Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

12η ημέρα απεργίας στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνεχίζονται για 12η ημέρα οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο 14 Νοέμβρη με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που έγινε τα ξημερώματα στην Τανάγρα. Διεκδικούμε:
1.    Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα για Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και επίδομα αδείας 2015.
2.    Να ανακληθούν οι απολύσεις.
3.    Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας για να μη δουλεύουμε με το ΧΑΡΟ πάνω από τα κεφάλια μας.
4.    Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.
5.    Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
6.    Επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορείων στο τμήμα του σφαγείου και ικανοποίηση των ιδιαίτερων αιτημάτων για κάθε τμήμα.
Αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε αντιμετωπίσει τις προσπάθειες τις εργοδοσίας να σπάσει την απεργία με κάθε τρόπο. Έχουν γίνει 3 φορές συλλήψεις, έχουμε δεχτεί μηνύσεις, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με σωματώδεις «αγνώστους» εκ των οποίων μάλιστα ο ένας οπλοφορούσε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολείς, τα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ. Σε άλλες περιπτώσεις, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει πάρει δεκάρα, η εργοδοσία πλήρωσε σε συγκεκριμένους συναδέλφους έναν, δύο, τρείς μισθούς ώστε να μπουν για δουλειά. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις έχει τρομοκρατήσει συναδέλφους και τους έχει βάλει για δουλειά με τον φόβο της απόλυσης.
Για την αξιοποίηση του κατασταλτικού μηχανισμού υπό τις εντολές της εργοδοσίας, την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που την ίδια στιγμή επιτρέπει την απληρωσιά και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.
Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων που αν και πήραν χρήματα από αυτά που τους όφειλαν, συνεχίζουν να απεργούν. Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων που παρά τα εκβιαστικά διλήμματα συνεχίζουν να απεργούν.
Καλούμε τις λιγοστές περιπτώσεις συναδέλφων που επειδή πήραν χρήματα από αυτά που τους όφειλαν μπήκαν για δουλειά, να σκεφτούν καλά τα παρακάτω και να πάρουν την απόφαση και να συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία:
1.    Ακόμα και τα χρήματα που έδωσε η εργοδοσία δεν τα έδωσε επειδή το ήθελε, αλλά κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων. ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ. Αύριο θα είναι και αυτοί απλήρωτοι.
2.    Οι οικογένειες και τα παιδιά όλων μας έχουν τις ίδιες ανάγκες.
3.    Οι εργάτες και οι εργάτριες περπατάνε με το κεφάλι ψηλά γιατί ξέρουν τι θα πει μόχθος, γιατί δίνουν το χέρι στον συνάδελφό τους που το έχει ανάγκη. Έτσι μαθαίνουμε και τα παιδιά μας, γιατί είναι ντροπή να μην κοιτάς τον ήλιο.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ