, από την 28/07/2015 και που υπογράφεται από τους γιατρούς του χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, Θωμά Κωνσταντή, Πλιακοστάμο Κωνσταντίνο, Χρύσανθο Αγγελόπουλο Κώστα Παπακώστα, και Ελευθερία Κωνσταντινίδου, ενημερώνεται ο διοικητής του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, οτι για τον μήνα Αύγουστο δεν θα καλυφθεί καμία εφημερία στα επείγοντα του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, αν δεν συνοδεύεται από ειδικευόμενο ή αγροτικό γιατρό.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει οτι ακόμη και ένα παιδί που θα χρειαστεί ράμματα για μικρό τραύμα, δεν θα εξυπηρετηθεί και θα αναγκαστεί να καταφύγει σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Από τους γιατρούς επισημαίνεται, πως για πολλοστή φορά έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιοι,  οτι οι εφημερίες θα ήταν δυνατό να καλυφθούν αν υπογραφόταν η απόσπαση όλων των γιατρών των κέντρων υγείας Διστόμου και Αλιάρτου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι ανελαστικές ανάγκες των εφημεριών αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν εισακουστεί.

Αξίζει να θυμίσουμε, οτι λίγους μήνες πριν, απειλήθηκε η λειτουργία του παθολογικού τμήματος των επειγόντων περιστατικών λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων και κινητοποιήσεις των φορέων της περιοχής.

5 γιατροί, δεν θα καλύψουν τις εφημερίες του χειρουργικού τμήματος τον Αύγουστο ή θα καλύψουν κάποιες, απαιτώντας παράλληλα την απόσπαση όλων των γιατρών των κέντρων υγείας Διστόμου και Αλιάρτου στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς είναι οτι οι χειρούργοι, για να λειτουργήσουν επαρκώς το αντίστοιχο τμήμα τους στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, ζητούν να κλείσουν τα δύο κέντρα υγείας του νομού.

Το σχετικό έγγραφο κοινοποιείται στον διοικητή του νοσοκομείου, στην 5η ΥΠΕ, σε Δημάρχους της περιοχής και στον υπουργό οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν και προφανώς να απαντήσουν.
viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ