Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Έπιασαν στην Αλίαρτο σπείρα που άρπαζε χρυσαφικά από το λαιμό ανυποψίαστων γυναικών σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν αιφνιδιαστικά ή με χρήση βίας, χρυσά κοσμήματα από γυναίκες, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς συνέλαβαν στην Αλίαρτο Βοιωτίας (2) ημεδαπούς, 35 και 27 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται (2) ακόμα ημεδαποί συνεργοί τους κλοπές χρυσαφικών από το λαιμό πεζών γυναικών, τις οποίες διέπραξαν χθες το απόγευμα, καθώς και (1) κλοπή από οικία

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για αντίσταση

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι στιγμής, (1) ληστεία και (2)

Όπως προέκυψε, ο 27χρονος ενέχεται στην κλοπή του ανωτέρω οχήματος και ενός ακόμη, καθώς και σε (2) κλοπές και (3) απόπειρες κλοπών από διάφορα καταστήματα – επιχειρήσεις, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές με παρόμοια αδικήματα, ενώ χαρακτηριστικό αποτελεί ότι για να εισβάλλει σε καταστήματα, έσπαγε τους υαλοπίνακές τους, ενεργώντας οπισθοπορεία με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
 
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα ημεδαπών, μέλη της οποίας αφαιρούσαν με τη χρήση βίας ή αιφνιδιαστικά, χρυσά κοσμήματα από το λαιμό πεζών γυναικών, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (21-08-2015) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 35 και 27 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμη συνεργοί τους, ηλικίας 28 και 23 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για αντίσταση.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, τα τέσσερα μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στην Αλίαρτο Βοιωτίας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή, στις 19-08-2015 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου Μαγνησίας.
Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς, προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ αφού το όχημά τους ακινητοποιήθηκε, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Δύο από τους δράστες διέφυγαν, εκμεταλλευόμενοι τη μορφολογία του εδάφους, ενώ ο 35χρονος και ο 27χρονος συνελήφθησαν, παρά την αντίσταση που προέβαλλαν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες αρχικά, είχαν αφαιρέσει αιφνιδιαστικά λίγες ώρες πριν, από δύο ημεδαπές που κινούνταν πεζές, στην περιοχή της Μαλεσίνας Φθιώτιδας και του Κάστρου Βοιωτίας αντίστοιχα, χρυσά κοσμήματα από το λαιμό τους και είχαν διαφύγει με το ανωτέρω όχημα.

Ακολούθως, μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας και αφαίρεσαν αυτή τη φορά με τη χρήση βίας, πάλι από πεζή ηλικιωμένη ημεδαπή, μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, που φορούσε στο λαιμό της, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς προκείμενου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Επιπλέον, μεσημβρινές ώρες της 20-08-2015 είχαν παραβιάσει οικία ημεδαπού στη Δαύλεια Βοιωτίας και είχαν αφαιρέσει χρυσά κοσμήματα και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα, συνολικής αξίας (1.500) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ενώ στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα τιμαλφή, που είχαν αφαιρέσει από τις ημεδαπές, τα οποία θα αποδοθούν αναλόγως.

Όπως επίσης διαπιστώθηκε, ο 27χρονος το χρονικό διάστημα μεταξύ 14 & 19-08-2015, ενέχεται σε (2) κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων (του κατασχεθέντος οχήματος και ενός ακόμη), καθώς και σε (2) κλοπές και (3) απόπειρες κλοπών από διάφορα καταστήματα - επιχειρήσεις, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας (Λαμία, Αταλάντη, Βόλο & περιοχή Αλμυρού αντίστοιχα).


Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοια αδικήματα, ενώ χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν δύο από τις παραπάνω απόπειρες κλοπών, στην περιοχή της Λαμίας, όπου για να εισβάλλει στα καταστήματα, έσπασε τους υαλοπίνακες τους, ενεργώντας οπισθοπορεία με το κατασχεθέν όχημα.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ