Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων καταγγέλλει τον Δήμο για ολιγωρία και ανεπάρκεια στα καιρικά φαινόμενα

Καταγγελία της  Λαϊκής  Συσπείρωσης Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή για ολιγωρία και ανεπάρκεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα καιρικά φαινόμενα.
Σε επανειλημμένες οχλήσεις του Aρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για κοινωφελή προσφορά της Λαϊκής  Συσπείρωσης μας αποκλείσανε.
1ον  Δεν συγκαλέσανε την επιτροπή που έχει σχέση με την Πολιτική προστασία.
2ον Δεν λάβανε μέριμνα για τη προμήθεια άλατος με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σήμερα τεράστια προβλήματα σε ολόκληρο το Δήμο λόγω  παγετού.
Γιατί κ.Δήμαρχε φοβηθήκατε μήπως σας
κλέψουμε τη δόξα;;
Nα βοηθήσουμε θέλαμε τους δημότες μας:Ο νοών νοείτω
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΣΑΓΑΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντοκουμέντο από το φλεγόμενο Norman Atlantic: Σκηνές αλλοφροσύνης, αγωνία, ουρλιαχτά-βίντεο

Τη στιγμή που επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ με τις λίστες επιβαινόντων, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα και αποτυπώνει τις σκηνές αλλοφροσύνης που έζησαν όσοι ήταν πάνω στο φλεγόμενο Norman Atlantic.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που τράβηξε ένας επιβάτης του πλοίου καταγράφεται η αγωνία, ο φόβος και ο αγώνας των επιβατών για να ξεφύγουν από το φλεγόμενο πλοίο.

Οι επιβάτες φορώντας τα σωσίβιά τους περιμένουν να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο και να σωθούν. Αλλοι φωνάζουν ονόματα φίλων ή συγγενών τους να δουν αν είναι καλά. Κάποιοι είναι κολλημένοι στις άκρες του πλοίου για να αποφύγουν τους καπνούς, αλλά και το κρύο.

Ενας άνδρας φωνάζει «Εδώ έχει ένα μωρό» για δοθεί προτεραιότητα σε αυτό, άλλος ουρλιάζει «Μη σπρώχνετε, σιγά σιγά».

Πανικός, τρόμος και συγκλονιστικά καρέ που δείχνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την Οδύσσεια των επιβαινόντων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοσκός απο το Λούτσι αποκλεισμένος τέσσερις ημέρες στα χιόνια



  

Ο ίδιος εντοπίστηκε καλά στην υγεία του, όχι όμως και τα ζωντανά του...

Ο λόγος για έναν ηλικιωμένο βοσκό από το Λούτσι, ένα ορεινό χωριό που βρίσκεται στα σύνορα Βοιωτίας - Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κτηνοτρόφος είχε εγκλωβιστεί στη στάνη του, με πάνω από δυο μέτρα χιόνι, η οποία απέχει περίπου δυο χιλιόμετρα από το χωριό.

Από τις αρχές στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και μάλιστα ξεκίνησε από τη Λαμία και η 7η ΕΜΑΚ με το ερπυστριοφόρο, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού λίγο πριν φτάσει στο όρος Χλωμό, ενημερώθηκε ότι ο γιος του εγκλωβισμένου βοσκού κατάφερε να φτάσει στη στάνη με μηχάνημα GCB.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρήκε τον πατέρα του σε καλή σχετικά κατάσταση, ωστόσο κάποια από τα ζωντανά είχαν πεθάνει από το κρύο.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλά τα νέα: Η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αυξάνει τους μισθούς



Όφελος θα δουν μόνο όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από μισθούς ή συντάξεις άνω των 12.000 ευρώ, καθώς από αυτό το όριο και πάνω επιβάλλεται η εισφορά
Αύξηση στις αποδοχές τους θα δουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου λόγω της μείωσης κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης.

Όπως έχει διευκρινίσει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η μείωση ισχύει από τα εισοδήματα του 2015 και για την εφαρμογή της δεν απαιτείται η έκδοση εγκυκλίου.

Διευκρινίζεται ότι όφελος θα δουν μόνο όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από μισθούς ή συντάξεις άνω των 12.000 ευρώ, καθώς από αυτό το όριο και πάνω επιβάλλεται η εισφορά.

Επισημαίνεται ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται πλέον με νέους συντελεστές ως εξής:

- Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 0,7% (από 1%) επί ολόκληρου του ποσού.

- Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 1,4% (από 2%) επί ολόκληρου του ποσού.

- Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ,με συντελεστή 2,10% (από 3%) επί ολόκληρου του ποσού.

- Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 2,8% (από 4%) επί ολόκληρου του ποσού.

Το όφελος που θα έχουν οι φορολογούμενοι σε ετήσια βάση ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος διαμορφώνονται ως εξής:

-από 39 έως 60 ευρώ, για όσους εμφανίζουν εισοδήματα από 13.000 έως και 20.000 ευρώ.

-από 138 έως και 300 ευρώ για όσους εμφανίζουν εισοδήματα πάνω από 20.000 και μέχρι 50.000 ευρώ.

-από 495 έως και 900 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 50.000 και μέχρι 100.000 ευρώ.

-από 1.440 ευρώ και πάνω για όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λήξη εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων

Λήξη εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων
 Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

«Ελάτε για μια βόλτα στην πόλη με το τρενάκι» από τον Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδειάς «ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ», είσοδος ελεύθερη, στο κέντρο της πόλης, ώρα 11:00 - 12:00
«Κάλαντα των Θεοφανείων» από τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, στους δρόμους της πόλης, ώρα 11:00
«Οι καλικάντζαροι μαθητές» παραμύθι!!! Έλα να φτιάξεις το φαναράκι σου για να το ανάψεις το βράδυ στις ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΕΥΧΕΣ, φέρε χάρτινο κουτί από γάλα, ρεσό και μια συρμάτινη κρεμάστρα στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη, ώρα 11:00 - 14:00
 Έλα να φτιάξεις το ρόδι σου με τον αργαλιό της Χρύσας από το κατάστημα «Τροφώνιος»  στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη (Νεροτριβή), ώρα 12:00- 14:00
BAZAAR ΦΑΝΑΡΙΩΝ «Ουράνιες ευχές» το αιωρούμενο φαναράκι στοιχίζει 3€ και θα τα βρείτε στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη (Νεροτριβή), ώρα 12:00 - 14:00 και στην Κεντρική Πλατεία από τις 19:30
«Γιορτινά μουτράκια» από το τμήμα αισθητικής του Δημόσιου ΙΕΚ Λιβαδειάς, στην Κεντρική  Πλατεία, ώρα 20:00
«Ουράνιες ευχές» με μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων και τη χορωδία του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς . Ελάτε να στείλουμε τις ευχές μας στον ουρανό υπό την καθοδήγηση της Ε.ε.ε.Δ, στην Κεντρική Πλατεία, ώρα 20:00 (Προσοχή! Αλλαγή της ώρας και του σημείου διεξαγωγής της εκδήλωσης αντί 19:00 στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία)
«Πάρε την παρέα σου και έλα να στείλουμε τις Ευχές μας» με μουσικές από τους Mode Plagal στην Κεντρική Πλατεία, ώρα 21:00
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρτυ στον Μύλο των Ξωτικών


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγγενείς Κουφογιώργου: Θα ψάξουμε εμείς στα Νοσοκομεία


Απερίγραπτη η αγωνία για τους συγγενείς των αγνοουμένων, οι οποίοι αναχωρούν για την Ιταλία για να ψάξουν για τους αγαπημένους τους. Η κόρη και ο 21χρονος γιος του Κουφογιώργου θα ταξιδέψουν σήμερα στην Ιταλία για να ψάξουν να βρουν τι συνέβη με τον πατέρα τους.

«Η τελευταία μου ελπίδα είναι να βρίσκεται κάπου τραυματισμένος και να μην μπορεί να μιλήσει. Να μην μπορεί να πει ούτε το όνομά του»

Η 29χρονη Γιώτα Κουφογιώργου, κόρη του αγνοούμενου 55χρονου αυτοκινητιστή Αλέξανδρου Κουφογιώργου από τη Θήβα, μας έλεγε χθες πως σήμερα θα φύγει αεροπορικώς με τον 21χρονο αδελφό της Κυριάκο για την Ιταλία, έπειτα από σχετική συνεννόηση με το υπουργείο Ναυτιλίας. Θα πάνε να ψάξουν, όπως λένε, στα νοσοκομεία για τον άνθρωπό τους, που μένει αγνοούμενος έξι μέρες μετά το τραγικό ναυάγιο του Norman Atlantic στην Αδριατική.

«Θα φύγουμε αύριο κι ελπίζω εκεί να λυθούν οι απορίες μας. Θέλουμε να μάθουμε αν ζει ή όχι. Τι έγινε. Θα ψάξουμε στα νοσοκομεία, αν υπάρχουν χτυπημένοι άνθρωποι που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Δεν ξέρω τι θα δούμε, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», έλεγε χθες στο «Εθνος» η κ. Κουφογιώργου με αλλοιωμένη φωνή από την αγωνία. Ολες αυτές τις μέρες ζουν μια τρέλα, θα προσθέσει ο αδελφός της. Ο πατέρας τους, ο Αλέκος, χρόνια αυτοκινητιστής κι αγαπητός σε όλη τη Θήβα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, έχει να δώσει σημείο ζωής από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

«Μίλησε στο τηλέφωνο με τη μητέρα μου και της είπε: πώς θα ταξιδέψουμε με αυτό το μπαΐρι, δηλαδή με αυτό το σαπιοκάραβο. Πώς θα βγάλουμε τη νύχτα;». Οπως μας λένε η Γιώτα και ο Κυριάκος, ο πατέρας τους ταξιδεύει πάνω από 20 χρόνια. Ολες αυτές τις μέρες είναι κρεμασμένοι πάνω από το τηλέφωνο, μπροστά στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο. Κι όπως λένε, περνά συνεχώς μπροστά από τα μάτια τους όλη τους η ζωή. «Κοιμόταν συχνά στο φορτηγό. Οταν γίνεται χαμός και τους στριμώχνουν τέσσερις τέσσερις σε μία καμπίνα, δεν μπορούν να κοιμηθούν καλά και μετά έχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα να κάνουν». Ο Αλέκος Κουφογιώργος, άνθρωπος του μεροκάματου, αυτοκινητιστής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Εκτός από την 29χρονη Γιώτα και τον 21χρονο Κυριάκο έχει κι άλλα δύο παιδιά, 32 και 19 ετών. Μένουν στις εργατικές πολυκατοικίες.

«Ο Αλέκος είναι ένας άνθρωπος εργατικός, ανοιχτός, κοινωνικός, όλη η Θήβα τον ξέρει», μας έλεγε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, αυτοκινητιστής που ταξίδευε μαζί με τον αγνοούμενο στο μοιραίο πλοίο. «Μαζί φάγαμε το βράδυ του Σαββάτου και μετά χωριστήκαμε. Δεν ξέρω αν κοιμήθηκε στην καμπίνα του ή στο φορτηγό. Μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς δεν τον ξαναείδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι», προσθέτει ο ίδιος.

Απερίγραπτη ήταν χθες η αγωνία και στο σπίτι του 46χρονου Γιάννη Σοφού στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς, που έχει τρία ανήλικα κοριτσάκια. Οδηγός κι αυτός φορτηγών εδώ και μία 20ετία σχεδόν ταξίδευε για Γερμανία. Είχε κάνει αυτό το ταξίδι πολλές φορές. Κάποιες πληροφορίες από άλλους οδηγούς τον ήθελαν να έχει κοιμηθεί τη μοιραία νύχτα στο φορτηγό του. Ο ανιψιός του Γιώργος Σοφός άφηνε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν συγγενείς στην Ιταλία προς αναζήτηση του ανθρώπου τους. «Τελευταία είχαμε νέα του πριν μπει στο καράβι. Μίλησε με τη σύζυγό του», μας έλεγε χθες ο ανιψιός του. «Ο Γιάννης είναι ένα κομμάτι μάλαμα. Ελπίζω να έχουμε καλά νέα», έλεγε στο «Εθνος» ο εξάδελφός του, Κώστας Καρβούνης.
exeisminima.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στο Ωραιόκαστρο: Αδερφός σκότωσε την αδερφή του, τον άντρα της και το παιδί τους!

Τους σκότωσε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι - Μετά το τριπλό φονικό ο δράστης πήδηξε από το μπαλκόνι με αποτέλεσμα να συλληφθεί - Οικονομικές διαφορές τα αίτια της τριπλής δολοφονίας
Πραγματικό σοκ προκαλεί το τριπλό φονικό που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.



Πενηνταπεντάχρονος μπήκε σε μεζονέτα σκοτώνοντας με όπλο και μαχαίρι συγγενικό του ζευγάρι αλλά και το ανήλικο παιδί τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι της αδερφής του, σκοτώνοντας εκείνη, τον άντρα της και το 12χρονο παιδί τους!



Οικονομικές διαφορές τα αίτια της τριπλής δολοφονίας

Οι οικονομικές διαφορές φαίνεται πως χώριζαν τον 55χρονο δράστη του φρικτού τριπλού εγκλήματος με την αδελφή του και τον ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ, σύζυγό της. Αυτό φέρεται ότι ήταν το κίνητρο που τον ώθησε να ξεκληρίσει ολόκληρη την οικογένειά τους.

Ο Αθανάσιος Καμάρης, που τελευταία ήταν άνεργος και έκανε μεροκάματα ως ταξιτζής, ήταν οπλισμένος με πιστόλι και μαχαίρι όταν επισκέφθηκε τη μεζονέτα της αδελφής του Αλεξάνδρας. Άγνωστο για ποιον λόγο, δεν χρησιμοποίησε το πυροβόλο όπλο κατά την διάρκεια του καυγά, αλλά προτίμησε να κατασφάξει ολόκληρη την οικογένεια με το μαχαίρι σε μια πρωτοφανή επίδειξη αγριότητας.

Μετά από έντονο καβγά που είχε με το ζευγάρι, ο 55χρονος φέρεται να μαχαίρωσε πρώτα τον σύζυγο της αδελφής του Γιώργο Μακρόγλου, μετά την ίδια και τελευταίο το 12χρονο αγοράκι τους που είχε «παγώσει» από τον τρόμο! Όταν βεβαιώθηκε ότι ήταν όλοι νεκροί, προσπάθησε με το ίδιο μαχαίρι να βάλει τέλος στη ζωή του, συνειδητοποιώντας ίσως το κακό που είχε σκορπίσει.

Όμως, δεν τα κατάφερε και προσπάθησε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον δεύτερο όροφο της μεζονέτας. Όμως, το ύψος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κι έτσι απλώς τραυματίστηκε... Σε κακή κατάσταση και βουτηγμένο στο αίμα -που, όμως, δεν ήταν δικό του- τον βρήκαν οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται κοντά στον τόπο της οικογενειακής τραγωδίας, όταν ειδοποιήθηκαν από τους περίοικους.

Ο δράστης και επίδοξος αυτόχειρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Προς το παρόν, δεν έχει δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Είναι Μαγεία το χιονισμένο Λεοντάρι(εικόνες)







 
 



















Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή η εκδήλωση της Ι.Μ.Θηβών και Λεβαδείας στη Θήβα


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για
το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 Πρωτοχρονιάτικη Συνάντηση Νέων αναβάλλεται
λόγω των καιρικών συνθηκών και θα λάβει χώρα την
Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 καί ώρα 12:00 μ.μ. στην πόλη των Θηβών στην αίθουσα του Σ.Φ.Ε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Γιάννη Σταθά για το 2015


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΠΣΒ 3 ΚΑΙ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015


Σας ανακοινώνουμε ότι αναβάλλονται οι επίσημοι ποδοσφαιρικοί αγώνες όλων των τοπικών πρωταθλημάτων, όλων των κατηγοριών που επρόκειτο να διεξαχθούν 03,04/01/2015.
.epsvoiotias.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέλαβαν Αφγανό στη Θήβα, για καταδικαστική απόφαση κάθειρξης οκτώ ετών, για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (01-01-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και χρηματική ποινή (5.000) ευρώ, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ – ΠΑΓΕΤΟ-ΠΛΗΜΜΥΡΑ


Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σας υπενθυμίζει τα βασικά μέτρα προστασίας από πλημμύρες, χιονοπτώσεις &παγετό.
Διαβάστε αναλυτικά το έντυπο που ακολουθεί: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΑ-ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ-ΠΑΓΕΤΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται η εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας η εκδήλωση της
Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων  οποία είχε προγραμματιστεί το Σάββατο 3 Ιανουαρίου.

Θα υπάρξει ανακοίνωση για τη νέα ημερομηνία.
ΣΑΓΑΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Παγωμένοι οι δρόμοι! Όλα όσα πρέπει να προσέξουν οδηγοί & πεζοί

H Ελληνική Αστυνομία με αφορμή των σφοδρών χιονοπτώσεων συμβουλεύει τους πολίτες τι μέτρα πρέπει να λάβουν στους παγωμένους δρόμους όλης της χώρας...

Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους πεζούς:
- Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
- Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
- Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
- Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Παράλληλα, οι οδηγοί:
- Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
- Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
- Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
- Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
- Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
- Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.
- Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
- Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
- Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδαιίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
- Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.
- Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
- Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
- Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.
Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:
- Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
- Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.
- Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
- Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.
Σε κάθε περίπτωση οι πεζοί και οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους. Η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί το ρόδι φέρνει καλή τύχη;





Το ρόδι θεωρείται παραδοσιακά το φρούτο που φέρνει καλή τύχη, ευγονία και αφθονία αγαθών στο σπίτι μας. Αυτός είναι κι ο λόγος που κυριαρχεί στο τραπέζι μας κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών και την πρωτοχρονιά. Η παράδοση θέλει να σπάμε το ρόδι κάθε πρωτοχρονιά για να εξασφαλίσουμε πλούτο, ευεξία και ευημερία όλο το χρόνο.

Φρούτο εντυπωσιακό, σε σχήμα μήλου με σκληρή, κοκκινόχρυση φλούδα και ένα μεγάλο κάλυκα στην κορυφή που μοιάζει με κορόνα. Άλλωστε, εξαιτίας της μεγαλοπρέπειας του σχήματός του έχει επονομαστεί και  βασιλιάς των φρούτων. Ακόμη, στην εσωτερική δομή του, οφείλει τη φήμη του σαν θαυματουργό φρούτο, που σύμφωνα με την παράδοση ευνοεί τη γυναικεία γονιμότητα: πράγματι οι καρποί του, γλυκόξινοι και ζουμεροί κλείνουν μέσα τους σπόρους που μοιάζουν έτοιμοι να δημιουργήσουν καινούργιες ζωές. Σ’ αυτούς τους σπόρους οφείλει το λατινικό του όνομα pomegranate  που σημαίνει “μήλο με κόκκους”.

Το ρόδι της καλής τύχης

Μας ήρθε από τη μακρινή Περσία μέσω Αιγύπτου, αλλά οι αρχαίοι Έλληνες αγάπησαν πολύ το ρόδι και το αφιέρωσαν στη θεά Ήρα, προστάτιδα του γάμου. Αλλά και η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, Αφροδίτη, προσέφερε στους αγαπημένους της ρόδια ως δώρα αγάπης. Αποτελούσε λοιπόν το ρόδι ισχυρό σύμβολο του πάθους και της γονιμότητας, της ζωής και της ευκαρπίας, ενώ η συνήθεια να σπάζουν οι νεόνυμφοι ένα ρόδι στο κατώφλι του σπιτιού τους φαίνεται ότι κρατάει (αν και χάνεται σιγά-σιγά) από τα ομηρικά χρόνια.

Τις τελευταίες δεκαετίες αραίωσαν στη χώρα μας οι ροδιές και λιγόστεψαν οι καλλιεργητές. Η απερισκεψία που μας χαρακτηρίζει να απολαμβάνουμε “εύκολους” καρπούς χωρίς καθάρισμα και πολλά κουκούτσια μετέτρεψαν το ρόδι … σε φρούτο διακοσμητικό. Και παρότι το ρόδι έχει την τιμητική του κυρίως την Πρωτοχρονιά, ευχόμαστε να ξαναγυρίσει μόνιμα στους κήπους και στο τραπέζι μας, φέρνοντας μαζί τους όμορφους μύθους που κινδυνεύουν να χαθούν.

Διατροφική Αξία

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, σε πληθώρα μεταλλικών στοιχείων (κάλιο, ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, ψευδάργυρος, σελήνιο), σε υδατάνθρακες και σε φυτικές ίνες. Ένα μόνο ρόδι μπορεί να καλύψει το 40% της ποσότητας σε βιταμίνη C και το 25% της ποσότητας σε φυλλικό οξύ που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. Περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Περιέχει μια ικανοποιητική περιεκτικότητα σακχάρων παρόμοια με εκείνη του σταφυλιού. Από τους σπόρους τους εξάγεται έλαιο που διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Γνωρίζετε ότι:

Ο χυμός του ροδιού, η περίφημη γρεναδίνη, είναι πλούσιος σε πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από πολλές ασθένειες; Η αντιοξειδωτική του ιδιότητα φαίνεται να προκύπτει 3 φορές ισχυρότερη σε σχέση με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι.

Δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα και την υπέρταση

Σύμφωνα με έρευνες, το υψηλό επίπεδο των αντιοξειδωτικών στο χυμό ροδιού προστατεύει από τη δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών και κατ΄ επέκταση από καρδιαγγειακά νοσήματα. Μάλιστα, φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερόλης σε διαβητικούς ασθενείς με υπερλιπιδαιμία. Σημαντική φαίνεται να είναι η δράση του ροδιού στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Έτσι, έχει αποδειχτεί πως η καθημερινή κατανάλωση ροδιού μειώνει τη διαστολική πίεση έως και 36%, ενώ τη συστολική μέχρι και 5%. Οι ιδιότητες αυτές, που οφείλονται στη χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και την υψηλή σε κάλιο είναι ιδιαίτερα ευεργετικές σε υπερτασικούς ασθενείς. Όμως, σε άτομα που έχουν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια λόγω αυξημένης περιεκτικότητας σε κάλιο, το ρόδι θα πρέπει να αποφεύγεται.

Κατά του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με έρευνες, το εκχύλισμα ροδιού συμβάλλει στην πρόληψη, αλλά και την επιβράδυνση του καρκίνου του προστάτη. Τα ρόδια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, συστατικά με υψηλή αντιοξειδωτική δραστηριότητα που αναστέλλουν την κυτταρική ανάπτυξη. Στα προστατικά καρκινικά κύτταρα που καθοδηγούνται από τα ανδρογόνα και εκφράζουν το ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA), η θεραπεία με εκχύλισμα ροδιού μείωσε τους υποδοχείς ανδρογόνων και την έκφραση του PSA. Συνεπώς, ο χυμός του ροδιού αναστέλλει την ανάπτυξη όγκων και θεωρείται ωφέλιμος για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, χάρη στις ευεργετικές του επιδράσεις.

Ρίχνει τον πυρετό. Προστατεύει μαλλιά και νύχια

Πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν πως ο χυμός του ροδιού μειώνει τον πυρετό και το βήχα, ενώ η μεγάλη ποσότητα των φυτοοιστρογόνων που περιέχει ασκούν προστατευτική δράση στα μαλλιά και τα νύχια.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Στις 16/12/14 ζητήθηκε να σταλούν οι συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων, με την υπογραφή των προέδρων των σχολικών επιτροπών. Μέχρι χθες, 30/12 , δεν είχαν ακόμη αποσταλεί οι σχετικές συμβάσεις όπως το έχουν κάνει όλοι σχεδόν οι Δήμοι της χώρας αν και έχουν διατεθεί τα χρήματα από τις 22/12 όπως αναφέρουν τα δύο έγγραφα (Αρ. Πρωτ. 606/1074/85105/16-12-2014, και έγγραφο ενημέρωσης από 24/12/2014) του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).
Διάφοροι Δήμοι ήδη πλήρωσαν από τα αποθεματικά των σχολικών Επιτροπών χωρίς να αναμείνουν την επιχορήγηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (πρώην ΕΙΝ). Ενδεικτικά αναφέρουμε Τρίκαλα, Ναύπλιο, Φάρσαλα, Λευκάδα και θα τα παρακρατήσουν από την επιχορήγηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Είναι σαφές ότι υπήρξε χρονοτριβή στην αποστολή των συμβάσεων από το δήμο και γι’ αυτό δεν έχουν πληρωθεί ακόμη οι καθαρίστριες στη Θήβα, ενώ αλλού πήραν τα χρήματα. Είναι, επίσης, καθαρό ότι μπορούν να αποφασίζουν οι σχολικές επιτροπές να πληρώνουν τις καθαρίστριες από τα αποθεματικά τους και να τα παρακρατούν όταν εκταμιεύονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Δυστυχώς, λόγω της ολιγωρίας της δημοτικής αρχής Θήβας, οι καθαρίστριες των σχολείων της Θήβας παρέμειναν απλήρωτες χρονιάρες μέρες. Ευελπιστούμε και καλούμε να πληρωθούν άμεσα, αφού υπάρχει η δυνατότητα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμηλή θερμοκρασία -Χιονόνερο και παγετός

Χαμηλά θα μείνει το θερμόμετρο και την Παρασκευή, με τον καιρό να είναι γενικά αίθριος στα δυτικά και τα βόρεια. Νεφώσεις με χιονόνερο θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο. Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά, 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Τοπικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -10 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -16 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η χιονόνερο τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους μέχρι το απόγευμα. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από 0 έως 6 και στα νότια από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή η χιονόνερο τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από -02 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιποθύμησε μόλις έμαθε ότι είναι η υπερτυχερή του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου - ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για μια δημόσια υπάλληλο στο χώρο της υγείας - Στο ίδιο πρακτορείο κέρδισε 500.000 ευρώ άλλο ένα άτομο
Μια νεαρή κοπέλα είναι η υπερτυχερή του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου καθώς μετά την κλήρωση της Τετάρτης κέρδισε 4 εκατ. ευρώ



Η κοπέλα, που είναι δημόσιος υπάλληλος στο χώρο της υγείας, επισκέφθηκε το πρακτορείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από όπου ο πατέρας της είχε αγοράσει τον τυχερό λαχνό.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ ήταν τόση η χαρά της κοπέλας όταν επιβεβαίωσε ότι έχει στην κατοχή της τον τυχερό λαχνό που έπεσε λιπόθυμη!

Στον πράκτορα είπε ότι τουλάχιστον για σήμερα, Πρωτοχρονιά, θα εργαστεί κανονικά.

Το συγκεκριμένο πρακτορείο αποδείχθηκε εξαιρετικά γούρικο καθώς από αυτό αγόρασε λαχνό και ο ένας εκ των τεσσάρων τυχερών που κέρδισε 500.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ


Με την αυγή του 2015 μια ελπίδα γεννήθηκε, η ανάδειξη και η εκπλήρωση των ανθρώπινων αναγκών να είναι η προτεραιότητα σε κάθε σκέψη και συλλογική προσπάθεια. Αυτόν τον δρόμο να τον ανοίξουμε όλοι μαζί κόντρα στον φόβο, στον ατομισμό και την κινδυνολογία που προσπαθούν να μας επιβάλλουν για να παραιτηθούμε.
Αφήσαμε πίσω τους καλικάντζαρους της κρίσης που προσπάθησαν να κόψουν το δένδρο της κοινωνίας, κλαδεύοντας κάθε κλαδί ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως της εργασίας, της υγείας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η ευτυχία και η ευημερία δεν θα μας χαριστούν, εμείς θα τις κατακτήσουμε με την αλληλεγγύη και την καθημερινή μας προσφορά στον συλλογικό  αγώνα για την ανοικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού προτύπου που επιθυμούμε.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Μιχαλολιάκου για το νέο έτος



Η Χρυσή Αυγή εύχεται ένα καλό Αγωνιστικό έτος σε όλους τους Έλληνες, ευημερία και Εθνική ελευθερία στην Πατρίδα μας και απαλλαγή από τα δεσμά των διεθνών τοκογλύφων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ