Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Aποχωρήσεις απο την Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς




Δήλωση αποχώρησης μελών Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πορεία- Οι αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία συνεχίζονται

Η μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν τους στόχους των κυρίαρχων τάξεων της Ελλάδας και της Ευρώπης, ήταν μια διαδικασία που επιταχύνθηκε μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, παρά τις όποιες αντιστάσεις.  Ωστόσο η κατάργηση του δημοψηφίσματος που η ίδια η κυβέρνηση προκάλεσε και η ψήφιση του Μνημονίου 3, έκλεισε οριστικά την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης «κοινωνικής σωτηρίας» και διέψευσε κάθε λέξη που είχε ειπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 5 Ιούλη 2015.

Το εσωτερικό έλλειμμα δημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, που επέτρεπε στην ηγετική ομάδα να αυτονομείται και να αυθαιρετεί, μετέτρεπε το κόμμα σε εκλογικό μηχανισμό και τα μέλη σε οπαδούς, διογκώθηκε το τελευταίο διάστημα, γκρεμίζοντας και τα τελευταία προσχήματα. Ακόμη χειρότερα μεταφέρθηκε στο κεντρικό πολιτικό πεδίο, υποβαθμίζοντας κοινοβουλευτικές διαδικασίες και καταστέλλοντας βίαια κοινωνικές αντιστάσεις.

Η επόμενη μέρα, βρίσκει τους πολίτες αντιμέτωπους με την συνέχιση της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της αρπαγής του δημόσιου πλούτου, των φυσικών πόρων,  των βασικών κοινωνικών αγαθών και υποδομών,  των  μικρομεσαίων εισοδημάτων και της ιδιωτικής τους περιουσίας.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στις αρχές και την αγωνιστική παράδοση που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προοπτική συμπόρευσης και συσπείρωσης όσων αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη. Αποχωρούμε από την Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς και παραμένουμε ενεργοί και ενεργές στα μέτωπα των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων και της ελπίδας για ένα καλύτερο κόσμο που περιμένει να τον διεκδικήσουμε και να τον κάνουμε πραγματικό.

Λιβαδειά, 28 Αυγούστου 2015

Τα μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

Ασημάκης Ευθύμιος

Αθανάσουλα Αικατερίνη

Βαρελά Άννα

Βαρελά Ασήμω

Βελιτζέλου Ακτίνα, συντονιστικό ΟΜ Λιβαδειάς

Ηλίας Γιάννης, συντονιστής ΟΜ Λιβαδειάς

Λαμπρόπουλος Νίκος

Μακρή Ουρανία

Σιμιτσάκου Άσπα, συντονιστικό ΟΜ Λιβαδειάς

Σπανουδάκης Γιώργος

Σπανούδη Δέσποινα, ΝΕ Βοιωτίας, συντονιστικό τμήματος περιβάλλοντος, οικολογίας, χωρικού σχεδιασμού

Ψιλόπουλος Θεοφάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ