Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

"Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Υπουργείου Παιδείας"

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ.
πρώην Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ./Υ.ΠΑΙ.Θ/Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α./Υ.Π.Δ.Μ.Θ.
Χρήστος Δαμιανίδης, Αιρετός ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας,
από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Λιβαδειά, 5/10/2015
Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από την έναρξη της μαθημάτων. Οι παραλείψεις και οι ολιγωρίες που κρατούν κλειστά εκατοντάδες Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και δεκάδες Γυμνάσια και Λύκεια να υπολειτουργούν με 2 και 3 εκπαιδευτικούς, συνεχίζονται.
Ελλείψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Τεράστιες καθυστερήσεις πρόσληψης των αναπληρωτών και με το σταγονόμετρο. Ελλείψεις βιβλίων ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ. Λουκέτο στην Ειδική Αγωγή με εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό. Εγκλωβισμένοι συνάδελφοι, των οποίων ενώ εγκρίθηκε η απόσπαση δεν μπορούν να φύγουν πριν αναπληρωθούν.
Οι νέοι μαθητευόμενοι μάγοι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, master της τακτικής στη διαρροή στοχευμένων ειδήσεων, με δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, θόλωσαν για μια ακόμη φορά τα νερά αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα συσσωρευμένα προβλήματα μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής στον χώρο της Παιδείας.
Τα 62 κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Βοιωτίας αποτελούν σημαντικό πρόβλημα, όσο και αν κάποιοι “θεσμικοί παράγοντες” όπως ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, προσπαθούν με δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να “εξωραΐσουν την κατάσταση”.
Δυστυχώς φαίνεται ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιγράφει την «αβάσταχτη ελαφρότητα» της προηγούμενης. Ο τυχοδιωκτισμός, η έμφαση στην επικοινωνιακή τακτική και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού σε όλο τους το μεγαλείο. Το Δημόσιο Σχολείο εξακολουθεί να πλήττεται και να υπολειτουργεί το ίδιο και χειρότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Σήμερα παραμένει αναγκαίο να περάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ από την προσωπική στη συλλογική αντιμετώπιση της σχολικής καθημερινότητας ξεκινώντας από τους συλλόγους των Σχολείων μας και καταλήγοντας στο Σωματείο ως έκφραση συλλογικής διεκδίκησης, ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ